Σάββατο 15.06.2024,  

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά

Δημοσιεύτηκε στις 04/06/2024 στην κατηγορία Γνώμες  |  9 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Και τώρα που τέλειωσε και το περίφημο Κόνφερενς, τέλειωσε και η δοκιμασία των κατοίκων, επισκεπτών κι επιχειρηματιών της πόλης μας, πήραμε και μια ανάσα ανακούφισης τις επόμενες ημέρες, αφού δεν έγινε τίποτα από όσα φοβούνταν -ή ετοίμαζαν…- κάποιοι,  είναι ίσως ώρα να ξαναδούμε αυτό το ζήτημα με μια ψύχραιμη ματιά, όσο γίνεται, αφού είναι βέβαιο ότι η ποιότητα και η λειτουργικότητα του γηπέδου θα προσελκύσει στο μέλλον κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις, οπότε ίσως ό,τι είδαμε ως τις 29 Μαΐου να το ξαναδούμε, τίποτα δεν αποκλείεται.

 

Η πόλη πέρασε μια δύσκολη μέρα, θα έλεγα μια τελευταία δύσκολη εβδομάδα, κυρίως όμως ταλαιπωρήθηκε τη μέρα του τελικού.

 

Δημότες και κάτοικοι συμπεριφέρθηκαν για ακόμα μια φορά με υπομονή και κατανόηση, εκτός εξαιρέσεων βέβαια, οι οποίες όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα, πάντα.

 

Και τις διαπιστεύσεις παρέλαβαν, και θέματα δεν δημιούργησαν, και κάποια προβλήματα που μπορεί να υπήρχαν, αντιμετωπίστηκαν με το πνεύμα, «να το λύσουμε και να τελειώνουμε».

 

Ώριμη κοινωνία στη μεγάλη της πλειοψηφία, που αντιλαμβάνεται ότι το γήπεδο αποτελεί πλέον πραγματικότητα στην πόλη, με όλα τα καλά του και με όλα τα κακά του.

 

Ο Δήμος και ειδικότερα η διοίκηση του Γιάννη Τομπούλογλου και οι δημοτικοί υπάλληλοι, βρέθηκαν σε μια πολύ δύσκολη θέση, κυρίως για δυο λόγους.

 

Πρώτον διότι δεν είναι ένας τεράστιος οργανισμός όπως ο Δήμος της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, ώστε να έχουμε εμπειρία από προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις για το τι κάνουμε και πώς.

 

Κοινώς, ήμασταν πρωτάρηδες.

 

Και δεύτερον, διότι έπρεπε να εφαρμόσει πράγματα για τα οποία δεν είχε πάρει εκείνος αποφάσεις, αλλά η UEFA και η ΕΠΟ.

 

Δηλαδή εφάρμοζε μέτρα για τα οποία δεν είχε ερωτηθεί και δεν είχε μετάσχει στην απόφασή τους.

 

Ωστόσο, αυτό έπρεπε να κάνει, κι αυτό έκανε με επάρκεια, εάν σκεφτούμε το μέγεθος του Δήμου και την πλήρη έλλειψη εμπειρίας αυτού του οργανισμού από παρόμοιες εκδηλώσεις πανευρωπαϊκού βεληνεκούς και ενδιαφέροντος.

 

Δήμος και πολίτες, λοιπόν, φέρθηκαν με αποτελεσματικότητα και κατανόηση, συνεργάστηκαν και έκαναν υπομονή, μέχρι να περάσει κι αυτό…

 

Βέβαια, από την άλλη μεριά υπήρξαν και κρούσματα ανωριμότητας, ευτελούς προσπάθειας να δημιουργηθεί ένταση στην πόλη ώστε οι υποκινητές της να εισπράξουν μικροκομματικά οφέλη, είδαμε νέα επεισόδια «επαναστατικής γυμναστικής» που κάηκαν στην προπόνηση και βρεθήκαμε μπροστά σε νέες προσπάθειες δημιουργίας αναστάτωσης κι έντασης στην πόλη, προκειμένου ορισμένοι να κρατούν σε εγρήγορση τις μετωπικές τους οργανώσεις, αδιαφορώντας τελικά για το συμφέρον της πόλης κι ασχολούμενοι όπως πάντα με το συμφέρον του κόμματος (ένα είναι το κόμμα!).

 

Αποκορύφωμα αυτής της φτηνιάρικης και θεατρικής δήθεν «κοινωνικής εξέγερσης» ήταν το κωμικό θέμα της χρησιμοποίησης μόνο για την ημέρα του τελικού, της αυλής των σχολείων που βρίσκονται δίπλα στο γήπεδο (δηλαδή του μεγάλου συγκροτήματος στην Εφέσσου), ως πάρκινγκ αυτοκινήτων που μετέφεραν άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες (ΑμεΑ) στο γήπεδο.

 

Η όλη επιχείρηση άρχισε από τα στελέχη του κόμματος (ένα είναι το κόμμα!) στο δημοτικό συμβούλιο, που ξεκίνησαν τις κλάψες για τη «μετατροπή της αυλής των σχολείων σε χώρους πάρκινγκ», κάτι που σύμφωνα με αυτούς «απαξιώνει το σχολείο», το μεταβάλλει σε «πάρκινγκ» και «ανοίγει το δρόμο και για άλλες τέτοιες πρακτικές» παρά το ότι ο Δήμος και προσωπικά ο δήμαρχος έχει δεσμευτεί δημόσια, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, πως ό,τι έγινε, έγινε μόνο για την 29η Μαΐου 2024.

 

Βέβαια τέτοιες δημόσιες δεσμεύσεις θεσμικών παραγόντων όπως ένας Δήμαρχος, ουδεμία σημασία έχουν για τα στελέχη, τα οποία ό,τι και να γίνει, πρέπει να εφαρμόσουν το νέο σετάκι επαναστατικής γυμναστικής που αποφάσισε το κόμμα (είπαμε: ένα είναι το κόμμα!).

 

Μάλλον όλοι αυτοί που άρχισαν να αναμασούν τις πομφόλυγες των κομματικών τους καθοδηγητών, δεν έχουν πάει διακοπές τα καλοκαίρια.

 

Γιατί αν πήγαιναν, θα ήξεραν ότι σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, τα καλοκαίρια που αριβάρουν οι τουρίστες, τα προαύλια των σχολείων ανοίγουν για να αυξηθούν οι χώροι πάρκινγκ της κάθε πόλης.

 

Κι αυτό συμβαίνει διότι εκείνοι (σε αντίθεση με τους ντόπιους καθοδηγητές) γνωρίζουν ότι η ποιότητα της Παιδείας μας ΔΕΝ εξαρτάται από το αν μια δύσκολη μέρα για την πόλη, ανοίξουν οι αυλές κάποιων σχολείων σε ώρες βέβαια που τα παιδιά δεν βρίσκονται εκεί.

 

Η ποιότητα της Παιδείας εξαρτάται από εντελώς άλλα πράγματα.

 

Μου έχει συμβεί στο Άργος, στη Λαμία, στα Γιάννενα και δεν θυμάμαι πού αλλού, όπου αυλές σχολείων σε κεντρικά σημεία αυτών των πόλεων ήταν ανοικτές, ώστε εμείς, οι ξένοι, οι τουρίστες, που κάναμε εκεί διακοπές κι αφήναμε τα ωραία μας λεφτά στις επιχειρήσεις της πόλης, να μπορούμε να αφήνουμε κάπου τα αυτοκίνητά μας όσες μέρες θα μέναμε εκεί.

 

Είμαι βέβαιος ότι παρόμοιες εμπειρίες έχουν πάρα πολλοί από τους αναγνώστες μου.

 

Αλλά εδώ, το κόμμα έπρεπε να λαδώσει τα γρανάζια του.

 

Κι ακούσαμε και τις δραματικές φωνές (ωϊμέ! Απόλλωνα!...) ότι οι «λαϊκές δυνάμεις να ‘ουμ» θα βρίσκονται εκεί, στα προαύλια των σχολείων, για να υπερασπιστούν, λέει, την παιδεία, μιλάμε για τρελό γέλιο…

 

Βέβαια, όταν κατάλαβαν ότι η Ελλάδα δεν επρόκειτο να εκτεθεί στην ΟΥΕΦΑ και στη διεθνή κοινότητα, άρα η Αστυνομία δεν θα επέτρεπε με τίποτα τέτοιου είδους ακτιβιστικές ενέργειες, προτίμησαν την ώρα του τελικού, αντί να βρίσκονται «έξω από τα σχολεία μας για να μην γίνουν πάρκινγκ» να μείνουν σπίτι και να κάνουν επανάληψη το «Κεφάλαιο» του Καρόλου.

 

Ή να βλέπουν "το προξενιό της Ιουλίας" δεν ξέρω...

 

Ασόβαρα πράγματα…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το αντιπλημμυρικό έργο στη Σκρα

 

Η πόλη γλεντάει (και μερικοί σκούζουν...)

 

Έτοιμη η πρώτη παιδική χαρά- Πώς την άφησε ο Βούρος, πώς την έφτιαξε ο Τομπούλογλου

 

​Το video του Δήμου για όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό

 

Η διαχείριση του παράλογου

 

Συμπεράσματα από την ενημέρωση το Δημάρχου σχετικά με το αντιπλημμυρικό

 

Δείτε το video για τα 100 χρόνια της πόλης και της ΑΕΚ

 

Η δικηγόρος Δήμητρα Πρεβέντη είναι η πρώτη Συμπαραστάτρια του Δημότη στην πόλη μας

 

Αυτό είναι το σήμα για τους εορτασμούς των 100 χρόνων της πόλης και της ΑΕΚ

 

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

 

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του δήμου

Γράψτε την άποψή σας

Γονέας (04/06/2024 20:00)

Ωραίο το άρθρο σας...μέχρι τη στιγμή που αποφασίσατε να το καταστρέψετε μόνος σας...και να εκθέσετε και την παράταξη που εκπροσωπείτε..." αφού είναι βέβαιο ότι η ποιότητα και η λειτουργικότητα του γηπέδου θα προσελκύσει στο μέλλον κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις, οπότε ίσως ό,τι είδαμε ως τις 29 Μαΐου να το ξαναδούμε, τίποτα δεν αποκλείεται."

ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ (05/06/2024 12:58)

Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 ανέβαζε φωτογραφίες κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή του γηπέδου. Το Κόμμα, βέβαια, ουσιαστικά υπονόησε, ανοικτά σε εκδήλωση, ότι όσοι πολεμούν το γήπεδο, μπορεί να είναι και οπαδοί του Μαρινάκη... Το ίδιο Κόμμα αντί να πει όχι στο γήπεδο Μελισσανίδη, περί άλλων τύρβαζε και έλεγε "γήπεδο για το λαό".
Έλεγα να ψηφίσω πάλι ΚΚΕ, αλλά όχι Αγγελίδη δεν ψηφίζω. Ας πρόσεχε το Κόμμα.
Το ίδιο Κόμμα έχει στήσει και πλακέτα έξω από το γήπεδο.
Βέβαια για τον Γόδα, κουβέντα το Κόμμα.
Γι'αυτό την Κυριακή θα κοιτάξω ή εκδρομή για μπάνιο, ή μπάνιο και εκδρομή, ή εκδρομή και μπάνιο από Σάββατο.

NF (05/06/2024 13:06)

Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει σε βόθρο εδώ και δεκαετίες.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40)

@20.00
Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω.

@12.58
Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος

@13.06
Άμποτε...

ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ (07/06/2024 13:40)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40)
@ @12.58
Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος
Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο είναι το χειρότερο. Το ότι είναι φίλος ή συνάδελφος;
Ναι, και θυμάμαι, πόσο πολύ προσπαθούσε, ναι, ο Αγγελίδης, αυτός που παριστάνει τώρα τον κομμουνιστή, να στριμώξει τον Βασιλόπουλο στην συζήτηση με τον Ανδριόπουλο στην ΕΡΤ1 https://www.youtube.com/watch?v=hH9YTom-pfI
Ελπίζω ο κύριος Αγγελίδης να έχει να μας πει κάτι για ό,τι έγινε χθες ξανά μέσα στην γειτονιά μας, αποκλειστικά από οπαδούς της ομάδας του με τα ΜΑΤ, επειδή ο Ιωνικός έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα. Οι Φιλαδελφειώτες θα ζήσουν με ευθύνη τους με τον ζόφο.

@(05/06/2024 12:58) (08/06/2024 10:29)

Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βασιλογαυρο που κατέβηκε για δήμαρχος μόνο και μόνο για αυτό το σκοπό. Συνέχισε την κλαψα να διασκεδάζουμε

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/06/2024 14:32)

Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς...

Fermander (10/06/2024 08:29)

Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβαια, αν ο μεγάλος επενδυτής του γηπέδου είχε φροντίσει να υπάρχουν τα παρκινγκ που θα έπρεπε να υπάρχουν, ίσως να μην είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Και αντί να κατηγορούμε τον Δήμαρχο για μια απόφαση που ούτε την παιδεία κατάστρεψε, ούτε τα σχολεία, να στρέψουμε τις απαιτήσεις μας ως πόλη προς τους επενδυτές του γηπέδου που θα έφτιαχναν χώρους στάθμευσης σε διάφορους, ιδιόκτητους χώρους. Λέω εγώ τώρα αλλά μπορεί να λέω και σαχλαμάρες, δεν ξέρω...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (10/06/2024 16:58)

@ Fermander (10/06/2024 08:29)
Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά.
Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Γονέας
Ωραίο το άρθρο σας...μέχρι τη στιγμή που αποφασίσατε να το καταστρέψετε μόνος σας...και να εκθέσετε και την παράταξη που εκπροσωπείτε..." αφ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©