Πέμπτη 22.02.2024,  

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Δημοσιεύτηκε στις 07/02/2024 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  12 σχόλια

Την υπονόμευση της λειτουργίας του Δήμου και των προσπαθειών της νέας δημοτικής Αρχής από την απελθούσα διοίκηση Βούρου κατήγγειλε με δηλώσεις του ο νέος δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Τομπούλογλου.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου και οι δηλώσεις του Δημάρχου είναι οι εξής: 

 

*****

 

Η νέα διοίκηση του Δήμου υπό τον Δήμαρχο, Γιάννη Τομπούλογλου, ανέλαβε τις αρμοδιότητές της από την αρχή της χρονιάς, θέλοντας εξαρχής να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες υπήρχαν, προκειμένου απερίσπαστη να αφοσιωθεί στην εφαρμογή του προγράμματός της.

 

Ωστόσο βρέθηκε μπροστά σε ένα αξεπέραστο σκόπελο, που είναι η έλλειψη Προϋπολογισμού για το 2024, τον οποίο είχε υποχρέωση να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο η απελθούσα δημοτική Αρχή Βούρου. Όμως οι ηττημένοι των εκλογών δεν εκπλήρωσαν ούτε αυτή τους την υποχρέωση, ακριβώς διότι ήθελαν να υπονομεύσουν τα πρώτα βήματα της νέας δημοτικής Αρχής και να βλάψουν την πόλη μας, ως «αντίποινα» για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

 

Σε άλλους Δήμους της περιοχής μας που άλλαξαν διοίκηση, όπως η Νέα Ιωνία, οι απελθόντες κατέθεσαν, ως όφειλαν, Προϋπολογισμό για τη νέα χρονιά. Στη δική μας περίπτωση, η ανευθυνότητα Βούρου είναι πρωτοφανής. Ο πρώην Δήμαρχος δεν προσήλθε να παραδώσει τον Δήμο, όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπολογιστές του Δήμου σβήστηκαν, ενώ η έλλειψη Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος, που όφειλε εκ του νόμου να έχει φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση Βούρου, απαγορεύει στη νέα δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με σειρά επειγόντων προβλημάτων της πόλης.

 

Το παράδειγμα των παιδικών χαρών είναι χαρακτηριστικό. Εύλογα και δικαιολογημένα οι γονείς ρωτούν πότε θα είναι έτοιμες να ανοίξουν οι παιδικές χαρές της πόλης, τις οποίες επίσης άφησαν σε κακό χάλι οι απελθόντες της διοίκησης Βούρου, καθώς δεν τις επισκεύασαν και συνεπώς δεν τις πιστοποίησαν, με αποτέλεσμα να είναι στο σύνολό τους σφραγισμένες. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης, ώστε την άνοιξη που βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες, να είναι έτοιμες. Ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, όσο ο Δήμος δεν έχει Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα, εξ αιτίας της ανευθυνότητας της διοίκησης Βούρου.

 

Καλούμε τον πρώην Δήμαρχο και τα στελέχη του να απαντήσουν στους πολίτες:

 

1.     Γιατί δεν έφεραν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Προϋπολογισμό του 2024, όπως εκ του νόμου είχαν υποχρέωση;

2.     Γιατί δεν έφεραν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024, όπως εκ του νόμου είχαν υποχρέωση;

3.     Γιατί κατηγορούν τη σημερινή δημοτική Αρχή για «υπέρογκα δημοτικά τέλη» ενώ οι ίδιοι είχαν εκ του νόμου την υποχρέωση να προτείνουν δημοτικά τέλη και επίσης δεν το έπραξαν;

 

 

Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Παραδίδω στην κρίση όλων των γονέων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, την απελθούσα διοίκηση Βούρου, η ανευθυνότητα της οποίας μου στερεί τη δυνατότητα αυτές τις μέρες να προχωρήσω δυναμικά την αποκατάσταση των παιδικών χαρών και να τις παραδώσω στις οικογένειες της πόλης το συντομότερο δυνατό.

 

Παραδίδω επίσης στην κρίση όλων των Φιλαδελφειωτών και των Χαλκηδονιωτών τους ηττημένους των εκλογών για το ότι άφησαν την πόλη μας χωρίς Προϋπολογισμό και χωρίς Τεχνικό Πρόγραμμα, θέλοντας να υπονομεύσουν τις πρώτες εβδομάδες της νέας διοίκησης κι αδιαφορώντας αν έτσι βλάπτουν την πόλη. Προφανώς εκδικούνται τους πολίτες για το αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου.

 

Προσπάθησαν -και πάλι αποτυχημένα- να κερδίσουν στο Δικαστήριο αυτό που τους στέρησε ο λαός της πόλης και υποκριτικά την ίδια ώρα μας καλούσαν δήθεν να συνδιαμορφώσουμε τον Προϋπολογισμό. Δηλαδή μας καλούσαν να παρανομήσουμε όπως παρανόμησαν εκείνοι.

 

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ειλικρινά τις υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα δε την Οικονομική και την Τεχνική Υπηρεσία, που έχουν ξεπεράσει το ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να έχουμε Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα, όσο συντομότερα γίνεται. Θα ξεπεράσουμε την αναξιοπρέπεια, την παρανομία και την εκδικητικότητα του κ. Βούρου και σύντομα η πόλη μας θα αρχίσει μια μακρά πορεία προόδου και ανάπτυξης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη, ένα in στέκι της πόλης και... ο ήλιος που χάσαμε (video)

 

Γράψτε την άποψή σας

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (07/02/2024 15:01)

Ο λαός ψήφισε, το δικαστήριο απεφάνθη. Ο δήμαρχος πρέπει να αρχίσει να τρέχει. Το να ασχολείται ακόμα με τον απελθόντα, να τα βάζει μαζί του, είναι εντέλει αδιάφορο. Γι' αυτό τον ψήφισε ο δημότης, γιατί για περισσότερους Φιλαδελφειώτες ήταν καλύτερος, ή λιγότερα χειρότερος από τον Βούρο.
Προσβάλλει την πολιτική αισθητική μου να διαβάζω ανακοινώσεις κατά της απελθούσας δημοτικής αρχής,

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/02/2024 15:26)

@15.01
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι τη διαβάσατε. Απλώς γράψατε τη γνώμη σας σε ένα κείμενο που ΔΕΝ διαβάσατε, προσπαθώντας να δημιουργήσετε φτηνές εντυπώσεις.

ΑΝ την είχατε διαβάσει, θα είχατε δει ότι εξ αιτίας της μη ύπαρξης προϋπολογισμού -που έπρεπε να έχει κατατεθεί από την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ δημοτική Αρχή, η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ δεν μπορεί να λειτουργήσει, πχ δεν μπορεί να επισκευάσει και να πιστοποιήσει παιδικές χαρές.

Αυτό ΔΕΝ πρέπει να το ξέρει ο κόσμος; Πρέπει το ότι δεν επισκευάζονται οι παιδικές χαρές να το χρεώσει στον Τομπούλογλου, κι όχι στον Βούρο που ΣΤΕΡΗΣΕ τον δήμο από τη δυνατότητα να κάνει έργα; Ρίξτε μια ματιά στην ανακοίνωση που καταγγέλλετε, να δείτε τι λέει. Μπορεί και να καταλάβετε...

Η όποια κριτική πρέπει να έχει και τη στοιχειώδη σοβαρότητα. Και λυπούμαι να σας πω ότι η δική σας δεν την έχει.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (07/02/2024 16:41)

Η κριτική μου εστιάζεται στο ότι αντί να βάλει τα πόδια στο κεφάλι ο δήμαρχος, εκδίδει ανακοινώσεις κατά της απελθούσας δημοτικής αρχής.
Εσείς λέτε ότι δεν διάβασα το άρθρο σας, ότι η κριτική μου στερείται σοβαρότητας.
Εσείς διαβάσατε το σχόλιό μου;
Είναι σοβαρό τώρα να συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τον κύριο Βούρο;

Νίκος (07/02/2024 16:51)

Κάθε τετραετία τα ίδια ακούμε. Μόνο κατήγορό τίποτα άλλο. Για κάθε δήμαρχο εδώ και 20 χρόνια φταίει ο προηγούμενος ,και η πόλη μένει στάσιμη. Φτάνουν τα λόγια! Έργα!

κουτόχορτο (07/02/2024 17:16)

ουδέποτε έχει διαμορφωθει προϋπολογισμός εμπρόθεσμα. δηλαδή τώρα δε θα ψηφίσουν επειδή δεν το έκανε ο προηγούμενος? έχει φτάσει Φεβρουάριος, τι περιμένουν ακριβώς? ψηφίστηκαν για να λύσουν τα προβλήματα, όχι να μας λένε για τον προηγούμενο. με την απόλυτη πλειοψηφία που έχουν, δεν υπάρχει δικαιολογία.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/02/2024 18:02)

@16.41
Δεν έχει υπάρξει μέρα από τις 2/1 που ανέλαβε ο κ. Τομπούλογλου, που να μην βρέθηκε σε μια γειτονιά και να μην προχώρησε σε κινήσεις επισκευών και διορθώσεων σε προβλήματα. Πιο πολύ από το πόσο έχει βάλει τα πόδια στο κεφάλι ο νέος δήμαρχος δεν υπάρχει.

@16.51
Αυτό είναι μάλλον γενικολόγο. Εδώ μιλάμε συγκεριμένα: Δεν απυ΄χρει προΫπολογισμ΄ςο με ευθύνη Βούρου και ο νόμος δεν επιτρέπει να γίνει ΚΑΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗ χωρία να είναι εγγεγραμμένη σε ψηφισμένο προϋπολογισμό. Αυτό είναι κατανοητό, ή όχι;

@17.16
Ο κανόνας είναι ότι οι προϋπολογισμοί διαμορφώνονται εμπρόθεσμα. Επίσης Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΣΤΗ για να "τρέξει" πιο γρήγορα η κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Ανωνυμος (07/02/2024 21:18)

@15.01
Η "πολιτική αισθητική" σου αν υπήρχε θα έπρεπε να εστιάζεται στις πολιτικές διαφορές και κινήσεις της πρώην και της νυν διοίκησης! Αν θέλεις να κρίνεις "πολιτικά" οφείλεις πρώτα να κρίνεις τις κακοπροαίρετες ενέργειες της πρώην διοικησης για την υπονόμευση του νυν Δημάρχου! Τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού ο Δήμος κινείται με ότι άφησε ο πρώην και αυτά πρέπει να τα γνωρίζει ο κόσμος!
Αν σε ενοχλεί μην ασχολείσαι με τις ανακοινώσεις .
Το ξέρω ότι πονάνε αλλά έτσι είναι η ζωή!

Ανωνυμος (07/02/2024 21:35)

@16.51
Υπάρχουν κάποια στοιχεια που αποδεικνύουν αν πραγματικά έφταιγε ο προηγούμενος η όχι!
Π.χ. Ο Βουρος βρήκε από τον Βασιλόπουλο έτοιμο προϋπολογισμό και πλεόνασμα 2.3 εκατ. €!
Ο Τομπουλογλου δεν βρήκε προϋπολογισμό αλλά ένα έλλειμμα 1.700 εκατ. €!
Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι φταίει ο προηγούμενος; Ο Βούρος η ο Τομπουλογλου;

Φαμφαρολογία έτος πρώτο (08/02/2024 00:14)

Τομπούλογλου δε θέλατε;
Και ακόμα δεν έχετε δει τίποτα!

Ανάρχας (08/02/2024 02:08)

Για τον Τόμπυ φταίει ο Βούρος για τον Βούρο έφταιγε ο ΑΒ για τον ΑΒ η Αποστολάκη και πάει λέγοντας… όπως πάνε και οι ανόητοι στην κάλπη και νομίζουν οτι αποφασίζουν για το καλό της πόλης και το μέλλον τους! Είστε για πολλά γέλια!
Μικροαστέ Ζεις;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/02/2024 10:17)

@00.14
Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από το σχόλιο αυτό, για το σαμποτάζ της πλευράς Βούρου προς τη νέα δημοτική Αρχή, κυρίως όμως ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; Δεν υπάρχει!

Αναρχίας ..της πλακας (08/02/2024 11:53)

@02.08
Αδελφέ ...αναρχας με λογαριασμό στο φεισμπουκ και σχολιασμό στις 2 το πρωί μου θυμίζει την κόρη της Λατση που αισθάνεται άσχημα επειδή είναι πλούσια!
Νασαι καλά ...με διασκεδάσεις!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena

Συμβαίνει τώρα! Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Αλβανός να κλέβει aircondition του Δήμου

Η πόλη σιγά - σιγά αλλάζει προς το καλύτερο (video)

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Δείτε LIVE την απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Η λαϊκή ετυμηγορία δεν αλλάζει με δικαστικές αποφάσεις: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ η ένσταση Βούρου

Κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η θέση της πλευράς Βούρου για τα δημοτικά τέλη του γηπέδου!

Καταιγιστικός ο Τομπούλογλου,πήρε παραμάζωμα τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Βούρου και παρέας του

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα...

Ασκήσεις λογικής που εκθέτουν τους λαϊκιστές...

Ο Γιάννης Τζέλης τοποθετείται για τα ανταποδοτικά τέλη

Δημοφιλέστερα άρθρα

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)

Καταιγιστικός ο Τομπούλογλου,πήρε παραμάζωμα τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Βούρου και παρέας του

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Βούρος δεν ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου

Συμβαίνει τώρα! Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Αλβανός να κλέβει aircondition του Δήμου

Η λαϊκή ετυμηγορία δεν αλλάζει με δικαστικές αποφάσεις: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ η ένσταση Βούρου

Η πόλη σιγά - σιγά αλλάζει προς το καλύτερο (video)

Κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η θέση της πλευράς Βούρου για τα δημοτικά τέλη του γηπέδου!

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα...

Κεραυνοί Τομπούλογλου κατά Βούρου: «Η ανευθυνότητά του υπονομεύει τις προσπάθειές μας»

Δείτε LIVE την απάντηση Μητσοτάκη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Εγώ γράφω τι λέει το Σύνταγμα, εσύ λες όποια παπάρα έλθει στο άδειο σου κεφάλι. Είσαι αστείος, με απόψεις που υπονομεύουν τη Δημοκρατία. Από...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: @Διαμαντής Σεϊτανίδης (21/02/2024 11:28)
πληρωμένες απαντήσεις, κυριολεκτικά. το να είσαι εκτός πραγματικότητας είναι αναμενόμενο, το να μη δέχεσαι να νούμερα είναι απλά φαιδρό. η...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Πόσο άνανδρο να γράφεις ότι ακαθαρσίες έχεις στο κεφάλι σου, ως ανώνυμος... Δεν έχει έλθει κανένα σχόλιο που να έκοψα, φασιστάκο......

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Α la carte ευαισθησίες βλέπω κ. διαχειριστά.
Η πίστη σου στην δημοκρατία και η αντίθεσή σου στα ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι εντελώς a la carte και προσχηματική, όταν λογοκρίνεις (όπως ...

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;
Xρήστης: Μπαρουφακης
τα τελευταια 20ετη( βορεια κ νοτια) ξαφνικα ανεβαιναν κ ανεβαινουν οι καισαρες στο δημαρχιακο θωκο, μαζι με τους σφουγγοκωλαριους, εκκωφαν...

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@16.49 Το ίδιο λέμε, ουσιαστικά. Έδωσε μια απάντηση σε ερώτηση άσχετη με τα δημοτικά, κι είπε αυτά που λέτε στο σχόλιό σας, αλλά αυτό ήταν 3...

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η παράταξη Βούρου;
Xρήστης: Ι ΝΧ
Τις δηλωσεις που εκανε στο Studio 4, στην ΕΡΤ1, δεν μας τις εβαλες να τον χαρουμε και να συγχαρουμε και ολους οσοι ακομα τον στηριζουν -ελαφ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@21.28 Αυτά είναι μαθήματα "δημοκρατίας" της μπακαλικής. Τα επικαλούνται οι εχθροί της Δημοκρατίας, γιατί ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να πουν ότι είναι θιασώ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: @marcus (20/02/2024 02:06)
Αφου δεν αντέχεις το γήπεδο ας έβρισκες άλλη περιοχή να ζήσεις. Το γήπεδο βρίσκεται εκεί 90 χρόνια με μια μικρή απρόσμενη διακοπή λειτουργία...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: @Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/02/2024 11:49)
εδώ τα βρήκε: https://ekloges.ypes.gr/current/d/home/municipalities/9193/ 5.146 ψήφοι διά 30.809 εγγεγραμμένοι ίσον 16,7 % των ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@02.06 Νομίζω ότι αστειεύεστε. Υπάρχει Δήμαρχος εκλεγμένος που να μην εκπροσωπεί ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των δημοτών του, αλλά μόνο αυτούς που τον ψήφισαν...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: marcus
Διπλό και σοβαρό φάουλ του δημάρχου, στη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Πρώτον, διότι προφανώς δεν εκπροσωπεί το σύνολο των δημοτών (51.5% έλαβε)...

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)
Xρήστης: marcus
Άκου Ανώνυμε, το ύφος σου μου είναι παγερά αδιάφορο, αλλά το περίμενα 101% ότι θα τσιμπήσεις. Χαλάρωσε λοιπόν... Κατά τα άλλα, ήδη το άλλ...

Η ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου στη συνέντευξη του τελικού του Conference League στην OPAP Arena
Xρήστης: Ούτε να το σκέφτεται
Τελικά υπάρχει σκέψη για να γινει πάρκινγκ στα προαύλια του σχολικού συγκροτήματος της Εφέσου; Ούτε να το σκέφτεται. Θα βρει απέναντι όλη τη...

Τα δημοτικά τέλη, ένα από τα πιο in στέκια της πόλης και ο... ήλιος της πόλης που χάσαμε! (video)
Xρήστης: κατάντια
μήπως θα βάλουν δημοτικά τέλη και στα σχολεία που θα μετατρέψουν σε parking???...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©