Πέμπτη 18.07.2024,  

Καταιγιστικός ο Τομπούλογλου,πήρε παραμάζωμα τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Βούρου και παρέας του

Δημοσιεύτηκε στις 25/01/2024 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  22 σχόλια

Με μια ομιλία- ποταμό, ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα νέα δημοτικά τέλη, αποδόμησε ένα προς ένα τα έωλα επιχειρήματα που προσπάθησε να διατυπώσει η διοίκηση του χθες υπό τον Γιάννη Βούρο και έδειξε σε όλο του το μέγεθος, το χάος στα οικονομικά του δήμου που παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική Αρχή. 

 

Όπως είχαμε προβλέψει λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γιάννης Τομπούλογλου, συνεπικουρούμενος από τα στελέχη της πλειοψηφίας που πήραν το λόγο (Παπαλουκά, Γούλας, Κελλίδης, Διαγουμάς, Ζησιμάτος, Κώστας Τομπούλογλου) έδειξαν με αδιάσειστα στοιχεία τις "μαύρες τρύπες" στα δημοτικά ταμεία, ως αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών που κατέδειξαν διαχειριστική ανικανότητα και πολιτική ανεπάρκεια, κι εξήγησσν πειστικά ότι ουσιαστικά ο δήμος βρίσκεται στα χειρότερά του από οικονομικής πλευράς.

 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου κατέστησε σαφές ότι: 

 

- Τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη εισηγείται η οικονομική υπηρεσία του Δήμου με αυστηρά οικονομικά κριτήρια, προκειμένου ο Δήμος να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών,

 

- Η απελθούσα δημοτική Αρχή βαθμολογήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών με 4, όταν το άριστα ήταν το 1 και η χρεοκοπία το 5, κάτι που δείχνει την περιπέτεια στην οποία έβαλε την πόλη μας η ανεπαρκής διοίκηση Βούρου

 

- Οι ισχυρισμοί Βούρου ότι, δήθεν, η αντιπολίτευση επέβαλε τις μειώσεις την περίοδο 2020- 2023 επειδή η τότε διοίκηση δεν είχε την πλειοψηφία, οφειλόταν αποκλειστικά και μόνον στους απαράδεκτους κι αντιδημοκρατικούς χειρισμούς προσωπικά του Γιάννη Βούρου με την υποδαύλιση αποστασιών έναντι ανταλλαγμάτων, αντί της συναίνεσης και της προγραμματικής συμφωνίας όπως επιβάλλει η απλή αναλογική κι όπως έκαναν άλλοι Δήμαρχοι σε γειτονικούς δήμους που και καλά διοίκησαν κι επανεξελέγησαν, 

 

- Ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας διαβεβαιώνει ότι επί Βούρου ουδέποτε του ζητήθηκε είτε προφορικά είτε γραπτά να ισοσκελίσει τα ανταποδοτικά, κάτι που δείχνει την αδιαφορία των Βούρου, Τάφα, Κωνσταντινίδη κλπ για την καθαριότητα της πόλης

 

- Η διοίκηση Βούρου προχώρησε σε αμφιλεγόμενες ενέργειες, τις οποίες θα αποσαφηνίσει ο διαχειριστικός έλεγχος, όπως τις ανά τρίμηνο απευθείας αναθέσεις με αδιαφάνεια για την προμήθεια καυσίμων και, αίφνης, τη διενέργεια διαγωνισμού διάρκειας δυο ετών, την οποία έκαναν λίγο πριν φύγουν κι αφού είχαν ηττηθεί στις εκλογές, προκειμένου να "δεσμεύσουν" τη σημερινή διοίκηση.

 

Είναι χαρακτηριστικό για τη διάλυση που επικρατεί στις τάξεις του Γιάννη Βούρου, ότι ενώ ο άμεσος συνεργάτης του Ηλίας Τάφας εξηγούσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι είναι παράνομα τα τέλη που προτείνονται για το γήπεδο της ΑΕΚ, την ώρα της ψηφοφορίας ο επίσης δημοτικός σύμβουλος της πλευράς Βούρου, Μιχάλης Κουτσάκης ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ τα δημοτικά τέλη του γηπέδου, διαφοροποιούμενος σαφώς από τη γραμμή Τάφα και διασπώντας τη θέση της παράταξης Βούρου στην ψηφοφορία. Άλλος για Χίο τράβηξε, κι άλλος για Μυτιλήνη...

 

Η αντιπολίτευση

 

Από την πλευρά της, η παράταξη Βούρου φυσικα και δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν ελλείμματα, προσπάθησε όμως να δείξει ότι αυτά θα... πληρωθούν. Φυσικά και θα πληρωθούν, αυτό είναι δεδομένο, άρα δεν πείστηκε κανείς για το ότι έκανε, δήθεν, χρηστή διοίκηση όταν παρέλαβε πλεονάσματα και παρέδωσε ελλείμματα. 

 

Η πλευρά Σερετάκη κινήθηκε στο γνωστό μοτίβο, ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός κλπ κλπ κλπ 

 

Ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής αυτοεξαιρέθηκε, όπως κάνει σταθερά όλα τα χρόνια που μετέχει στο δημοτικό συμβούλιο, ακριβώς επειδή διατηρεί επιχειρήσεις εστίασης και συνεπώς υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Ο Γιώργος Καραβίας, όμως, με υπευθυνότητα υπερψήφισε τα νέα δημοτικά τέλη, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσι ο δήμος. 

 

Ο Στέφανος Γατσούλης κατέθεσε πρόταση με την οποία πρότεινε αυξήσεις 22% τώρα και νέες αυξήσεις σε 3-4 χρόνια, αναλόγως της πορείας των εσόδων, η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Επ' αυτού ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν άλλες αυξήσεις επί της δικής του θητείας στα δημοτικά τέλη.

 

Τέλος, ο Γιάννης Τζέλης ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει με πολύ χαμηλότερα δημοτικά τέλη. Ωστόσο δεν απάντησε στο ερώτημα της δημοτικής Αρχής "πώς θα λειτουργήσει ο Δήμος;" ούτε κατέθεσε εναλλακτική πρόταση.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η καταιγιστική ομιλία του Γιάννη Τομπούλογλου: 

 

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Από τη συζήτηση νομίζω ότι έγιναν σαφή πάρα πολλά πράγματα, τα οποία οι υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση του Δήμου, που μας κουνάνε και το δάχτυλο, ήθελαν να μείνουν στο σκοτάδι, να μην τα μάθει ο λαός της πόλης μας.

 

Το πρώτο που έγινε ξεκάθαρο, είναι ότι τις αναπροσαρμογές στα δημοτικά τέλη τις ζητάει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, που δεν είναι ούτε με μένα, ούτε με τον κ. Βούρο, ούτε με κανέναν.

 

Βλέπει τα χάλια που μας παραδώσατε στα οικονομικά και κάνει την εισήγησή της για το πώς θα συνέλθει ο Δήμος μας στον τομέα αυτό.

 

Το δεύτερο που ξεκαθάρισε, είναι ότι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης, κυρίως της πλευράς Βούρου και όσων πιστά αναπαράγουν τις θέσεις της, είναι εντελώς ανεδαφικοί και καταρρέουν με τον πρώτο αντίλογο.

 

Ας τα δούμε ένα -ένα:

 

Πρώτο θέμα: Είμαστε μια διοίκηση τριών εβδομάδων χωρίς προϋπολογισμό.

 

Ήσασταν μια διοίκηση 4,5 ετών με προϋπολογισμούς.

 

Ποιος από τους δυο μας ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στα οικονομικά του Δήμου, κύριε Βούρο;

 

Εσείς που ήσασταν 4,5 χρόνια Δήμαρχος ή εγώ που είμαι 3 εβδομάδες;

 

Ακούω κάτι απίστευτες δικαιολογίες, ότι δεν είχατε πλειοψηφία, κι ότι η αντιπολίτευση επέβαλε τις θέσεις της και τα σχετικά.

 

Να με συγχωρείτε, αλλά αυτό το επιχείρημα είναι του επιπέδου «η μικρή Μαρία κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουνε οι φιλενάδες της».

 

Δεν ξέρατε όταν ήσασταν υποψήφιοι το 2019 ότι είχαμε τότε απλή αναλογική; Το ξέρατε.

 

Δεν ξέρατε ότι η απλή αναλογική προϋποθέτει ηπιότητα, συναίνεση, καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο; Το ξέρατε.

 

Δεν ξέρατε ότι η απλή αναλογική για να λειτουργήσει προϋπέθετε προγραμματικές συνεργασίες με άλλους συνδυασμούς; Κι αυτό το ξέρατε.

 

Κι εσείς, τι κάνατε;

 

Αντί για συναίνεση και προγραμματικές συγκλίσεις, αρχίσατε κύριε Βούρο τα μάγκικα του τύπου «όλοι σας και μόνος μου» και προχωρήσατε σε αποστασίες μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων έναντι ανταλλαγμάτων, είτε εμμίσθων θέσεων στη διοίκηση το Δήμου, είτε τοποθέτησης σε καίρια σημεία της διοίκησης, πχ ΠΠΙΕΔ.

 

Αυτή η επιλογή σας ήταν που σας οδήγησε στο να μην έχετε πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

 

ΕΣΕΙΣ φταίτε που δεν καταφέρατε να ελέγξετε το δημοτικό συμβούλιο, αφού καταφύγατε στη μέθοδο των μεμονωμένων αποστασιών κι όχι της ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ συνδυασμών.

 

Και σήμερα έρχεστε και μας λέτε ότι σας έφταιξε η απλή αναλογική.

 

Για τον Τσίρμπα στους Αγίους Αναργύρους δεν υπήρχε απλή αναλογική;

 

Για τον Σαραούδα στη Μεταμόρφωση δεν υπήρχε απλή αναλογική;

 

Για τον Αμπατζόγλου στο Μαρούσι και για ένα σωρό δημάρχους που κατάφεραν και συνεννοήθηκαν στα δημοτικά τους συμβούλια και τελικά επανεξελέγησαν δεν υπήρχε απλή αναλογική;

 

Εκείνοι μπόρεσαν κύριε Βούρο.

 

ΕΣΕΙΣ δεν μπορέσατε.

 

Κι ο λαός της πόλης το αξιολόγησε και σας έστειλε σπίτι σας.

 

Ένα το κρατούμενο, λοιπόν, δεν βρήκατε όπως απαιτούσε η απλή αναλογική τρόπους συναίνεσης, και δεν καταφέρατε τόσες αποστασίες ώστε να έχετε πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Με μια λέξη, ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ.

 

Πάμε παρακάτω:

 

Κατηγορείτε την αντιπολίτευση ότι πρότεινε χαμηλά δημοτικά τέλη, από το 2020 έως το 2022.

 

Θέλατε υψηλότερα εσείς;

 

Όταν ο Δήμος έχει το πλεόνασμα που σας άφησε η περίοδος Βασιλόπουλου, όταν οι Φιλαδελφειώτες κι οι Χαλκηδονιώτες μόλις είχαν βγει από μια επώδυνη περίοδο μνημονίων, εσείς θέλατε υψηλότερα δημοτικά τέλη;

 

Να βγείτε να το πείτε καθαρά, όχι να παίζετε με τις λέξεις.

 

Αυτό το παιχνιδάκι δεν σας βγήκε σε καλό στις εκλογές αλλά βλέπω ότι το συνεχίζετε.

 

Δικό σας θέμα, να επιμένετε στο λάθος…

 

Δεν θέλω να επαναλάβω όσα ακούστηκαν εδώ από τα στελέχη της Συμπαράταξης.

 

Τα τραγικά ελλείμματα που δημιούργησε η ανεύθυνη πολιτική σας την προηγούμενη τετραετία έφεραν τον δήμο ένα βήμα πριν τον γκρεμό.

 

Σας τα έδωσε η υπηρεσία του Δήμου και πριν φύγετε από το Δημαρχείο, αλλά εσείς κάνατε ότι δεν είδατε, δεν ξέρετε τίποτα για το φόνο.

 

Κι ήλθε το Υπουργείο Οικονομικών, κύριοι της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, και με άριστα το 1 και χειρότερο βαθμό το 5, σας βαθμολόγησε με 4!

 

Το ξαναλέω, για να το ακούσουν όλες και όλοι οι συμπολίτες μας.

 

Το Υπουργείο Οικονομικών με άριστα το 1 και με λουκέτο στο Δήμο το 5, σας βαθμολόγησε με 4, δηλαδή ένα βήμα πριν τον γκρεμό.

 

Δεν ήσασταν σε θέση ούτε προϋπολογισμό να ψηφίσετε, όπως είχατε υποχρέωση.

 

Δεν ήσασταν σε θέση ούτε τεχνικό πρόγραμμα να ψηφίσετε, όπως είχατε υποχρέωση.

 

Κι ενώ μας κατηγορείτε, δεν κάνατε τίποτα για να προστατεύσετε, δήθεν, την πόλη φέρνοντας τα δικά σας δημοτικά τέλη προς ψήφιση.

 

Αποτέλεσμα: Ο Δήμος ακόμα δεν μπορεί να κινηθεί, γιατί εσείς θέλατε να υπονομεύσετε τη λειτουργία του.

 

Οι γονείς μας ρωτούν πότε θα είναι έτοιμες οι παιδικές χαρές για τα παιδιά τους, κι εμείς δεν μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες επιδιορθώσεων και πιστοποίησης, γιατί εσείς με την ανευθυνότητά σας μας δέσατε τα χέρια, μέχρις ότου ο δήμος αποκτήσει προϋπολογισμό.

 

Κι αντί να σκύψετε το κεφάλι, να αναλογιστείτε πού κάνατε λάθος και να κάνετε ενώπιον των συμπολιτών μας μια ειλικρινή και λυτρωτική αυτοκριτική, μας το παίζετε σήμερα εισαγγελείς.

 

Δεν έχετε καταλάβει γιατί σας αποδοκίμασε το Υπουργείο Οικονομικών, δεν έχετε καταλάβει γιατί συνασπίστηκε απέναντί σας ολόκληρη η αντιπολίτευση, δεν έχετε καταλάβει γιατί βάλατε απέναντί σας την κοινωνία και γιατί σας καταψήφισε ο λαός της πόλης.

 

Γενικά, δεν έχετε καταλάβει…

 

Επαναλαμβάνω σύντομα, τα αυτονόητα:

 

Όταν ο Δήμος έχει πλεόνασμα, είναι υποχρέωση μιας δημοτικής παράταξης που σέβεται τους συμπολίτες μας να προτείνει μειωμένα τέλη.

 

Όταν όμως ο Δήμος έχει τα ελλείμματα που έχει σήμερα, αποτέλεσμα της αλόγιστης πολιτικής που ακολούθησε η προηγούμενη διοίκηση Βούρου, άλλος δρόμος από την αναπροσαρμογή δεν υπάρχει.

 

Αν υπάρχει και την ξέρει από όλους εμάς μόνο ο κ. Βούρος, ή ο κ. Σερετάκης, ή ο κ. Γατσούλης ή ο κ. Τζέλης, παρακαλώ να μας την πουν κι εμάς για να τη μάθουμε.

 

Πώς θα λειτουργήσει ο Δήμος χωρίς αυτές τις αλλαγές που -ξαναλέω- εισηγείται η υπηρεσία;

 

Εάν έχετε στοιχειοθετημένη πρόταση, παρακαλώ να την καταθέσετε τώρα.

 

Όχι όμως προτάσεις στο πόδι όπως αυτή του κ. Γατσούλη που ζητάει αυξήσεις τώρα και νέες αυξήσεις σε 3-4 χρόνια

 

Επόμενο θέμα: Η γνωστή καραμέλα με τα δημοτικά τέλη, είναι κάποιοι να θέλουν πάντα να δημιουργούν εντυπώσεις με τα ποσοστά. Ακούω «αύξηση 70%, 80% δεν ξέρω πόσο τοις εκατό».

 

Προσέξτε, όμως: Αν το ένα ευρώ γίνει δυο, τότε μιλάμε για «μεγάλη» αύξηση 100%. Στην πράξη όμως είναι μόνο ένα ευρώ.

 

Έτσι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η πραγματική αύξηση για ένα σπίτι 73 τετραγωνικά που είναι τα περισσότερα στην πόλη μας, είναι 4 ευρώ το μήνα. Για ένα σπίτι πάνω από 80 τετραγωνικά είναι περίπου 5 ευρώ το μήνα και για ένα σπίτι λίγο πάνω από 100 τετραγωνικά είναι περίπου 6 ευρώ το μήνα.

 

Για αυτές τις αυξήσεις μιλάμε.

 

Και στο σημείο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι που το λέει η απλή λογική, αλλά με αυτά που ακούμε εδώ μέσα από την αντιπολίτευση, κινδυνεύουμε να τη χάσουμε.

 

Εμείς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να κάνουμε αυτή την αναπροσαρμογή.

 

Η οικονομική υπηρεσία, όμως, μας διαβεβαιώνει ότι αλλιώς ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει και τα ανταποδοτικά όπως είναι ως τώρα, δεν εξασφαλίζουν μια καθαρή πόλη.

 

Η καθαριότητα, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποτέλεσε κεντρική προεκλογική δέσμευση της Συμπαράταξης, άρα αποτελεί κεντρική εντολή των πολιτών αυτής εδώ της πόλης να προχωρήσουμε και να έχουμε μια καθαρή πόλη σε κάθε γειτονιά σε κάθε δρόμο.

 

Και θα κάνω ό,τι μπορώ, κι ακόμα περισσότερα, για να κάνω πράξη την εντολή που μου έδωσε ο λαός της πόλης, να ξαναδούμε τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα να λάμπουν σε κάθε γειτονιά.

 

Τα έτη 2020, 2021 και 2022 υπήρχε πλεόνασμα, συνεπώς πολύ καλά κάναμε τότε ως αντιπολίτευση και προτείναμε μειωμένα τέλη.

 

Αντίθετα, το 2023 υπήρχε έλλειμμα, αλλά επειδή έρχονταν εκλογές και η διοίκηση Βούρου ήθελε να κάνει την καλή στους πολίτες, πρότειναν πολύ χαμηλά τέλη.

 

Μάλιστα η παράταξη Βούρου αυτό το διαφήμιζε στο προεκλογικό της φυλλάδιο για να πάρει ψήφους, χωρίς να σκέπτεται ότι τίναζε στον αέρα τα οικονομικά του Δήμου.

 

Αυτό λέγεται ανευθυνότητα, και δείχνει πόσο παλαιοκομματικοί είστε, που πήγατε να ξεγελάσετε τους δημότες, ενώ το ταμείον το είχατε κάνει μείον σε τέτοιο βαθμό, που ούτε τα δεδουλευμένα των εργαζομένων δεν πληρώσατε, παρά τις ρητές δεσμεύσεις του κ. Βούρου απέναντί τους.

 

Κύριοι της προηγούμενης διοίκησης, πήγατε να κάνετε ακόμα μια λαθροχειρία:

 

Διαδίδετε ψευδώς ότι τα τέλη του γηπέδου της ΑΕΚ είναι, δήθεν, 1 ευρώ, ενώ η αλήθεια είναι ότι βάλαμε «συντελεστή 1» και μόνο στους αγωνιστικούς χώρους που έχουν έσοδα από εισιτήρια.

 

Οι άλλες επιχειρήσεις του γηπέδου πληρώνουν κανονικά τα τέλη των επιχειρήσεων στην υπόλοιπη πόλη.

 

Προφανώς εξαιρείται το Μουσείο και ο Ναός.

 

Έτσι εμείς εισπράττουμε περίπου 48.000 ευρώ, ενώ εσείς μόλις και μετά βίας ξεπεράσατε τις 10 χιλιάδες πέρυσι.

 

Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και δείχνουν ποιοι πασχίζουν για το καλό της πόλης και ποιοι ήταν αδιάφοροι κι ανεπαρκείς.

 

Θυμίζω και τους υπόλοιπους αριθμούς, ακούστηκαν ήδη, απλώς τους αναφέρω συγκεντρωτικά:

 

Έλλειμμα στα ταμεία, 1,68 εκατομμύρια,

 

Ανείσπρακτες υποχρεώσεις του Δήμου 1,32 εκατομμύρια,

 

Προκαταβολή από την επιχορήγηση του 2024, πάνω από μισό εκατομμύριο,

 

Οφειλές δεδουλευμένων στους εργαζόμενους σχεδόν 60 χιλιάδες.

 

Κι ένα σωρό άλλα…

 

Παραλάβατε ένα αξιοπρεπές ταμείο και παραδίδετε ερείπια, αυτοί είστε, η χειρότερη διοίκηση που γνώρισε ποτέ η πόλη.

 

Έχετε, όμως, μια ευκαιρία να εξιλεωθείτε.

 

Δείξτε στους πολίτες ότι καταλάβατε, επιτέλους, την κατάσταση στα ταμεία του Δήμου που παραδώσατε, και δείξτε τη μεταμέλειά σας ψηφίζοντας την πρόταση της υπηρεσίας για τα ανταποδοτικά.

 

Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης. Δείξτε υπευθυνότητα!

 

Άλλωστε, όπως είπα, την τραγική κατάσταση στα οικονομικά του Δήμου, την αποτυπώνει η υπηρεσία, όχι εμείς.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Με αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση της πολύ δύσκολης κατάστασης που καλούμαστε ως νέα Διοίκηση μόλις 3 εβδομάδων, να αντιμετωπίσουμε, ζητώ από όλες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να υπερψηφίσουν το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

 

Σας ευχαριστώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ασκήσεις λογικής που εκθέτουν τους λαϊκιστές...

 

Λαϊκισμός χωρίς όρια: Βούρος - Τάφας σε ρόλους Τσίπρα - Καμμένου

 

Κυνική ομολογία Τάφα: Έχει δίκιο το Υπουργείο Οικονομικών για παραβάσεις υποχρεώσεων επί Βούρου

 

Πόρισμα - κόλαφος του Υπουργείου Οικονομικών: Για αυτά πότε θα απολογηθείτε κύριοι Βούρε και Τάφα;

 

Μην κάνετε (και) τα παιδιά σας εγκληματίες

 

Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη

Γράψτε την άποψή σας

Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα (25/01/2024 12:02)

Το μόνο επιχείρημα που δεν μας είπε ο κ. Τομπουλογλου ήταν ότι την αύξηση των τελών στους άφωνους πολίτες , ήταν αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία !!!
Απορώ πώς του διέφυγε αυτό !!!
Επιχείρημα που όλα "τα σφάζει ,όλα τα μαχαιρώνει" !!!
Θα δεν το αποτέλεσμα όταν φθάσουν οι πρώτοι λογαριασμοί !!!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/01/2024 12:22)

@12.02
Επί τηςο υσίας, ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Μόνο πλακίτσα φτηνιάρικη, όπως η πολιτική σας επί 4,5 χρόνια...

διευκρινιση (25/01/2024 13:23)

"Έτσι εμείς εισπράττουμε περίπου 48.000 ευρώ, ενώ εσείς μόλις και μετά βίας ξεπεράσατε τις 10 χιλιάδες πέρυσι."

48.000 το μήνα? τη μέρα? το χρόνο? έχει γίνει ήδη είσπραξη 48.000? απάντηση παρακαλώ

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/01/2024 13:35)

@13.23
Με τα δημοτικά τέλη που ψηφίστηκαν χθες θα εισπραχθεί ποσό της τάξεως τν 48 χιλιάδων. Η διοίκηση Βούρου εισέπραξε λίγο περισσότερα από 10 χιλιάδες πέρυσι. Αυτό λέει ο Δήμαρχος

Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα (25/01/2024 17:17)

Απ' όλα όσα έγραψες κ Σεϊτανίδη το ποιο ωραίο ήταν η φωτογραφία που ποσταρες για να τονίσεις το γλύψε - γλύψε της ομιλίας του " άρχοντα" Τομπουλογλου !!
Η μορφή του καρχαρία ,του πάει τρέλα και υποδηλώνει πολλά .......
Μπράβο σου.....θα έρθει ο καιρός που θα του βάλεις και τον Πινόκιο.........

διευκρινιση (25/01/2024 19:53)

οκ αλλά 48.000 μηνιαίως? ετησίως? αυτό το ποσό είναι μόνο για τον αγωνιστικό χώρο? ή για το σύνολο μαζί με τις επιχειρήσεις?

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/01/2024 20:06)

@19.53
Όπως έγραψα πιο πάνω "η διοίκηση Βούρου εισέπραξε λίγο περισσότερα από 10.000 ΠΕΡΥΣΙ".

Άρα μιλάμε σε ετήσια βάση.

Μιλάμε επίσης ΜΟΝΟ για αγωνιστιό χώρο και κερκίδες- οι επιχειρήσεις πληρώνουν όσο και οι υπόλοιπες που είναι εκτός γηπέδου. Εξαιρούνται το Μουσείο και ο Ναός

διευκρινιση (25/01/2024 22:35)

είτε 10.000 είτε 48.000, είναι πολύ λίγα. αν λάβει κανείς υποψιν τα έξοδα για την καθαριότητα που επιβαρύνεται ο δήμος, θα τα λέγαμε και ψίχουλα.με τι κριτήρια/συντελεστές καθορίζονται αυτά τα ποσά?

GiannisNF (26/01/2024 01:39)

Θα πρέπει να είμαστε δήμος προς αποφυγή με τόσα μαγαζιά, νεκροταφέιο και γήπεδο και να έχουμε τέτοια μπόχα, παρανομίες και έλλειμα.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (26/01/2024 09:57)

@22.35
Οκ καταγράφηκε η άποψή σας

@01.39
Νομίζω ότι αυτό θα το αφήσουμε πίσω μας, σε λίγο

Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα (26/01/2024 12:55)

Κάπου έγραψες ότι ο Διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου είπε ότι ποτέ δεν ζήτησε την γνώμη της υπηρεσίας ο προηγούμενος Δήμαρχος για τα Δημοτικά τέλη.
Έχω .ία απορία κε.εκπροσωπε τύπου !!!
Γίνεται να ψηφισθεί προϋπολογισμός του Δήμου , χωρίς να υπάρχει εισήγηση από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου ;;;
Άλλο θεμα εάν τους δεχτεί το Δημοτικό Συμβούλιο..
Έτσι δεν είναι κε. Εκπροσωπε ;;;;

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (26/01/2024 14:28)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/01/2024 13:35)
48000 ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή 4000 ευρώ τον μήνα. Σωστά;
Δηλαδή το κόστος της ρύπανσης για 4-6 αγωνιστικές τον μήνα είναι ένα 1000ρικο ή και λιγότερο την αγωνιστική. Να μην πω για "ραντεβού", τελευταίες προπονήσεις κλπ...
Σας φαίνεται εύλογο;
Δεν φταίει ο καπιταλισμός, φταίει το κεφάλι μας.

για να μαθαίνουν οι νεότεροι (26/01/2024 14:31)

@22:35, αν θες να μάθεις για το θέμα, δες αυτά που είχε γράψει ο Παντελόγλου όταν ο Βούρος ήθελε να βάλει μηδενικά τέλη στο γήπεδο. https://www.kosmosnf.gr/2022/06/vouros-vazei-cheri-stin-tsepi-ton-dimoton/

Διαμαντής Σεϊτανίδης (26/01/2024 18:00)

@12.55
Πού το έγραψα;

ε.ν. (26/01/2024 18:16)

το γηπεδο του μελισσανιδη ποσα τ.μ. ειναι;

διευκρινιση (26/01/2024 21:18)

τα έχω διαβάσει, ευχαριστώ. αυτό που λέει ο "ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ" είναι αυτο που όλοι σκέφτονται, τελικα τι δινουν ανά αγωνιστικη? και 48.000 το μήνα πάλι ψίχουλα είναι. έχει βουίξει ο τόπος επανειλημμένα ότι μπαίνουν τα απορριματοφορα του δήμου στη ζούλα και καθαρίζουν το γήπεδο ΜΕΣΑ. το διανοείστε αυτό?

περιμένω απάντηση: με ποιά κριτήρια καθορίζεται το νούμερο 48.000, ή όποιο νουμερο, τι σημαίνει συντελεστής 1, και τα συναφή.

Τιμή και δόξα στον Ουίνστον Τσορτσιλ (26/01/2024 21:24)

@ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (26/01/2024 14:28)
Οι χρεοκοπημένοι πολιτικά κουκουεδες καλύτερα να σωπαίνουν.
Γαλάζια η χώρα. Γαλάζια η περιφέρεια. Γαλάζιος ο δήμος.
Ψάχνουμε τον δεύτερο. Μη σου πω και τον τρίτο.
20 χρόνια Μητσοτάκη θα έχουμε πρωθυπουργό.
Τράβα τώρα να ανάψεις το καντήλι στο μαυσωλείο του Λένιν.

Ανωνυμος (27/01/2024 22:02)

@21.24
Αυτά που γράφεις σε χαρακτηρίζουν εντελώς ηλίθιο εκτός από ένα δουλοπρεπείς υποκείμενο!
Από πού κατάλαβες ότι ο συγκεκριμένος είναι κομμουνιστής;
Δυστυχώς ζεις ανάμεσα μας!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (27/01/2024 23:45)

Ήρεμα παιδιά, μπορείτε να σχολιάζετε χωρίς απρεπείς εκφράσεις ή ύβρεις- Πείτε το επιχείρημά σας, κι ο ένας κι ο άλλος, κι αφήστε όσους σας διαβάζουν να κρίνουν.

48000 (28/01/2024 00:22)

Μόνο 48.000 το χρόνο. Τώρα καταλαβαίνω γιατί έβγαλε τον Τόμπι ο Πρόεδρος.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/01/2024 08:15)

@00.22

Όλα τα καταλαβαίνεις ρε αητόπουλο. Καλύτερα μάλλον να έμενε ο προηγούμενος που δεν εισέπραξε ούτε 15.000...

πολιτισ (01/02/2024 19:00)

αφου δεν μπορουν τι βαζουν υποφηφιοι για να απαξουν οι αχρηστοι

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στη Νέα Χαλκηδόνα, Δεκελείας και Κρήτης

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους

Πιο κάτω δεν έχει...

Αυτοψία Χαρδαλιά στο αντιπλημμυρικό έργο της βόρειας Φιλαδέλφειας- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στη Σταμάτα ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου με συνεργείο του δήμου μετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς

Με πράξεις, όχι με λόγια, είναι κοντά στους εργαζομένους του Δήμου ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Δήμος ξεκινά τα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ στο Αυλάκι

Στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε τη νύχτα ο Λύτρας

Μονά ζυγά, δικά τους!

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά

Άγαμοι Θύται

Οι δυο εναλλακτικές

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Έχει και πιο κάτω απο το 0 .Είναι το -0 .Αλλά ρε παιδιά πως λεγότανε ένας τύπος που είχε αναλάβει Πρόεδρος σε κάποιο Νομικό Πρόσωπο στον Δήμ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Πολίτης (16/07/2024 20:43) Δηλαδή είναι μενσεβίκος ο Τζέλης και ο Ευαγγελινός, και τσαρικός ο Σεϊτανίδης... Κάποτε είχε πει ο Θοδωράκης, Κ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
Αμάν αδερφέ μου το λεξιλόγιο σου !!! Άμα αυτά σου έμειναν από την πάλι των τάξεων, τότε χαράμι 40 χρόνια και που έδωσα για κάτι ''κομμουνιστ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@06.25 Άσε ρε φίλε τις παπαρες και ασχολεισου με τον γάμο του Κασσελακη. Ο δημοσιογράφος που στηρίζει την αστική τάξη και την ελίτ είναι ιδ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Capedaluribus
Αυτά τα τραγελαφικα συμβαίνουν όταν έχεις καπέλα και πετρέλαια ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
@Ανωνυμος* Ταξικός αντίπαλος είναι και ο υπηρέτης της Ελιτ. Ταξικός αντίπαλος είναι και ο οπουρτυνιστης.... αλλά για να προχωρήσει η βάρκα π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ο Στέφανος.....ποιος Στέφανος ομως;
Το τραγικό δεν είναι ότι βγήκαν τελευταίοι ενώ είχαν την στήριξη του 2ου κόμματος της Βουλης. Το τραγικό ειναι ότι τους πέρασε η παράταξη το...

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Μιλάμε, φοβερή ενημέρωση. Ο Σεϊτανίδης είναι στο γραφείο τύπου του Δημάρχου... Μιλάμε για αποκλειστικότητα... Δεν λες, που κρατάει την Αλήθε...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ο Τζέλης, μέχρι να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, όχι στην αριστερά δεν ήταν, δεν ήταν πουθενά. Βρείτε μου ένα άρθρο του, μια υπογραφή του...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@00.20 Κάπου διάβασες για την πάλη των τάξεων αλλά δεν το διάβασες όλο! Ταξικός εχθρός των αριστερών και των κομμουνιστών δεν είναι οι δημοσ...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Πολίτης
Κανένα air condiciom θα φροντίσει η Δημοτική αρχή να τοποθετηθεί στα σχολεία ???...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
Έλα τώρα μην βρείτε ευκαιρία μερικοί πούροι αριστεροί απ' τα γεννοφασκια σας, να βγάλατε ολη την "αριστεροσυνη" σας και μάλιστα περνοντας π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
Τι σου φταίει η αριστερά και της φορτώνεις τον κάθε είδους πολιτικαντη ! Για να μιλάς για ιδεολογική ασυνέπεια θα πρέπει πρώτα να μας πεις π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Γ.Β
Ψυχραιμία κε. Σεϊτανίδη....... έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας !!!!...

Αυτοψία Χαρδαλιά στο αντιπλημμυρικό έργο της βόρειας Φιλαδέλφειας- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
2. Κάποτε οι δεξιοί ψήφιζαν Σταματιάδη, επειδή τους έφτιαξε αποχετευτικό σύστημα, και, ναι, κατόρθωσε, να μην το πληρώσει από την τσέπη του ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©