Σάββατο 15.06.2024,  

Γιατί ο Βούρος δεν αξίζει να είναι δήμαρχος- 1. Πολιτική ανεπάρκεια

Δημοσιεύτηκε στις 25/09/2023 στην κατηγορία Γνώμες  |  1 σχόλιο

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Αρχίζουμε σήμερα μια σειρά κειμένων με τα οποία αποδεικνύουμε την ακαταλληλότητα του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Βούρου για τη θέση που του εμπιστεύτηκε ο λαός της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, πριν από τέσσερα χρόνια.

 

Ο πρώτος παράγων της ακαταλληλότητας Βούρου είναι η εκκωφαντική πολιτική του ανεπάρκεια.

 

Είναι αδύνατον αυτός ο άνθρωπος να διαχειριστεί έστω και την παραμικρή πολιτική κρίση.

 

Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, επέλεξε να περνάει (κατά τις 11 το πρωί) μια βόλτα από το Δημαρχείο, να διευθετεί τα τρέχοντα και το μεσημέρι να φεύγει.

 

Δεν αντιλήφθηκε την ανάγκη της πόλης για έναν δήμαρχο που να εξισορροπεί τα «θέλω» της πόλης με τα «θέλω» της ΑΕΚ, όπου αυτά τα δυο δεν συμπίπτουν.

 

Αντίθετα, μεταβλήθηκε σε ακραία φανατικό οπαδό της ΑΕΚ, αδιαφορώντας προκλητικά για την υπόλοιπη πόλη.

 

Ακόμα και σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, προβάλει ως δήθεν «δικά του», τα έργα άλλων, όπως το 3ο Γυμνάσιο- Λύκειο, ο «Κένταυρος» (που δεν υπάρχει!) ή το νέο ΚΑΠΗ (που επίσης στα 4 χρόνια της δημαρχιακής του θητείας δεν έχει μπει ούτε ένα τούβλο…).

 

Μόνο έργο που προβάλλει είναι ο νέος οδοφωτισμός της πόλης.

 

Πρόκειται για μια ενέργεια που κόστισε στους δημότες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας 3.700.000 ευρώ, δηλαδή ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ περισσότερο από τη μελέτη που είχε γίνει πριν αναλάβει ο κ. Βούρος και προέβλεπε ακριβώς το ίδιο, δηλαδή την αντικατάσταση του προηγούμενου οδοφωτισμού με νέο, με λάμπες led.

 

Τις τελευταίες ημέρες, δημότες της πόλης αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα τεκμήρια της κατάστασης του ΝΕΟΥ, μην ξεχνάτε, οδοφωτισμού της πόλης, που κόστισε ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ παραπάνω από όσα προέβλεπε μελέτη που προϋπήρχε στον δήμο.

 

Πολλά από αυτα είναι σβηστά...

 

Δείτε τις φωτογραφίες από τις σχετικές αναρτήσεις:

 

 

 

 

Χαρακτηριστικό της πολιτικής ανεπάρκειας του Γιάννη Βούρου είναι και το ότι κατάφερε να οδηγήσει τον συνδυασμό του σε διάσπαση, αφού ήταν αδύνατο να ενώσει και να συνεννοηθεί με αυτούς που όχι μόνο τον στήριξαν, αλλά και τον ακολούθησαν το 2019, παραβλέποντας ότι ο ίδιος ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΩΝ από κάθε δραστηριότητα της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας επί περίπου 40 χρόνια (μόνο το 2011-2012 ήλθε για να μαζέψει ψήφους ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ).

 

Δεν τον εγκατέλειψε μόνο ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής (ο οποίος σε μεγάλο βαθμό είχε δημιουργήσει τον συνδυασμό Βούρου αφού ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος δεν ήξερε σχεδόν κανέναν στην πόλη…), τον εγκατέλειψε και η Ανθή Παπακώστα, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΑΕΚ επί πάρα πολλά χρόνια, που το 2019 ήλθε για να βοηθήσει την κατάσταση, επί δυο χρόνια περίπου έδωσε νέα πνοή στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου ως αρμόδια αντιδήμαρχος, αλλά στη συνέχεια αποστασιοποιήθηκε και σήμερα απέχει από τα κοινά της πόλης.

 

Τον εγκατέλειψε και ο Γιώργος Καραβίας, γνωστός για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και για τις πολλές ικανότητές του (που τις απέδειξε για ακόμα μια φορά ως επικεφαλής της Κοινωφελούς Επιχείρησης) όχι μόνο στη Νέα Χαλκηδόνα, από όπου προέρχεται, αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια του δήμου μας.

 

Τον εγκατέλειψε και ο Σπύρος Γραμμένος, πάντα αγαπητός σε όποιον τον γνωρίζει κι ιδιαίτερα στη νέα γενιά της πόλης, με απαράμιλλη αφοσίωση στην προστασία του περιβάλλοντος κα στην αύξηση του πρασίνου.

 

Τον εγκατέλειψαν κι άλλοι που δεν εξελέγησαν μεν, αλλά που έχουν τη δική τους ο καθένας κι η καθεμιά πορεία στην πόλη μας.

 

Τον Γιάννη Βούρο εγκατέλειψε και η στοιχειώδης σοβαρότητα που ΟΦΕΙΛΕΙ να επιδεικνύει ένας δήμαρχος, όταν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απευθυνόμενος στον Παντελή Γρετζελιά που είχε αναλάβει να «τρέξει» στα συνοδά έργα στο γήπεδο της ΑΕΚ (καθώς ο ίδιος ο δήμαρχος επέδειξε ΚΑΙ εδώ παροιμιώδη διαχειριστική ανεπάρκεια), είπε το ταπεινωτικό «φέρτε μου ό,τι θέλετε να το υπογράψω».

 

Ο Γιάννης Βούρος είναι επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια ΑΠΩΝ από τις γειτονιές της πόλης.

 

Μιας πόλης που θέλει να βλέπει τον εκάστοτε Δήμαρχο να γυρίζει τους δρόμους, να συναντιέται και να ακούει τους πολίτες με τα «θέλω» τους και τις ανάγκες τους, να βλέπει αυτοπροσώπως την κατάσταση πέρα από το κέντρο της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας, στις ξεχασμένες γειτονιές των Εργατικών Κατοικιών, της Χρυσαλλίδας, της Μαδύτου, του Κάκκαβα, της παλιάς Φιλαδέλφειας, του Κάτω Κουκλακίου, της Νησίδας, των Απομάχων…

 

Δυστυχώς για την πόλη μας, ο σημερινός δήμαρχος υπήρξε σε αυτό το πεδίο ό,τι ακριβώς και τα προηγούμενα 40 χρόνια: Παντελώς απών!

 

Δεν πέρασε ποτέ από τις γειτονιές, δεν κτύπησε ποτέ πόρτες, δεν μίλησε ποτέ με τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.

 

Ξημεροβραδιαζόταν στο γήπεδο, διότι η πολιτική του ανεπάρκεια τον έκανε να πιστεύει ότι οι δυνάμεις που τον έβγαλαν «από το πουθενά» δήμαρχο το 2019, θα επαναλάβουν εκείνο τον άθλο και φέτος…

 

Και τώρα, παραμονές εκλογών, περνάει και πάλι, σαν να μην ήταν αυτός ο δήμαρχος που εγκατέλειψε κάθε γωνιά της πόλης στην τύχη της (μάλλον στην… ατυχία της να τον έχει δήμαρχο) και τάζει και πάλι «λαγούς με πετραχείλια», θεωρώντας- άλλη μια απόδειξη της αδυναμίας του να λειτουργήσει πολιτικά- ότι και πάλι θα… τουμπάρει τους δημότες, παρουσιάζοντας ως δήθεν «δικά του» έργα που άλλοι δήμαρχοι σχεδίασαν, άλλοι δήμαρχοι ξεκίνησαν.

 

Στις μέρες μας η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα χρειάζονται στη θέση του δημάρχου μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.

 

Έναν άνθρωπο που γνωρίζει κάθε γωνιά της πόλης, που ζει και περνά το χρόνο του σε αυτήν, που γνωρίζει τα προβλήματά της και τους ανθρώπους της, και που μπορεί να σταθεί με την εμπειρία του στη ζωή, μπροστά σε κάθε λογής ισχυρούς και να διεκδικήσει με πίεση αλλά και διπλωματία τα συμφέροντά μας, τα συμφέροντα του λαού της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.

 

Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι έχει αποδείξει ότι ΔΕΝ μπορεί να κάνει ο Γιάννης Βούρος…

 

*****

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Ιδού η πόλη του Γιάννη Βούρου

 

Ο Γιάννης Βούρος είναι φίλος και σύντροφος στο ΠΑΣΟΚ με τον μπαμπά της Άννας

 

Οι χαμένες ευκαιρίας της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας

 

Τσάμπα μάγκας και πάλι;

 

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του

 

Επιτέλους! Μια βραδυά Πολιτισμού και Φιλαναγνωσίας στην πόλη μας από τη Συμπαράταξη

 

Ούτε μια κολώνα δεν μπορούν να βάλουν σωστά;

 

Μια ωραία πεταλούδα...

 

Βούρος, εκτός τόπου και χρόνου...

 

Στο έλεος της ανικανότητας Βούρου- Ούτε ψωμί δεν δίνουν στους παιδικούς Σταθμούς- Επιστολή της Συμπαράταξης

 

Ξεχειλίζει η λαϊκή οργή για την εγκατάλειψη της πόλης

 

Γιατί χαίρεται ο Βούρος και χαμογελάει, πατέρα;

Γράψτε την άποψή σας

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (26/09/2023 20:53)

Ούφ !!Πάλι για αυτόν μιλάτε ? Να μιλήσετε για όποιον τον στήριξε να βγεί .Αυτός την δουλειά του έκανε .Λέτε να τον ξαναματαπάλι στηρίξουν ? Ποιός ξέρει άραγες? Οι Φιλαδελφιώτες φαίνεται ότι είναι εθισμένοι στα περίεργα ''εδεσματοροφήματα'' . Ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι τάζουν ότι θα φέρουν και θάλασσα στην πόλη !!!!!!! Τα διαβάσατε κάτι φοβερά προγράμματα ? Πόσο απέχει η γή απο την Σελήνη ?Ξέρει κανείς? Το ξέρετε το άλλο ? Τι θα συμβεί απο 1/1/2024 σε όλα τα ΝΠΔΔ και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις που υπάρχουν στούς Δήμους της χώρας .ΌΧΙ ? Έ ρε γλέντια .Καλή διασκέδαση!!!!!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Γονέας
Ωραίο το άρθρο σας...μέχρι τη στιγμή που αποφασίσατε να το καταστρέψετε μόνος σας...και να εκθέσετε και την παράταξη που εκπροσωπείτε..." αφ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©