Σάββατο 02.12.2023,  

Επιτέλους! Μια βραδιά πολιτισμού και φιλαναγνωσίας στην πόλη μας, από τη Συμπαράταξη

Δημοσιεύτηκε στις 25/04/2023 στην κατηγορία Η πόλη  |  12 σχόλια

Μια υπέροχη βραδιά ζήσαμε χθες στο πολύ φιλόξενο LOU της Δεκελείας, από τη «Συμπαράταξη" Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών - Η πόλη της καρδιάς μας», που με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου τιμήθηκαν 17 συμπολίτες μας - συγγραφείς.

 

Με αφορμή το πανεπιστημιακό του βιβλίο «Συντάκτης Ύλης» ήταν επίτιμος καλεσμένος και ο θείος του επικεφαλής της Συμπαράταξης, Χάρη Τομπούλογλου, ο Δημήτρης Κουμπιάς.

 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε επίσης η παρουσία του γιού του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος απένειμε την τιμητική διάκριση στην σύζυγο του Γεωργία Φάκου, η οποία ήταν μεταξύ των τιμώμενων προσώπων- συγγραφέων της πόλης μας.

 

Επίσης, μεταξύ των τιμηθέντων, ήταν συγκινητική η ιστορική αναφορά της Νέλης Σπαθάρη (εγγονής του αειμνήστου Αγησιλάου Σπαθάρη), ο οποίος δώρισε στην πόλη μας πριν περίπου 100 χρόνια το οικόπεδο, όπου κτίστηκε και λειτουργεί το 1ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

 

Περισσότερα στοιχεία για τους 17 τιμηθέντες και όλη την εκδήλωση, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα παρουσιάσουμε σε επόμενη ανάρτησή μας.

 

*****

 

Ακολουθεί το σχόλιο του Διαμαντή Σεϊτανίδη:

 

Το βιβλίο είναι τρόπος ζωής

 

Για να μην υπάρξουν προβλήματα και παρεξηγήσεις, αποφεύγω να εμφανίζομαι σε προεκλογικές εκδηλώσεις δημοτικών παρατάξεων.

 

Ωστόσο στη χθεσινή αισθάνθηκα ότι δεν είχα δικαίωμα να λείψω.

 

Αν έβαζα έναν τίτλο στη χθεσινή εκδήλωση, αυτός θα ήταν μια φράση μιας νέας κοπέλας που παρέλαβε ένα βραβείο (δεν μπορούσα να σημειώσω κι ονόματα, καθώς χθες στο LOU γινόταν της κακομοίρας, πατείς-με, πατώ-σε ήμασταν…), η οποία έγραψε το βιβλίο «Ίχνη στην έρημο». Μιλώντας, λοιπόν, η κυρία, είπε τη φράση που θα έβαζα τίτλο στην εκδήλωση: «Το βιβλίο είναι τρόπος ζωής».

 

Πράγματι, είναι τρόπος ζωής, γι αυτό επιβάλλεται να τον εμφυσήσουμε κυρίως στις νέες γενιές.

 

Είναι απίστευτο πόσο ένα βιβλίο μπορεί να «μιλήσει» στην ψυχή του ανθρώπου.

 

Όχι ένα οποιοδήποτε βιβλίο, όχι στην ψυχή του οποιουδήποτε ανθρώπου.

 

Αλλά σίγουρα, χίλια τα εκατό, χωρίς καμία αμφιβολία, εκεί έξω υπάρχει ένα βιβλίο (δηλαδή, για να το πω πιο σωστά, ένας τρόπος γραφής), που μιλάει και στη δική σου ψυχή. Αυτό πρέπει να ψάξει κάθε άνθρωπος που δεν αρκείται στα αντικαταθλιπτικά χάπια, αλλά μπορεί να ακολουθήσει μια παρόμοια θεραπεία με αντικαταθλιπτικές πράξεις.

 

Ένα βιβλίο!

 

Ίσως ένα μυθιστόρημα, μια νουβέλα, ένα κλασικό έργο, ή ένα πολιτικό έργο, ένα ιδεολογικό, ένα θεωρητικό.

 

 

Μπορεί ένα βιβλίο που καταπιάνεται με την ιστορία, ή με θεματολογικές συνθέσεις (πχ με συνεπήρε πρόσφατα το βιβλίο μιας Γαλλίδας με τίτλο «Η γεωπολιτική των ισλαμισμών» που μπλέκει θρησκεία, γεωπολιτική, γεωγραφία και ιστορία, απίστευτο! Ή, επίσης, ένα άλλο που έχει τίτλο «Η εκδίκηση της γεωγραφίας» και το οποίο δείχνει με ποιον τρόπο η γεωγραφία επηρέασε την κατανομή των θρησκειών αλλά και των πολιτικών συστημάτων στην Ευρώπη! Και πόσα άλλα παρόμοια βιβλία…).

 

Ένας ωκεανός είναι και τα βιβλία που φέρνουν τους ποιητές μέσα στο σπίτι μας!

 

Τόνοι χαρτιού στα βιβλιοπωλεία, μας περιμένουν να ανακαλύψουμε τη μαγεία των λέξεων, που συνθέτουν ένα ποίημα.

 

Επικό, ερωτικό, της ζωής, με ελεύθερο στίχο ή όχι, με ομοιοκαταληξία ή όχι, ποιήματα για κάθε γούστο και ιδιοσυγκρασία.

 

 

Μια μέρα πριν περίπου δέκα χρόνια επισκέφθηκα τον βιβλιοπώλη της γειτονιάς μου. Ήταν ένα φεγγάρι που ψαχνόμουν για καινούργια πράγματα, άρα και για καινούργια βιβλία (δηλ. εκτός των ως τότε ενδιαφερόντων μου). Μου λέει ο «ψαγμένος» νεαρός βιβλιοπώλης: «Σας συνιστώ αυτό το βιβλίο. Γράφει για το πώς κατέρρευσε το κράτος της Αυστρουγγαρίας. Έχει πολλές ομοιότητες για το πώς χρεοκοπήσαμε εμείς ως χώρα, μπορεί να σας ενδιαφέρει». Και μου έδωσε τον «Κόσμο του Χθες» του Στέφαν Τσβάιχ.

 

Αυτό που βρήκα σε αυτό το βιβλίο, δηλαδή μια γραφή που με κατακυρίευσε, με άλωσε, με κατέκτησε, δεν ήταν αυτό που Ο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ μου είχε εκτιμήσει στον Τσβάιχ.

 

Για άλλο λόγο μου το συνέστησε ο βιβλιοπώλης, άλλη «δουλειά» έκανε σε μένα το βιβλίο αυτό.

 

Από τότε συλλέγω σαν τρελός βιβλία του Τσβάιχ και λυπάμαι που δεν έμαθα γερμανικά, για να τον διαβάζω από το πρωτότυπο.

 

 

Έγραψα αυτό το παράδειγμα για να πω ότι το τι «ξεκλειδώνει» ένα βιβλίο μέσα μας, είναι κάτι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ακόμα κι αυτός που μας το συστήνει το βιβλίο, δεν μπορεί καν να υποψιαστεί αν εμείς θα το βρούμε εξαιρετικό ή ανώφελο.

 

Κι αυτό το βιβλίο που για μας είναι ανώφελο, για τον δίπλα μας είναι εξαιρετικό (πχ η γυναίκα μου δεν θέλει να διαβάσει Τσβάιχ με τίποτα. Εϊναι φαν της Καρυστιάνη, εντελώς άλλος τρόπος γραφής κι έκφρασης).

 

 

Φλυάρησα, αλλά θεωρώ την χθεσινή εκδήλωση ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ, όχι μόνο γιατί δείχνει τις συγγραφικές δυνατότητες της πόλης μας σήμερα, αλλά και γιατί προωθεί το βιβλίο ως μοχλό (επαν)εύρεσης της ψυχής μας.

 

Διαβάστε. Δεν θα εξεταστείτε, αισθανθείτε ελεύθεροι να κάνετε με το βιβλίο Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. Να το ρουφήξετε μεμιάς, ή να το εγκαταλείψετε γιατί δεν σας λέει τίποτα. Είστε ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ απέναντί του.

 

 

Ψαχτείτε στα βιβλιοπωλεία. ΣΙΓΟΥΡΑ, χωρίς καμία αμφιβολία, τελικά θα βρείτε τα βιβλία που σας χαϊδεύουν την ψυχή.

 

Γιατί, όπως είπε ο Αλέκος Γούλας (ή μήπως ο Χάρης Κανάκης; Δεν θυμάμαι ποιος από τους δυο…) στη χθεσινή εκδήλωση «όποιος διαβάζει βιβλία, ζει χίλιες ζωές. Όποιος δεν διαβάζει, ζει μόνο μία».

 

 

Μπράβο στην Συμπαράταξη, μπράβο στον Χάρη Τομπούλογλου που στήριξε την εκδήλωση, μπράβο στους Αλέκο Γούλα και Ευτυχία Παπαλουκά που τη σκέφτηκαν και την διοργάνωσαν και ελπίζω, εύχομαι και περιμένω και όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί να κάνουν παρόμοιες εκδηλώσεις (καλά, από τα ρετάλια της σημερινής δημοτικής Αρχής δεν περιμένω τίποτα, μόνο πότε θα μας αδειάσουν τη γωνιά περιμένω, δηλ. τον προσεχή Δεκέμβριο, μετά τη βέβαιη πανωλεθρία τους στις εκλογές του Οκτωβρίου).

 

Πολλά χωρίζουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα δημοτικά μας πράγματα, τουλάχιστον ας τους ενώσει η φιλαναγνωσία κι οι πολιτικές που θα φέρουν κοντύτερα στους συμπολίτες μας το βιβλίο. Άμποτε…

 

*****

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Ιδού η πόλη του Γιάννη Βούρου

 

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του

 

Μια ωραία πεταλούδα...

 

Βούρος, εκτός τόπου και χρόνου...

 

Στο έλεος της ανικανότητας Βούρου- Ούτε ψωμί δεν δίνουν στους παιδικούς Σταθμούς- Επιστολή της Συμπαράταξης

 

Αυτοί είναι οι πρώτοι 22 υποψήφιοι του Λύσσανδρου Γεωργαμλή

 

Χάρης Τομπούλογλου- Γιώργος Ανεμογιάννης αποχαιρέτισαν τον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου- Ούτε λέξη από τον Βούρο!

 

Συσπείρωση του προοδευτικού χώρου ζητεί ο Γιάννης Τζέλης

 

Τους πρώτους υποψηφίους ανακοίνωσε ο Στέφανος Γατσούλης

 

Ολομόναχος! Ακόμα κι οι στενότεροι συνεργάτες του δεν θέλουν να πολιτευθούν με τον Βούρο

Γράψτε την άποψή σας

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ (25/04/2023 15:43)

Όλα καλά και όλα ωραία κύριε Σεϊτανίδη. Αξιέπαινη εκδήλωση, εξαιρετική για ένα φιλολογικό σύλλογο ή την Ένωση γονέων. Εδώ όμως έχουμε δημοτική παράταξη, που θα κληθεί να διοικήσει το δήμο και να διαχειριστεί τα οικονομικά του. Ποιος Φιλαδελφειώτης - Χαλκηδονιώτης θα εμπιστευτεί έναν επικεφαλής που έχει χρηματιστεί με τη βούλα της δικαιοσύνης και όλους τους υπόλοιπους που κάνουν τα πάντα για να βρίσκονται στην επιφάνεια με κάτι τέτοια φτηνά κόλπα; Ας μην γινόμαστε κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Γνωρίζουμε για ποιους πρόκειται.

όλα μα (25/04/2023 15:47)

Όλα τα λεφτά, το outfit της ατυχίας και η κουκούλα του DJ

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/04/2023 16:12)

@15.43

Αφού συμφωνούμε, αγαπητέ, ότι πρόκειται για αξιέπαινη εκδήλωση, τότε ας ενθαρρύνουμε και άλλους συλλογικούς φορείς της πόλης, είτε είναι παρατάξεις, είτε κόμματα, είτε σύλλογοι, να κάνουν ανάλογες εκδηλώσεις. Τα άλλα, είναι υπόθεση του καθενός πίσω από το παραβάν, όλες οι απόψεις σεβαστές, αλίμονο.

Εγώ στέκομαι στην εκδήλωση, που παρόμοιές της έχει να δει χρόνια και ζαμάνια η πόλη, και που έπρεπε κανονικά να γίνονται κάθε τρεις και λίγο. Και λέω μπράβο. ΚΙ αυτό το "μπράβο" για την εκδήλωση, νομίζω ότι το λέτε κι εσείς. Αν δεν κάνω λάθος, κι αν δεν παραποιώ την άποψή σας.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ (25/04/2023 17:27)

@Διαμαντής Σεϊτανίδης
Έτερον εκάτερον κύριε Σεϊτανίδη. Η πόλη μας υστερεί σε πολιτιστικές δράσεις και ό,τι γίνεται είναι καλό. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς εννοώ κι εσείς και όσοι παρακολουθούν τη φιλόξενη σελίδα σας. Ο κόσμος ξέρει, διακρίνει και κρίνει. Δεν είναι χαζός. Είναι σαν να λέμε, η γυναίκα μου με απατά συστηματικά, αλλά φτιάχνει μούρλια σουτζουκάκια.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/04/2023 17:31)

Αγαπητέ μου εγώ λέω ναι σε τέτοιες εκδηλώσεις, κι αφήνω τους πολίτες να αποφασίζουν μόνοι τους τι θα κάνουν στην κάλπη. Αλλά τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται και να ενθαρρύνονται. Τα λατρεύω τα σουτζουκάκια και θα συνιστούσα σε όποιον θέλει να σώσει το γάμο του παρά τα "παραστρατήματα" του παραδείγματός σας, να τα επικαλεστεί ως επιχείρημα. Αν, βέβαια, έει αποφασίσει να χωρίσει, οκ αυτός ξέρει καλύτερα...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ (25/04/2023 18:00)

@Διαμαντής Σεϊτανίδης
Εδώ θα διαφωνήσουμε κύριε Σεϊτανίδη. Δεύτερη ευκαιρία (αν και στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η πολλοστή) δεν δίνεις σε μια "άπιστη" γυναίκα να την ξαναβάλεις στο σπίτι σου, πολλώ δε μάλλον σε κάποιον "ανέντιμο" ( η δικαιοσύνη το λέει και ουχί εγώ) πολιτευτή να τον στείλεις στο δημαρχείο να διαχειριστεί το δημοτικό κορβανά. Μη μου χαλάτε την ωραία εικόνα που έχω για σας. Πολιτικά "δεξιός" ή αν θέλετε συντηρητικός είμαι κι εγώ, όπως κι εσείς, αλλά άλλα μας δίδαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής περί ηθικής στην πολιτική. Πολιτισμός είναι και η εντιμότητα στο δημόσιο βίο.

θεαθηναι (25/04/2023 18:25)

Ηταν μια βραδια εφε, ποζας και τιποτα αλλο. Για οσους γνωριζουν απο τιμητικες βραβευσεις συγγραφεων ξερουν οτι δεν βραβευουν μαζικα (σαν τσουβαλι) συγγραφεις για να εχουμε να δειξουμε περισσοτερες φωτογραφιες και ονοματα. Φορεις που ασχολουνται πραγματικα με το βιβλιο δεν εχουν κανει τετοιες φιεστες. Τιμηθηκαν αν ακουσα καλα 15 με 20 συγγραφεις. Ακουσα οτι η καφετερια ηταν γεματη απο κοσμο, λογικο, απο 2 ατομα να φερουν οι ανθρωποι που τιμηθηκαν, συν τους υποψηφιους. Γεμισε η καφετερια. Για το θεαθηναι και χωρις ουσια.

Τηλέμαχος (26/04/2023 09:04)

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ
Σιγουρα μετα τον Πατση και τους συν αυτω ,αναζητούμε μόνο παρθένες για την διοικηση.

Νίκος Θεοδωράκης (27/04/2023 12:29)

Καλημέρα σας… Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την υπέροχη βραδιά την παγκόσμια ημέρα του Βιβλίου και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να γνωρίσουμε από κοντά ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων. Όσο αφορά εμάς ευχαριστούμε που αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε η σύζυγος μου Γωγώ Φάκου για την προσφορά της στο πολιτισμό και ιδιαίτερα για την συμβολή της στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή.

Νίκος Θεοδωράκης (27/04/2023 12:30)

Συνέχεια…

Μακάρι να υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσει που θα προάγουν τον πολιτισμό και θα αναδεικνύουν με ποικιλόμορφους τρόπους το Ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας. Πάντα έλεγα και θα τονίζω.. Υπάρχει μια Ελλάδα που αγωνίζεται δημιουργεί μέσα από συλλογικές καταστάσεις είτε αυτό αφορά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, θεατρικά εργαστήρια όπως το εργαστήρι Εργοτέχνιον της Γωγώς Φάκου και του Ανδρέα Αποστόλου, που τα «μεγάλα» ΜΜΕ απαξιώνουν προβάλλοντας υποκουλτούρα θέλοντας να ισοπεδώσουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και κουλτούρα.

Νίκος Θεοδωράκης 27 IV 2023

Συγχαρητήρια (27/04/2023 16:45)

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική και ποιοτική εκδήλωση! Ποιότητα που λείπει απο την πόλη μας...

Ο αυτογκολτζής της γειτονιάς σε νέες περιπέτειες (02/05/2023 10:51)

Ομαδική βράβευση συγγραφέων πάντως δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά!
Θες να το παίξεις "κουλτούρα" ποντάροντας στο βιβλιόφιλο κοινό της πόλης; Κάντο σωστά βρε αδελφέ ή ρώτα κανέναν που ξέρει.
Μια ζωή στο αυτογκόλ αυτό το παιδί. Πενήντα χρόνια αυτογκόλ. Μικρά και μεγάλα. Αλλά πάντα αυτογκόλ.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: Με το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που μας στήριξε, θα αλλάξουμε την πόλη

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Βόμβες! Τομπούλογλου: Ζητώ ενημέρωση και αρνούνται- Γεωργαμλής: Συγγνώμη που έκανα δήμαρχο το Βούρο

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Τρικυμία εν κρανίω...

Ο Μεσιέ Σουσός

«Πού είσαι βρε τουρίστα, κρυμμένος στη σπηλιά; Έλα στο συμβούλιο» - «Φοβάμαι τον τσολιά»

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

Οι πολιτικοί νάνοι δεν ξέρουν να χάνουν- Επανακαταμέτρηση και Διαχειριστικός έλεγχος

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
το μουσείο των αλησμόνητων παρτίδων "Φιλιώ Χαϊδεμένου" δε θα το πιάνετε στο στόμα σας αμόρφωτοι, ή αμόρφωτε, γιατί ενας είσαι λογικα, ούτε τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@ αποβρασμα Αν ζούσες εδώ θα ήξερες ότι τα απορριματοφορα προσπάθησαν να εμποδίσουν το γκρέμισμα του γηπέδου από την στιγμη που δεν είχε εκδ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Γήπεδο για τον λαό δεν θέλατε?...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Μόνος σου είσαι κακομοίρη και γράφεις συνέχεια τα ίδια με διαφορετικά ονόματα. Και αφου το κάνεις ονειρεύεσαι ότι και οι επικριτές σου κάνου...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Μουσείο
Θα βάλουν και τους 131 από την εποχή Αδαμοπουλου; Αυτούς που κατεβασαν τα απορριματοφόρα; Αυτούς που στεκοντουσαν εμπόδιο στα συνοδα εργα το...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Κακομοίρη το μουσείο της ΑΕΚ είναι πολύ πιο μπροστά από οποιοδήποτε άλλο. Αλλά εσύ δεν πρόκειται να το δεις ποτέ οπότε πρόσφυγα μαϊμού μην β...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
δε θα κάτσω να απαντάω ξεχωριστα σε κάθε καημενο που γράφει με 5 διαφορετικά ονόματα μπας και γίνουν πολλοί. πάντως ο προβοκάτορας ένας είνα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @Ιθαγενης (29/11/2023 20:17)
Έτσι μπράβο να μας βρίζεις για να πέφτουν οι μάσκες. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην δημοτική αρχή του Βασιλόπουλου και δεν θα ξεχάσουμε ΠΟ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Στρατευμενος τακτικισμος τυπου Gebels
Ατυχες αρθρο..που παει να "παρασχει προστασια" αποτα εξαριστερων χτυπηματα στον ΝΕΟ εκλεγεντα.....(φυσικα ξεχαστηκε ο "τουριστας κλαρινογσμ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@22.20 ΚώσταςGeorge κλπ Οι επώνυμοι αιρετοί παράγοντες της πόλης προσπάθησαν όπως είχαν εντολή από τους κατοίκους να προστατέψουν με ΝΟΜΙΜΟΤ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: tasos reloaded
Μην τρομάζεις προβοκάτορα δεν είμαι ο Τάσος που έχει να γράψει καμιά τετραετία και τον βλέπεις στον ύπνο σου μαζί με τους υπόλοιπους. Λοιπόν...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @George (28/11/2023 22:28)
Ναι πράγματι όλα στο φως και προτείνω να υπάρχει ενημέρωση και για το πώς ανταμείφθηκε ο Βασιλόπουλος για τις υπηρεσίες του με μόνιμο διορισ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Χαχαχαχα
Προβοκάτορα ή πολίτη ή όπως αλλιώς θέλεις να λέγεσαι για να μας παραμυθιαζεις ότι εκφράζεις τον κόσμο της πόλης σε συμβουλεύω να στείλεις δι...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (28/11/2023 22:55)
Τι έγινε προβοκάτορα; Πονάει η αλήθεια; Συνέχισε την κλαψα μας διασκεδάζεις ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: τζιν λαο
ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©