Σάββατο 15.06.2024,  

Νέα ταλαιπωρία την Παρασκευή για το επιβατικό κοινό- Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ 11πμ - 4μμ

Δημοσιεύτηκε στις 06/04/2023 στην κατηγορία Στη ζωή  |  17 σχόλια

Συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους, εξαγγέλλοντας νέα στάση εργασίας (όχι απεργία, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα πληρωθο;yν κανονικά την ημέρα ως εργάσιμη...), για αύριο Παρασκευή 7 Απριλίου, από 11:00 - 16:00, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ζητώντας ασφαλείς και ποιοτικές δημόσιες μαζικές μεταφορές.

   

Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες από τις 10:00 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 17:00. Κανονικά θα κινούνται τα λεωφορεία στις γραμμές, οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, καθώς και τα υπόλοιπα μέσα.

   

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά ασφαλείς, σύγχρονες και ποιοτικές συγκοινωνίες με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, καθώς και την τήρηση των δεσμεύσεων της διοίκησης και του υπουργείου όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς τους εργαζόμενους.

    

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ σε ανακοίνωσή της ζητά μονιμοποίηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας και νομοθετικές ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους.

   

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή της τηλεματικής καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

 

newsroom

 

*****

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Ιδού η πόλη του Γιάννη Βούρου

 

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του

 

Μια ωραία πεταλούδα...

 

Βούρος, εκτός τόπου και χρόνου...

Γράψτε την άποψή σας

Ανωνυμος* (07/04/2023 09:27)

Οι απεργιακές κινητοποιήσειςειδικα με αιτήματα ασφαλείας θα πρέπει να τυγχάνουν συνολικής στήριξης. Έχει περάσει μόλις ένας μήνας και κάτι από την τραγωδία με τους 57 νεκρούς!
Η αναφορά στην "στάση εργασίας για να πληρωθούν το μεροκάματο" είναι σαφέστατη προσπάθεια απαξίωσης των κοινητοποιησεων και δεν σε τιμα!
Ίσως να προτιμούσες γενικό κλείδωμα αρκεί να μην πληρωθούν αυτοί που πασχίζουν για την ασφάλεια των ΜΜΜ.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/04/2023 11:00)

Αστερίσκε, αυτά στην ΚΟΒα, όχι σε μένα. Κάνουν στάση εργασίας κάθε μέρα, ταλαιπωρούν συνεχώς τους εργαζόμενους που πρέπει να κινηθούν από και προς την εργασία τους (και τους οποίους ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ υπερασπίζεσαι εσύ κι οι πολιτικοί όμοιοί σου), έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτέλεσμα, όπως ΟΛΕΣ οι στάσεις εργασίας τον τελευταίο μισό αιώνα, εισπράττουν το μεροκάματο ΧΩΡΙΣ να εργαστούν, και τα αιτήματά τους κάτω από την "ασφάλεια", είναι να ισχύσουν οι τριετίες για όσους προσελήφθησαν γνωρίζοντας ότι δεν εμπίπτουν σε αυτές τις διατάξεις περί τριετιών.

Όλα τα άλλα, είναι σανός. Όποιος είναι πρόθυμος, μπορεί να τον φάει. Εγώ, όχι...

Ανωνυμος* (07/04/2023 11:30)

Αυτά που γράφω απευθυνονται στα φιλοκυβερνητικα φερέφωνα! Η" ΚΟΒα" μου και το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα ολες τις απεργιακες κινητοποιήσεις! Τα οποία αποτελέσματα ευνοούν και εσένα και είμαι σίγουρος ότι ούτε σου πέρασε από το μυαλό να τα αποποιηθεις!
Πράγματι οι κοινητοποιησεις για την ασφάλεια των επιβατών στους σιδηροδρόμους έπεσαν σε τοίχο και τα αποτελέσματα τα είδαμε!
Είναι φανερό ότι τον σανό τον έχεις ήδη χωνέψει και δίνεις την μάχη σου μαζί με τους Πορτοσαλτε και τους Οικονόμου να ταίσετε και τους αναγνώστες σας!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/04/2023 11:48)

@11.30

Το μόνο σίγουρο και μόνιμο φερέφωνο εδώ μέσα είσαι εσύ. Ό,τι λέει το κόμμα, μας λές κι εσύ (κι ως γνωστόν ΕΝΑ είναι το κόμμα, αλίμονο...).

Ποια αποτελέσματα ευνοούν κι εμένα ρε αστερίσκε; Υπάρχει κανένα αποτέλεσμα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις (που ως απεργίες "εμφανίζονται" ως ημέρες ρεπό, ώστε να πέφτει το μπικικίνι, είπαμε επανάσταση αλλά ητ σέπη, τσέπη...) και δεν το ξέρω;

Για πες μας ρε αστερίσκε από το 1974 έως σήμερα ΜΙΑ ΦΟΡΑ -ΜΙΑ, έστω ΜΙΑ!- που μια απεργία να είχε αποτελέσματα ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ της. Όχι να ζητάς το Α και κάποια στιγμή αυτό το Α να γίνεται, αυτό δεν είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ απεργίας.

Ανώνυμος (07/04/2023 13:14)

@ *Ανωνυμος Υπεράσπιση συλλήβδην οποιασδήποτε απεργιακής κινητοποίησης δεν δύναμαι να κάνω μόνο και μόνο επειδή έχει αριστερό πρόσημο. Δεν είναι φετίχ η απεργία ούτε επετειακό γεγονός που πρέπει να τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια. Ο κόσμος μάλιστα που κινείται με τα ΜΜΜ δεν είναι ούτε βιομήχανοι, ούτε εφοπλιστές ούτε τραπεζίτες. Κόσμος της εργασίας είναι, κατά κανόνα στον ιδιωτικό τομέα, που αν αργήσουν στη δουλειά στη καλύτερη περίπτωση θα τους τη πει το αφεντικό αν δεν τους κόψει μισθοδοσία λόγο καθυστερημένης προσέλευσης. Εκτός αυτού, ποτέ δεν θυμάμαι να έχει αποτέλεσμα η οποιαδήποτε 24ωρη ή 48ωρη απεργία ή οι στάσεις εργασίας.

Ανωνυμος* (07/04/2023 15:00)

@13.14
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συλλήβδην έχουν συγκεκριμένα αιτήματα και αφορούν πρωτίστως τους απεργουντες! Εφόσον αγνοούμε ως πολιτες τις ιδιαιτερότητες κάθε δουλειάς οφείλουμε να σεβόμαστε το δικαίωμα τους και αν μη τι άλλο να μην είμαστε απέναντι! Η αλληλεγγύη πάνω από όλα! Στην προκειμένη περίπτωση οι εργαζόμενοι ζητούν ασφαλείς και ποιοτικότερες δημόσιες μεταφορές! Αιτήματα που αφορούν όλους μας! Όπως όλοι γνωρίζουμε τα ΜΜΜ εργαζόμενοι και φοιτητές τα χρησιμοποιούν και παρόμοια αιτήματα για την ασφάλεια των τρένων αγνοήθηκαν από τους κρατούντες θεωρώντας τον θάνατο των επιβατών "θυσία"! Χάσαμε την μνήμη μας μέσα σε 35 μέρες η δεν μας έγινε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μάθημα η τραγωδία;

Ανωνυμος* (07/04/2023 15:05)

@11.48
Συμμετέχεις στις απεργίες η τις στάσεις εργασίας που κυρηττει η ΕΣΗΕΑ με συντηρητική διοίκηση η όχι;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/04/2023 16:45)

@15.05

Συμμετέχω και ΔΕΝ πληρώνομαι. Όχι σαν τους βολεμένους συνδικάλες που υπερασπίζεσαι...

Ανωνυμος* (07/04/2023 19:06)


Αν συμμετέχεις σε στάση εργασίας ενώ είσαι μισθωτος προφανώς πληρώνεσαι αλλά δίνεις τον μισθό πίσω!
Αν όμως δεν είσαι μισθωτος δεν πληρώνεσαι συμμετέχεις ομως διότι φοβάσαι την ενδεχόμενη ποινή από την ΕΣΗΕΑ !
Προφανώς οι μομφές είναι μόνον για τους αλλους που απεργουν και ρισκάρουν δυσμενείς μεταθέσεις η και απολύσεις ακόμα ενώ εσύ απλά δεν πληρωνεσαι κρυμμένος πίσω από την ΕΣΗΕΑ!
Προφανώς έχεις πρόβλημα μόνον με τις στάσεις εργασίας που δεν χάνεται το μεροκάματο ενώ εσύ το χάνεις!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/04/2023 12:15)

@19.06

Είσαι πολύ ντεφορμέ, τα επιχειρήματά του είναι σκιάς ασθενέστερα. Κάνεις πλάκα ότι οι απεργοί ρισκάρουν δυσμενείς μεταθέαεις, προφανώς, αφού οι ίδιοι καλοβολεμένοι συνδικάλες που λένε αυτές τις μπούρδες, λίγα λεπτά αργότερα μιλούν για υποστελέχωση. Αν υπάρχει υποστελέχωση δεν υπάρχει περιθώριο για δυσμενείς και ευμενείς μεταθέσεις.

Ναι, απεργώ γιατί μου το επιβάλλει η ΕΣΗΕΑ και ΝΑΙ, χάνω το ημερομίσθιο σε αντίθεση με τους καλοβολεμένους συνδικάλες που υπερασπίζεσαι σε βάρος των εργαζομένων (γι αυτό ή μάλλον ΚΑΙ γι αυτό οι εργαζόμενοι έχουν προ πολλού γυρίσει την πλάτη στο ΚΚΕ, το κόμμα σου) οι οποίοι καλοβολεμένοι συνδικάλες πληρώνονται κανονικά. Τσάμπα μαγκιές, το λέει ο λαός μας αυτό, Ο λαός μας, που σας έχει γυρίσει οριστικά κι αμετάκλητα την πλάτη. Παλέψτε για το 5% και κάντε τώρα πως δεν σας νοιάζει το ποσοστό, γελάμε ακατάσχετα...

Anonymous (08/04/2023 16:45)

Έξω από τη Βουλή τα ορφανά του Στάλιν.

Ανωνυμος* (08/04/2023 21:08)

12.15
Η ΕΣΗΕΑ τίποτα δεν επιβάλλει! Μπορείς να αντιδρασεις και να μην απεργησεις και να υποστείς ότι πρέπει! Αλλά.....!!!
Οι καλοπληρωμένοι "συνδικαλες" βρίσκονται στον δικό σου πολιτικό χώρο για να υπηρετήσουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμο! Οι κομμουνιστές συνδικαλιστές όπως και οι βουλευτές δίνουν τους μισθούς τους στο κόμμα και πληρώνονται από εκει! Για καλοπληρωμένα τσιράκια κοίτα δίπλα σου!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (09/04/2023 15:55)

@21.08

Δυστυχώς δια σένα, δεν τα ξέρεις καλά, ούτε αυτά. Ακόμα κι αν εγώ δεν απεργήσω και υποστώ τις συνέπειες κλπ κλπ, απεργούν οι άλλοι, οπότε δεν βγαίνει στον αέρα το μέσο ενημέρωσης. Άρα, προτείνεις να εργαστώ, αλλά να μην κυκλοφορήσει το Μέσο στο οποίο απασχολούμαι, να υποστώ εγώ τις συνέπειες αλλά να μην πετύχω το σκοπό μου που είναι η ενημέρωση; Τα θέλεις και τα λες, ή σου ξεφεύγουν;

Για τους κομμουνιστές συνδικαλιστές, το πιστεύω ότι τα δίνουν στο κόμμα. Το έχω πει, άλλωστε, και γράψει επανειλημμένως, ότι ο "ορθόδοξος" κομμουνισμός είναι σαν τη θρησκεία. Πίστευε, και μη ερεύνα... Το υπαινίχθηκα, επίσης, γράφοντας ότι "ένα είναι το κόμμα". Άρα επ' αυτού, συμφωνούμε. Στα υπόλοιπα, όμως, ενημερώσου πρώτα και μετά πέτα τα βεγγαλικά σου.

Ανωνυμος* (09/04/2023 16:47)

Ο συνεπής με τις αποφάσεις και την ιδεολογία του απεργός απεργει είτε λειτουργήσει η δουλειά του είτε όχι! Είτε πετύχει κάτι που είναι και ο σκοπός του είτε όχι θα έχει στείλει το μήνυμα εκεί που πρέπει είτε υποστεί συνέπειες ειτε όχι!
Αυτός που κρύβεται πίσω από τους άλλους απεργούς η απεργει εκ του ασφαλούς χαρακτηρίζεται κάπως που εγώ δεν θα αναφέρω!Η διάφορα των αστικών κομμάτων με το ΚΚΕ είναι ότι οι μεν υποψήφιοι των αστ. κομ. χρηματοδοτούνται από ιδιώτες " φίλους" τους και "εξοφλούν" την υποχρέωση με ανάλογο τρόπο ενώ του ΚΚΕ δεν χαλάνε μια και στον μόνο που χρωστάνε είναι το κόμμα που τους αναδεικνύει!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (10/04/2023 10:34)

@16.47

Ώπα, έβγαλες κι εγχειρίδιο του καλού απεργού; Κάνεις και μαθήματα πώς είναι ο καλός απεργός στην ελεύθερη κοινωνία; Εσύ, που υποστηρίζεις το πιο απάνθρωπο κι ανελεύθερο καθεστώς. Θυμάσαι την τύχη της Αλληλεγγύης και του Βαλέσα όσο ήταν το καθεστώς που λατρεύεις στα πράγματα στην Πολωνία; το μόνο μάθημα για απεργίες που μπορείς να κάνεις εσύ και οι όμοιοί σου είναι πώς μεταφέρουν τους απεργούς στα γκουλάγκ. Τίποτε άλλο.

Ανωνυμος* (10/04/2023 11:13)

@ 10.34
Κανένα εγχειρίδιο δεν έβγαλα! Είθισται οι αγώνες για βελτίωση των συνθηκών εργασίας να γίνονται από τον καθένα ξεχωριστά και όλοι μαζί!
Είσαι ελεύθερος να απεργεις και να καλύπτεται πίσω από τους άλλους δικαιολογουμενος ότι δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά!
Συνεχίζεις να πετάς την μπάλα έξω νομίζοντας ότι θα με αποστομωσεις αλλά παίζεις σε γήπεδο άγνωστο σε σένα! Καλό είναι να διαβάσεις τον ρόλο της Αλληλεγγύης και του Βαλέσα και τι εξυπηρετούσαν από ιστορικούς της Δύσης και όχι από τον Πλεύρη!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (10/04/2023 11:18)

@11.13

Χαχαχα μιλάμε ΑΝΙΑΤΟΣ...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Γονέας
Ωραίο το άρθρο σας...μέχρι τη στιγμή που αποφασίσατε να το καταστρέψετε μόνος σας...και να εκθέσετε και την παράταξη που εκπροσωπείτε..." αφ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©