Σάββατο 01.04.2023,  

Οι άξιοι Δήμαρχοι δημιουργούν στις πόλεις τους, οι άχρηστοι όχι...

Δημοσιεύτηκε στις 10/03/2023 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  1 σχόλιο

Όλο και συχνότερα πέφτω επάνω σε ειδήσεις που με μελαγχολούν. Δείτε, λοιπόν, τι κάνει ο δήμαρχος του Βύρωνα, μιας περιοχής που λίγα χρόνια παλαιότερα ήταν σε πολύ πιο υποβαθμισμένη κατάσταση από τη δική μας, και κρίνετε αν αξίζει σε μια πόλη όπως η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, να έχει δήμαρχο έναν "μυρωδιά" της πολιτικής όπως το Γιάννη Βούρο.

 

Σημειώνω ότι ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην θεωρηθεί ότι αβαντάρω πολιτικά κάποιους. ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανοιχτόμυαλος και δραστήριος. Εδώ έχουμε δήμαρχο ΠΑΣΟΚ, αδιάφορο κι ανίκανο.

 

Σε μια πόλη του μέλλοντος, λοιπόν, στοχεύει ο Δήμος Βύρωνα, με ευφυείς εφαρμογές και σύγχρονες πλατφόρμες υποδομής για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, με ηλεκτρονικά συστήματα διακυβέρνησης και ελέγχου, αλλά και με δράσεις διοικητικής ικανότητας στην αντιμετώπιση κινδύνων. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πως ο Βύρωνας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Έξυπνη Πόλη» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και με ενδεικτικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 4.842.408,74 ευρώ.

 

   Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

 

   1. Ευφυείς εφαρμογές, συστήματα δικτύωσης, πλατφόρμες υποδομής έξυπνης πόλης στο δήμο Βύρωνα (εδώ το "εξυπνης" από τους διοικούντες θεωρείται βρισιά...)

 

   - Έξυπνος φωτισμός με ευρεία χρήση έξυπνων φωτιστικών LED για καλύτερο οδοφωτισμό, εξοικονόμηση ενέργειας, με παράλληλη δυνατότητα καταγραφής της κατανάλωσης ενέργειας, τη διάγνωση και τον εντοπισμό βλαβών κά. (όχι όμως με υπερκοστολόγηση δυόμιση φορές πάνω, όπως η υπό κατάρρευση διοίκηση Βούρου στα καθ' ημάς)

 

   - Έξυπνες διαβάσεις πεζών σε σχολεία και άλλες οδούς της πόλης, με αυτόματη αναγνώριση παρουσίας πεζών και ειδική σήμανση για τη νύχτα ή για άσχημες καιρικές συνθήκες (άγνωστες λέξεις στους κηφήνες της διοίκησης Βούρου)

 

   - Έξυπνες εφαρμογές περιβαλλοντικής διαχείρισης (τρία πουλάκια κάθονται, στην περίπτωση Βούρου κι ας έχουμε άλσος, ενώ ο Βύρωνας όχι. Έχουμε άλσος αλλά έχουμε και Βούρο, άρα... μηδέν εις το πηλίκο)

 

   - Ενεργειακή αναβάθμιση πλατειών με αντικατάσταση των φωτιστικών με αυτά τύπου LED (χωρίς τεράστιες υπερκοστολογήσεις που επιβαρύνουν ΕΜΑΣ τους δημότες)

 

   - Ενεργειακή παρακολούθηση κτιρίων, με σύστημα ελέγχου και προγραμματισμού λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών και καταγραφή κατανάλωσης ενέργειας (οι καφενόβιοι της διοίκησης Βούρου θα νομίζουν ότι αυτά είναι... ξένη γλώσσα γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ)

 

   - Συστήματα παρακολούθησης λειτουργίας συστημάτων που αφορούν στη βελτίωση αποκομιδής απορριμμάτων, με αποτύπωση της θέσης των κάδων, με ένδειξη της πληρότητας και του είδος των απορριμμάτων που περιέχουν (Στην πόλη μας, τα σκουπίδια ζουν και βασιλεύουν παντού, ακόμα και μέρα μεσημέρι στην πλατεία Πατριάρχου. Τα δημοτικά απόβλητα κείτονται λίγες δεκάδες μέτρα πιο βόρεια...)

 

   2. Δράσεις και μέτρα παρακολούθησης, ελέγχου, πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης στον δήμο Βύρωνα (όχι εδώ, καλέ, πώς σας ήλθε, έλα Παναγία μου...)

 

   - Σύστημα διαχείρισης του στόλου των δημοτικών οχημάτων με παρακολούθηση της θέσης τους, των καυσίμων, των χιλιομέτρων και της πορείας συντήρησης τους (ο Βύρωνας μπορεί γιατί έχει δήμαρχο με πολιτική βούληση, η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα κι εδώ αδυνατεί γιατί έχει... Βούρο)

 

   - Ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος αυτόματου ποτίσματος των χώρων πρασίνου (το άλσος στην πόλη μας από πράσινο έχει γίνει... καφέ και κανείς από τους διοικούντες δεν ενδιαφέρεται, εκτός του ίδιου του Βούρου, που ξημεροβραδιάζεται κι έχει μόνη έγνοια μια συγκεκριμένη γωνία του άλσους: Εκεί που είναι οι αναβαθμοί του γηπέδου...)

 

   3. Δράσεις προστασίας από την πανδημία COVID-19 στον δήμο Βύρωνα

 

   - Προμήθεια συσκευών απολύμανσης αέρα των δημοτικών χώρων (εμείς εδώ επί Βούρου ανοίγουμε τα παράθυρα για να μπει καθαρό αεράκι και... ως εκεί...)

 

   - Πληροφοριακά συστήματα παροχής ψηφιακών πιστοποιητικών και εξ αποστάσεως διαχείρισης αιτημάτων πολιτών (αυτά είναι "του διαβόλου" για τους αργόμισθους του Βούρου...)

 

   - Σύστημα διαδικτυακής οικονομικής πληροφόρησης πολιτών και ηλεκτρονικών πληρωμών (ρε πλάκα μας κάνετε; Υπάρχουν και τέτοια;)

 

   - Σύστημα διαχείρισης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (μόνο επί Παπακώστα λειτούργησαν πραγματικά αυτές στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, αλλά την έδιωξε κι αυτήν η αχρηστία του ανθρωποδιώχτη ΜαυρογιαΒούρου)

 

   4. Δράσεις και μέτρα ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων στο δήμο Βύρωνα

 

   - Προμήθεια δύο αεροχημάτων (drone) κατάλληλα για την καλύτερη επιτήρηση του δάσους του Υμηττού (αχαχαχα έλα ρε που τα ούφο του Βούρου θα πάρουν drones... Τι; Να τους πάρουν τη δουλειά;

 

   - Προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος (4Χ4) με δεξαμενή νερού και εξοπλισμό εκχιονισμού (ρυμοτομικά ο Βύρωνας είναι σαν τη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, αλλά εξοπλισμό εκχιονισμού παίρνουν. Εμείς πάλι, έχουμε... Βούρο και άρα, όχι εξοπλισμό εκχιονισμού)

 

   - Ψηφιοποίηση του αρχείου του δημοτολογίου, του ανθρώπινου δυναμικού και των σχεδίων της Τεχνικής Υπηρεσίας (άσε μας ρε φίλε να πιούμε κανένα τσιπουράκι στον ήλιο, μη μας βάζεις δύσκολα...).

 

   - Εφαρμογή διαχείρισης των προμηθειών, των υπηρεσιών και των έργων (οι δικοί μας έχουν τα μπακαλοτέφτερα, που περισσεύουν από τους καφενέδες...)

 

   5. Δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση στο πλαίσιο της πράξης «Ψηφιακός μετασχηματισμός δήμου Βύρωνα με δράσεις/εφαρμογές ευφυών τεχνολογιών για την ανάπτυξη Έξυπνης Πόλης» (για το Βούρο "τύπος" είναι μόνο οι υπάλληλοί του κι όσοι τον γλείφουν. Βέβαια, τα ίδια έκανε κι ο Βασιλόπουλος και όλοι τώρα ξέρουμε πού βρίσκεται... Εγώ, πάλι, είμαι ακόμα εδώ. Σταθερά...).

 

Είδατε, αγαπητοί αναγνώστες, τι κάνει ο δήμος Βύρωνα, και γνωρίζετε τι από αυτά γίνονται (...) και τι όχι, στη Φιλαδέφεια και τη Χαλκηδόνα. 

 

Τα συμπεράσματα, δικά σας...

 

Γράψτε την άποψή σας

Αχα! (10/03/2023 19:02)

Εκεί δε θα το φτιάξουν οι τεχνικοί του Δήμου το έργο;;;

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Στην GRAPHICA EXPO 2023 συμμετείχε το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Πώς έφτασε στο σημερινό του αδιέξοδο το Ισραήλ

Εκλογές στις 21 Μαΐου- Δείτε πώς τις ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης (video)

Τι αναζητούν στον χώρο εργασίας οι Millennials και η Generation Z;

Γατσούλης: Όχι σε αντιθεσμικές πρακτικές

Τι βλέπουν οι μεγάλοι στις ζωγραφιές των παιδιών – Πώς λειτουργεί η παιδική ζωγραφική

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό ρεύμα τον Απρίλιο

Γιατί η διοίκηση Βούρου δεν φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, σοβαρά θέματα της πόλης που εκκρεμούν;

Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν την 25η Μαρτίου

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον Στ. Θεοδωράκη (video)

Γιάννης Οικονόμου: Πρώτη στην Ευρώπη στην καινοτομία η Ελλάδα

Πόπη Τσαπανίδου: Πρωτόγνωρη επικοινωνιακή αναισθησία Μητσοτάκη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής

Άλλοι δήμοι (όχι εμείς επί Βούρου...) προσέχουν πραγματικά τις σχολικές τους υποδομές

Δεν κάνει πίσω ο Μακρόν...

Δημοφιλέστερα άρθρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής

Ιδού η πόλη του Γιάννη Βούρου...

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του

Βούρος εκτός τόπου και χρόνου... (όπως πάντα)- video

Μια ωραία πεταλούδα...

Οι άξιοι Δήμαρχοι δημιουργούν στις πόλεις τους, οι άχρηστοι όχι...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου

Τομπούλογλου- Ανεμογιάννης αποχαιρέτισαν τον μεγάλο Μίμη- Ούτε λέξη από την παράλυτη διοίκηση Βούρου

Σημασία έχει ποιοι ήλθαν, ή ποιος έφυγε;

Γεραπετρίτης: Έτσι θα ξαναλειτουργήσουν τα τρένα στην Ελλάδα

Μίμης Παπαϊωάννου

Σκεπασμένη με τη σημαία της ΑΕΚ η σορός του Μίμη Παπαϊωάννου στην Αγία Τριάδα

Τους πρώτους υποψηφίους ανακοίνωσε η Σύγχρονη Πόλη

Γιατί η διοίκηση Βούρου δεν φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, σοβαρά θέματα της πόλης που εκκρεμούν;

Σαββατιάτικη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: ανώνυμος
Υποψηφιότητα που ψαρεύει από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων με το Βούρο. Δύσκολο να μεταλλαχτεί σε κάτι διαφορετικό διεμβολίζοντας άλλους χώρου...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: M.T.
@ Ανώνυμος (29/03/2023 09:05) Τον Παπαμικρούλη δεν τον "έβγαλε" ο Μιχαλιός. Ο Παπαμικρούλης τον συμπεριέλαβε κάποτε στο ψηφοδέλτιό του και ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Ανώνυμος
Μόνο όποιος έχει τον Μιχάλη τον Κουτσάκη στο ψηφοδέλτιό του, αυτόν τον τιτάνα της αυτοδιοίκησης και του ΠΑΣΟΚ, θα πάρει το Δήμο. Χωρίς Κουτσ...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: @ Ντινος (28/03/2023 10:10)
Άκου οπαδέ. Ο λόγος που η ομάδα είναι διαχρονικά και σε βάθος χρόνου τριτοτέταρτη, είναι αυτή η μιζέρια που εκπέμπουν τοξικοί οπαδοί σαν εσ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Δεν πάει έτσι...
Ο Λύσανδρος μάς λέει ότι είχε αυταπάτες πως η διοίκηση Βούρου (για την οποία αγωνίστηκε, με την οποία εκλέχτηκε και πανηγύριζε τραγουδώντας ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος
@ Δ.Σ. 17:51. Η περίπτωση του τραχανοπλαγιά για τον οποίο αναρωτιέσαι σκωπτικά αν ψηφίζει είναι σταγόνα στον ωκεανό. Εδώ ένας ολόκληρος λαός...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: La Chandeleur
@13:41 Η πλάκα με εσένα είναι μεγαλύτερη γιατί έκανες γαργάρα την ουσία του σχολίου μου. ...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: @La Chandeleur
Η πλάκα είναι πως ενώ θες να το παίζεις και ΑΕΚτζης είσαι και ανιστόρητος. Δεκαετίες '60 και '70 μεσουράνησε ο αείμνηστος Παπαϊωάννου, το 79...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: Ντινος
@ Ανωνυμος (27/03/2023 20:31) Λάκη Πανηγύριζες στο Ρέντη την Τρίτη θέση! Δείχνει πόσο σε φοβίζει η ΑΕΚΑΡΑ και η Φιλαδέλφεια… ...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: Ανωνυμος
Μήτσο εγώ γιατί να πονέσω; Μήπως έφαγα τρία γκολ η δεν κέρδισα τον πρωτοπόρο μέσα στον ΟΠΑΠ;...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@17.18 Δηλαδή εσύ αυτό που περιμένεις από τον δημοσιογράφο είναι να κάνει καλό σκανάρισμα, σα να λέμε. Κι εσύ, τώρα, ψηφίζεις, έτσι; ...

Ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Xρήστης: ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ
Β. Αυτό που μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει δεν το ήξεραν τα «παιδιά» στην Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Επειδή αν ήξεραν τα «παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ...

Ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Xρήστης: ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ
@ανώνυμος (20/03/2023 09:38) Α. Η δίωξη του Πούτιν απ το ΔΠΔ αναφέρεται ότι ασκήθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 17.03.2023, επομένως το «Μετά τις ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: @ Τζογαδόρος
ο Ανεμογιάννης δεν κατέθεσε στεφάνι σήμερις... Σε βλέπω να επιβεβαιώνεσαι....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ
@ 16:13 Καλά ρε Διαμαντή τόσο μεγάλη χαρά πήρες που κατεβαίνει για Δήμαρχος ο «τιτάνας»της πολιτικής, που έβαλες την ανακοίνωση στο πόδι; Τέ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©