Σάββατο 01.04.2023,  

Τάκης Ταβλαρίδης

Δημοσιεύτηκε στις 23/02/2023 στην κατηγορία Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα  |  12 σχόλια

Ο Τάκης Ταβλαρίδης ήταν μια από τις πλέον γνωστές κι εμβληματικές φυσιογνωμίες της πόλης μας. Δεκαετίες ασχολήθηκε με τα κάθε είδους κοινά, από το δημοτικό συμβούλιο έως τη στήριξη των ερασιτεχνικών ομάδων και την πολιτιστική ζωή της Νέας Φιλαδέλφειας. Σπάνια να τον έβλεπες στο δρόμο και να μη σε χαιρετούσε. Μειλίχιος, μετριοπαθής στην εκδφορά του λόγου του, συνεπής στις ιδέες του και μαζητικός στη δημόσια ζωή του. Πέρασε κι παό το δημοτικό συμβούλιο επί Σταματιάδη -κι ένα μικρό κομμάτι επί Βασιλόπουλου- και ο θάνατός του μόνο αισθήματα συμπάθειας και θλίψης γέννησε σε όλους όσοι το γνωρίζαμε.

 

Θυμάμαι ότι ήτνα στο ΔΣ ή πρόεδρος στον ΑΟΝΦ όταν- μαθητές, τότε- παίζαμε μπάσκετ στο ανοικτό των εργατικών κατοικιών (εγώ μέχρι που τραυματίστηκα είχα προπονητή τον Λεωνίδα Μελεμενή, καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται, που περισσότερο μας μυούσε στα αθλητικά ιδεώδη για να αγαπη΄σουμε τον αθλητισμό ως ιδέα, και λιγότερο μας έκαν αυτό που λέμε σκέτη προπόνηση. Με Ταβλαρίδη στη διοίκηση του συλλόγου). 

 

Η Δύναμη Πολιτών στην οποία ανήκε.ο Τάκης Ταβλαρίδης εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατό του, όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: "...Ο Τάκης Ταβλαρίδης γεννήθηκε στην Νέα Χαλκηδόνα και σε νεαρή ηλικία μετοίκησε στην Νέα Φιλαδέλφεια. Σπούδασε ηλεκτρολογία στην Στουτγκάρδη και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Πρόσφερε ενεργά στα κοινά της πόλης μας, διατελώντας Δημοτικός Σύμβουλος (επί δημαρχίας Σάββα Σταματιάδη) την περίοδο 1982-1990 καθώς και την περίοδο 2018-2019 (επί δημαρχίας Άρη Βασιλόπουλου). Επίσης διετέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας (μετέπειτα Αττάλου) την περίοδο 1978-1988. Η παράταξή μας εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του Τάκη Ταβλαρίδη, τα θερμά της συλλυπητήρια."

 

Από την πλευρά του, ο ΣΟΝΦ (Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας) στη δική του ανακοίνωση επισημαίνει, μεταξύ άλλων: ...Στην περίοδο της προεδρίας του ο Α.Ο.Ν.Φ.  καλλιέργησε και ανάπτυξε αρκετούς διαφορετικούς κλάδους άθλησης: ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο γυναικών, μπάσκετ, σκάκι.

Όντας σκακιστής ο ίδιος, έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα για την ανάπτυξη του σκακιστικού τμήματος  και στήριξε αποφασιστικά και πολύπλευρα την ομάδα στα πρώτα βήματά της.

 

Σύμφωνα με το ιστορικό αρχείο του σκακιστικού τμήματος του Α.Ο.Ν.Φ. αγωνίστηκε με την ομάδα  συνολικά 43 φορές σημειώνοντας 16 πόντους. Από τα μέσα της δεκαετίας του 80 αποτραβήχθηκε σιγά-σιγά από την ενεργή αγωνιστική παρουσία, και στη συνέχεια και από τη διοίκηση του συλλόγου.

Ήταν πολύ μεγάλη η έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη η χαρά μας όταν στις 23 Απρίλη 2015 εμφανίστηκε στο ΣΟΝΦ δηλώνοντας συμμετοχή στο 7ο Εαρινό Όπεν, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν 30 χρόνια!

 

Η ήττα στον 7ο γύρο, από τον Λευτέρη Κουκουλαδάκη του ΑΣ Αιγυπτιωτών στις  11 Ιουνίου 2015, έμελλε να είναι η τελευταία παρτίδα του. Δεν έγινε εφικτό να δώσει συνέχεια στην αγωνιστική επιστροφή του, παρότι κατά διαστήματα το συζητούσε.

 

Όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά μέσα από τον Α.Ο.Ν.Φ. αλλά και σύσσωμη η οικογένεια του Σ.Ο.Ν.Φ. εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, ιδιαίτερα στον Γιώργο, τον Βασίλη και τον Αλέξανδρο.

 

*****

 

Κι από μας συλλυπητήρια στους οικείους του, στον κοινωνικό του περίγυρο και στην πόλη μας. 

Γράψτε την άποψή σας

Ι. Κδσ. (23/02/2023 17:22)

Η Φιλαδελφειωτική άλυσος εθραύσθη. Θρηνήσωμεν3.

Φιλαθλος (25/02/2023 22:49)

Είναι λυπηρό που ο Άτταλος κ ο κ Τζελης δεν βρήκαν δύο κουβέντες να πουν για ένα άνθρωπο που υπήρξε επί χρόνια επικεφαλής του συλλόγου...

Ανώνυμος (27/02/2023 15:38)

@Φιλαθλος δεν περίμενα κάτι καλύτερο από νάρκισους και εγωπαθείς παράγοντες. Περίμενες εσύ;

Ανωνυμος (28/02/2023 10:33)

@22.49 & 15.38
Εντάξει ρε παιδιά! Οι άνθρωποι δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το καζο της " κοπή τη πίτα" η οποία έγινε μεταξύ συγγενών! Η εκκωφαντικη απουσία του κεντρικου ΣΥΡΙΖΑ προσγείωσε ανώμαλα όσους νόμισαν ότι πολιτικά εκπροσωπούν κάποιους περισσότερους από τους κοντινούς συγγενείς τους! Δεν γίνεται επειδή ο κ. Τζελης αγόρασε διάρκειας της ΑΕΚ να θέλει να γίνει δήμαρχος!

Άγνωστος (28/02/2023 23:18)

Ο Άτταλος έβγαλε ανακοίνωση για τον θανόντα. Δεν είναι κακό να μην το γνωρίζετε. Όταν όμως δεν το ψάχνετε, και βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα, δείχνει τουλάχιστον μικρότητα και εμπάθεια...

Φιλαθλος (01/03/2023 14:43)

Αν την έχουν κρυφή δε φταίω εγώ. Δεν την είδα σε κανένα τοπικό site, ούτε σε αυτό του Αττάλου. Για ποιο λόγο, δεν ξέρω, ας εξηγήσει ο κ. Τζελης
http://www.aonfattalos.gr

@ Ανωνυμος (28/02/2023 10:33) (03/03/2023 10:53)

Mη νομίζεις ότι ιδρώνει το αυτί τους από το φιάσκο της πίτας με μερικές δεκάδες συγγενείς και φίλους και με καλεσμένους κάτι δευτερότριτους πολιτευτές της Κουμουνδούρου που δεν τους ξέρουν ούτε στη πολυκατοικία που μένουν. Αυτό το παρεάκι της πετρελαιούς και του καπελαδούρα δεν ενδιαφέρεται καν να διοικήσει. Αυτό το οποίο κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας το έχουν ήδη πετύχει. Διέσπασαν το τοπικό Σύριζα προς όφελος φυσικά του Βούρου. Το ίδιο κάνει κι ο ποδηλατάς εκ δεξιών. Πάλι Βούρο θα φάμε στη μάπα εκτός αν αναπτύξει δυναμική η συμπαράταξη.

Μαριγουλα (04/03/2023 18:10)

Πρέπει να αφήσουν τα εγώ και να στρατευτουν Τζελλης και Ανεμογιάννης αν θέλουν να έχουν μια ευπρεπή παρουσία,άσε που κανένας από τους δυο τους δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν συνδυασμό.
Μόνο ο Γεωργαμλής θα είναι σωστός και αδιάφθορος Δήμαρχος γεγονός που το απέδειξε με την ανεξαρτητοποίηση του.
ΛΥΣΑΝΔΡΕ πέστο έξω από τα δόντια,τι είδες και την έκανες;;;

Εκτελούνται χωματουργικές εργασίες (05/03/2023 15:03)

Το πιο τραγικό για το Τζέλη είναι ότι όλοι μα όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ένας επικεφαλής ολόγραμμα. Ένας μπροστινός. Ψηφίζεις Τζέλη και στην απίθανη περίπτωση που γίνεται δήμαρχος, παίρνεις διοίκηση Ευαγγελινό και Μαργαριτοπούλου. Αμφότεροι αποτυχημένοι όταν διοικησαν με Κοντο και Αδαμόπουλο. Οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν το ψηφοδελτιό του είναι ως επί το πλείστον κάτι συνταξιούχοι της αριστεράς από την εποχή του Συνασπισμού και φυσικά και οι κλασσικοί "είδα φως και μπήκα" όπως και αρκετοί που ποντάρουν σε λάθος άλογο.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/03/2023 16:22)

Δηλαδή αυτά τα ΒΛΑΚΩΔΗ σχόλια, που νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν ΗΛΙΘΙΟΥΣ, πρέπει να τα γράφετε κάτω από την ανακοίνωση ενός θανάτου συμπολίτη μας;

Μα δεν υπάρχει ούτε λίγη τσίπα ρε γμτ...

ΠΟΛΙΤΗΣ (07/03/2023 06:24)

Φίλε Διαμαντή για την τιμή του Τάκη Ταβλαρίδη έχεις χρέος να διαγράψεις τα ΒΛΑΚΩΔΗ και ανώνυμα σχόλια , δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί κανένας επωνύμως.

Ανώνυμος (07/03/2023 07:54)

@16:22 Αν και συμφωνώ με τα περισσότερα σχόλια, έγραψες το αυτονόητο.
Σεβασμός στον εκλιπόντα κ.κ.
Υπάρχουν δεκάδες άλλες αναρτήσεις για πολιτική κριτική.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Στην GRAPHICA EXPO 2023 συμμετείχε το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Πώς έφτασε στο σημερινό του αδιέξοδο το Ισραήλ

Εκλογές στις 21 Μαΐου- Δείτε πώς τις ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης (video)

Τι αναζητούν στον χώρο εργασίας οι Millennials και η Generation Z;

Γατσούλης: Όχι σε αντιθεσμικές πρακτικές

Τι βλέπουν οι μεγάλοι στις ζωγραφιές των παιδιών – Πώς λειτουργεί η παιδική ζωγραφική

Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό ρεύμα τον Απρίλιο

Γιατί η διοίκηση Βούρου δεν φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, σοβαρά θέματα της πόλης που εκκρεμούν;

Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που θα εργαστούν την 25η Μαρτίου

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον Στ. Θεοδωράκη (video)

Γιάννης Οικονόμου: Πρώτη στην Ευρώπη στην καινοτομία η Ελλάδα

Πόπη Τσαπανίδου: Πρωτόγνωρη επικοινωνιακή αναισθησία Μητσοτάκη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής

Άλλοι δήμοι (όχι εμείς επί Βούρου...) προσέχουν πραγματικά τις σχολικές τους υποδομές

Δεν κάνει πίσω ο Μακρόν...

Δημοφιλέστερα άρθρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής

Ιδού η πόλη του Γιάννη Βούρου...

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του

Βούρος εκτός τόπου και χρόνου... (όπως πάντα)- video

Μια ωραία πεταλούδα...

Οι άξιοι Δήμαρχοι δημιουργούν στις πόλεις τους, οι άχρηστοι όχι...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου

Τομπούλογλου- Ανεμογιάννης αποχαιρέτισαν τον μεγάλο Μίμη- Ούτε λέξη από την παράλυτη διοίκηση Βούρου

Σημασία έχει ποιοι ήλθαν, ή ποιος έφυγε;

Γεραπετρίτης: Έτσι θα ξαναλειτουργήσουν τα τρένα στην Ελλάδα

Μίμης Παπαϊωάννου

Σκεπασμένη με τη σημαία της ΑΕΚ η σορός του Μίμη Παπαϊωάννου στην Αγία Τριάδα

Τους πρώτους υποψηφίους ανακοίνωσε η Σύγχρονη Πόλη

Γιατί η διοίκηση Βούρου δεν φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, σοβαρά θέματα της πόλης που εκκρεμούν;

Σαββατιάτικη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: ανώνυμος
Υποψηφιότητα που ψαρεύει από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων με το Βούρο. Δύσκολο να μεταλλαχτεί σε κάτι διαφορετικό διεμβολίζοντας άλλους χώρου...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: M.T.
@ Ανώνυμος (29/03/2023 09:05) Τον Παπαμικρούλη δεν τον "έβγαλε" ο Μιχαλιός. Ο Παπαμικρούλης τον συμπεριέλαβε κάποτε στο ψηφοδέλτιό του και ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Ανώνυμος
Μόνο όποιος έχει τον Μιχάλη τον Κουτσάκη στο ψηφοδέλτιό του, αυτόν τον τιτάνα της αυτοδιοίκησης και του ΠΑΣΟΚ, θα πάρει το Δήμο. Χωρίς Κουτσ...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: @ Ντινος (28/03/2023 10:10)
Άκου οπαδέ. Ο λόγος που η ομάδα είναι διαχρονικά και σε βάθος χρόνου τριτοτέταρτη, είναι αυτή η μιζέρια που εκπέμπουν τοξικοί οπαδοί σαν εσ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Δεν πάει έτσι...
Ο Λύσανδρος μάς λέει ότι είχε αυταπάτες πως η διοίκηση Βούρου (για την οποία αγωνίστηκε, με την οποία εκλέχτηκε και πανηγύριζε τραγουδώντας ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος
@ Δ.Σ. 17:51. Η περίπτωση του τραχανοπλαγιά για τον οποίο αναρωτιέσαι σκωπτικά αν ψηφίζει είναι σταγόνα στον ωκεανό. Εδώ ένας ολόκληρος λαός...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: La Chandeleur
@13:41 Η πλάκα με εσένα είναι μεγαλύτερη γιατί έκανες γαργάρα την ουσία του σχολίου μου. ...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: @La Chandeleur
Η πλάκα είναι πως ενώ θες να το παίζεις και ΑΕΚτζης είσαι και ανιστόρητος. Δεκαετίες '60 και '70 μεσουράνησε ο αείμνηστος Παπαϊωάννου, το 79...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: Ντινος
@ Ανωνυμος (27/03/2023 20:31) Λάκη Πανηγύριζες στο Ρέντη την Τρίτη θέση! Δείχνει πόσο σε φοβίζει η ΑΕΚΑΡΑ και η Φιλαδέλφεια… ...

Πρόταση για ονοματοδοσία δρόμου στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου
Xρήστης: Ανωνυμος
Μήτσο εγώ γιατί να πονέσω; Μήπως έφαγα τρία γκολ η δεν κέρδισα τον πρωτοπόρο μέσα στον ΟΠΑΠ;...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@17.18 Δηλαδή εσύ αυτό που περιμένεις από τον δημοσιογράφο είναι να κάνει καλό σκανάρισμα, σα να λέμε. Κι εσύ, τώρα, ψηφίζεις, έτσι; ...

Ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Xρήστης: ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ
Β. Αυτό που μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει δεν το ήξεραν τα «παιδιά» στην Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Επειδή αν ήξεραν τα «παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ...

Ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Xρήστης: ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ
@ανώνυμος (20/03/2023 09:38) Α. Η δίωξη του Πούτιν απ το ΔΠΔ αναφέρεται ότι ασκήθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 17.03.2023, επομένως το «Μετά τις ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: @ Τζογαδόρος
ο Ανεμογιάννης δεν κατέθεσε στεφάνι σήμερις... Σε βλέπω να επιβεβαιώνεσαι....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Xρήστης: ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ
@ 16:13 Καλά ρε Διαμαντή τόσο μεγάλη χαρά πήρες που κατεβαίνει για Δήμαρχος ο «τιτάνας»της πολιτικής, που έβαλες την ανακοίνωση στο πόδι; Τέ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©