Δευτέρα 20.05.2024,  

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, η νέα δημοτική πρωτοβουλία από τους Αλέκο Γούλα κι Ευτυχία Παπαλουκά

Δημοσιεύτηκε στις 06/11/2022 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  13 σχόλια

Νέα δεδομένα δημιουργεί στο τοπικό δημοτικό σκηνικό η απόφαση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Αλέκου Γούλα κι Ευτυχίας Παπαλουκά να προχωρήσουν σε μια ακόμα δημοτική πρωτοβουλία, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών της επόμενης χρονιά. Η πρωτοβουλία των Γούλα- Παπαλουκά, την οποία υποστηρίζει και ο Μπάμπης Καραηλίδης, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η πόλη μετά τα τρία καταστροφικά χρόνια Βούρου αλλά και την αδυναμία της πόλης μας να βρει αξιόπιστη δημοτική Αρχή, καθώς από το 2002, δηλαδή για μια περίοδο 21 ετών, αλλάζει κάθε φρά δημοτική Αρχή, από την οποία απογοητεύεται κι έτσι στις κάθε φορά επόμενες εκλογές, επιλέγει κάτι άλλο, που και πάλι αντικαθιστά κλπ κλπ. 

 

Με δεδομένο ότι η άθλια διοίκηση Βούρου θα καταποντιστεί στις επόμενες εκλογές, η νέα πρωτοβουλία των Γούλα- Παπαλουκά, Καραηλίδη έρχεται να προστεθεί στις ήδη αρκετές νέες προσπάθειες (όπως αυτές των Στέφανου Γατσούλη και Γιάννη Τζέλη) αλλά και σε παλαιότερους δημοτικούς συνδυασμούς όπως τη Δύναμη Πολιτών, την Πόλη της Καρδιάς μας, τη Λαϊκή Συσπείρωση κλπ. Θέλω να πώ ότι υπάρχει ήδη, το πρόπλασμα, είτε για συνθέσεις, είτε για κοινές καθόδους, είτε για ουσιαστικές, πολιτικές και "πάνω στο τραπέζι" συμφωνίες σύμπλευσης στον δεύτερο γύρο από νέες δυνάμεις που αναδύονται στο δημοτικό σκηνικό. 

 

Η ανακοίνωση της νέας δημοτικής κίνησης είναι η εξής: 

 

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες, 

 

Με χαρά και ευθύνη σας ενημερώνουμε πως αναλαμβάνουμε  πρωτοβουλία για  τη δημιουργία μιας πόλης με ποιότητα ζωής!   

 

 Στόχος μας είναι να θέσουμε τις προϋποθέσεις και να δρομολογήσουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, έτσι ώστε να  διαμορφώσουμε μια πόλη φιλόξενη και λειτουργική για όλες τις ηλικίες πολιτών, από τους μικρότερους μέχρι τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.                                                                                      

Απευθυνόμαστε σε κάθε δημότη και κάτοικο της πόλης μας και ζητάμε την ουσιαστική συμβολή του και τις προτάσεις του, έτσι ώστε, μέσα από την συνεργασία και την σύνθεση απόψεων, να οικοδομήσουμε τις ισχυρές βάσεις που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δήμου που με τις υπηρεσίες που θα προσφέρει, θα απλουστεύει την καθημερινότητα του πολίτη.

 

Παράλληλα, ενεργοποιούμε το πλάνο που θα αποβλέπει στο σχεδιασμό μιας πράσινης, καθαρής και λειτουργικής πόλης, με επίκεντρο το Άλσος μας, όπως ακριβώς την ονειρεύονται οι κάτοικοί της.

 

Η πρωτοβουλία μας αποτελεί μια ανεξάρτητη και αυτόνομη προσπάθεια αυτό-οργάνωσης και παρέμβασής μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν καθοδηγείται και δεν επηρεάζεται από πολιτικούς φορείς και κομματικές παρατάξεις.

 

Είναι μια προσπάθεια που έχουμε δρομολογήσει ήδη οι δύο από εμάς, ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, και θέλουμε να δυναμώσει μέσω της συμμετοχής ενεργών πολιτών, όπως αυτή του  συμπολίτη μας Μπάμπη Καραηλίδη, που από το ξεκίνημα κιόλας ενισχύει την πρωτοβουλία μας.

 

Απευθυνόμαστε σε πολίτες που γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, επενδύουν στην παιδεία και στον πολιτισμό, αγωνίζονται για την υποστήριξη  των πλέον ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αγαπούν και προστατεύουν τα ζώα, επιδιώκουν τη δημιουργία υποδομών στη γειτονιά και στην πόλη τους, εκφράζοντας την άποψή τους, συμμετέχοντας έτσι ενεργά και υπεύθυνα στην κοινωνία.

 

Είναι καιρός να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, στον βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας. Διοίκηση και δημότες θα πρέπει να επανοικοδομήσουν τη σχέση τους, έτσι ώστε να αποτελέσουν δύο συγκοινωνούντα δοχεία που θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα συνδιαμορφώνουν την καθημερινότητά μας, ανταποκρινόμενοι στις νέες προκλήσεις.

 

Ελπίζουμε, διεκδικούμε, συνεργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε όλοι και όλες μαζί μία πόλη με ποιότητα ζωής!

 

Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά

Γράψτε την άποψή σας

Ανωνυμος (06/11/2022 18:59)

Όλοι κρίνονται στις λεπτομέρειες αποφεύγοντας τις κακοτοπιες!
Παπαλουκά....Ήταν "ασθενής" στην σημαντική τηλεδιάσκεψη για την παραχώρηση του οικοπέδου στην Μητρόπολη για τον βρεφονηπιακό και έτσι απευγε να έρθει σε σύγκρουση με τον Μητροπολιτη και με την τότε παράταξη της! Άοσμη!
Γούλας....Συμμετείχε αρχικα στην στήριξη της παράταξης Βούρου και απέφυγε να καταδικάσει τις ενέργειες του επικεφαλής Κωνσταντινίδη "επειδή είναι φίλος του"! Άχρωμος!
Αυτος που ταιριάζει απόλυτα με το άοσμο και άχρωμο σχημα είναι ο γιατρός δημοτικός σύμβουλος!

Γνωστός (06/11/2022 19:30)

Ανωνυμος (06/11/2022 18:59) και άοσμοι και άχρωμοι και ‘σείς τους ξεπερνάτε και ανώνυμος και αγευστος επιπλέον

Συνοδοι πολυτελειας (06/11/2022 19:49)

Η τοπικη πολιτικη σκηνη κυριαρχειται αδιακοπα τα 21 τελευταια χρονια απο αριβιστες που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να πρωταγωνιστουν η να συμμετεχουν στο μοιρασμα της πιτας. Σοβαροφανη τρανσφορμερ που βρισκονται σε διαρκη μεταμορφωση-μετατοπιση με δημοσιοσχεσιτικη τυχοδιωκτικη συμπεριφορα. Αυτος ειναι ο λογος που διαφορα ρεταλια ηγεμονευουν και στην πολη μας επιπλεουν βουρκοι......

prêt-à-porter (06/11/2022 21:11)

Ακολουθώντας πάντα τις επιταγές της... μόδας, τώρα το παίζει ανεξάρτητη η Ευτυχία. Παλιά ήταν της μόδας το αριστεριλίκι και τα "δεν πληρώνω". Αύριο μεθαύριο μπορεί να το γυρίσει και δεξιά. Γιατί όχι; Έτσι είναι η μόδα.

Ανωνυμος (06/11/2022 22:02)

@19.30
Δεν θα διαφωνήσω! Όμως εγώ δεν διεκδικώ θέση δημάρχου η δημ συμβούλου και έχω την άνεση να είμαι άγνωστος άοσμος άγευστος άχρωμος και ότι άλλο θέλεις!
Επιπλέον ως ψηφοφόρος μπορώ να έχω άποψη με την οποία ουδείς υποχρεούται να συμφωνεί!

Δημότης (07/11/2022 00:10)

Πρώτη φορά μπαίνουν σε πρώτο πλάνο οι πολιτικές θέσεις. Όλοι οι άλλοι δηλωσαν απλώς "υποψηφιοι δήμαρχοι". Στα θετικά.

Ανωνυμος (07/11/2022 15:29)

@00.10 Ποιες είναι οι πολιτικές θέσεις;
Οι γενικότητες που ΟΛΟΙ αναφέρουν στα προγράμματα τους;

μονόζυγος (08/11/2022 07:48)

κουτοπονηριές του Γούλα και μια μερίδα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Λάκων (08/11/2022 09:51)

"Όπως πάνω, έτσι και κάτω" κατά την δεύτερη αρχή της Αντιστοιχίας.
Πάντα υπάρχει μια αναλογία και αλληλουχία για τα φαινόμενα των ποικίλων καταστάσεων.
Νοσεί η κεντρική πολιτική σκηνή, νοσεί και και η τοπική πολιτική σκηνή.

re: prêt-à-porter (08/11/2022 14:10)

πιο παλαιά ήταν και οπαδός του Γρετζελιά για να μην ξεχνιόμαστε....

Ανωνυμος* (10/11/2022 01:11)

@14.10 Υποψήφια με τον Γρεντζελια ήταν και εξελέγει! Το ίδιο και ο τομεάρχης Εύβοιας της ΝΔ Λέκκας που προσκολλησε στους Πασοκους Βούρο Κουτσακη Κανταρελη κλπ για να γίνει αντιδήμαρχος! Όπως καταλαβαίνεις ο χώρος της κεντροδεξιοαριστερας είναι ενιαίος και με μια λέξη εκφράζει δεξιές πολιτικές! Ακροδεξιοί δεξιοί πασοκοι πρώην δημαριτες και υποψήφιοι της δεξιάς και συριζαιοι πλέον όλοι μαζί ένας πολιτικός αχταρμας. Δεν ευχαριστησε τυχαία ο Σ.Λατσης την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα! Δεν περιφανευονται ολοι τυχαία ότι συνέβαλλαν στην καταστροφή της Φιλαδέλφειας από τον Μελισσανίδη!

Γιώργος Κωνσταντόπουλος (23/11/2022 19:36)

Επιθυμώ να συμμετέχω με οποίον τρόπο μπορώ στο ενεργό Σχήμα σας ! Ευχαριστώ !

Ανωνυμος (25/11/2022 02:26)

@19.36
Και γιατί δεν τους κάνεις ένα τηλεφώνημα να τους πεις δηλαδή ότι συμμετέχεις και εσύ και ας μην γνωρίζεις τις απόψεις τους για συγκεκριμένα ζητήματα και πως θα τις υλοποιήσουν;
Αναξιοπιστος εκ των προτέρων!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Κοιλιακά...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά

Ο συμβολισμός και η ουσία

Ποιοι και γιατί θέλουν να υπονομεύσουν το φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς;

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον Γιάννη Βούρο

Στο πλευρό της ΦΕΑ ο Δήμαρχος, Γιάννης Τομπούλογλου

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το αντιπλημμυρικό της Σκρα, το σημαντικότερο έργο που έχει ανάγκη η πόλη

Γιάννης Τομπούλογλου: «Η πόλη μας ξαναγίνεται οικογένεια»

Η πόλη γλεντάει (και μερικοί σκούζουν...)

Έτοιμη η πρώτη παιδική χαρά- πώς την άφησε ο Βούρος, πώς την έφτιαξε ο Τομπούλογλου

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)

Γιάννης Τομπούλογλου: «Ο Βούρος παρέλαβε Δήμο και παρέδωσε ρημαδιό» (VIDEO)

Παρακολουθήστε ΖΩΝΤΑΝΑ την ειδική συνεδρίαση το δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2024

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Κοιλιακά...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.09 Αυτά που γράφεις είναι απόψεις, όχι ειδήσεις. Εκτός από ακομβίωτος πιάνεσαι κι αδιάβαστος. Μάθε μπαλίτσα που λέγε κι ο Κυρ Νίκος ο σχ...

Κοιλιακά...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κοιλιακα είναι ίσως και τα οσα εχουμε ακούσει για τα πολλά πλεονεκτήματα του γηπέδου για τους περιοικους. Αλλά για αυτά κουβέντα. ...

Κοιλιακά...
Xρήστης: Ανωνυμος
Τι σου κάνει εντύπωση; Το έγραψα και σε άλλη ανάρτηση! Οι μεγαλύτεροι προβοκάτορες του τόπου κινούνται σε αυτόν τον χώρο με ηγέτη τον γνωστό...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά
Xρήστης: Και όμως.....
.....η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων το θέλει το πανηγυρι και μάλιστα με τον τρόπο που γίνεται πλέον! Εμποροπανήγυρις!!!!!! Αυτοί που δυσαν...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Εγώ ξέρω ότι για τρεις ημέρες, ούτε να έρθω μπορούσα ούτε να φύγω από την Φιλαδέλφεια. Φυσικά δεν φταίει η παρούσα δημοτική αρχή. Απλά να λέ...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Αλήθεια; Είχε Πωλινα; Δεν το ήξερα ...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά
Xρήστης: πτωση
φιλε κανε αν μπορεις ενα αρθρο για το θεμα που φοβομαστε. για εκεινο το τελικο εταιρειων στο του μελισσανιδη. Ειναι πολυ σοβαρο αυτο και δεν...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά
Xρήστης: Ανωνυμος
Ούτε σοβαρός ούτε εποικοδομητικος μπορεί να γίνει κάποιος που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία και διασπείρει ψευδείς ειδήσεις! Είναι ξεκάθαρο...

Ο συμβολισμός και η ουσία
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.06 Οι πολίτες εκλέγουν, οι πολλοί. Αν εσένα που είσαι ένας/μία, δεν σου αρέσει, τι να κάνουμε; αυτή είναι η Δημοκρατία. @20.11 Να κάθετ...

Ο συμβολισμός και η ουσία
Xρήστης: ο big brother τον χαντακώνει
δεν είναι δουλειά κανενός αιρετού να παριστάνει τον εργάτη καθαριότητας. αυτά είναι επικοινωνιακές φωτογραφιούλες για αφελείς. μπορεί να κάν...

Ο συμβολισμός και η ουσία
Xρήστης: Ανώνυμος
Είμαστε γενικώς η ντροπή των πόλεων με αυτούς που εκλέγουμε δημάρχους από την εποχή Σταματιάδη και μετά. Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. ...

Ποιοι και γιατί θέλουν να υπονομεύσουν το φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς;
Xρήστης: ματαιοδοξία
@Ανωνυμος (07/05/2024 21:45) Α μπράβο! Το 2008 έγινε αυτό. Κλείσανε πάλι τους δρόμους για τρείς μέρες. ...

Ποιοι και γιατί θέλουν να υπονομεύσουν το φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς;
Xρήστης: marcus
Πολύ καλά πήγε ο Κόντος να κάνει, αλλά ήταν μόνος του σε αυτό. Για να καταλάβουμε καλά τι σημαίνει ΤΡΙΗΜΕΡΟ πανηγύρι - Απαγορεύεται να πάθε...

Ποιοι και γιατί θέλουν να υπονομεύσουν το φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς;
Xρήστης: Ανωνυμος
Όταν ο Σ.Κοντος προσπάθησε να αλλάξει το πανηγύρι της Πρωτομαγιάς η μαφία των μικροπωλητών έκανε κατάληψη στην Δεκελείας επιβαλωντας τους δι...

Ο συμβολισμός και η ουσία
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Θα μπει ένα τέλος σε αυτή την εμποροπανηγυρη; είμαστε η ντροπή της Πρωτομαγιάς ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©