Όχι άλλα «ραντεβού στα τυφλά» με τους δημοτικούς μας άρχοντες

Δημοσιεύτηκε στις 25/08/2022 στην κατηγορία Η πόλη  |  13 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Με το τέλος του καλοκαιριού, μπαίνουμε στη νέα περίοδο, σε λίγες ημέρες ανοίγουν και τα σχολεία (οπότε «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», όπως έλεγε τω καιρώ εκείνω η μάνα μου- πόσο την αντιπαθούσα αυτή την φράση…) κι μπροστά μας ανοίγεται μια εντελώς εκλογική σεζόν: Εκλογές βουλευτικές σίγουρα πριν το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και αρχή προετοιμασίας για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε ένα χρόνο (και κάτι…) από τώρα.

 

Στην πόλη μας οι εξελίξεις είναι άκρως ενδιαφέρουσες, και από εδώ, από την «Αλήθεια» θα τις παρουσιάσουμε όπως πάντα χωρίς φόβο και με πάθος, με το θάρρος της γνώμης μας και την ευθύνη που αυτό συνεπάγεται.

 

Θα κάνουμε αποκαλύψεις, θα λέμε την εκτίμησή μας και, όπου κάνουμε λάθος, θα λέμε «συγγνώμη» και θα επανορθώνουμε.

 

Ό,τι κάναμε, δηλαδή, τα 12 τελευταία χρόνια που είμαστε συνεχώς παρόντες και συγκαθορίζουμε (με το αναγνωστικό μας κοινό, εσάς δηλαδή) τις τοπικές εξελίξεις.

 

Όλη η ΑΕΚ αποζητεί επιστροφή στην πόλη μας

 

Τον τελευταίο καιρό η τοπική ζωή κινείται γύρω από τη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

 

Συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, πανηγυρισμοί για την επιστροφή της ομάδας μας στην ιστορική της έδρα, αλλά και -η γνωστή…- γκρίνια που πάντα είναι παρούσα, πάντα έρχεται να μας θυμίσει ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι μόνο καλό ή μόνο κακό.

 

Η επιμονή του Δημήτρη Μελισσανίδη να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚάρας, της «ΑγιαΣοφιάς», παρακίνησε και τους προέδρους άλλων τμημάτων της ομάδας να επιδιώκουν την επιστροφή τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Έτσι, αναζητούνται χώροι (ή έχουν βρεθεί…) αυξάνοντας από τη μια τον πανηγυρισμό των (πολλών) υποστηρικτών αυτής της επανόδου, αλλά και τη γκρίνια των (επίσης αρκετών) συμπολιτών μας, που δηλώνουν ενοχλημένοι με τη «βαβούρα» την οποία θα δημιουργούν οι αλλεπάλληλοι αγώνες της ΑΕΚ, μια στο ποδόσφαιρο και μια στα άλλα αθλήματα τα οποία θα λειτουργούν εντός της πόλης.

 

Πώς γεφυρώνονται οι αντιθέσεις

 

Αυτή η εσωτερική διαφωνία στην πόλη, είναι κάτι που συμβαίνει τις περισσότερες -σχεδόν όλες- τις φορές όταν σε μια κοινωνία υπάρχει μια μείζων εξέλιξη: Κάποιοι τη θεωρούν καλή, κάποιοι άλλοι τη θεωρούν κακή.

 

Την αναγκαία γέφυρα μεταξύ των αντιτιθέμενων τμημάτων καλείται συνήθως να «κατασκευάσει» η πολιτική. Δηλαδή οι εκλεγμένοι των πολιτών λειτουργούν συνθετικά, ώστε και την εξέλιξη να ενσωματώσουν ομαλά στην πόλη, και να διαχειριστούν τις όποιες αρνητικές στάσεις, πριν αυτές φτάσουν να πλήξουν την κοινωνική συνοχή.

 

Στην περίπτωσή μας, για να παίξει η τοπική πολιτική έναν τέτοιο ρόλο, χρειάζεται στη θέση του δημάρχου να υπάρχει ένας άνθρωπος με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

 

Πρώτον, να αγαπάει την πόλη, να την πιστεύει, να ανήκει σε αυτήν.

 

Να γνωρίζει εκατοντάδες συμπολίτες με το μικρό τους όνομα, να τον συνδέουν με αυτούς κοινές εμπειρίες και αναμνήσεις από τη ζωή στην πόλη.

 

Πέραν αυτών, να γνωρίζεται με ακόμα περισσότερους, αν όχι προσωπικά, με το μικρό τους όνομα, πάντως σίγουρα φυσιογνωμικά.

 

Με μια λέξη, να απολαμβάνει τον σεβασμό και την παραδοχή από φίλους κι αντιπάλους, να έχει το απαραίτητο κύρος που απαιτεί η θέση τουπ ρώτου πολίτη της πόλης μας.

 

Δεύτερον, να έχει την εμπιστοσύνη της ΑΕΚ.

 

Όπως δεν μπορεί να συνθέσει κάποιος που η τοπική κοινωνία τον απορρίπτει, έτσι αδυνατεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά και κάποιος που η ΑΕΚ δεν τον εμπιστεύεται.

 

Η εμπιστοσύνη στην πολιτική είναι πολύ μεγάλο πράγμα, που δύσκολα κατακτιέται κι ακόμα πιο δύσκολα διατηρείται στον χρόνο.

 

Και τρίτον, να έχει αδιαμφισβήτητα πολιτικά ταλέντα και να είναι από κάθε άποψη άμεμπτος.

 

Έχω πει κι έχω γράψει άπειρες φορές ότι η πολιτική δεν είναι «γιούργια, στον ντορβά με τα κουλούρια».

 

Είναι τέχνη η πολιτική, και μάλιστα υψηλή.

 

Καφενειακή πολιτική μπορεί να κάνει ο καθένας.

 

Πολιτική όμως που πραγματικά να παράγει αποτελέσματα και να αλλάζει προς το καλύτερο τη ζωή των ανθρώπων και των κοινωνιών, μπορούν λίγοι να κάνουν. Και γι αυτό χρειάζονται γνώση, εμπειρία και ηθική αποδοχή από τους συμπολίτες τους.

 

Έναν τέτοιο χρειάζεται η πόλη μας, προκειμένου να επανεντάξει ομαλά την ΑΕΚ (ποδόσφαιρο και άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα) στην καθημερινή ζωή της πόλης χωρίς να πληγώσει ή να τραυματίσει όσους έχουν άλλες απόψεις.

 

Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί ελεύθερα να έχει τις απόψεις του και να τις υπερασπίζεται.

 

... την ατυχία μας...

 

Ατυχώς, σε αυτή την κρίσιμη για τη ζωή της πόλης περίοδο, για κακή μας τύχη έχουμε δήμαρχο τον Γιάννη Βούρο.

 

Έναν άνθρωπο που εγκατέλειψε με τη θέλησή του τη Νέα Φιλαδέλφεια πριν από 40- 50 χρόνια (δεν ξέρω πότε ακριβώς) και δεν ξανασχολήθηκε ποτέ με αυτήν.

 

Ποτέ δεν συνεισέφερε μια σκέψη του, μια πρότασή του, μια ιδέα του για οποιοδήποτε πρόβλημα της πόλης, από το μεγαλύτερο έως το πιο μικρό.

 

Όπως έχω ξαναπεί, έφυγε και έριξε «μαύρη πέτρα» πίσω του.

 

Αποξενώθηκε από τη Νέα Φιλαδέλφεια (με τη Νέα Χαλκηδόνα έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχε την παραμικρή σχέση) με δική του επιλογή επί δεκαετίες ο Γιάννης Βούρος.

 

Όταν η ΑΕΚ δέχθηκε παράλογη πολεμική κατά την περίοδο της δημαρχίας Βασιλόπουλου, κατέληξε στην απόφαση να στηρίξει ενεργά έναν άλλο υποψήφιο, ώστε η δημοτική Αρχή να μην είναι εχθρική προς την προσπάθεια της ομάδας να αποκτήσει και πάλι το γήπεδό της.

 

Έτσι οι πληροφορίες (που ΔΕΝ επιδέχονται διαψεύσεως) λένε ότι η ηγεσία της ΑΕΚ απευθύνθηκε στον γνωστό ΑΕΚτζή και Φιλαδελφειώτη (παίζαμε μαζί μπάσκετ στα διαλείμματα όταν πηγαίναμε στο Λύκειο, αν και είμαι 2 χρόνια μεγαλύτερός του…) Γιώργο Μητσικώστα.  

 

Ο Γιώργος, όμως, είχε το ίδιο πρόβλημα με τον Γιάννη Βούρο.

 

Δεν είχε ασχοληθεί με τα τοπικά πράγματα επί πολλά χρόνια.

 

Και ως άνθρωπος συνετός και αξιοπρεπής, αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση.

 

Επιλογή από τους "παγκίτες"

 

Έτσι η ηγεσία της ΑΕΚ στράφηκε στις «ρεζέρβες», στους «αναπληρωματικούς» όπου ανακάλυψε τον Γιάννη Βούρο.

 

Εκείνος, προφανώς επειδή τίποτα καλύτερο δεν είχε να κάνει, δέχτηκε να είναι υποψήφιος ενός συνδυασμού που άλλοι έφτιαξαν (εκείνος δεν ήξερε πάνω από 10 ανθρώπους στην πόλη) και εκφραστής ενός προγράμματος για το οποίο δεν είχε ιδέα.

 

Απόδειξη αυτού του τελευταίου είναι ότι στον περυσινό του απολογισμό προς τους… δημότες (17- 18 άτομα ήταν το κομπιούτερ τους και τον παρακολουθούσαν, από μια πόλη που έχει πάνω από 30.000 κατοίκους, δημότες κι εργαζομένους σε αυτήν…) είχε πει το αμίμητο «η οδός Αναξαγόρα ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ είχε να ασφαλτοστρωθεί 17 χρόνια».

 

Προφανώς ο κ. Βούρος δεν ήξερε καν που είναι η οδός Αναξαγόρα στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από σχεδόν μισό αιώνα πλήρους απουσίας από την πόλη, οπότε πώς να ξέρει, ο ατυχής, πότε αυτός ο δρόμος είχε ασφαλτοστρωθεί;

 

Οι κάτοικοι ήταν αυτοί που τον ενημέρωσαν.

 

Λογικό…

 

Δεν φτάνει, όμως, που ήταν τραγικά απών επί δεκαετίες, κι όμως θρασέως διεκδίκησε τη θέση του δημάρχου σε μια πόλη που ο ίδιος είχε απαρνηθεί.

 

Κι έτσι, «κοιμήθηκε ο Θεός» κατά το κοινώς λεγόμενο και εξελέγη, λόγω της άφρονος πολιτικής της προηγούμενης διοίκησης που αντί να ενώσει την πόλη, εκείνη επένδυσε στον διχασμό της.

 

Κι αντί να το δει αυτό ως «δώρο Θεού» για αν επανορθώσει μια πολιτική πλήρους αδιαφορίας για τη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Γιάννης Βούρος τα τελευταία τρία χρόνια παρέμεινε ξένο σώμα προς την πόλη μας, αδιάφορος κι απρόσιτος, τραγικά απών από την τοπική κοινωνική ζωή, με ΜΗΔΕΝΙΚΟ όραμα για την πορεία της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας, χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ να ξεκινήσει επί των ημερών του.

 

Όλο και χειρότερα...

 

Αντ’ αυτών μετέφερε στην τοπική δημοτική ζωή κάθε λογής παθογένεια:

 

1 Αποστασίες προθύμων να ξεπουλήσουν την ψήφο του Φιλαδελφειώτη και του Χαλκηδονιώτη (η οποία ψήφος τους έταξε στην αντιπολίτευση) προκειμένου να «υπηρετήσουν» μια αποτυχημένη δημοτική Αρχή κι έναν πλήρως και από κάθε άποψη απόντα δήμαρχο από την πόλη, με αντάλλαγμα κάποια ψίχουλα τοπικής εξουσίας που προφανώς έβγαζαν τους έρμους αυτούς από την κοινωνική τους ανυπαρξία.

 

2 Θλιβερή απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου που -με απόλυτη ευθύνη του δημάρχου- έχει μετατραπεί σε ροντέο κραυγών, ανεπίτρεπτων προσβολών, ακόμα και χυδαίων ανταλλαγών ύβρεων που ούτε στην πόλη μας ταιριάζουν, ούτε στην προσωπική αισθητική της μεγάλης πλειοψηφίας των Φιλαδελφειωτών και των Χαλκηδονιωτών. Πλέον, αποτελεί μεγάλο ψυχικό βάρος για τον οποιονδήποτε, να παρακολουθεί συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης που άλλοτε κόσμησαν με την παρουσία τους σε αυτό (σε αυτά, όσο οι πόλεις ήταν δυο) ένας Τρυπιάς, ένας Σταματιάδης, ένας Καδερίδης, ένας Τσαγκάς, ένας Παπαμικρούλης, μια Νίκη Τρυπιά, ένας Λάζαρος Τομπούλογλου, ένας Μπόβος, ένας Δρεπανιάς, μια Παπανικολάου, ένας Μόσχος, ένας Γκίκας, ένας Κόντος (για την ακρίβεια δύο Κόντοι, ο ένας καλύτερος από τον άλλον…), ένας Αδαμόπουλος, ένας Γεωργιλής, ένας Γιαννακακίδης, ένας Κασίμης, ένας Βερνέζης, ένας Ναθαναήλ, ένας Σφαντός, μια Αποστολίδου… κι άλλοι πολλοί, ας σταματήσω εδώ για να μην ξεχάσω κανέναν…

 

3 Διχασμό της πόλης με το απερίγραπτο σκάνδαλο του οδοφωτισμού, το οποίο ήδη έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια για τα περαιτέρω…

 

4 Πλήρη αυτοκατάργηση του ίδιου του δημάρχου, όταν ο Γιάννης Βούρος εν μέσω συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είπε, απευθυνόμενος προς τον Παντελή Γρετζελιά, τον οποίο η ηγεσία της ΑΕΚ είχε προκρίνει για την επίσπευση των έργων γύρω από το γήπεδο «φέρτε μου να υπογράψω ό,τι θέλετε»! Αλήθεια, πόσο θα έπρεπε να ντρέπεται κάποιος που έχει έστω και μικρή συναίσθηση του τιμητικού αξιώματος το οποίο του ανέθεσε η πόλη μας, μόνο και μόνο για αυτή του τη φράση, με την οποία απλώς αυτοκαταργήθηκε πριν τον καταργήσουν οι δημότες στις εκλογές…

 

Χωρίς τελειωμό είναι οι παθογένειες που έφερε στην πόλη η βιαστική και απολύτως λανθασμένη επιλογή του Γιάννη Βούρου για τη θέση του δημάρχου.

 

Να διορθώσουμε το κακό...

 

Αλλά, έτσι είναι οι Δημοκρατίες.

 

Γι αυτό οι εκλογές γίνονται περιοδικά: Για να διορθώνει μια συλλογική απόφαση, κάποια προηγούμενη που απεδείχθη λαθεμένη.

 

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα έχει, πλέον, κατασταλάξει: Ο Γιάννης Βούρος αποτελεί άλλον ένα δήμαρχο που «πέρασε και δεν ακούμπησε» όπως λέει ο λαός μας.

 

Κι επειδή όπως επεσήμανα στην αρχή αυτού του σημειώματος, η επόμενη περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για την πόλη, καθώς χρειάζεται ένας δήμαρχος με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η παρουσία του Γιάννη Βούρου στη θέση του δημάρχου έχει καταστεί, πλέον, το νούμερο 1 πρόβλημα της πόλης μας.

 

Θα επανέλθω για την περιγραφή του τοπικού δημοτικού τοπίου όπως αυτό διαμορφώνεται, στην προσπάθεια η Νέα Φιλαδέλφεια κι η Νέα Χαλκηδόνα να ξαναβρούν για δήμαρχο έναν που να αξίζει σε όλες και όλους εμάς, έναν δικό μας άνθρωπο με κύρος, που να εμπνέει σεβασμό και σε μας και στην ΑΕΚ και που με τα αναμφισβήτητα προσόντα του να μπορεί να ενσωματώσει τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πόλη και να τις κάνει αποδεκτές από τους πολίτες. Έργο δύσκολο, γι αυτό και η ψήφος μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να δοθεί με σοβαρότητα και περίσκεψη. Όχι άλλα πειράματα, γιατί «Βούροι» υπάρχουν πολλοί, αλλά η πόλη μας δεν αντέχει πλέον άλλα «ραντεβού στα τυφλά»...

Γράψτε την άποψή σας

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει (26/08/2022 10:38)

Συνθετικά (λέξη κλειδί στην λεπτή τέχνη της πολιτικής) μόνο ο Τομπούλογλου έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί από τους υπάρχοντες διεκδικητές. Συνθετικά λειτουργούσε πάντα, από παλιά. Όχι ευκαιριακά. Στους συνδυασμούς του είχε και έχει συμπολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα. Αν δεν είχε συλληφθεί τότε με τη γνωστή ιστορία του νοσοκομείου, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι σήμερα απλά θα προετοίμαζε την τρίτη του θητεία. Μένει να αποδειχθεί αν εκείνη η σύλληψη θα είναι παντοτινό αγκάθι για τον ίδιο ή αν ο χρόνος κάνει τα γεγονότα να φαίνονται μακρινά και αχνά. Γεγονός είναι ότι όλοι κατά βάθος πιστεύουν ότι θα ήταν ένας καλός δήμαρχος. Σίγουρα καλύτερος από τις λαίλαπες Γαϊτανά και Βούρου.

Giannisnf (26/08/2022 11:33)

Στη Φιλαδέλφεια λοίπουν πολλές από τις κατάλληλες υποδομές για να στηριχθεί ένα γήπεδο στην περιοχή. Πέρα από το πάρκινγκ. Μιλάμε για χιλιάδες κόσμο που θα συρρέει, και εκτός αγώνων, μόνο και μόνο για να δουν το γήπεδο.

Λείπει το όραμα για την περιοχή ώστε να γίνει πιο ανθρωποκεντρική. Η κεντρική πλατεία είναι απαράδεκτη, παρατημένη και χωρίς πράσινο. Κόψανε ότι σάπισε και φυτέψανε ελιές. Ούτε τον βασικό ίσκιο σου προσφέρουν.

Ο δρόμος Ιωνίας και Χρυσοστόμου Σμύρνης δεν βλέπω να υπάρχει κανένα σχέδιο ώστε να γίνουν πεζόδρομοι και να ενωθεί με το γήπεδο.

Ο πεζόδρομος της Δεκελείας με παρατημένα πεζοδρόμια και σε κάποια σημεία πιο βόρεια με τσιμέντο και εντελώς άναρχα κατασκευασμένο.

Δυστυχώς ο Βούρλος βγήκε από άτομα που δεν έχουν ιδές και επειδή του πούλησαν φούμαρα για αγίες και αλησμόνητες πατρίδες. Κανένα άλλον στόχο δεν είχε ο Βούρλος και η ομάδα του. Αντε να πουλήσει τίποτα στην εκκλησία ΑΕ και να χτίσει ένα βρεφονηπιακό τσαντίρι.

Με εκτίμηση,

Δεν θα σας ξεχάσουμε στας εκλογάς. Θα πάει το φούμο σύννεφο. (26/08/2022 13:24)

Μαύρο στο Βούρο δεν το συζητάμε. Χειρότερος ακόμα κι από την Έφη. Αλλά επί της ουσίας άνευ ουσίας και σημασίας ο δήμαρχος της πλακός. Είχε ημερομηνία λήξης από την αρχή έτσι κι αλλιώς.

Κυρίως μαύρο κατάμαυρο σε όλους όσους στηρίζουν αυτό το τσίρκουλο με μόνο κίνητρο τα πρόσκαιρα προσωπικά τους οφέλη (βλ. αργόμισθα δημοτικοδίαιτα τσιράκια).

Ακόμα όμως πιο μαύρο με πίσσα και πούπουλα στη χειρότερη κατηγορία όλων. Σε όσους τον στόλιζαν προεκλογικά, εκλέχτηκαν με άλλες παρατάξεις αλλά τελικά έσπευσαν να γίνουν παρκετέζες και ορντινάντσες του.

Χαχαχαχαχα (26/08/2022 19:58)

Να εδώ...
Στο 5:10 του βίντεο

https://youtu.be/-IeQbdT_Pzk

Μάθαμε επιτέλους και το λόγο που ο Παυλαρας αμοιβεται από τα λεφτά μας για ειδικός σύμβουλος του Βούρου.

Ανώνυμος (26/08/2022 21:01)

Τώρα πια δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα ελαφρυντικο για επιλογές τύπου "Βούρος". Αλυπητο κράξιμο και διαπομπευση σε όσους ξανατολμησουν να προμοταρουν τέτοιες θλιβερές για τη πόλη καταστάσεις. Δεν θα είναι ξανά τ' Άη Γιαννιού.

Ανώνυμος (27/08/2022 00:34)

@19:58 Λογικά ο Μελισσανίδης πρέπει να ξεκαρδίζεται στα γέλια με τη δουλικότητα ορισμένων.

Πάλι χωρίς σήριαλ ο ατάλαντος (27/08/2022 12:41)

Δεκάδες καινούργια σήριαλ ξεκινούν αυτή την τηλεοπτική σαιζόν σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Λογικό, αφού όλοι προσδοκούν να επαναλάβουν την επιτυχία των "Άγριων Μελισσών" και του "Σασμού". Σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί βρίσκουν δουλειά κι αυτό είναι καλό γιατί πρέπει κι αυτός ο κλάδος να ζήσει αξιοπρεπώς. Ένας μόνο δεν δέχτηκε ούτε μισή πρόταση ούτε για κομπάρσος. Αχάριστοι παραγωγοί! Δεν αναγνωρίζετε το τελέντο του! Εδώ έπεισε τόσο κόσμο ότι είναι Φιλαδελφειώτης και παριστάνει και το δήμαρχο. Όχι ιδιαίτερα πετυχημένα πάντως. Ίσως τελικά να έχουν δίκιο κι οι παραγωγοί που τον άφησαν για άλλη μια χρονιά στα αζήτητα.

Φιλαδελφειώτης (27/08/2022 19:39)

Ο κ. Βούρος αποδείχθηκε οτι είναι απλά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που λέγεται διχασμός της πόλης. Ο προηγούμενος ήταν ενάντια σε οτιδήποτε αφορούσε την ΑΕΚ. Για τον κ. Βούρο δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από την ΑΕΚ. Αυτό φάνηκε δυστυχώς από το πρώτο κιόλας βράδυ της εκλογής του όταν πανηγύριζε σαν 15χρονο χουλιγκανάκι τραγουδώντας μαζί με τους περισσότερους συμβούλους του τον ύμνο της ΑΕΚ αγνοώντας επιδεικτικά ότι δεν ψηφίστηκε μόνο από οπαδούς της ΑΕΚ. Ακόμα κι ο Μόραλης στα επινικιά του στον Πειραιά δεν έπαιξε τον ύμνο του γαύρου. Στα τρία δε αυτά χρόνια που είναι δήμαρχος, έχει εγκαταλείψει την πόλη στο έλεός της. Δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα ως έργο και ξημεροβραδιαζεται στο γήπεδο δίνοντας πανομοιότυπες μονοθεματικές συνεντεύξεις λες και είναι παράγοντας της ΑΕΚ. Εκθέτει κυρίως την ΑΕΚ που τον εμπιστεύτηκε. Ας κόψει την κορδέλα στα εγκαίνια κι ας πάει από κει που 'ρθε, αφού ούτε ο ίδιος αισθάνθηκε Φιλαδελφειώτης ποτέ ούτε κι εμείς τον είδαμε ποτέ ως δικό μας.

Ανωνυμος (27/08/2022 21:32)

Μην χαίρεστε!!!
Αν δεν μπορεί ο απατεων να "επισκευάσει" το αυτοκίνητο για να τρέξει στον αγωνα θα φροντίσει να χαλάσει τα αυτοκίνητα των αντιπάλων μειώνοντας τεχνητά την ιπποδύναμη τους!
Κάθε νέα υποψηφιότητα που απευθύνεται σε ψηφοφόρους ενταγμένους πολιτικά διασπά τους αντιπάλους του άχρηστου δημάρχου!

Δημότης (28/08/2022 15:07)

@Φιλαδελφειώτης Θα μπορούσα να πω ότι σε γενικές γραμμές καλά τα λες. Αλλά... Αλλά...
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από το ότι ο προηγούμενος (Άρης Βασιλόπουλος) ήταν εναντίον της ΑΕΚ γενικά. Απλά ήθελε ένα γήπεδο όπως ήταν το προηγούμενο χωρίς να χαθούν στρέμματα γης και πρασίνου από το πολύτιμο Άλσος μας. Άμα βρει κανείς έστω και μισή δήλωση ή τοποθέτηση του Βασιλόπουλου εναντίον της ΑΕΚ ή του γηπέδου γενικά, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ως εδώ. Ένας καλός γενικά για τη πόλη δήμαρχος (με λάθη συμπεριφοράς, δεν λέω) πλήρωσε την αισχρή προπαγάνδα και τον χουλιγκάνικο φανατισμό με πολλά και ασύστολα ψεύδη. Αποτέλεσμα, να φορτωθούμε έναν "άνθρωπο του πολιτισμού" από τα Βριλήσσια που συναγωνίζεται τον Τσουκαλά σε οπαδισμό ο οποίος δεν έχει κάνει ούτε μισό έργο. Ας προσέχαμε οι Φιλαδελφειώτες ποιον και γιατί ψηφίσαμε.

Unonymus (28/08/2022 21:21)

@Ανωνυμος (27/08/2022 21:32)
Παλιό το κόλπο αλλά ξεπερασμένο πια. Η εμπειρία με μπάρμπαχρήστους και τασουληδες είναι πολύ πρόσφατη.

Ανωνυμος (29/08/2022 19:41)

@21.21
Ξεπερασμένο στο μυαλό αλλά υπαρκτό στην πράξη! Από πού θα κόψουν ψήφους ο παραδοσιακός νεοδημοκρατης Γατσουλης και κάποια στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν Τζελη;
Από το Σερετακη;

Λουτσεσκου. Ναι. Ο αχώνευτος. (30/08/2022 01:02)

@Unonymus,
Αλλαγή παικτών για φρεσκάρισμα της ομαδας αλλά ιδιο σύστημα.
Φίλαθλοι. Αλλαγη για την ομάδα του Βούρου. Στη θέση του Μπάρμπαχρήστου μπαίνει ο Ποδηλατάς και στη θέση του Τάσου ο Gel is.

Mεταξυ μας..... Δεν γυρνάει το ματσάκι.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τέλος κι ο Γεωργαμλής- Φιλοφρονήσεις με Βούρο αλλά... αντίπαλοι στις εκλογές! Θα μας τρελάνουν!

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη

Παρέμβαση Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών στο 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας και η γνώμη της "Α"

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, η νέα δημοτική πρωτοβουλία από τους Αλέκο Γούλα κι Ευτυχία Παπαλουκά

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν προετοιμασία για αντιμετώπιση της Εύας

Ακέφαλη πόλη...

Παπαλουκά: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας- Πτυχές και διαχείριση του προβλήματος

Μόνο για την παρέλαση ενδιαφέρεται ο Βούρος, όχι για την πόλη- Μαρτυρία κατοίκου

Δημήτρης Κανταρέλης και Γιάννης Βούρος ενδιαφέρονται για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ

Με τις κόρες των κολλητών του κάνει ότι διοικεί ο Βούρος

Απανωτές γκάφες Βούρου- Χαμός στην Κοινωφελή μετά την παραίτηση Καραβία

Μόνο φανατικός οπαδός, τίποτε άλλο...

Βούρος για γέλια: Ο άνθρωπος που στηρίζεται σε αποστάτες, ζητά από τον Καραβία να παραδώσει την έδρα

Τέλος κι ο Καραβίας- Βάρεσε διάλυση το Βουρέικο…

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: 420
Ανωνυμε τα τυπικά απομένουν για να στηριχτεί κι επίσημα ο Τζελης. Έχει ήδη παράταξη με εξήντα άτομα, ελέγχει τα 2\3 της τοπικης, δεν είναι α...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Ανωνυμος
(συνέχεια) Αν θεωρήσουμε ότι είσαι μέλος του τοπικου ΣΥΡΙΖΑ αφού αποχωρεί ο Βασιλόπουλος ποιος θα σε βολεύει να ηγηθεί της παράταξης εκτός ...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Ανώνυμος
@11.52 Η φρασεολογία που χρησιμοποιείς είναι της "σκέψης" Τζελη! Ο Ρουλης όπως τον αναφέρεις απαξιωτικά "εδωσε το δαχτυλίδι" στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Απασφαλισμένη Χειροβομβίδα
Το νου σας ρεμάλια από εδώ και πέρα στις εφορευτικές επιτροπές και σε όσους κρατάνε τα κλειδιά και τα λουκέτα. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν τι ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: ΔΗΜΑΡ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΟΥΛΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥΛΗ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: @(02/12/2022 15:32)
Μάγκας θα ήταν αν εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους διαφοροποιείται από τη παράταξη που έχει επικεφαλής άλλο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάγκας θα...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Λάκων
Ακόμα να το κλείσετε το μαγαζάκι; Θα ξεφτιλιστείτε κι είναι κρίμα. Κάντε ηρωική έξοδο όσο είναι καιρός....

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Ανώνυμος
@Φράξια στη φράξια (02/12/2022 00:15) Μην ανησυχείς. Θα ανακοινωθεί με τα μεγάλα ονόματα. Τις βεντέτες....

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Όχι άλλα πισωγυρίσματα
Ψηφίζεις Τζέλη και ας πούμε ότι γίνεται δήμαρχος παίρνεις αντιδημάρχους ή σε άλλες θέσεις ευθύνης Μαργαριτοπούλου και Ευαγγελινό. Αμφότεροι ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: @Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα (29/11/2022 18:55)
Προτάσεις κάνουν αυτοί που ζητούν ψήφο. Έχετε ή τσάμπα καίει η λάμπα;...

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά
Xρήστης: Να πούμε και καμιά αλήθεια.
Η "διαγραφή" της Παπαλουκά έγινε με ΠΡΟΦΑΣΗ πολιτικές διαφωνίες. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευτυχία ήταν επικίνδυνη για τις φιλοδοξίες επ...

"Κοινωνίας Βήμα" ο νέος συνδυασμός υπό τον Γιάννη Τζέλη
Xρήστης: Ανωνυμοεπώνυμος
Αν έλειπαν τρία, τέσσερα ονόματα με όχι και τόσο διαφανές παρελθόν και κάποιες γλάστρες, θα ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία και μια σοβαρή α...

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά
Xρήστης: Μαρκ
Με επικεφαλής την Παπαλουκά, έχει ελπίδες η δύναμη πολιτών να ξαναδιοικήσει το δήμο. Ίσως το μέτωπο είναι επιστροφή της και αλλαγή αρχηγίας ...

Δύναμη Πολιτών: Σφοδρή επίθεση σε Βούρο- κάλεσμα για ενωτικό μέτωπο
Xρήστης: Anonymous
@(29/11/2022 14:43) @(29/11/2022 14:54) Η πολιτική δεν είναι χώρος θεραπείας συμπλεγμάτων και αυτοϊκανοποίησης της ματαιοδοξίας κάθε πικραμέ...

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά
Xρήστης: @02/12/2022 15:47
Τη μια λ@λ@κια μετά την άλλη ο γραφικός ηγετίσκος από τα Λίντλ. ούτε στο τοπικό δσ του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επανεκλεγεί....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©