Τρίτη 18.06.2024,  

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...

Δημοσιεύτηκε στις 29/06/2022 στην κατηγορία Σχόλια  |  39 σχόλια

 του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Στην πολιτική -σε κάθε είδους πολιτική, κάθε επιπέδου- είναι χρήσιμη κάθε παρουσία που έχει τις απόψεις της, τις ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ακόμα και τις πιο αντιδραστικές κι οπισθοδρομικές, αν εναλλακτική πρόταση για τη θέση της είναι να διοικούν μια πόλη, μια χώρα, μια περιοχή, γιουσουφάκια και ευχούχοι.

 

Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι; Είναι οι πρόθυμοι να δώσουν… γη και ύδωρ (ας χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση…) για μια πιθανή (τονίζω το ΠΙΘΑΝΗ) στήριξη από τον Πασά…

 

Τα γιουσουφάκια κι οι ευνούχοι δεν αγωνίζονται για το καλό της περιοχής που ορέγονται και που είτε διοικούν, είτε διοίκησαν, είτε προσπαθούν να διοικήσουν…

 

Είναι αυτό που λέει ο χαρακτηρισμός τους: Γιουσουφάκια δηλ. πρόθυμοι βαστάζοι συγκεκριμένων συμφερόντων, ενίοτε προφανών και πασιφανών, που τα γιουσουφάκια κι οι ευνούχοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ, γι αυτό μηρυκάζουν τις εντολές του Πασά κι έτσι αδικούν την πόλη ή τη χώρα που διοικούν, ή πολύ θα ήθελαν να διοικήσουν.

 

Για να έχουν το θετικό νεύμα του Πασά (κάτι που καθόλου δεν είναι βέβαιο για να μην πω ότι ο Πασάς θέλει ΙΚΑΝΟΥΣ, όχι ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ συνεργάτες…) είναι πρόθυμοι να καταστρατηγήσουν κάθε έννοια ισονομίας, ισοπολιτείας, έντιμης επικοινωνίας με τους πολίτες.

 

Και εν προκειμένω με τους επαγγελματίες μιας περιοχής, που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους σε μια περίοδο γενικότερα δύσκολη για όλους…

 

Μα, καλά, στα σοβαρά τώρα, τα γιουσουφάκια κι οι ευνούχοι θα έχουν το θράσος να εμφανιστούν ενώπιον των πολιτών και να ζητήσουν ψήφο για να διοικήσουν;

 

Ρε σείς, δεν είμαστε βόδια…

 

ΥΓ Κάπως μου ήλθε και το γράφω εδώ: Στα 90 του, κουρασμένος από την ηλικία και τις γνωστές καταχρήσεις του (ποτό, πούρα), ο Ουίνστον Τσόρτσιλ δεν ήταν και στα καλύτερά του. Ωστόσο είχε, όπως όλοι οι μεγάλοι ηγέτες, φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. Μια κυρία από την πρώτη κατηγορία τον πετυχαίνει έξω από το σπίτι του και του λέει γεμάτη θαυμασμό και έκσταση: "Κύριε Πρόεδρε, πάρα πολύ χαίρομαι που σας βλέπω. Για την ηλικία σας είστε σε υπέροχη κατάσταση. Ποιο είναι το μυστικό σας;"

 

Κι ο Τσόρτσιλ με το απαράμιλλο βρετανικό του φλέγμα, της απαντά: "Ο αθλητισμός, κυρία μου! Δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί του..."

Γράψτε την άποψή σας

Λάκων (29/06/2022 13:02)

Παλιά (αν και όχι και τόσο παλιά, επί χήρας) είχαμε "το βεστιάριο με τις ρόμπες".
Μ' αυτούς όμως (που λίγο πολύ οι ίδιοι είναι) αλλάξαμε επίπεδο.
"Το ντουλάπι με τις σφουγγαρίστρες και τις παρκετέζες".

Διαμαντής Σεϊτανίδης (29/06/2022 14:16)

@13.02

Αυτό θα πει "πιστός αναγνώστης"! Νάσαι καλά όποιος κι αν είσαι...

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (30/06/2022 08:08)

Κοιτάξτε .Εμείς είμαστε απλοί αναγνώστες και ανώνυμοι ευγενικοί σχολιαστές, σε ότι δημοσιεύεται . Σε καμμία περίπτωση όμως δεν είμαστε αναλυτές των ''ειδικών κυβερνητικών υπηρεσιών'' για να αποκρυπτογραφούμε κείμενα και να εμηνεύουμε φράσεις και υπονοούμενα .Καθαρά να γράφετε με '',ονόματα και διευθύνσεις'' για να μπορούμε να εκφραστούμε ανάλογα .Διαφορετικά τι ? Δηλαδή .Το γιουσουφάκι ( μειωτικό ) είναι το νεαρό αγόρι με όλα τα .......... παρελκόμενα . Ο ευνούχος είναι αυτός που του έχουν κόψει (χειρουργικά ) τις ''κοχόνες'' του . Τώρα εμείς πως θα ψηφίσουμε εάν δεν ξέρουμε ποιοί είναι όλοι αυτοί ? Θαρρος λοιπόν ζητάμε και ''ξεκάθαρες πληροφορίες ''. Διαφορετικά ''ΣΙΩΠΗ '' .

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/06/2022 18:01)

@08.08
Θα αρχίσω από το τέλος. Σιωπή να λες στον εαυτό σου, όχι σε μένα. Εγώ θα μιλάω ΟΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ, και σε όποιον αρέσει και άδεια δεν ζητώ από κανέναν τι θα πω και πώς θα το πω.

Πάμε πιο κάτω: Αν ήσουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ προσεκτικός, θα είχες αντιληφθεί ότι "Η Αλήθεια" δεν ασχολείται ποτέ με τα προσωπικά και την ιδιωτική ζωή κανενός. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο οιοσδήποτε, στο κομμάτι της ζωής του που δεν είναι δημόσιο. Συνεπώς, ο χαρακτηρισμός "γιουσουφάκια" αφορά αποκλειστικά και μόνον στις επιλογές ενός προσώπου στον δημόσιο βίο, όχι στο σπίτι του ή στην ιδιωτική του ζωή. Το ίδιο ισχύει και για τον χαρακτηρισμό "ευνούχοι" πασάς" κλπ.

Όποιος καταλαβαίνει, μετέχει στο δημόσιο διάλογο, Όποιος δεν καταλαβαίνει, κάθεται στην άκρη και διαβάζει τους άλλους....

Ανώνυμος* (30/06/2022 19:17)

@8.08
Τι έπαθες; Συνήθως καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος μαζί σου η διαφωνεί!
Στην προκειμένη περίπτωση είναι πασιφανές ότι το άρθρο είναι πολιτικό και αναφέρεται σε όσους " είναι γιουσουφακια του πασά" η "ευνούχοι" και αφορά βέβαια στους δημοτικούς άρχοντες που αποφασίζουν και ψηφίζουν! Εύκολα δε αν παρακολουθείς τα δρώμενα τοποθετείς τον κάθε κατεργάρη στον δικό του πάγκο!
Με τον διαχειριστή δεν ζήσαμε, ούτε πρόκειται, τον μήνα του μέλιτος ( πολιτικά εννοώ γιατί κάποιοι μπερδεύονται) αλλά στην προκειμένη περίπτωση ήταν όσο πιο ξεκάθαρος μπορούσε!

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (01/07/2022 10:02)

Αν για έναν συντηρητικό, να τον πω;, νεοφιλελεύθερο, φιλελεύθερο, δεξιό, ακροδεξιό για ορισμένους ίσως και για μένα κάποιες φορές, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει Υψηλή Πύλη του 19ου αιώνα με γιουσουφάκια, ευνούχους και πασάδες, ας αναλογιστεί ο οποιοσδήποτε τι εικόνα δίνει σε έναν με το αυθεντικό ταξικό κριτήριο εργαζόμενο, υπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο ή σε έναν με το ιδεολογικό πρόταγμα μαρξιστή (να τον πω και λενινιστή ή θα παρεξηγηθούν ορισμένοι;).
Αυτή η κοινωνία της Φιλαδέλφειας, αυτό το δημοτικό συμβούλιο με ελάχιστες εξαιρέσεις, μετρημένες, μυρίζει σαπίλα.
Η αριστερά δεν έχει απλά ηττηθεί, έχει συντριβεί.
Και υπάρχουν και χειρότερα από τον Βούρο. Θα δείτε και χειρότερα. Όσο και αν τα κρύβουν.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (01/07/2022 10:27)

"Του ευνούχου" γίνεται από χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου. Αλλά, έτσι είναι: Όσοι δεν πιστεύουν τα παραμύθια σας είναι όλα αυτά και πολλά ακόμα. Όσοι πιστεύουν περίπου όσα εσείς αλλά όχι ακριβώς, είναι "ρεβιζιονιστές". Άλλοι είναι "σύμμαχοι των αστών", άλλοι είναι "προδότες της τάξης τους", άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες. Ευτυχώς ανήκετε πλέον στην ιστορία, όχι στην πολιτική.

Ίδιο είναι, ίδιο κι απαράλλαχτο το πρόσωπο του ολοκληρωτισμού. Αρνείται στον διπλανό του το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του κι επίσης αρνείται σε όποιον δεν λέει πάντα "ναι" (δεν θέλω να γράψω ποιος ΜΕΓΑΛΟΣ ποιητής έγραψε για τα παιδιά από την ΚΝΕ που πάντα λένε το μεγάλο "ναι"), το δικαίωμα της συμμετοχής στην πολιτική, πολλές φορές και στην ζωή.

Όλα αυτά τα έχει ξεπεράσει η πραγματικότητα και είναι απλώς και μόνο φυτεμένα στα μυαλά ορισμένων. Μικρός το κακό για τους πολλούς. Μπορείς να με λες όπως θέλεις. "Θα καταλάβω, εγώ", που έλεγε κι ο Χατζηχρήστος. Για την ακρίβεια, έχω ήδη καταλάβει

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (01/07/2022 12:12)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (01/07/2022 10:27)
Το ξέρω, ντρέπεστε, αλλά κατά βάθος είστε "κρυπτοκομμουνιστής".
Είναι κι εκείνος ο συγγενής στον ΕΛΑΣ. Σκεφτείτε το. Θα περάσετε καλά.

Ανωνυμος* (01/07/2022 12:34)

@10.27 Έχεις μεγάλο πολιτικό πρόβλημα!
Πέφτεις στην λουμπα να κάνεις αυτό που κατηγορείς όσους ασπάζονται τον μαρξισμό! Θα κατηγορηθούν θα βριστουν θα τους ειρωνευτείς ακόμα και όταν θα αναφέρονται σε θέματα που δεν σε ακουμπούν! Ούτε το "κουμμουνι" ούτε εγώ σε χαρακτήρισαμε κάπως και ο ακροβολιστής μόνο μαρξιστής δεν είναι! Το συνεχές αντικομμουνιστικό παραλήρημα σε κατατάσσει στην τάξη των γραφικών! Κοίταξε το σε παρακαλώ!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (01/07/2022 13:37)

Το ΚΟΜΜΟΥΝΙ κι ο αυτόκλητος υπερασπιστής του δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί Δημοκράτες που πιστεύουμε σε μια Δημοκρατία μαχόμενη, όχι μια Δημοκρατία παράλυτη, στο έλεος κάθε ολοκληρωτισμού, φαιού ή κόκκινου. Ναι, αστερίσκε, θα τα λέμε και θα τα ξαναλέμε, όσο εσείς νομίζετε ότι η απάνθρωπη ιδεολογία που διακονείτε, ζει ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι έχει εκπνεύσει το 1989. Και τα ελάχιστα απομεινάρια της, λυσσούν ή όχι μάς είναι αδιάφορο, θα τα ακούν κάθε φορά που έρχεται η κουβέντα (ή την φέρνουμε εμείς...) στο δημόσιο διάλογο. (συνεχίζεται)

Διαμαντής Σεϊτανίδης (01/07/2022 13:43)

(συνέχεια)

Οι Δημοκράτες έχουμε (και μπράβο μας) πολιτικές διαφορές μεταξύ μας, αλλά μας συνδέει η (σε επίπεδο Αρχών) αντίθεσή μας σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, δηλ στον φασισμό, το ναζισμό, τον (αν)υπαρκτό σοσιαλισμό. Για παράδειγμα δες την πρώιμη πολιτική πορείατου Μπενίτο Μουσολίνι (κι όποιος θέλει μπορεί να γκουγκλάρει το βιογραφικό του ηγέτη των Ιταλών φασιστών. Θα διδαχθεί πολλά...)

ΚΟΜΜΟΥΝΙ πάλι λάθος κάνεις. Δεν είναι "εκείνος ο θείος στον ΕΛΑΣ". Είναι διάσπαρτοι στο σόι μου, κι από μπαμπά κι από μαμά. Δεν θέλεις να ξέρεις από τι έχω γλιτώσει... Σέβομαι τη μνήμη τους, τους θαυμάζω γιατί έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για τις ιδέες τους, αλλά εγώ ζω σε άλλη εποχή κι έχω τις δικές μου...

Ανωνυμος* (01/07/2022 15:39)

@13.37
Θα μπορούσες να γράψεις απλά
"Αστερισκε το ξέρω ότι έχω γίνει γραφικός αλλά δεν μπορώ να αντιδράσω όντας εθισμένος στην ακροδεξιά" αντί να γράψεις αυτό το σεντόνι για να με επιβεβαίωσεις!

Δεξιός (01/07/2022 16:16)

Διαμαντή απέκλεισε τα ορφανά απομεινάρια του Στάλιν από τα σχόλια. Είναι 2-3 άτομα που σε κάθε άρθρο μπαίνουν και γράφουν πάντα τις ίδιες σαχλαμάρες και οποία σοβαρή συζήτηση πάει να ανοίξει την κατευθύνουν στο κουκουε και στην πεθαμένη ιδεολογία τους!

Σκεπτόμενος (02/07/2022 12:10)

Αντιλαμβάνομαι ότι μια τέτοια τοποθέτηση θα σοκάρει, αλλά ο ιδεολόγος είναι επικίνδυνος άνθρωπος και θα εξηγήσω το σκεπτικό μου. Από τότε που γεννηθήκαμε, μας έμαθαν ότι είναι καλό να πιστεύουμε σε ιδέες και ιδανικά. Ο ιδεολόγος είναι επικίνδυνος, με μια απαραίτητη διευκρίνιση. Επικίνδυνος για την κοινωνία γενικώς, όχι σαν τον κακοποιό που είναι επικίνδυνος για τον συμπολίτη. Νάρκη αληθινή γιατί την ιδεολογία του την κάνει λάβαρο. Εξαιρώ όποιον αισθάνεται καλά μ' αυτά που πιστεύει και δεν σκέπτεται να μας κάνει προπαγάνδα. Βγάζω το καπέλο μου στον ιδεολόγο που κρατάει για πάρτη του τις θεωρίες του και δεν τις εμπορεύεται απατεωνίστικα. Όχι όμως όποιον τον πιάνει μανία να πείσει κι εμένα. Δεν χρειάζεται να πιέζει τα πράγματα. Αν και όποτε δικαιωθεί η οποιαδήποτε θεωρία, αυτό θα το αποφασίσουν οι ανάγκες των καιρών και όχι οι οπαδοί της όποιας ιδεολογίας. Ο κομμουνισμός όπως κι ο φασισμός απορρίφθηκαν από τους ίδιους τους λαούς πάνω στους οποίους πήγαν να εφαρμοστούν.

Ανώνυμος (02/07/2022 16:04)

Το μεγαλύτερο λάθος της δεξιάς στη μεταπολεμική Ελλάδα, ήταν ότι μεγαλοποίησε στο μυαλό της τον κομμουνισμό με αποτέλεσμα να δημιουργήσει με την άφρονα στάση της "ήρωες" που δεν υπήρχαν. Βέβαια το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες αντικομμουνιστικές διώξεις έγιναν επί κέντρου και όχι επί δεξιάς είναι ένα θέμα. Όπως αποδείχτηκε, ο κομμουνισμός ήταν ένας γίγαντας σε πήλινα και εύθραυστα πόδια, γι' αυτό κατέρρευσε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες το '89 όταν οι λαοί αποφάσισαν να αποτινάξουν το ζυγό του φασισμού με κόκκινο προσωπείο. Έτσι, ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ο κομμουνισμός έσβησε μόνος του ως κάτι γραφικό, στην Ελλάδα οι κομμουνιστές περηφανεύονταν και περηφανεύονται για τους νεκρούς τους αλλά όχι για τους ζωντανούς τους. Χρωστάτε πολλά αγαπητοί κομμουνιστές στην ελληνική δεξιά των περασμένων δεκαετιών. Χρωστάτε την ύπαρξή σας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα ήσασταν όπως σε όλο το κόσμο. Κάτι σαν το Βασίλη Λεβέντη στο κανάλι 67.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (02/07/2022 17:11)

@15.39
Απλώς αδυνατείς να απαντήσεις επί της ουσίας και γράφεις γραφικότητες. Επί της ουσίας, άφωνος. Λογικό!

Δεξιός (02/07/2022 19:23)

#cancelορφανάstalin

Ανώνυμος* (02/07/2022 20:12)

@17.11 Θα μπορούσα να απαντήσω επί της ουσίας αν αυτά που έγραφες είχαν ουσία! Ανούσιες αναφορές σε προπαγανδιστικές ιστοτιουλες της ακροδεξιάς και συνεχης προσπάθεια ξεπλύματος του ναζισμού!
Οσο για τους υπόλοιπους "αναλυτές" αφού ξεψαχνισαν τον μαρξισμό τον απερριψαν , υπέδειξαν "αποκλεισμό" από τα σχόλια - πάλι καλά που δεν ζήτησαν να ανοίξουν τα νησια- και η ζωή συνεχίζεται!
Αν μπορεί κάποιος σε υποδείξει ΕΝΑ (1) σχόλιο δικό μου που είναι προπαγανδιστικό ! ΕΝΑ.
Επειδη τότε ο διαχειριστής ΕΙΧΕ ΕΥΘΥΝΗ με τα σχόλια των τραμπούκων αεκολεδωνπου δημοσίευε για την έκρυθμη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί γύρισε τον διάλογο άλλου χωρίς να προκληθεί!
Διότι ...αυτοί είστε!!!

ΚΚΕ το κόμμα του χαφιε (02/07/2022 21:38)

Να πάτε να μιλήσετε για κομμουνισμό στις χώρες του ανύπαρκτου υπαρκτού. Εκεί που έκαναν βίζιτες για να επιβιώσουν από τα δελτία συσιτια του κράτους φόβητρου όταν οι Τσαουσέσκου ζούσαν σε παλάτια μεγαλύτερα από το Μπαγκινχαμ. Αν δεν σας πάρουν με τις κλωτσιές, στη καλύτερη περίπτωση θα γελάσουν μαζί σας.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (03/07/2022 11:44)

@20.12

Αμάθητοι στον δημοκρατικό διάλογο, όλοι σας γιατί ναι! Αυτοί είστε! Μόνη επιθυμία σας για τους διαφωνούντες (άκου εκεί...) που θέλουν διάλογο (άκου εκεί...) τα στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας. Διάβασε λίγο Τρότσκι, θα σε βοηθήσει (αλλά κρυφά από τους συντρόφους σου γιατί θα σε πουν ρεβιζιονιστή και μετά... θα σε χάσουμε...) Κρίμα να σε χάσουμε, τα λέμε τόσο ωραία εδώ μέσα... Στα κρυφά διαβασε Τρότσκι αλλά μην το πεις στην ΚΟΒα, με τίποτα...

Δεξιός (03/07/2022 13:19)

@ Ανώνυμος* (02/07/2022 20:12)
Όσο και να χτυπιέσαι και να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι, βάλτο καλά στο μυαλό σου: είσαι ένα κατακάθι, ένα ρεμάλι που όλες αυτές οι θεωρίες που αναπαράγεις ανήκουν στο παρελθόν και όχι στο σύγχρονο κόσμο! Υπαλληλάκο του Περισσού δεν πείθεις κανέναν πλέον.

Ανωνυμος* (03/07/2022 18:24)

@11.44 Μέχρι και οπαδό του Μπακούνιν σε κόβω και όχι μόνο του Τρότσκι προκειμένου να βοηθήσεις την ημιμαθεία σου! Που να δεις τι έγραφε ο Τρότσκι για κάποιους σαν και σένα που προσπαθούσαν να κολλήσουν επάνω του για να επιβιώσουν πολιτικά!
@21.38 & 13.19
Αν δεν υπηρχατε θα έπρεπε να σας εφεύρουμε! Είστε μια ευχάριστη αμόρφωτη νότα που ταυτιζετε τα συμφέροντά σας με κάποιον πλούσιο για να αισθανθείτε προύχοντες ! Ναστε καλά να μας διασκεδάζετε!
Υ.Γ. περιμένω ακόμα να μου υποδειξετε ΕΝΑ (1) σχόλιο μου που κανω προπαγάνδα υπέρ του μαρξισμού !

Ανώνυμος (03/07/2022 19:11)

@Δεξιός
Όπα! Μισό! Κι εγώ δεξιός είμαι αλλά εκφράσεις όπως "κατακάθι" και "ρεμάλι" θα μπορούσαν να λείπουν. Δεν χαρακτηρίζεις καποιον με τέτοιες εκφράσεις για τα "πιστεύω" του. Που πήγε η αστική σου ευγένεια; Πάρτο αλλιώς. Άλλο πολιτικός αντίπαλος και άλλο εχθρός. Άμα είναι να γυρίσουμε στον εμφύλιο, άστα καλύτερα. Απορώ με τον Διαμαντή πως σου άφησε το σχόλιο αυτό.

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (04/07/2022 15:23)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (01/07/2022 13:37)
Αντί πολλών παραθέτω την στάση των βουλευτών της ΝΔ στο τσουβάλιασμα κομμουνσμού και ναζισμού που έκανε η ΕΕ: https://www.iefimerida.gr/kosmos/i-eyroboyli-enekrine-psifisma-gia-ta-egklimata-nazismoy-kommoynismoy Μόνο η βαφτισιμιά του κοκού Μισέλ Ασημακοπούλου ψήφισε υπέρ...
Να σας παραθέσω ξανά και την δήλωση Κυμπουρόπουλου; https://www.protothema.gr/politics/article/929330/o-kubouropoulos-apada-ston-doxiadi-gia-to-psifisma-tou-europaikou-koinovouliou/
Επειδή ο παππούς μου ήταν δεξιός, και ο πατέρας του εξοντώθηκε στο Μαουτχάουζεν (κάποια στιγμή θα σας στείλω τη βεβαίωση-απάντηση του Ερυθρού Σταυρού), δεξιός δεν σημαίνει κατ' ανάγκη φασίστας.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (04/07/2022 18:13)

@18.24

Θαυμάζω και παραδέχομαι περισσότερο τον Κροπότκιν, που έκανε πράξη με απίστευοτ προσπωικό κόστος τις ιδέες του. Επίσης δεν είμαι οπαδός ούτε του Τρότσκι, ούτε κανενός. Διαβάζω και σχηματίζω άποψη. Πολλές άγνωστες λέξεις για σένα μαζεύτηκαν σε μια φράση... Εγώ ημιμαθής, εσύ σοφότατος, εννοείται βρε παιδί μου, όποιος μηρυκάζει αυτά που λέει το κόμμα (ΕΝΑ είναι το κόμμα) είναι σοφός, οι άλλοι ημιμαθείς και βάλε...

@ 15.23

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβνούλιο εκλέγεται δημοκρατικά κι εκπροσωπεί 500 εκατομμύρια πολιτών. Εάν αυτό δεν σε καλύπτει, δείχνεις ότι δεν έχεις καμία σχέση με τη Δημοκρατία και ειδικότερα με την Αρχή της Αντιπροσωπευτικότητας. Οπότε, τι να λεμε;

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (05/07/2022 11:00)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (04/07/2022 18:13)
Προφανώς οι ευρωβουλευτές της ΝΔ πλην Άννας-Μισέλ ξέρουν καλύτερα, γιατί είτε καταψήφισαν είτε ψήφισαν λευκό σε αυτό το επαίσχυντο και ανιστόρητο ψήφισμα.
Στενοχωριέμαι ειλικρινά που ταυτίζεστε με την Άννα-Μισέλ που μεταξύ των άλλων υπερασπίστηκε και τον καταδικασθέντα για παιδεραστία συνεργάτη του πρωθυπουργού. Θέλετε να συνεχίσω;
Όταν η (ελληνική) πραγματικότητα, κε Σεϊτανίδη, σας διαψεύδει, τότε αλίμονο στην πραγματικότητα.
(συγγνώμη για την δανεική φράση).
Κατά τα άλλα το πώς παίρνονται οι αποφάσεις στο ευρωκοινοβούλιο και από ποιους, να το συζητήσουμε.
Να σας δώσω ενδεικτικά ονόματα Ελλήνων ευρωβουλευτών:
1) Γεωργούλης, 2) Σπυράκη, 3) Καϊλή, 4) Ζαγοράκης. Μιλάμε τώρα για την αφρόκρεμα της ελληνικής σόουμπίζ. Σκεφτείτε τι φυντάνια έχουν στείλει άλλες χώρες.

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (05/07/2022 16:04)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (04/07/2022 18:13)
Συμπληρωματικά θα σας έλεγα να ψαχτείτε λίγο, γιατί αυτά που υποστηρίζετε, τα ψήφισαν στην ευρωβουλή, η Ελληνική Λύση και η Χρυσή Αυγή.
https://www.iefimerida.gr/kosmos/i-eyroboyli-enekrine-psifisma-gia-ta-egklimata-nazismoy-kommoynismoy

Εκτός θέματος. Κάτω από τη βάση. (05/07/2022 17:09)

Δεν ξέρω αν το 'χετε καταλάβει εδώ και μέρες, αλλά οι σχολιαστές αν ήσασταν μαθητές θα παίρνατε κάτω από τη βάση στην Έκθεση. Προσπαθώ να βρω σχόλια που να αφορούν το θέμα μιας ανάρτησης και πέφτω συνεχώς σε Δεξιά vs. Aριστερά κι αντίστροφα.

Ανώνυμος* (05/07/2022 18:18)

Καλά λέει το "κουμμουνι"!
Κρυπτο - αναρχοκομμουνιστης με τροτσκιστικες επιρροές!
Λίγο απ ολα!
Πάντα τέτοια άτομα εξελίσσονται στους μεγαλύτερους αντικομμουνιστές! π.χ. Γεωργαλας ο θεωρητικός της χούντας!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/07/2022 20:08)

@18.18

Τι, τώρα; Με πρόσβαλες; Ας γελάσω...

@16.04
Ψάξου εσύ, ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ, που δεν ανεβάζεις σχόλιο χωρίς να λασπώνεις. Χρυσή Αυγή κι Ελληνική Λύση "Η ΑΛήθεια" που είναι στον αέρα 12 χρόνια; Και λίγο ντροπή δεν βλάπτει...

Ανώνυμος* (06/07/2022 22:14)

@ 20.08
Δεν είναι στις προθέσεις μου να προσβάλλω ομως ειμαι σίγουρος ότι συγκρίνοντας σε με τον Γεωργαλά αισθάνεσαι ότι σου αποδίδω εύσημα!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/07/2022 10:46)

@22.14

Εάν μετρήσω για πόσα πράγματα είσαι "σίγουρος" που έχεις διαψευσθεί στον κόσμο, στην εξέλιξη της ιστορίας, στις κατ' ευφημισμόν "αντεπαναστάσεις" και στην χρεοκοπία των ιδανικών σου, θα γεράσω (στην πραγματικότητα) μετρώντας την άμμο της θαλάσσης... Άσε καλύτερα...

@ Ανώνυμος* (05/07/2022 18:18) (07/07/2022 12:41)

Με κίνδυνο να μου αρχίσεις τη γνωστή καραμέλα ότι είμαι ακροδεξιός, φασίστας, νεοναζί ρατσιστής και άλλες προβλέψιμες προπαγανδιστικές μάντολες, ο Γεωργαλάς άλλαξε στρατόπεδο γιατί βίωσε τα "καλά" του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ουγγαρία και τον απέρριψε. Η λέξη κλειδί είναι το "βίωσε" και φυσικά δεν ήταν ο μόνος. Πες μου μία περίπτωση ανθρώπου που έκανε την αντίστροφη διαδρομή. Από υποστηρικτής δηλαδή του δημοκρατικού αστικού πολιτεύματος να γίνει θιασώτης της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Ανώνυμος* (07/07/2022 23:02)

@12.41 Εγώ δεν θα σε χαρακτηρίσω! Κανέναν δεν χαρακτηρίζω! Σας χαρακτηρίζουν οι απόψεις σας!
Η άποψη η δική σου.....
Ο Γεωργαλας από θιασώτης της δικτατορίας του προλεταριάτου έγινε υποστηρικτής του δημοκρατικού αστικού πολιτεύματος .....με ηγέτες τον Παπαδόπουλο το Παττακό και τον Μακαρέζο και εργάτες της δημοκρατίας τον Μάλλιο τον Μπάμπαλη και τον Θεοφιλογιαννακο!
Να σε χαίρομαστε!

Δεξιός (08/07/2022 14:54)

Ουτοπική και ατέρμονη συζήτηση με ένα ορφανό του Στάλιν…
Άστον να γράφει κ. Διαμαντή μέχρι το 15-Αύγουστο ίσως βαρεθεί κάποια μέρα και καταλήξει στο συμπέρασμα οτι η ζωή του όπως και η ιδεολογία του κατέληξαν σε αδιέξοδο…
Το χειρότερο είναι η προσπάθεια διάδοσης και διάσωσης απόψεων και ιδεολογιών που η ίδια η ιστορία τις έχει απορρίψει πανηγυρικά και οριστικά!

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (20/07/2022 20:21)

Στον κο Σιτανίδη (30/6/22) . Αρχικά δεν περίμενα ότι θα χάνατε την ψυχραιμία σας και να εκφραστείτε με επιθετικότητα σε ότι έγραψα . Η ''ΣΙΩΠΗ'' είναι μέσα σε ομοιοματικά που κάτι σημαίνει αυτό .Δεν μπορείτε να προσβάλετε κάποιον, που στα τελευταία ρωτάει κάτι ξεκάθαρο .Για διαβάστε τι γράφετε στην τελευταία παράγραφό σας .Το θυμίζω : << Μα καλά στα σοβαρά τώρα τα γιουσουφάκια και οι ευνούχοι θα έχουν το θράσος να εμφανιστούν ενώπιον των πολιτών και να ζητήσουν ψήφο για να διοικήσουν?>> Επειδή λοιπόν καταλαβαίνω τον διάλογο συμμετέχω . Ερώτηση διευκρινιστική έκανα ,στηριγμένη στον τρόπο με τον οποίο πέρασαν τα μυνήματα σας ,που ξεκάθαρα αναφερόντουσαν σε πρόσωπα .Ποιοί θα μπορούσαν να ζητήσουν την ψήφο μας ? Άνθρωποι !!! Επίσης να διευκρινίσω ότι σε όλον τον κόσμο υπάρχουν τρία ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ,Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΏΤΑ .Όλα τα υπόλοιπα είναι μέθοδοι κατανομής του Δημόσιου Πλούτου .Για τι διάβασα διάφορα σχόλια παραπάνω .

Διαμαντής Σεϊτανίδης (21/07/2022 10:08)

@20.21

Αρχικά δεν έχασα την ψυχραιμία μου, αλίμον αν κάθε φορά που απαντώ επιθετικά γιατί έτσι πρέπει, αλίμον λέω αν έχανα την ψυχραιμία μου. Το "αλλιώς ΣΙΩΠΗ" που γράφετε στο τέλος του σχολίου σας είναι επιεικώς απαράδεκτο. Τι ακριβώς θα πει "γράψεο νόματα αλλιώς ΣΙΩΠΗ" και η τελευταία λέξη με κεφαλαία; Θα πει μήπως "γράψε ό,τι εγώ θέλω να διαβάσω, αλλιώς μη γράφεις τίποτα";

Λυπάμαι, δεν γίνεται...

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (22/07/2022 09:02)

Το ΄΄ΣΙΩΠΗ΄' κύριε σημαίνει << μή κάνετε σχόλια και αναφορές σε θέματα που δεν μπορείτε η δεν πρέπει να απαντήσετε και να ασχοληθείτε >> και για τα οποία κάποιοι αναγνώστες σας θα αντιδράσουν .Άρα το πρόβλημα σας το προκαλέσατε εσείς ο ίδιος .Και εάν καταλάβατε ότι θέλω να διαβάζω ότι μου αρέσει ,λυπάμαι αλλά ''κάτι'' σας έχει αλλάξει , στις αντιδράσεις σας .Όσοι έχουν την ικανότητα να ''διεισδύουν''σε ότι γράφεται ,ανακαλύπτουν ''ατέλειες'' .Δεν είναι κακό . Άλλωστε τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται πάντα σε δημόσιες τοποθετήσεις .Εσείς σας εκδότης δεν θα πρέπει να λειτουργείτε επιθετικά . Καλύτερα την επιθετικότητα σας να την εκφράζετε με μορφή ερωτήσεων σε όποιον σας ""εξιτάρει"" .Έτσι πιστεύω .

Διαμαντής Σεϊτανίδης (22/07/2022 11:12)

@09.02

Ό,τι είχα να πω επί του θέματος, το είπα. Έτερον, ουδέν

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: Ανωνυμος
@20.16 Η δική σου ερμηνεία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα! Σαφέστατα η ερμηνεία του πρωθυπουργού είναι εντελώς αντίθετη και γι'...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©