Κυριακή 03.12.2023,  

Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ: Μόνο μπράβο και συγχαρητήρια...

Δημοσιεύτηκε στις 11/05/2022 στην κατηγορία Η πόλη  |  13 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις στις οποίες έχω παρευρεθεί (και δεν είναι και λίγες...). Η χθεσινή εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, με θέμα "Κληρονόμοι της Μικρασιατικής Καταστροφής: Πρόσφυγες και Αθλητισμός" ήταν από κάθε άποψη μια αποκάλυψη! Η μια ομιλία καλύτερη από την άλλη, ανέδειξαν ταυτόχρονα το μεγαλείο του Προσφυγικού Ελληνισμού και την ίδια την Ιδέα του Αθλητισμού. 

 

Η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ κ. Χριστίνα Σούκερη Παπασταμάτη ανοίγει την εκδήλωση

 

 

Μετά τον σύντομο αλλά περιεκτικό χαιρετισμό της προέδρου της Λέσχης, Χριστίνας Σούκερη- Παπασταμάτη, το λόγο πήρε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο οποίος έθεσε το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο εντός του οποίου εξελίχθηκε η Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος

 

Ο κ. Συρίγος, διαπρεπής πανεπιστημιακός δάσκαλος, εξήγησε πώς τα στρώματα των προσφύγων ταυτίστηκαν με την πολιτική Βενιζέλου, πώς οι Κωνσταντινουπολίτες υπήρξαν κάπως πιο τυχεροί από τους Σμυρνιούς, αναφέρθηκε στην ουτοπία των πρώτων χρόνων, όταν οι πρόσφυγες περίμεναν να γυρίσουν στις πατρογονικές τους εστίες και χαρακτήρισε την ενσωμάτωσή τους στην ελλαδική κοινωνία, ως επίτευγμα μεγαλύτερο από τους πολέμους και τις νίκες του νεότερου ελληνικού κράτους μετά το 1821. 

 

Διαδικτυακός χαιρετισμός του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

 

 

Εξίσου εκπληκτικός ήταν και ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ο οποίος είναι στέλεχος του ΠΑΟΚ και προσκλήθηκε, όπως είπε ο συντονιστής της εκδήλωσης, καθηγητής Αντώνιος Κλάψης, "επειδή προερχόμαστε από την ίδια μήτρα, την Προσφυγιά". Ο κ. Μιχαηλίδης μίλησε με θέμα "Όψεις του αθλητισμού στην προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη: Η περίπτωση του ΠΑΟΚ" και θύμισε ότι αρχικά είχε ιδρυθεί η ΑΕΚ Θεσσαλονίκης (αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή) που αργότερα απορροφήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε πώς τα προσφυγικά στρώματα της Θεσσαλονίκης εκπροσωπόυνταν κυρίως από τον ΠΑΟΚ και δευτερευόντως από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τα νέα αστικά στρώματα της πόλης από τον Άρη και τα παλαιότερα "τζάκια" της Θεσσαλονίκης από τον Ηρακλή, την περίοδο που συντελέστηκε η Μικρασιατική Καταστροφή. Αναφέρθηκε στην αρχική στήριξη των προσφύγων στο πρόσωπο του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και στην οριστική τους απομάκρυνση όταν ο Βενιζέλος υπέργραψε Σύμφωνο Φιλίας με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Προσωρινά τα προσφυγικά στρώματα στήριξαν τις αντιβενιζελικές δυνάμεις ενώ από τη δεκαετία του 40 ένα μεγάλο μέρος τους πέρασε στην Αριστερά.

 

Απλή, κατανοητή και γεμάτη επιχειρήματα κι ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις η ομιλία του Ι. Μιχαηλίδη, καθηγητή στο Αριστοτέλειο και παράγοντα του ΠΑΟΚ

 

 

Καταιγιστική ήταν η ομιλία του Γεώργιου Πραχαλιά, γεωγράφου και γεωπολιτικού επιστήμονα: Όταν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες κατέφθαναν στην «Παλαιά Ελλάδα» τον τραγικό Αύγουστο της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, οι Παλαιοελλαδίτες τους αποκαλούσαν υποτιμητικά «Αουτιανούς», γιατί οι Μικρασιάτες χρησιμοποιούσαν την αντωνυμία της αρχαίας ιωνικής διαλέκτου «αουτός» αντί της νεοελληνικής αντωνυμίας «αυτός». Γλωσσολογικά όμως, το «αουτός» και όχι το «αυτός» έχει μεγαλύτερη συγγένεια με την αρχαιοελληνική αντωνυμία «ούτος»…

 

Ο πλήρης τίτλος του Βυζαντινού Αυτοκράτορα, όπως τον παρουσίασε ο κ. Πραχαλιάς

 

"Όταν παίζουμε, λέμε την ιστορία μας"

 

Στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο κ. Πραχαλιάς ανέδειξε το πως ο προσφυγικός αθλητισμός και η ΑΕΚ καθόρισαν την πολιτισμική ταυτότητα του νεότερου Ελληνισμού, συνδέοντας την πανάρχαια ελληνική γη της Ιωνίας, το Βυζάντιο, τον Κολοκοτρώνη, τον Παπαρρηγόπουλο και τον ιδρυτή της ΑΕΚ Κωνσταντίνο Σπανούδη ο οποίος είχε πει το μεγαλειώδες «Όταν παίζουμε, λέμε την ιστορία μας».

 

Τέλος ο κ. Πραχαλιάς, παρά το ότι χαρακτήρισε -όντας ρεαλιστής- σχεδόν γραφικό το αίτημα επιστροφής των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη υπό τις συνθήκες της εποχής μας, κι αφού θύμισε τη ρήση της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ ότι «η Ελλάδα είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που δεν απελευθέρωσε την ιστορική του πρωτεύουσα», συνέδεσε αριστοτεχνικά την παλαιά προσευχή «Σώπασε, κυρά Δέσποινα, και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά Σου θάναι» με το σύνθημα που ακούγεται στα παιχνίδια της ομάδας μας, «ΑΕΚ ζούμε, στην Πόλη να σε δούμε».

 

Ο γεωπολιτικός επιστήμων και γεωγράφος, Γιώργος Πραχαλιάς εξηγεί ότι ο ΠΑΟΚ υπήρξε ως αθλητική οντότητα, αφού προηγουμένως αφομοίωσε την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης

 

 

Ήταν από κάθε άποψη μια εκπληκτική βραδιά. Στους παρευρεθέντες διέκρινα τον πρωτοπρεσβύτερο κ. Παντελεήμονα, τον πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Ασλανίδη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων, Χρήστο Τεντόμα κλπ.

 

Φυσικά, όπως είναι φυσικό, έλαμψε δια της απουσίας του ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας. Ούτε ο δήμαρχος, ούτε κάποιος από τη διοίκηση, ούτε κανείς από την αντιπολίτευση.

 

Το παράλυτο δημοτικό κατεστημένο απαξιοί να παρευρεθεί σε τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις, που ανταποκρίνονται στα υψηλά ιδεώδη του Αθλητισμού.

 

Αρκείται στο γήπεδο, όπου υπάρχουν και τα ψηφαλάκια…

 

Έφυγα φανερά συγκινημένος, έκπληκτος από την ποιότητα και το υψηλότατο επίπεδο της εκδήλωσης.

 

Μπράβο και συγχαρητήρια στη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, που αναδεικνύει τον ξεχωριστό ρόλο της Προσφυγιάς στην σημερινή ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα. Πάντα τέτοια!- 

Γράψτε την άποψή σας

Ντίνος (11/05/2022 23:59)

Εύστοχο και ιστορικά αληθές το γεγονός οτι από την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης προήλθε ο ΠΑΟΚ, επίσης το πρώτο έμβλημα τους ήταν ένα τετράφυλλο μαζί με ένα πέταλο αλόγου. Μετέπειτα υιοθετήθηκε ο δικέφαλος αετός ο οποίος όμως έχει τα φτερά κλειστά με την ουτοπική δικαιολογία οτι μόλις απελευθερωθεί η Πόλη θα ανοίξουν και το μαύρο χρώμα λόγω πένθους. Στις μέρες μας, τα παραπάνω «κρύβονται» κατά κάποιο τρόπο εκεί στα Βόρεια και με συνδυασμό την αγωνιστική πτώση της ΑΕΚ και άνοδο του ΠΑΟΚ (πέρασε επιτέλους Λάρισα, Πανιώνιο και Άρη στους τίτλους) προσθέτοντας και λίγο κόμπλεξ για το κράτος της Αθήνας έχει δημιουργήσει απίστευτα επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων με προκλήσεις και προπαγάνδα υποκινούμενη.

Υγ. Μήπως είδε κάποιος τον Βούρο την ώρα της εκδήλωσης; amber alert u know

ράμογλου (12/05/2022 02:21)

Συγχαρητήρια για την αρτιότητα της εκδήλωσης. Μην ξεχνάμε όμως ότι "Κληρονόμοι της Μικρασιατικής Καταστροφής: Πρόσφυγες και Αθλητισμός", όπως ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης, είναι και ο ΑΠΟΛΛΩΝ και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Ειδικά ο ΑΠΟΛΛΩΝ που επίσης βρίσκεται σχεδόν στη γειτονιά μας. Το γεγονός ότι ως ΠΑΕ παραπαίουν τα τελευταία χρόνια δεν αφαιρεί τίποτα από την ιστορικότητά τους.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (12/05/2022 12:19)

@02.21
Πολύ σωστά, είναι κι ο Απόλλων, κι ο Πανιώνιος και μικρότερα σωματεία όπως το Πέρα Κλουμπ, τα Ταταύλα κλπ. Μνημονεύτηκαν όλα αυτά στην εκδήλωση, απλώς δεν μπορούσα να μεταφέρω εδώ ολόκληρες τις ομιλίες. Κάνετε πολύ σωστά που το επισημαίνετε, ευχαριστώ.

Apollon Smyrna 1891 (18/05/2022 08:55)

" Απόλλων, δαφνοστεφανωμένε, της ομορφιάς είσαι ο Θεός
Κι από εσένανε πηγάζει το ήθος κι ο πολιτισμός "

https://www.youtube.com/watch?v=UK0jHNB1OzQ

Έτσι για την ιστορία, μιας και αναφερόμαστε σε ιστορικά θέματα του μικρασιατικού αθλητισμού. Συνθέτης του ύμνου είναι ο Πέτρος Γιαννάκος, που έχει συνθέσει και τον ύμνο του ΠΑΟΚ, κάτι που δείχνει κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των μικρασιατικών ομάδων που οι φανέλες τους λένε την ιστορία. Οι μικρασιατικές ομάδες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ καθώς και ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ στην Α', θα έπρεπε να κάνουν λόμπυ πετώντας τριτοτέταρτους τους δύο απαταιώνιους ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και τον ΑΡΗ.

X21 (20/05/2022 08:16)

O Απόλλων ιδρύθηκε το 1891 στη Σμύρνη. Αρχικά ως μουσικός σύλλογος. Γι' αυτό είναι Απόλλων Σμύρνης.
Η Α.Ε.Κ. κακώς αναφέρεται επισήμως ως AEK Athens στη fifa και στην uefa. Θα πρέπει τα στελέχη της ΠΑΕ που ασχολούνται με τα γραφειοκρατικά να το αλλάξουν. Είναι Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως ή σκέτο Α.Ε.Κ. ή Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως.

Έτσι μόνο καθαρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο (20/05/2022 08:55)

@08:55
Έτσι!!!! 3 πρωταθλήματα η ΑΕΚ, 3 ο ΠΑΟΚ, κι από 1 οι υπόλοιποι Απόλλων Πανιώνιος Νίκη και Καλαμαριά. Αυτή είναι μια δίκαιη μοιρασιά. Κι ας πάρει και κάνας Αστέρας Τρίπολης ξερω 'γω κάνα κύπελλο
Να πως σε μια δεκαετία σβήνεις γάυρο και βάζελο και προσφέρεις στο πολιτισμό αφού η εξαφάνιση αυτών των δύο θα μνημονεύεται ως πολιτιστική συνεισφορά στην ανθρωπότητα.

@ράμογλου (12/05/2022 02:21) (20/05/2022 10:28)

Πολύ σωστά αλλά μια επισήμανση. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ δεν βρίσκεται απλά σχεδόν στη γειτονιά μας. Είναι ουσιαστικά γειτονιά μας και μη ξεχνάμε ότι σε περασμένες δεκαετίες είχε περισσότερους οπαδούς στη Φιλαδέλφεια ακόμα κι από την ΑΕΚ καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων προέρχονται από τη Σμύρνη και όχι τη Πόλη. Η πιο εμβληματική μορφή του ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΥ συλλόγου που ιδρύθηκε πολύ πριν τους υπόλοιπους θεωρητικά μεγάλους ήταν ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ το όνομα του οποίου κοσμεί το γήπεδο της Ριζούπολης. Ο Γιώργος Καμάρας όπως κι ο αδελφός του Αριστείδης που πήγε στον ΠΑΟ του Γουέμπλευ ήταν παιδιά της πόλης μας. Φιλαδελφειώτες. Στον Απόλλων επίσης έπαιξε μπάλα κι ο αξέχαστος δήμαρχος Χαλκηδόνας ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ΅Σ.

Ανώνυμος (20/05/2022 10:51)

@ Apollon +ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ με τον οποίο οι σημερινοί ιθύνοντες του δικού μας ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣ πρέπει να σκεφτούν την αδελφοποίηση ίσως και τη συγχώνευση για ένα μεγάλο ΙΩΝΙΚΟ σε μπάσκετ, β'ολευ και ΞΑΝΑ Χάντμπολ. Και μη πει κανείς τι δουλειά έχουμε με τη Νίκαια των μικρασιατών γιατί κάποτε είχαν οι διοικούντες τη φαεινή ιδέα να τον κάνουν ΙΩΝΙΚΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.

επώνυμος (24/05/2022 22:44)

θα μας τρελάνεις ρε Ανώνυμε. Κατακρίνεις τις ανοησίες του Βοϊλή και προτείνεις το ίδιο.

Ανώνυμος (26/05/2022 10:04)

@επώνυμος Με τον Ιωνικό Νικαίας έχουμε κοινό όνομα και κοινή καταγωγή αφού η Νίκαια κατοικείται κυρίως από μικρασιάτες. Με την Αμαλιάδα δεν είχαμε τίποτα κοινό.

επώνυμος (26/05/2022 18:34)

@ανώνυμο
Με την Αμαλιάδα έχεις πολλά κοινά που μάλλον αγνοείς. Αρκετοί χασάν, Μαχμούτ, και τουρκογλου μετά την είσοδο στην τότε Ελλάδα κατευθύνθηκαν προς το ληξιαρχείο Αμαλιάδας, με τις ευλογίες του τότε ελληνικού κράτους, πολιτογραφήθηκαν και εγγράφησαν σαν Παπαδόπουλοι, Αγγελόπουλοι ή με ποντιακά ονόματα και στη συνέχεια επέστρεψαν στη βάση τους εκτός Μοριά! Φιλικά πάντα για ψάξε το λιγάκι…

Ανώνυμος (26/05/2022 21:17)

@επώνυμος (26/05/2022 18:34) Άρα καλώς έκανε ο μακαρίτης ο Βοϊλής ; Aυτό λες ; Γιατί σε προηγούμενο σχόλιο το χαρακτήρισες ανοησία.

Ανωνυμος (31/05/2022 11:08)

@10.04 Αν δεν ξεκαθαρίσεις μέσα στο μυαλό σου ποιον σκοπό εξυπηρετεί η ύπαρξη τοπικών αθλητικών συλλόγων σε διάφορες συνοικίες δεν θα καταλάβεις πότε τον ρόλο του αθλητισμού στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του ανθρώπου!
Αδελφοποιήσεις εντός της Αθήνας είναι αστείες και οι συνενώσεις επικίνδυνες για την επιβίωση των συλλόγων!
Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός όχι όμως ως αυτοσκοπός!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: Με το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που μας στήριξε, θα αλλάξουμε την πόλη

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Βόμβες! Τομπούλογλου: Ζητώ ενημέρωση και αρνούνται- Γεωργαμλής: Συγγνώμη που έκανα δήμαρχο το Βούρο

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Τρικυμία εν κρανίω...

Ο Μεσιέ Σουσός

«Πού είσαι βρε τουρίστα, κρυμμένος στη σπηλιά; Έλα στο συμβούλιο» - «Φοβάμαι τον τσολιά»

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

Οι πολιτικοί νάνοι δεν ξέρουν να χάνουν- Επανακαταμέτρηση και Διαχειριστικός έλεγχος

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: George
@σίχαμα Τι σχέση έχουν αυτά που έγιναν πριν 20 χρόνια ρε ανεγκεφαλε με άλλους πρωταγωνιστές και δημοτική αρχή που δεν είχε καμία σχέση με τα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
το μουσείο των αλησμόνητων παρτίδων "Φιλιώ Χαϊδεμένου" δε θα το πιάνετε στο στόμα σας αμόρφωτοι, ή αμόρφωτε, γιατί ενας είσαι λογικα, ούτε τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@ αποβρασμα Αν ζούσες εδώ θα ήξερες ότι τα απορριματοφορα προσπάθησαν να εμποδίσουν το γκρέμισμα του γηπέδου από την στιγμη που δεν είχε εκδ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Γήπεδο για τον λαό δεν θέλατε?...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Μόνος σου είσαι κακομοίρη και γράφεις συνέχεια τα ίδια με διαφορετικά ονόματα. Και αφου το κάνεις ονειρεύεσαι ότι και οι επικριτές σου κάνου...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Μουσείο
Θα βάλουν και τους 131 από την εποχή Αδαμοπουλου; Αυτούς που κατεβασαν τα απορριματοφόρα; Αυτούς που στεκοντουσαν εμπόδιο στα συνοδα εργα το...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Κακομοίρη το μουσείο της ΑΕΚ είναι πολύ πιο μπροστά από οποιοδήποτε άλλο. Αλλά εσύ δεν πρόκειται να το δεις ποτέ οπότε πρόσφυγα μαϊμού μην β...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
δε θα κάτσω να απαντάω ξεχωριστα σε κάθε καημενο που γράφει με 5 διαφορετικά ονόματα μπας και γίνουν πολλοί. πάντως ο προβοκάτορας ένας είνα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @Ιθαγενης (29/11/2023 20:17)
Έτσι μπράβο να μας βρίζεις για να πέφτουν οι μάσκες. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην δημοτική αρχή του Βασιλόπουλου και δεν θα ξεχάσουμε ΠΟ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Στρατευμενος τακτικισμος τυπου Gebels
Ατυχες αρθρο..που παει να "παρασχει προστασια" αποτα εξαριστερων χτυπηματα στον ΝΕΟ εκλεγεντα.....(φυσικα ξεχαστηκε ο "τουριστας κλαρινογσμ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@22.20 ΚώσταςGeorge κλπ Οι επώνυμοι αιρετοί παράγοντες της πόλης προσπάθησαν όπως είχαν εντολή από τους κατοίκους να προστατέψουν με ΝΟΜΙΜΟΤ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: tasos reloaded
Μην τρομάζεις προβοκάτορα δεν είμαι ο Τάσος που έχει να γράψει καμιά τετραετία και τον βλέπεις στον ύπνο σου μαζί με τους υπόλοιπους. Λοιπόν...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @George (28/11/2023 22:28)
Ναι πράγματι όλα στο φως και προτείνω να υπάρχει ενημέρωση και για το πώς ανταμείφθηκε ο Βασιλόπουλος για τις υπηρεσίες του με μόνιμο διορισ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Χαχαχαχα
Προβοκάτορα ή πολίτη ή όπως αλλιώς θέλεις να λέγεσαι για να μας παραμυθιαζεις ότι εκφράζεις τον κόσμο της πόλης σε συμβουλεύω να στείλεις δι...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (28/11/2023 22:55)
Τι έγινε προβοκάτορα; Πονάει η αλήθεια; Συνέχισε την κλαψα μας διασκεδάζεις ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©