Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ: Μόνο μπράβο και συγχαρητήρια...

Δημοσιεύτηκε στις 11/05/2022 στην κατηγορία Η πόλη  |  13 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Ήταν πραγματικά μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις στις οποίες έχω παρευρεθεί (και δεν είναι και λίγες...). Η χθεσινή εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, με θέμα "Κληρονόμοι της Μικρασιατικής Καταστροφής: Πρόσφυγες και Αθλητισμός" ήταν από κάθε άποψη μια αποκάλυψη! Η μια ομιλία καλύτερη από την άλλη, ανέδειξαν ταυτόχρονα το μεγαλείο του Προσφυγικού Ελληνισμού και την ίδια την Ιδέα του Αθλητισμού. 

 

Η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ κ. Χριστίνα Σούκερη Παπασταμάτη ανοίγει την εκδήλωση

 

 

Μετά τον σύντομο αλλά περιεκτικό χαιρετισμό της προέδρου της Λέσχης, Χριστίνας Σούκερη- Παπασταμάτη, το λόγο πήρε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο οποίος έθεσε το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο εντός του οποίου εξελίχθηκε η Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος

 

Ο κ. Συρίγος, διαπρεπής πανεπιστημιακός δάσκαλος, εξήγησε πώς τα στρώματα των προσφύγων ταυτίστηκαν με την πολιτική Βενιζέλου, πώς οι Κωνσταντινουπολίτες υπήρξαν κάπως πιο τυχεροί από τους Σμυρνιούς, αναφέρθηκε στην ουτοπία των πρώτων χρόνων, όταν οι πρόσφυγες περίμεναν να γυρίσουν στις πατρογονικές τους εστίες και χαρακτήρισε την ενσωμάτωσή τους στην ελλαδική κοινωνία, ως επίτευγμα μεγαλύτερο από τους πολέμους και τις νίκες του νεότερου ελληνικού κράτους μετά το 1821. 

 

Διαδικτυακός χαιρετισμός του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

 

 

Εξίσου εκπληκτικός ήταν και ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ο οποίος είναι στέλεχος του ΠΑΟΚ και προσκλήθηκε, όπως είπε ο συντονιστής της εκδήλωσης, καθηγητής Αντώνιος Κλάψης, "επειδή προερχόμαστε από την ίδια μήτρα, την Προσφυγιά". Ο κ. Μιχαηλίδης μίλησε με θέμα "Όψεις του αθλητισμού στην προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη: Η περίπτωση του ΠΑΟΚ" και θύμισε ότι αρχικά είχε ιδρυθεί η ΑΕΚ Θεσσαλονίκης (αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή) που αργότερα απορροφήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε πώς τα προσφυγικά στρώματα της Θεσσαλονίκης εκπροσωπόυνταν κυρίως από τον ΠΑΟΚ και δευτερευόντως από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τα νέα αστικά στρώματα της πόλης από τον Άρη και τα παλαιότερα "τζάκια" της Θεσσαλονίκης από τον Ηρακλή, την περίοδο που συντελέστηκε η Μικρασιατική Καταστροφή. Αναφέρθηκε στην αρχική στήριξη των προσφύγων στο πρόσωπο του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και στην οριστική τους απομάκρυνση όταν ο Βενιζέλος υπέργραψε Σύμφωνο Φιλίας με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Προσωρινά τα προσφυγικά στρώματα στήριξαν τις αντιβενιζελικές δυνάμεις ενώ από τη δεκαετία του 40 ένα μεγάλο μέρος τους πέρασε στην Αριστερά.

 

Απλή, κατανοητή και γεμάτη επιχειρήματα κι ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις η ομιλία του Ι. Μιχαηλίδη, καθηγητή στο Αριστοτέλειο και παράγοντα του ΠΑΟΚ

 

 

Καταιγιστική ήταν η ομιλία του Γεώργιου Πραχαλιά, γεωγράφου και γεωπολιτικού επιστήμονα: Όταν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες κατέφθαναν στην «Παλαιά Ελλάδα» τον τραγικό Αύγουστο της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, οι Παλαιοελλαδίτες τους αποκαλούσαν υποτιμητικά «Αουτιανούς», γιατί οι Μικρασιάτες χρησιμοποιούσαν την αντωνυμία της αρχαίας ιωνικής διαλέκτου «αουτός» αντί της νεοελληνικής αντωνυμίας «αυτός». Γλωσσολογικά όμως, το «αουτός» και όχι το «αυτός» έχει μεγαλύτερη συγγένεια με την αρχαιοελληνική αντωνυμία «ούτος»…

 

Ο πλήρης τίτλος του Βυζαντινού Αυτοκράτορα, όπως τον παρουσίασε ο κ. Πραχαλιάς

 

"Όταν παίζουμε, λέμε την ιστορία μας"

 

Στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο κ. Πραχαλιάς ανέδειξε το πως ο προσφυγικός αθλητισμός και η ΑΕΚ καθόρισαν την πολιτισμική ταυτότητα του νεότερου Ελληνισμού, συνδέοντας την πανάρχαια ελληνική γη της Ιωνίας, το Βυζάντιο, τον Κολοκοτρώνη, τον Παπαρρηγόπουλο και τον ιδρυτή της ΑΕΚ Κωνσταντίνο Σπανούδη ο οποίος είχε πει το μεγαλειώδες «Όταν παίζουμε, λέμε την ιστορία μας».

 

Τέλος ο κ. Πραχαλιάς, παρά το ότι χαρακτήρισε -όντας ρεαλιστής- σχεδόν γραφικό το αίτημα επιστροφής των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη υπό τις συνθήκες της εποχής μας, κι αφού θύμισε τη ρήση της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ ότι «η Ελλάδα είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που δεν απελευθέρωσε την ιστορική του πρωτεύουσα», συνέδεσε αριστοτεχνικά την παλαιά προσευχή «Σώπασε, κυρά Δέσποινα, και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά Σου θάναι» με το σύνθημα που ακούγεται στα παιχνίδια της ομάδας μας, «ΑΕΚ ζούμε, στην Πόλη να σε δούμε».

 

Ο γεωπολιτικός επιστήμων και γεωγράφος, Γιώργος Πραχαλιάς εξηγεί ότι ο ΠΑΟΚ υπήρξε ως αθλητική οντότητα, αφού προηγουμένως αφομοίωσε την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης

 

 

Ήταν από κάθε άποψη μια εκπληκτική βραδιά. Στους παρευρεθέντες διέκρινα τον πρωτοπρεσβύτερο κ. Παντελεήμονα, τον πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Ασλανίδη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων, Χρήστο Τεντόμα κλπ.

 

Φυσικά, όπως είναι φυσικό, έλαμψε δια της απουσίας του ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας. Ούτε ο δήμαρχος, ούτε κάποιος από τη διοίκηση, ούτε κανείς από την αντιπολίτευση.

 

Το παράλυτο δημοτικό κατεστημένο απαξιοί να παρευρεθεί σε τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις, που ανταποκρίνονται στα υψηλά ιδεώδη του Αθλητισμού.

 

Αρκείται στο γήπεδο, όπου υπάρχουν και τα ψηφαλάκια…

 

Έφυγα φανερά συγκινημένος, έκπληκτος από την ποιότητα και το υψηλότατο επίπεδο της εκδήλωσης.

 

Μπράβο και συγχαρητήρια στη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, που αναδεικνύει τον ξεχωριστό ρόλο της Προσφυγιάς στην σημερινή ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα. Πάντα τέτοια!- 

Γράψτε την άποψή σας

Ντίνος (11/05/2022 23:59)

Εύστοχο και ιστορικά αληθές το γεγονός οτι από την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης προήλθε ο ΠΑΟΚ, επίσης το πρώτο έμβλημα τους ήταν ένα τετράφυλλο μαζί με ένα πέταλο αλόγου. Μετέπειτα υιοθετήθηκε ο δικέφαλος αετός ο οποίος όμως έχει τα φτερά κλειστά με την ουτοπική δικαιολογία οτι μόλις απελευθερωθεί η Πόλη θα ανοίξουν και το μαύρο χρώμα λόγω πένθους. Στις μέρες μας, τα παραπάνω «κρύβονται» κατά κάποιο τρόπο εκεί στα Βόρεια και με συνδυασμό την αγωνιστική πτώση της ΑΕΚ και άνοδο του ΠΑΟΚ (πέρασε επιτέλους Λάρισα, Πανιώνιο και Άρη στους τίτλους) προσθέτοντας και λίγο κόμπλεξ για το κράτος της Αθήνας έχει δημιουργήσει απίστευτα επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων με προκλήσεις και προπαγάνδα υποκινούμενη.

Υγ. Μήπως είδε κάποιος τον Βούρο την ώρα της εκδήλωσης; amber alert u know

ράμογλου (12/05/2022 02:21)

Συγχαρητήρια για την αρτιότητα της εκδήλωσης. Μην ξεχνάμε όμως ότι "Κληρονόμοι της Μικρασιατικής Καταστροφής: Πρόσφυγες και Αθλητισμός", όπως ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης, είναι και ο ΑΠΟΛΛΩΝ και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Ειδικά ο ΑΠΟΛΛΩΝ που επίσης βρίσκεται σχεδόν στη γειτονιά μας. Το γεγονός ότι ως ΠΑΕ παραπαίουν τα τελευταία χρόνια δεν αφαιρεί τίποτα από την ιστορικότητά τους.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (12/05/2022 12:19)

@02.21
Πολύ σωστά, είναι κι ο Απόλλων, κι ο Πανιώνιος και μικρότερα σωματεία όπως το Πέρα Κλουμπ, τα Ταταύλα κλπ. Μνημονεύτηκαν όλα αυτά στην εκδήλωση, απλώς δεν μπορούσα να μεταφέρω εδώ ολόκληρες τις ομιλίες. Κάνετε πολύ σωστά που το επισημαίνετε, ευχαριστώ.

Apollon Smyrna 1891 (18/05/2022 08:55)

" Απόλλων, δαφνοστεφανωμένε, της ομορφιάς είσαι ο Θεός
Κι από εσένανε πηγάζει το ήθος κι ο πολιτισμός "

https://www.youtube.com/watch?v=UK0jHNB1OzQ

Έτσι για την ιστορία, μιας και αναφερόμαστε σε ιστορικά θέματα του μικρασιατικού αθλητισμού. Συνθέτης του ύμνου είναι ο Πέτρος Γιαννάκος, που έχει συνθέσει και τον ύμνο του ΠΑΟΚ, κάτι που δείχνει κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των μικρασιατικών ομάδων που οι φανέλες τους λένε την ιστορία. Οι μικρασιατικές ομάδες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ καθώς και ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ στην Α', θα έπρεπε να κάνουν λόμπυ πετώντας τριτοτέταρτους τους δύο απαταιώνιους ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και τον ΑΡΗ.

X21 (20/05/2022 08:16)

O Απόλλων ιδρύθηκε το 1891 στη Σμύρνη. Αρχικά ως μουσικός σύλλογος. Γι' αυτό είναι Απόλλων Σμύρνης.
Η Α.Ε.Κ. κακώς αναφέρεται επισήμως ως AEK Athens στη fifa και στην uefa. Θα πρέπει τα στελέχη της ΠΑΕ που ασχολούνται με τα γραφειοκρατικά να το αλλάξουν. Είναι Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως ή σκέτο Α.Ε.Κ. ή Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως.

Έτσι μόνο καθαρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο (20/05/2022 08:55)

@08:55
Έτσι!!!! 3 πρωταθλήματα η ΑΕΚ, 3 ο ΠΑΟΚ, κι από 1 οι υπόλοιποι Απόλλων Πανιώνιος Νίκη και Καλαμαριά. Αυτή είναι μια δίκαιη μοιρασιά. Κι ας πάρει και κάνας Αστέρας Τρίπολης ξερω 'γω κάνα κύπελλο
Να πως σε μια δεκαετία σβήνεις γάυρο και βάζελο και προσφέρεις στο πολιτισμό αφού η εξαφάνιση αυτών των δύο θα μνημονεύεται ως πολιτιστική συνεισφορά στην ανθρωπότητα.

@ράμογλου (12/05/2022 02:21) (20/05/2022 10:28)

Πολύ σωστά αλλά μια επισήμανση. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ δεν βρίσκεται απλά σχεδόν στη γειτονιά μας. Είναι ουσιαστικά γειτονιά μας και μη ξεχνάμε ότι σε περασμένες δεκαετίες είχε περισσότερους οπαδούς στη Φιλαδέλφεια ακόμα κι από την ΑΕΚ καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων προέρχονται από τη Σμύρνη και όχι τη Πόλη. Η πιο εμβληματική μορφή του ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΥ συλλόγου που ιδρύθηκε πολύ πριν τους υπόλοιπους θεωρητικά μεγάλους ήταν ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ το όνομα του οποίου κοσμεί το γήπεδο της Ριζούπολης. Ο Γιώργος Καμάρας όπως κι ο αδελφός του Αριστείδης που πήγε στον ΠΑΟ του Γουέμπλευ ήταν παιδιά της πόλης μας. Φιλαδελφειώτες. Στον Απόλλων επίσης έπαιξε μπάλα κι ο αξέχαστος δήμαρχος Χαλκηδόνας ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ΅Σ.

Ανώνυμος (20/05/2022 10:51)

@ Apollon +ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ με τον οποίο οι σημερινοί ιθύνοντες του δικού μας ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣ πρέπει να σκεφτούν την αδελφοποίηση ίσως και τη συγχώνευση για ένα μεγάλο ΙΩΝΙΚΟ σε μπάσκετ, β'ολευ και ΞΑΝΑ Χάντμπολ. Και μη πει κανείς τι δουλειά έχουμε με τη Νίκαια των μικρασιατών γιατί κάποτε είχαν οι διοικούντες τη φαεινή ιδέα να τον κάνουν ΙΩΝΙΚΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.

επώνυμος (24/05/2022 22:44)

θα μας τρελάνεις ρε Ανώνυμε. Κατακρίνεις τις ανοησίες του Βοϊλή και προτείνεις το ίδιο.

Ανώνυμος (26/05/2022 10:04)

@επώνυμος Με τον Ιωνικό Νικαίας έχουμε κοινό όνομα και κοινή καταγωγή αφού η Νίκαια κατοικείται κυρίως από μικρασιάτες. Με την Αμαλιάδα δεν είχαμε τίποτα κοινό.

επώνυμος (26/05/2022 18:34)

@ανώνυμο
Με την Αμαλιάδα έχεις πολλά κοινά που μάλλον αγνοείς. Αρκετοί χασάν, Μαχμούτ, και τουρκογλου μετά την είσοδο στην τότε Ελλάδα κατευθύνθηκαν προς το ληξιαρχείο Αμαλιάδας, με τις ευλογίες του τότε ελληνικού κράτους, πολιτογραφήθηκαν και εγγράφησαν σαν Παπαδόπουλοι, Αγγελόπουλοι ή με ποντιακά ονόματα και στη συνέχεια επέστρεψαν στη βάση τους εκτός Μοριά! Φιλικά πάντα για ψάξε το λιγάκι…

Ανώνυμος (26/05/2022 21:17)

@επώνυμος (26/05/2022 18:34) Άρα καλώς έκανε ο μακαρίτης ο Βοϊλής ; Aυτό λες ; Γιατί σε προηγούμενο σχόλιο το χαρακτήρισες ανοησία.

Ανωνυμος (31/05/2022 11:08)

@10.04 Αν δεν ξεκαθαρίσεις μέσα στο μυαλό σου ποιον σκοπό εξυπηρετεί η ύπαρξη τοπικών αθλητικών συλλόγων σε διάφορες συνοικίες δεν θα καταλάβεις πότε τον ρόλο του αθλητισμού στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του ανθρώπου!
Αδελφοποιήσεις εντός της Αθήνας είναι αστείες και οι συνενώσεις επικίνδυνες για την επιβίωση των συλλόγων!
Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός όχι όμως ως αυτοσκοπός!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η πόλη χρειάζεται συνεννόηση, όχι φτηνιάρικο οπαδηλίκι

Να πάμε...

Στις 20 Ιουνίου η κρίσιμη Ολομέλεια της Δύναμης Πολιτών

Όταν δεν ξέρεις την πόλη σου και δεν έχεις τίποτα να πεις γι αυτήν, τότε θυμάσαι τα παλιά...

Απίστευτες ύβρεις Βούρου στους εργαζομένους- Αυτή είναι η γλώσσα των... ανθρώπων του πολιτισμού;

Νέα δεδομένα...

Η τοπική ΝΔ γιορτάζει τρία χρόνια διακυβέρνησης

Εσείς διαβάσατε τον eπαλΜΟΓΡ@ΦΟ;

Τίμησαν τη μνήμη των Ποντίων

Νέοι τραγικοί χειρισμοί Βούρου δημιουργούν κοινωνική ένταση στο Κάτω Κουκλάκι και σε όλη την πόλη

Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ: Μόνο μπράβο και συγχαρητήρια...

Άγριος ξυλοδαρμός για ασήμαντη αφορμή...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Πρωην
Το ΚΚΕ ειναι επιχειρηση κυριως. Ως επιχειρηση πρεπει να κρινεται. Οχι ως κομμα. Ως επιχειρηση ειναι επιτυχημενη....

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
(συνέχεια του προηγουμένου) Τα αρχεία της Στάζι είναι ενδεικτικά των κοινωνιών που δημιούργησαν οι κατ' ευφημισμό "λαϊκές δημοκρατίες" που ...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@16.57 Για την Μαριναλέντα και την Κομμούνα δεν σχολίασες γιατί ξέρεις καλά την ταπεινωτική κατάληξη και των δυο. Τα ευτράπελα είναι αυτά π...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: ΑΑΑΒΔΙΣΤΑ! ΜΟΝΑΔΙΚΉ ΕΥΚΑΙΡΊΑ!
ΑΠΌ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΛΌΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΌ,Υ, "ΑΡΙΣΤΕΡΌΜΕΤΡΟ" ΣΕ ...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ανώνυμοs
Ο μόνος χαμένος εκλογών, που έχασε αλλα δεν καταποντιστηκε, τις τελευταιες δεκαετίες. Ο μόνος που του αξίζει δεύτερη ευκαιρία στο μέλλον, αν...

Στις 20 Ιουνίου η κρίσιμη Ολομέλεια της Δύναμης Πολιτών
Xρήστης: Ανωνυμος
@14.51 1.Προσπαθω να βρω που και πως σε χαρακτήρισα κάπως για να δω τι μου επιστρέφεις αλλά δεν βρίσκω τιποτα! Μήπως μπορείς να με βοηθήσει...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Δημ. Τ.
Και μόνο που οι πλεμπαίοι κι οι τζαμπατζηδες δεν θα πατάνε στη Φιλαδέλφεια με τις τιμές που εβαλε ο Πρόεδρος, θα έπρεπε να λέτε κι ευχαριστώ...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@ Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Αν πεις τα ίδια που γράφεις σε συνέλευση Συριζαιων το ακροατήριο σου θα ξεραθεί στο γέλιο! Νασαι καλά ρε φίλε! Είσαι μια ευχά...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@10.54 Τι σχέση έχει ένας αρχηγός κόμματος πανελλαδικής εμβέλειας με μια δημοτική παράταξη που αν δεν μένεις στην περιοχή και δεν ασχολείσαι...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@15.21 Δεν είμαι μάγος! Απλά διαβάζω τις ανακοινώσεις του ΗΣΑΠ μετά από αγώνα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Εκτός αν το ευγενές κοινό έχει ιδιαίτερη ευα...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ένα βιογραφικό δεν μπορούσαν να βάλουν του Ανεμογιάννη; Τι έχει σπουδάσει ο άνθρωπος να ξέρουμε; Το μοναδικό του επίτευγμα (;) είναι ότι ήτα...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ανωνυμος*
@13.21 Εγώ παραθεσα τα γεγονότα όπως συνέβησαν και σίγουρα επιρρεασαν την εξέλιξη της θητείας του Α.Β που δεν έχω ψηφίσει! Ο κόσμος θέλει τ...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Φτάνει να
δεί κανείς το βλέμμα του στην φωτογραφία και καταλαβαίνει.......

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανώνυμος
@25/06/2022 09:47 Δεν μας λες και τα νουμερα του τζοκερ μιας και εισαι Πυθια και ξερεις απο τωρα οτι "οταν θα έχει αγώνα 5-6 συρμοί θα βγαίν...

Στις 20 Ιουνίου η κρίσιμη Ολομέλεια της Δύναμης Πολιτών
Xρήστης: Μ. Τ.
@ Ανωνυμος (25/06/2022 09:37) 1ον: Σου επιστρέφω κάθε χαρακτηρισμό. Αν δεν μπορείς να ανταλλάξεις δύο κουβέντες και να αντιπαρατεθεις με επι...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©