Μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση...

Δημοσιεύτηκε στις 05/05/2022 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  7 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Δανείζομαι και κάνω τίτλο αυτού του σημειώματος την ιστορική, πλέον, φράση του Μάο Τσετούνγκ, προκειμένου να περιγράψω τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην πόλη μας. 

 

Όσα χρόνια ασχολούμαι με αυτήν, σχεδόν ποτέ (αν δεν με γελά η μνήμη μου) δεν είχα δει τόση κινητικότητα από τόσο πολύ κόσμο, τόσο νωρίς για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Το τηλέφωνό μου κτυπά καθημερινά και κόσμος και λαός μου ζητά να τα πούμε και να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Άλλος μου ζητά το άλφα, άλλος μου προτείνει το βήτα, άλλος με ρωτά το γάμα, άλλος μου ζητά να μην δεσμευθώ με άλλους πριν του μιλήσω...

 

Προφανώς αυτό δεν γίνεται μόνο με μένα, αλίμονο, γίνεται και με πολλούς άλλους συμπολίτες μας (ξέρω κι έχω μιλήσει με μερικούς...) που δέχονται προτάσεις από υποψηφίους- υποψήφιους) δηλαδή από συμπολίτες που προαλείφονται για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου, με δεδομένο ότι η σημερινή διοίκηση υπό τον σημερινό δήμαρχο (μετά την βέβαιη διάσπασή της όποτε κι αν αυτή γίνει επίσημα, διότι ανεπίσημα έχει γίνει από καιρό) δεν έχει την παραμικρή τύχη στις κάλπες.

 

Είναι πάντως σημαντικό -και κολακευτικό, δεν το κρύβω- ότι "Η Αλήθεια" είναι σταθερός συνομιλητής σχεδόν όλων αυτών των πρωτοβουλιών...

 

Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν ο Γιάννης Βούρος, αντιλαμβανόμενος το κλίμα όσο περνάει ο καιρός, αποσυρθεί εγκαίρως και δεν πάρει μέρος στις εκλογές που έρχονται.

 

Αν όχι, θα ζήσει κι αυτός (το επιτελείο του θα το ΞΑΝΑζήσει, μετά το 2014) την εμπειρία Γαϊτανά. 

 

Τι σημαίνει η αναστάτωση

 

Όλο αυτό το ενδιαφέρον ανθρώπων της πόλης για την πόλη, ασφαλώς θα "εξορθολογιστεί" έως ότου φθάσουμε στην προεκλογική περίοδο. Δεν πιστεύω ότι τοπικά η κεντροδεξιά θα θελήσει να πάει στις εκλογές με δυο συνδυασμούς, ούτε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ με δυο συνδυασμούς θέλει να εμφανιστεί στις κάλπες.

 

Και μην μου πει κανείς ότι "επίσημα το κόμμα -είτε το ένα είτε το άλλο- στηρίζει τον τάδε" γιατί πολύ θα γελάσω, ρίξτε μια ματιά στην εκλογική ιστορία της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας και θα καταλάβετε. 

 

Σίγουρα θα υπάρξουν υποχωρήσεις, συμβιβασμοί, αλλαγή πλάνων, ήδη "τρέχουν" πάρα πολλοί και είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί δεν θα φτάσουν στην κατάθεση συνδυασμού.

 

Αυτό που συμπεραίνω, πάντως, από αυτή την κινητικότητα, είναι ότι υπάρχει ξαφνικά -ή μπορεί και να υπήρχε, αλλα εκδηλώνεται με ταχείς ρυθμούς- ένα αυξημένο ενδιαφέρον συμπολιτών μας για τα κοινά της πόλης. 

 

Δυστυχώς οι περισσότεροι κάνουν το γνωστό λάθος, δηλαδή προσπαθούν να πείσουν και να αποσπάσουν όσο μπορούν περισσότερα μέλη ενός δημοτικού κατεστημένου που ευθύνεται για την παρακμιακή πορεία της πόλης και -δυστυχώς- δεν αναζητούν τους ανθρώπους που αξίζουν, που αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν στην πόλη κι όχι στην πάρτη τους, αλλά αηδιασμένοι από το παρακμιακό κλίμα έχουν αποσυρθεί στα σπίτια τους. 

 

Αυτό υπονομεύει την συνολική τους προσπάθεια, αλλά οι ίδιοι ακόμα δεν το γνωρίζουν, επαναλαμβάνω ΔΥΣΤΥΧΩΣ. 

 

Άρα, παρά το ότι αναμφίβολα θα υπάρξουν υποχωρήσεις και αλλαγές πλάνων, αυτή η "έκρηξη" ενδιαφέροντος γιατα κοινά της πόλης από μια ομάδα ανθρώπων που είναι πολυπληθέστερη από ποτέ, ενάμιση χρόνο πριν τις κάλπες, μόνο καλό μπορεί να κάνει στην πόλη. 

 

Θα επανέλθω αργότερα στο θέμα, γράφοντας ποιο κατά τη γνώμη μου είναι το επόμενο λάθος που κάνουν όσοι κινούνται στα δημοτικά μας πράγματα. 

 

Ως τότε, ας κρατήσουμε την αισιοδοξία ότι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, κινούνται τόσο νωρίς, τόσο έντονα. 

 

Να κι ένα καλό που έκανε η προκλητική, αδιάφορη και πλήρως αποτυχημένη θητεία ενός τουρίστα στην πόλη που θέλει πεισματικά να μας πείσει ότι παριστάνει τον δήμαρχο. 

 

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού....

Γράψτε την άποψή σας

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (06/05/2022 09:24)

Ερώτηση .Ισχύει η δεν ισχύει ότι με δύο θητείες ένας εν ενεργεία Δήμαρχος δικαιούται να πάρη την σύνταξη Δημάρχου ?Εάν ισχύει γιατί να μη κατέβει ό κύριος , ο οποίος χαρακτηριστικά περιγράφεται στην τελευταία σειρά του παραπάνω κειμένου .Όσον αφορά τα υπόλοιπα . Για πολλούς μόνο όταν οι Δημ.Εκλογές γίνουν με την μέθοδο της λίστας ,θα ασχοληθούν ικανά στελέχη της αγοράς .Και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την ευθύνη της καλής λειτουργίας του Δήμου οι επικεφαλείς και μέλλοντες Δήμαρχοι .Κάτι τέτοιο δεν είχε ξεκινήσει να συζητά ο πρώην Υπουργός η Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ ,Μιλτ. Παπαιωάννου η κάνω λάθος? Φανταζόμαστε οι Δήμοι να περάσουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία ? Θα είναι δικαιολογημένη η όχι μια τέτοια εξέλιξη ? Έλα ντε !!!!!!!!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2022 12:27)

@9.24

Δυο θητείες; ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ; Το εκλαμβάνω ως το ανέκδοτο της χρονιάς. Το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να βγάλει τη μια. Μετά, έρχεται το φούμο...

Ποιες δυο θητείες; Αυτό μου θυμίζει την ατάκα του Νίκου Φέρμα στον "Ζήκο": "Ναι, αλλά ξέρει ότι για να μαζέψουμε 100 δραχμές μας λείπουν οι 99;". Έτσι κι εδώ. Για να συμπληρώσει δυο θητείες, του λείπει η... μία!

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗ (06/05/2022 13:27)

είναι πιθανότερο να ανατείλει ο ήλιος από τη δύση από το να ξανακατέβει ο ΓουΒου, αν και προσωπικά το εύχομαι για να είναι παταγώδες και μνημειώδες το μαύρο που θα φάει κι αυτός και τα τσιράκια του. Κάποιοι βέβαια από τα τσιράκια του σχεδιάζουν το ίδιο κόλπο γκρόσο που έκαναν και επί Εφης. Νομίζουν ότι αν απομακρυνθούν λίγους μήνες πριν τη λήξη και προσφύγουν σε άλλους συνδυασμούς ότι θα σώσουν πολιτικά τα τομάρια τους. Αυτά δεν ξαναγίνονται όπως τότε που πήγαιναν στον Απόστολο, με αποτέλεσμα να τον στείλουν τον άνθρωπο τέταρτο. Αυτή μάλιστα τη φορά δεν παίζει και το χαρτί της αεκοφροσύνης αφού όλοι καταλαβαίνουν ποια ή μάλλον ποιος ε΄ίιναι η"¨μαυρ'όγατα" όπως τον αποκαλούν. Φήμες μάλιστα λένε ότι έτσι τον λέει πια κι ο μεγάλος που μέχρι πρόσφατα τον αποκαλούσε "πατσαβούρα".

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (06/05/2022 13:38)

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (06/05/2022 09:24) Έχει κάποια βάση αυτό που λες, δεδομένου μάλιστα ότι λεφτά από καλλιτεχνική δουλειά δεν πρόκειται να ξαναδεί. Είναι στα αζήτητα εδώ και χρόνια. Δεκάδες σήριαλ τα τελευταία χρόνια και δεν έχει ούτε μισή πρόταση. Μόνο κάτι θεατρικά που δεν τα βλέπουν ούτε οι συγγενείς του. Άρα τι του μένει; Tα μισθά του δημάρχου. Από το τι θέλει βέβαια μέχρι το αν μπορεί μεσολαβεί μια θάλασσα που λέει και μια ιταλική παροιμία

The Kopanoi (07/05/2022 13:30)

@06/05/2022 13:38 Μην το λες. Αν πάρει το open ο "τίγρης" μπορεί να του δώσει καμια εκπομπή για την ΑΕΚ όπως έκανε παλιά ο χατζημουσιας της original στο blue sky.

Ανώνυμος (07/05/2022 14:30)

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ δεν είναι οι λόγοι που αναφέρεις αυτοί που κάνουν τους ικανούς ανθρώπους να μην θέλουν να ασχοληθούν.
Οι σοβαροί άνθρωποι γενικά και όχι απαραιτήτως "της αγοράς" βλέπουν ότι ανά πάσα στιγμή χθεσινοί εχθροί μπορούν να γίνουν σημερινοί φίλοι και το αντίστροφο προκειμένου να σπρώξουν τα προσωπικά τους και μόνο συμφέροντα. Δεν υπάρχουν ούτε πλαίσια πολιτικής, ούτε προγράμματα ούτε αρχές. Δες τον Γρετζελιά για παράδειγμα, που τα έδωσε όλα σε μια εβδομάδα για τον Βουρο για να πάρει θέσεις και οφιτσια κι όταν δεν τα πήρε το γύρισε. Δες τον Τασουλη που έγινε η πιστοτερη παρκετεζα μόλις πήρε αντιδημαρχία. Δες τον Ουσταμπασιδη που χαριεντιζεται στα καφενεία με όσους έβριζε. Τρία μονο χαρακτηριστικά και πρόσφατα παραδείγματα. Ε! Οι σοβαροί άνθρωποι γελάνε με όλες αυτές τις καρικατούρες της τοπικής πολιτικής.

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (10/05/2022 19:12)

Όλα τα παραπάνω είναι σωστά .Απλά σας ανέφερα για ποιούς λόγου σκίζοναι να ξαναβγούν .Για την Δημαρχιακή Σύνταξη .Όπως προσπαθούσε και ο Κόντος αλλά και ο Αποστολάκης . Είπα πουθενά ότι θα ξαναβγεί ο ΓΒ ? Να διαβάζετε δύο φορές ότι διαβάζετε !!!!!!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η πόλη χρειάζεται συνεννόηση, όχι φτηνιάρικο οπαδηλίκι

Να πάμε...

Στις 20 Ιουνίου η κρίσιμη Ολομέλεια της Δύναμης Πολιτών

Όταν δεν ξέρεις την πόλη σου και δεν έχεις τίποτα να πεις γι αυτήν, τότε θυμάσαι τα παλιά...

Απίστευτες ύβρεις Βούρου στους εργαζομένους- Αυτή είναι η γλώσσα των... ανθρώπων του πολιτισμού;

Νέα δεδομένα...

Η τοπική ΝΔ γιορτάζει τρία χρόνια διακυβέρνησης

Εσείς διαβάσατε τον eπαλΜΟΓΡ@ΦΟ;

Τίμησαν τη μνήμη των Ποντίων

Νέοι τραγικοί χειρισμοί Βούρου δημιουργούν κοινωνική ένταση στο Κάτω Κουκλάκι και σε όλη την πόλη

Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ: Μόνο μπράβο και συγχαρητήρια...

Άγριος ξυλοδαρμός για ασήμαντη αφορμή...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Πρωην
Το ΚΚΕ ειναι επιχειρηση κυριως. Ως επιχειρηση πρεπει να κρινεται. Οχι ως κομμα. Ως επιχειρηση ειναι επιτυχημενη....

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
(συνέχεια του προηγουμένου) Τα αρχεία της Στάζι είναι ενδεικτικά των κοινωνιών που δημιούργησαν οι κατ' ευφημισμό "λαϊκές δημοκρατίες" που ...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@16.57 Για την Μαριναλέντα και την Κομμούνα δεν σχολίασες γιατί ξέρεις καλά την ταπεινωτική κατάληξη και των δυο. Τα ευτράπελα είναι αυτά π...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: ΑΑΑΒΔΙΣΤΑ! ΜΟΝΑΔΙΚΉ ΕΥΚΑΙΡΊΑ!
ΑΠΌ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΛΌΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΌ,Υ, "ΑΡΙΣΤΕΡΌΜΕΤΡΟ" ΣΕ ...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ανώνυμοs
Ο μόνος χαμένος εκλογών, που έχασε αλλα δεν καταποντιστηκε, τις τελευταιες δεκαετίες. Ο μόνος που του αξίζει δεύτερη ευκαιρία στο μέλλον, αν...

Στις 20 Ιουνίου η κρίσιμη Ολομέλεια της Δύναμης Πολιτών
Xρήστης: Ανωνυμος
@14.51 1.Προσπαθω να βρω που και πως σε χαρακτήρισα κάπως για να δω τι μου επιστρέφεις αλλά δεν βρίσκω τιποτα! Μήπως μπορείς να με βοηθήσει...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Δημ. Τ.
Και μόνο που οι πλεμπαίοι κι οι τζαμπατζηδες δεν θα πατάνε στη Φιλαδέλφεια με τις τιμές που εβαλε ο Πρόεδρος, θα έπρεπε να λέτε κι ευχαριστώ...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@ Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Αν πεις τα ίδια που γράφεις σε συνέλευση Συριζαιων το ακροατήριο σου θα ξεραθεί στο γέλιο! Νασαι καλά ρε φίλε! Είσαι μια ευχά...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@10.54 Τι σχέση έχει ένας αρχηγός κόμματος πανελλαδικής εμβέλειας με μια δημοτική παράταξη που αν δεν μένεις στην περιοχή και δεν ασχολείσαι...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@15.21 Δεν είμαι μάγος! Απλά διαβάζω τις ανακοινώσεις του ΗΣΑΠ μετά από αγώνα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Εκτός αν το ευγενές κοινό έχει ιδιαίτερη ευα...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ένα βιογραφικό δεν μπορούσαν να βάλουν του Ανεμογιάννη; Τι έχει σπουδάσει ο άνθρωπος να ξέρουμε; Το μοναδικό του επίτευγμα (;) είναι ότι ήτα...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ανωνυμος*
@13.21 Εγώ παραθεσα τα γεγονότα όπως συνέβησαν και σίγουρα επιρρεασαν την εξέλιξη της θητείας του Α.Β που δεν έχω ψηφίσει! Ο κόσμος θέλει τ...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Φτάνει να
δεί κανείς το βλέμμα του στην φωτογραφία και καταλαβαίνει.......

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανώνυμος
@25/06/2022 09:47 Δεν μας λες και τα νουμερα του τζοκερ μιας και εισαι Πυθια και ξερεις απο τωρα οτι "οταν θα έχει αγώνα 5-6 συρμοί θα βγαίν...

Στις 20 Ιουνίου η κρίσιμη Ολομέλεια της Δύναμης Πολιτών
Xρήστης: Μ. Τ.
@ Ανωνυμος (25/06/2022 09:37) 1ον: Σου επιστρέφω κάθε χαρακτηρισμό. Αν δεν μπορείς να ανταλλάξεις δύο κουβέντες και να αντιπαρατεθεις με επι...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©