Σάββατο 09.12.2023,  

Μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση...

Δημοσιεύτηκε στις 05/05/2022 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  7 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Δανείζομαι και κάνω τίτλο αυτού του σημειώματος την ιστορική, πλέον, φράση του Μάο Τσετούνγκ, προκειμένου να περιγράψω τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην πόλη μας. 

 

Όσα χρόνια ασχολούμαι με αυτήν, σχεδόν ποτέ (αν δεν με γελά η μνήμη μου) δεν είχα δει τόση κινητικότητα από τόσο πολύ κόσμο, τόσο νωρίς για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Το τηλέφωνό μου κτυπά καθημερινά και κόσμος και λαός μου ζητά να τα πούμε και να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Άλλος μου ζητά το άλφα, άλλος μου προτείνει το βήτα, άλλος με ρωτά το γάμα, άλλος μου ζητά να μην δεσμευθώ με άλλους πριν του μιλήσω...

 

Προφανώς αυτό δεν γίνεται μόνο με μένα, αλίμονο, γίνεται και με πολλούς άλλους συμπολίτες μας (ξέρω κι έχω μιλήσει με μερικούς...) που δέχονται προτάσεις από υποψηφίους- υποψήφιους) δηλαδή από συμπολίτες που προαλείφονται για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου, με δεδομένο ότι η σημερινή διοίκηση υπό τον σημερινό δήμαρχο (μετά την βέβαιη διάσπασή της όποτε κι αν αυτή γίνει επίσημα, διότι ανεπίσημα έχει γίνει από καιρό) δεν έχει την παραμικρή τύχη στις κάλπες.

 

Είναι πάντως σημαντικό -και κολακευτικό, δεν το κρύβω- ότι "Η Αλήθεια" είναι σταθερός συνομιλητής σχεδόν όλων αυτών των πρωτοβουλιών...

 

Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν ο Γιάννης Βούρος, αντιλαμβανόμενος το κλίμα όσο περνάει ο καιρός, αποσυρθεί εγκαίρως και δεν πάρει μέρος στις εκλογές που έρχονται.

 

Αν όχι, θα ζήσει κι αυτός (το επιτελείο του θα το ΞΑΝΑζήσει, μετά το 2014) την εμπειρία Γαϊτανά. 

 

Τι σημαίνει η αναστάτωση

 

Όλο αυτό το ενδιαφέρον ανθρώπων της πόλης για την πόλη, ασφαλώς θα "εξορθολογιστεί" έως ότου φθάσουμε στην προεκλογική περίοδο. Δεν πιστεύω ότι τοπικά η κεντροδεξιά θα θελήσει να πάει στις εκλογές με δυο συνδυασμούς, ούτε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ με δυο συνδυασμούς θέλει να εμφανιστεί στις κάλπες.

 

Και μην μου πει κανείς ότι "επίσημα το κόμμα -είτε το ένα είτε το άλλο- στηρίζει τον τάδε" γιατί πολύ θα γελάσω, ρίξτε μια ματιά στην εκλογική ιστορία της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας και θα καταλάβετε. 

 

Σίγουρα θα υπάρξουν υποχωρήσεις, συμβιβασμοί, αλλαγή πλάνων, ήδη "τρέχουν" πάρα πολλοί και είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί δεν θα φτάσουν στην κατάθεση συνδυασμού.

 

Αυτό που συμπεραίνω, πάντως, από αυτή την κινητικότητα, είναι ότι υπάρχει ξαφνικά -ή μπορεί και να υπήρχε, αλλα εκδηλώνεται με ταχείς ρυθμούς- ένα αυξημένο ενδιαφέρον συμπολιτών μας για τα κοινά της πόλης. 

 

Δυστυχώς οι περισσότεροι κάνουν το γνωστό λάθος, δηλαδή προσπαθούν να πείσουν και να αποσπάσουν όσο μπορούν περισσότερα μέλη ενός δημοτικού κατεστημένου που ευθύνεται για την παρακμιακή πορεία της πόλης και -δυστυχώς- δεν αναζητούν τους ανθρώπους που αξίζουν, που αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν στην πόλη κι όχι στην πάρτη τους, αλλά αηδιασμένοι από το παρακμιακό κλίμα έχουν αποσυρθεί στα σπίτια τους. 

 

Αυτό υπονομεύει την συνολική τους προσπάθεια, αλλά οι ίδιοι ακόμα δεν το γνωρίζουν, επαναλαμβάνω ΔΥΣΤΥΧΩΣ. 

 

Άρα, παρά το ότι αναμφίβολα θα υπάρξουν υποχωρήσεις και αλλαγές πλάνων, αυτή η "έκρηξη" ενδιαφέροντος γιατα κοινά της πόλης από μια ομάδα ανθρώπων που είναι πολυπληθέστερη από ποτέ, ενάμιση χρόνο πριν τις κάλπες, μόνο καλό μπορεί να κάνει στην πόλη. 

 

Θα επανέλθω αργότερα στο θέμα, γράφοντας ποιο κατά τη γνώμη μου είναι το επόμενο λάθος που κάνουν όσοι κινούνται στα δημοτικά μας πράγματα. 

 

Ως τότε, ας κρατήσουμε την αισιοδοξία ότι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, κινούνται τόσο νωρίς, τόσο έντονα. 

 

Να κι ένα καλό που έκανε η προκλητική, αδιάφορη και πλήρως αποτυχημένη θητεία ενός τουρίστα στην πόλη που θέλει πεισματικά να μας πείσει ότι παριστάνει τον δήμαρχο. 

 

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού....

Γράψτε την άποψή σας

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (06/05/2022 09:24)

Ερώτηση .Ισχύει η δεν ισχύει ότι με δύο θητείες ένας εν ενεργεία Δήμαρχος δικαιούται να πάρη την σύνταξη Δημάρχου ?Εάν ισχύει γιατί να μη κατέβει ό κύριος , ο οποίος χαρακτηριστικά περιγράφεται στην τελευταία σειρά του παραπάνω κειμένου .Όσον αφορά τα υπόλοιπα . Για πολλούς μόνο όταν οι Δημ.Εκλογές γίνουν με την μέθοδο της λίστας ,θα ασχοληθούν ικανά στελέχη της αγοράς .Και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την ευθύνη της καλής λειτουργίας του Δήμου οι επικεφαλείς και μέλλοντες Δήμαρχοι .Κάτι τέτοιο δεν είχε ξεκινήσει να συζητά ο πρώην Υπουργός η Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ ,Μιλτ. Παπαιωάννου η κάνω λάθος? Φανταζόμαστε οι Δήμοι να περάσουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία ? Θα είναι δικαιολογημένη η όχι μια τέτοια εξέλιξη ? Έλα ντε !!!!!!!!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2022 12:27)

@9.24

Δυο θητείες; ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ; Το εκλαμβάνω ως το ανέκδοτο της χρονιάς. Το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να βγάλει τη μια. Μετά, έρχεται το φούμο...

Ποιες δυο θητείες; Αυτό μου θυμίζει την ατάκα του Νίκου Φέρμα στον "Ζήκο": "Ναι, αλλά ξέρει ότι για να μαζέψουμε 100 δραχμές μας λείπουν οι 99;". Έτσι κι εδώ. Για να συμπληρώσει δυο θητείες, του λείπει η... μία!

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗ (06/05/2022 13:27)

είναι πιθανότερο να ανατείλει ο ήλιος από τη δύση από το να ξανακατέβει ο ΓουΒου, αν και προσωπικά το εύχομαι για να είναι παταγώδες και μνημειώδες το μαύρο που θα φάει κι αυτός και τα τσιράκια του. Κάποιοι βέβαια από τα τσιράκια του σχεδιάζουν το ίδιο κόλπο γκρόσο που έκαναν και επί Εφης. Νομίζουν ότι αν απομακρυνθούν λίγους μήνες πριν τη λήξη και προσφύγουν σε άλλους συνδυασμούς ότι θα σώσουν πολιτικά τα τομάρια τους. Αυτά δεν ξαναγίνονται όπως τότε που πήγαιναν στον Απόστολο, με αποτέλεσμα να τον στείλουν τον άνθρωπο τέταρτο. Αυτή μάλιστα τη φορά δεν παίζει και το χαρτί της αεκοφροσύνης αφού όλοι καταλαβαίνουν ποια ή μάλλον ποιος ε΄ίιναι η"¨μαυρ'όγατα" όπως τον αποκαλούν. Φήμες μάλιστα λένε ότι έτσι τον λέει πια κι ο μεγάλος που μέχρι πρόσφατα τον αποκαλούσε "πατσαβούρα".

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (06/05/2022 13:38)

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (06/05/2022 09:24) Έχει κάποια βάση αυτό που λες, δεδομένου μάλιστα ότι λεφτά από καλλιτεχνική δουλειά δεν πρόκειται να ξαναδεί. Είναι στα αζήτητα εδώ και χρόνια. Δεκάδες σήριαλ τα τελευταία χρόνια και δεν έχει ούτε μισή πρόταση. Μόνο κάτι θεατρικά που δεν τα βλέπουν ούτε οι συγγενείς του. Άρα τι του μένει; Tα μισθά του δημάρχου. Από το τι θέλει βέβαια μέχρι το αν μπορεί μεσολαβεί μια θάλασσα που λέει και μια ιταλική παροιμία

The Kopanoi (07/05/2022 13:30)

@06/05/2022 13:38 Μην το λες. Αν πάρει το open ο "τίγρης" μπορεί να του δώσει καμια εκπομπή για την ΑΕΚ όπως έκανε παλιά ο χατζημουσιας της original στο blue sky.

Ανώνυμος (07/05/2022 14:30)

@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ δεν είναι οι λόγοι που αναφέρεις αυτοί που κάνουν τους ικανούς ανθρώπους να μην θέλουν να ασχοληθούν.
Οι σοβαροί άνθρωποι γενικά και όχι απαραιτήτως "της αγοράς" βλέπουν ότι ανά πάσα στιγμή χθεσινοί εχθροί μπορούν να γίνουν σημερινοί φίλοι και το αντίστροφο προκειμένου να σπρώξουν τα προσωπικά τους και μόνο συμφέροντα. Δεν υπάρχουν ούτε πλαίσια πολιτικής, ούτε προγράμματα ούτε αρχές. Δες τον Γρετζελιά για παράδειγμα, που τα έδωσε όλα σε μια εβδομάδα για τον Βουρο για να πάρει θέσεις και οφιτσια κι όταν δεν τα πήρε το γύρισε. Δες τον Τασουλη που έγινε η πιστοτερη παρκετεζα μόλις πήρε αντιδημαρχία. Δες τον Ουσταμπασιδη που χαριεντιζεται στα καφενεία με όσους έβριζε. Τρία μονο χαρακτηριστικά και πρόσφατα παραδείγματα. Ε! Οι σοβαροί άνθρωποι γελάνε με όλες αυτές τις καρικατούρες της τοπικής πολιτικής.

ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (10/05/2022 19:12)

Όλα τα παραπάνω είναι σωστά .Απλά σας ανέφερα για ποιούς λόγου σκίζοναι να ξαναβγούν .Για την Δημαρχιακή Σύνταξη .Όπως προσπαθούσε και ο Κόντος αλλά και ο Αποστολάκης . Είπα πουθενά ότι θα ξαναβγεί ο ΓΒ ? Να διαβάζετε δύο φορές ότι διαβάζετε !!!!!!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ρημαδιό αφήνει την πόλη ο Βούρος- Θα κάνουμε γιορτές με σκουπίδια;-Τι λένε οι εργαζόμενοι του Δήμου

Ο Γιάννης Τομπούλογλου βάζει στη θέση του το Βούρο: «Θέλει να κάνει σίριαλ τις εκλογές»

Γιάννης Τομπούλογλου: Ο Βούρος ζητά από το Δικαστήριο αυτό που του στέρησε ο λαός με την ψήφο του

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Γιάννης Τομπούλογλου: Ο Βούρος ζητά από το Δικαστήριο αυτό που του στέρησε ο λαός με την ψήφο του

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Ο Γιάννης Τομπούλογλου βάζει στη θέση του το Βούρο: «Θέλει να κάνει σίριαλ τις εκλογές»

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ο Γιάννης Τομπούλογλου βάζει στη θέση του το Βούρο: «Θέλει να κάνει σίριαλ τις εκλογές»
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@18.37 Νομίζετε ότι θα μένουν αναπάντητες αυτές οι αθλιότητες; Ποιος είναι «ο άλλος» που έχει σκάνδαλα; Άμεμπτος είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος...

Γιάννης Τομπούλογλου: Ο Βούρος ζητά από το Δικαστήριο αυτό που του στέρησε ο λαός με την ψήφο του
Xρήστης: Ανωνυμος
@17.20 Είθισται για τους αιρετούς "άρχοντες" να αποφασίζει ο λαός με τις εκλογές και όχι η δικαιοσύνη! Η απόκρυψη των στοιχείων της ένστασης...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (07/12/2023 00:06)
Θαυμάστε το πιο σιχαμερό είδος ανθρώπου που αντιπροσωπεύει ο προβοκάτορας. Αυτός ξεκίνησε την αντιπαράθεση με εμετικά σχόλια για το μουσείο ...

Ο Γιάννης Τομπούλογλου βάζει στη θέση του το Βούρο: «Θέλει να κάνει σίριαλ τις εκλογές»
Xρήστης: Πολίτης ΝΦ
Το να ασκείται πολιτική πανω στο επάγγελμα του αντιπάλου, που παρεμπιπτόντως είναι αξιοπρεπέστατο επάγγελμα, δείχνει το επίπεδο του κ. Τομπο...

Γιάννης Τομπούλογλου: Ο Βούρος ζητά από το Δικαστήριο αυτό που του στέρησε ο λαός με την ψήφο του
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να σας πω.Θεωρώ ότι όταν προκύπτουν τέτοια θέματα καλό θα είναι να επιδειχθεί ψυχραιμία και σύνεση και ίσως τοποθετήσεις από κάθε πλευρά είν...

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ
Xρήστης: @Γλυκια Συμμορια
Είσαι και σινεφίλ...μάλλον θα βλέπεις κι εσύ πολλές ταινίες από 1 Γενάρη ...

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ
Xρήστης: Εργαζομενος
Τα λεφτά που δικαιούνται οι εργαζόμενη και τα έχεις υποσχεθει2 φορές μετά απο συνφονια να μην πάμε δικαστικός σουξαναμε και την χάρη να δεχτ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
ρε κακομοίρη που απαντάς με 5 διαφορετικα ονόματα, δεν έχεις με τίποτα άλλο να ασχοληθείς? τι μανια με τους γαυρους ειναι αυτη, μόνο γαυροι ...

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης
Xρήστης: ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ
Να βοηθήσω λίγο; Τα ελληνόπουλα κατέλαβαν την 44η θέση στα κατανόηση κειμένου, στα μαθηματικά και στις φυσικές επιστήμες στο πρόσφατο Pisa. ...

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ
Xρήστης: Γλυκιά συμμορία;
Άλλοι έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα! Ποιοι μιλάνε για συμμορίες!...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: N.F.
Όλα τα ονόματα που γίνονται γνωστά στη φόρα από δω και πέρα με κάθε τρόπο. Και αυτών που απειλούν διαιτητές όταν δεν κερδίζει το λιμανισιο σ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Γαυροπαράγκας αδικημένος
Όπως είχαμε προειδοποιήσει τους Βασιλογαυρους εδώ και χρόνια ο μεγάλος πόνος θα είναι τώρα. Απλά τους βγήκε χειρότερο από ότι το περίμεναν. ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: ΑΕΚΑΡΑ
Ιθαγενείς και λοιπά αποβρασματα αυτός που καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το λιμανισιο αφεντικό σας που όταν δεν ευνοείται απειλεί ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: George
Όσο για αυτά περί στρατών ισχύουν για σιχαματα σαν τον χοντρό του λιμανιού και όχι για τον Μελισσανίδη. Αν υπήρχε τέτοιος στρατός οι αντιγηπ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: George
Ρίχνουμε απίστευτο γέλιο όταν απαντάς στον εαυτό σου ιθαγενή προβοκάτορα. Από κει και πέρα συνέχισε όσο θέλεις την παπαρολογία και την κλαψα...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©