Σάββατο 30.09.2023,  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύτηκε στις 18/09/2021 στην κατηγορία Η πόλη  |  55 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε γνωστό στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας, καλεσμένος -μαζί με αρκετούς συμπολίτες μας, κυρίως μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ- του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κανταρέλη και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Ουσταμπασίδη

 

Ο κ. Ανδρουλάκης μετείχε σε όλες τις συζητήσεις που έγιναν στα αρκετά τραπέζια, περνώντας σταδιακά από το ένα στο άλλο, δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε καμία ερώτηση και να σχολιάσει οποιοδήποτε θέμα, ενώ ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεων, όπως είναι φυσικό, αφιερώθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. 

 

Τον ρώτησα ποιο είναι το δικό του συγκριτικό πλεονέκτημα, στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και, ανάμεσα σε άλλα, μου απάντησε: "Το Κίνημα χρειάζεται μια νέα ανοδική πορεία με την κοινωνία και για την κοινωνία. Αυτή πρέπει κατά τη γνώμη μου να την κάνει η νέα γενιά. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, σεβαστοί καθ'όλα, βρίσκονται 40 χρόνια στα πολιτικά πράγματα, έγιναν υπουργοί, διοίκησαν κλπ, ο κόσμος έχει μια εικόνα τι έκαναν και τι μπορούν να κάνουν. Αλλά η υπόθεση της αναδημιουργίας του κόμματος πρέπει να περάσει στη νέα γενιά, που έχει προσλαμβάνουσες από όλη την Ευρώπη, και που είναι ηλικιακά μικρότερη τόσο από τον Μητσοτάκη όσο και από τον Τσίπρα. Να φτιάξουμε ένα Κίνημα με αντιδεξιά χαρακτηριστικά που να εκφράζει τη βάση της κοινωνίας με σύγχρονο τρόπο". Και σε ερώτημα αν ο ίδιος ως επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα έμπαινε σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε κατηγορηματικά όχι. 

 

Κατά τη γνώμη μου αυτή η πλατφόρμα του Νίκου Ανδρουλάκη, που περιληπτικά μετέφερα εδώ (γιατί η συζήτηση ήταν αναλυτική, όπως σας είπα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν σταματούσε να εκθέτει τις απόψεις του ακόμα κι όταν μια ερώτηση κάποιου συμπολίτη μας περιείχε δύο ή τρία διαφορετικά θέματα μεταξύ τους μέσα της) είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να συγκινήσει ευρύτερα στρώματα της πολιτικής και κοινωνικής βάσης της κεντροαριστεράς. Ωστόσο θέλει ακόμα πολλή δουλειά μέχρις ότου αυτή η πλατφόρμα της ανανέωσης και της ευθύνης για την αναδιοργάνωση του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στη νέα γενιά, γίνει κτήμα της πλειοψηφίας όσων προσέλθουν στις κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στο τρίτο κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου. 

 

 

ΥΓ. Επί προσωπικού: Υπήρξα συμφοιτητής τη Φώφης Γεννηματά, στην ίδια σχολή και στο ίδιο έτος, και λίγα χρόνια αργότερα συμμετείχα μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο -κατά τη γνώμη μου- καλύτερο πολιτικό κι επιστημονικό εργαστήρι που παρακολούθησα ποτέ: Το "Ανώτερο Φροντιστήριο Συνταγματικού Δικαίου" της Παντείου, όπου τότε δίδασκε η μορφή που άκουγε στο όνομα Δημήτρης Τσάτσος. Είμαι ευγνώμων στη ζωή, που με αξίωσε να παρακολουθήσω μαθήματα αυτού του τιτάνιου πνεύματος, του εξαιρετικού δασκάλου. Ήταν μια μένα μοναδική εμπειρία ο Τσάτσος! Μοναδική! Εκεί γνώρισα και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Έτσι έχω μια συμπόρευση στο παρελθόν μου, με τους μισούς εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ (προσωπική μάλλον, όχι πολιτική).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Τα έξι «καρφιά» της παραίτησης Παπακώστα- Τι γράφει- Ποια μηνύματα στέλνει

 

Παραίτηση- βόμβα της Ανθής Παπακώστα

 

Ανασχηματισμός απελπισίας- Ποιος έλεγε πάντα «ναι» στο Βούρο κι αυτός τον στέλνει στα αζήτητα

 

Ραγδαίες εξελίξεις- Έκτακτη συνεδρίαση ζητούν 16 μέλη του συμβουλίου- Τελεσίγραφο Γεωργαμλή

 

Βούρου κατάβασις (VIDEO)- Η «ενημέρωση» στους Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες

 

Τρώνε τις σάρκες τους στο Βουρέικο- «Μπάχαλο» το δημοτικό συμβούλιο- Αποχώρησε ο Γεωργαμλής

 

Όλη η πόλη μαζί κι ο Βούρος χώρια...

 

Η ντροπή της πόλης

 

200: Όλη η Ελλάδα γιόρταζε κι ο Βούρος έκανε ομιλία... στα δέντρα!

 

Οι πραγματικοί εχθροί της ΑΕΚ

 

Διαχειριστική για το Άλσος: Τα τρία ολέθρια λάθη του Γιάννη Βούρου

 

Δυο ανακοινώσεις του δήμου επιβεβαιώνουν: Ο Βούρος περιφρονεί Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες

 

Γράψτε την άποψή σας

Ανώνυμος (18/09/2021 12:42)

Κατά βάθος όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε.

Ζωή σ' εσάς! (18/09/2021 20:52)

Η γλώσσα του προσώπου και του σώματος όσων φαίνονται στις φωτογραφίες δείχνει σαν να το κλαίνε (το Πασοκ). Να ζήσετε να το θυμόσαστε!

Ανωνυμος (19/09/2021 02:59)

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που τραμπουκικα διέκοψε την συνεδρίαση προυδοποιωντας ότι ακόμα δεν έχουν δει τίποτα!
Σοσιαλιστής συνεργάτης ακροδεξιών!
Και από κοντά ο έτερος σοσιαλιστής που αγωνίζεται μόνος...να χτίσει καριέρα!
Πάντα επίκαιρος ο Δ. Παπαμιχαήλ!
Από τέτοιους σοσιαλιστές πηξαμε...κανέναν καλό δεν βλέπουμε!

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (20/09/2021 13:03)

Περνώντας από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, φοβήθηκα ότι θα μοιράζονται ηρεμιστικά φάρμακα με αυτά που γράφεις...
Ξέρεις τους δύο από τους τέσσερις διεκδικητές και βρέθηκες στη συνεστίαση του τρίτου.
Επίσης θυμάμαι τη ρήση του κου Κοσκολέτου, ότι η συζήτηση για τον ηλεκτροφωτισμό θυμίζει '89.
Δεν τους λες, ακόμα και από την πλευρά της ΝΔ, να τους κάνεις ένα ιστορικό δημοσιογραφικό έστω, σεμινάριο για το τι εστί ΝΔ από το 74 και δώθε; Οι μισοί δεν ξέρουν την τύφλα τους.
Κατά τα άλλα, θα ήθελα να δω τα μούτρα αυτών που εύκολα λένε ότι είσαι φασίστας, μπίξιος, δίξιος, αλλά οι πασόκοι σε δέχτηκαν στη συνεστίαση του Ανδρουλάκη.
Εύκολες κουβέντες από άσχετους ακούω πολλές. Καμιά κουβέντα με σκέψη έχω καιρό να ακούσω.
Επίσης, θα ήθελα να δω τα μούτρα του Βούρου που ήσουν στη συνεστίαση του ΚΙΝΑΛ.
Γελάω κι ενδομύχως ευχαριστιέμαι...

Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/09/2021 13:27)

@13.03
Μικρή διόρθωση: δεν με δέχθηκαν. Με κάλεσαν.

Μαυρόγατα λέμε. _ (20/09/2021 13:43)

@ΚΟΥΜΟΥΝΙ Εγω θα ήθελα να δω τα μούτρα του Βούρου και του υπολοίπου θιασου την ώρα που ισοφάρισε χθες στο 90+ ο... Βούρος. Οι συνειρμοί αναπόφευκτοι.
Επιμενω: ο τύπος είναι μαυρόγατα για την ΑΕΚ από τότε που τον έφεραν εδώ τα γλιφτρόνια του Μελ.

Τελετάρχης (20/09/2021 14:06)

Από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ξεκίναγε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με ένα 40% για πλάκα μέχρι σήμερα, έχει μεσολαβήσει το απόλυτο ξεβράκωμα του: ένα σκληρά νεοφιλελεύθερο σημιτικο πασοκ, μια βαγγελοβενιζελική αμετροεπεια, ένας GAP, μια συγκυβέρνηση με ακροαδεξια και κυρίως το 1ο καθοριστικό και καταστροφικό μνημόνιο που ο Χρυσοχοΐδης δεν πρόλαβε να διαβάσει την ώρα που ο Βούρος έριχνε ζαριές.
Έκτοτε οι μισοί πασοκοι έγιναν νεοδημοκράτες και κουλικοι και οι άλλοι μισοί είναι στο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι λίγοι είναι συναισθηματικά δεμένοι και το κρατάνε το μαγαζάκι σαν λάτρεις του vintage.
Το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ με νέο αφμ λόγω χρεών, έχει πεθάνει. Το πτώμα του βρίσκεται σε αποσύνθεση. Μην περιφερετε το λείψανο του. Αφήστε το να λιώσει εν ειρήνη. Δεν ανασταίνεται ο Ανδρέας. Ο τελευταίος που αναστήθηκε ήταν πριν περίπου 2000 χρόνια.

Πσσσσσσζζζζ!!!!!!! Τι ΛΕΣ ΤΏΡΑ!!!! /!! (20/09/2021 14:12)

Ο ΝΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ;;; ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ!!!!!!
Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΈΜΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΝΑΤΕΛΕΙ.

#ΓΙΑ_ΠΑΝΤΑ_ΠΑΣΟΚ #andreas (21/09/2021 11:43)

Σύντροφε Ανδρουλάκη καλή ΕΠΙΤΥΧΙΑ αν κι εγώ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ. Για να ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ μας. Τώρα είναι η ευκαιρία που ο Τσίπρας είναι κουρασμένος και κουράζει ακόμα και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εγκλωβισμενοι.

"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (21/09/2021 15:20)

δεν ήταν ο Γιάννης, εκεί;
Α, ξέχασα ο Γιάννης είναι κονφερασιέ του Άδωνι στη Φιλαδέλφεια

΄΄Γερακίνα΄΄ (24/09/2021 07:41)

Με τον Κανταρέλη στο πλάΪ του, θα ΄΄φάει καλά΄΄ο Ανδρουλάκης !!!!!

Ανώνυμος (25/09/2021 10:41)

Συμπαθής η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη. Δεν λέω. Αλλά ούτε σπουδαίο βιογραφικό διαθέτει ενώ υστερεί και σε δημόσια παρουσία. Δύσκολα μπορεί να πείσει ότι θα πετύχει ως αρχηγός. Επίσης, παρά τα καλά ποσοστά στις προηγούμενες εσωκομματικες, δεν στάθηκε ικανοποιητικα στο ρόλο του αντιπάλου δέους κόντρα στη Φωφη και υποτάχθηκε στις επιλογές της.
Η καλύτερη περίπτωση κατ εμέ είναι του Χάρη Καστανιδη που είναι ΠΑΣΟΚ και ξέρει καλά το κομμα. Εκεί υστερεί ο Γερουλάνος ο οποίος είναι ο πιο επαρκής όλων αλλά δεν ξέρει το κόμμα. Όσο για τον Λοβερδο, είναι απλά ένας μπογδανος του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειαζόμαστε άλλους μπογδανους.

Στηρίζω Γιάννη Βούρο για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ (25/09/2021 10:48)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ μακράν η καλύτερη υποψηφιότητα για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Μιλάει τα πασοκικά (ξέρετε... αυτή η διάλεκτος που λες διάφορα βαρύγδουπα χωρίς να λες τίποτα ουσιαστικό) καλύτερα απ' όλους.

ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚ (25/09/2021 11:28)

ΠΑΣΟΚ :

Εκεί που η μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης

Ανώνυμος (25/09/2021 12:35)

Αυτό που ξεκινάει το αφήγημά του ο Ανδρουλάκης με τη λέξη "Το Κίνημα" πραγματικά με ξεπερνά!
Μιλάμε για το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ των μονοψήφιων ποσοστών έτσι ;
Έχουν απογειώσει τον σουρεαλισμό οι πασόκοι!

Μάριος (25/09/2021 12:53)

Πολύ νέος ο Ανδρουλάκης.
Κρίμα να γίνει Ζίγδης αφού και το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι σαν την ΕΔΗΚ λίγο πριν το '81.

Πρασινοφρουρός (25/09/2021 21:15)

Μια χαρά είναι η Φώφη Γεννηματά και κράτησε το κόμμα όρθιο όταν πολλοί όψιμοι διαφωνούντες παζάρευαν τις μεταγραφές τους στη δεξιά στο σύριζα και στα ποταμια. Όσο για κάποιους που ονειρεύονταν να έχουν ρόλους και απέτυχαν να πείσουν, και τώρα παριστάνουν την εσωτερική αντιπολίτευση, τι να κάνουμε; Ας καταλάβουν ότι "αριστείνδην" και "τιμής ένεκεν" δεν κερδίζεται τίποτα πια.

@21/09/2021 11:43 (25/09/2021 21:18)

Καλα που έχετε εκλογές και μάθαμε ότι ο Λοβέρδος επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ. Νόμιζα ότι είχε προσχωρήσει στη ΝΔ.

Μπερδεγουέϊ (26/09/2021 12:58)

Τι βλέπουν τα ματάκια μου στις φωτό;;; Εχουμε επιστροφή συριζαίων στο κιναλ;

Εσ Πε Ντε (28/09/2021 14:09)

Η Φώφη δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το SPD! Προφανώς και είναι πιο εύκολο να μπει στην κυβέρνηση της Γερμανίας παρά εδώ.

Ααααχ! ΠΑΣΟΚ! Ωραία χρόνια!!! Ωραία! Ωραία! (28/09/2021 16:14)

Με ΠΑΣΟΚ όλοι αυτοί το πολύ να στριμώχνονταν έξω από τον Λεμονόκηπο για να δουν τον Ανδρέα στα δέκα μέτρα.

Στις τρύπες σας και γρήγορα (28/09/2021 16:44)

Μπρρρρρ... Τα ορφανά του Βενιζέλου του εμπνευστή του χαρατσιού και του ενφια ζουν ανάμεσά μας.

ΠΑΣΟΚ ή ΤΕΦΡΑ (28/09/2021 16:59)

Με ΠΑΣΟΚ αυτά τα φαγητά που φαίνονται στο τραπέζι (μια πιατέλα κρεατικών στα 4) θα ήταν τα κουβέρ. Ούτε καν τα ορεκτικά.

ΠΑΣΟΚ ΛΕΦΤΑ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΡΑ (28/09/2021 17:17)

Ελπίζω να έχετε livestream τις εργασίες του συνεδρίου σας για να απολαύσει ο ελληνικός λαός και πάλι τέτοιες ανεπανάληπτες στιγμές

https://youtu.be/GtF3iKGOYHc

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ (28/09/2021 21:45)

Έτσι λοιπόν, η νέα γενιά που έχει προσλαμβάνουσες από την Ευρώπη. Αλλά εξακολουθώντας να χρησιμοποιεί όρους όπως «αντιδεξιά» εκφράζει την βάση της κοινωνίας με σύγχρονο τρόπο; Το «ηλικιακά μικρότερη» εκφράζει ημερομηνία γέννησης και -δυστυχώς κατά την προβοκατόρικη άποψή μου- όχι τρόπο σκέψης. Και αν κατηγορηματικά όχι με την ΝΔ τότε με ποιόν; Με τον ΣΥΡΙΖΑ; ‘Η προσδοκά αυτοδυναμία; Η σωστή – πάλι κατά την προβοκατόρικη άποψή μου- απάντηση είναι «με όποιον υπάρχουν οι περισσότερες προγραμματικές συγκλίσεις» ή «σταθμίζοντας το συμφέρον της χώρας την δεδομένη περίοδο» (λέγε με «σε όποιον δίνει τα περισσότερα») απουσιάζει απ τον τρόπο σκέψης ενός υποψήφιου ηγέτη 3ου κόμματος. Άϊντε και καλά κρασιά.

@ Γιάννη (Ουσταμπασίδη) (29/09/2021 09:40)

είσαι σε λάθος κόμμα. Ούτε έχει καμιά σχέση το ΚΙΝΑΛ με το παλιό ΠΑΣΟΚ απ' το οποίο προέρχεσαι, ούτε πρόκειται να ξαναγίνει, ακόμα κι αν έχει μέσα έντιμα και καλά στελέχη σαν εσένα και όποιος και να γίνει αρχηγός.

Βγήκανε στη γύρα κι οι πατερίτσες του Κούλη (29/09/2021 10:09)

Να μας πουν οι τοπικοί πασόκοι κομματάρχες του κάθε Ανδρουλάκη αν συμφωνούν με αυτό το σχόλιο. :
"1η μας έγνοια θα πρέπει οπιοσδήποτε να είναι το να πάρουμε πίσω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ απ τα τσουτσεκια του Μαδουρο. Μόνο ο Ανδρουλάκης μπορεί"

Βρίσκεται εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=RVVwKhB2OD4
Στο επίσημο youtube του εκλεκτού τους, ο οποίος προφανώς το επικροτεί.

Ανώνυμος (29/09/2021 10:35)

Κακό πράγμα τελικά το να ζουν κάποιοι με τις αναμνήσεις τους και να ονειρεύονται επιστροφή στα παλιά μεγαλεία. Το λες και πολιτική άνοια.

Πολίτης σε παΣΟΚ από τα γέλια (29/09/2021 10:56)

Ζούμε ιστορικές στιγμές στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από εδώ ξεκινάει η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Καλά κρασιά.

ΖΗΤΩ Η 3Η ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ (29/09/2021 11:04)

Κλείνουν τις τοπικές τους οργανώσεις ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τις ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ αυτές εξελίξεις. Δεν έχει πια λόγο ύπαρξης η αριστερά. Πάμε για ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ. Χαλαρά. Ολη η Ελλάδα πράσινη ξανά https://www.youtube.com/watch?v=i7SSsuZu2XQ

Ανώνυμος (29/09/2021 11:42)

@26/09/2021 12:58 Για τον τοπικό ανθυποκομματάρχη του Ζαχαριάδη λες;

Emile (01/10/2021 10:53)

@ 28/09/2021 21:45 δηλαδή από όλες αυτές τις πασοκικές αρλούμπες μόνο η αντιδεξιά ρητορική σε πείραξε; Εξυπακούεται ότι και το κέντρο και η αριστερά είναι αντιδεξιά, ειδικά στην Ελλαδα. Χιτες, ταγματασφαλιτες, εμφύλιος, λούμπεν παρακράτος, καρφίτσες, Γκοτζαμανηδες, τρικυκλα, 21η Απριλίου, προέρχονται από τα σπλάχνα της δεξιάς. Η αφροσύνη και η εκδικητικοτητα της ελληνικής δεξιας τα δημιούργησαν. Μιλάμε πάντα για την Ελλάδα βέβαια, όπου οι μαυραγοριτες και οι δωσιλογοι της κατοχής έγιναν κράτος. Όχι για την Γαλλία που εκτελέστηκαν 4500 προδότες σε μια εβδομάδα με την απελευθερωση. Εκεί ναι! Μπορούν ίσως να γίνουν συγκλίσεις.

Υ (01/10/2021 11:20)

Ποιο ΠΑΣΟΚ ρε παιδιά και πράσινα άλογα. Τα κόμματα τύπου Μπααθ έχουν τελειώσει πια σε όλο το κοσμο. Όπως και τα ΜαρξικαΛενινιστικα. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Γελάει όλος ο πλανήτης μαζί μας και με το δίκιο του.

Δημ. Κ. (01/10/2021 11:27)

@ @21/09/2021 11:43 (25/09/2021 21:18)
Χαχαχα. Το ίδιο νόμιζα κι εγώ αλλά για τον Κανταρέλη.

Ε όχι! (01/10/2021 12:03)

Το κόμμα που εκμαυλισε τα πάντα έχει μούτρα να διεκδικεί θέση στο πολιτικό σκηνικό.

* φοβερή ερημία του πλήθους * (04/10/2021 17:18)

Το πρόβλημα του ΠΑΣΟ-Κ-ΙΝΑΛ είναι ότι οι διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού εξελίσσονται μέσα στη «φοβερή ερημία του πλήθους», που θα έλεγε ο ποιητής.
Ανεβάζουν κάτι στο Fαcebοοk και στο Twitter στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται "τζερτζελο" με fans και haters. Ανεβάζουν κι οι πασοκτζηδες και δεν ασχολείται κανένας.

Αντί σχολίου... (12/10/2021 09:27)

https://www.youtube.com/watch?v=5Yu4X8PBgKE

Ι.Ζ. (13/10/2021 09:23)

Περαστικά από καρδιάς στην Φώφη Γεννηματά με το βαρύ επώνυμο που είναι συνυφασμένο με το κοινωνικό κράτος στο χώρο της υγείας, η οποία κράτησε τα ποσοστά σε αξιοπρεπές επίπεδο σε δύσκολες εποχές που το κόμμα θα μπορούσε να γίνει επιπέδου μλ-κκε. Όσοι τρέξατε βιαστικά να στηρίξετε υποψηφίους θα καταλάβετε σύντομα ότι ανέτειλε ήδη το άστρο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο οποίος θα είναι ο νέος επικεφαλής και θα έχει σοβαρό και υψηλό ρόλο στην επόμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση.

Πασοκιάδα 1 (18/10/2021 12:37)

ΠΑΣΟΚ = βαρύ παρελθόν αλλά καθόλου μέλλον με ψηφοφόρους άτομα προχωρημένης ηλικίας. Οι καλές εποχές είναι πίσω τους, όχι μπροστά τους. Λοβέρδος: Eνσαρκώνει μέχρι αηδίας την περίοδο του σημιτικού "εκσυγχρονισμού" τα μπουζούκια και τις αστακομακαρονάδες. Ανδρουλάκης: μια ήπια εκδοχή του εκσυγχρονισμού, σαν τον αγροκαλλιεργητή από τη Λακωνία στην ταινία "Ας περιμένουν οι γυναίκες". Καλό παιδί αλλά δεν μπορεί να ξυπνήσει τις παλιές πασοκικές αναμνήσεις. Κεγκέρογλου: επαρχιακός συγκεκτρωσιάρχης του ΠΑΣΟΚ γύρω στο '85. Παραπέμπει στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν κάνει για ηγέτης. Το πολύ για πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού. Καστανίδης: ο πιο ΠΑΣΟΚ από όλους αλλά Σκανδαλίδης με άλλο πρόσωπο. Δεν έχει την υπερβολή που θα συνέγειρε τα πασοκικά πάθη. Χρηστίδης: ο χαραμοφάης εγγονός που όταν τον αντικρίζουν οι γηραλαίοι πασόκοι θέλουν να μεθύσουν και να φωνάξουν "Ηλία ρίχτο».

Πασοκιάδα 2 (18/10/2021 12:41)

Και μια ειδική αναφορά στον GAP που ακούγεται ότι το σκέφτεται να κατέβει για υποψήφιος.
O άνθρωπος είναι ο ορισμός της αντίφασης. Διαθέτει το ιστορικό επώνυμο του Ηγέτη του κινήματος, είναι όμως και ο άνθρωπος που μαζί με τον Βενιζέλο το κατέστρεψε. Το πήρε πολυκατάστημα και το παρέδωσε ψιλικατζίδικο.

Ως φυσιογνωμία είναι ο λιγότερο ΠΑΣΟΚ από όλους τους υποψηφίους, είτε στη λαϊκίστικη, είτε στην εκσυγχρονιστική του εκδοχή. Μπορεί κανείς να φανταστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου ή τον Κώστα Σημίτη με ποδηλατικό κολάν ή με κανό ;

Ανώνυμος (20/10/2021 21:09)

@Πασοκιάδα 2 (18/10/2021 12:41)

Ο μόνος πρωθυπουργός στην ιστορία του κοινοβουλευτισμού που έχασε πρωθυπουργία χωρίς το κόμμα του να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία !!! Τον απέπεμψε το κόμμα του !!!
Αφού την προηγουμένη του έδωσε στη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης !!!

Αλλά πιο ειδικός, γι' αυτά τα εξόχως πασοκικά, είναι ο Γιάννης ο Βούρος που υπήρξε και βουλευτής του Γιωργάκη.

Αβανταδόρος του Κούλη ο Γιωργάκης (20/10/2021 21:36)

Η υποψηφιότητα ΓΑΠ είναι σαφέστατα μια εξέλιξη υπέρ του Μητσοτάκη.
Η θεωρία ότι αν πάρει την ηγεσία του ΠΑΣΟ-Κ-ΙΝΑΛ και αν μπει στη Βουλή, θα στηρίξει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, είναι παραπλανητική και κακώς την καταπίνουν αμάσητη και αρκετοί Συριζαίοι.
Η επανεμφάνιση του πρωθυπουργού του 1ου και καθοριστικού μνημονίου, πλήττει την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Αποκλείει την προοδευτική κυβέρνηση και διαιωνίζει το σύστημα Μητσοτάκη.


Διαλύστε το να τελειώνουμε. - (21/10/2021 09:40)

Σιγά μη γίνουν εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για ανάδειξη αρχηγού. Ο μονίμως μαυρισμένος (από τις μόνιμες διακοπές) ΓΑΠ, δεν συνηθίζει να ξεκινά από την ίδια αφετηρία με άλλους. Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έγινε κουρελοχαρτο ένα βράδυ σ' ένα σπίτι στο Κολωνάκι, όταν παρελαβε τα κλειδιά της Χαριλάου Τρικούπη. Το ίδιο (ή κάπως έτσι) θα γίνει και τώρα.

Ρε παιδιά... (21/10/2021 10:20)

Γιατί δεν μαζευόμαστε 5000 Φιλαδελφειώτες να υπογράψουμε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το Βούρο και να γίνει ο σφος Κουτσάκης δήμαρχος;

Ανωνυμος (21/10/2021 10:26)

@18/10/2021 12:41 για φαντάσου όμως τον Βενιζέλο με ποδηλατικό κολάν ή πάνω σε κανό.

Η αλήθεια για το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-ΕΔΕΜ (1) (24/10/2021 11:42)

Οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝ.ΑΛ. (ή όπως αλλιώς θέλετε να το λέτε) δεν είναι τόσο αθώες και τόσο πολιτικές όσο φαίνονται. Έχουν πίσω τους πολύ παρασκήνιο το οποίο δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. κουβαλάει πολλές αμαρτίες και πάρα πολλά χρέη και δάνεια. Επειδή πολλοί ευαγγελίζονται την "αλλαγή" και τη "νέα αλλαγή" και διάφορα άλλα περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ και "στον ήλιο τον πράσινο τον ήλιο που ανατέλλει…", τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα. Τα δυσθεώρητα χρέη του ΠΑΣΟΚ (μιλάμε για πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ) και του ΑΦΜ που αντιστοιχούσε στο κόμμα έχουν μπλοκάρει και δεσμεύσει το συγκεκριμένο ΑΦΜ. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο έγινε και η μετάλλαξη-αλλαγή του ΑΦΜ και του ονόματος από ΠΑΣΟΚ σε ΚΙΝΑΛ. Ιδρύθηκε λοιπόν ένας πολιτικός φορέας με τον τίτλο "Κίνημα Αλλαγής" κάτι σαν ομπρέλα στην οποία στεγάζονται από κάτω άλλοι σχηματισμοί με συγκεκριμένα ΑΦΜ.

Η αλήθεια για το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-ΕΔΕΜ (2) (24/10/2021 11:47)

Όταν πέφτουν οι κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ένα μέρος πάει στους δεσμευμένους λογαριασμούς του ΠΑΣΟΚ για τα χρέη, ένα μέρος πάει στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου κι ένα μέρος στο ΕΔΕΜ του δικηγόρου κ. Απόστολου Πόντα. Τα χρήματα από ΚΙΔΗΣΟ και ΕΔΕΜ χρησιμοποιούνται για τα λειτουργικά έξοδα της Χαριλάου Τρικούπη. Όπως αντιλαμβάνεστε χωρίς αυτή την διαδικασία ούτε ΚΙΝΑΛ θα υπήρχε, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε τίποτα. Οι παραπάνω λόγοι δείχνουν πόσο ανορθόδοξη και μπερδεμένη είναι η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών. Έτσι εξηγούνται και κάποιες υποψηφιότητες. Αυτά είναι γνωστά πράγματα στους παροικούντες την πασοκική Ιερουσαλήμ. Το ότι δεν τα λένε οι πασόκοι, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Πάντως είναι βέβαιο ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός θα επηρεάσει σαφέστατα και την προεκλογική κούρσα και το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο επόμενος πρόεδρος της Χαριλάου Τρικούπη, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΙΔΗΣΟ ή της ΕΔΕΜ;

Λογιστής (25/10/2021 11:27)

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε το 1974.
Έκτοτε, έχουν περάσει 47 χρόνια.
Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ είναι (χοντρικά) 250.000.000 €.
Που σημαίνει κατά μέσο όρο 5.319.148 € ΧΡΕΗ το χρόνο.
Όλα αυτά ενώ παράλληλα έπεφταν στη Χαριλάου Τρικούπη σταθερά κρατικές επιχορηγήσεις, εισφορές υπουργών, βουλευτών, στελεχών κλπ (κατά τα πολλά χρόνια στην εξουσία), και με συνδρομές 1.000.000 μελών και φίλων (κάποτε καταγεγραμμένων κατά την εκλογή του ΓΑΠ κόντρα στον Μπένυ). !!!

Μιλάμε για την μεγαλύτερη προβληματική ΔΕΚΟ της χώρας!

Μπ. (25/10/2021 11:48)

Αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ (ωραία χρόνια!) το έκανε κάποτε κι ο ιστορικός ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.
Το έκανε "Νέος Πανιώνιος" κι άλλαξε ΑΦΜ.

Προς τοπικούς κιναλοΠασόκους (21/05/2022 16:54)

Απεδείχθη περίτρανα ότι ο νέος σας "αρχηγός" που κοκορευόσασταν ότι υπέρψηφίστηκε στη ΝΦ, δεν είναι κομιστής του καινούργιου. Υπέκυψε στις μεθόδους και τους μηχανισμούς που τον γέννησαν αφού μετέτρεψε σε μνημόσυνο της ανανέωσης το συνέδριο.
Αυτοί που έστηναν τις «Ελιές» και τα «Κινάλ» για να το καταργήσουν, που μηχανεύονταν κομπίνες για να μην αναλάβουν τα χρέη του, που το έριξαν στη διαφθορά, το διέλυσαν, το χρεοκόπησαν και το διέσπασαν, που αλλοίωσαν το ιδεολογικό στίγμα του και την πολιτική του, που διέγραψαν την ιστορία του, που υπονόμευσαν τον ιδρυτή του, που συνέπραξαν με τους αντιπάλους του, ήταν όλοι εκεί.

Ανώνυμος (24/05/2022 18:31)

Με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ μάθαμε κι ότι ζει ο Απόστολος Κακλαμάνης. Μιλάμε για τεράστια ανανέωση το "κίνημα".

Φλ. (25/05/2022 08:20)

@16:54 Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Το πρώην ΠΑΣΟΚ σκέτο και νυν ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να ξεφύγει απ' το dna του. Κόμμα χτισμένο στα πρότυπα του Μπάαθ. Ούτε μπορεί ούτε θέλει να εκσυγχρονιστεί.

Ανώνυμος (25/05/2022 08:32)

Κάποτε, στην όχι και τόσο μακρινή δεκαετία του '80, με ένα χαρτί από μια Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που πιστοποιούσε ότι ο κάτοχός του είναι μέλος του κινήματος, έμπαινε κανείς στο δημόσιο για πλάκα και σε όποια υπηρεσία ήθελε. Ο οργανωμένος ΠΑΣΟΚτζής ήταν κάτι σαν επάγγελμα. Βέβαια το επάγγελμα έπεσε σε παρακμή. Όλα αυτά τελειώσανε και οι γηραλέοι πια ΠΑΣΟΚΟΙ ζουν με τις αναμνήσεις τους.

@(08:32) (26/05/2022 07:23)

Γι αυτό και σήμερα που το δημόσιο δεν μπορεί να απορροφήσει πλέον εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο κόμματα που έφεραν τη σαπίλα και την καταστροφή μέσω διορισμών άχρηστων όπως το Πασοκ και το αδερφάκι του ο Σύριζα που σχεδίαζε κάτι ανάλογο δεν έχουν μέλλον. Όσοι αγωνιζόμαστε μέρα νύχτα σε κανονικές δουλειές με απαιτήσεις δεν θα αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει πάλι και ενώ εμείς θα πεινάμε να βλέπουμε τα λαμόγια του δημοσίου να συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους όπως συνέβη και τη δεκαετία 10-20.

Ανωνυμος (31/05/2022 10:59)

@07.23
Έγραψες ένα σεντόνι για να μας πεις ότι η ΝΔ με ηγέτη τον γιο του αρχιερέα του ρουσφετιου δεν φταίει σε τίποτα και για όλα φταίνε τα άλλα δύο κόμματα που εξυπηρετούν το ίδιο σύστημα! Και φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι λαμόγια!
Πιο βλάκας πεθαίνεις!
Υ.Γ. Καμμιά σχέση με το δημόσιο ούτε εγώ ούτε συγγενής μου!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Συνεχίζονται οι φιλότιμες προσπάθειες Βούρου να κρατήσει ενωμένη την αντιπολίτευση εναντίον του!

Αθλιότητες Βούρου ως το τέλος! Έβαλε Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα που μιλούν Σερετάκης- Γεωργαμλής!

Πρόσκληση Συμπαράστασης κι Αλληλεγγύης

Ο Αλέκος Γούλας γράφει για τη νεανική παραβατικότητα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πλημμύρισε και πάλι η Φιλαδέλφεια- Σφυρίζει αδιάφορα ο τουρίστας Βούρος (φωτο)

Και ξαφνικά τα οπαδικά μέσα της ΑΕΚ παίζουν... Γεωργαμλή!

Γιατί ο Βούρος δεν αξίζει να είναι δήμαρχος- 1. Πολιτική ανεπάρκεια

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συμπαράταξης

Έμαθε κατά πού πέφτει κι η πλατεία Χρυσαλλίδος ο τουρίστας δήμαρχος

Ο μεγαλύτερος εχθρός της διοίκησης Βούρου είναι ο ίδιος της ο εαυτός και όχι οι υπάλληλοι

Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου η Συμπαράταξη

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!

Γι' αυτό τι λέτε, κύριε Λέκκα;

Γέμισε ο πεζόδρομος της Μυριοφύτου στα εγκαίνια του Γατσούλη

Τετάρτη τα εγκαίνια του Γεωργαμλή, Πέμπτη του Τζέλη

Δημοφιλέστερα άρθρα

Ο Γιάννης Βούρος είναι φίλος και σύντροφος στο ΠΑΣΟΚ με τον μπαμπά της Άννας

Ευτυχώς που έδρασαν οι γονείς στο 1ο δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας!

Αρχίζει το ματς...

Οι δουλευταράδες νέοι του Γιάννη Βούρου

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!

Κουίζ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας

Αθλιότητες Βούρου ως το τέλος! Έβαλε Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα που μιλούν Σερετάκης- Γεωργαμλής!

Συμπατάραξη: Όχι στον εγκιβωτισμό του Κηφισού

Η Θεσσαλία «φωνάζει» στη Φιλαδέλφεια: Κάντε ΤΩΡΑ το αντιπλημμυρικό στη Σκρα

Πλημμύρισε και πάλι η Φιλαδέλφεια- Σφυρίζει αδιάφορα ο τουρίστας Βούρος (φωτο)

Αυτό είναι το πρόγραμμα επισκέψεων του Γιάννη Τομπούλογλου

Έμαθε κατά πού πέφτει κι η πλατεία Χρυσαλλίδος ο τουρίστας δήμαρχος

Συμπαράταξη: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της προοπτικής

Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της Συμπαράταξης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Πλημμύρισε και πάλι η Φιλαδέλφεια- Σφυρίζει αδιάφορα ο τουρίστας Βούρος (φωτο)
Xρήστης: διόρθωση
φυσικά και είναι ο Κηφισός. μη γράφετε ότι πλημμύρισε, τίποτα δεν πλημμύρισε. ούτε η φωτογραφία αυτή έχει κάτι παράξενο, ούτε επικίνδυνο. α...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Ok παιδιά, δεν το λήγετε εσείς, το λήγω εγώ. Μην ξαναστείλετε εδώ, δεν ανεβάζω τίποτα...

Και ξαφνικά τα οπαδικά μέσα της ΑΕΚ παίζουν... Γεωργαμλή!
Xρήστης: Ανωνυμος
Ας ελπίσουμε ότι στο Βουρο θα σταματήσει του κακού η σκάλα και δεν θα φτάσουμε και στον Κοκο. ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @Ανωνυμος (27/09/2023 22:18)
Αν έγραψε ότι με σιχαθηκε το ίδιο ακριβώς έγραψε και για σένα. Αλλά τι περιμένω να καταλάβει κάποιος που αντιμετωπίζει ένα γήπεδο 90 χρόνων ...

Πλημμύρισε και πάλι η Φιλαδέλφεια- Σφυρίζει αδιάφορα ο τουρίστας Βούρος (φωτο)
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@11.10 Εδώ θα είναι κολλημένο το μάτι σου, χιμπαντζή......

Πλημμύρισε και πάλι η Φιλαδέλφεια- Σφυρίζει αδιάφορα ο τουρίστας Βούρος (φωτο)
Xρήστης: Να σε δω....
Να σε δω τι θα γράφεις το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου. Κυριακή κοντή γιορτή....

Και ξαφνικά τα οπαδικά μέσα της ΑΕΚ παίζουν... Γεωργαμλή!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@21.41 Πού ξέρεις ποια κόμματα πρότειναν στο Βούρο; Είσαι ο ίδιος ο Βούρος; Δεν νομίζω, Μάλλον είσαι ο γνωστός χιμπαντζής που απειλείς τους ...

Πλημμύρισε και πάλι η Φιλαδέλφεια- Σφυρίζει αδιάφορα ο τουρίστας Βούρος (φωτο)
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Ok νομίζω ότι όλες οι φωτο μιλούν μόνες τους- Στο κείμενο δεν υπάρχει Κηφισός, οι φωτο μιλούν μόνες τους. ...

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συμπαράταξης
Xρήστης: προγραμματιστής
Φαίνεται ότι Τομπούλογλου-Παπαλουκά-Γούλας έχουν κάνει σοβαρή δουλειά στο κομμάτι του προγράμματος. Μακάρι να υλοποιηθεί, η αλλαγή δημοτικής...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Ανωνυμος
ΝτίνοςGeorgeΚωσταςTassos Από σεβασμό στον διαχειριστή ο οποίος πολύ ευγενικά σου έγραψε ότι σε σιχαθηκε η ψυχή του, θα σταματήσω το δούλεμα ...

Πλημμύρισε και πάλι η Φιλαδέλφεια- Σφυρίζει αδιάφορα ο τουρίστας Βούρος (φωτο)
Xρήστης: Κηφισός
Προτελευταία φώτο, γέφυρα Νησίδας. Ο Κηφισός είναι αυτός, εγκιβωτισμενος από ηλιθιότητα. ...

Πλημμύρισε και πάλι η Φιλαδέλφεια- Σφυρίζει αδιάφορα ο τουρίστας Βούρος (φωτο)
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Δεν υπάρχει πουθενά Κηφισός στην ανάρτηση, αγαπητέ…...

Και ξαφνικά τα οπαδικά μέσα της ΑΕΚ παίζουν... Γεωργαμλή!
Xρήστης: Επώνυμος
Ματαιοπονείς απελπισμένε γλόμπε που σαν υστέρω τσιρίζεις κάθε τόσο σε βάρος του μοναδικού σοβαρού δημάρχου που πέρασε ποτέ από την πόλη μας....

Πλημμύρισε και πάλι η Φιλαδέλφεια- Σφυρίζει αδιάφορα ο τουρίστας Βούρος (φωτο)
Xρήστης: διόρθωση
σας παρακαλώ πολύ, αφαιρέστε τον Κηφισό απο το δημοσίευμά σας. η κοίτη δεν ειναι σε καμία περίπτωση πλημμυρισμένη. ...

Και ξαφνικά τα οπαδικά μέσα της ΑΕΚ παίζουν... Γεωργαμλή!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@02.08 Εδώ βγήκε δήμαρχος ο Βούρος, πλάκα μας κάνεις τώρα; ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©