Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε στις 15/10/2020 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  11 σχόλια

Iδιαίτερα κινητικοί και "ορεξάτοι" εμφανίζονται οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου που κινούνται στο χώρο της αντιπολίτευσης (δεν συμπεριλαμβάνονται οι ανεξάρτητοι Θάνος Λέκκας που έχει ενταχθεί ήδη στη διοίκηση αλλά και η Σοφία Αλεφραγκή, που προσμετράται στους "συμπολιτευόμενους" από τους ανεξάρτητους).

 

Πρόκειται ουσιαστικά για την τριάδα Γιάννης Ουσταμπασίδης- Αλέκος Γούλας- Ευτυχία Παπαλουκά, γύρω από την οποία κινούνται μια σειρά άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι: Την πρόσφατη παρέμβαση- πρότασή τους για αξιοποίηση της δημοτικής συγκοινωνίας για μεταφορά φοιτητών συνυπάγραψε ο Πέτρος Λαζαρίδης, αν και δεν έχει αποστασιοποιηθεί από το Ξανά Μαζί του Παντελή Γρετζελιά. 

 

Στη σημερινή τους παρέμβαση, που ζητούν την επέκταση της γραμμής του τρόλεϊ, έχουν επίσης μια υπογραφή- έκπληξη κάτω από τη δική τους: Εκτός από τους τρεις ανεξάρτητους και τον Πέτρο Λαζαρίδη, την πρόταση υπογράφει και ο Κώστας Τομπούλογλου, δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Η Πόλη της Καρδιάς μας και αδελφός του επικεφαλής του συνδυασμού, Χάρη Τομπούλογλου -ο οποίος Χάρης όμως δεν υπογράφει! 

 

Είναι προφανές ότι οι τριάδα των ανεξάρτητων θέλει να δείξει ότι συζητά με το μεγαλύτερο κομμάτι της αντιπολίτευσης (ασφαλείς πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος με τη Δύναμη Πολιτών, αν κι εκεί το "αγκάθι" της διαγραφής Παπαλουκά είναι πρόσφατο, άρα σημαντικό εμπόδιο. Ωστόσο ως τις εκλογές υπάρχει "πλέριος" χρόνος...).

 

Αό την άλλη μεριά, συνδυασμοί όπως Η Πόλη της Καρδιάς μας θέλουν να έχουν ανοικτή την πόρτα στους ανεξάρτητους για... προφανείς λόγους.

 

Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι ανεξάρτητοι θα συνεχίσουν τις κοινές πρωτοβουλίες- προτάσεις, κι όπου αυτό είναι εφικτό θα "εμπλουτίζουν" τις παρεμβάσεις τους με υπογραφές κι άλλων δημοτικών συμβούλων από όλο το πολιτικό φάσμα.

 

Δείτε τι προτείνουν με τη σημερινή επιστολή τους: 

 

*****

 

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.,

Με την παρούσα επιστολή μας, σας ζητούμε όπως εισαχθεί στην αμέσως  προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου , είτε ως  τακτικό, είτε ως έκτακτο θέμα εκτός Η.Δ., η πρότασή μας για την επέκταση της υφιστάμενης γραμμής τρόλεϊ Νο. 3 που διέρχεται από τον Δήμο μας με αντίστοιχη μεταφορά του σημείου αφετηρίας.

Συγκεκριμένα :

Σήμερα η προαναφερόμενη γραμμή τρόλεϊ Νο. 3 «Ν. Φιλαδέλφεια – Άνω Πατήσια - Ν. Ψυχικό» έχει αφετηρία επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης έναντι του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος Ν. Φιλαδέλφειας και ζητούμε όπως αυτή μεταφερθεί σε διαφορετικό σημείο και ειδικότερα στο Βορειοανατολικότερο άκρο στα όρια του Δήμου μας, έτσι ώστε να διέρχεται από την οδό Δεκελείας καθ΄ όλο το μήκος της μέχρι την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (όρια Δήμων Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας και Μεταμόρφωσης) και συγκεκριμένα να διέρχεται και από τις στάσεις «Τροχονόμος», «Άλσος», «Κομπαρσίτα», «Έσπερος», «Εργατικές Πολυκατοικίες», «Βλάχου».

Σκοπός αυτής της επέκτασης είναι να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της πόλης μας καθόσον μέχρι σήμερα διέρχονται δύο αστικές γραμμές λεωφορείων, η 619 και Β9, οι οποίες απλά διατρέχουν την πόλη μας αλλά δεν τερματίζουν εντός αυτής.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πολύ αραιή η συχνότητα της διέλευσης των προαναφερομένων γραμμών λεωφορείων με συνέπεια οι κάτοικοι των περιοχών «Εργατικές Πολυκατοικίες», «Αγία Μαρίνα» να μην εξυπηρετούνται επαρκώς και να διαμαρτύρονται εύλογα όπως συχνά έχουμε διαπιστώσει .

Επιπλέον επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Με δεδομένη την πανδημία COVID-19 και την ανάγκη εξυπηρέτησης των κατοίκων μας από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με ασφάλεια και όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις , το πρόβλημα οξύνεται και γίνεται πιο έντονο καθόσον οι διερχόμενες 2 γραμμές των αστικών λεωφορείων είναι συνήθως πλήρεις από επιβάτες που επιβιβάζονται σε προγενέστερες στάσεις άλλων Δήμων (Δήμοι : Αθηναίων, Λυκόβρυσης, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Κηφισιάς) .

Η συχνότητα δρομολογίων των 2 ανωτέρω λεωφορειακών γραμμών υπερβαίνει τα 25 λεπτά αναμονής ανά στάση σε καθημερινή βάση, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις των συμπολιτών μας, οι οποίοι διαμένουν στις συγκεκριμένες γειτονιές.

Με την αιτούμενη από εμάς μεταφορά της αφετηρίας της γραμμής Νο3 του τρόλεϊ, επιπλέον θα μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος που θα προκληθεί από την επικείμενη λειτουργία του νέου Γηπέδου της ΑΕΚ που βρίσκεται όμορα της σημερινής αφετηρίας του τρόλεϊ.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε όπως συζητηθεί η πρότασή μας και ληφθεί Απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν όπως οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μεριμνήσουν για την τελική ευόδωση του αιτήματός μας και της συνακόλουθης Αποφάσεως του Δ.Σ., ερχόμενες σε επικοινωνία, κατά λόγο αρμοδιότητας, με τους επισπεύδοντες Φορείς και Υπηρεσίες . 

 

Οι Αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

 

ΓΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Πορτοσάλτε για Βούρο: Άχρηστος δήμος - Φταίει ο δήμαρχος- Να ψηφίζετε σοβαρούς - Τον κουδούναγε

 

Πόσα παίρνουν αυτοί που λιβανίζουν τον Βούρο (Σεπτέμβριος 2020)

 

Οι «κουδουνάτοι»

 

Μαυρογιαλλούρος, με βήτα

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην πόλη και μια «κούκα» που δεν φέρνει την άνοιξη για τη δημοτική Αρχή

 

Απίστευτο! Έκοψαν αιωνόβιο δένδρο γιατί... έτσι τους αρέσει!

 

Ένα κουίζ «τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;»

 

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα...

 

Βασιλόπουλος σε Βούρο: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...

 

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά

 

Η απάντηση της Ευτυχίας Παπαλουκά στη διαγραφή της

 

Δημοτικό Συμβούλιο: Άλλη μια συνεδρίαση χωρίς νόημα και ειρμό...

 

Αγράμματοι κομματάνθρωποι πίσω από τις καταλήψεις σχολείων

 

Σοβαρότης μηδέν...

 

Μια νέα αντιπολίτευση δημιουργείται στο δήμο

 

Κοινή επιστολή Γούλα- Ουσταμπασίδη: Υπάρχει η «Πόλης Ενότητα»;

 

Τι με «χάλασε» στους νέους αντιδημάρχους

Γράψτε την άποψή σας

Ανώνυμος (16/10/2020 10:08)

Να μαζευτούμε και να πάτε παιδιά.

;;; (17/10/2020 14:05)

Δηλαδή αυτά τα πρόσωπα που βρίσκονται τόσα χρόνια στα κοινά της πόλης τι νέο και διαφορετικό θα φέρουν τώρα;;; και γιατί δεν το έφεραν τόσα χρόνια που ασχολούνται και κατεβαίνουν στις εκλογές;;; πριν ένα χρόνο έπιναν νερό στο όνομα των επικεφαλής τους. Τώρα ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν το φως το αληθινό;;;

Anonymos (17/10/2020 20:04)

@;;; Ακριβώς επειδή ασχολούνται με τα κοινά της πόλης χρόνια γνωρίζουν και τα προβλήματα. Δεν είναι από μόνο του κακό αυτό, εκτός κι αν προτιμάμε τα φαινόμενα "τουριστών". Και είναι στα συν το ότι κάνουν θετική αντιπολίτευση και προτείνουν κάποια πράγματα προς όφελος των δημοτών και δεν κριτικάρουν απλώς. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Οι επικεφαλής να κοιτάξουν να γίνουν κι αυτοί λίγο πιο χρήσιμοι για την πολη...μηδενός εξαιρουμένου

Ανώνυμοσ (18/10/2020 10:56)

@Anonymos (17/10/2020 20:04)

Σύμφωνα με τη λογική σου θα πρέπει να ψηφίζουμε μόνο Τομπούλογλου και Γρετζελιά.
Είναι οι πιο παλιοί στα τοπικά και γνωρίζουν τα προβλήματα.

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του (18/10/2020 11:28)

Συνήθως οι λαγοί εμφανίζονται ένα χρόνο πριν τις δημοτικές. Τώρα εμφανίστηκαν πολύ νωρίτερα.

(18/10/2020 11:42)

@20:04 Κι οι αντιδήμαρχοι της Γαϊτανά που τώρα είναι στο βουροτιγρεϊκο ασχολούνται χρόνια. Ειδικά οι χαλκηδονιωτες. Όπου και όπως και αν ασχολήθηκαν όμως απέτυχαν παταγωδώς. Στο μόνο που πέτυχαν ήταν να εκλέγονται (αν και κάποιοι ούτε αυτό το καταφερνουν πια) ή να αποκομιζουν προσωπικά οφέλη.

Δ. Κ. (18/10/2020 13:36)

@17/10/2020 20:04 που την είδες τη θετική αντιπολίτευση? Θόρυβο κάνουν για την ωρα γύρω από το όνομα τους λέγοντας ανεδαφικα πράγματα.

Γεωργίου speaking (18/10/2020 22:39)

Να προσέχουν μην καούν στο ζέσταμα μιας και είναι κινητικοί και ορεξάτοι. Η πρώτη τους δημόσια πάντως, ως ομάδα των 4, δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη. Κάθε άλλο. Φανερή η έλλειψη κοουτσαρίσματος. Χωρίς σύστημα. Αυτοσχεδιάζουν κι ό,τι κάτσει. Αυτοι μόνο με Γρετζελιά στρώνουν.
Το ότι στο ροστερ μπήκε κι ο Κώστας λέει πολλά μετά τα φημολογουμενα deals για το επομενο πρωτάθλημα σε τρία χρόνια.

@Δ. Κ. (19/10/2020 11:18)

"Ανεδαφικά πράγματα" αυτά που ΗΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ σε όλους σχεδόν τους γύρω δήμους; Βρείτε τουλάχιστον κάτι άλλο να λέτε.

Πολίτης (19/10/2020 12:55)

Δεν με νοιάζει αν είναι πρόταση του δημάρχου, του πρώην του νυν, των ανεξάρτητων και εξαρτημένων.
Ελπίζω και εύχομαι να γίνει γιατί πράγματα όσοι μένουμε στις εργατικές κατοικίες αντιμετωπίζουμε δυσκολία με την μετακίνηση και ειδικά τέτοιες μέρες.
Ελπίζω να γίνει!

Ανώνυμος (22/10/2020 09:17)

@4Κ (18/10/2020 11:42)

Δύο λάθη έκανε ο μακαρίτης στη Χαλκηδόνα: 1) "Ξέπλυνε" την ακροδεξιά, που βολόδερνε στο ημιγραφικό τηλεάστυ (τότε) του Καρατζαφιόζη, μαζεύοντάς την για να έχει δεξιά στήριξη. 2) Γιγάντωσε και υπερεκτίμησε ως μεγαλοπαράγοντα τον βλαχοπασόκο του Κουκλακίου.
Στο όνομά του κάποιοι θα πρέπει να πίνουν νερό. Δεν θα τους ήξερε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς τους.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Όχι, ρε Βασίλη...

Δράση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης των Εθελοντών στο Άλσος

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης απευθύνει ερωτήματα για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης

Εκλογομαγειρείο

Ο Στέλιος της καρδιάς μας

Βόμβα! Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανθή Παπακώστα παραιτήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή

Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά στη Σκρα- Και πάλι κομπάρσος η διοίκηση Βούρου

«Βροχή» οι καταγγελίες κατά της διοίκησης Βούρου- Ο δήμαρχος στον κόσμο του...

Αναδιατάσσεται η διοίκηση Βούρου αλλά δε σώζεται

Ντροπή! Τα τσιράκια του Βούρου δεν ήθελαν να αφήσουν τον Ουσταμπασίδη να καταθέσει στεφάνι

Αλλάζει ο χάρτης της αυτοδιοίκησης- Πώς εκλέγονται οι δήμαρχοι-29μελές το δημοτικό συμβούλιο

Δύναμη Πολιτών εναντίον Τάφα: Μιλάει ο συκοφάντης και υβριστής...

Οι πολίτες αγωνιούν για το νεκροταφείο- Απορούν στα social media κι η διοίκηση... Ποια διοίκηση;

«Τάφου σιωπή» από τη διοίκηση για το νεκροταφείο...

Χωρίς πυξίδα...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: @(17/06/2021 18:57)
Πράγματι αυτό το έκτρωμα που κυβέρνησε με συμβούλους επιπέδου Καρανικα, χωρίς κανένα σχέδιο και με ατελείωτα ψέματα είναι ντροπή για τους Έλ...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: @Φίλη ΣΥΡΙΖΑ
Χαχαχαχαχσ Γελάει το σύμπαν με το τσίριζα που θα κρατήσει τα μπόσικα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Η ξεφτίλα που έζησαν οι μεροκαματιάρηδε...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: Μόνο ΠΑΣΟΚ ρε μούτρα
Να εδώ. Αρχίζει η πράσινη επανάσταση. https://youtu.be/LUNx9bsYS-8...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: Φίλη ΣΥΡΙΖΑ
Λυπηρό φαινόμενο για τη πρώτη πολιτική δύναμη της πόλης. Δεν αντικατοπτρίζει ούτε αριθμητικά ούτε ποιοτικά η "οργάνωση" το εκλογικό αποτέλεσ...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΧΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
@-ριος (16/06/2021 18:29) Τα οικογενειακα σας ειναι δικο σας προβλημα. Αν και τετοιοι ησασταν παντα απο παλια. Αλλα αυτο το 'νεοφιλε λαιλαπα...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: ΔΕΞΙΟΣ (ΟΥΤΕ ΚΕΝΤΡΟ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟ) ΣΚΕΤΟ
ΓΑΤΑΚΙΑ ΖΑΙΟΙ όταν εμείς στήναμε ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ και ΙΝΤΡΙΓΚΑ στις δημοτικές, εσάς σας έβαζε η μαμά σας Οβομαλτίνη στο γάλα. Ούτε ως ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚ...

«Βροχή» οι καταγγελίες κατά της διοίκησης Βούρου- Ο δήμαρχος στον κόσμο του...
Xρήστης: ~ ΛyσσασμένOs ΓενiΤΣα®Οs ( έγινα στη "σκεπαστή" ) ~
Ή Βοσνία-Ερζεγοβίνη ή Βόρειο Ιρλανδία θα ταξιδέψουμε -αρχικά- στο Conference League, μετά την χθεσινή κλήρωση. Δύο "μπαρουτοκαπνισμένοι" προ...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: Ανωνυμος*
@i3 Ήταν ο Γρεντζελιας αριστερός;; Από όσο θυμάμαι το ΠΑΣΟΚ είχε βγάλει Προβοκατορικο ανακοίνωση ότι πασοκ-κκε- συν στηρίζουν στον β γύρο Γρ...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: -ριος
Μετά από μέρες, κι αφού έμαθα χθες βράδυ για τον θάνατο του Βέττου, είπα να κάνω το πρωί μια περατζάδα από τα τοπικά μμε να μάθω τι συνέβη. ...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: Τιμημένα γηρατειά
@(16/06/2021 15:48) Πόση ζωντάνια μπορεί να έχει ένα κόμμα τοπικά όταν στο συντονιστικό οι 6 στους 9 είναι συνταξιούχοι;...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: @Ανώνυμος 14:04
Ενώ στις Ο.Β. του ΚΚΕ είναι μαζεμένοι όλοι οι άνθρωποι της αγοράς, οι βιοπαλαιστές και οι πολυπράγμονες,ε; ...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: iSyrizαίος
Ευτυχώς είμαι μέλος μόνο στον iSyriza χωρίς παρτίδες με [απο]συντονιστικά με [απο]συντονισταράδες και [απο]συντονισταρούδες....

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: Ανώνυμος
Πρέπει να καταλάβετε ότι η κατάντια των τοπικών οργανώσεων όλων των κομμάτων (με εξαίρεση ίσως το ΚΚΕ) έχει πολύ συγκεκριμένη αιτία. Πέραν α...

Όχι, ρε Βασίλη...
Xρήστης: Κώστας
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Βασίλη! Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου! ...

Εκλογομαγειρείο
Xρήστης: Για σεμινάριο όλο το concept ! Υποκλίνομαι !
Και στο σημείο αυτό να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον "καπελαδούρα" που έμεινε στο απυρόβλητο απ' όλο αυτό το μακελειό που έλαβε χώρα στα παρ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©