Δευτέρα 04.12.2023,  

Δανειστική βιβλιοθήκη ετοιμάζει ένα δημοτικό σχολείο στην Κάλυμνο - Εδώ, «ΑΕΚ ή φάπα»

Δημοσιεύτηκε στις 16/02/2020 στην κατηγορία Σχόλια  |  8 σχόλια

Δανειστική βιβλιοθήκη για ενήλικες -και για εκπαιδευτικούς- που θα αποτελέσει την βάση για τη λειτουργία ενός πρότυπου κέντρου επιμόρφωσης ενηλίκων, φιλοδοξεί να δημιουργήσει το 2ο δημοτικό σχολείο Καλύμνου.

   

   Η πρωτοβουλία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανήκει στην Ελένη Πουλλά, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού σχεδιασμού Κρήτης.

   

   Η κ. Πουλλά (που κατάγεται από την Κάλυμνο) συντονίζει την δράση αυτή και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν αποτελέσματα.

   

   «Ήδη έχει αρχίσει η αποστολή βιβλίων στο 2ο δημοτικό σχολείο και πιστεύουμε ότι η δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2020» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελένη Πουλλά, επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

   

   Η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο γονέων, στοχεύοντας στην δημιουργία της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης για ενήλικες (εκπαιδευτικούς και γονείς) στο νησί.

   

   Μια τέτοια βιβλιοθήκη σε ένα ακριτικό νησί, όπως η Κάλυμνος «μπορεί να προσφέρει και να γίνει η αφορμή για τη δημιουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Επιμόρφωσης Ενηλίκων (εκπαιδευτικών και γονέων). Στο επιμορφωτικό αυτό κέντρο θα διοργανώνονται συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και εργαστήρια στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και πολίτες από όλα τα Δωδεκάνησα, την Ελλάδα και τον κόσμο», αναφέρει η κ. Πουλλά.

   

   Όπως επισημαίνεται σε επιστολή που στάλθηκε σε συλλόγους και φορείς για την στήριξη της προσπάθειας «η Κάλυμνος, που έχει επιδείξει διαχρονικά την αγάπη της για τα γράμματα και τις τέχνες και είναι υπερήφανη για το γεγονός ό,τι οι φτωχοί της σφουγγαράδες και ναυτικοί ανέθρεψαν σημαντικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και στον κόσμο, θα γίνει ένα μικρό αλλά σημαντικό Πνευματικό και Πολιτιστικό κέντρο».

   

Όπως δηλώνει η κ. Πουλλά «με τη δημιουργία βιβλιοθήκης - επιμορφωτικού κέντρου πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς να αναβαθμίζουν συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους, για να μπορούν να γίνουν εμπνευσμένοι δάσκαλοι που θα υποστηρίζουν τους μαθητές/ τριες τους να αναπτύσσονται ολιστικά και να μπορούν να εξελιχθούν σε κριτικά σκεπτόμενους ενήλικες και πολίτες του κόσμου. Επιπλέον, οι πολίτες θα καλλιεργούν γνώσεις και ικανότητες για να φροντίζουν την ατομική και συλλογική ζωή τους με κριτική σκέψη και αγάπη για την φύση την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους».

Η ιδέα προέκυψε με αφορμή τον θάνατο μιας πολύ αξιόλογης δασκάλας της Νίκης Χούλη-Γεωργιάδου, στη μνήμη της οποίας θα αφιερωθεί η προσπάθεια.

Όπως αναφέρει η κ. Πουλά «η Νίκη- Χούλη Γεωργιάδου, δίδαξε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου. Η δική της, μικρή αλλά πολύ σημαντική βιβλιοθήκη ήταν η μοναδική δανειστική βιβλιοθήκη για μένα και για άλλα παιδιά, στο νησί, όταν ήμουν μαθήτρια, γεγονός που συνεισέφερε πολύ θετικά στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ζωής μας».

   

Όσοι θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να αποστείλουν απευθείας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνουβιβλία σχετικά με: Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Διδακτική, Μαθησιακές Δυσκολίες, Τέχνη και Λογοτεχνία για ενήλικες ή μπορεί να ενισχύσουν την προσπάθεια μέσω τραπεζικού λογαριασμού. 

 

Θα μου πείτε, τι σχέση έχει αυτή η είδηση με τους τραμπαρίφες της δημοτικής Αρχής, που υιοθετούν στην πράξη το "ΑΕΚ ή Φάπα"; 

 

Απολύτως καμία!


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Νόμος: Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλονται μαφιόζικα, λειτουργούν και μαφιόζικα

 

Ξηλώνεται το πουλόβερ - Παραιτήθηκε ο Λέκκας από τη διοίκηση του δήμου

 

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

 

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη διοίκηση Βούρου- Μέσα ο Γρετζελιάς, έξω η Παπακώστα

 

Δέκα ψέματα Βούρου, μέσα σε μια μόνο ανακοίνωση

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

 

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ- Βατερλό Βούρου - Στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία της διοίκησης

 

ΕΣΤΙΑ - Βόμβα Βούρου - Ό,τι κι αν πει το δημοτικό συμβούλιο, θα γίνει αυτό που θέλει εκείνος!

 

Άβε, Καίσαρ! Ιδού ο στρατός σου! 

 

Θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στη Δεκελείας. Ο δήμαρχος... Ποιος δήμαρχος;

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Θα τα ξαναβρούν τα συνεταιράκια;

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Η επίσκεψη του δημάρχου στο υπουργείο Παιδείας και η «κολοβή» ενημέρωση

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Ο δήμος θα μετάσχει στη συζήτηση για τον Ποδονίφτη

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα

 

Γράψτε την άποψή σας

είσαι γκρινιάρης (16/02/2020 12:43)

Κοίτα, δεν είναι απαραίτητα καλό να διαβάζει ο κόσμος. Σου ανέβασε ο Ρένος πχ ότι δουλεύει η δημοτική βιβλιοθήκη, με παράδειγμα την κυρία Φιλομήλα Λαπατά. Δες τι έγραφε σχετικά ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου για το βιβλίο της: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/10/2010&id=211161

Το μυθιστόρημα της Φιλομήλας Λαπατά «Η ξυπόλυτη των Αθηνών» (εκδόσεις Καστανιώτη) δείχνει [...] πως η Ιστορία αποτελεί για ορισμένους απλό πρόσχημα προκειμένου να στηθεί ένα χαζευτικό σκηνικό μαζικής κατανάλωσης, που υπερβαίνει κατά πολύ τον κύκλο της ψυχαγωγίας, βγάζοντας από τον κόσμο του κάθε εσωτερική απόχρωση ή αντινομία.

Κώστας (16/02/2020 15:58)

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...
Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος...
θα γίνετε άνθρωποι με το ζόρι...
ΝΦ= ΑΕΚ από το 1930 και για όσο θα υπάρχει αυτή η περιοχή...
Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες που ΔΕΝ ενδιαφέρουν σχεδόν κανένα!!

Hooligan της ΑΕΚ (16/02/2020 16:20)

ΑΕΚΑΡΑ ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ!!!!!!!!!!!

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (17/02/2020 01:07)

@είσαι γκρινιάρης
Κάποια απ τα βιβλία που διάβασα ή διαβάζω ίσως δεν «τυγχάνουν των ευμενών σχολίων» κάποιου κυρίου Χατζητάδε. Ίσως θάπρεπε να τα κάψουμε σε 451 βαθμούς Fahrenheit γιατί δεν είναι καλό να τα διαβάζει ο κόσμος. Η ανάγνωση κάποιων εξ αυτών εξ άλλου επισύρει ακόμα και «ποινή» αφορισμού (ανάγνωσμα της νεότητάς μου: Εμ. Ροϊδη «Η πάπισσα Ιωάννα», ελεύθερο στο διαδίκτυο, καταπληκτικά Ελληνικά, συνιστάται ανεπιφύλακτα) . Ίσως τότε δεν θα είχαμε λόγους να γκρινιάζουμε αλλά δεν θα είμαστε φιλελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες. Δεν θα είμαστε ούτε καν χριστιανοί. «Ερευνάτε τας γραφάς» είπε ο Κύριος. Δεν διευκρίνισε αν οι γραφές θα έπρεπε να έχουν «τύχει των ευμενών σχολίων» κάποιου κυρίου Χατζητάδε, ακόμα κι αν αυτός φοράει ράσα. «Δεν είναι απαραίτητα καλό να διαβάζει ο κόσμος . . .». Δεν περίμενα ποτέ ότι θα διάβαζα ένα τέτοιο σχόλιο σε αυτό το blog.

είσαι γκρινιάρης (17/02/2020 17:12)

Θηραμένη, απ' όλη τη σαβούρα που έχει δημοσιευτεί κατά καιρούς στα σχόλια αυτού του μπλογκ, ακόμη και σε αυτή την ανάρτηση, σε πείραξε η αναφορά σε μια κριτική βιβλίου που έτυχε να παρουσιαστεί επί Γιάννη Βούρου στο πνευματικό μας κέντρο. Όταν τα "μη ευμενή σχόλια" των χουλιγκανοσχολιαστών εδώ στοχεύουν πρόσωπα και υπολήψεις, όταν διάφοροι απειλούν, βρίζουν και γενικότερα δείχνουν το μονοδιάστατο του χαρακτήρος τους, βρίσκεις πως όλα πηγαίνουν ρολόι. Εδώ που τα λέμε, καλά το έχεις διαλέξει το ψευδώνυμο.

Δείτε αυτό (18/02/2020 19:52)

λειτουργεί αρκετά χρόνια

https://filadelfeialib.openabekt.gr/

ΑΕΚ ή ΦΑΠΑ (19/02/2020 08:30)

Στα παράσιτα που έχουν μαζευτεί στην πόλη μας μόνο η ΦΑΠΑ αξίζει. Έκαναν αγώνα άλλωστε τα τελευταία χρόνια για να πετύχουν να βιώσουν την οργή του κόσμου της ΑΕΚ αλλά ευτυχώς ο τελευταίος αναγνωρίζει τους χρηματοδοτούμενους βρωμιάρηδες που θέλουν να το παίξουν θύματα και δεν τους κάνει τη χάρη.

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (20/02/2020 00:26)

@είσαι γκρινιάρης
Δεν μου φάνηκες για σαβουρογράφος και δεν με πείραξε η αναφορά σε μια κριτική βιβλίου αλλά το «δεν είναι απαραίτητα καλό να διαβάζει ο κόσμος». Όμως δεν επανέρχεσαι σε αυτό. Τα περί χουλιγκανοσχολιαστών εκ στόματος κόρακος κρά εξελεύσεται ακόμα κι αν «βάψεις» τους κοράκους καναρίνια ή είναι κριτικοί βιβλίων. Εν μέσω μιας τέτοιας κατάστασης -ακόμα και σε αυτή την ανάρτηση όπως γράφεις- μερικοί προσπαθούμε να διαφωνούμε μεταξύ μας κόσμια πιστεύω. Πάντως με χαροποίησε που το ψευδώνυμό μου έδωσε σε κάποιον την ευκαιρία να (ξανα;) έλθει σε επαφή με τα συμβάντα περί το 405.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: Με το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που μας στήριξε, θα αλλάξουμε την πόλη

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Βόμβες! Τομπούλογλου: Ζητώ ενημέρωση και αρνούνται- Γεωργαμλής: Συγγνώμη που έκανα δήμαρχο το Βούρο

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Τρικυμία εν κρανίω...

Ο Μεσιέ Σουσός

«Πού είσαι βρε τουρίστα, κρυμμένος στη σπηλιά; Έλα στο συμβούλιο» - «Φοβάμαι τον τσολιά»

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
σε "μουσεία της πλάκας, της αντιγραφής, της κλεψιάς και της κοροϊδίας δεν παμε εμείς οι πολιτισμένοι, αουγκανε, και ας τα πληρωσαμε και αυτ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @Ιθαγενης (03/12/2023 04:05
Ασχολησου με το βοθρολιμανο γαυρε γιατί λες τη μια βλακεία μετά την άλλη. Τώρα σε ενοχλούν και οι χώροι πάρκινγκ; Ο καθένας από κει και πέρα...

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.15 Θα πήγε να ψωνίσει βρουβοβλάσταρα...

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου
Xρήστης: Αντικειμενικός
Για να λέμε την αλήθεια και ο Βούρος έχει πάει στη λαϊκή. Προσωπικά τον έχω δει. Το θέμα είναι αν προβλήθηκε - το πρόβαλες. ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: ΑΕΚΑΡΑ
Το θετικό με τα παράσιτα τύπου προβοκάτορα που τολμάνε να συγκρίνουν μεταξύ τους μουσεία του μικρασιατικού ελληνισμού για να σχολιάσουν αρνη...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: Godfather
Σε λίγο δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα! Ότι πει ο Σουλτάνος θα γίνεται. Αλήθεια με τις ανταποδοτικές δεντροφυτεύσεις τι έγινε ; Στ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
Τα συνοδά εργα πληρώθηκαν από την περιφέρεια (40 εκατομμύρια περίπου) για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ! Έτσι δικαιολογήθηκε η περιφέρεια! Τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: George
@σίχαμα Τι σχέση έχουν αυτά που έγιναν πριν 20 χρόνια ρε ανεγκεφαλε με άλλους πρωταγωνιστές και δημοτική αρχή που δεν είχε καμία σχέση με τα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
το μουσείο των αλησμόνητων παρτίδων "Φιλιώ Χαϊδεμένου" δε θα το πιάνετε στο στόμα σας αμόρφωτοι, ή αμόρφωτε, γιατί ενας είσαι λογικα, ούτε τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@ αποβρασμα Αν ζούσες εδώ θα ήξερες ότι τα απορριματοφορα προσπάθησαν να εμποδίσουν το γκρέμισμα του γηπέδου από την στιγμη που δεν είχε εκδ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Γήπεδο για τον λαό δεν θέλατε?...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Μόνος σου είσαι κακομοίρη και γράφεις συνέχεια τα ίδια με διαφορετικά ονόματα. Και αφου το κάνεις ονειρεύεσαι ότι και οι επικριτές σου κάνου...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Μουσείο
Θα βάλουν και τους 131 από την εποχή Αδαμοπουλου; Αυτούς που κατεβασαν τα απορριματοφόρα; Αυτούς που στεκοντουσαν εμπόδιο στα συνοδα εργα το...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Κακομοίρη το μουσείο της ΑΕΚ είναι πολύ πιο μπροστά από οποιοδήποτε άλλο. Αλλά εσύ δεν πρόκειται να το δεις ποτέ οπότε πρόσφυγα μαϊμού μην β...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
δε θα κάτσω να απαντάω ξεχωριστα σε κάθε καημενο που γράφει με 5 διαφορετικά ονόματα μπας και γίνουν πολλοί. πάντως ο προβοκάτορας ένας είνα...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©