Δευτέρα 20.05.2024,  

Δανειστική βιβλιοθήκη ετοιμάζει ένα δημοτικό σχολείο στην Κάλυμνο - Εδώ, «ΑΕΚ ή φάπα»

Δημοσιεύτηκε στις 16/02/2020 στην κατηγορία Σχόλια  |  8 σχόλια

Δανειστική βιβλιοθήκη για ενήλικες -και για εκπαιδευτικούς- που θα αποτελέσει την βάση για τη λειτουργία ενός πρότυπου κέντρου επιμόρφωσης ενηλίκων, φιλοδοξεί να δημιουργήσει το 2ο δημοτικό σχολείο Καλύμνου.

   

   Η πρωτοβουλία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανήκει στην Ελένη Πουλλά, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού σχεδιασμού Κρήτης.

   

   Η κ. Πουλλά (που κατάγεται από την Κάλυμνο) συντονίζει την δράση αυτή και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν αποτελέσματα.

   

   «Ήδη έχει αρχίσει η αποστολή βιβλίων στο 2ο δημοτικό σχολείο και πιστεύουμε ότι η δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2020» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελένη Πουλλά, επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

   

   Η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο γονέων, στοχεύοντας στην δημιουργία της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης για ενήλικες (εκπαιδευτικούς και γονείς) στο νησί.

   

   Μια τέτοια βιβλιοθήκη σε ένα ακριτικό νησί, όπως η Κάλυμνος «μπορεί να προσφέρει και να γίνει η αφορμή για τη δημιουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Επιμόρφωσης Ενηλίκων (εκπαιδευτικών και γονέων). Στο επιμορφωτικό αυτό κέντρο θα διοργανώνονται συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και εργαστήρια στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και πολίτες από όλα τα Δωδεκάνησα, την Ελλάδα και τον κόσμο», αναφέρει η κ. Πουλλά.

   

   Όπως επισημαίνεται σε επιστολή που στάλθηκε σε συλλόγους και φορείς για την στήριξη της προσπάθειας «η Κάλυμνος, που έχει επιδείξει διαχρονικά την αγάπη της για τα γράμματα και τις τέχνες και είναι υπερήφανη για το γεγονός ό,τι οι φτωχοί της σφουγγαράδες και ναυτικοί ανέθρεψαν σημαντικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και στον κόσμο, θα γίνει ένα μικρό αλλά σημαντικό Πνευματικό και Πολιτιστικό κέντρο».

   

Όπως δηλώνει η κ. Πουλλά «με τη δημιουργία βιβλιοθήκης - επιμορφωτικού κέντρου πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς να αναβαθμίζουν συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους, για να μπορούν να γίνουν εμπνευσμένοι δάσκαλοι που θα υποστηρίζουν τους μαθητές/ τριες τους να αναπτύσσονται ολιστικά και να μπορούν να εξελιχθούν σε κριτικά σκεπτόμενους ενήλικες και πολίτες του κόσμου. Επιπλέον, οι πολίτες θα καλλιεργούν γνώσεις και ικανότητες για να φροντίζουν την ατομική και συλλογική ζωή τους με κριτική σκέψη και αγάπη για την φύση την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους».

Η ιδέα προέκυψε με αφορμή τον θάνατο μιας πολύ αξιόλογης δασκάλας της Νίκης Χούλη-Γεωργιάδου, στη μνήμη της οποίας θα αφιερωθεί η προσπάθεια.

Όπως αναφέρει η κ. Πουλά «η Νίκη- Χούλη Γεωργιάδου, δίδαξε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου. Η δική της, μικρή αλλά πολύ σημαντική βιβλιοθήκη ήταν η μοναδική δανειστική βιβλιοθήκη για μένα και για άλλα παιδιά, στο νησί, όταν ήμουν μαθήτρια, γεγονός που συνεισέφερε πολύ θετικά στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ζωής μας».

   

Όσοι θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να αποστείλουν απευθείας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνουβιβλία σχετικά με: Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Διδακτική, Μαθησιακές Δυσκολίες, Τέχνη και Λογοτεχνία για ενήλικες ή μπορεί να ενισχύσουν την προσπάθεια μέσω τραπεζικού λογαριασμού. 

 

Θα μου πείτε, τι σχέση έχει αυτή η είδηση με τους τραμπαρίφες της δημοτικής Αρχής, που υιοθετούν στην πράξη το "ΑΕΚ ή Φάπα"; 

 

Απολύτως καμία!


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Νόμος: Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλονται μαφιόζικα, λειτουργούν και μαφιόζικα

 

Ξηλώνεται το πουλόβερ - Παραιτήθηκε ο Λέκκας από τη διοίκηση του δήμου

 

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

 

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη διοίκηση Βούρου- Μέσα ο Γρετζελιάς, έξω η Παπακώστα

 

Δέκα ψέματα Βούρου, μέσα σε μια μόνο ανακοίνωση

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

 

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ- Βατερλό Βούρου - Στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία της διοίκησης

 

ΕΣΤΙΑ - Βόμβα Βούρου - Ό,τι κι αν πει το δημοτικό συμβούλιο, θα γίνει αυτό που θέλει εκείνος!

 

Άβε, Καίσαρ! Ιδού ο στρατός σου! 

 

Θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στη Δεκελείας. Ο δήμαρχος... Ποιος δήμαρχος;

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Θα τα ξαναβρούν τα συνεταιράκια;

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Η επίσκεψη του δημάρχου στο υπουργείο Παιδείας και η «κολοβή» ενημέρωση

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Ο δήμος θα μετάσχει στη συζήτηση για τον Ποδονίφτη

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα

 

Γράψτε την άποψή σας

είσαι γκρινιάρης (16/02/2020 12:43)

Κοίτα, δεν είναι απαραίτητα καλό να διαβάζει ο κόσμος. Σου ανέβασε ο Ρένος πχ ότι δουλεύει η δημοτική βιβλιοθήκη, με παράδειγμα την κυρία Φιλομήλα Λαπατά. Δες τι έγραφε σχετικά ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου για το βιβλίο της: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/10/2010&id=211161

Το μυθιστόρημα της Φιλομήλας Λαπατά «Η ξυπόλυτη των Αθηνών» (εκδόσεις Καστανιώτη) δείχνει [...] πως η Ιστορία αποτελεί για ορισμένους απλό πρόσχημα προκειμένου να στηθεί ένα χαζευτικό σκηνικό μαζικής κατανάλωσης, που υπερβαίνει κατά πολύ τον κύκλο της ψυχαγωγίας, βγάζοντας από τον κόσμο του κάθε εσωτερική απόχρωση ή αντινομία.

Κώστας (16/02/2020 15:58)

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...
Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος...
θα γίνετε άνθρωποι με το ζόρι...
ΝΦ= ΑΕΚ από το 1930 και για όσο θα υπάρχει αυτή η περιοχή...
Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες που ΔΕΝ ενδιαφέρουν σχεδόν κανένα!!

Hooligan της ΑΕΚ (16/02/2020 16:20)

ΑΕΚΑΡΑ ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ!!!!!!!!!!!

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (17/02/2020 01:07)

@είσαι γκρινιάρης
Κάποια απ τα βιβλία που διάβασα ή διαβάζω ίσως δεν «τυγχάνουν των ευμενών σχολίων» κάποιου κυρίου Χατζητάδε. Ίσως θάπρεπε να τα κάψουμε σε 451 βαθμούς Fahrenheit γιατί δεν είναι καλό να τα διαβάζει ο κόσμος. Η ανάγνωση κάποιων εξ αυτών εξ άλλου επισύρει ακόμα και «ποινή» αφορισμού (ανάγνωσμα της νεότητάς μου: Εμ. Ροϊδη «Η πάπισσα Ιωάννα», ελεύθερο στο διαδίκτυο, καταπληκτικά Ελληνικά, συνιστάται ανεπιφύλακτα) . Ίσως τότε δεν θα είχαμε λόγους να γκρινιάζουμε αλλά δεν θα είμαστε φιλελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες. Δεν θα είμαστε ούτε καν χριστιανοί. «Ερευνάτε τας γραφάς» είπε ο Κύριος. Δεν διευκρίνισε αν οι γραφές θα έπρεπε να έχουν «τύχει των ευμενών σχολίων» κάποιου κυρίου Χατζητάδε, ακόμα κι αν αυτός φοράει ράσα. «Δεν είναι απαραίτητα καλό να διαβάζει ο κόσμος . . .». Δεν περίμενα ποτέ ότι θα διάβαζα ένα τέτοιο σχόλιο σε αυτό το blog.

είσαι γκρινιάρης (17/02/2020 17:12)

Θηραμένη, απ' όλη τη σαβούρα που έχει δημοσιευτεί κατά καιρούς στα σχόλια αυτού του μπλογκ, ακόμη και σε αυτή την ανάρτηση, σε πείραξε η αναφορά σε μια κριτική βιβλίου που έτυχε να παρουσιαστεί επί Γιάννη Βούρου στο πνευματικό μας κέντρο. Όταν τα "μη ευμενή σχόλια" των χουλιγκανοσχολιαστών εδώ στοχεύουν πρόσωπα και υπολήψεις, όταν διάφοροι απειλούν, βρίζουν και γενικότερα δείχνουν το μονοδιάστατο του χαρακτήρος τους, βρίσκεις πως όλα πηγαίνουν ρολόι. Εδώ που τα λέμε, καλά το έχεις διαλέξει το ψευδώνυμο.

Δείτε αυτό (18/02/2020 19:52)

λειτουργεί αρκετά χρόνια

https://filadelfeialib.openabekt.gr/

ΑΕΚ ή ΦΑΠΑ (19/02/2020 08:30)

Στα παράσιτα που έχουν μαζευτεί στην πόλη μας μόνο η ΦΑΠΑ αξίζει. Έκαναν αγώνα άλλωστε τα τελευταία χρόνια για να πετύχουν να βιώσουν την οργή του κόσμου της ΑΕΚ αλλά ευτυχώς ο τελευταίος αναγνωρίζει τους χρηματοδοτούμενους βρωμιάρηδες που θέλουν να το παίξουν θύματα και δεν τους κάνει τη χάρη.

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (20/02/2020 00:26)

@είσαι γκρινιάρης
Δεν μου φάνηκες για σαβουρογράφος και δεν με πείραξε η αναφορά σε μια κριτική βιβλίου αλλά το «δεν είναι απαραίτητα καλό να διαβάζει ο κόσμος». Όμως δεν επανέρχεσαι σε αυτό. Τα περί χουλιγκανοσχολιαστών εκ στόματος κόρακος κρά εξελεύσεται ακόμα κι αν «βάψεις» τους κοράκους καναρίνια ή είναι κριτικοί βιβλίων. Εν μέσω μιας τέτοιας κατάστασης -ακόμα και σε αυτή την ανάρτηση όπως γράφεις- μερικοί προσπαθούμε να διαφωνούμε μεταξύ μας κόσμια πιστεύω. Πάντως με χαροποίησε που το ψευδώνυμό μου έδωσε σε κάποιον την ευκαιρία να (ξανα;) έλθει σε επαφή με τα συμβάντα περί το 405.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Κοιλιακά...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά

Ο συμβολισμός και η ουσία

Ποιοι και γιατί θέλουν να υπονομεύσουν το φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς;

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον Γιάννη Βούρο

Στο πλευρό της ΦΕΑ ο Δήμαρχος, Γιάννης Τομπούλογλου

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Πολύ συχνά αλλάζει «πίστες»...

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το αντιπλημμυρικό της Σκρα, το σημαντικότερο έργο που έχει ανάγκη η πόλη

Γιάννης Τομπούλογλου: «Η πόλη μας ξαναγίνεται οικογένεια»

Η πόλη γλεντάει (και μερικοί σκούζουν...)

Έτοιμη η πρώτη παιδική χαρά- πώς την άφησε ο Βούρος, πώς την έφτιαξε ο Τομπούλογλου

Ο Δήμος αποκαλύπτει την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στην ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό (video)

Γιάννης Τομπούλογλου: «Ο Βούρος παρέλαβε Δήμο και παρέδωσε ρημαδιό» (VIDEO)

Παρακολουθήστε ΖΩΝΤΑΝΑ την ειδική συνεδρίαση το δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2024

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Κοιλιακά...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.09 Αυτά που γράφεις είναι απόψεις, όχι ειδήσεις. Εκτός από ακομβίωτος πιάνεσαι κι αδιάβαστος. Μάθε μπαλίτσα που λέγε κι ο Κυρ Νίκος ο σχ...

Κοιλιακά...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κοιλιακα είναι ίσως και τα οσα εχουμε ακούσει για τα πολλά πλεονεκτήματα του γηπέδου για τους περιοικους. Αλλά για αυτά κουβέντα. ...

Κοιλιακά...
Xρήστης: Ανωνυμος
Τι σου κάνει εντύπωση; Το έγραψα και σε άλλη ανάρτηση! Οι μεγαλύτεροι προβοκάτορες του τόπου κινούνται σε αυτόν τον χώρο με ηγέτη τον γνωστό...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά
Xρήστης: Και όμως.....
.....η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων το θέλει το πανηγυρι και μάλιστα με τον τρόπο που γίνεται πλέον! Εμποροπανήγυρις!!!!!! Αυτοί που δυσαν...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Εγώ ξέρω ότι για τρεις ημέρες, ούτε να έρθω μπορούσα ούτε να φύγω από την Φιλαδέλφεια. Φυσικά δεν φταίει η παρούσα δημοτική αρχή. Απλά να λέ...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Αλήθεια; Είχε Πωλινα; Δεν το ήξερα ...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά
Xρήστης: πτωση
φιλε κανε αν μπορεις ενα αρθρο για το θεμα που φοβομαστε. για εκεινο το τελικο εταιρειων στο του μελισσανιδη. Ειναι πολυ σοβαρο αυτο και δεν...

Σκέψεις για τη φετινή Πρωτομαγιά
Xρήστης: Ανωνυμος
Ούτε σοβαρός ούτε εποικοδομητικος μπορεί να γίνει κάποιος που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία και διασπείρει ψευδείς ειδήσεις! Είναι ξεκάθαρο...

Ο συμβολισμός και η ουσία
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.06 Οι πολίτες εκλέγουν, οι πολλοί. Αν εσένα που είσαι ένας/μία, δεν σου αρέσει, τι να κάνουμε; αυτή είναι η Δημοκρατία. @20.11 Να κάθετ...

Ο συμβολισμός και η ουσία
Xρήστης: ο big brother τον χαντακώνει
δεν είναι δουλειά κανενός αιρετού να παριστάνει τον εργάτη καθαριότητας. αυτά είναι επικοινωνιακές φωτογραφιούλες για αφελείς. μπορεί να κάν...

Ο συμβολισμός και η ουσία
Xρήστης: Ανώνυμος
Είμαστε γενικώς η ντροπή των πόλεων με αυτούς που εκλέγουμε δημάρχους από την εποχή Σταματιάδη και μετά. Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. ...

Ποιοι και γιατί θέλουν να υπονομεύσουν το φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς;
Xρήστης: ματαιοδοξία
@Ανωνυμος (07/05/2024 21:45) Α μπράβο! Το 2008 έγινε αυτό. Κλείσανε πάλι τους δρόμους για τρείς μέρες. ...

Ποιοι και γιατί θέλουν να υπονομεύσουν το φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς;
Xρήστης: marcus
Πολύ καλά πήγε ο Κόντος να κάνει, αλλά ήταν μόνος του σε αυτό. Για να καταλάβουμε καλά τι σημαίνει ΤΡΙΗΜΕΡΟ πανηγύρι - Απαγορεύεται να πάθε...

Ποιοι και γιατί θέλουν να υπονομεύσουν το φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς;
Xρήστης: Ανωνυμος
Όταν ο Σ.Κοντος προσπάθησε να αλλάξει το πανηγύρι της Πρωτομαγιάς η μαφία των μικροπωλητών έκανε κατάληψη στην Δεκελείας επιβαλωντας τους δι...

Ο συμβολισμός και η ουσία
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Θα μπει ένα τέλος σε αυτή την εμποροπανηγυρη; είμαστε η ντροπή της Πρωτομαγιάς ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©