Σάββατο 15.06.2024,  

Κινηθείτε, όσοι είστε εν δυνάμει υποψήφιοι...

Δημοσιεύτηκε στις 18/11/2019 στην κατηγορία Γνώμες  |  26 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Τι πληρώνουμε στην άτυχη αυτή πόλη;

 

Για μένα, είναι ξεκάθαρο: Πληρώνουμε το ότι κάθε φορά, θέλοντας να ξεπεράσουμε το παρηκμασμένο δημοτικό μας κατεστημένο, τρέχουμε και “πέφτουμε με τα μούτρα” σε μια υποψηφιότητα που μας φαίνεται καλύτερη από άλλες. Και συνηθέστατα, την πατάμε.

 

Πάμε πίσω, στο 2002. Η πάνδημη ανάγκη να ξεφορτωθούμε τον Παντελή Γρετζελιά και το καθεστώς που είχε δημιουργήσει στη πόλη, οδήγησε πολλούς στην επιλογή και στήριξη της υποψηφιότητας Αδαμόπουλου. Ο γιατρός επελέγη -και του προτάθηκε η δημαρχία- ως ένας άνθρωπος που ενώνει όλους όσοι ήθελαν την πτώση Γρετζελιά. Το συνδυασμό του στελέχωσαν γνωστά καθεστωτικά συστήματα της πόλης, αλλά και καινούργιοι άνθρωποι τόσο από την κεντροδεξιά, όσο και από την αριστερά, με προεξάρχοντα τον Νίκο Κασίμη, τότε.

 

Όλοι εκείνοι, βέβαια, ήξεραν ότι ο γιατρός ήταν και είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ηπίων τόνων, αλλά χωρίς βαθιά πολιτική παιδεία, στο επίπεδο των διαγκωνισμών, των εμφύλιων σπαραγμών, δηλαδή των παθογενειών της πολιτικής που πρέπει να έχεις γερό στομάχι να τις αντέξεις και ισχυρή εμπειρία πολιτική για να τις εξουδετερώσεις. Ακόμα κι αν ο Νίκος Αδαμόπουλος αποδείχθηκε άνθρωπος με γερό στομάχι, στο πεδίο της πολιτικής εμπειρίας δεν διέπρεψε. Επιπροσθέτως, αυτοί οι ίδιοι που τον ανέδειξαν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία τον άφησαν μόνο του μετά την εκλογή, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Έτσι, αναπόφευκτα, ήλθε η ήττα το 2006.

 

Τότε ήλθε ο Σταύρος Κόντος. Ένα άτομο με αξιοπρέπεια, αλλά και με πολιτική παιδεία κι εμπειρία αδιαμφισβήτητη. Κέρδισε με ευκολία, και ξεκίνησε να αλλάζει πράγματα στην πόλη μας, που η καθαρή πολιτική του ματιά έβλεπε ότι χρειάζονται αλλαγές. Και πάλι, εκείνοι που τον στήριξαν, τον άφησαν μόνο του. Ο Κόντος δεν επικοινώνησε σωστά τις κεντρικές επιλογές του, κάποιες (λ.χ. Πρωτομαγιά) τις πήρε πίσω, κι έτσι ήλθε η οριακή του ήττα το 2010, κι η απροθυμία του να εξαντλήσει τα περιθώρια που του έδινε το θεσμικό πλαίσιο για είσοδό του στη δεύτερη Κυριακή. Πάει κι ο Κόντος.

 

Για τη Γαϊτανά, τα έχω γράψει πολλές φορές και πολύ αναλυτικά. Την επέβαλε ο Γρετζελιάς και την ακρωτηρίασε πολιτικά ο ίδιος ο Γρετζελιάς, όταν εκείνη αρνήθηκε να γίνει πιόνι στα σχέδιά του. Είχε και πλήρη έλλειψη εμπειρίας, είχε και επικοινωνιακά προβλήματα, είχε και το σύμπαν απέναντί της κι έτσι την έφαγε η μαρμάγκα στις εκλογές του 2014. Άλλη μια επιλογή “της συμφοράς, της τελευταίας στιγμής, του όπως – όπως” πνίγηκε στα θολά νερά της τοπικής προχειρότητας.

 

Έτσι φτάσαμε στον Βασιλόπουλο. Αδοκίμαστος, μόλις λίγους μήνες δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής ομάδας αγνώστων στην ευρεία κοινωνία (ποιος ήξερε τον Πάνο ή τον Δούλο; Ακόμα και τον Αντωνόπουλο, το Λάλο, τον Κουμαριανό ή τον Ανανιάδη, πιο πολύ τους ξέραμε από τους γονείς τους, παρά από τη δράση των ιδίων). Στα “τυφλά”, λοιπόν, πήγαμε -κι εγώ μαζί...- στον Βασιλόπουλο το 2014. Κάναμε δηλαδή τα ίδια λάθη που κάνουμε ανελλιπώς από το 2002, άρα δεν μπορούσαμε να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα...

 

Και τώρα, ο Βούρος. Εντελώς απών από τη ζωή στην πόλη, χωρίς την παραμικρή έκφραση γνώμης για κάποιο, μικρό έστω, πρόβλημα της Φιλαδέλφειας ή της Χαλκηδόνας, χωρίς απολύτως καμία κοινωνική συμμετοχή στη συλλογική μας ζωή -σύλλογοι, φορείς, έστω θεατρικές ομάδες για να μιλήσω για τον επαγγελματικό του χώρο κλπ- το εξευτελισμένο δημοτικό κατεστημένο τον πλαισίωσε γιατί έβλεπε ότι οι δυνάμεις που τον στηρίζουν του ήταν (του κατεστημένου) χρήσιμες και συνεπώς, ελλείψει άλλης λύσης, όπως δηλαδή συμβαίνει από το 2002, κάποιοι έπεσαν επάνω του. Άλλη σοβαρή υποψηφιότητα δεν υπήρξε στην πόλη, άρα τα περισσότερα χαρτάκια που έπεσαν στο κουτί που λέμε κάλπη, ήταν του Βούρου. Ελεμένταρυ, Ουότσον, που θα έλεγε και ο φίλος μας ο Σέρλοκ...

 

Ε, εσείς τι πιστεύετε; Ότι θα έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα;

 

Αντίθετα,  η διαρκής παρουσία στη Νέα Χαλκηδόνα του μακαρίτη Γιώργου Αποστολάκη, αλλά και το κλείσιμο του -πολύ μεγάλου- δημοτικού κύκλου του Νίκου Παπαμικρούλη, έφεραν τον παλιό μου συμμαθητή στη δημαρχία της Νέας Χαλκηδόνας. Πέραν αυτού, όμως, τον έφεραν πρώτο -μια μέρα πριν πεθάνει- και στον πρώτο γύρο του ενοποιημένου δήμου. Δηλαδή τον ψήφισε και η Φιλαδέλφεια, Γιατί; Διότι είχε μια παρουσία πριν, είχε να πει πράγματα, συγκρουόταν και δημιουργούσε φίλους και αντιπάλους. Ακολουθούσε δηλαδή τους αδιάψευστους κανόνες της πολιτικής. 

 

Για αυτό από εδώ, στέλνω το μήνυμα σε ορισμένα ονόματα που έφτασαν στα αυτιά μου ως ενδιαφερόμενα για να διεκδικήσουν τη δημαρχία της πόλης μας: Μη γίνετε Βούροι. Μιλήστε για τα θέματα της πόλης, πείτε τη γνώμη σας, συμμετέχετε στο διάλογο. Η απουσία σας ΔΕΝ σας βοηθά επειδή, όπως σας λένε οι άσχετοι, δεν θα δημιουργήσετε εχθρούς. Αυτοί που δεν δημιουργούν εχθρούς στην πολιτική, δεν δημιουργούν και φίλους. Μόνο προσωρινά θα σας στηρίξουν όσοι δουν δικά τους συμφέροντα σε δική σας υποψηφιότητα. Μετά θα σας αφήσουν μόνους σας, να βγάλετε το φίδι από την τρύπα. Επειδή κάποιοι εξ υμών ζήσατε την περίοδο Αδαμόπουλου, μην την ξεχνάτε.

 

Μιλώ για εκλεκτούς συμπολίτες, κυρίως από το χώρο των επιχειρήσεων και της ιατρικής, τα ονόματα των οποίων έφτασαν στα αυτιά μου. Κινηθείτε, η ακινησία εσάς βλάπτει και μόνο. Πείτε τη γνώμη σας, διατυπώστε προτάσεις, ρίξτε ιδέες στον τοπικό διάλογο. Η απουσία σας, βλάπτει κυρίως εσάς τους ίδιους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Γράψτε την άποψή σας

Ερώτηση (18/11/2019 22:58)

Άσχετο με το post Διαμαντή αλλά δεν είδα κάποια σχετική ανάρτηση σου για το θέμα.
Μπορείς να μας πεις αν ο συμπαραστάτης του δημότη είναι έμμισθη θέση; Αν ναι, πόσο είναι ο μισθός;
Σε ευχαριστώ

Ανώνυμος (19/11/2019 08:05)

Από υποψηφιότητες που εμφανίζονται συνήθως λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές χορτάσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αν θέλει κάποιος να διεκδικήσει σοβαρά τον δήμο θα πρέπει από τώρα να φτιάξει μια σκιώδη έστω δημοτική ομάδα που να παρακολουθεί όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω απ' τα δημοτικά συμβούλια και να ενημερώνει για τα κακώς κείμενα τους δημότες. Με λίγα λόγια... «Κινηθείτε» που λέει και ο τίτλος του άρθρου για να σας πάρουν οι δημότες στα σοβαρά.

Ανώνυμος (19/11/2019 09:01)

Διαβάζοντας για «εκλεκτούς συμπολίτες, κυρίως από το χώρο των επιχειρήσεων και της ιατρικής», το μυαλό μου πάει σε έναν. Που συνδυάζει και τα δύο. Με το καλό, αν και δεν έχει ελπίδες. Όχι γιατί έχει σοβαρούς και αξιόμαχους αντιπάλους απέναντί του. Κάθε άλλο. Αλλά γιατί ο πολιτικός του χώρος έχει ένα διαχρονικό τοπικό "αγκάθι" που διαχρονικά δεν αφήνει άλλη υποψηφιότητα του πολιτικού χώρου του να ευδοκιμήσει.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/11/2019 09:47)

@22.58
Θα γράψω σχετικά αργότερα σήμερα

@09.01
Δεν είσαι στο σωστό δρόμο. Αλλού να κοιτάξεις, όχι εκεί που κοιτάζεις...

Κουκουές (19/11/2019 11:56)

Ο Χάρης το ξέρει;
Από τον χώρο της μάχιμης ιατρικής, όχι του κορνιζαρισμένου πτυχίου, δεν πρόκειται να κινηθεί κανείς.
Από τον χώρο των κερδοφόρων επιχειρήσεων, επίσης.
Να 'χαμε να λέγαμε, να 'χαμε να πούμε.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/11/2019 12:58)

@11.56
Κουκουέ δεν σε κόβω, στην πράξη τουλάχιστον.

Χαρικό, σίγουρα.

Δικό σου θέμα, βέβαια, αλλά το ρεπορτάζ μου δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Τώρα εσύ μπορεί να θέλεις την ακινησία, για να επιβιώνουν συστηματάκια καταδικασμένα πλειστάκις από το λαό της πόλης, τόσο στο παρελθόν όσο -πας στοίχημα;- και στο μέλλον.

Παίξε τη μπάλα σου εσύ, αν δεν έχεις τίποτε άλλο να κάνεις...

Κουκουές (19/11/2019 13:22)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/11/2019 12:58)
Πώς τον θες τον Κουκουέ; Με τσιμπούκι, τσιγάρο άφιλτρο, τον Ριζοσπάστη παραμάσχαλα, ψιλοαξύριστο και να κυκλοφορεί με σκισμένο τζιν; Όχι, τέτοιος Κουκουές δεν είμαι.
Επαναλαμβάνω, ο Χάρης το ξέρεις; Ξέρεις ποιος Χάρης. Πάντως όχι ο Κατσιμίχας.
Το ρεπορτάζ σου δεν αμφισβητείται. Ίσως γι' αυτό το κυκλοφόρησαν όσο πιο επίσημα γίνεται.
Συστηματάκι είναι η Λαϊκή Συσπείρωση;
Μάλιστα.
Δεν παίζω μπάλα, μπορεί να τραυματιστώ.
Για το μέλλον δεν είμαι, και θα σε συμβούλευα να μην είσαι κι εσύ τόσο σίγουρος.
Αν ήθελα την ακινησία, δεν θα σχολίαζα στην ιστοσελίδα σου.
Θα συνέχιζα το σερφάρισμα.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/11/2019 14:00)

@13.22
Κουκουέ στην πράξη είπα ότι δεν σε κόβω. Μπορεί να είσαι κουκουέ θεωρητικά, γιατί ΚΚΕ και Χάρης μαζί, δεν πάνε, έτσι; Μην τρελαθούμε εδώ μέσα, το έχω αποφύγει τόσα χρόνια...

Ο Χάρης το μόνο που οφείλει να ξέρει είναι ότι όσο κάνει τα ίδια πράγματα στη ζωή του -κι είναι μάλλον πολύ αργά να αλλάξει- θα έχει πάντοτε τα ίδια αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για τους κουκουέδες που τον ακολουθούν, όπως και για τους υπόλοιπους, που δηλώνουν άλλα κόμματα. Αυτή η συγκεκριμένη φράξια, δεν έχει κανένα μέλλον. Γι αυτό σου είπα "παίξε τη μπάλα σου".

Όσο για τα σχόλιά σου εδώ μέσα, όλα ανεβαίνουν, και κανείς δεν σε υποχρεώνει να συνεχίσεις να ποστάρεις. Αν θέλεις, και γράφεις όπως τώρα χωρίς ύβρεις και προσβολές, θα διαβάζεσαι. Αν δεν θέλεις, δεν γράφεις.

Dekeleias (19/11/2019 15:04)

@Διαμαντή συγγνώμη, αλλά δεν προκύπτει από τα συμφραζόμενα του σχολιαστή "Κουκουές" ότι είναι xαρικός. Δικαίως ρωτάει, προφανώς με δηκτικό τρόπο, αν ο Χάρης το ξέρει.
Εσύ δηλαδή (ή ακόμα κι ένας που δεν παρακολουθεί ιδιαιτέρως τα τοπικά τεκταινόμενα) πιστεύεις ότι υποψηφιότητες του κεντροδεξιού χώρου μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις το δήμο, με Χάρη απέναντι ή έστω παράλληλα; Με δύο πανελλήνιας εμβέλειας γερά επικοινωνιακά στραπάτσα μέσα σε μια δεκαπενταετία, ο τύπος πήρε διψήφιο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές. Δείγμα βεβαίως κι αυτό της εποχής που ζούμε.
Μπορείς να φανταστείς αν οι κεντρο-ακρο-δεξιοί που κατέβηκαν με το Βούρο, που έχει κι ένα ΠΑΣΟΚ που ακόμα κρατάει λίγο στη Φιλαδέλφεια, αν κατέβαιναν μόνοι τους τι θα γινόταν; Μάλλον θα τους γλένταγε ο Χάρης. Κάποιος έκανε λόγο για διαχρονικό αγκάθι πιο πάνω. Ε! Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/11/2019 15:11)

@15.04
Για μένα προκύπτει, αλλά προφανώς μπορεί να κάνω λάθος. Δημοτικές παρατάξεις με κομματικό χαρακτήρα έχουν τελειώσει από δεκαετίας -εξαιρώ το ΚΚΕ και εν μέρει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το τι θα έκαναν οι κεντροδεξιοί του Βούρου "αν", είναι μεγάλη κουβέντα, ας μην την κάνουμε εδώ, άλλωστε κανείς μας δεν μπορεί για την άποψή του να προσκομίσει τεκμήρια. Μιλάμε για το τι πιστεύουμε ότι θα γινόταν, "αν"...

Όλα τα αγκάθια, διαχρονικά ή μη, κάποια στιγμή ξεπερνιούνται. Κανένα αγκάθι, δεν έχει δια βίου δυνατότητα να διαλύει μια παράταξη σε τοπικό επίπεδο όπως ο Χάρης.

Κουκουές (19/11/2019 15:47)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/11/2019 14:00)
Δηλαδή όποιος επισημαίνει την ύπαρξη του Χάρη στην περιοχή-να θυμίσω ότι ο Χάρης κρατάει και πολλούς της σημερινής δημοτικής αρχής (αλλά και εκτός αυτής) από τα φρύδια- υποστηρίζει τον Χάρη:
Ακατάληπτο, αλλά ενδιαφέρον.
Έχει πολλή πλάκα ή ενδιαφέρον πώς αναφέρεται ο Χάρης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο στα πουλέν του που κατέβηκαν με τον Βούρο.
Χρειάζεται να το διαψεύσω κιόλας ότι δεν είμαι με τον Χάρη;
Περαιτέρω, αναρωτιέμαι ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι ένας σοβαρός κουκουές θα στήριζε ή θα ψήφιζε Χάρη;
Σας ευχαριστώ κύριε Σεϊτανίδη, για την φιλοξενία σας.
Προσπαθώ να το επιστρέφω ενίοτε.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/11/2019 15:57)

@15.47
Ξαναλέω ότι αυτή την εντύπωση αποκόμισα. Αν κάνω λάθος ξαναζητώ συγνώμη.

Κουκουές (19/11/2019 16:59)

Δεκτή η συγγνώμη.
Σιγά το αμάρτημα.
Το θέμα είναι να μην σας χρησιμοποιούν για να διαδίδουν τις παρόλες τους ο καθείς.
Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας με κερδοφόρα επιχείρηση ή σοβαρός γιατρός με στημένο ιατρείο θα αφήσει την δουλειά του να τρέχει στο δημαρχείο και στο δημοτικό συμβούλιο;
Λογική θέλει και ανάλυση.
Κανείς.

Δηλαδή (20/11/2019 00:08)

το Βούρο ήδη τον προσπεράσαμε και πάμε παρακάτω, χαχαχα

Δεξιός (20/11/2019 00:59)

ΚΚΕ το κόμμα του χαφιέ...
Φέρτε τα ΚΝΑΤ εργατοπατέρες του Περισσού!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/11/2019 09:49)

@16.59
Στο ρεπορτάζ μου επιμένω. Τουλάχιστον δυο συμπολίτες μας του αστικού χώρου, από το χώρο των επιχειρήσεων κι από το χώρο της ιατρικής, σχεδιάζουν να είναι υποψήφιοι την επόμενη φορά. Δεν το πιστεύεις, δικό σου θέμα.

@00.08
Είδες τι γράφω, ο μπαγάσας; Τώρα που όλη η πόλη θέλει να γεράσουμε με δήμαρχο τον ουρανοκατέβατο τουρίστα που όπου ανοίξει το στόμα του πετά κοινότοπες κοτσάνες. Να με θυμηθείς: Θα ρυθμίσει τα οικονομικά του και μετά θα ξαναγίνει Βριλησσιώτης και θα τον βλέπεις όπως... μέχρι πέρυσι. Δηλαδή ποτέ. Ως τότε, γέλα.

Κουκουές (20/11/2019 12:01)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/11/2019 09:49)
α) Υποψήφιοι ανακηρύσσονται στο Πρωτοδικείο. Όλοι οι άλλοι σχεδιάζουν, συζητούν (επιτρέψτε μου, στην παρούσα φάση για να περνάει η ώρα). Κι όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ξέρετε, ο Θεός χαμογελά.
β) "Δύο συμπολίτες μας του αστικού χώρου". Τώρα ποιοι είναι αστοί και ποιοι όχι είναι ερωτηματικό.
Δεν το λέω για τους συγκεκριμένους συμπολίτες.
Γιατί αν θεωρείτε την δημοτική αρχή (εννοώ την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που πρόσκειται στον δήμαρχο) αστικό χώρο, τότε ο γράφων είναι απόγονος των Αψβούργων.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/11/2019 12:30)

@12.01
Εγώ σας γράφω πληροφορίες κι εσείς, αντί να τις αξιολογήσετε, μου γράφετε διάφορα. Οκ, μπορείτε να συνεχίσετε. Εγώ το ρεπορτάζ το έγραψα. Αν εσείς το αγνοείτε ή αδιαφορείτε γι αυτό, είναι δικό σας θέμα. Καλή συνέχεια

Κουκουές (20/11/2019 13:05)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (20/11/2019 12:30)
Εσείς θα κάνετε ρεπορτάζ.
Ο γράφων κι οι άλλοι, αν μας επιτρέπετε, θα σχολιάζουμε.
Με την άδειά σας, βεβαίως βεβαίως.
Με ψίθυρους και σκιές δεν γίνεται σοβαρή πολιτική.
Όποιοι ενδιαφέρονται, σηκώνονται, παίρνουν τον λόγο, και λένε, κατεβαίνω.
Ακόμα ο Βούρος έχει τον χρόνο του, αν και ήδη τα σημάδια είναι πολύ άσχημα.

ΚΑΛΦΑΣ (21/11/2019 21:14)

O ΧΑΡΗΣ είναι ένας ,μοναδικός και είναι θεός.Πιστεύω οτι αδικήθηκε η πόλη που δεν τον έκανε Δήμαρχο ,αλλά και ο ίδιος που δεν ειχε την εξέλιξη που έπρεπε να έχει ,βέβαια ευθυνεται .Το ποσοστό που πήρε μετά τα αλλεπάλληλα κτυπήματα είναι σοβαρό και αξιολογήσιμο έχει κοντά του κόσμο που τον πιστεύει ,ειναι μια στιβαρή προσωπικότητα με τα οποια λάθη η ελλατώματα ,είναι οργανωτικός πλήν όμως ,οι επιλογές του ακόμη και σε συνεργάτες ήταν λανθασμένες.Ισως κάποιοι να πουν τι μας λέει τώρα ,απλώς απαντώ ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν ''ΟΣΙΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ'' παίζεται κορώνα γράμματα η επιβίωση με το συνθημα η ζωή μου ,ο θάνατός σου.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (22/11/2019 06:27)

@21.14
Εντάξει, αν είναι θεός στείλε εικονίσματα. Αν μιλάμε όμως για πολιτική, εγώ που πάντα ήμουν απέναντι από εκεί που ήταν εκείνος, θα ήθελα να μου πεις κάτι το πραγματικά νέο που πρότεινε τα τελευταία 45 χρόνια που ασχολείται. Αφήνω ότι πολιτική είναι πράξη, όχι λόγια. Μένω ακόμα στα λόγια. Τι καινούργιο έφερε στην πολιτική είτε της πόλης είτε γενικότερα, για πες μου κι εμένα να μάθω.

Δ.Κ. (22/11/2019 12:05)

@ ΚΑΛΦΑΣ (21/11/2019 21:14) Φιλε μου στην αστικη δημοκρατια ο καθενας εχει το δικαιωμα εκλεγειν και εκλεγεσθαι οπως επισης κι ο καθενας εχει το δικαιωμα της ελευθερης εκφρασης. Γι αυτο ουτε τον Τομπουλογλου ψεγω που επιμενει να θελει να παιξει ρολο στην τοπικη σκηνη ουτε εσενα που τον υποστηριζεις. Πρεπει ομως να καταλαβεις οτι ΟΛΑ (προσωπα, ιδεες, παραταξεις) εχουν ενα κυκλο που καποτε κλεινει. Ο Τομπουλογλου πηρε μεν ενα απιστευτα μεγαλο ποσοστο στις τελευταιες εκλογες κοντα στο 15% αλλα απεχει πολυ πια απο τα τεραστια ποσοστα που του εδιναν ολες οι δημοσκοπησεις λιγο πριν τα Χριστουγεννα του 2013. Αναγκαστικα θα μεινει να παιζει ενα ρυθμιστικο ρολο με τις ψηφους που θα κατευθυνει για τη δεύτερη Κυριακη αλλα κι αυτο σε περιορισμενη κλιμακα.
Αν θες τη γνωμη μου, θα ηταν καλυτερος δημαρχος για τη πολη και απο τον Βασιλοπουλο και απο τον Βουρο. Αλλα δυστυχως για τους υποστηρικτες του η ευτυχως για τους πολεμιους του ο κυκλος του εκλεισε.

@Δ.Κ. (22/11/2019 17:14)

Τίποτα Δ Ε Ν είναι κυκλικό ώστε τα πάντα να τείνουν να επιστρέψουν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν και να κλείνουν οι κυκλοι. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΕΙΣ !!! Έχεις ξεφλουδίση ποτέ πορτοκάλι; Στο Σύμπαν, στο Διάστημα, στη Φύση, στις Κοινωνίες, στον Άνθρωπο... Λίγες αλλαγές είναι (φαινομενικώς) κυκλικές...

ΚΑΛΦΑΣ (22/11/2019 20:05)

ΔΙΑΜΑΝΤΗ θα μπορούσα να αντιστρέψω την ερωτηση και να την απευθύνω σε σένα συμπληρώνοντας τι καινουργιο έφεραν όλοι οι πολιτικοί στην χωρα τα τελευταία 45 χρόνια ,αλλά επειδή δεν την πιστεύω απαντώ κανένας και τίποτα ,ειδικά εκεινους στην κεντρική πολιτική σκήνή τους θεωρώ ως ειδικού σκοπού ή αποστολής.
Δ.Κ Πιστεύω πως εξοστρακίστηκε λόγω των προβλημάτων [τρικλοποδιές ]που προέκυπταν σε δεδομένες στιγμές . Ενα βαθύ πολιτικό πρόσωπο δεν εκτέλεσε ρόλο στην πολιτική ,αλλά ούτε στην πόλη του.Οι παρουσίες του στα Δημοτικά Συμβούλια δείχνουν ενα ατομο δυναμικό ,μαχητή και από τους ελάχιστους ,αν όχι ο μοναδικός που γνωρίζει το αντικείμενο και μπορεί να ανταπεξέλθει.Δεν γνωρίζω την ηλικία του ,αλλά βλέπω κάποιους άλλους αρκετά μεγαλύτερους
θεωρώ πως θα ανακτήσει δυνάμεις και θα επανέλθει δριμύτερος.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (23/11/2019 14:22)

@20.05
Δεν ξέρω ποιος είσαι, εννοείται, γι αυτό και μπορώ να σου απαντήσω ελεύθερα χωρίς να έχω την αίσθηση ότι θίγω κάποιον γνωστό. Η αντιστροφή που κάνεις δεν αντέχει σε σοβαρή θεώρηση. Οι πολιτικοί μας τα τελευταία 45 χρόνια έχουν πετύχει πολλά -άσχετο αν έχουν κάνει και πολλά λάθη. Η Ελλάδα του 1974 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Κι αυτό οφείλεται -συνολικά και συλλογικά, αλλά προφανώς όχι εξίσου- στους πολιτικούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση, αγαπητέ.

ΚΑΛΦΑΣ (23/11/2019 19:59)

Σέβομαι τον διάλογο και τις απόψεις των συνομιλητών, για αυτό και συμμετέχω. Γνωστός ή άγνωστος δεν θίγομαι .Το θέμα μας ήταν η πόλη ,αλλά ίσως από λάθος μου οδηγήθηκε σε άλλα μονοπάτια σε αυτά της κεντρικής πολιτικής σκηνής ,το εργο της οποίας δεν ήθελα να εκμηδενίσω και αλλοίμονο μας, σίγουρα όμως δεν νομίζω πως πρέπει να αισθάνονται και υπερήφανοι όσοι μας κυβέρνησαν.
Δυστυχώς το σωτήριον έτος 2019 η χώρα μας πορεύεται με τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία όπως Συσσίτια , Πείνα , Ανεργία σε μία γενικότερη αβεβαιότητα στοιχεία που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πριν το 1974 κυβερνήσεις.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Γονέας
Ωραίο το άρθρο σας...μέχρι τη στιγμή που αποφασίσατε να το καταστρέψετε μόνος σας...και να εκθέσετε και την παράταξη που εκπροσωπείτε..." αφ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©