Τρίτη 18.06.2024,  

Η διακήρυξη θέσεων του Τάσου Κωνσταντινίδη

Δημοσιεύτηκε στις 21/11/2018 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  24 σχόλια

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να μοιραστούμε μαζί σας τις βασικές αρχές της νέας δημοτικής μας παράταξης, της παράταξης «Πόλης Ενότητα – συνεργασία, σύνθεση προοπτική». Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι οι βασικές αρχές αυτές δεν αποτελούν το πρόγραμμά μας, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, και το οποίο θα είναι αναλυτικό, εμπεριστατωμένο και απολύτως εξειδικευμένο ανά τομέα.  Η παρούσα διακήρυξη είναι εκ φύσεως πιο γενική, αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε όλως ενδεικτική και αποκαλυπτική των βασικών μας οραμάτων για την πόλη. Αποκαλυπτική των αρχών και των δεσμεύσεων μιας νέας, ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης, με ως επί το πλείστον νέους στην πολιτική και γεμάτους όρεξη να προσφέρουν ανθρώπους, που πιστεύουμε ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στον τόπο μας.
Αγαπητοί φίλοι, για να πετύχεις τους στόχους σου δεν αρκεί να στοχεύεις απλώς στα αυτονόητα. Απαιτείται όραμα και μεγάλη προσπάθεια για να πετύχεις κάτι σημαντικό. Έτσι και για την πόλη μας. Χρειάζεται μεγαλόπνοο και εμπνευσμένο όραμα και μεγάλη προσπάθεια για να γίνει πραγματικά σπουδαία. Και τίποτα λιγότερο από αυτό δεν αξίζει για τον δήμο μας. Ποιο είναι αυτό λοιπόν το όραμα και πού θα κατατείνει η προσπάθειά μας;
1) Οραματιζόμαστε τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα πραγματικά ενωμένες ως μια ενιαία πόλη. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες ώστε να αμβλυνθούν και εν τέλει να εκλείψουν οι ανισότητες στις απομακρυσμένες από το κέντρο γειτονιές του δήμου μας. Να παύσουν οι κάτοικοι των συνοικιών αυτών να αισθάνονται δημότες β΄ κατηγορίας. Στο πλαίσιο αυτό θα οργανώσουμε στοχευμένα αποκεντρωμένους χώρους πολιτισμού για τη συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα των δημοτών και χώρους διαλόγου για τη λύση των προβλημάτων τους σε αυτές τις συνοικίες της πόλης. Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα καθαριότητας, φωτισμού, ενίσχυσης του πρασίνου, επισκευής δρόμων και πεζοδρομίων, αλλά και στο μεγάλο ζήτημα της πρόσβασης των δημοτών από τα σύνορα της πόλης προς το κέντρο της και τους σταθμούς του ηλεκτρικού. Ποτέ ξανά δεν θα αισθανθούν αυτοί οι συμπολίτες μας εγκαταλελειμμένοι από τη Δημοτική τους Αρχή!
2) Οραματιζόμαστε τη διοίκηση του Δήμου, τη στελέχωση των οργανισμών και των επιτροπών με διαφάνεια, καθαρότητα, με διάθεση συνεργασίας και γνώμονα το συμφέρον της πόλης. Οραματιζόμαστε χρηστή οικονομική διαχείριση, χωρίς σπατάλες, αλλά ταυτόχρονα με ενίσχυση δομών και προγραμμάτων που είναι απαραίτητα για τον τόπο μας. Οραματιζόμαστε μια διοίκηση του Δήμου που θα σέβεται απολύτως τα χρήματα των δημοτών και θα τα διαχειρίζεται προς όφελος όλων των συμπολιτών μας, χωρίς να υπηρετεί μικροπολιτικούς και πολιτικά ή παραταξιακά ιδιοτελείς σκοπούς. Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της απαράδεκτης νοοτροπίας που μας γυρίζει τόσο πίσω, η πρόσφατη κυκλοφορία από την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου, με χρήματα όλων των δημοτών, μηνιαίου εντύπου τάχα ενημερωτικού για τα τρέχοντα προγράμματα του Δήμου, αλλά στην ουσία καθαρά προεκλογικού και διαφημιστικού του έργου ή του δήθεν έργου του την προηγούμενη τετραετία.
 Οραματιζόμαστε την οργάνωση προγραμμάτων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων με κριτήριο την αξιοκρατία και την πραγματική ωφέλεια του δημότη. Κύριο μέλημά μας θα είναι η αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης και αναβάθμισης της πόλης στους τομείς της τοπικής βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και των κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών.
Οραματιζόμαστε ελκυστικές για τον δημότη και αποτελεσματικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι ατέρμονες και κουραστικές συζητήσεις για τα ελάσσονα θέματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που είδαμε, με ευθύνη κυρίως της Δημοτικής Αρχής, σοβαρά θέματα ημερησίας διατάξεως να συζητούνται αργά το βράδυ από ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους και ενώπιον ακόμη λιγότερων δημοτών.
 Δεσμευόμαστε ότι μέσα από ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών της πόλης και τους δημότες μας θα επιχειρήσουμε εξορθολογισμό των δημοτικών τελών και επιβαρύνσεων, ώστε να μην αποτελούν οικονομική μέγγενη για τα καταστήματα της περιοχής μας και τους κατοίκους.
Θεωρούμε, επίσης, ιδιαίτερα σημαντικές για την ασφάλεια των συμπολιτών μας τις δομές της «πολιτικής προστασίας» του Δήμου μας και απολύτως απαραίτητη την ενίσχυσή τους με κάθε πρόσφορο μέσο με σκοπό την περαιτέρω θωράκιση της πόλης σε περιπτώσεις εκτάκτων συνθηκών. Πρόσφατες είναι οι καταστροφικές και θανατηφόρες πυρκαγιές στην Αττική, τις τραγικές συνέπειες των οποίων βίωσαν τόσοι συνάνθρωποί μας, ενώ ειδικότερα την περιοχή μας έχουν πλήξει παλαιότερα σεισμοί και πλημμύρες με επίσης τραγικές συνέπειες. Υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και των όλο και πιο συχνών εντόνων φαινομένων που προκαλεί, η σωστά δομημένη και εξοπλισμένη «πολιτική προστασία» της πόλης αποτελεί κρίσιμο ζήτημα ασφάλειας για την πόλη μας και βασική μέριμνά μας.
3) Οραματιζόμαστε την πόλη μας καθαρή, περιποιημένη, προσιτή σε όλους τους δημότες. Το Άλσος, τα δέντρα της και τους χώρους πρασίνου καλλωπισμένους και υγιείς, όχι εξαθλιωμένους και παρατημένους. Οραματιζόμαστε να λένε οι επισκέπτες της πόλης πόσο καθαρός είναι ο Δήμος μας και όχι να κουνάνε αποδοκιμαστικά το κεφάλι τους. Οραματιζόμαστε προγράμματα ευαισθητοποίησης του δημότη για την ανακύκλωση, διεύρυνση των υπαρχουσών δομών ανακύκλωσης στην πόλη, στα σχολεία, στα δημόσια κτίρια και την ενεργό συμμετοχή του δημότη σε διάφορες μορφές αξιοποίησης φυτικών υπολειμμάτων (κομποστοποίηση) σε οικιακό επίπεδο ή επίπεδο γειτονιάς.
Βασικό στόχο μας επίσης θα αποτελέσει η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα που ισοπέδωσε η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου για να το μετατρέψει άρον άρον σε χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της απίστευτης αδράνειας που επέδειξε τόσα χρόνια, αν και γνώριζε ότι υπήρχε αμετάκλητη απόφαση κατεδάφισης των αυθαίρετων εγκαταστάσεων μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Άλσος. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος θα αναζητήσουμε άλλες προσωρινές λύσεις μέχρι την οριστική διευθέτηση του προβλήματος, ώστε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αυτό το μοναδικό έργο για τον Δήμο μας, που χρηματοδοτήθηκε μάλιστα από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παραδοθεί πάλι λειτουργικό στους μαθητές και τους δημότες της πόλης.
Οραματιζόμαστε παιδικές χαρές σύγχρονες και ασφαλείς και καθαρούς, φιλικούς δημόσιους χώρους και πλατείες με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις νέες και τους νέους της πόλης. Οραματιζόμαστε τα πεζοδρόμια φιλικά στα ΑΜΕΑ και τις διαβάσεις τους χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως έχουμε καταντήσει, τα αυτονόητα είναι ακόμη ζητούμενα. Οραματιζόμαστε να περπατάει κάποιος στα πεζοδρόμια χωρίς να σκοντάφτει σε πάσης φύσεως εμπόδια και κολωνάκια. Οραματιζόμαστε εύκολη πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών στην πόλη και ανοιχτούς δρόμους. Οραματιζόμαστε την λειτουργία επιτέλους δημοτικής συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί την πρόσβαση των συμπολιτών μας σε κομβικά σημεία της πόλης. Οραματιζόμαστε χώρους στάθμευσης και ειδική πρόνοια για τους κατοίκους του Δήμου που επί τόσα χρόνια ταλαιπωρούνται, ειδικά στο κέντρο και στα στενά γύρω από αυτό. Οραματιζόμαστε ποδηλατοδρόμους, όπως κάθε σύγχρονη πόλη απαιτείται να έχει. Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση ειδικών προστατευμένων χώρων για τους τετράποδους φίλους μας για να παίζουν και να γυμνάζονται με ασφάλεια, χωρίς να ενοχλούν και να ενοχλούνται, και επιδιώκουμε σημαντική ενίσχυση του ούτως ή άλλως εξαιρετικού έργου του φιλοζωικού σωματείου της πόλης μας.
Εκτός από τους οραματισμούς στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω και κάποιες ρητές δεσμεύσεις μας. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ρητά ότι θα προστατεύσουμε και θα αναδείξουμε τον ιστορικό αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης. Θα προασπίσουμε τον προσφυγικό συνοικισμό και τους όρους της δόμησής του, το Άλσος και τους χώρους πρασίνου του Δήμου μας και θα υπερασπισθούμε σε κάθε περίπτωση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης μας και το φυσικό περιβάλλον της που την κάνει μοναδική. Στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθεί και η προσπάθειά μας για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος του Ποδονίφτη και την ανατροπή της πρόσφατης απόφασης για τη σφράγιση του ρέματος, με παράλληλη, βέβαια, μέριμνα για την ασφάλεια των παρόχθιων περιοχών.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει εδώ και για ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο που γίνεται στην πόλη μας. Το γήπεδο της ΑΕΚ, της ομάδας που είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης και την προσφυγική της κληρονομιά. Βούλησή μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσει όσο γίνεται υπέρ του δημότη μας αυτό το μεγάλο έργο. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη εξετάζουμε προτάσεις για την υλοποίηση των οποίων θα συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
4) Οραματιζόμαστε τον Δήμο ως μια μεγάλη προστατευτική ομπρέλα προς όφελος του οικονομικά αδυνάτου, του ασθενή ή του χρήζοντος βοήθεια συμπολίτη μας. Ο εθελοντισμός των συμπολιτών μας είναι πολύτιμος για διάφορες επιμέρους δράσεις και θα ενισχυθεί, αλλά δεν μπορεί να εφαρμόζεται για να ασκεί ο δήμος κοινωνική πολιτική. Έτσι οραματιζόμαστε τις οργανωμένες κοινωνικές δομές του Δήμου αρωγούς του δημότη. Οραματιζόμαστε τις υπηρεσίες του Δήμου κοντά στον οικονομικά αδύνατο συμπολίτη μας. Θέλουμε τους ασθενείς και ηλικιωμένους δημότες να αισθάνονται ασφαλείς, ότι δεν είναι αφημένοι στη μοίρα τους. Με λειτουργικά και οργανωμένα προγράμματα φιλοξενίας αστέγων και απόρων, απασχόλησης ηλικιωμένων και παροχής ψυχολογικής στήριξης, υπηρεσιών υγείας και πρωτογενούς ιατρικής φροντίδας για όσους την έχουν ανάγκη. Οραματιζόμαστε όλα αυτά να γίνουν, όμως, όχι με μη αμειβόμενη εργασία και πρόχειρα, αλλά οργανωμένα και με τη συμμετοχή ειδικών, πιστοποιημένων, ασφαλισμένων και αμειβόμενων εργαζομένων.
5) Οραματιζόμαστε την πόλη, τα δημοτικά κτίριά της και τα σχολεία πραγματικά ασφαλή. Γι’ αυτόν τον σκοπό απαιτούνται σύγχρονες υποδομές ασφάλειας και η πρόσληψη σχολικών φυλάκων για τη νύχτα. Οραματιζόμαστε τους χώρους μέσα και έξω από τα σχολεία καθαρούς, περιποιημένους και διπλά προσεγμένους, τόσο για αισθητικούς λόγους όσο, και κυριότερα, για λόγους δημόσιας υγείας. Απαραίτητη είναι επίσης η αναβάθμιση των πεπαλαιωμένων σχολικών κτιρίων μέσω προγραμμάτων που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, όπως και η κάλυψη όλων των αναγκών των δημοτών μας για πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς. Οραματιζόμαστε ακόμη μια ισότιμη συνεργασία του δήμου και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι η οικονομική διαχείριση των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης κάθε σχολείου από το συμβούλιο της σχολικής κοινότητας του σχολείου, με επισταμένο έλεγχο βέβαια της νομιμότητας των δαπανών από τη σχολική επιτροπή. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ορθότερη αντιμετώπιση των αναγκών κάθε σχολείου, αφού το ίδιο γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες του. Οραματιζόμαστε καλοσυντηρημένα σχολεία, με περαιτέρω αύξηση της επιχορήγησης από τον Δήμο για την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών τους. Μπορεί και πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την «Πρωτομαγιά» για αυτούς τους σκοπούς, για να έχει και νόημα η ταλαιπωρία της πόλης κάθε χρόνο. Οραματιζόμαστε κοινόχρηστους χώρους και χώρους πλησίον των σχολείων και άλλων ευαίσθητων σημείων χωρίς κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
6) Οραματιζόμαστε τον πολιτισμό ως μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου, μαζί με τα σχολεία, την καθαριότητα, τον αθλητισμό, την κοινωνική πολιτική και τη βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη. Θέλουμε έναν Δήμο που θα ενισχύει με σημαντική οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια τις αξιέπαινες προσπάθειες των θεατρικών ομάδων των σχολείων, όπως και των υπολοίπων θεατρικών, μουσικών και πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων συμπολιτών μας, που παράγουν έως σήμερα με μεγάλη προσπάθεια και χωρίς σημαντική βοήθεια πλούσιο έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Οραματιζόμαστε την αθρόα συμμετοχή των νέων και όλων των δημοτών μας σε πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου που θα οργανώνονται έγκαιρα και σωστά. Οραματιζόμαστε την εκμετάλλευση και αναζωογόνηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων της πόλης που θα αποτελούν κύτταρα πολιτισμού, διαλόγου και δημοκρατίας, θα φιλοξενούν εκθέσεις, εργαστήρια, θεατρικές ομάδες και θα στεγάζουν πολιτιστικούς συλλόγους. Οραματιζόμαστε την υλοποίηση προγραμμάτων εξοικείωσης με τα ψηφιακά μέσα και την τεχνολογία, καθώς και την προώθηση καινοτόμων δράσεων και εφαρμογών. Οραματιζόμαστε την επαναλειτουργία της δημοτικής φιλαρμονικής σε αναβαθμισμένη μορφή, καθώς και την ίδρυση και λειτουργία δημοτικής μουσικής σχολής στο πλαίσιο της λειτουργίας της φιλαρμονικής. Οραματιζόμαστε ότι θα υπάρχει έγκαιρος σχεδιασμός, ώστε να έχουμε επιτέλους ένα συγκεκριμένο πολιτιστικό πρόγραμμα, ισόρροπα διανεμημένο στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, όπως αξίζει στους δημότες μας. Οραματιζόμαστε τον Δήμο μας πόλο έλξης επισκεπτών, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη. Οραματιζόμαστε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών με την αξιοποίηση ενός μεγάλου πλεονεκτήματός μας. Του κοσμήματος της πόλης μας. Της λίμνης του Άλσους που παραμένει αναξιοποίητη. Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανέγερση και επαναλειτουργία χώρου αναψυχής στη Λίμνη (στον πρώην Κένταυρο), με τους όρους βέβαια και τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει.
7) Οραματιζόμαστε τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών. Στόχος μας είναι να αποκτήσει επιτέλους η πόλη ποδοσφαιρικό γήπεδο 11x11 στον Δήμο για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων και ακαδημιών της πόλης, με την αξιοποίηση ελεύθερων δημοτικών χώρων. Η μεταστέγαση του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Φιλ/φειας στο οικόπεδο στο «φουγάρο», που θα γίνει πραγματικότητα μετά από μεγάλη κοινή προσπάθεια στην οποία αρκετοί από εμάς είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε ενεργά, θα αφήσει ελεύθερο χώρο για την κατασκευή γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων. Οραματιζόμαστε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη, που πρέπει να περνάει μέσα από την ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων της. Η συνδρομή σε αυτόν τον τομέα είναι υποχρέωση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απαιτείται, λοιπόν, διεκδίκηση από την Πολιτεία, αξιοποίηση σχετικών κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότηση από τον Δήμο με μέρος από τα πολλά, όπως διατείνεται η απερχόμενη δημοτική αρχή, έσοδα του Δήμου.
Μετά από όλα αυτά θα ρωτήσετε εύλογα. Και πώς θα γίνουν αυτά τα οράματα πράξη;
Αγαπητοί φίλοι, για τη λύση των προβλημάτων της πόλης και την πραγματοποίηση των οραμάτων μας απαιτείται μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Χρειάζεται σύνθεση ιδεών, δυνατότητα συνεργασίας και συστράτευση των υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου με κριτήριο τη δυνατότητα προσφοράς. Χρειάζεται ενότητα των δημοτών και συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια. Χρειάζεται αγωνιστικό πνεύμα και διάθεση διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης μας. Χρειάζονται νέα, καθαρά, ανεξάρτητα από κομματικές δεσμεύσεις, αλλά όχι «απολιτικοποιημένα» πρόσωπα, με διάθεση για δουλειά και καινοτόμες ιδέες, με διοικητική και επαγγελματική εμπειρία για να εκφράσουν αυτή την αλλαγή. Χρειάζονται πρόσωπα με κοινωνική δράση και δημιουργική ικανότητα. Και πάντα, φυσικά, χρειάζεται να είναι πλαισιωμένα από ανθρώπους που έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν. Ο στόχος μας, λοιπόν, να κάνουμε την πόλη μας πραγματικά σπουδαία, πρότυπο σε όλη την Αττική δεν είναι ουτοπικός. Όπως είπαμε στην αρχή, όραμα και μάλιστα όραμα εμπνευσμένο και μεγαλόπνοο χρειάζεται. Και κάτι ακόμη. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Με μοναδική σκέψη σε όλους ότι τίποτα λιγότερο από το καλύτερο δεν αρμόζει στην πόλη μας.
Αγαπητοί φίλοι, σας θέλουμε και σας χρειαζόμαστε όλους συμμέτοχους και συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια. Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε και να μας βοηθήσετε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος προς την Ιθάκη είναι δύσκολος. Έχουμε, όμως, τη γνώση, την εμπειρία, την ικανότητα, τη θέληση και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε. Μαζί θα κάνουμε την πόλη μας πραγματικά μεγάλη και σπουδαία! Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας μέχρι να επιτύχουμε. Αυτό είναι υπόσχεση όλων των μελών της παράταξής μας. Σας ευχαριστούμε πολύ.
Νέα Φιλαδέλφεια, 18/11/2018

Η Οργανωτική Γραμματεία

Βίκυ Ανδρή, συντάκτρια ύλης
Ιλιάδα Βλαχοπούλου, καθηγήτρια αγγλικών
Σωκράτης Βοριάς, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην διευθυντής Γυμνασίου
Νίκος Θεοδωρόπουλος, αρχιτέκτων μηχανικός
Κώστας Ιωάννου, τραπεζικός υπάλληλος
Σπύρος Καπετανάκης, ιδιωτικός υπάλληλος, διαιτητής ποδοσφαίρου
Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, στέλεχος επιχείρησης
Νικηφόρος Κορρές, ηλεκτρολόγος μηχανικός, στέλεχος επιχείρησης
Τάσος Κωνσταντινίδης, δικηγόρος
Αντώνης Λιναρίτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, στέλεχος επιχείρησης
Μαργαρίτα Παντελιά, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων
Γιάννης Σταύρου, δημοσιογράφος
Σόλων Τζέλης, εκπαιδευτικός, διευθυντής σχολείου
Νίκος Τσορβάς, στέλεχος επιχείρησης
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Όταν ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, διαψεύδει τον... εαυτό του!

 

Τα κακομαθημένα!

 

Το ποντίκι που βρυχάται «με ξένα κόλυβα»

 

Τα ψέματα Βασιλόπουλου για το κτήριο της Στρούγκας

 

Ομολογία Βασιλόπουλου: Δεν μπορεί να διώξει τα σκουπίδια από το Άλσος

 

Πάρτι απευθείας αναθέσεων «εις υγείαν των προσφύγων»- Απευθείας ανάθεση ΚΑΙ στη σύζυγο του δημάρχου!

 

Στο υβρεολόγιο του δημάρχου εναντίον μου, απαντώ με ψυχραιμία και χαμόγελο

 

Πώς κάνει κοινωνική πολιτική η Λάρισα και πώς η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

 

Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;

 

Ο Ποδονίφτης στη Φιλοθέη κι ο Ποδονίφτης στη Φιλαδέλφεια

 

Ο δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα για τον Ποδονίφτη, διοργανώνει εκδηλωσούλες με μπλα μπλα

 

Να μη γίνουμε Μάνδρα. Η Σκρά είναι βόμβα. Πότε πίεσε ο δήμος την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά;

 

Τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ο δήμος τα ξεπετά με μια ανακοινωσούλα

 

Καμια συνέπεια. Καμία ιδεολογία. Μόνο χωρίς αρχές απόλαυση της εξουσίας

 

Υπογειοποίηση: Η πόλη σε σύγχιση με ευθύνη του δημάρχου

 

Γράψτε την άποψή σας

Ανώνυμος (21/11/2018 15:19)

Ωραία έκθεση ιδεών. Πολιτικό κείμενο δεν είναι. Όλα αυτά τα οράματα είναι οράματα και όλων των συνυποψηφίων του. Δεν μας έκανε σοφότερους ο κ. Κωνσταντινίδης. Μάλλον το χρόνο μας χάσαμε να διαβάσουμε ένα τεράστιο κείμενο γεμάτο κοινοτοπίες. "Σύνθεση ιδεών, δυνατότητα συνεργασίας και συστράτευση των υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου" Χριστέ μου, μυρίζει φορμόλη!

Πολέμης (21/11/2018 15:28)

Γιατί η ονομασία είναι εις την μαλλιαρή. Το σωστό είναι "Πόλεως Ενότητα"

Διαμαντής Σεϊτανίδης (21/11/2018 15:28)

Διαβάζοντας την ανακοίνωση και το παραπάνω σχόλιο πρέπει να πω ότι προτάθηκε στον κ. Κωνσταντινίδη "συστράτευση των υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου" και εκείνος την απέρριψε. Ελπίζω ειλικρινά να αναθεωρήσει την άποψή του αυτή, εγκαίρως.

#save_aris (21/11/2018 15:52)

@ Ανώνυμος (21/11/2018 15:19) Τι είναι αυτό που θα έκανε ένα κείμενο δημοτικής παράταξης "πολιτικό" και δεν το έχει; Τι θα έπρεπε δηλαδή να γράφει; Ότι θα σκίσει τα μνημόνια κι ότι θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τον παγκόσμιο καπιταλισμό;

@15:19 (21/11/2018 16:09)

@ Αντί να μπαίνεις και να τρολάρεις τους υποψήφιους πες μας επιτέλους ποιος είναι ο εκλεκτός της καρδιάς σου. Ποιός είναι εκείνος που θα μάς κάνει "σοφότερους" κι έχει και "πολιτικές θέσεις" που δεν έχουν οι υπόλοιποι.

Άναυδος δημότης (21/11/2018 16:39)

@Πολέμης 15:28 Εάν θέλουμε να κάνουμε κριτική και επίδειξη γραμματικών γνώσεων να ξέρουμε και ελληνικά, αγαπητέ. Το σωστό θα ήταν "Πόλεως Ενότης" σύμφωνα με την άποψή σου. Αλλά μάλλον βρήκαμε να λέμε.
Με την ευκαιρία να ρωτήσω κι εσάς κ. Σεϊτανίδη, που προφανώς κάτι θέλετε να μας πείτε, αλλά δεν το λέτε, ενημερώστε μας για την πρόταση που γνωρίζετε ότι έγινε στον κ. Κωνσταντινίδη και την οποία απέρριψε και ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι "υγιείς δυνάμεις αυτού του (πολύπαθου) τόπoυ; Γιατί εάν αυτές οι δυνάμεις, είναι αυτές που υποψιάζομαι, μάλλον καλώς τις απέρριψε. Δεν θα ήθελα εκ των προτέρων να με "στιγματίσετε" ως οπαδό του Κωνσταντινίδη, (λίγα γνωρίζω γι αυτόν, αλλά οφείλω να πω μόνο θετικά). Μάλλον δεν έχετε να του προσάψετε κάτι και στο σχόλιό σας υποβόσκει μια πικρία για την απόρριψη. Εγώ με το φτωχό μου μυαλό οσφραίνομαι πως ο Κωνσταντινίδης είναι μια δυνατή και υπολογίσιμη υποψηφιότητα και μάλλον έχει "ενοχλήσει" πολλούς. Αναμένουμε...

ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (21/11/2018 19:09)

Είναι υποκειμενικές οι υγιείς δυνάμεις κ. Σειτανίδη. Σε αυτές κατατάσσει τον εαυτό του και ο καταδικασμένος γι’ αυτό δεν έχει αυτοεξοριστεί. Το ίδιο και ο Μαδούρο. Το ποιες θεωρούν υγιείς δυνάμεις οι πολίτες θα το δούμε τον Μάιο. Μην αυτό προσδιορίζεστε λοιπόν, γιατί αν κατάλαβα καλά εσείς του κάνατε την πρόταση. Και τελικά εσείς θα είστε υποψήφιος Δήμαρχος ή απλά προσπαθείτε να ενώσετε την πόλη μας;

ανώνυμος (21/11/2018 19:17)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (21/11/2018 15:28)
Περισσότερες λεπτομέρειες Διαμαντή.
Ποιός τις έκανε;
Τι απάντησε ο Κωνσταντινίδης;

Odysseas (21/11/2018 20:31)

Yπό την ηγεσία ποιου κ. Σεϊτανίδη; Γιατί φαντάζομαι η ηγεσία παίζει πρωταρχικό ρόλο και στις δημοτικές εκλογές.

"Τζογαδόρος" (21/11/2018 20:34)

Σωστά κε. Σεϊτανίδη, αυτό είναι το σχέδιο του " μεγάλου, όλοι εναντίον ενός. Τι θέλουν τώρα τα "λιμα" με στη μέση, να ήτανε τουλάχιστον από τ' αριστερά του, καταλαβαίνεις εσύ, να τον πήγαινες μετά βαϊων και κλάδων.
Δεν πειράζει όμως θα το "παίξουμε το παιχνίδι" αλλά με καθαρά χαρτιά, μέχρι το τέλος.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (21/11/2018 21:05)

Ήμουν νομίζω σαφής. Διάσπαρτες υποψηφιότητες, άλλες αξιόλογες κι άλλες όχι, δημιουργούν ένα τοπίο πανσπερμίας. Υγιείς δυνάμεις στην πόλη υπάρχουν και διψούν να εκφραστούν. Και διαδικασίες διάφανες και ισότιμες για να αναδειχθεί η ηγεσία, επίσης υπάρχουν. Όποιος λέει "συνάθροιση δυνάμεων υγιών" κι εννοεί "ΜΟΝΟ υπό την ηγεσία μου" είναι προφανές ότι ρίχνει το βάρος όχι σε αυτό που λέει, αλλά σε αυτό που εννοεί. Κι αυτό δεν βοηθάει τη συνάθροιση υγιών δυνάμεων.

Sapere Aude (22/11/2018 08:55)

Το ότι τόσο το επίσημο "όργανο" της Δ.Π. (Πολίτης) όσο και το ανεπίσημο που παίζει κατ' αναλογία το ρόλο της Εφ.Συν. (Κρίσεις) αποκρύπτουν την εκδήλωση της περασμένης Κυριακής και δεν την κάλυψαν ειδησεογραφικά, δείχνει ότι στον 3ο όροφο του δημαρχείου αισθάνονται άβολα με την παράταξη «Πόλης Ενότητα». Λογική αντίδραση, αν και αντιδεοντολογική δημοσιογραφικά, γιατί η «Πόλης Ενότητα» μπορεί να εκφράσει το μεγάλο κομμάτι της κεντροαριστεράς που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν θέλει να ξαναψηφίσει «Δ.Π.» αλλά και γιατί ο Κωνσταντινίδης διαθέτει συναινετικά χαρακτηριστικά (που ο Βασιλόπουλος δεν έχει) για τα οποία θα τον ψήφιζαν και πολλοί κεντροδεξιοί ψηφοφόροι που δεν θέλουν ούτε τον Τομπούλογλου (για όλους τους γνωστούς λόγους) ούτε τον Κοπελούσο. Ενδεχομένως, θα μπορούσε να υπάρξει -υπό προυποθέσεις- συνεργασία της «Πόλης Ενότητα» με την «Επανεκκίνηση» που έχει πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά από τυπικά παλαιοκομματικούς δεξιούς συνδυασμούς όπως του Τομπούλογλου και του Κοπελούσου.

Παρατηρητής (22/11/2018 09:42)

@ "Τζογαδόρος" (21/11/2018 20:34) Προσπαθείς απελπισμένα να εμφανίσεις εντέχνως τον ΑΒ ως αυτόν που τον έχει στο στόχαστρο ο "μεγάλος" και ότι προσπαθεί να συσπειρώσει όλους τους υπόλοιπους εναντίον του. Αυτό είναι το αφήγημα με το οποίο θα πάει η ΔΠ στις εκλογές, αν φυσικά αντέξει ο ΑΒ το ψυχολογικό βάρος του επερχόμενου εκλογικού ναυαγίου και δεν αποσυρθεί με κάποια προσχηματική δικαιολογία.
1ον: Ο "μεγάλος" αυτό που ήθελε να κάνει το έκανε. Δεν υπάρχει πια απολύτως κανένας λόγος να ασχοληθεί με τον οποιοδήποτε ΑΒ. Αφού κατάφερε να κάνει ό,τι ήθελε με εχθρική διοίκηση, γιατί να ασχοληθεί με το ποιος θα είναι δήμαρχος την επόμενη μέρα;
2ον: Ο ΑΒ από την άλλη, προσπάθησε να συσπειρώσει όλο το "αντιγήπεδο" ως ισχυρό μπλοκ ψηφοφόρων του. Το αποτέλεσμα των ενεργειών του, νομικών ή άλλων; Μια τρύπα στο νερό (της λίμνης του Άλσους). Ένα σκέπαστρο έμεινε επί της ουσίας να μπει.
Από όπου και να το πιάσεις, το αφήγημα είναι σαθρό και δεν συγκινεί κανέναν.

Bravo Yiorgos (22/11/2018 10:37)

@20:34 Σε βλέπω να ξαναγυρνάς εκεί που παρ' ολίγον να κατέβαινες.

Φιλ. (22/11/2018 11:53)

@Διαμαντή ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι όταν η κουβέντα φτάνει στην "ταμπακιέρα" (βλ. επικεφαλής) τα πράγματα δυσκολεύουν. Δύσκολα μπορεί κανείς να δεχτεί για τον άλλον ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερα και κυρίως αποτελεσματικά. Στο χωριό της γυναίκας μου λένε "ο καθένας κι απάνω του".

'Αναυδος δημότης (22/11/2018 11:55)

Αγαπητέ κ. Σεϊτανίδη, μου είστε εξαιρετικά συμπαθής και το μέσο σας είναι η πρώτη μου επιλογή για την πληροφόρησή μου σχετικά με τα συμβαίνοντα και τα τεκταινόμενα της πόλης μας, όμως στην τελευταία σας αναφορά ΔΕΝ ήσαστε σαφής. Δεν απαντάτε με τον συνήθη χειμαρρώδη λόγο σας, φοβάμαι πως υπεκφεύγετε. Θα ήθελα μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα που σας έθεσα εχθές: Ποια πρόταση έγινε στον κ. Κωνσταντινίδη, από ποιον και γιατί αρνήθηκε; Νομίζω πως απλά αφήνετε εντυπώσεις και αυτό δεν είναι σωστό.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (23/11/2018 11:56)

@11.55
Πρώτον, ευχαριστώ για τα φιλόφρονα λόγια. Επειδή δεν ξέρω ποιος τα γράφει, δεν μπορώ να ανταποδώσω. Δεύτερον τα φιλόφρονα λόγια δεν σημαίνουν ότι (σας) δίνω συνέντευξη. Αυτό που έγραψα υπάρχει και ισχύει απολύτως. Γιατί ρωτάτε εμένα "ποια πρόταση έγινε στον κ. Κωνσταντινίδη" κι όχι λ.χ. τον ίδιο τον κ. Κωνσταντινίδη;

Νομίζω ότι ψάχνετε αφορμή να μου καταλογίσετε εντυπώσεις. Κι αυτό, έχει τη σημασία του...

Άναυδος δημότης (23/11/2018 15:12)

Αγαπητέ κ. Σεϊτανίδη, σας διαβεβαιώ, τα λόγια μου περί της συμπάθειας είναι απολύτως ειλικρινή.
Αυτό που ρώτησα ήταν η εύλογη απορία ενός άναυδου δημότη (εξού και το nick name) πάνω σε αυτό που σχολιάσατε (21/11/2018 15:28). Μαζί με μένα το ίδιο ερώτημα έθεσαν και άλλοι φίλοι που έκαναν σχόλια (ανώνυμος (21/11/2018 19:17), Odysseas (21/11/2018 20:31) και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι θα έχουν την ίδια απορία και ας μην εκφράστηκαν.
Πιστέψτε με καμία αφορμή δεν ψάχνω για το οτιδήποτε. Νομίζω, πως με την ασάφειά σας δημιουργείτε εντυπώσεις. Εξάλλου εσείς αναφερθήκατε ως γνωρίζων στο θέμα της πρότασης προς Κωνσταντινίδη, κάνοντας νύξη για παρασκήνιο και όχι εγώ. Σας ζήτησα ( και μαζί μου και άλλοι ) να μας διαφωτίσετε. Δεν το κάνατε. Θα έχετε πιθανώς τους λόγους σας και δεν επιμένω. Προφανώς κάτι έχετε κατά νου.
Αναμένω λοιπόν τι μέλλει γενέσθαι.
Δεν θα ήθελα οι απόψεις μου να λάβουν χαρακτήρα αντιπαράθεσης μαζί σας. Η εκτίμησή μου προς το πρόσωπό σας είναι δεδομένη.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (23/11/2018 15:45)

@15.12
Η παρατήρησή μου ισχύει απολύτως. Υπήρξε πρόταση (τουλάχιστον μία ξέρω εγώ, αν υπάρχουν κι άλλες δεν γνωρίζω) στον κ. Κωνσταντινίδη για συστράτευση κι εκείνος την απέρριψε. Επίσης ισχύει απολύτως η ελπίδα μου να αναθεωρήσει την άποψή του.

'Αναυδος δημότης (23/11/2018 17:27)

Κύριε Σεϊτανίδη,

Σεβαστό το ότι δεν θέλετε να αποκαλύψετε τις πηγές της πληροφόρησής σας.
Ωστόσο δεν αντιλαμβάνομαι που βρίσκετε το μεμπτό να γίνει στον καθένα (όχι μόνο στον κ. Κωνσταντινίδη) πρόταση συνεργασίας (σε ποια βάση, άραγε) και να την αρνηθεί. Εάν ήξερα σε ποιον αρνήθηκε θα μπορούσα να σχηματίσω καλύτερη εικόνα. Γνωρίζοντας, όμως ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι αναμφισβήτητα ηθικό στοιχείο στην πόλη, φαντάζομαι ότι θα είχε τους λόγους του.
Σας είπα και σε προηγούμενο σχόλιό μου πως υπάρχουν λεγόμενες "υγιείς δυνάμεις" στην πόλη, που κάθε σοβαρός υποψήφιος θα πρέπει να μάλλον να αποφεύγει. Η πόλη και οι δημότες έχουμε καεί στο παρελθόν!

φιλαδελφειωτης (23/11/2018 19:19)

ρε παιδια, δεν εχει κανενα νοημα οτι και να γινεται εδω. εχει πεσει η φιλαδελφεια απο τον ιουλη 17. Εδω δεν υπαρχει καμια ελπιδα σωτηριας μεχρι να σβησει ο ηλιος.

Διαμαντής Σεϊτανιδης (24/11/2018 21:07)

@17.27
Η απάντηση στην απλή αναλογική είναι οι μεγάλες δημοτικές παρατάξεις με πολυσυλλεκτικότητα και σύνθεση προγραμμάτων. Η αντίληψη ότι "μόνο εγώ μπορώ" δεν βοηθάει. Το έγραψα και το ξαναέγραψα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Όταν λέμε υγιείς δυνάμεις της πόλης, το εννοούμε χωρίς εισαγωγικά. Κι ο Λεωνίδας Κύρκος ηθικό στοιχείο ήταν, αλλά εκλογικά βολόδερνε στο 2-3%. Δεν μιλάμε για ηθική εδώ, τη θεωρούμε δεδομένη μεταξύ των συγκεκριμένων συνομιλητών. Μιλάμε για αληθινή πρόθεση συγκλίσεων.

Άναυδος δημότης (26/11/2018 14:59)

@Διαμαντής Σεϊτανιδης (24/11/2018 21:07)
Έχω καταλάβει πολύ καλά, αλλά μάλλον εσείς δεν καταλαβαίνετε (ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε) ότι το ότι έγινε μια πρόταση δεν σημαίνει ότι υπάρχει ντε και καλά περιθώριο συνεργασίας και σύγκλισης. Είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα και δεν σημαίνει πως αυτός που αρνείται, είναι αυτός που σφάλει ή είναι αλλαζονικός όπως αφήνετε να αιωρείται. Ο τρόπος που το διατυπώνετε και αφού επιμένετε να μην μας φωτίζετε (είναι, όπως σας είπα, σεβαστό), αφήνει αιχμές και εντυπώσεις.
Νομίζω πως εάν έχετε να προσάψετε κάτι στον κ. Κωνσταντινίδη ή στον οποιονδήποτε, θα υπάρξουν ευκαιρίες για κριτική, επί συγκεκριμένων θεμάτων. Εδώ κάνετε δίκην προθέσεων και είναι αθέμιτο.
Εκφράζω την ταπεινή μου άποψη και συγχωρέστε μου τον τόνο.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (26/11/2018 15:43)

@14.59
Είναι προφανές ότι εσείς δεν θέλετε -ή δεν σας συμφέρει- να καταλάβετε. Όταν κάποιος λέει σε μια πρόταση "όχι" χωρίς αιτιολογία, τότε ο αρνούμενος είναι εκτεθειμένος, όχι ο προτείνων τη σύγκλιση. Τόσο δύσκολο σας είναι να το καταλάβετε; τόσο δύσκολο να αντιληφθείτε πού βρίσκονται οι ευθύνες του κατακερματισμού;

Κι ακόμα: Έχετε, στ' αλήθεια, καμιά αμφιβολία ότι μέχρι τις εκλογές θα τα πούμε ΟΛΑ από εδώ; Έχουμε αφήσει κάτι κρυφό στην "Αλήθεια";

ΟΛΑ θα τα πούμε με το νι και με το σίγμα. Και ποιος ευθύνεται για τον πιθανό κατακερματισμό δυνάμεων, και ποιος ωφελείται από αυτόν τον κατακερματισμό. Μακάρι τελικά να πρυτανεύσουν άλλες επιλογές. Το εύχομαι ειλικρινά...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: Ανωνυμος
@20.16 Η δική σου ερμηνεία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα! Σαφέστατα η ερμηνεία του πρωθυπουργού είναι εντελώς αντίθετη και γι'...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©