Διαβάζω στο aftodioikisi.gr του φίλου Χρήστου Βούζα το παρακάτω δημοσίευμα, κι αναρωτιέμαι: Θα κάνει καμία έκκληση ο δικός μας δήμος στους κατοίκους της πόλης μας; Θα τους ενημερώσει σχετικά; Θα τους παροτρύνει να μην κατεβάζουν σκουπίδια μέσα στη ζέστη και το λιοπύρι, έως ότου διευθετηθεί το πρόβλημα; Ή μόνο για να... καταγγείλει επιχειρηματικά συμφέροντα αντίθετα με τις επιδιώξεις του δημάρχου, καθώς και κάθε θεσμικό φορέα όπως η Αποκεντρωμένη διοίκηση, που δεν ανταποκρίνεται στις εμμονές του Α. Βασιλόπουλου είναι πρόθυμη;
Για να δούμε...
Ακολουθεί η ανάρτηση του aftodioikisi.gr:
*****
Κίνδυνο να μείνει η Αττική με τα σκουπίδια στους δρόμους εγκυμονεί το ρήγμα που δημιουργήθηκε σε ένα από τα νέα κύτταρα του ΧΥΤΑ Φυλής, με αποτέλεσμα από το Σαββατοκύριακο να παραμένει κλειστός και πολλοί δήμοι να ζητούν από τους δημότες τους να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους δρόμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το ρήγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, μήκους περίπου 50 μέτρων, πλάτους 2-3 και βάθους σχεδόν 3 μέτρων, και είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί το πρόβλημα (upd η αντιπρόεδρος της ΕΔΣΝΑ κάνει λόγο για την Πέμπτη, αλλά σε ανακοίνωση την Τρίτη ο δήμος Πετρούπουλης τονίζει ότι από τον ΕΔΣΝΑ δεν υπάρχει εκτίμηση για το χρόνο αποκαστάσης).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ΕΔΣΝΑ, που δεν έχει ενημερώσει επίσημα για το πρόβλημα με κάποια ανακοίνωση, προσανατολίζεται να ανοίξει ένα από υπόλοιπα δύο νέα κύτταρα, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση.
Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, ανακοινώσεις για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων πρόκειται να κάνει η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου.
*****
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Περίπου μια ώρα μετά την ανάρτησή μας, ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας "ξύπνησε" κι εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Κατόπιν της ανακοίνωσης του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Ν. Αττικής (ΕΣΔΝΑ) ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής θα παραμείνει κλειστός έως και την Παρασκευή 15 Ιουνίου, μέχρι νεωτέρας, λόγω υποχώρησης του εδάφους που έχει υποστεί ο χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις Υπηρεσίες Καθαριότητας.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι δημότες και οι επαγγελματίες της πόλης να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα εκτός των πράσινων κάδων με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων όγκων απορριμμάτων.
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου θα μεριμνήσουν όσο είναι εφικτό για την τήρηση της δημόσιας υγείας.
*****
Πάλι καλά που διαβάζουν φανατικά "Η Αλήθεια" εκεί στο δήμο κι ενημερώνονται...