Δευτέρα 04.12.2023,  

Ήλθε η ώρα για την κατεδάφιση της Στρούγκας

Δημοσιεύτηκε στις 10/05/2018 στην κατηγορία Γνώμες  |  49 σχόλια

του Δημήτρη Κωνσταντάτου (*)

Αναφέρομαι, όπως όλοι γνωρίζουμε , στο κτήριο που είναι απέναντι από το Δημαρχείο -ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ- το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2009 από αυτόνομες ομάδες και πού το τελευταίο διάστημα, μετά την σύγκρουσή τους με τους οπαδούς της Α.Ε.Κ. παραμένει κλειστό.

Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το εν λόγω παλαιό προσφυγικό έχει επιφάνεια περίπου 460 τ.μ. Προηγούμενες δημοτικές αρχές ξεκίνησαν τις διαδικασίες απαλλοτρίωσής του, δίνοντας του τον χαρακτηρισμό ΚΑΠΗ. Μετά από πολλά χρόνια δικαστικών αγώνων για να καθοριστούν οι τιμές αποζημίωσης των ιδιοκτητών ,έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση δηλ. έχει κατατεθεί στο ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων από το Δήμο το σύνολο της αποζημίωσης , έτσι ο Δήμος κατέστη κύριος νομέας και κάτοχος του ακινήτου.

Σαν Δημόσια περιουσία πλέον, πρέπει να αξιοποιηθεί και να αποδοθεί στους Δημότες και για τον επί πλέον λόγω , ότι αν παρέλθει δεκαετία και δεν έχει συντελεστεί ο σκοπός της απαλλοτρίωσης οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιστέψουν τα χρήματα της αποζημίωσης και το ακίνητο να περάσει ξανά στην κατοχή τους, βέβαια έχουν πάρει αρκετά χρήματα και σήμερα η αξία του οικοπέδου είναι μικρότερη, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει.

Το 2009 ο Δήμος έβγαλε από την πολεοδομία την υπ’ αρ. 1432/09 άδεια κατεδάφισης αλλά δεν προχώρησε στην κατεδάφιση .Η άδεια αυτή έχει λήξει αλλά μπορεί να επανεκδοθεί.

Το ερειπωμένο κτήριο πρέπει να κατεδαφιστεί και να σχεδιαστεί ένα νέο σύγχρονο κτήριο με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος, εναρμονισμένο πλήρως στο περιβάλλον. Το οικόπεδο έχει αξιόλογα πολεοδομικά μεγέθη : δόμηση περίπου 650 τ.μ. που θα εξαντληθούν σε τρείς ορόφους – κάλυψη περίπου 390 τ.μ. και υπόγειο αρκετά μεγάλο. Θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά σε τμήμα του ισογείου το ΚΑΠΗ και συνακόλουθες δραστηριότητες , ενώ οι δύο υπερκείμενοι όροφοι μπορεί να έχουν χρήσεις που θα επιλεγούν από τους μελετητές σε συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου και ίσως σε διαβούλευση με τους πολίτες.

Η δική μου η άποψη για παράδειγμα είναι να γίνει μια μεγάλη αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων, (λείπει κάτι τέτοιο στο κέντρο της πόλης) όπου θα φιλοξενεί και τα δημοτικά συμβούλια και που ίσως αποτελέσει κίνητρο να τα παρακολουθούν οι πολίτες.

(*) Αρχιτέκτων μηχανικός

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Πάρτι απευθείας αναθέσεων «εις υγείαν των προσφύγων»- Απευθείας ανάθεση ΚΑΙ στη σύζυγο του δημάρχου!

 

Στο υβρεολόγιο του δημάρχου εναντίον μου, απαντώ με ψυχραιμία και χαμόγελο

 

Πώς κάνει κοινωνική πολιτική η Λάρισα και πώς η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

 

Μήπως θέλει να μας ενημερώσει η Δημοτική Αρχή;

 

Η αριστερά της πόλης ξεκατινιάζεται και τρώει τις σάρκες της...

 

Βασιλόπουλος σε Παπακώστα: Φέρε πίσω την έδρα

 

Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;

 

Ο Ποδονίφτης στη Φιλοθέη κι ο Ποδονίφτης στη Φιλαδέλφεια

 

Ο δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα για τον Ποδονίφτη, διοργανώνει εκδηλωσούλες με μπλα μπλα

 

Να μη γίνουμε Μάνδρα. Η Σκρά είναι βόμβα. Πότε πίεσε ο δήμος την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά;

 

Τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ο δήμος τα ξεπετά με μια ανακοινωσούλα

 

Εμφανίστηκε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία και ζητεί καλύτερες συνεδριάσεις στα δημοτικά συμβούλια

 

Καμια συνέπεια. Καμία ιδεολογία. Μόνο χωρίς αρχές απόλαυση της εξουσίας

 

Υπογειοποίηση: Η πόλη σε σύγχιση με ευθύνη του δημάρχου 

 

Γράψτε την άποψή σας

Συντριβάνια αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώπουλων (10/05/2018 23:24)

Από την ανικανότητα των ρούληδων πήραν θάρρος κι εμφανίστηκαν και τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Να τα δούμε ένα ένα (10/05/2018 23:50)

1. Το ότι καταλήφθηκε η Στρούγκα από τους αναρχικούς είναι απόλυτη ευθύνη της διοίκησης 2006 - 2010 που μετείχατε και εσείς κ. Κωνσταντάτο
2. Το ότι δεν έγινε τίποτα από το 2010 και μετά έχει να κάνει με την έλλειψη αποφασιστικότητας και προσήλωσης στο νόμο, τη δημοκρατία και το σεβασμό στην περιουσία του δημότη και φυσικά βαρύνει και τη διοίκηση 2011 - 2014 και τη νυν διοίκηση. Να θυμίσουμε ότι ο Άρης Βασιλόπουλος ήταν από τους πρωτεργάτες της κατάληψης στη Στρούγκα (το ότι γκρέμισε τον Κένταυρο για να λήξει η κατάληψη έχει να κάνει με το ότι είναι ένας καριερίστας και τίποτα περισσότερο)...

Ένα ένα (10/05/2018 23:55)

3. Η Στρούγκα πράγματι πρέπει να γκρεμιστεί και ο πιο κατάλληλος για να το κάνει είναι ο Άρης Βασιλόπουλος. Όπως με τον Τσίπρα και τα μνημόνια, έτσι και με τον Άρη δεν θα ανοίξει μύτη (ίσως). Ίσως να χάσει κάποιους σταυρούς από αυτούς που "δεν ψηφίζουν", αλλά θα τους πάρει από την αστική τάξη της πόλης που τόσο ζεστά έχει αγκαλιάσει.
4. Μη νομίζετε κ. Κωνσταντάτο ότι έχουμε ξεχάσει πώς μεθοδεύσατε το κλείσιμο του Σπαθάρη, πώς επιδιώξατε να χτιστεί νέο σχολείο με χρήματα του δήμου και όχι του ΟΣΚ για 4,3 εκ. €, πώς είχατε προλάβει να πουλήσετε τα πούλμαν του Άτταλου και μετά πλήρωνε ο δήμος 60000€ το χρόνο για μεταφορά των μαθητών στο 4ο δημοτικό.

Ένα ένα (10/05/2018 23:55)

5. Δεν έχουμε ξεχάσει πώς έγινε η πλατεία με 500000€. Θα τα υπενθυμίζουμε σε κάθε ευκαιρία, όπως και θα υπενθυμίζουμε ότι θέλατε να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στο πολυκλαδικό στην Εθνική, θα υπενθυμίζουμε τι χρέος πήρατε και τι παραδώσατε, θα υπενθυμίζουμε ότι επί της θητείας σας αλλάχτηκε και μετά χάθηκε η εγγυητική επιστολή για το νεκροταφείο. Έχουμε πολλά να υπενθυμίσουμε και θα το κάνουμε με θέρμη σε κάθε ευκαιρία.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (11/05/2018 01:22)

@23.24
Αυτό, φυσικά, δεν είναι κριτική. Και τέτοιου είδους αναφορές δεν συμβάλλουν στη διεξαγωγή ενός διαλόγου. Δικαίωμα του καθενός είναι να συμπαθεί ή όχι ένα δημόσιο πρόσωπο της πόλης, αλλά τέτοια σχόλια ούτε πείθουν κανέναν, ούτε βοηθούν να συζητήσουμε εδώ μέσα.

αγραμματος (11/05/2018 08:29)

Ενας- ενας ρε παιδιά, μια άποψη κατέθεσε ο κος. Κωσταντάτος και βγήκατε όλα τα μαχαίρια που ΄΄θεωρούνται΄΄ θεματοφύλακες των ΄΄ιερών και των Οσίων΄΄ του ΔΗΜΟΥ μας να τον φάτε !!!!!
Γιά ΄΄μπάστα΄΄ ρε μικροαστοί ΄΄επαναστάτες΄΄ του γλυκού νερού, για ΄΄μπάστα.΄΄

Φιλαδελφεύς (11/05/2018 09:21)

κύριε Κωνσταντάτε μου,
τόσα χρόνια στη Φιλαδέλφεια και με τόσα κτίρια που χτίσατε θα έπρεπε να ξέρετε την πόλη απ' έξω κι ανακατωτά.
Η Στρούγκα βρίσκεται ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ και ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ.
Και.... δεν μπορώ να μη συμφωνήσω με την πρότασή σας για μια μεγάλη αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων στο νέο κτίριο. Όντως λείπει κάτι τέτοιο. Το Αμφιθέατρο ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ είναι μεν πολύ αξιόλογο, μακριά δε από το κέντρο της πόλης.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (11/05/2018 09:50)

@ Αδημοσίευτον
Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω το σχόλιό σου, διότι περιέχει σοβαρές κατηγορίες εναντίον συγκεκριμένου επώνυμου προσώπου της πόλης, χωρίς όμως αυτές να τις αποδεικνύεις.

tasos (11/05/2018 10:13)

Άντε να ξεκουμπιστεί ο ξεφτίλας γαυροδήμαρχος μήπως αξιοποιήσει την στρούγκα κάποιος άλλος. Ο γαυροδήμαρχος για το μόνο που είναι ικανός είναι να καλέσει τους αναρχικούς να ξανακάνουν κατάληψη.

Ανωνυμος (11/05/2018 10:47)

Μακάρι να κατεδαφιστεί να ξεβρωμίσουμε και επιτέλους να πραγματοποιηθεί το έργο το οποίο πληρώσαμε όλοι. Δηλαδή το ΚΑΠΗ και όχι καφενείο τεμπελχανάδων

Με τόσο κόσμο που (11/05/2018 12:02)

μαζεύει ο Άρης στα δημοτικά συμβούλια, χωράνε άνετα και στο δημαρχείο της Φιλαδέλφειας. Η Στρούγκα πρέπει να γκρεμιστεί και να τη γκρεμίσει ο Άρης. Είναι συνυπεύθυνος για ότι έγινε, να αναλάβει την ευθύνη.

Ανωνυμος (11/05/2018 12:13)

Δεν κατηγορω κανεναν! Δεν γραφω πουθενα οτι εκλεψε! Απλα διαφημιζεται μεσω της ενασχολησης του με τα κοινα!
Ηταν στο ψηφοδελτιο του Σ.Κοντου και μετεπειτα αντιδημαρχος και σφοδρος πολεμιος τοτε του Π. Γρεντζελια! Ηταν ομως και ΕΜΜΙΣΘΟΣ στην επιτροπη που ειχε φτιαξει ο Γρεντζελιας για τον προσφυγικο οικισμο γεγονος που επιμελεστατα κραταει κρυμμενο!
Υ.Γ Δεκελειας και Ελλησποντου ειναι η πιττα του παππου!
Τι σου εκαναν και θελεις να τους κατεδαφισεις κυρ -Μιμη;

Διαμαντής (11/05/2018 13:30)

@12.13
Ξαναδιαβάστε το κομμένο σχόλιό σας. Δεν λέτε αυτό. Αφήνετε υπονοούμενα που δεν τεκμηριώνετε. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί όταν ανωνύμως γράφουμε για κάποιον που μετέχει στη δημόσια ζωή με το όνομά του. Δεν ζούμε στην εποχή των προγραφών του Σύλλα (του Ρωμαίου, όχι του... Ιωνικού...)

Γιούρι (απ' το Παλιούρι) (11/05/2018 13:54)

Μίλησε κι η 5η φάλαγγα του Πασοκ στον παλιό Συνασπισμό της Αριστεράς (και της... προόδου).

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ (11/05/2018 15:57)

Η στρούγκα έχει συμβολικά κατεδαφιστεί, αφού εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί.
Και αυτό οφείλεται σε ένα αναμφισβήτητο lock-out το οποίο έχουν επιβάλει οι οπαδοί της ομάδας, αλλά και στην έλλειψη τακτικού ελιγμού από την άλλη πλευρά.
Πρέπει να κατεδαφιστεί γιατί ουσιαστικά έχει γίνει οθόνη προβολής των εμετικών συνθημάτων ναζιστικού χαρακτήρα οπαδών της ομάδας.
Όσο παραμένει αυτό το ερείπιο σε κεντρικό σημείο της πόλης με αυτήν την εξωτερική βαφή, τόσο καλλιεργείται ο τρόμος στους κατοίκους.
Κανονικά θα έπρεπε να την κατεδαφίσουν οι ίδιοι που την δημιούργησαν, για να μην επιτρέπουν στον ΑΤΤΙΛΑ να καμαρώνει το ντεκόρ του.

@ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ (12/05/2018 00:43)

Όταν θα την κατεδαφίζουν θα φοράνε τις κουκούλες τους; Μήπως κανένας από αυτούς είχε πετάξει και καμιά μολώτοφ στη Μαρφίν το 2010; Θα μιλήσετε εσείς για ελευθερία ή για δημοκρατία; Εσείς;

νεο κτηριο (12/05/2018 10:20)

να κατεδαφιστει εδω και τωρα η σαπιλα. να χτιστει δημοτικο κτηριο με σκοπο την εξυπηρετηση του καθε φιλαδελφειωτη.

ΕΛΕΝΗ ΣΓΟΥΡΑΚΗ (12/05/2018 21:26)

Η Άδεια κατεδάφισης εξεδόθη την Παρασκευή και έχει ήδη υποβληθεί αίτημα για την κατασκευή του έργου στην Περιφέρεια Αττικής

Ανώνυμος (13/05/2018 17:41)

Με αφορμή αυτό που έγραε η Κα ΕΛΕΝΗ ΣΓΟΥΡΑΚΗ, εφόσον έχει εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης προς τι το άρθρο του κ. Κωνσταντάτου;;;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (13/05/2018 19:07)

@17.41
Η κυρία Σγουράκη παρέχει εδώ μια ενημέρωση. Από την άλλη, ο κ. Κωντσντάτος, πυο προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε και αν έχει εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης, γράφει μια πολιτική- δημοτική άποψη. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό που σας ενοχλεί...

Ανώνυμος (13/05/2018 22:20)

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (13/05/2018 19:07)
Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί κάτι. Τον κ. Κωνσταντάτο θα έπρεπε να ενοχλεί. Που ενώ ενδεχομένως επιθυμεί να κάνει comeback στα δημοτικά πράγματα, αποδεικνύεται ανενημέρωτος για την πορεία του θέματος που γράφει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ (14/05/2018 13:02)

Το κείμενο το έστειλα την Πέμπτη και η άδεια όπως αναφέρει η κυρία Σγουράκη εξεδόθη την Παρασκευή, άρα ήταν αδύνατον να το γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εγώ δεν εστιάζω στην άδεια, αλλά στην κατεδάφιση.
Με την ευκαιρία αφού έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στην Περιφέρεια για την κατασκευή του έργου, δεν μας ενημερώνεται τι περιλαμβάνει αυτό?

Συνεργάτης (14/05/2018 20:01)

Αγαπητέ -ένα ένα- είστε ευγενής και θέλω να πιστεύω ότι οι ανακρίβειες που γράφεται όταν αναφέρεστε στον κ. Κωνσταντάτο , είναι γιατί δεν είστε καλά ενημερωμένος και όχι σκόπιμες.
- Το πρώτο δημοτικό έκλεισε γιατί είχε χαρτιά αρμοδίων ότι ήταν επικίνδυνο, αλλά και γιατί διαπιστώθηκε ότι σε πολλά σημεία περιείχε αμίαντο.
-Στο σχέδιο του νέου σχολείου προβλεπόταν η εξ' ολοκλήρου επισκευή του παλαιού ( ιστορική μνήμη) με άλλες δύο νέες πτέρυγες και εκδόθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στην πολεοδομία (την κανονική και όχι του Ο.Σ.Κ) οικοδομική άδεια. Φυσικά το σχολείο θα το χρηματοδοτούσε ο Ο.Σ.Κ και όχι ο Δήμος όπως γράψατε, όσοι γνωρίζουν, ξέρουν ότι οι Δήμοι δεν έχουν τέτοιες οικονομικές δυνατότητες. Εκ' των υστέρων ο Ο.Σ.Κ για να μειώσει το κόστος (η αλήθεια είναι ότι είχε ξεσπάσει η κρίση) πρότεινε να γκρεμιστεί το παλιό σχολείο και να κατασκευαστεί ένα τυποποιημένο σχολείο της δεκαετίας του 1980 με έτοιμες μελέτες και άδεια από την πολεοδομία του Ο.Σ.Κ. (συνέχεια)

Συνεργάτης (14/05/2018 20:56)

Ενώ υπήρχε προγραμματική σύμβαση και έπρεπε να δημοπρατηθεί το έργο, η διοίκηση δέχτηκε την πρόταση του Ο.Σ.Κ και έτσι κατασκευάζεται τώρα αυτό το έκτρωμα, έξω από τους όρους και περιορισμούς του προεδρικού διατάγματος για τον Παραδοσιακό οικισμό. Σε .άρθρο του ο κ. Ευαγγελινός είχε αναλύσει τα οικονομικά μεγέθη του ενός σχεδίου και του άλλου και απέδειξε ότι το δεύτερο κοστίζει περισσότερο ανά τετραγωνικό μέτρο.
-Για την πλατεία δεν χρειάζεται να γράψω κάτι, τα λέει όλα η λειτουργία της.Υπάρχουν δημοσιευμένα όλα τα στοιχεία,έγινε δημοπρασία και πήραν τεύχη και εκδήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από 30 εταιρείες καταθέτοντας προσφορά έξι εταιρείες.
-Ο κ. Κωνσταντάτος μαζί με το Πολυτεχνείο παρουσίασε μελέτη, να κατασκευαστεί το γήπεδο στα Κ.Α.Τ.Ε.Ε με ανταλλαγή των ιδιοκτησιών.
Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για την πόλη. Η Α.Ε.Κ θα είχε γηπεδάρα με εμπορικές χρήσεις στην εθνική οδό και ο Δήμος ένα τεράστιο υπόγειο πάρκινγκ και επάνω ελεύθερους χώρους στο κέντρο της πόλης.

Συνεργάτης. (14/05/2018 21:07)

- Η εγγυητική για το νεκροταφείο αλλάχτηκε γιατί το προέβλεπε ο νόμος και δεν χάθηκε, αλλά το 2011 που έληγε (επί διοίκησης Γαιτανά) δεν φρόντισαν να την αντικαταστήσουν.
Τέλος θα σας διορθώνουμε με θέρμη σε κάθε ευκαιρία.

Μη μαδάς τη ΜαργαρίτΑ (15/05/2018 10:21)

Χμμμμμμ... Συνεργάτης, λοιπόν... Ενδιαφέρον!
Η λέξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα περιλαμβάνεται στο όνομα της δημοτικής ομάδας που προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ. Κωνσταντάτος αριστερότερα της ΔουΠου με στρατολογητή παλαιό επιφανές στέλεχος του τμήματος γυναικών της ΝΔ;

νεα προσωπα (15/05/2018 13:34)

Πολλοί στριμώχνονται να βγουν στην επιφάνεια, ελπίζοντας ότι οι ψηφοφόροι έχουν λίγο κοντή μνήμη. Ο Κωνσταντάτος αλήθεια με ποιους παίζει τώρα; Αριστερότερα της ΔουΠου που λέει ο από πάνω, γαργαλώντας τη συντητηρική Φιλαδέλφεια για το γκρέμισμα της Στρούγκας, μάλλον μόνο ως πλάκα θα το πάρουμε.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ (15/05/2018 13:46)

@Συνεργάτης
Να θυμίσουμε ότι το μίσθωμα του νεκροταφείου με προσωρινή διαταγή παρουσία του Δημάρχου Σταύρου Κόντου είχε μειωθεί ήδη επί δημαρχίας Κόντου, αντιδημαρχίας Κωνσταντάτου-Ευαγγελινού.
Πάντως γελάνε και τα τελευταία αριστερά τσιμέντα με αυτούς που είναι μέλη στον τωρινό ΣΥΡΙΖΑ.
Ένας συγχωρεμένος μου έλεγε πώς ένα μέλος του τωρινού ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε την νίκη σε συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας.
Να θυμηθούμε τα πετρέλαια στο άλσος ή όχι;
Πότε θα γίνει καταλογισμός για την υπεξαίρεση πετρελαίου στο άλσος;
Ξέρετε εκείνη η υπόθεση που πήγε κατηγορούμενη μία κυρία;
Μην αρχίσετε πάλι με ατάκες Αμαλίας: ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.
Ο Κωνσταντάτος μπορεί να ήξερε την πορεία, άλλωστε μπαινοβγαίνει στην Πολεοδομία. Αλίμονο.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ (15/05/2018 13:52)

Εγώ νόμιζα ότι ο Κωνσταντάτος ήταν με τον Αράπογλου.
Τι έγινε, παιδιά, τα σπάσατε;

@ΕΛΕΝΗ ΣΓΟΥΡΑΚΗ (12/05/2018 21:26) (15/05/2018 21:33)

Με τη διαδικασία της μήνυσης προς το πρόσωπο σας υπάρχει κάποια εξέλιξη; Θέλετε να μας ενημερώσετε; Για το γνωστό θέμα περι μή υπογραφής της υψομετρικής μελέτης της ΑΕΚ εννοώ

Ανωνυμος (16/05/2018 14:15)

Και τη Στρουγκα θα γκρεμίσουμε και τα αυθαίρετα στο άλσος. Οχι μόνο το σταθμό μεταφόρτωσης. Επίσης όπως έχει βάλει το χεράκι του ενάντια στο γήπεδο της ΑΕΚ να περιμένει καταγγελία για αυθαίρετα των ιδιοκτησιών του, στην πολεοδομία. Διαλέξατε το δρόμο της δικαιοσύνης και αυτόν θα ακολουθήσουμε και εμείς. Κατεγγελιες και πρόστιμα μεχρι να σβήσει ο ήλιος. ΣΔΟΕ στα καταστήματα σας, καταγγελίες σε ΙΚΑ και πάει λέγοντας. Αραξτε γιατί ακόμα δεν ξεκινήσαμε

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ (16/05/2018 17:32)

@16/05/2018 14:15
Μπορείς να βάλεις την όπισθεν και να έρθεις;

@ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ (16/05/2018 17:44)

Βαλαμε την μπροστα ταχυτητα και το αχουρι γκρεμιζεται.ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

Ανωνυμος (16/05/2018 23:13)

@17:32 θελει το χρυσαβγουλο να κρυφτεί κι η χαρα δεν το αφήνει. Σεξισμός ομοφοβία κι Άγιος ο θεός. Ρε μπας και είσαι ο Παναγιώταρος?

@(16/05/2018 17:32) (17/05/2018 02:43)

Με το που θα δώσει το κάλεσμα η ΑΕΚ για κατεδάφιση κοίτα μόνο πόσοι θα σκάσουμε μύτη. Κάτι μετεωρολογικοί σταθμοί, κάτι τσιπουράδικα, κάτι κινηματογράφοι κλπ έχουν συνέχεια. Καλά για τη Στρούγκα δεν το συζητάω είναι ήδη τελειωμένο το θέμα. Οταν θα ξεμπερδέψουμε με αυτά θα φάτε και οι "ιδιώτες" καλά. Κανε μπάνιο και περίμενε

CoOperativa (17/05/2018 05:50)

@ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ τραβάς κάποιο ζόρι αν τα βρήκε ή τα έσπασε ο Κωνσταντάτος με τον Αράπογλου ή ο οποιοσδήποτε με τον οποιονδήποτε? Δεν το ξέρεις ότι στην πολιτική ισχύει πάντα το αξίωμα "χθεσινοί εχθροί σημερινοί φίλοι" ή το αντίστροφο? Επί τη ευκαιρία δεν μας λες και τι υποστηρίζεις εσύ για το δήμο?

Κλαίμε. Από τα γέλια εννοείται (17/05/2018 08:37)

Ουγκανοεργαζόμενε ακόμα φαντασιώνεσαι ότι θα σταματήσεις το γήπεδο; Πρέπει να κόψεις την πρωινή χειρηλασία.

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 18:03)

Αρχικά να ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση, οφείλεται σε ειλημμένες υποχρεώσεις μου και τίποτα άλλο. Ας δούμε το ιστορικό του Σπαθάρη και μία προς μία τις ανακρίβειες και τις διορθώσεις, δηλαδή ποιος λέει τις ανακρίβειες και δεν πρέπει να διορθώνει.
Με τα 13-11-2007/16163, 15-01-2008/586 και 21-02-2008/3153 έγγραφα προς ΟΣΚ, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου κάνουν αναφορά στη βλάβη της στέγης και ζητείται μελέτη και αντικατάστασή της. Μιλάμε για τη στέγη.
Η Διεύθυνση Πολεοδομίας Βορείου Τομέα 17-04-2008/(4105/533/08) αποστέλλει έκθεση επικινδύνου οικοδομής στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας που αναφέρει τα παρακάτω:
Έγινε μακροσκοπικός έλεγχος άνευ πρόσβασης στη στάθμη της στέγης και παρατηρήθηκαν τα παρακάτω:
Ρηγματώσεις και αποφλοιώσεις επιχρισμάτων και χρωματισμών οροφής α’ ορόφου, συνοδευόμενες από έντονα ίχνη υγρασίας κυρίως στο διάδρομο και λιγότερο σε ορισμένες αίθουσες διδασκαλίας συνεχίζω...

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 18:04)

Πιθανές βλάβες από τοπικές εισροές όμβριων υδάτων στον ξύλινο σκελετό της στέγης
Μακροσκοπική διαπίστωση τοπικών αποκολλήσεων κεραμιδιών της στέγης
Για τους λόγους αυτούς η οικοδομή κρίνεται επικίνδυνη από δομική άποψη και για να αρθεί ο κίνδυνος πρέπει να γίνουν τα εξής:
Έλεγχος της στέγης για αποκάλυψη αποκολλήσεων
Έλεγχος ξύλινου σκελετού της στέγης προς αποκάλυψη τυχόν φαινομένων διάβρωσης, αποσάθρωσης κλπ.
Αποξήλωση βλαμμένων επιχρισμάτων, επιμελημένος καθαρισμός της επιφάνειας, αφύγρανση και κατασκευή νέων επιχρισμάτων σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.
Απαιτούμενες ενισχύσεις – επισκευές στο φέροντα οργανισμό και στην επικάλυψη της στέγης σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και με τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων.
Για τα παραπάνω χρειάζεται κατάλληλη οικοδομική άδεια εντός εξήντα (60) ημερών από την κοινοποίηση της έκθεσης. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών το κτήριο πρέπει να είναι κενό. Συνεχίζω...

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 18:19)

Με το 08-05-2008/5554 έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών προς τον ΟΣΚ με ένδειξη ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ, επισυνάπτεται η έκθεση επικινδύνου οικοδομής της Πολεοδομίας στον ΟΣΚ και ζητείται η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών από τον ΟΣΚ.
Με το 09-06-2008/(38.Τ1/14525) έγγραφο του ΟΣΚ προς το γραφείο Δημάρχου, προτείνεται σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΟΣΚ και ΔΝΦ προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες επισκευής. Να σημειωθεί ότι αφορούσε και το 2ο ΕΠΑΛ, όχι μόνο το Σπαθάρη.
Με το 25-06-2008/(ΦΙΙΕ.2/2544) έγγραφο του 4ου ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του ΥΠΕΠΘ με αποδέκτη τον ΟΣΚ και κοινοποίηση στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ζητείται να εκπονηθεί και να εγκριθεί μελέτη από την πολεοδομία του ΟΣΚ για να αρχίσουν τα έργα αποκατάστασης προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πριν το νέο σχολικό έτος 2008 – 2009.
Συνεχίζω...

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 18:21)

Με το 07-07-2008/8604 έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών προς ΟΣΚ, ζητούνται έγγραφα από τον ΟΣΚ, προκειμένου να συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου Ν.Φ. και ΟΣΚ και να προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε Μελέτη – Κατασκευή του έργου. Επίσης επισημαίνεται ότι ο ΟΣΚ είναι ο ιδιοκτήτης των κτιρίων (είναι και το 2ο ΕΠΑΛ), ότι το ΥΠΕΠΘ ζητά από τον ΟΣΚ τη μελέτη και την έγκρισή της από την πολεοδομία του ΟΣΚ και ότι εάν οι υποχρεώσεις αυτές αναληφθούν από τον ΟΣΚ όλα θα γίνουν πιο γρήγορα και θα προλάβουν τη νέα σχολική χρονιά.
Με το 01-08-2008/(38Τ1/20141) έγγραφο του ΟΣΚ προς το Γραφείο Δημάρχου, εγκρίνεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το δήμο για το 1ο δημοτικό, ζητείται να παραλάβει ο δήμος :
Την απόφαση 99 20-03-01 του ΟΣΚ περί όρων και προϋποθέσεων σύναψης προγραμματικών συμβάσεων του ΟΣΚ με δήμους για κατασκευή σχολικών κτηρίων.
Στοιχεία πληρότητας προμελέτης
Τεχνικά χαρακτηριστικά έργου
συνεχίζω...

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 18:26)

Επίσης υπενθυμίζεται ότι είναι συμβατική υποχρέωση του δήμου η έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο, εφόσον απαιτείται και ότι οι μελέτες πρέπει να τύχουν αποδοχής από τον ΟΣΚ.
Στο ίδιο έγγραφο επισυνάπτεται η απόφαση 99 20-03-01, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η προϊστάμενη αρχή του του κυρίου του έργου είναι ο Δήμος που το εκτελεί
Επίσης επισυνάπτονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της προμελέτης.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Με το 03-09-2008 έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών προς τον ΟΣΚ Αλλάζει εντελώς η στάση του δήμου και ζητείται:
Κατεδάφιση του υπάρχοντος κτηρίου και
Κατασκευή νέου κτηρίου με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή, ΔΗΛΑΔΗ να τα κάνει όλα ο δήμος και τη μελέτη και την κατασκευή του σχολείου.
Στις 16-09-2008 οι τεχνικές υπηρεσίες στέλνουν έγγραφο στο γραφείο δημάρχου που αφορά τη μεταστέγαση του 1ου δημοτικού – η σχολική χρονιά και η δεκαετής ταλαιπωρία παιδιών και γονέων έχει αρχίσει. Συνεχίζω...

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 18:33)

17-09-2008 ζητά ο δήμος από τις τεχνικές υπηρεσίες πλήρη φάκελο του σχολείου
02-10-2008 οι τεχνικές υπηρεσίες στέλνουν έγγραφο στο δήμο αναφορά σε παλαιότερες επισκευές που είχε πραγματοποιήσει ο Δήμος.
15-10-2008 το 1ο Δημοτικό στέλνει έγγραφο στον ΟΣΚ με Έκθεση Λειτουργίας, όπου και αναφέρεται ότι το κτήριο δεν πληροί τις προδιαγραφές λειτουργίας ενός σύγχρονου σχολείου
16-10-2008 έγγραφο του συλλόγου διδασκόντων του 1ου δημοτικού προς το δήμο νέας Φιλαδέλφειας δείχνει ότι έγινε ενημέρωση από το Διευθυντή του σχολείου ότι η πρόταση του δημάρχου είναι να κατεδαφιστεί το υπάρχον κτήριο και να ανεγερθεί στη θέση του σύγχρονο διδακτήριο και ψήφισαν οι διδάσκοντες στην κατεύθυνση αυτή. Σε περίπτωση που ο ΟΣΚ αδυνατεί να υλοποιήσει την ως άνω πρόταση, ως εναλλακτική επιλογή ψηφίστηκε να γίνουν οι επισκευές στο υπάρχον. Συνεχίζω...

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 18:37)

Πουθενά δεν αναφέρεται στους δασκάλους ότι ο δήμος ζητά να γίνει το έργο με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή και ότι το έργο δεν ζητείται να το υλοποιήσει ο ΟΣΚ, αλλά ο ίδιος ο δήμος. Αντιθέτως, από το κείμενο βγαίνει το συμπέρασμα ότι το σχολείο θα το έχτιζε ο ΟΣΚ. Παρατήρηση: Είναι άλλο να ζητείται προγραμματική σύμβαση για τις επισκευές του σχολείου – όπως είχε ζητήσει ο ΟΣΚ και άλλο να τα γκρεμίσεις όλα και να χτίσεις νέο σχολείο ΜΟΝΟΣ σου.
Με το 08-09-2009/13658 έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών στο Συμβούλιο Κατασκευών ΥΠΕΧΩΔΕ και ΣΧΕΔΟΝ 1 έτος μετά, βλέπουμε ότι τελικά ζητείται και επισκευή του υπάρχοντος (για συναισθηματικούς λόγους – τοπικό και συναισθηματικό τοπόσημο) και προσθήκη νέων πτερύγων, αντί για την αρχική κατεδάφιση του παλιού και κατασκευή νέου. Φορέας υλοποίησης του έργου ο δήμος, εργοδότης / κύριος του έργου ο δήμος. Είναι ολοφάνερο ότι σκοπός της δημοτικής αρχής ήταν πάση θυσία το σχολείο να το κατασκευάσει ο δήμος και όχι ο ΟΣΚ.
Συνεχίζω..

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 18:40)

Ίσως και για αυτό το λόγο να εγκαταλείφθηκε η αρχική πρόταση κατεδάφισης του υπάρχοντος κτηρίου, διότι τότε αναγκαστικά θα το έκτιζε ο ΟΣΚ. Εδώ αναφέρεται και ο προϋπολογισμός ύψους 4.243.000€ με χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ. Η αιτιολόγηση για μελέτη – κατασκευή είναι μία έκθεση ιδεών, που το μόνο που θα μπορούσε να στέκει είναι ότι το κτήριο ανήκει στον προσφυγικό οικισμό.
Με το 11-09-2009/25347 έγγραφο του ΟΣΚ προς το γραφείο Δημάρχου εγκρίνεται η Προγραμματική Σύμβαση, ο προϋπολογισμός, ο χρόνος ισχύος της προγραμματικής σύμβασης και ο χρόνος κατασκευής του έργου. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ για μελέτη – κατασκευή.
Η Προγραμματική Σύμβαση έχει τίτλο «Ενίσχυση – Αναδιαρρύθμιση υπάρχοντος διώροφου κτηρίου και προσθήκη νέων πτερύγων σχολικού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας» Προϋπολογισμού 4.243.000€
Συνεχίζω...

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 18:47)

Σύμφωνα με το 21-09-2009/14419/23.9 απόσπασμα πρακτικών ΔΣ όπου εγκρίνονται τα παραπάνω και στις 02-11-2009 εγκρίνεται από το ΔΣ και η προμελέτη.
Στις 01-12-2009/29918 αποστέλλεται έγγραφο του ΟΣΚ προς Γραφείο Δημάρχου με θέμα
Τεύχη Δημοπράτησης που αφορούν το έργο: «Ενίσχυση υπάρχοντος διώροφου κτηρίου και προσθήκη πτερύγων στο σχολικό συγκρότημα 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας»
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπάρχει σωρεία ελλείψεων, δεν έχει αποστείλει ο δήμος την εγκεκριμένη προμελέτη και επιπλέον δεν έχει ενημερώσει ο δήμος εάν έχει εξασφαλιστεί η προβλεπόμενη από το νόμο υπουργική απόφαση έγκρισης του τρόπου δημοπράτησης από το Υπουργείο Υποδομών (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) για δημοπράτηση με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή. ΑΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ δεν έχει πάρει έγκριση για να υλοποιήσει το έργο ΜΟΝΟΣ του.
Στις 4-3-2010 στέλνει ο δήμος έγγραφο στο σύλλογο γονέων του 1ου δημοτικού όπου και προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου.
Συνεχίζω δε θα κουράσω πολύ ακόμα...

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 18:54)

Αυτή τη στιγμή ένα παιδί που πήγε στην 1η δημοτικού στου Σπαθάρη το τελευταίο έτος λειτουργίας του, φέτος έχει ήδη τελειώσει το σχολείο. Επιπλέον έχουμε αιμορραγία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (αρχικά 60000€ το έτος, μετά μειώθηκε στο μισό επί Γαϊτανά και τέλος με ενέργειες της διοίκησης Γαϊτανά το κόστος μεταφέρθηκε στην περιφέρεια και όχι στο δήμο. Να σημειωθεί ότι ο δήμος είχε δύο πούλμαν από την εποχή Γρετζελιά και τα είχε πουλήσει επί Κόντου). Κανείς δε λέει ότι δεν έπρεπε να χτιστεί καινούργιο σχολείο, αλλά οι τεράστιες καθυστερήσεις οφείλονται στην προσπάθεια του δήμου να χτιστεί το σχολείο από τις τεχνικές υπηρεσίες και ΟΧΙ από τον ΟΣΚ.
Δύο τρία τελευταία πραγματάκια: Το 2014 η εγκεκριμένη μελέτη από τον ΟΣΚ ήταν ύψους 1.850.000 ευρώ. Η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι για να το πάει ο ΟΣΚ στα 3.300.000 ευρώ που είναι σήμερα και να το πήξει στο μπετό, έδωσε τη λύση του στεγασμένου προαύλιου χώρου. Το ταράζουμε στο μπετό από επάνω και όλη η αυλή θα γίνει μία τεράστια πυλωτή.

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 19:02)

Ο Βασιλόπουλος καίγεται να κόψει την κορδέλα, έχει πάρει πακτωλό χρημάτων από το ΣΥΡΙΖΑ, σιγά μην έφερνε αντίρρηση στο αναθεωρημένο σχέδιο. Τα μόνα μπετά που τον ενοχλούν μην τα ξαναλέμε είναι του γηπέδου της ΑΕΚ. Ο δημότης όμως πρέπει να αναρωτηθεί γιατί τόση η επιμονή του δήμου να χτίσει ο ίδιος ο δήμος το σχολείο, γιατί τόσες λάθος κινήσεις και μάλιστα όταν είχε αντιδήμαρχο το συνεργάτη, συγνώμη τον κ. Κωνσταντάτο ήθελα να πω.
Και κάτι τελευταίο: να προσέχετε κ. συνεργάτη το τι λέτε για την εγγυητική του νεκροταφείου. Η εγγυητική αλλάχτηκε από εγγυητική τράπεζας σε εγγυητική ασφαλιστικής εταιρείας το 2008 και το 2009 δεν ανανεώθηκε. Η Γαϊτανά ήρθε το 2011. Και η Γαϊτανά στα δικαστήρια που της έγιναν για το νεκροταφείο δικάστηκε και ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ για την κατηγορία ότι δεν είχε κυνηγήσει εγκαίρως τον ενοικιαστή. Λέτε να διέφευγε από κανένα τυχούσα ευθύνη της για τις εγγυητικές; Δε νομίζω.

Ένα ένα @ Συνεργάτης (28/05/2018 19:04)

Την επόμενη φορά που θα γράψετε κάτι, παρακαλώ να συμβουλευτείτε κανένα φιλόλογο για τη διαφορά της παθητικής μετοχής από τα ρήματα της ενεργητικής φωνής, γιατί κινδυνεύετε να σας μπερδέψουμε με κανένα επώνυμο και είναι κρίμα. Με φιλικούς χαιρετισμούς

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: Με το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που μας στήριξε, θα αλλάξουμε την πόλη

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Βόμβες! Τομπούλογλου: Ζητώ ενημέρωση και αρνούνται- Γεωργαμλής: Συγγνώμη που έκανα δήμαρχο το Βούρο

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Τρικυμία εν κρανίω...

Ο Μεσιέ Σουσός

«Πού είσαι βρε τουρίστα, κρυμμένος στη σπηλιά; Έλα στο συμβούλιο» - «Φοβάμαι τον τσολιά»

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (04/12/2023 00:46)
Έπεσαν οι μάσκες σίχαμα με όσα εμετικά γράφεις για το μουσείο.Είχες και το θράσος απόβλητο να προσποιείται τον πρόσφυγα. Αλλά δεν άντεξες κα...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: προβοκάτορας
κλεινουν τους δρόμους στη νέα Ιωνία και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο κοσμος. η κινησάρα φτανει το Μενίδι, τα λεωφορεία δεν περνάνε. τα περισ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
σε "μουσεία της πλάκας, της αντιγραφής, της κλεψιάς και της κοροϊδίας δεν παμε εμείς οι πολιτισμένοι, αουγκανε, και ας τα πληρωσαμε και αυτ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @Ιθαγενης (03/12/2023 04:05
Ασχολησου με το βοθρολιμανο γαυρε γιατί λες τη μια βλακεία μετά την άλλη. Τώρα σε ενοχλούν και οι χώροι πάρκινγκ; Ο καθένας από κει και πέρα...

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.15 Θα πήγε να ψωνίσει βρουβοβλάσταρα...

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου
Xρήστης: Αντικειμενικός
Για να λέμε την αλήθεια και ο Βούρος έχει πάει στη λαϊκή. Προσωπικά τον έχω δει. Το θέμα είναι αν προβλήθηκε - το πρόβαλες. ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: ΑΕΚΑΡΑ
Το θετικό με τα παράσιτα τύπου προβοκάτορα που τολμάνε να συγκρίνουν μεταξύ τους μουσεία του μικρασιατικού ελληνισμού για να σχολιάσουν αρνη...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: Godfather
Σε λίγο δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα! Ότι πει ο Σουλτάνος θα γίνεται. Αλήθεια με τις ανταποδοτικές δεντροφυτεύσεις τι έγινε ; Στ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
Τα συνοδά εργα πληρώθηκαν από την περιφέρεια (40 εκατομμύρια περίπου) για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ! Έτσι δικαιολογήθηκε η περιφέρεια! Τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: George
@σίχαμα Τι σχέση έχουν αυτά που έγιναν πριν 20 χρόνια ρε ανεγκεφαλε με άλλους πρωταγωνιστές και δημοτική αρχή που δεν είχε καμία σχέση με τα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
το μουσείο των αλησμόνητων παρτίδων "Φιλιώ Χαϊδεμένου" δε θα το πιάνετε στο στόμα σας αμόρφωτοι, ή αμόρφωτε, γιατί ενας είσαι λογικα, ούτε τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@ αποβρασμα Αν ζούσες εδώ θα ήξερες ότι τα απορριματοφορα προσπάθησαν να εμποδίσουν το γκρέμισμα του γηπέδου από την στιγμη που δεν είχε εκδ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Γήπεδο για τον λαό δεν θέλατε?...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Μόνος σου είσαι κακομοίρη και γράφεις συνέχεια τα ίδια με διαφορετικά ονόματα. Και αφου το κάνεις ονειρεύεσαι ότι και οι επικριτές σου κάνου...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Μουσείο
Θα βάλουν και τους 131 από την εποχή Αδαμοπουλου; Αυτούς που κατεβασαν τα απορριματοφόρα; Αυτούς που στεκοντουσαν εμπόδιο στα συνοδα εργα το...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©