Κυριακή 03.12.2023,  

Δήμοι και Περιφέρειες συζητούν μια νέα διάρθρωση του κράτους. Ο δικός μας δήμος, και πάλι απών!

Δημοσιεύτηκε στις 14/04/2018 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  18 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Το ότι βρισκόμαστε μπροστά στην ανάγκη για μια συνολική αναδιάρθρωση της λειτουργίας του κράτους -στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η αυτοδιοίκηση, φυσικά- είναι κάτι που αποτελεί πια κοινή πεποίθηση των Ελλήνων πολιτών. Ούτε η κεντρική εξουσία, ούτε η αυτοδιοίκηση αποτελούν σήμερα κρατικές δομές που είναι φιλικές προς τον πολίτη. Άρα, πρέπει να αλλάξουν. Το ζήτημα είναι ποιος θα τις αλλάξει και προς ποια κατεύθυνση.

 

Σε αυτή τη συζήτηση μετέχουν δήμοι και περιφέρειες. Την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, υπάρχει, όπως θα δείτε πιο κάτω, κοινή συνέντευξη Τύπου των προέδρων της ΚΕΔΕ (δήμοι) και της ΕΝΠΕ (περιφέρειες) για αυτό το θέμα. Εκεί οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης θα πάρουν θέση τόσο για τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, όσο και για να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις.

 

Στα της πόλης μας, τώρα, θα περίμενε κανείς από μια δημοτική Αρχή που σέβεται τον εαυτό της, την αποστολή της και τους πολίτες τους οποίους -υποτίθεται ότι- υπηρετεί, να έχει διατυπώσει, έστω σε γενικές γραμμές, τη δική της πρόταση για όλα αυτά τα θέματα. Νέοι άνθρωποι, πρώτη φορά εκλεγμένοι στη δημοτική Αρχή, αριστεροί που εξελέγησαν με λάβαρό τους την "ελπίδα", ε, θα περίμενε κανείς να δώσουν μια ελπίδα σε αυτό το πεδίο, προς τους πολίτες.

 

Είδατε εσείς τίποτα από την παρέα του κ. Βασιλόπουλου που διοικεί το δήμο; Μια ολοκληρωμένη πρόταση για ποιο δήμο θέλει; Μια ενεργό συμμετοχή στις συζητήσεις της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ; Κι ακόμα ΑΝ υπήρχε μια τέτοια πρόταση (ΑΝ λέμε, μη γελάτε...) είδατε να τη συζητά με τους πολίτες; Να βγαίνει στους δρόμους, να κάνει συνελεύσεις, να συζητά με τους πολίτες την πρότασή της; Να κάνει τους Φιλαδελφειώτες και τους Χαλκηδονιώτες συνήγορους και υπερασπιστές των θέσεών της; Ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια, που η διοίκηση Βασιλόπουλου πολιτεύεται με πλήρως απούσα την αντιπολίτευση, θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Δύναμη Πολιτών να κάνει τους πολίτες της πόλης μας συνήγορους των θέσεών της, χωρίς αντίλογο.

 

Αλλά δεν είδαμε καμία τέτοια προσπάθεια. Μόνο καταδίκες των επιθέσεων στη Συρία είδαμε το πρωί από τον κ. δήμαρχο, που... καταδικάζει τον πόλεμο. Μόνο που με τις πράξεις και τις παραλείψεις του, καταδικάζει και την πόλη μας. Και ξέρετε γιατί; Διότι η Δύναμη Πολιτών και ο Άρης Βασιλόπουλος δεν ασχολούνται με αυτά και δεν έχουν θέσεις για την αναδιάρθρωση του κράτους και της αυτοδιοίκησης, για τα φλέγοντα ερωτήματα "ποιο δήμο θέλουμε;" και "πώς θα τον επιτύχουμε;". 

 

Θέλετε απόδειξη; Η "Αλήθεια" επί πολλούς μήνες (χρόνια, θα έλεγα) δημοσιεύει επιλεκτικές πρωτοβουλίες άλλων δημοτικών Αρχών, που κάνουν πραγματικά τη διαφορά στη ζωή των δημοτών τους. Θα είχε κανείς την ελπίδα ότι κάποια από αυτές τις πρωτοβουλίες θα μπορούσε να υιοθετήσει ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας. Έτσι, ρε παιδί μου, για να πει ότι κάτι κάνει...

 

Τίποτα!

 

Απολύτως, τίποτα. 

 

Μόνο διχαστικές κραυγές, διαχείριση του δημοσίου χρήματος με αδιαφανή κριτήρια, εύνοια συγγενών και φίλων και -προς τα έξω- εκδηλωσούλες της πεντάρας, με μοναδικό σκοπό να εντυπωσιάσουν τους αδαείς, όχι να βελτιώσουν πραγματικά τη ζωή του δημότη. 

 

Ρωτήσαμε, ξαναρωτήσαμε και πάλι σήμερα ρωτάμε τον κ. δήμαρχο: έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για το νέο ρόλο της αυτοδιοίκησης; Την έχετε επικοινωνήσει στους πολίτες αυτής εδώ της πόλης; Την έχετε συζητήσε μαζί τους; Την έχετε δημοσιοποιήσει, τέλος πάντων, ώστε να την ξέρουμε κι εμείς; Πότε περιμένετε να το κάνετε; Ή μήπως θεωρείτε ότι όλα αυτά είναι... περιττά, κι αυτό που αρκεί είναι να διοργανώνετε events χωρίς νόημα, μόνο και μόνο για να κυνηγάτε εντυπώσεις; 

 

Όπως έχω σημειώσει επανειλημμένως, ακόμα κι αν μου απαντήσει εν μέσω ύβρεων και προσβολών, την απάντηση θα την δημοσιεύσω. 

 

Δείτε τώρα, τι ετοιμάζει η ΚΕΔΕ με την ΕΝΠΕ, για να καταλάβετε το μέγεθος της απόστασης που χωρίζει τις αληθινά σοβαρές δημοτικές και περιφερειακές Αρχές από τη δική μας...

*****

 

Σαφές μήνυμα πως Δήμοι και Περιφέρειες ενώνουν με αποφασιστικότητα και ωριμότητα τις δυνάμεις τους με στόχο την προώθηση μιας ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης στη λειτουργία του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά την κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διοργάνωση, για πρώτη φορά, κοινού συνεδρίου ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 Απριλίου αλλά και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ στις 17 Απριλίου στην Αθήνα, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπροέδρος της ΚΕΔΕ Ι. Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο Προέδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ε. Λαμπάκης.

 

Μεταρρύθμιση του Κράτους και όχι απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης

 

«Συγκροτούμε ένα ενιαίο και ισχυρό αυτοδιοικητικό μέτωπο με στόχο να προβάλλουμε ως θεσμός μια ενιαία, κοινά αποδεκτή πρόταση για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας που θα βασίζεται σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα, που θα δίνει ρόλους, ευθύνες και πόρους από το Κεντρικό Κράτος προς την Αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης είναι να γίνει μία ουσιαστική μεταρρύθμιση και όχι μία απλή αλλαγή του εκλογικού συστήματος, όπως προωθεί η Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των τοπικών μας κοινωνιών.

 

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχτεί η αναγέννηση της χώρας, στην αυτοδιοικητική διακυβέρνηση, ένα μοντέλο «που δεν θα δίνει προτεραιότητα στην απλή αναλογική, αδιαφορώντας για την απλή λογική».

 

Προσδιορίζοντας την ουσία της μεταρρύθμισης, εστίασε στην αποκέντρωση στη δυνατότητα δηλαδή να αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες για αυτά που τις αφορούν, κι όχι το κεντρικό κράτος. Ειδικότερα υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει και στην Ελλάδα πράξη η έννοια της μητροπολιτικότητας προκειμένου να δοθούν στις τοπικές αρχές τα απαραίτητα εργαλεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και για την δρομολόγηση πολιτικών με αναπτυξιακό πρόσημο.

 

«Εμείς θέλουμε μεταρρύθμιση του Κράτους, ενώ άλλοι προωθούν την απορρύθμιση της αυτοδιοίκησης» σημείωσε και πρόσθεσε πως η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού με συγκροτημένες θέσεις και προτάσεις διεκδικεί την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

 

Κόκκινες γραμμές η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και ο χρόνος διαβούλευσης του νομοσχεδίου

 

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι για την Αυτοδιοίκηση είναι βασική προϋπόθεση να δοθεί επαρκής χρόνος για διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση.

 

Καυτηριάζοντας το γεγονός ότι παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δεν δόθηκε τελικά το νομοσχέδιο πριν το Πάσχα, τόνισε πως η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο για καθυστερήσεις και δεν μπορεί να εξαρτά το μέλλον της από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

 

Σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου επισήμανε πως η μόνη επιλογή που είναι αποδεκτή είναι μια ολοκληρωμένη μεταρρυθμιστική πρόταση, με τους Δήμους λειτουργικά αυτόνομους και οικονομικά ανεξάρτητους και τις τοπικές κοινωνίες να έχουν τον πρώτο λόγο για όσα τις αφορούν.

 

«Για εμάς “κόκκινη γραμμή” αποτελεί η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, που φαίνεται ότι προτάσσει η κυβέρνηση, μεταθέτοντας για το αόριστο μέλλον τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης διευκρινίζοντας πως η Αυτοδιοίκηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει για το ζήτημα αυτό αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αλλαγή και η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.

 

Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Δώστε μας άμεσα το νομοσχέδιο

 

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Κ.Ε.Δ.Ε. είναι προετοιμασμένη να συμμετάσχει σε έναν ολοκληρωμένο ουσιαστικό διάλογο, από τη στιγμή που θα δοθεί προς διαβούλευση το νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την προϋπόθεση να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης.

 

«Ελπίζω πραγματικά να μην εκτεθούν στο τέλος όσοι πιθανόν πιστεύουν ότι μπορούν να υποτάσσουν στο κομματικό τους συμφέρον, το εθνικό συμφέρον» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ματαιοπονούν αν πιστεύουν ότι με διαρροές και κουτοπονηριές θα ανατρέψουν τον αυτοδιοικητικό σχεδιασμό, «κρύβοντας» μέχρι την τελευταία στιγμή ένα νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι βρίσκεται εδώ κι ένα χρόνο υπό διαμόρφωση κι επεξεργασία».

 

«Από την Κυβέρνηση ζητούμε καταρχήν να μας δοθεί άμεσα το προσχέδιο του νομοσχεδίου, προκειμένου να ενημερωθούμε και να αποφασίσουμε πάνω στο περιεχόμενό του τα Δημοτικά Συμβούλια όλης της χώρας, οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και η Κ.Ε.Δ.Ε., καθώς και να υπάρξει δημόσια δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών ότι θα δοθεί επαρκής χρόνος δημόσιας διαβούλευσης, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου προς ψήφιση από τη Βουλή, τουλάχιστον δύο μηνών» τόνισε κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι Δήμοι και Περιφέρειες μέσα από το κοινό τους Συνέδριο στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι προχωρούν μαζί διεκδικώντας αλλαγές προς το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, επισημαίνοντας ότι αποτελούν τους θεσμικούς εκφραστές ενός σύγχρονου μοντέλου διοίκησης της χώρας. Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να δρομολογηθεί μία μεταρρύθμιση που θα ενισχύει την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και εστίασε στην ανάγκη αύξησης των πόρων προς την Αυτοδιοίκηση και πλήρους κατοχύρωσης της θεσμικής αυτοτέλειάς της.

 

Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού έχει καταθέσει τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις στο συνέδριό της στο Βόλο πριν από περίπου 2 χρόνια, αναμένοντας και το σχεδιασμό της κυβέρνησης η οποία καθυστερεί να ανοίξει τα χαρτιά της. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, επισημαίνοντας πως είναι ανεπίτρεπτο να μη συμμετέχει η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού στη διαδικασία, με δεδομένο ότι είναι υπό διαβούλευση θέματα που την αφορούν όπως για παράδειγμα η θητεία των Δημάρχων.

 

Ο κ. Κυρίζογλου κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει το νομοσχέδιο στην Αυτοδιοίκηση προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος και πρόσθεσε : “Η όποια διοικητική μεταρρύθμιση για την Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να γίνει αποσπασματικά και μάλιστα την ώρα που το κράτος αφήνει τον εαυτό του άθικτο. Μέσα στο ίδιο κράτος ζούμε όλοι. Έτσι, είναι ανάγκη η μεταρρύθμιση να γίνεται  σε όλα τα επίπεδα και να ανοίξει ένας διάλογος. Διαφορετικά θα είναι μια μεταρρύθμιση αναποτελεσματική». 

 

Ο κ. Λαμπάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει με απαξίωση την Αυτοδιοίκηση έχοντας «ομήρους» τους Δημάρχους οι οποίοι περιμένουν τα σχέδια της για τη μεταρρύθμιση εδώ και καιρό. «Δεν θα της επιτρέψουμε να διαλύσει τις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Κωτσός υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταρρυθμίσει όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό της» και πρόσθεσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις για μία ουσιαστική μεταρρύθμιση.

 

Κοινή Συνέντευξη Τύπου Προέδρων ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ τη Δευτέρα 16 Απριλίου

 

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 και ώρα 12.00 μ.μ. ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός θα προσδιορίσουν σε κοινή συνέντευξη τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 65, 3ος όροφος) το πλαίσιο και τους στόχους του πρώτου κοινού συνεδρίου της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

*****

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Πάρτι απευθείας αναθέσεων «εις υγείαν των προσφύγων»- Απευθείας ανάθεση ΚΑΙ στη σύζυγο του δημάρχου!

 

Στο υβρεολόγιο του δημάρχου εναντίον μου, απαντώ με ψυχραιμία και χαμόγελο

 

Πώς κάνει κοινωνική πολιτική η Λάρισα και πώς η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

 

Μήπως θέλει να μας ενημερώσει η Δημοτική Αρχή;

 

Η αριστερά της πόλης ξεκατινιάζεται και τρώει τις σάρκες της...

 

Βασιλόπουλος σε Παπακώστα: Φέρε πίσω την έδρα

 

Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;

 

Ο Ποδονίφτης στη Φιλοθέη κι ο Ποδονίφτης στη Φιλαδέλφεια

 

Ο δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα για τον Ποδονίφτη, διοργανώνει εκδηλωσούλες με μπλα μπλα

 

Να μη γίνουμε Μάνδρα. Η Σκρά είναι βόμβα. Πότε πίεσε ο δήμος την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά;

 

Τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ο δήμος τα ξεπετά με μια ανακοινωσούλα

 

Εμφανίστηκε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία και ζητεί καλύτερες συνεδριάσεις στα δημοτικά συμβούλια

 

Καμια συνέπεια. Καμία ιδεολογία. Μόνο χωρίς αρχές απόλαυση της εξουσίας

 

Υπογειοποίηση: Η πόλη σε σύγχιση με ευθύνη του δημάρχου 

 

Γράψτε την άποψή σας

Πολιτεία (14/04/2018 10:55)

Γιατί κε. Σεϊτανίδη δεν βάζετε ως τίτλο του άρθρου σας το κύριο αίτημα του Πατούλη και των συν αυτώ που είναι ΟΧΙ στην ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΉ και ανακατεύετε διάφορα για να κάνετε μια δήθεν "εντυπωσιακή" εμφάνιση με προφανή στόχο την Δημοτική Αρχή που τόσο πολύ αποδεδειγμένα "συμπαθείτε". Θα ήταν εντονότερη αυτή η στάση σας, παρά τα χιλιοειπωμενα
που αναπαράγεται.

Δυναμοτρολίτης (14/04/2018 13:07)

Εμείς εδώ θα γίνουμε Μαριναλέντα μόλις σκίσουμε τα μνημόνια και σταματήσουμε το γήπεδο.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (16/04/2018 01:51)

@10.55
Λυπούμαι, αλλά στερείστε βασικής δημοκρατικής παιδείας. Ο "Πατούλης και οι συν αυτώ" είναι εκλεγμένα όργανα των αιρετών της αυτοδιοίκησης. Δεν είναι η παρεούλα που πηγαίνει για ουζάκια τα σαββατόβραδα. Είναι αυτοί που εξελέγησαν στα κεντρικά όργανα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμαις αυτοδιοίκησης.

Δεύτερον, δεν είναι μόνο το εκλογικό σύστημα το θέμα στο οποίο τοποθετούνται. Αν εσείς θέλετε αυτό και μόνο να αναδείξετε, κάντε το, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά ζητήματα που θέτουν.

Τρίτον, ο δημοσιογράφος ούτε συμπαθεί, ούτε αντιπαθεί την εξουσία. Της ασκεί κριτική. Τα έχω χιλιοπεί, αλλά τα ξαναλέω όχι για όσους είναι ανεπίδεκτοι, αλλά για όσους είναι καινούργιοι στην ιστοσελίδα μας: Τα καλά που κάνει η εξουσία, υποχρεωμένη είναι να τα κάνει, γιατί γι αυτό είναι εξουσία. Τα στραβά που κάνει, ο δμηοσιογράφος έχει υποχρέωση να τα αναδεικνύει.

Τέλος δεν είναι ελληνικά το "εντονότερη η στάση σας" και το "αναπαράγεται" γράφεται με έψιλον.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (16/04/2018 10:33)

Ο άλλος μου στέλνει μήνυμα καθυβρίζοντάς με (πάντα όμως στον πληθυντικό!!! Κύριε Σεϊτανίδη είστε πείξος, είστε δείξος, με βρίζει με το δέοντα σεβασμό...), φυσικά το σχόλιο κόβεται κι ο ίδιος επανέρχεται με περισσότερες ύβρεις γιατί, λέει τον... λογόκρινα.

Και πού να σφίξουν οι ζέστες...

τα παραλέτε (16/04/2018 10:41)

@ Πολιτεία (14/04/2018 10:55)
Μια και ο κ. Σεϊτανίδης είναι "αντιπαθών" και βλέπει μόνο τις κακές πλευρές του τσίρκου, δεν μας λέτε και εσείς που δείχνετε να είστε "συμπαθών", τις καλές πλευρές, έτσι για να γελάσουμε και λίγο βρε αδελφέ;

Πολιτεία (16/04/2018 12:50)

α) Κε. Σεϊτανίδη, μου φαίνεται ότι πετάτε την μπάλα στην εξέδρα. Ολα να τους δώσει η Κυβέρνηση ή της Ν.Δ θα πουν όχι στην απλή αναλογική και μια όπως ακούγεται ετοιμαζόμαστε για να κατεβείτε υποψήφιος Δήμαρχος, δεν μας λέτε και την θέση σας για τον θέμα της απλής αναλογικής.
υποσ. Τώρα για την ορθογραφία ευχαριστώ για την διόρθωση.

Πολιτεία (16/04/2018 12:59)

@τα παραλετε. Απολογισμός έργου θα γίνει στο τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής.Παντως πρέπει να είστε τελείως Μηδενιστής ώστε να προσπαθείτε να περάσετε ότι δεν έχει γίνει έργο.Εξ αλλου θα κριθούν στο τέλος της θητείας τους και τότε πιστεύω να είστε λαλιστατος-η όπως είστε σήμερα.
.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (16/04/2018 14:50)

@12.50
Σας απαντώ όπως πιστεύω ότι πρέπει να απαντήσω, κι όχι όπως θέλετε εσείς. Επιμένετε να εστιάζετε τη συνολική άποψη της ΚΕΔΕ -που επαναλαμβάνω είναι οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης, οι δήμαρχοι κι οι περιφερειάρχες τους έχουν ψηφίσει- μόνο στο εκλογικό σύστημα. Λυπούμαι διότι δεν βλέπετε ότι μιλούν για ένα συνολικά νέο θεσμικό οικοδόμημα της κεντρικής, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γιατί αυτό το παραβλέπετε;

τα παραλέτε (16/04/2018 16:46)

@ Πολιτεία (16/04/2018 12:59)
Καλά βρε παιδί μου, στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.
Αλλά μέχρι να έρθει το τέλος της μάσας, πες μας τις επιτυχίες που είχαν μέχρι τώρα.
Και άσε αυτά τα περί μηδενιστή.
Αν δε θες να είμαι μηδενιστής, ορίστε η ευκαιρία να με πείσεις ότι έχουν κάνει κάτι.
Σε ακούω...

Πολιτεία (17/04/2018 20:59)

@τα παραλετε. Αγαπητέ εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, αλλά να, ένα γήπεδο 5/5 έχει γίνει στη γειτονιά μου, δύο σχολεία βλέπω να κτίζονται στο Δήμο μας, ένα πολυχώρο (παλιό εργοστάσιο) βλέπω ότι αναμορφώθηκε και προσφέρει πολλά στους πολίτες.
Με λίγα λόγια έχω μάτια και κάτι βλέπω, δεν φοράω παρωπιδες !!!!!
Και φαντάσου δεν είμαι και φίλος αυτης της Δημοτικής παράταξης.

Πολιτεία (17/04/2018 21:02)

Κε. Σεϊτανίδη μήπως θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε τι έγινε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ;;;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (18/04/2018 09:35)

@21.02
Σήμερα αρχίζει, μη βιάζεστε

@20.59
Και ευτυχώς που δεν είστε και φίλος, πού να ήσασταν κιόλα, χαααχαχαχαχαχα, μας κάνατε και γελάσαμε πάλι...

Κ.Σ.Χ. (18/04/2018 14:07)

@Πολιτεία (17/04/2018 20:59) Αυτά που λέτε υπήρχαν και απλώς έγινε ένα ρετούς. Όσο για τα σχολεία δεν είναι έργο της παρούσας διοίκησης. Άλλοι έτρεξαν. Αυτοί βάζουν απλά πλακέτες με τα ονόματά τους.

τα παραλέτε (18/04/2018 22:43)

@ Πολιτεία (17/04/2018 20:59)
αγαπητέ φίλε,
την βρώμα στην πόλη την βλέπεις, ή αυτό δεν πιάνεται;
την οδό Δεκελείας που έχει γίνει κάτι σαν το Μπουρνάζι, την έχεις δει;
στα ωραία βάζεις και το έκτρωμα του Σχολείου Σπαθάρη; για πέρνα να δεις πόσα μέτρα αυλή θα έχουν οι "τρόφιμοι" μαθητές όταν θα κάνουν διάλειμμα.
Την Σκρά την ξέρεις; ξέρεις πόσες περιουσίες έχουν χαθεί εκεί, εδώ και πάρα πολλά χρόνια;
στο άλσος έχεις πάει τα τελευταία χρόνια; πορνεία, ναρκωτικά, ληστείες, επιθέσεις σε γυναίκες, παγκάκια που στην θέση των ξύλων εξέχουν βίδες και δέντρα έτοιμα να πέσουν.

Σκέχου να ήσουν και φίλος της Δημοτικής παράταξης!

Πολιτεία (19/04/2018 11:34)

@τα παραλετε.
Ζείτε στο Δήμο μας ;;;
Η πολύ εμπάθεια που έχετε απέναντι στη Δημοτική Αρχή, σας οδηγεί σε παραλογισμό.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (19/04/2018 11:38)

@11.34
Η μομφή περί εμπάθειας σε όποιον σας ασκεί κριτική, δείχνει τα πολύ μικρά περιθώρια δημοκρατικής ανοχής που έχετε, συνολικά ως παράταξη.

Επίσης, για άλλη μια φορά ορθογραφικό κι εκφραστικό λάθος: Το σωστό είναι "η πολλή εμπάθεια"

τα παραλέτε (19/04/2018 17:40)

@ Πολιτεία (19/04/2018 11:34)
βρε άνθρωπε του Θεού, σε ρώτησα 5 πράγματα αν τα έχεις αντιληφθεί και εσύ μου λες για εμπάθεια.

Οι άνθρωποι αποδεικνύονται χειρότεροι και από την Δημαρχία Γαϊτανά - που νόμιζα ότι είχε πιάσει πάτο - εσύ δεν το βλέπεις αυτό;

Οι συριζαίοι δούλεψαν τον κόσμο, όσο δεν τον δούλεψε καμιά άλλη παράταξη από τον πόλεμο και μετά.
Έχετε γίνει οι "άρχοντες των ψεμάτων".
Και μόνο το γεγονός ότι θα σας γράψει η Ιστορία του τόπου με μαύρα, σιχαμερά γράμματα για όλα αυτά που είπατε και κάνατε, θα πρέπει να σας κάνει να κρυφτείτε στα λαγούμια σας, αλλά είστε θρασείς, πολύ θρασείς.

Πολιτεία (20/04/2018 10:43)

@τα παραλετε. Κάντε μια βόλτα στο Άλσος , θα δείτε κάτι έργα που γίνονται και ρωτήστε να μάθετε τί έχει προγραμματιστεί να γίνει.
@Κε Σεϊτανίδη ευχαριστώ για τις διορθώσεις.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: Με το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που μας στήριξε, θα αλλάξουμε την πόλη

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Βόμβες! Τομπούλογλου: Ζητώ ενημέρωση και αρνούνται- Γεωργαμλής: Συγγνώμη που έκανα δήμαρχο το Βούρο

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Τρικυμία εν κρανίω...

Ο Μεσιέ Σουσός

«Πού είσαι βρε τουρίστα, κρυμμένος στη σπηλιά; Έλα στο συμβούλιο» - «Φοβάμαι τον τσολιά»

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

Οι πολιτικοί νάνοι δεν ξέρουν να χάνουν- Επανακαταμέτρηση και Διαχειριστικός έλεγχος

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: George
@σίχαμα Τι σχέση έχουν αυτά που έγιναν πριν 20 χρόνια ρε ανεγκεφαλε με άλλους πρωταγωνιστές και δημοτική αρχή που δεν είχε καμία σχέση με τα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
το μουσείο των αλησμόνητων παρτίδων "Φιλιώ Χαϊδεμένου" δε θα το πιάνετε στο στόμα σας αμόρφωτοι, ή αμόρφωτε, γιατί ενας είσαι λογικα, ούτε τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@ αποβρασμα Αν ζούσες εδώ θα ήξερες ότι τα απορριματοφορα προσπάθησαν να εμποδίσουν το γκρέμισμα του γηπέδου από την στιγμη που δεν είχε εκδ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Γήπεδο για τον λαό δεν θέλατε?...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Μόνος σου είσαι κακομοίρη και γράφεις συνέχεια τα ίδια με διαφορετικά ονόματα. Και αφου το κάνεις ονειρεύεσαι ότι και οι επικριτές σου κάνου...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Μουσείο
Θα βάλουν και τους 131 από την εποχή Αδαμοπουλου; Αυτούς που κατεβασαν τα απορριματοφόρα; Αυτούς που στεκοντουσαν εμπόδιο στα συνοδα εργα το...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Κακομοίρη το μουσείο της ΑΕΚ είναι πολύ πιο μπροστά από οποιοδήποτε άλλο. Αλλά εσύ δεν πρόκειται να το δεις ποτέ οπότε πρόσφυγα μαϊμού μην β...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
δε θα κάτσω να απαντάω ξεχωριστα σε κάθε καημενο που γράφει με 5 διαφορετικά ονόματα μπας και γίνουν πολλοί. πάντως ο προβοκάτορας ένας είνα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @Ιθαγενης (29/11/2023 20:17)
Έτσι μπράβο να μας βρίζεις για να πέφτουν οι μάσκες. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην δημοτική αρχή του Βασιλόπουλου και δεν θα ξεχάσουμε ΠΟ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Στρατευμενος τακτικισμος τυπου Gebels
Ατυχες αρθρο..που παει να "παρασχει προστασια" αποτα εξαριστερων χτυπηματα στον ΝΕΟ εκλεγεντα.....(φυσικα ξεχαστηκε ο "τουριστας κλαρινογσμ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@22.20 ΚώσταςGeorge κλπ Οι επώνυμοι αιρετοί παράγοντες της πόλης προσπάθησαν όπως είχαν εντολή από τους κατοίκους να προστατέψουν με ΝΟΜΙΜΟΤ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: tasos reloaded
Μην τρομάζεις προβοκάτορα δεν είμαι ο Τάσος που έχει να γράψει καμιά τετραετία και τον βλέπεις στον ύπνο σου μαζί με τους υπόλοιπους. Λοιπόν...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @George (28/11/2023 22:28)
Ναι πράγματι όλα στο φως και προτείνω να υπάρχει ενημέρωση και για το πώς ανταμείφθηκε ο Βασιλόπουλος για τις υπηρεσίες του με μόνιμο διορισ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Χαχαχαχα
Προβοκάτορα ή πολίτη ή όπως αλλιώς θέλεις να λέγεσαι για να μας παραμυθιαζεις ότι εκφράζεις τον κόσμο της πόλης σε συμβουλεύω να στείλεις δι...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (28/11/2023 22:55)
Τι έγινε προβοκάτορα; Πονάει η αλήθεια; Συνέχισε την κλαψα μας διασκεδάζεις ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©