Πέμπτη 18.07.2024,  

Ανεξαρτητοποίηση «μαϊμού»

Δημοσιεύτηκε στις 13/12/2017 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  72 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Παλιά, οργιζόμουν. Τα «έπαιρνα στο κρανίο» με την υποκρισία και την προσπάθεια να μας δουλέψει ο κάθε πιθανός κι απίθανος. Τώρα, απλώς διασκεδάζω. Γελάω και λέω από μέσα μου (ενίοτε, δε, το γράφω εδώ): για κοίτα ρε κάτι τύπους που βάλαμε στο κεφάλι μας... 

 

Λοιπόν, η «ανεξαρτητοποίηση» του κυρίου Παπακώστα είναι πιο «μαΐμού» κι από την... τσίτα, το μαΐμουδάκι του Ταρζάν. Και δεν το λέω εγώ, αυτό. Ο ίδιος ο κύριος Παπακώστας το λέει, στην επιστολή αποχώρησής του από τη Δύναμη Πολιτών!

 

Όπως κάνουμε πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή Παπακώστα, και μετά θα τη σχολιάσουμε παράγραφο- παράγραφο. Πάμε:

*****

 

Σε μια ζωντανή παράταξη της Αριστεράς που παραμένει πιστή στις αρχές της και στο να υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων, είναι φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες τακτικής, επιμέρους χειρισμών κ.λ.π., ακόμη και συγκρούσεις με μεγαλύτερη σημασία. Από αυτή την άποψη, στα 3 χρόνια της παρουσίας μου ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, αλλά και στα χρόνια που προηγήθηκαν της δημιουργίας της, στις διεργασίες και τους αγώνες που έφεραν σημαντικές παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία και τα δημοτικά πράγματα και προετοίμασαν τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2014, έδωσα πολλές τέτοιες μάχες.

Ωστόσο, όλα αυτά έχουν νόημα και είναι διαχειρίσιμα με τους κανόνες της συλλογικής πειθαρχίας όταν δεν παραβιάζεται η νοητή «κόκκινη γραμμή» των αρχών και των αξιών που πρέπει να διέπουν την πολιτική μας παρέμβαση. Η πρόσφατη απόφαση της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας της παράταξης να διαθέσει ένα πολύ μεγάλο για τα δεδομένα του δήμου ποσό (1,3 εκατ. ευρώ) σε ιδιώτες εργολάβους για την ανάπλαση 11 πλατειών στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, δεν είναι απλώς λάθος αλλά παραβιάζει ακριβώς αυτή τη νοητή «κόκκινη γραμμή», με τρόπο που δεν μου επιτρέπει ούτε να συμφωνήσω ούτε να πειθαρχήσω στην πλειοψηφία (παρόλο που γενικά αντιλαμβάνομαι τη σημασία μιας τέτοιας πειθαρχίας) ούτε να προσποιηθώ ότι δεν αντιλαμβάνομαι τις συνέπειες και τη «δυναμική» μιας τέτοιας επιλογής.

Η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής συνιστά «κερκόπορτα», αποτελεί σημείο καμπής για την παράταξη και δρομολογεί μια «δυναμική» διαρκών ανάλογων μετατοπίσεων στην προοπτική των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, για τους εξής λόγους:

•      Η συμφιλίωση με μια πολιτική ιδιωτικοποίησης στο όνομα του «ρεαλισμού», ιδιαίτερα μάλιστα όταν επιστρατεύονται επιχειρήματα που καταφανώς δεν ευσταθούν, ανοίγει ένα δρόμο μη επιστροφής. Όπως έδειξαν και εμπειρίες από άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, τοπικά, κλαδικά ή συνολικότερα πολιτικά, εγχειρήματα της Αριστεράς, αυτός ο «ρεαλισμός» οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη πολιτική διολίσθηση και στον πολιτικό μιθριδατισμό.

•      Η σφοδρότητα με την οποία η δημοτική αρχή επιτέθηκε στο σωματείο των εργαζομένων στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (επειδή διαφωνούσε με τη ιδιωτικοποίηση) υπογραμμίζει τους παραπάνω κινδύνους: ο απλός «ρεαλισμός» δεν είναι αρκετός για να δικαιολογήσει μια τέτοια επίθεση, η οποία αντικειμενικά ισοδυναμεί με ρήξη με τους εργαζόμενους την ίδια στιγμή που η δημοτική αρχή διαθέτει ένα μεγάλο ποσό που θα καταλήξει στους εργολάβους.

•      Το γεγονός ότι σε αυτή της την επιλογή η δημοτική αρχή στηρίχτηκε στις ψήφους της μνημονιακής αντιπολίτευσης του δήμου (που ψήφισαν «μετά χαράς» την απόφαση καλωσορίζοντάς την στο «ρεαλισμό») επιβεβαιώνει τους φόβους για «κερκόπορτα» και υπογραμμίζει τον κίνδυνο διαρκών μετατοπίσεων.

Τιμώ τους και τις συντρόφισσες που δώσαμε μαζί αυτή τη μάχη, έστω και αν σε αυτή τη φάση δεν επέλεξαν το δικό μου δρόμο της ανεξαρτητοποίησης. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε μαζί και σε άλλες μάχες που θα δοθούν στο επόμενο διάστημα. Ελπίζω ότι το ίδιο θα ισχύσει και για κάποιους/ες που υποτίμησαν τη σημασία αυτής της επιλογής της δημοτικής αρχής, δεν διέκριναν ή υποτίμησαν τον κίνδυνο της «κερκόπορτας» ή απλώς έβαλαν πάνω από όλα αυτά το ζήτημα της «συνοχής» της παράταξης και της πειθαρχίας.

Στο επιχείρημα ότι δήθεν τραυματίζω την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, απαντώ τα εξής: Σε όλες τις επιλογές που θα είναι σύμφωνες με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και της Αριστεράς, σε όλες τις μάχες για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των δημοτών, της προστασίας της ποιότητας της ζωής στην πόλη και της υπεράσπισης της δημοκρατίας, θα είμαι εκεί, όχι μόνο με την ψήφο μου αλλά με την ενεργή συμμετοχή στον αγώνα για αυτά.

Σε επιλογές όμως όπως αυτή που είναι η αιτία για την ανεξαρτητοποίησή μου, θα είμαι απέναντι. Άλλωστε σε τέτοιες επιλογές, όπως περίτρανα απέδειξε η ψηφοφορία για την ανάθεση σε ιδιώτες της ανάπλασης των 11 πλατειών, η δημοτική αρχή δεν θα έχει ανάγκη της δικής μου ψήφου, αφού θα στηριχτεί «μετά χαράς» από τη νεοφιλελεύθερη – μνημονιακή αντιπολίτευση.

Κατά τα άλλα, θα συνεχίσω, όπως και σε όλη τη μέχρι τώρα ενήλικη-στρατευμένη ζωή μου, να πειθαρχώ στις αρχές και αξίες της Αριστεράς και στα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Υ.Γ. Η απόφασή μου αυτή δεν είναι αποτέλεσμα ούτε συνιστά πειθαρχία στις διαδικασίες κάποιας συλλογικότητας. Είναι προσωπική μου επιλογή και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά εμένα τον ίδιο.

Ν. Φιλαδέλφεια, 12 Δεκεμβρίου 2017

Βασίλης Παπακώστας, δημοτικός σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

*****

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ:

Από την αρχή του παραπάνω κειμένου, η θέση του κ. Παπακώστα "μπάζει". Κατανοητό είναι, βέβαια ότι «Σε μια ζωντανή παράταξη της Αριστεράς που παραμένει πιστή στις αρχές της και στο να υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων, είναι φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες τακτικής...», αλλά ο ίδιος παραδέχεται ότι «όλα αυτά έχουν νόημα και είναι διαχειρίσιμα με τους κανόνες της συλλογικής πειθαρχίας όταν δεν παραβιάζεται η νοητή «κόκκινη γραμμή» των αρχών και των αξιών» κι αμέσως μετά ότι «η πρόσφατη απόφαση της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας της παράταξης να διαθέσει ένα πολύ μεγάλο για τα δεδομένα του δήμου ποσό σε ιδιώτες εργολάβους ... δεν είναι απλώς λάθος αλλά παραβιάζει ακριβώς αυτή τη νοητή «κόκκινη γραμμή»»

 

Ως εδώ, ας πούμε καλά. Λέω «ας πούμε», γιατί θα επανέλθω. Ας πούμε, προς το παρόν, καλά. Ο άνθρωπος έχει μια κορυφαία αντίθεση «σε επίπεδο Αρχών και Αξιών» μην το ξεχνάμε αυτό, γι αυτό παίρνει το καπελάκι του και φεύγει. 

 

Αμέσως πιο κάτω, όμως, αρχίζουν τα "παρατράγουδα". Γράφει ο κ. Παπακώστας: «Όπως έδειξαν και εμπειρίες από άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, τοπικά, κλαδικά ή συνολικότερα πολιτικά, εγχειρήματα της Αριστεράς, αυτός ο «ρεαλισμός» οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη πολιτική διολίσθηση και στον πολιτικό μιθριδατισμό». Μπα; Τώρα καταλάβατε κύριε Παπακώστα ότι ο "ρεαλισμός" σε "συνολικότερα πολιτικά εγχειρήματα της αριστεράς" οδηγεί στον πολιτικό μιθριδατισμό και τη διολίσθηση; Όταν φύγατε από τον ΣΥΡΙΖΑ και πήγατε στη ΛΑΕ, αυτά σας πείραξαν. Όταν συνυπήρχατε όμως τόσο καιρό με τους ΣΥΡΙΖΑίους της Δύναμης Πολιτών, δεν σας είδα να προβληματίζεστε... Κι αν υποθέσουμε ότι είχατε αντίθεση, καλό είναι να γνωρίζετε ότι δεν μετράει στην πολιτική, τι πιστεύετε στα εσώψυχά σας, αλλά ποια πολιτική στάση και πράξη επιλέγετε δημόσια. Κι εσείς όλα αυτά τα χρόνια υπήρξατε ένας από τους νεροκουβαλητές του μορφώματος που λέγεται "Δύναμη Πολιτών" και που υπάρχει μόνον και μόνον για να είναι ο κ. Βασιλόπουλος δήμαρχος. Πού ήταν τότε η ανησυχία σας για τη "διολίσθηση" και τον "μιθριδατισμό"; Είχαν πνιγεί στους διαδρόμους της τοπικής εξουσίας...

 

Πιο κάτω τα πράγματα γίνονται χειρότερα: Ο κ. Παπακώστας κατηγορεί, δήθεν, τη διοίκηση Βασιλόπουλου, ότι στην ιδιωτικοποίηση του πρασίνου, στηρίχθηκε στις ψήφους της μνημονιακής αντιπολίτευσης. Μα, συγνώμη κ. Παπακώστα, με αυτό που γράφετε υποτιμάτε τη νοημοσύνη όλων μας. Η αλήθεια είναι ότι χρόνια, τώρα, η Δύναμη Πολιτών στηρίζεται στους μνημονιακούς (ΣΥΡΙΖΑίους) που βρίσκονται στο εσωτερικό της, και με τους οποίους συνυπήρχατε αρμονικά, ψηφίζατε κανονικά και απολαμβάνατε από κοινού τα οφέλη της τοπικής εξουσίας. ΕΣΕΙΣ δεν λέγατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μνημονιακός, γι αυτό και φύγατε και φτιάξατε τη ΛΑΕ; ΤΩΡΑ σας ενόχλησαν οι μνημονιακοί, που βρίσκονται στην αντιπολίτευση; ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι της Δύναμης Πολιτών δεν σας είχαν ενοχλήσει τόσο καιρό; Και θέλετε να σας πιστέψει έστω κι ένας συμπολίτης μας; Σοβαρά;

 

Όσο προχωρεί η επιστολή Παπακώστα, τόσο αποκαλύπτεται η πραγματικότητα. Λέει στη συνέχεια: «Τιμώ τους και τις συντρόφισσες που δώσαμε μαζί αυτή τη μάχη, έστω και αν σε αυτή τη φάση δεν επέλεξαν το δικό μου δρόμο της ανεξαρτητοποίησης. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε μαζί και σε άλλες μάχες που θα δοθούν στο επόμενο διάστημα». Ώπα! Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Στην αρχή της επιστολής, ο κ. Παπακώστας μίλησε για Αρχές και Αξίες. Και τώρα, που ανεξαρτητοποιείται μετά από μια "κορυφαία" αντίθεση, όχι μόνο τιμά τους συντρόφους του που δεν έχουν τις ίδιες Αξίες με εκείνον (αφού ανέχονται όσα οι δικές του Αξίες δεν μπορούν να ανεχθούν), αλλά τους βεβαιώνει -ο κ. Παπακώστας- ότι στο μέλλον θα ξαναείναι μαζί. Δηλαδή Αρχές και Αξίες- λάστιχο.

 

Ναι! Λάστιχο! Γιατί οι πραγματικές Αρχές και Αξίες, κύριε Παπακώστα, είναι μέσα μας "αγκωνάρια" και προσδιορίζουν τη στάση μας. Δεν τις κάνουμε λάστιχο τις Αρχές και τις Αξίες για να καταγράψουμε τώρα μια "διαφωνία" αλλά στο μέλλον να έχουμε ανοικτή την πόρτα της επανόδου στην τοπική εξουσία, πριν τις επόμενες εκλογές ή με τη συμμετοχή σας στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Αν η στάση σας προσδιορίζεται από Αρχές και Αξίες, η διαφορετική στάση οποιουδήποτε φανερώνει διαφορετικές Αρχές και Αξίες. Το παραθυράκι για να ξαναβρεθείτε, τι το θέλετε;

 

Όσο δε για τη συνέχεια της επιστολής, εκεί πια γίνεται η πλήρης αποκάλυψη: «Στο επιχείρημα ότι δήθεν τραυματίζω την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, απαντώ τα εξής: Σε όλες τις επιλογές που θα είναι σύμφωνες με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και της Αριστεράς, σε όλες τις μάχες για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των δημοτών, της προστασίας της ποιότητας της ζωής στην πόλη και της υπεράσπισης της δημοκρατίας, θα είμαι εκεί, όχι μόνο με την ψήφο μου αλλά με την ενεργή συμμετοχή στον αγώνα για αυτά. Σε επιλογές όμως όπως αυτή που είναι η αιτία για την ανεξαρτητοποίησή μου, θα είμαι απέναντι. Άλλωστε σε τέτοιες επιλογές, όπως περίτρανα απέδειξε η ψηφοφορία για την ανάθεση σε ιδιώτες της ανάπλασης των 11 πλατειών, η δημοτική αρχή δεν θα έχει ανάγκη της δικής μου ψήφου, αφού θα στηριχτεί «μετά χαράς» από τη νεοφιλελεύθερη – μνημονιακή αντιπολίτευση». 

 

Μετάφραση της τελευταίας παραγράφου: Εντάξει, μωρέ, λέμε και καμιά αποτέτοια περί Αρχών, Αξιών και ιδιωτικοποίησης να περνάει η ώρα, κάνουμε και μαι μούφα ανεξαρτητοποίηση, αλλά παιδιά προσέξτε: Όποτε η Δύναμη Πολιτών έχει τις ψήφους της αντιπολίτευσης και δεν κινδυνεύει να μην περάσει μια απόφαση, εγώ ο Παπακώστας μπορεί και να μην ψηφίζω, για να δείχνω και καλά ασυμβίβαστος αριστερός. Όταν όμως η αντιπολίτευση θα είναι απέναντι, εγώ ο Παπακώστας θα βαφτίζω τη συγκεκριμένη πρόταση της διοίκησης 'αριστερή', και θα την ψηφίζω. Μωρέ μπράβο, ανεξαρτητοποίηση...

 

Θέλετε και του κερασάκι στην τούρτα; Είναι στον επίλογο: «Υ.Γ. Η απόφασή μου αυτή δεν είναι αποτέλεσμα ούτε συνιστά πειθαρχία στις διαδικασίες κάποιας συλλογικότητας. Είναι προσωπική μου επιλογή και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά εμένα τον ίδιο.» Τι εννοεί «συλλογικότητας»; Φυσικά τη ΛΑΕ. Δηλαδή, το πιάσατε το νόημα; Όχι ρε παιδιά, δεν έχουμε τις ίδιες Αρχές και Αξίες με τους άλλους συντρόφους της ΛΑΕ. Οι δικές μου -του κ. Παπακώστα- μου επιβάλλουν να διαχωρίσω τη θέση μου από τη Δύναμη Πολιτών, αλλά την ίδια ώρα, μια χαρά συνυπάρχω στη ΛΑΕ με όσες και όσους έχουν άλλες Αρχές και Αξίες, οι οποίες του ς κάνουν να μην ενοχλούνται από την ιδιωτικοποίηση του πρασίνου και την παραβίαση των κόκκινων γραμμών. Αρχές και Αξίες λάστιχο, είπα; Χειρότερα: Αρχές και Αξίες τσιχλόφουσκα...

 

Θα κλείσω με τρεις παρατηρήσεις: Πρώτον: Στις επόμενες εκλογές, να μου το θυμηθείτε, μια χαρά θα είναι ο κ. Παπακώστας στο ψηφοδέλτιο της Δύναμης Πολιτών. Άλλωστε, το λέει στην επιστολή του: θα ξαναβρεθούμε στο μέλλον.

 

Δεύτερον: Η αποχώρηση- μαϊμού του κ. Παπακώστα κάνει ακόμα πιο ηρωική, αυθεντική και άξια τιμής και εκτίμησης την πραγματική αποχώρηση από αυτό το μόρφωμα, του ΚΥΡΙΟΥ Ορέστη Δούλου, που διαφώνησε, τους τα βρόντηξε και πήγε σπίτι του. Γιατί, πώς να το κάνουμε, κύριε Παπακώστα; Άλλα τα μάτια του λαγού, κι άλλα τα αυγά τα μάτια...

 

Και τρίτον: Το έχω πει και γράψει πολλές φορές. Η αριστερά στην Ελλάδα φαίνεται τόσο μεγάλη και ισχυρή, όσο σε καμία άλλη χώρα της δημοκρατικής Δύσης, μόνο και μόνο γιατί οι πολιτικοί της αντίπαλοι είναι πολιτικά, ιδεολογικά, κοινωνικά και πνευματικά παράλυτοι. Αλλά εάν οι Αρχές και οι Αξίες της αριστεράς έχουν την τύχη που τους επιφυλάσσει ο κ. Παπακώστας, τότε φαίνεται ότι καλύτερα από όλους, τους Έλληνες αριστερούς γνώριζε ο Στάλιν, γι αυτό και τους καταδίκασε στη Γιάλτα να βρίσκονται μόνιμως, αιωνίως, περί το 10% της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε πάνω, ούτε κάτω.-

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Γράψτε την άποψή σας

Ανώνυμος (13/12/2017 01:11)

Ολοι τσιμπήσανε οτι ο Παπακωστας διαφωνησε και ειναι συνεπης. Καλά τα λες ότι ειναι παραλυτοι

Άκου Βλέπε Λέγε (13/12/2017 01:51)

Η διαδικασία διαγωνισμού ( ανάθεση δεν θα το έλεγα) του πρασίνου ψηφίστηκε σε συμβούλιο που υπήρχαν παρόντες μόνο οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης και ο αντιπρόεδρος για να μην ξεχνιόμαστε.
Στην τελευταία αναφερόμενη συνεδρίαση του ΔΣ αλήθεια τι έγινε; Προεκλογική δραστηριότητα μιας από τις 4 παρατάξεις που μετέχουν στις σημερινές εκλογές του σωματείου; Οι άλλες τρείς παρατάξεις δεν βρήκαν βήμα με τέχνασμα για να μιλήσουν στο ΔΣ.;Λέτε να την πάτησε δημοκρατικά η να το επεδίωξε αντιδημοκρατικά ο συντάσσων την ημερήσια διάταξη; Και οι 2 ομιλητές από την ίδια παράταξη ήταν;

Ανωνυμος (13/12/2017 09:47)

Ποιανού ειναι μπροστινός ο γραμματέας; ποιος τον έχει μπλέξει για δεύτερη φορά, όπως ακούγεται, με το γήπεδο; τι δανεικά ξεπληρώνει; θα πέσουν οι μάσκες

Α! Μάλιστα! (13/12/2017 10:22)

Παλαιοπασοκιές της κακιάς ώρας τύπου "διαφωνώ αλλά στηρίζω".

Καποιοι (13/12/2017 10:30)

δεν θελουν δυναμικές αντιδράσεις, αγώνες, διεκδικήσεις. Τυχαία όλα αυτά άλλαξαν οταν καβάλησαν την καρέκλα. Δεν θέλουν ισχυρές προσωπικότητες αλλά μαριονέτες, να υπογράφουν οτι τους πασάρουν (γήπεδα κλπ). Αγωνιστές ενωμένοι ποτέ νικημένοι. Η άλωση της πόλης έρχεται απο τα δεξιά με "αριστερό" μανδύα. Μάχη ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (13/12/2017 14:33)

Προβλέπω εξελίξεις στην κεντροαριστερά της πόλης. "Ζούμε ιστορικές στιγμές".
"Ανδρέα, ζεις,
Χρήστος Παπουτσής".
Την ώρα που το διάβαζα ηχούσε αυτό στο αυτί μου:
https://www.youtube.com/watch?v=glbhFArOIro
υ.γ. Διαμαντή, μπορείς να κάνεις μια χάρη; Μην σχολιάζεις τίποτα, μας το χαλάς.
Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο.
Τώρα, πώς θα πορευτεί ο Άρης στη Ν. Χαλκηδόνα;
Προβλέπω έκτακτο καταστατικό συνέδριο στην Δύναμη Πολιτών.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ (13/12/2017 14:53)

Ποιος είναι κε. ΣεΪτανίδη αυτός ο Παπακώστας ????
Μή είναι Φιλαδελφειώτης ή μήπως ειναι απο τη Χαλκιδόνα ????
Μπορεί κάποιος να μας ενημερώση ?????

ΦΩΦΗ (13/12/2017 14:53)

Στη Χαλκηδόνα είδα ανθρώπους κατσουφιασμένους.
Στη ΓΣΕΕ συζητάνε για πανελλαδική απεργία διαρκείας για την διολίσθηση κυρίως, όχι για τα άλλα.
Την διολίσθηση δεν αντέχουν.
Πρωτοστατεί ο Στρατούλης (είδε φως και μπήκε).

Ο ρεπόρτερ-σύμβουλος-μυστικοσύμβουλος δεν έμαθε κάτι; (13/12/2017 14:55)

Στο μεταξύ ο μεταλλαχθείς σε «Citizen» πρώην (Völkischer) «Beobachter» τηρεί σιγή ασυρμάτου για το θέμα.

ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΩΤΗΣ (13/12/2017 14:59)

Καλά που ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Παπακώστας Βασίλης και είδαμε και φωτογραφία του. Γιατί ζωντανά στη Χαλκηδόνα δεν τον είδαμε ποτέ πουθενά και δεν ξέραμε ούτε το πρόσωπό του. Παρόλο που ο εκλογικός συριζομηχανισμός τον είχε βγάλει πρώτο σε σταυρούς.

"ΤΑ ΝΕΑ": (13/12/2017 17:20)

"Αντέχει ο Άρης. Ανασχηματισμό την Παρασκευή, καταστατικό συνέδριο το Σαββατοκύριακο".
"Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ":
"Δεν χάνει από τα αριστερά ο Άρης. Έχεις τις ψήφους του "Αφρικανού" στη Χαλκηδόνα".
"ΑΥΡΙΑΝΗ":
"Να παραδώσει την έδρα ο προδότης".

τα παραλέτε (13/12/2017 18:00)

Τελικά όσοι πέρασαν από το ΚΚΕλίκι, έμειναν με το στόκο στον εγκέφαλο.

Ούτε στα Μίκυ Μάους δεν λέγονται τόσες πολλές *****ριές.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ (13/12/2017 18:44)

Παιδιά συγνώμη, αλλά μη τα φορτώσουμε όλα και στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός και η παρέα του ήταν ΄΄αλλουνού ΄΄ παπά ευαγγέλιο !!!!!

@18:00 (13/12/2017 23:59)

καμμία σχέση με το ΚΚΕ ο συγκεκριμένος. Σαράντα χρόνια πασόκος εισοδιστής.

Ανωνυμος (14/12/2017 00:51)

Ρε Σεϊτανίδη, αυτό το τελευταίο με το Στάλιν ήταν μαχαιριά μεγάλη. Γιατί τους το εκανες αυτό;

"Η ΝΙΚΗ": (14/12/2017 13:05)

"Στους δρόμους οι Χαλκηδονιώτες. Σκέφτονται αποκλεισμό της Αχαρνών. Ο λαός της Χαλκηδόνας δεν αντέχει άλλη δεξιά στροφή".

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ (14/12/2017 14:33)

"Ο Βασιλόπουλος χρειάζεται δύο κλασικούς αριστεροπόδαρους στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.
Και θα παίζει ως εξής;
1.Στο τέρμα η γνωστή πασιονάρια του σοσιαλισμού, άλλως "καλτσοδέτα".
2.Αριστερός μπακ ο Βαγγέλης που έπαιζε και χάντμπολ.
3.Δεξί μπακ ο νέος που αντικατέστησε τον "Σκλάβο" (τον Δούλο ήθελα να πω)

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ ΙΙ (14/12/2017 14:33)

4. Στόπερ ο Μιχάλης που έχει οικογενειακή παράδοση να παίζει και από τα αριστερά και από τα δέξια (πότε με το σχέδιο Γρανίτσα, πότε εναντίον Μελισσανίδη) μπορεί να παίζει ΑΝΕΤΑ και με Γρετζελιά και με Άρη.
5.Κουμανταδόρος-ένας αντί-Ζάετς, ο ποδηλατάκιας, έχει γερά πνευμόνια, θα προσπαθήσει να φέρει ηρεμία στα αποδυτήρια με την εμπειρία από το ΠΑΣΟΚ και το ΕΠΑΜ.

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ ΙΙΙ (14/12/2017 14:34)

6. Αριστερός μέσος με ανασταλτικά καθήκοντα ο Νίκος για να μπουκάρει στις φάσεις για κεφαλιές. Ψηλό παιδί, αλλά θέλει βελτίωση στο θέμα της φυσικής κατάστασης.
(Έτσι κι αλλιώς προβλέπω ότι το τελευταίο μισάωρο ο Άρης θα παίξει με γιόμες και με μπαλιές 35-40άρες, με γεμίσματα κάτω από την σέντρα).
7.Δεξής μέσος ο ο "Άνεμος", ο καινούριος από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν έτοιμος να κατέβει με ΧΤ, ο άνθρωπος που αν του πεις τι είναι αριστερά, θα στρίψει.
8. Κεντρικός μέσος, μπορεί να παίξει και σε αυτή την θέση ο ποδηλατάκιας, έχει πνευμόνια, θα πρέπει να τροφοδοτεί τον Άρη, είναι στις τεχνικές υπηρεσίες. ή στην θέση του ο Αρχιτέκτων για να έχουμε επαφές και με τον τροτσκισμό.

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ ΙV (14/12/2017 14:35)

9. Προβλέπω μεγάλη μπάλα από Αλίκη, θα ξεχάσουμε και τον Μαρξισμό-Λενινισμό που ξέρουμε, προβλέπω να βαφτίζει τον Άρη, Βελουχιώτη.
10. Σε ρόλο-έκπληξη μπαλαντέρ ο επικεφαλής του νεκροταφείου. Τα νοίκια του καινούριου πληρώθηκαν;
11.Φουνταριστός θα είναι ο Άρης, εδώ πραγματικά θα δείξει την κλάση του. Προβλέπω να πέφτει με άγγιγμα τα τελευταία λεπτά. Θα επιδιώξει πέναλτι περισσότερο και από τον Αλεξανδρή του Ολυμπιακού, θα διαμαρτύρεται στον Σεϊτανίδη (ε, στον διαιτητή, ήθελα να πω), θα κάνει βαρυσήμαντες δηλώσεις για στημένο παιχνίδι κοκ. Καταγγελίες για διαιτησία. Όλα θα κριθούν σε μια στραβοκλωτσιά.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (14/12/2017 15:00)

@14.35
Προσλαμβάνεσαι. Άρχισε να μου στέλνεις άρθρα σου. Οι πληρωμές γίνονται κανονικά αμέσως μόλις βγούμε από τα μνημόνια (όχι τη μούφα έξοδο του 2018. Την κανονική)

Περιμένω...

ΑΝΔΡΕΑΣ (14/12/2017 20:44)

Βασίλη μπορείς,
γίνε Πασοκτζής.

@ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ (14/12/2017 22:42)

Μπράβο μεγάλε. Τους τα χωσες με απίστευτο χιούμορ.

@ΑΝΔΡΕΑΣ (14/12/2017 20:44) (15/12/2017 01:00)

Μα είναι! Πόσο άλλο πια;;;

ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ - Σ.Ε.Κ. (15/12/2017 01:30)

@ΑΝΔΡΕΑΣ (14/12/2017 20:44)

ΛΑΘΟΣ το σύνθημα.

ΒΑΣΙΛΗ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ
είναι το σωστό.

MEGA CHANNEL (15/12/2017 12:17)

"Υπάρχει βουβαμάρα και έντονος προβληματισμός στη Ν. Χαλκηδόνα.
Να μην ξεχνάμε ότι ο Παπακώστας ήταν ο πρώτος σε σταυρούς με την Δύναμη Πολιτών.
Έχει σπάσει το τηλεφωνικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑ.ΕΝ. και του Δήμου.
Ο λαός της Χαλκηδόνας, ανάστατος, παραμονές εορτών. Έχει πέσει η κίνηση στα λιγοστά μαγαζιά της Χαλκηδόνας, ενώ έντονες συζητήσεις γίνονται στην ταράτσα του Σκλαβενίτη. Από το πρωί τηλεγραφήματα συμπαράστασης στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Παπακώστα".

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (15/12/2017 18:47)

Άρη μπορείς,
γίνε ΛΑ.ΕΝ.τζής

Ανώνυμος (18/12/2017 01:45)

@ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ να σχολιάζεις συχνότερα. Έχουμε όλοι ανάγκη το χιούμορ.

ΛΕΩΝ ΤΡΟΤΣΚΙ (18/12/2017 13:53)

"Αγριεύει η κόντρα μεταξύ των στελεχών μου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δε θα περάσουν οι φραξιονισμοί".

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ (18/12/2017 13:57)

Κι ο "Άνεμος" ήταν μεταγραφή Ιανουαρίου 2014 και είδατε πόσο έχει εξελιχτεί, δεν αφήνει φάση που να μη χωθεί. Παραλίγο να τον είχε κλείσει η άλλη "ομάδα", αλλά μίλησε η "αριστερή" ψυχή του.

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (18/12/2017 13:58)

Σε γραμμή "ΑΥΡΙΑΝΗΣ' η Δύναμη Πολιτών.
Τον Πασόκο κι αν τον πλένεις,
το σαπούνι σου χαλάς.

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ (18/12/2017 14:03)

Πάντως δεν βοηθάνε και από τον πάγκο, τους βάζει στην προθέρμανση, αλλά τίποτα.

@ΟΥΓΚΑΝΟΣ (18/12/2017 13:58) (18/12/2017 14:53)

Μπα; Εμφανίστηκες πάλι μετά τη φάπα στο ΣτΕ; Μετά αγωγής ή ανευ;

"ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ" (18/12/2017 14:54)

"Όχι μόνο να επιστρέψει την έδρα ο Παπακώστας στο Κίνημα, αλλά να οργανώσουμε ομάδες πασοκοφρουρών να τον κυνηγάνε".

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (18/12/2017 16:22)

@Ποια φάπα; Λες την προχθεσινή; Σμυρνέϊκο κουλουράκι, που ήθελες να είσαι και πρωταθλητής χειμώνα.
Ποια αγωγή ρε φουκαριάρη; Που έχεις καταναλώσει φαρμακαποθήκες σε landose, tavor κοκ.

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (18/12/2017 16:45)

@18/12/2017 14:53
Προχθές γεύτηκες το Απολλώνιο...

@ΟΥΓΚΑΝΟΣ (18/12/2017 16:22) (18/12/2017 22:17)

Βγήκες από την σκουλικότρυπά σου; Άργησες. Σύντομα θα βρεθείς ακόμα πιο βαθιά.

@(18/12/2017 16:45) (18/12/2017 22:18)

Ναι πελάτη ότι πεις.

ΟΥΓΚΑΝΕ (19/12/2017 11:44)

Για τη γηπεδάρα το έχεις βουλώσει βλέπω. Περαστικά.

OYΓΚΑΝΟΣ (19/12/2017 12:04)

@18/12/2017 22:18
Είδες οι Σμυρνιοί; Τον γεύτηκες τον απολλώνιο.
@18/12/2017 22:17
Μάθε πρώτα την ελλήνικη και μετά άρχισε να γράφεις σχόλια, πατόψαρο.

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (19/12/2017 13:56)

@19/12/2017 11:44
Μαθαίνω ότι γίνονται δοκιμές για τα μενού των σουϊτών.
Όπως επίσης μαθαίνω ότι σταμάτησαν τα έργα γιατί προχωρούν πολύ γρήγορα και είναι μπροστά στο πρόγραμμα. Φοβούνται μην παραδώσουν πιο γρήγορα το έργο και πέσει έξω η οικονομία.

σαββα (19/12/2017 16:58)

Εσυ γευτηκες τον Λαζαρο και να μην κανεις τον αντρα με ξενα.... εσυ ξερεις τι επαθες.Μην ανησυχεις το πρωτο σταδιο τελειωσε και το πρωτο δεκαημερο του γεναρη θα δεις πολλα ασχημα πραγματα.Κουραγιο!!

@OYΓΚΑΝΟΣ (19/12/2017 12:04) (19/12/2017 17:14)

Σαν εσένα που το έπαιζες καθηγητής και ορθογράφος και σε έβαλε κάποιος εδω μέσα στη θέση σου; Τα φαρμακα Μιχάλη μην ξεχνάς.

@(13:56) (19/12/2017 19:03)

Μπράβο ουγκάνε. Καλά έκανες και έγραψες για το γήπεδο. Γιατί είσαι τόσο καντέμης που όταν προβλέπεις κάτι ή έστω ειρωνεύεσαι μετά οι όποιες εξελίξεις πάνε σφαίρα.

George (19/12/2017 22:36)

Πονάει το έργο. Μέσα Μαρτίου συνεχίζουμε στην επόμενη φάση. Όλα με χρονοδιάγραμμα πουλημένοι.
Τίποτα τίποτα δε μας σταματά
γήπεδο θα φτιάξουμε με τον τσαμπουκά ε!

@ΟΥΓΚΑΝΟΣ (19/12/2017 13:56) (20/12/2017 08:51)

Η νέα σφαλιάρα έχει απογειωθεί και επιταχύνει προς το κόκκινο σβέρκο σου. Αλλά αφού έτσι τη βρίσκεις τι να κάνουμε.

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (20/12/2017 11:30)

@19/12/2017 17:14
Σου έχει γίνει εμμονή ο συγκεκριμένος. Νομιμοποιήστε το να ησυχάσουμε, να την βρίσκετε πιο φθηνά.

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (20/12/2017 11:34)

@20/12/2017 08:51
Έλα, τι είπες; Πρωταθλητής χειμώνα;

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (20/12/2017 11:39)

@19/12/2017 17:14
Έχεις καταπιεί φαρμακαποθήκες, έχεις καπνίσει εκτάρια χασίς, έχεις στο άμεσο περιβάλλον σου άνθρωπο με ιστορικό εξάρτησης και σκορπάς ανυπόστατες φήμες για έναν άνθρωπο που δεν έχει καπνίσει ούτε τσιγάρο στη ζωή του, δεν έχει πιει ούτε ηρεμιστικό.
Απλά είσαι ένα ΣΚΟΥΛΗΚΙ.
Κι αυτά τα γράφει όχι ο ίδιος αλλά ένας σύντροφος και αδερφός του.

@ΟΥΓΚΑΝΟΣ (20/12/2017 11:34) (20/12/2017 18:39)

Έλα τι είπες; Από συμμορία που ήσουν έγινες πάλι εγκληματική οργάνωση; Πότε αρχίζουν οι δίκες γαυράκο;

@ΟΥΓΚΑΝΟΣ (20/12/2017 11:39) (20/12/2017 18:43)

Απο ότι βλέπω ωραίους συντρόφους έχεις. Πως πληρώνεστε και οι δύο; Σε είδος από τις παλιές καραβιές του Noor1;

@ΟΥΓΚΑΝΟΣ (20/12/2017 11:39) (20/12/2017 20:29)

Αν έχει πιεί λέει; Με τις χούφτες. Δέκα δέκα. Δεν υπάρχει άλλη λύση βλέπεις. Επόμενη λύση ο εγκλεισμός

Ανωνυμος (21/12/2017 00:59)

Αχ βρε Μιχαλακη πως κατάντησες. Ντρέπεσαι ακόμα και για τον ιδιο σου τον εαυτό. Ξέρω ξέρω. Δεν εισαι εσυ. Εσυ εισαι ο αλλος. Κρίμα. Έπεσες πολυ χαμηλά

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (21/12/2017 12:45)

@20/12/2017 20:29
Έρχεσαι παρέα να πάμε σε όποιο εξεταστικό κέντρο θες, να δούμε ποιος παίρνει φάρμακα;
Και να κάνουμε παρέα ψυχιατρικά τεστ να δούμε ποιος θα τα περάσει; Περιμένεις και παιδί, τρομάρα σου.

ΟΥΓΚΑΝΟΣ (21/12/2017 13:36)

@21/12/2017 00:59
Αλήθεια δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις εκείνη την ώρα; (Εμμονή λέγεται, να το ψάξεις).
Ο γιατρός σε κάθε περίπτωση έχει πει να σου λέμε ΝΑΙ.

@ΟΥΓΚΑΝΟΣ (21/12/2017 12:45) (21/12/2017 15:31)

Ελα βρε Μιχάλη. Εσύ σε όλα τα εξεταστικά - διαγνωστικά κέντρα έχεις εισιτήριο διαρκείας. Εγώ για να κάνω όσα τεστ έχεις φάει απο μικρός θα ξεπουληθώ

Τρελομιχάλη (21/12/2017 18:15)

Τα χάπια θα στα φέρνουμε σπίτι με μπουλντόζες, τσάπες και φορτηγά. Θα σε κλείσουμε στο Δαφνί απο τις φάπες

http://www.aek365.com/a-560964/kolafo-gia-tou-56-h-apofash-tou-ste.htm

Το ατελειωτο γλεντι της νομιμοτητας (21/12/2017 20:24)

Παλι φαπα στο στε.Μην ΣΤΕναχωριεΣΤΕ.Που εισαι Μιχαλη μου να δεις το χαλι μου.

Ουγκάνε (21/12/2017 20:38)

Σου είχα πει γαυρουγκάνε ότι όταν γράφεις οι σφαλιάρες προσγειώνονται στο σβέρκο σου πιο γρήγορα. Και σε λίγες ώρες επιβεβαιώνομαι και πάλι. Νέα απόφαση του ΣτΕ υπερ του γηπέδου σήμερα. Φαπ φαπ φαπ. Είπαμε. Πονάει αλλά σου αρέσει.

George (21/12/2017 22:09)

Βλακουγκάνε πότε θα σε δικαιώσει το ΣτΕ; Είδες τι παθαίνεις για να μην κλείνεις το στοματάκι σου;

OΥΓΚΑΝΟΣ (22/12/2017 11:14)

1. Δεν αναμίχθηκα στο ΣτΕ.
2@George Όταν βγεις πρωταθλητής χειμώνα.

Συνθημα (22/12/2017 15:02)

Ποσό με πωρωνει τον Ουγκανο η ΑΕΚαρα να μπουκώνει. (Άσε Μιχαλακη που δεν αναμιχτηκες)

Τρελαίνομαι (22/12/2017 16:12)

Να γράφει ο ουγκανομιχαλακης σχόλια με κομμένα τα φτερά και. Πάνω που σηκώνει κεφαλάκι, φαπ του κόβει φαπα η ΑΕΚαρα και ξαναμπαίνει στο λαγουδάκι του. Πάρτε το χαμπάρι. Έρχεται η ΑΕΚαρα παλι στην πολη. Θα πάρετε πόδι όσοι δεν αντέχετε

OYΓΚΑΝΟΣ (22/12/2017 16:48)

@22/12/2017 15:02
Τα'παμε να μην τα ξαναλέμε. Πρωτάθλημα,ε;

@(11:14) (22/12/2017 19:53)

Γαυρουγκάνε μπορεί να μη μου έδωσαν 2 πέναλτι για να μην βγω πρωταθλητής χειμώνα αλλά αρχίζουν ένας ένας και οι αντίπαλοι να παραδέχονται ότι έχω την καλύτερη ομάδα. Για τη δική σου ομαδίτσα απλά αναρωτιούνται αν είναι εγκληματική οργάνωση η συμμορία. Και περιμένουν πότε επιτέλους θα ολοκληρώσει η δικαιοσύνη το έργο της. Όσο για το ΣτΕ βλέπω ότι τώρα το παίζεις δεν άκουσα δεν είδα δεν ξέρω. Μα τόσο ξεφτίλας πια;

@Τρελαίνομαι (22/12/2017 16:12) (22/12/2017 21:40)

george - Φτιάξε πρώτα το έκτρωμα που βλέπεις σε μακέτες και μετά βλέπουμε για ποιό λόγο θα έρχεσαι στη γειτονιά μου. Δυστυχώς βλέπω να έρχεσαι για να κλαίς μέχρι να γεμίσει ο λάκος απ τα νερά σου. Και ΜΑΤ βλέπω και να σου φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απ τον "έμπορα".

@(16:48) (22/12/2017 21:47)

Βλαμένε δεν τελείωσε το πρωτάθλημα ακόμα.

Έλεος! (23/12/2017 01:32)

Κανένας admin δεν υπάρχει να βάλει λίγο τάξη εδώ μέσα ;
Για ´σένα το γράφω Διαμαντή.
Κι εσείς ρε παιδιά Ούγκανοι και ΑντιΟύγκανοι σεβαστείτε λίγο και τους υπόλοιπους αναγνώστες. Συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Έχει και πιο σοβαρά θέματα αυτή η πόλη από τους παιδιάστικους λεκτικούς καβγάδες μεταξύ ΑΕΚτζήδων και ολυμπιακών.

@OYΓΚΑΝΟΣ (22/12/2017 16:48) (23/12/2017 15:22)

Δεν είμαστε αποβράσματα σαν εσένα να πανηγυρίζουμε για αγορασμένα πρωταθλήματα από μια εγκληματική οργάνωση. Αν το αξίζουμε το πρωτάθλημα μακάρι να το πάρουμε. Αν όχι πάμε παρακάτω. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνουμε ποτέ γλοιώδη ανθρωπάκια να βρισκόμαστε πίσω από κάθε παρανομία και να τη στηρίζουμε είτε αυτή αφορά το νέο γήπεδο είτε τα έργα των απατεώνων που έχουν διαλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πραγματικά είσαι για λύπηση.

@Έλεος (23/12/2017 18:43)

Φίλε όσο εμφανίζονται χρηματοδοτούμενα σιχάματα να γράφουν ειρωνίες και ψέματα για ένα έργο που έχει κριθεί καμιά δεκαριά φορές νόμιμο θα τους απαντάμε. Ας σταματήσουν αυτοί και θα σταματήσουμε κι εμείς.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (23/12/2017 19:07)

Εντάξει παιδιά, τέλος.

WINSTON CHURCHILL (28/12/2017 10:45)

We shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στη Νέα Χαλκηδόνα, Δεκελείας και Κρήτης

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους

Πιο κάτω δεν έχει...

Αυτοψία Χαρδαλιά στο αντιπλημμυρικό έργο της βόρειας Φιλαδέλφειας- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στη Σταμάτα ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου με συνεργείο του δήμου μετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς

Με πράξεις, όχι με λόγια, είναι κοντά στους εργαζομένους του Δήμου ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Δήμος ξεκινά τα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ στο Αυλάκι

Στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε τη νύχτα ο Λύτρας

Μονά ζυγά, δικά τους!

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά

Άγαμοι Θύται

Οι δυο εναλλακτικές

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Έχει και πιο κάτω απο το 0 .Είναι το -0 .Αλλά ρε παιδιά πως λεγότανε ένας τύπος που είχε αναλάβει Πρόεδρος σε κάποιο Νομικό Πρόσωπο στον Δήμ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Πολίτης (16/07/2024 20:43) Δηλαδή είναι μενσεβίκος ο Τζέλης και ο Ευαγγελινός, και τσαρικός ο Σεϊτανίδης... Κάποτε είχε πει ο Θοδωράκης, Κ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
Αμάν αδερφέ μου το λεξιλόγιο σου !!! Άμα αυτά σου έμειναν από την πάλι των τάξεων, τότε χαράμι 40 χρόνια και που έδωσα για κάτι ''κομμουνιστ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@06.25 Άσε ρε φίλε τις παπαρες και ασχολεισου με τον γάμο του Κασσελακη. Ο δημοσιογράφος που στηρίζει την αστική τάξη και την ελίτ είναι ιδ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Capedaluribus
Αυτά τα τραγελαφικα συμβαίνουν όταν έχεις καπέλα και πετρέλαια ...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
@Ανωνυμος* Ταξικός αντίπαλος είναι και ο υπηρέτης της Ελιτ. Ταξικός αντίπαλος είναι και ο οπουρτυνιστης.... αλλά για να προχωρήσει η βάρκα π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ο Στέφανος.....ποιος Στέφανος ομως;
Το τραγικό δεν είναι ότι βγήκαν τελευταίοι ενώ είχαν την στήριξη του 2ου κόμματος της Βουλης. Το τραγικό ειναι ότι τους πέρασε η παράταξη το...

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Μιλάμε, φοβερή ενημέρωση. Ο Σεϊτανίδης είναι στο γραφείο τύπου του Δημάρχου... Μιλάμε για αποκλειστικότητα... Δεν λες, που κρατάει την Αλήθε...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ο Τζέλης, μέχρι να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, όχι στην αριστερά δεν ήταν, δεν ήταν πουθενά. Βρείτε μου ένα άρθρο του, μια υπογραφή του...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@00.20 Κάπου διάβασες για την πάλη των τάξεων αλλά δεν το διάβασες όλο! Ταξικός εχθρός των αριστερών και των κομμουνιστών δεν είναι οι δημοσ...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Πολίτης
Κανένα air condiciom θα φροντίσει η Δημοτική αρχή να τοποθετηθεί στα σχολεία ???...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
Έλα τώρα μην βρείτε ευκαιρία μερικοί πούροι αριστεροί απ' τα γεννοφασκια σας, να βγάλατε ολη την "αριστεροσυνη" σας και μάλιστα περνοντας π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
Τι σου φταίει η αριστερά και της φορτώνεις τον κάθε είδους πολιτικαντη ! Για να μιλάς για ιδεολογική ασυνέπεια θα πρέπει πρώτα να μας πεις π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Γ.Β
Ψυχραιμία κε. Σεϊτανίδη....... έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας !!!!...

Αυτοψία Χαρδαλιά στο αντιπλημμυρικό έργο της βόρειας Φιλαδέλφειας- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
2. Κάποτε οι δεξιοί ψήφιζαν Σταματιάδη, επειδή τους έφτιαξε αποχετευτικό σύστημα, και, ναι, κατόρθωσε, να μην το πληρώσει από την τσέπη του ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©