Σάββατο 15.06.2024,  

Είναι η Ρωσία, ανόητε...

Δημοσιεύτηκε στις 28/08/2017 στην κατηγορία Παρεμβάσεις  |  60 σχόλια

του Γιώργου Παπαδόπουλου- Τετράδη (ο Καιρός)

Το πολυσυζητημένο συνέδριο «για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων» στην Εσθονία κατάφερε και αποκάλυψε στην Ελλάδα χιλιάδες οπαδούς ολοκληρωτικών λύσεων, μια ασόβαρη αντιπολίτευση και χιλιάδες θύματα πολιτικών υποκριτών σαν την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης, που ξεπέρασαν το ΚΚΕ σε υμνολόγια για τον κομμουνισμό, για ένα συνέδριο που γίνεται κάθε χρόνο (!) και στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει κανονικά! Μέχρι και πέρυσι ώσπου διαμαρτυρήθηκε εκ των υστέρων η Ρωσία!

 

Ο πρωταγωνιστής υπουργός κ Κοντονής μάλιστα, ξεπερνώντας σε ταχύτητα κυβίστησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, και μετά τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις για τις φιλοσταλινικές θέσεις της κυβέρνησης στο θέμα, με χτεσινό του άρθρο στην «Καθημερινή» κατακεραύνωσε όλες τις σοβιετικές κυβερνήσεις από το 1948 και μετά, χαρακτηρίζοντας τις εκτροπές τους «φρικαλεότητες που γεννούσε το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης που λειτουργούσε στη Σοβιετική Ένωση»!! Ούτε η «σκληρή δεξιά» τέτοια φρασεολογία!

 

Οι Έλληνες πολίτες που σκέπτονται και που έχουν ιδέα από ιστορία και πολιτική θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στον κ Κοντονή και στην κυβέρνηση. Με τη ηχηρή θεατρική τους άρνηση να συμμετάσχουν φέτος στο ετήσιο συνέδριο που οργανώνεται για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων αποκάλυψαν μερικά σημαντικά πράγματα για την ίδια τη χώρα:

 

Πόσοι ιστορικά αμόρφωτοι πολίτες και πολιτικοί υπάρχουν εδώ. Πόσοι πολλοί είναι τελικά οι υπερασπιστές ακραίων λύσεων και μιας δικτατορίας. Πόσοι όψιμοι οπαδοί και στελέχη μιας αριστεράς δεν έχουν ιδέα από την ιστορία της αριστεράς. Πόσοι πολλοί πολίτες, αλλά και ενεργοί πολιτικοί είναι ανίκανοι να δουν τις αιτίες πίσω από τα γεγονότα. Και, τελικά, πόσοι επικίνδυνοι πολιτικοί σαν τον Κοντονή συμμετέχουν και τροφοδοτούν όλη αυτή τη σαπίλα. Με θεατρινισμούς σαν την επιστολή του, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα νεύμα στη Ρωσία, με ολίγη από συριζαίϊκη σταλινική ιδεολογία.

 

Ο …αδιάβαστος υπουργός

 

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

 

Η 23η Αυγούστου, ημέρα υπογραφής του συμφώνου Μολότωφ- Ρίμπεντροπ περί μη επίθεσης μεταξύ Γερμανίας- Ρωσίας, έχει κηρυχτεί από την ΕΕ «Ευρωπαίκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Ολοκληρωτικών Καθεστώτων». Ούτε ιδεολογιών, ούτε τίποτε. Η χώρα που προεδρεύει διοργανώνει συνέδριο με αυτό το θέμα. Πέρυσι, για παράδειγμα, το διοργάνωσε η Σλοβακία στη Μπρατισλάβα.

 

Επομένως, οι καταγγελτικές κορώνες του κ Κοντονή προς την Εσθονία ότι «εκφεύγει των ορίων καθώς θα έπρεπε αυτή την πρωτοβουλία να την πάρει ως κρατική υπόσταση και όχι ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ» είναι είτε απολύτως υποκριτικές είτε κορώνες αδιάβαστου και ανενημέρωτου υπουργού. Και τα δύο, απολύτως υποτιμητικά για το αξίωμά του.

 

Στην περυσινή εκδήλωση πήρε μέρος κανονικά η Ελλάδα, που εκπροσωπήθηκε και από τον μέχρι τότε αποσπασμένο στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη κ Φούγια.

 

Επομένως, οι κορώνες του υπουργού, με τις οποίες καταδικάζει το συνέδριο σαν να το ακούει πρώτη φορά είναι απολύτως υποκριτικές ή απόρροια άγνοιας. Και τα δύο, ενδείξεις απουσίας σοβαρότητας.

 

Ποιοι και πώς συμμετείχαν, ποιοι όχι

 

Στην εκδήλωση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Εσθονίας, πήραν μέρος με αντιπροσωπείες τα εξής κράτη μέλη της ΕΕ: Εσθονία, Σουηδία, Σλοβακία, Πολωνία, Ισπανία, Αυστρία, Μάλτα, Λιθουανία, Λετονία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Τσεχία, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία.

 

Εκπροσωπήθηκαν από τους πρεσβευτές τους: Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Ολλανδία. Δεν πήραν μέρος: Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Βέλγιο, Λουξεμβούργο. Σύνολο κρατών: 27.

 

Στο περιθώριο του συνέδριου, μια πρωτοβουλία από 8 κράτη, που σχηματίστηκε πριν από 2 χρόνια ζητά με διακήρυξη «τη διερεύνηση εγκλημάτων κομμουνιστικών καθεστώτων, τον εντοπισμό των δραστών, τη δίωξή τους», όπως έγινε και γίνεται με τους εγκληματίες ναζιστικών εγκλημάτων. Η Εσθονική προεδρία έχει ξεκαθαρίσει ότι η πρωτοβουλία και η διακήρυξή της δεν έχει σχέση με το συνέδριο. Οι χώρες της πρωτοβουλίας είναι: Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία, Ουγγαρία.

 

Επομένως, η πληροφορία που μεταδόθηκε αρχικά από το ρώσικο φιλοκυβερνητικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, και η οποία κυριαρχεί ακόμα παραδόξως (!!!) στα ελληνικά κρατικά και φιλοκρατικά μέσα ενημέρωσης και στις σελίδες της ελληνικής google (!!), ότι μόνο 8 κράτη μέλη της ΕΕ πήραν μέρος στο συνέδριο είναι απόλυτα ψευδής. Είναι η προπαγάνδα- απάντηση της Ρωσίας για την ημέρα μνήμης και το συνέδριο. Την οποία, άλλα ελληνικά ΜΜΕ καταπίνουν αμάσητη ως άσχετοι με τη δημοσιογραφία, άλλα την προωθούν επειδή βολεύει την κυβερνητική στάση χωρίς να ξέρουν την προέλευσή της, ενώ τα κρατικά ΜΜΕ εκτελούν την κυβερνητική πολιτική!

 

400 χρόνια εισβολών

 

Είναι πέρα από σαφές ότι η Ημέρα Μνήμης δεν αφορά στήν πραγματικότητα ούτε τον ναζισμό ούτε τον κομμουνισμό, όπως αφελώς νομίζουν διάφοροι πολιτικοί και πολίτες στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη Γερμανία και τη Ρωσία. Και, μια και τα εγκλήματα της Γερμανίας σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών είτε έχουν τιμωρηθεί, είτε έχουν ξεπλυθεί, είτε έχουν δραπετεύσει ατιμώρητα, είτε διεκδικείται η τιμωρία τους (η Πολωνία προχτές απαίτησε αποζημιώσεις για τις γερμανικές θηριωδίες) απομένουν τα εγκλήματα της Ρωσίας και των ανθρώπων της στην Ανατολική Ευρώπη. Τα οποία, οι λαοί που τα υποστήκαν δεν έχουν διάθεση να τα αφήσουν να περάσουν απαρατήρητα, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

 

Είναι πέρα από φανερό ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποί του δεν έχουν ιδέα από ιστορία. Δεν ξέρουν τίποτε για την εναλλαγή εισβολών των Γερμανών και των Ρώσων σε όλη την Ανατολική Ευρώπη επί 400 χρόνια και τη διαρκή δήωση των ντόπιων πληθυσμών με τις αντίστοιχες μνήμες που αναπαράγονται. Δεν ξέρουν τίποτε για τις σταλινικές εκκαθαρίσεις και εξορίες πληθυσμών με εθνικά χαρακτηριστικά (σαν των Ελλήνων του Πόντου). Δεν ξέρουν τίποτε για την επιβολή στρατιωτικής κατοχής με κυβερνήσεις ανδρείκελα σε όλη την Αν. Ευρώπη μετά το 1945, που συνοδεύτηκε από εκτελέσεις, εξορίες, φυλακίσεις, βασανισμούς, απελάσεις. Φαίνεται από τις αντιδράσεις τους.

 

Οι ανιστόρητοι ή φανατικοί υπερασπιστές όλης αυτής της ντροπής είναι ανίκανοι να σκεφτούν καν ότι, ενώ ο ρώσικος λαός επαναστάτησε και επέβαλε ένα καθεστώς στον εαυτό του, στη χώρα του, οι υπόλοιποι λαοί της Αν. Ευρώπης υποστήκαν ένα καθεστώς υπό κυβερνήσεις απόλυτης έως ανύπαρκτης μειοψηφίας, χωρίς να τις έχουν επιλέξει, αλλά υπό την υποστήριξη ξένων στρατευμάτων κατοχής, που υποτίθεται ότι θα ήταν οι απελευθερωτές τους. Καμιά σχέση το ένα με τα άλλο. Όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των ρωσόφιλων καθεστώτων, στην πραγματικότητα υπερασπίζονται ως μοντέλο τη δικτατορία, την ξένη κατοχή και το καθεστώς ανελευθερίας. Όχι το τότε. Και για αύριο.

 

ΣΥΡΙΖΑ και Συνασπισμός; Καμμία σχέση…

 

Η επανάσταση του 1953 στην Αν Γερμανία από εργάτες, το 1956 στην Ουγγαρία από εργάτες, το 1968 στην Τσεχοσλοβακία από τα συνδικάτα, μέλη το ΚΚ και τη διανόηση, η εξέγερση της «Αλληλεγγύης» στην Πολωνία στα τέλη του ’70 ήταν «έργα ξένων πρακτόρων» στη συνείδηση ακόμα και σημερινών υποστηρικτών όχι του κομμουνισμού τελικά, αλλά του πιο ακραίου, αντιδημοκρατικού, δικτατορικού, στρατοκρατικού, ολοκληρωτικού μοντέλου. Και την αναπαράγουν αυτή τη νοοτροπία, υπερασπιζόμενοι σήμερα τον Μαδούρο, θεωρώντας καλή ώρα, ότι ο λαός που εξεγείρεται εκεί είναι - σαν τους Ούγγρους του 1956- καθοδηγούμενος από τις ΗΠΑ και τους πράκτορές της! Τα ίδια έλεγαν και τότε!

 

Ο επίτηδες ή από άγνοια άσχετος με την ιστορία της Αριστεράς κ Κοντονής επαναλαμβάνει διαρκώς ότι ήταν οι κομμουνιστές της ανανέωσης που καταδίκαζαν τις σοβιετικές ακρότητες και ότι το ΚΚΕες ήταν γέννημα της Άνοιξης της Πράγας του 1968. Τίποτε ανακριβέστερο!

 

Η διάσπαση του ΚΚΕ και η δημιουργία του ΚΚΕες έγινε από τη σύγκρουση της ομάδας Κολλιγιάννη με την ομάδα Παρτσαλίδη στην ηγεσία του κόμματος με ζητούμενο (από τους δεύτερους) τη χαλάρωση της υποταγής της γραμμής του κόμματος στη γραμμή του ΚΚΣΕ σε όλα τα ζητήματα. Η σύγκρουση και η διάσπαση προηγήθηκε της Άνοιξης της Πράγας (έγινε Φεβρουάριο), ενώ όλα αυτά τα στελέχη δεν έβγαλαν μιλιά για την Ουγγαρία και την Ανατολική Γερμανία νωρίτερα.

 

Ο ευρωκομμουνισμός δημιουργήθηκε από το Ιταλικό ΚΚ υπό την ηγεσία του Μπερλινγκουέρ και σφυροκοπούσε την πολιτική του ΚΚΣΕ από τη δεκαετία του ’50, δεν γεννήθηκε το ’68 που θέλει ο κ Κοντονής και που τον ανακάλυψε μετά τη διάσπαση το γραφείο Εσωτερικού.

 

Επιπρόσθετα, ο Συνασπισμός άλλαξε το καταστατικό και τη μορφή του επί Κύρκου, αποφασίζοντας με μεγάλη πλειοψηφία να απαλείψει ως κυρίαρχη την κομμουνιστική μορφή του, απορρίπτοντας τη δικτατορία του προλεταριάτου, και να ακολουθήσει έναν δρόμο ανοιχτό σε κάθε μη κομμουνιστική αριστερή ή προοδευτική ιδεολογία.

 

Σ αυτή την απόφαση διαφώνησε ο Γιάννης Μπανιάς και ικανός αριθμός στελεχών, που αποχώρησαν και έφτιαξαν το ΚΚΕες Ανανεωτική Αριστερά, το οποίο κυριαρχεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με σταλινικές ομάδες και πρώην μέλη του ΚΚΕ. Ο Συνασπισμός του Κύρκου και του Κωνσταντόπουλου και του Παπαγιαννάκη και η Αριστερά του Ηλιού, του Πασαλίδη και του Γλεζου έπαψαν να κυριαρχούν και να πρωταγωνιστούν. Βρίσκονται, δυστυχώς για τη χώρα, στο περιθώριο. Για να καταλάβει ο αναγνώστης ένα μέρος από το τι και γιατί συμβαίνει σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δεν έχει σχέση με τον Συνασπισμό και την ανανεωτική ευρωαριστερά, όπως λέει ο κ Κοντονής. Είναι ένα παλαιοκομμουνιστικό απολίθωμα του λεγόμενου στην πολιτική οικονομία «πρωτόγονου μαρξισμού».

 

Ελληνικό νεύμα και εύσημα από τη Μόσχα

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συνέδριο της Εσθονίας χρησιμοποιείται για αντιρωσική προπαγάνδα από τις ΗΠΑ και όσες πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης και της Βρετανίας θεωρούν τη Ρωσία αντίπαλο οικονομικό και γεωπολιτικό δέος. Τα απωθημένα των ανατολικών λαών για τις ρωσικές εισβολές και την 40χρονη κατοχή χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς. Αυτό δεν αναιρεί τα ιστορικά γεγονότα.

 

Η Ρωσία, όμως, που βλέπει τον αντιρωσισμό πίσω από τα συνέδρια και που δεν έχει καμιά διάθεση να συμπεριληφθεί στους εγκληματίες και σε αντίστοιχες μελλοντικές πιέσεις, αντέδρασε σφόδρα πέρυσι 2 μέρες μετά το συνέδριο στη Μπρατισλάβα και με ανακοίνωσή της κατάγγειλε προσπάθεια εξίσωσης της ναζιστικής Γερμανίας με τη Σοβιετική Ένωση, «ο λαός της οποίας υπέφερε τη ναζιστική επιθετικότητα και κατέβαλε αξιόπιστη αντίσταση στην απάνθρωπη τρομακτική ιδεολογία που είχε απειλήσει την ίδια την ύπαρξη του πολιτισμού μας». Καμιά αντίρρηση. Αφού το Σύμφωνο Μολότωφ- Ρίμπεντροπ έλυσε τα χέρια του Χίτλερ για να καταστρέψει τη μισή Ευρώπη και την Ελλάδα.

 

Η ελληνική κυβέρνηση το πήρε το περσινό ρωσικό μήνυμα και πιστεύοντας ότι θα έχει η χώρα στο πλευρό της τη Ρωσία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο άλλαξε ρότα από πέρυσι και φέτος αποφάσισε να πάει με τα ρώσικα νερά. Εξ ού και πήρε τα εύσημα της Μόσχας, που επαίνεσε τη στάση της κυβέρνησης και την επιστολή Κοντονή δημοσίως, με τον αντιπρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας Λεονίντ Καλάσνικοφ να δηλώνει:

«Οι Έλληνες έκαναν πολύ καλά και αγνοούν την αντικομμουνιστική διάσκεψη στο Τάλλιν. Γνωρίζουν πολύ καλά τηνπροσφορά των δικών τους κομμουνιστών στην αντιφασιστική πάλη και μποϋκοτάρει η κυβέρνηση την αντικομμουνιστική αυτή σύναξη»! Ξεχνώντας προφανώς ότι το ίδιο το ΚΚΣΕ επί Χρουστσώφ στο 20ο συνέδριο αποκαθήλωσε τον σταλινισμό και καταδίκασε τα εγκλήματά του!

 

Και επειδή ο Πούτιν δεν είναι ούτε κομμουνιστής ούτε αντικομμουνιστής, αλλά βέρος Ρώσος πατριώτης, καταλαβαίνει κάθε ένας ότι το διακύβευμα είναι η Ρωσία και όχι ο κομμουνισμός! Ο οποίος παγκοσμίως σήμερα δεν έχει κανένα από τα σοβαρά ερείσματα του ’40 ή του ’60. Δεν είναι ούτε καν κομπάρσος στη διεθνή σκακιέρα.

 

Ο τριπλός στόχος της παράστασης.

 

Η κυβέρνηση, με την κίνηση Κοντονή θέλησε, εκτός από τη Μόσχα, να ικανοποιήσει το μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που βλέπουν με συμπάθεια τη Ρωσία και τον Πούτιν, τα σταλινικά του στελέχη που δεν είναι και λίγα, καθώς και το ΚΚΕ μήπως και φιλοτιμηθεί και περιορίσει τις απεργιακές του αντιδράσεις.

 

Με τη χτεσινή κωλοτούμπα του κ Κοντονή στην «Καθημερινή» μπορεί να ικανοποίησε και τους Ευρωπαίους. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

 

Εάν ήθελε η ελληνική κυβέρνηση απλώς να μη συμμετάσχει στο συνέδριο για ιδεολογικούς λόγους δεν είχε παρά να στείλει ο κ Κοντονής μια λιτή επιστολή του τύπου: «κατανοούμε τις ευαισθησίες της χώρας σας και άλλων χωρών στο θέμα των εγκλημάτων που έχετε υποστεί, αλλά η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζοντας κάθε μέρα στην πράξη κάθε μορφή ολοκληρωτισμού θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τα πεπραγμένα του συνεδρίου από τα σχετικά δελτία σας». Απλά και ταπεινά.

 

Οι κορώνες ήταν για να τις ακούσει και να ικανοποιηθεί η Ρωσία και τα εγχώρια ψηφοφορικά πελατάκια. Αλλά, τις άκουσε και όλη η ανιστόρητη, εμπαθής και χωρίς ικανότητα καθαρής πολιτικής κρίσης νεοελληνική κουλτούρα. Που βρίσκεται ακόμα στο 1945 και στον εμφύλιο. Αυτό κατάλαβε η παλαιολιθική αριστερά, αυτό και η παλαιολιθική δεξιά. Μ αυτή τη νοοτροπία δεν είναι να απορεί κανείς που κυβερνάνε τον τόπο οι ξένοι.

 

Καλό αποκαλόκαιρο...

liberal

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Γράψτε την άποψή σας

Ανωνυμος (29/08/2017 10:49)

Ποση αξια να δωσει καποιος σε εναν δημοσιογραφο που φτυνει εκει που εγλειφε;
Ο αρθρογραφος ηταν υποψηφιος του Συριζα το 2015!
Αν δεν ηταν ικανος να καταλαβει σε τι κομμα μπηκε, για να ειναι ικανος να ερμηνευσει αντικειμενικα τα ιστορικα γεγονοτα;
Υπαρχει και αλλη αρθρογραφια για τα ιστορικα αυτα γεγονοτα απο τον Ν. Μπογιοπουλο οπου αναφερονται υπογραφες συνθηκων που κρυβονται επιμελως απο τα συστημικα ΜΜΕ!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (29/08/2017 11:28)

@10.49
Ως συνήθως, όποιος δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα γραφόμενα, κατά τη γνωστή συνήθεια, επιτίθεται προσωπικά σε αυτόν που γράφει. Επί της ουσίας των γραφομένων έχετε παρατηρήσεις; Αυτό είναι που μετράει κι όχι αν ο Παπαδόπουλος έκανε ένα λάθος, το οποίο παραδέχθηκε. Εσείς, ο... αλάνθαστος, έχετε να πείτε κάτι επί της ουσίας των γραφομένων;

Ανωνυμος (29/08/2017 12:16)

Εγω προσωπικα διαβαζω διαφορα αρθρα ολων των αποψεων και κρινω! Πανω απο ολα κρινω τον αρθρογραφο σαν πολιτικη οντοτητα και ο συγκεκριμενος καθε αλλο παρα με πειθει!
Οποιος θελει να βρει απαντησεις στα παραπανω ας μπει στο σαιτ "Ημεροδρομος" και ας διαβασει την αρθρογραφια με τιτλο "Προς φασιστομουτρα και λοιπους συγγενεις" για το συγκεκριμενο συνεδριο και την ιστορια με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ας βγαλει τα συμπερασματα του!
Δημοσιευοντας το συγκεκριμενο αρθρο ασκειτε μονοπλευρη πληροφορηση!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (29/08/2017 16:51)

@12.16
Τι κρίνετε ακριβώς; Τι αμφισβητείτε από το συγκεκριμένο άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας αντί να μας συστήνετε άλλα άρθρα. Μπήκατε σε ένα διάλογο. Θέλετε να πείτε ότι το παρόν άρθρο δεν σας πείθει. Γιατί δεν σας πείθει; Τι ανακριβές γράφει; Τι που να σας ενοχλεί; Μπείτε στην ουσία του διαλόγου...

Ανωνυμος (29/08/2017 18:08)

@16.51
Σας απαντησα στο πρηγουμενο σχολιο μου!
Ουσιαστικα απαντα στο συγκεκριμενο αρθρο του δημοσιογραφου ενας αλλος δημοσιογραφος και μαλιστα με στοιχεια!
Αν ψαχνετε απαντησεις και διαφωνιες δημοσιευστε και το αρθρο που αναφερα πιο πανω και οι αναγνωστες ας κρινουν!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (29/08/2017 19:10)

@18.08
Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα η συζήτηση. Το άρθρο Μπογιόπουλου είναι μαι διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. εμείς εδώ, δημοσιεύσαμε το άρθρο του Παπαδόπουλου και εσείς με δική σας πρωτοβουλία μπήκατε και αρχίσατε να λέτε ότι ο Παπαδόπουλος είναι έτσι και είναι αλλιώς. Άρα δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε όσα γράφει και παραπέμπετε αλλού. Ε ας έλθουν οι άλλοι να κάνουμε διάλογο εδώ. Εσείς, προφανώς δεν μπορείτε.

Ανωνυμος (29/08/2017 22:21)

@19.10
Δεν ειπα κατι για τον Παπαδοπουλο που ειναι ψεμμα! Απλα ο πολιτικος του βιος τον καθιστα αναξιοπιστο!
Θα ηταν αστειο να χρησιμοποιησω τα στοιχεια του Μπογιοπουλου για να ανατρεψω αυτα που γραφει ο Παπαδοπουλος μονο και μονο για να γραφω κατι!
Ο διαλογος γινεται οταν παρατεθουν και οι δυο αποψεις!
Εως τωρα εγραφα πολυ προσεκτικα οτι ασκειτε μονοπλευρη πληροφορηση !
Η αληθεια ειναι οτι ασκειτε αντικομμουνιστικη προπαγανδα οσο και να προσπαθειτε να το κρυψετε!
Ευχαριστω για τον χρονο σας!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/08/2017 12:32)

@22.21
Είναι χρέος κάθε αληθινού Δημοκράτη να αντιτίθεται στον ολοκληρωτισμό οιασδήποτε απόχρωσης. Εσείς υποστηρίζετε τη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του προλεταριάτου. Εγώ, πάλι, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των πολιτών. Ως οπαδός μιας δικτατορίας, δεν μπορείτε να περνιέστε για δημοκράτης. τόσο απλά.

Είμαι απέναντι στον κομμουνισμό, ως θεωρία κι ως εφαρμογή, όπως και στο φασισμό και σε κάθε ιδεολογία που αρνείται την Ελευθερία του Ανθρώπου. Αν αυτό εσείς το λέτε "αντικομμουνισμό" είναι δικαίωμά σας. Με το ίδιο σκεπτικό, όμως, κι εγώ σας αποκαλώ "αντιδημοκράτη" ως οπαδό μιας δικτατορίας, αυτής του προλεταριάτου. ΚΑΙ δημοκράτης ΚΑΙ υπέρ μιας δικτατορίας, δεν γίνεται όπως καταλαβαίνετε.

Έτσι, μου κάνει εντύπωση ότι δεν γράφετε τα ίδια και στον κ. Μπογιόπουλο, ότι δηλαδή για να μην κάνει μονόπλευρη πληροφόρηση, πρέπει να δημοσιεύσει και το άρθρο του Παπαδόπουλου.

Μου κάνει εντύπωση, πώς να το κάνυμε...

Ανωνυμος (30/08/2017 13:13)

@12.32
Κακως σας κανει εντυπωση που δεν ζηταω πολυπλευρη ενημερωση απο τον Μπογιοπουλο.
Δεν μπηκα στο σαιτ του Παπαδοπουλου για να ζητησω πολυπλευρη ενημερωση αλλα στο σαιτ του κ. Σειτανιδη απο τον οποιον ζητω και τις δυο αποψεις!
Δημοσιευσατε ενα αρθρο ενος δημοσιογραφου και σας ζητησα να δημοσιευσετε και την αντιθετη αποψη ενος αλλου δημοσιογραφου για να γινει διαλογος! Δικαιωμα σας να μην το κανετε!
Δεν εχω καμμια απαιτηση ουτε απο τον Παπαδοπουλο ουτε απο τον Μπογιοπουλο αλλα απο το " η αληθεια" να δικαιολογηση το τιτλο της!
Δεν αμφισβητησα ποτε το αντικομμουνισμο σας, αναφερθηκα στην προπαγανδα σας!

@ διαμαντη (30/08/2017 14:34)

''Εγώ, πάλι, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των πολιτών.''


αυτο εχουμε σημερα?
α ρε καημενε

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/08/2017 15:15)

@13.13
Μα δεν καταλαβαίνετε ότι απλώς γελοιοποιείστε με αυτά που γράφετε; Ο Μπογιόπουλος κι ο Παπαδόπουλος δικαιούνται να λένε τα δικά τους, αλλά εγώ πρέπει να τα δημοσιεύω ΟΛΑ; Στα σοβαρά το λέτε αυτό; Που αλλού το είδατε αυτό για να το ζητάτε κι από την "Αλήθεια"; Κάθε Μέσο Ενημέρωσης κάνει τις επιλογές του. Σας ζήτησα εξαρχής να σχολιάσετε κριτικά το κείμενο που αναδημοσίευσα και αποδεικνύετε με κάθε νέα σας παρέμβαση ότι αδυνατείτε.Εμένα, αυτό μου αρκεί.

@14.34
Καημένος είσαι εσύ, που νομίζεις ότι επειδή το σημερινό σύστημα είναι ατελές, οι λαοί θα γυρίσουν σε καθεστώτα απολύτως και ανεπιστρεπτί καταδικασμένα. Κατακαημένος...

Ανωνυμος (30/08/2017 15:43)

@15.15
Αρχιζετε να χανετε την ψυχραιμια σας οπως συμβαινει παντα οταν δυσκολευεστε!
Ωστε αυτος ηταν ο σκοπος της δημοσιευσης ; Να μην "μπορει" καποιος να το σχολιασει κριτικα; Και αυτο σας αρκει; Περιεργες αντιληψεις εχετε για τον διαλογο!
Ακριβως αυτο που γραψατε σας λεω απο την αρχη! Κανατε συγκεκριμενη επιλογη δημοσιευσης αρθρου που συμφωνει με τις αντικομμουνιστικες σας αντιληψεις και πανω σε αυτο βαζετε "διαγωνισμα" στους αναγνωστες σας να ασκησουν κριτικη!
Δεν θα σας ακολουθησω στην τακτικη σας! Ολες τις απαντησεις σε οτι αναφερεται το αρθρο τις δινει ο κ. Ν. Μπογιοπουλος στο δικο του! Οποιος θελει ας διαβασει και τα δυο και ας βγαλει τα συμπερασματα του!
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ!
Υ. Γ. Καλο θα ηταν να μαθετε τους πολιτικους ορους "Αστικη δημοκρατια" "Σοσιαλιστικη δημοκρατια" " Παλη των ταξεων" "Εργατικη εξουσια",Υπεραξια της εργασιας"! Μετα δαιμονιοποιηστε οτι θελετε!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/08/2017 15:53)

@15.43
Δεν χάνει την ψυχραιμία του όποιος σας βάζει στη θέση σας, κάτι λάθος έχετε καταλάβει. Απλώς, σας βάζω στη θέση σας. Επίσης, έχετε ένα πρόβλημα με την πραγματικότητα: Ποιος "βάζει διαγώνισμα στους αναγνώστες" του, όπως λέτε; Σας ανάγκασε κανείς να σχολιάσετε; Μόνος σας προσήλθατε να υπερασπιστείτε τα όσια και τα ιερά των χασάπηδων της ΕΣΣΔ.

Καμία εργατική εξουσία δεν συνέβη πουθενά. Στα λόγια ήταν τέτοια, στα έργα ένα απάνθρωπο καθεστώς από όπου οι ατυχείς υπήκοοι έφευγαν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον. Αλήθεια, πώς εξηγείτε ότι πάντα η κατεύθυνση ήταν από μέσα προς τα έξω και ποτέ από έξω προς τα μέσα των "σοσιαλιστικών παραδείσων"; Έχετε καμιά εξήγηση, ή πάλι θα με παραπέμψετε σε άλλους;

Η πραγματικότητα είναι ότι με τις ατέλειες και τα λάθη της, αυτό που εσείς λέτε "αστική δημοκρατία" επιβιώνει σε όλο τον κόσμο -εκτός εξαιρέσεων", ενώ το πρότυπό σας, η "σοσιαλιστική δημοκρατία" -στην πραγματικότητα δικτατορία του προλεταριάτου, έχει καταρρεύσει παταγωδώς, παντού.

Ανωνυμος (30/08/2017 18:25)

@15.53
Ηταν εποικοδομητικος ο διαλογος που ειχαμε παρολο που δεν ασχοληθηκαμε με το αρθρο!
Ολοι νομιζω καταλαβαν οτι ο αντικομμουνιστικος σας κατηφορος δεν εχει τελος και συγκρινεται μονο με αυτον των νεοναζι εν ετει 2017!
Με βαλατε στην θεση μου!!! Ειχα την απαιτηση ( ακουσον ακουσον) να ζητω δημοσιευση αρθρου με αντιθετη αποψη που θα σας χαλαγε την "δημοκρατικη" σας σουπα!
Φυσικα η αναφορα οτι ολοι εφευγαν απο μεσα προς τα εξω, χαρακτηριζει χαμηλο επιπεδο πολιτικου iq!
Και τωρα μετα απο 28 χρονια "δημοκρατιας" οι πολιτες του πρωην ανατολικου μπλοκ απο μεσα προς τα εξω φευγουν!
Διαλογος καθρεπτης χαρακτηρων!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/08/2017 18:59)

@18.25
Σοβαρά; Όποιος αποκαλύπτει το ποιόν των καθεστώτων που κατέρρευσαν υπό το βάρος των ανομιών τους και με γνήσιες λαϊκές εξεγέρσεις είναι νεοναζί;

Ζητάτε από εμένα δημοσίευση άρθρου με αντίθετη θέση αλλά όχι κι από εκείνον που το έχει γράψει. Τι ωραίος πλουραλισμός! Κομμουνιστικότατος!

Κι η απάντηση σας στο ότι όλοι έφευγαν από τον "παράδεισό" σας, είναι ότι έχω... χαμηλό iq. Επί του... θέματος, δηλαδή, η... απάντηση.

Κανένας οπαδός αντιδημοκρατικών απόψεων δεν αντέχει στο διάλογο. Εσείς, δεν θα μπορούσατε να αποτελέσετε εξαίρεση.

Ανωνυμος (30/08/2017 19:23)

@18.59
Τι διαλογος ανθρωπε μου ; Ελεος!
Καταλαβετε επιτελους οτι ζητω δημοσιευση δυο αντικρουομενων αποψεων απο εναν ΤΡΙΤΟ που δημοσιευει την μια απο τις δυο αποψεις!
Δεν με ενδιαφερει τι θα δημοσιευσει ουτε ο Παπαδοπουλος ουτε ο Μπογιοπουλος!
Ενας ΤΡΙΤΟΣ ομως που ανοιγει τα σχολια θα πρεπει να δημοσιευει και τις δυο αποψεις!
Τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβετε το λογικο που δεν ειναι κομμουνιστικο;
Το ποσο αντεχετε εσεις τον διαλογο το εχουμε βιωσει με τις προσβολες που πετατε σε οποιον σας δυσκολεψει!
Η "δημοκρατικοτητα " σας δεν ειναι νεο φαινομενο!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/08/2017 19:33)

@19.23
Η περιορισμένη αντίληψή σας βλέπει ότι οι απόψεις είναι δυο. Στην πραγματικότητα, οι απόψεις είναι 1000, ίσως παραπάνω. Θέλετε στα αλήθεια κάποιος να δημοσιεύσει 1000 απόψεις;

Δεν έχω προσβάλλει ΚΑΝΕΝΑΝ. Όποιος επιλέγει να σχολιάζει ως "ανώνυμος", δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι προσβάλλεται. Αφήστε λοιπόν τα φθηνιάρικα περί προσβολών, αν δεν σας αρέσει ο διάλογος εδώ μέσα, να μην συμμετέχετε. Πείτε μου το όνομα ΕΝΟΣ ανθρώπου, τον οποίο έχω προσβάλλει. Περιμένω!

Η Αλήθεια είναι η μόνη ιστοσελίδα που δημοσιεύει σχόλια ακόμα και εντελώς αντίθετα με τις απόψεις του διαχειριστή της, κι αυτό εσείς το λέτε έλλειψη δημοκρατικότητας. Τόσο σκαμπάζετε από δημοκρατία, όσο και οι καθοδηγητές σας, απολογητές της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Η Δημοκρατία είναι κατόρθωμα, κι εσείς δεν είστε ικανός να την περιφρουρήσετε, δεν το θέλετε άλλωστε...

Ανωνυμος (30/08/2017 19:57)

@19.33
Μεσα απο τις 1000(;) αποψεις επιλεξατε μια που βολευει το αντικομμουνισμο σας και την δημοσιευσατε ! Μια αλλη αποψη που περιεχει συγκεκριμενα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ και ονοματα συνθηκων ( συνθηκη φιλιας του Μοναχου 30-09-1938 μεταξυ Αγγλιας Γαλλιας Γερμανιας) σας χαλαει το πλανο!
Δημοκρατικα οπως παντα και εχοντας το μαχαιρι και το πεπονι μπορειτε να χρησιμοποιειτε εκφρασεις πεζοδρομιου για καποιον ο οποιος διαφωνει μαζι σας αλλα δεν γραφει το ονομα του!
Η " δημοκρατια" στην οποια αναφερεστε εχει αιματοκυλισει επανειλλημενα ολον τον κοσμο εχει διαλυσει χωρες και λαους!
Παρολο που κομμουνιστικο συστημα πλεον δεν υφισταται τα δισεκατομμυρια που χορηγουνται ακομα και τωρα σε παραστρατιωτικες και οχι μονο οργανωσεις για δυσφημηση της μαρξιστικης κοσμοθεωριας δειχνει ξεκαθαρα οτι ο μονος φοβος ειναι η εξεγερση των λαων με συγκεκριμενο ηγετη!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/08/2017 20:10)

@19.57
Πάσχισα, αλλά σας αποκάλυψα: Ομολογήσατε το προφανές, ότι τη δημοκρατία -την οποία ως ανελεύθερος βάζετε σε εισαγωγικά, θα έφριττε ο Περικλής αν ζούσε- δεν την αντέχετε, αφού δήθεν "έχει διαλύσει χώρες και λαούς". Και δεν ντρέπεστε να λέτε ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ επιλογή ενός λαού τον διαλύει, ενώ η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ εξουσία των εκλεκτών του κόμματός (σας), δήθεν τον... σώζει. Ονειρεύεστε εν έτει 2017 μια κοινωνία υπηκόων, όχι ελευθέρων πολιτών με προσωπικότητα.

Μα δεν έχετε καταλάβει ότι είστε πλέον ιστορία; Ότι δεν έχετε καμία σχέση με το σήμερα; Οι άνθρωποι που μάχονται για τη Δημοκρατία, θα βρουν ίσως έναν καλύτερο τρόπο διακυβέρνησης στο μέλλον. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δικός σας, ανήκει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

ΥΓ. Εκφράσεις πεζοδρομίου δεν χρησιμοποιώ. Αλλά ως "πολύγλωσσος", μιλώ σε καθέναν τη γλώσσα που καταλαβαίνει. Κι ακόμα περιμένω να μου πείτε το όνομα έστω ΕΝΟΣ που πρόσβαλα. Αλλά ούτε αυτό το μπορείτε. Χαίρετε.

Ανωνυμος (30/08/2017 20:31)

@20.10
Ολοι εδω ζουμε και ολοι εδω βιωνουμε την "δημοκρατια" στο ονομα της οποιας εχουν γινει τα μεγαλυτερα εγκληματα!
Την "ελευθερη" επιλογη ενος λαου την βιωνουμε και αυτη μεσα απο τα μμε και την τρομοκρατια των αγορων!
Το μεγαλυτερο επιτευγμα των καθεστωτων του δυτικου κοσμου ειναι οτι εχει πεισει τους λαους οτι με τις εκλογες "συμμετεχουν" στην διακυβερνυση!
Πασχισατε!
Αφηστε τους αναγνωστες να κρινουν τι καταφερατε!
Καλο βραδυ!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (30/08/2017 21:00)

@20.31

Πλήρης αυτο-αποκάλυψη. Τίποτε άλλο!

ΥΓ. Καλά κάνετε και δεν γράφετε το όνομά σας. Να προστατευθείτε από τη χλεύη των γύρω σας...

Διαμαντή (30/08/2017 21:32)

Οι πραγματικοί δημοκράτες καταλαβαίνουν πολύ καλά και τι λέει το άρθρο και τι υποστηρίζεις κι εσύ Διαμαντή. Αλλά πως να πάει μπροστά αυτή η χώρα όταν υπάρχουν ακόμα κομμουνιστές υπερήφανοι για τον σκοταδισμό και τα εγκλήματα του μορφώματος που στηρίζουν.

Συμπέρασμα από την όλη συζήτηση (31/08/2017 08:38)

Δύο πράγματα δεν πρόκειται να ξεπεραστούν ποτέ ως βάρος της συλλογικής συνείδησης αυτής της χώρας.
Η μικρασιατική καταστροφή και ο εμφύλιος.
Δυστυχώς.
Γι αυτό δεν πρόκειται να δούμε προκοπή σ´ αυτό το τόπο ποτέ.
Κολλημένοι σχεδόν όλοι με το παρελθόν γυρνάμε σαν τους σκύλους που κυνηγούν τις ουρές τους.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (31/08/2017 14:31)

Προσβάλλετε και θίγετε υπαρκτό πρόσωπο, γι αυτό κοπήκατε αγαπητέ αδημοσίευτε

Ανωνυμος (31/08/2017 16:59)

@14.31
Για ποιο υπαρκτο προσωπο μιλατε;
Ανυπαρκτος ειστε απλα νομιζετε οτι υπαρχετε!
Καποιοι αλλοι σας εδειξαν και εμπρακτα την ανυπαρξια σας!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (31/08/2017 17:25)

@16.59
Χαίρε, κόμπλεξ απύθμενο...

Ιφιγένεια (01/09/2017 17:26)

Αχ κυρ. Διαμάντή μου, 15 μέρες σου ΄΄έλειψα΄΄ και μου ΄΄μόστραρες΄΄ άρθρο του Γιώργη του Παπαδοπουλου !! Καλό ΄΄χειμώνα΄΄ να χουμε !!!!!!

&17.26 (01/09/2017 19:01)

Που ησουνα εσυ; έσω είχε παρει ο Δημαρχος κοντα στις διακοπές; δεν πιστεύω να του κουβάλαγες τίποτα βαλίτσες;

ανώνυμος (02/09/2017 13:42)

Κομμουνισμός, "τεμπέληδες όλου του Κόσμου ενωθείτε".

Όλοι να έχουμε τα ίδια χαμηλά, άσχετα με το τι προσφέρουμε έκαστος.
Ένας από τους λόγους της κατάρρευσης του Παράδεισου.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ (02/09/2017 23:42)

Ιφιγένεια ο Γιώργης ο Παπαδόπουλος ήταν υποψήφιος του Σύριζα το 2015! Αλλά εσένα τι σε νοιάζει, αφού δεν ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ το 2015 πως να το ξέρεις; Καλό μήνα νάχουμε και βλέπουμε για το χειμώνα.

Ιφιγένεια (03/09/2017 12:08)

@ Πρός διάφορους ΄΄φίλους΄΄ !!!!!!
Εχετε λίγο υπομονή, θα έχουμε πολλά να πούμε απο δω και εμπρός !!!! Μόνο μια παράκληση, ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, μη το γράφετε ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ !!!!

Ανωνυμος (03/09/2017 14:25)

@13.42
Εκπληκτικη και επιστημονικα τεκμηριομενη η αναλυση της καταρρευσης του σοσιαλισμου στις Ανατολικες χωρες!

Your Nightmare (is back) (03/09/2017 19:22)

@ Ιφιγένεια (03/09/2017 12:08)
"θα έχουμε πολλά να πούμε απο δω και εμπρός"

Στα λόγια μου έρχεσαι. Επιτέλους, να που συμφωνούμε σε κάτι.
Υπομονή και από 'δω και μπρος αρχίζουν τα μεγάλα γέλια για τους προστάτες σου που νομίζουν ότι είναι έξυπνοι (ενώ αποδεδειγμένα πια, δεν είναι).
Υπομονή. Το πικρό ποτήρι θα το πιείτε μέχρι τέλος. Οι κοροϊδίες και τα ψέματα τελείωσαν.
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και οι πολιτικοί απατεώνες σπίτι τους.

ΥΓ: ποια απ' όλες τις "ιφιγένειες" είσαι αλήθεια;

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (03/09/2017 19:25)

@ανώνυμος 13:42 Η "πολιτική" σου τεκμηρίωση δεν ξεπερνά αυτή ενός χρυσαβγίτη ηλικίας γυμνασίου. Άντε Α' Λυκείου.

ανώνυμος (03/09/2017 21:25)

@ ΑΝΩΝΥΜΟΣ (03/09/2017 19:25)
Όμως με ακροδεξιούς και Χρυσαυγίτες κυβερνάτε μια χαρά στην Βουλή, βλέπω.

Τα δύο άκρα ενώθηκαν εδώ και 3 χρόνια και τα πάνε μια χαρά.
Η αριστερά με την ακροδεξιά.
Έτσι παιδιά και εις ανώτερα.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (03/09/2017 23:47)

@ ανώνυμος (03/09/2017 21:25)

1ον: O SYRIZA δεν χρεώνεται στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ γιατί απλά δεν είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ παρά τον τίτλο του.
2ον: Αυτοπροσδιορίζομαι ως ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ αλλά δεν είμαι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ούτε Συριζαίος ούτε πολύ περισσότερο δυναμοπολίτης για να πιάσουμε και τα τοπικά.
3ον: H XA δεν κυβερνάει. Κυβερνάει κάτι λιγότερο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ αλλά ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ. ΟΙ ΑΝΕΛ του Πανάρα τυ ψεκασμένου.
4ον: H θεωρία των άκρων είναι ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ προπαγάνδας που μπορούσε να υπάρξει. Ο Κομμουνισμός έχει ως βάση του ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Μαρξ και ο ναζισμός το ΟΑΓΩΝ ΜΟΥ του Χίτλερ. Που και πως συγκλινουν αυτά τα δύο;

Ανωνυμος (03/09/2017 23:52)

@21.25
Τα δυο ακρα ενωθηκαν!
Αδελφε για τους νεοναζι της ΧΑ και τους Μπουληδες το καταλαβαινω! Ομως τον Συριζα δεν τον λες ακρο ουτε καν αριστερα!
Την πολιτικη που εφαρμοζει την χειροκροτουν οι δανειστες και οι αγορες και την ζηλευει ο Μητσοτακης!
Πιο δεξιοι και απο τους ΝΔ- Πασοκους!

Αχααχαχαχαχαχα αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχα (04/09/2017 00:44)

@ανώνυμος (03/09/2017 21:25)
Είναι ο Σύριζα αριστερά? Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

Μπα σε καλό σου βραδιάτικα. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

Ακριβώς όσο σοσιαλιστικό ήταν και το παΣΟΚ που προσπαθεί να αναστηθεί. Αλλά δεν.........

ανωνύμ (04/09/2017 09:28)

@ ΑΝΩΝΥΜΟΣ (03/09/2017 23:47)
1ον: αυτό είναι το μόνο σίγουρο και ολοφάνερο για όλους. Μη ξεχνάς όμως ότι όλο αυτό το τσούρμο είναι γνήσια παιδιά του ΚΚΕ, εκεί σπούδασαν όλοι τους. Από την αριστερά βγήκαν όλοι αυτοί.
Να μη τους λέμε αριστερούς?
Πώς θέλεις να τους λέμε.
3ον: και αυτό είναι πραγματικότητα και ντροπή για την αριστερά.
4ον: Μας ενδιαφέρει ποιά είναι η βάση των Κομμουνιστών και των Ναζί, ή τα αποτελέσματα που και οι δύο αυτοί παρήγαγαν?
Και οι δύο αυτοί δεν εφάρμοσαν δικτατορίες, δεν ήταν ανελεύθεροι, δεν προέβησαν σε μαζικές εκτελέσεις?

@(23:47) (04/09/2017 09:36)

Το παραμυθάκι περί της καλής αριστεράς που μεγαλουργεί σε κάποιον ιδεατό κόσμο είναι για γέλια εδώ και δεκαετίες. Κάθε φορα που ενα αριστερό μόρφωμα αποδεικνύεται καταστροφικό για τον απλό λαο όπως ο Σύριζα αρχίζει το παραμύθι οτι δεν ειναι αυτή η κανονική αριστερά αλλα κάποια άλλη. Ρε αριστεροφασίστες πότε επιτέλους θα εμφανιστεί στον πλανήτη η πραγματική αριστερά των ονείρων σας χωρις πείνα και εγκλήματα;

Μας έχετε ζαλίσει με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ (04/09/2017 10:33)

Για να υπάρξει ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Ελλάδα, θα πρέπει να αποπασοκοποιηθεί και να αποσυριζοποιηθεί τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε νοοτροπία.

Με αποπασοκοποίηση και αποσυριζοποίηση το συζητάμε.

(όταν λέμε "σύριζα" εννοείται ότι συμπεριλαμβάνεται κι η Λαϊκή Φαιδρότητα των δραχμιστών, καθώς κι οι κομπάρσοι της Ανταρσύα του Γκαργκάνα και του Πετρου του Κωνσταντίνου και άλλα απομεινάρια λαλιωτικών γκρουπούσκουλων του βαθέως συστήματος).

Ανώνυμος (04/09/2017 12:09)

@ανωνύμ (04/09/2017 09:28)
Αν και δεν είμαι ΚΚΕ, το επιχείρημά σου ότι κάποιοι από δαύτους πέρασαν, το πιθανότερο για πολύ λίγο, από το ΚΚΕ, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το ΚΚΕ είναι εκεί που είναι κι αυτοί είναι αλλού. Αυτό έλειπε να φορτωθεί το ΚΚΕ ότι πέρασαν για λίγους μήνες κάποια πολιτικά παρτάλια από τις τάξεις του.
Θες να σου πω ονόματα τοπικά και κεντρικά που πέρασαν από το ΚΚΕ; Δεν θα χωράει ο σέρβερ.
Σήμερα που είναι και τι κάνουν έχει σημασία. Το παρελθόν είναι παρελθόν και το παρόν είναι τώρα.

Ενα περίεργο πράγμα βρε παιδιά (άσχετο). (05/09/2017 20:03)

Δεξιά ιστοσελίδα έχει ελεύθερα κι ανοιχτά τα σχόλια και ανεβάζει ακόμη και όσα στρέφονται κατά του διαχειριστή της (μιλώ για την "αλήθεια").
Αριστερή (και άρα υποτίθεται δημοκρατική) ιστοσελίδα (μιλώ για τον "Πολίτη") δεν έχει καθόλου δυνατότητα σχολιασμού.
Τα συμπεράσματα δικά σας, σχετικά με το ποιος τελικά είναι δημοκράτης και ποιος φασίστας σ' αυτή τη πόλη.

@(20:03) (06/09/2017 09:57)

Πραγματική αριστερά με ελευθερία έκφρασης. Αυτό αποτελεί ανέκδοτο σε όλο τον κόσμο.

Αντε στα τσακίδια ανθρωπάρια της εθνικοφροσύνης (07/09/2017 04:29)

O χυδαίος αντικομμουνισμός στοχοποιεί στην ουσία κάθε ριζοσπαστικό στοιχείο και παραπέμπει σε μέρες της ιδεολογίας της εθνικοφροσύνης. O χυδαίος αντικομμουνισμός έχει σαν προοπτική την απονεύρωση όλων όσων εξακολουθούν να μιλούν και να αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτοί που τον καλλιεργούν θερίζουν θύελλες υπέρ της ακροδεξιάς. Και σε τελική ανάλυση, αξίζει να θυμίσουμε την περίφημη φράση που αποδίδει ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος στον φίλο του ψυχαναλυτή και ποιητή Μάριο Μαρκίδη (που σημειωτέον δεν ήταν κομμουνιστής):

«To ότι έπεσε το τείχος Γεράσιμε, δεν σημαίνει πως εμείς θα γίνουμε παλιάνθρωποι»…

Άντε λοιπόν στα τσακίδια ανθρωπάρια της εθνικοφροσύνης.
............................................................................................................................................................................
(Κε Σεϊτανίδη μην το πάρετε προσωπικά. Είστε μεν αντικομμουνιστής και δεν το κρύβετε αλλά ποτέ χυδαίος)

Αντε στα τσακίδια αριστεροφασίστα (07/09/2017 10:26)

Είσαι ακριβώς το ίδιο με τους άλλους. Δολοφονίες και πείνα προσφέρει ο κομμουνισμός στους λαούς. Σκοτώνεται κόσμος πηδώντας τείχους και ηλεκτροφόρα σύρματα για να γλυτώσει απο τον παράδεισο όπου δεν υπάρχει η εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο. Αηδία προκαλούν οι απόψεις σου αριστεροφασίστα στις δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο.

@(04:29) (07/09/2017 10:31)

Άτομα σαν εσένα θε έπρεπε να σαπίζουν σε κάποια Β. Κορέα. Μόνο αυτό σου αξίζει.

τα παραλέτε (07/09/2017 14:53)

@ Αντε στα τσακίδια ανθρωπάρια της εθνικοφροσύνης (07/09/2017 04:29)

Ο χυδαίος αντικομμουνισμός συμβαίνει όταν σας θυμίζουμε τα εγκλήματα που έκαναν οι Κομμουνιστές οπουδήποτε και αν επικράτησε?

Να πας να τα πεις αυτά, σε όσους έζησαν κάτω από την μπότα σας, τόσες δεκαετίες.

@(04:29) (07/09/2017 16:53)

Όσο γράφεις τόσο μεγαλύτερος φασίστας φαίνεσαι στους κανονικούς ανθρώπους.

Αντε στα τσακίδια ανθρωπάρια της εθνικοφροσύνης (07/09/2017 22:17)

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια. Επιβεβαιώνουν ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο.
Επιπλέον αναδεινύουν το γιατί η αριστερά είχε, έχει και θα έχει ιδεολογική ηγεμονία (κατά πως λέτε) στη χώρα μας. Είναι απολύτως λογικό αν διαβάσει τα στερούμενα οιουδήποτε ιδεολογικού και πολιτικού υπόβαθρου "επιχειρήματά" σας.
Έχουν περάσει πολλές δεκάδες χρόνια από τότε, αλλά δεν μπορείτε καν να συζητήσετε ακόμα εφόσον διακατέχεστε από τα μισάνθρωπα σύνδρομα των χιτών, των ταγματασφαλιτών, των οργανώσεων "καρφίτσα" και χρησιμοποιείτε επιχειρήματα του Γεωργαλά.

Υγ: Κι ο διαχειριστής της σελίδας είναι στην από κει πλευρά όμως ξέρει να συζητά. Αλλά ένας κούκος τι να κάνει;

Αντε στα τσακιδια κομμουνιστικο σιχαμα (08/09/2017 08:36)

Ο πλανήτης ολόκληρος έχει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα σαν αποτέλεσμα της βρωμοιδεολογίας σου και την έχει απορρίψει. Εσύ είσαι κολλημένος στον εμφύλιο. Ξύπνα ανεγκέφαλε. Αυτά που έκανε η ακροδεξια τότε ειναι τα ίδια με αυτά που κάνουν οι κομμουνιστές αλλού. Οι ταμπέλες αλλάζουν πρόβατο. Εσένα σου φτάνει απλά να υπάρχει η ταμπέλα που σε βολεύει για να δικαιολογείς εγκλήματα. Πραγματικά σε λυπάμαι.

τα παραλέτε (08/09/2017 09:42)

@ Αντε στα τσακίδια ανθρωπάρια της εθνικοφροσύνης (07/09/2017 22:17)
Τι λες βρε απολίθωμα της Ιστορίας?
Πόση ηλιθιότητα σας έχουν γεμίσει στο καύκαλο σας?

Ποιά ιδεολογικά επιχειρήματα μας λες?
Θέλουν ιδεολογικά επιχειρήματα οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων που ήθελαν να είναι ελεύθεροι?

Οι Χίτες και ταγματασφαλίτες το ξέρουμε ότι ήταν συνεργάτες του άλλου σφαγέα.
Επειδή υπήρξαν αυτοί, εσείς είστε αυτόματα αγγελούδια?
Ίδιοι ακριβώς είστε. Και οι δύο σας είστε Δικτατορίες.
Φασίστες όπως αυτοί, έτσι και εσείς.

@(22:17) (08/09/2017 17:12)

Ναι βλάκα μου ο δικός σας φασισμός έχει την ιδεολογική ηγεμονία σε σχέση με τον φασισμό των άλλων. Γι αυτό καλύτερα να δολοφονούμε και να καταπιέζουμε κάτω απο την κυριαρχία του κομμουνισμού.

Aνωνυμος (08/09/2017 17:40)

@22.17
Μην γινεσαι μικροψυχος και δειξε κατανοηση!
Ειναι αντικομμουνιστες γιατι ετσι τους ειπαν οτι πρεπει να ειναι!
Δεν εχουν ιδεα ουτε απο ιστορια ουτε για το τι πρεσβευει η κοσμοθεωρια των Μαρξ και Ενγκελς!
Ενημερωση μονοπλευρη οπως τα αμερικανακια και αποψη για κατι που αγνοουν!
Δεν ειναι κακοι,απλα ανοητοι!

ανωνύμ (08/09/2017 23:12)

@ Aνωνυμος (08/09/2017 17:40)

Τι μπλέκεις τις Κοσμοθεωρίες των Μαρξ και Ένγκελς με τις δολοφονίες ρε Μπακούνιν?
Τι αγνοούμε ρε μινιατούρα του Στάλιν?
Τα εγκλήματα που έχετε κάνει σε όλους αυτούς τους λαούς που τους ελευθερώσατε από τους Ναζί και αμέσως μετά, αρχίσατε να τους καταδυναστεύετε?
Σε τείχη για να μη σας φεύγουν τους είχατε και σφαίρες τους ρίχνατε όταν αυτοί τους πήδαγαν.
Η κοσμοθεωρία, σας μάρανε ρε κόκκινα συνεταιράκια των Ναζί.

Ωραίοι Κομμουνιστές είσαστε για τους άλλους, αλλά διαμένετε και απολαμβάνετε τις ελευθερίες της Δημοκρατίας σε άλλα κράτη.

Γιατί δεν πάτε να αναπτύξετε τις Κοσμοθεωρίες σας στον συγγενή σας χώρο της Βόρειας Κορέας ρε άχρηστα πτώματα της Ιστορίας?

πολιτισμένος κόσμος (08/09/2017 23:57)

@κουμούνι 08:36,
Δυστυχώς έχεις δίκιο. Εχετε ηγεμονεύσει στην Ελλάδα και δε φταίτε εσείς. Φταίνε οι παρατάξεις του αστικού τόξου που δεν επιμορφώνουν τα στελέχη τους. Αν βγεις απο τα σύνορα και πεις "είμαι αριστερός" θα σε κοιτάνε με συγκατάβαση. Σαν να βλέπουν ανθρωπο με νοητική στέρηση. Μόνο στην Ελλάδα της πλάκας έχουν πέραση οι ιδεολογίες της πλάκας όπως η δική σου. Βεβαια κι η ηεγεμονία μύθος είναι και νομίζετε οτι είστε και πολλοί τρομάρα σας. Εδώ και τριάντα χρόνια κάνει πάρτυ η ΔΑΠ στα πανεπιστήμια. Ποια ηγεμονία; Oyτε τη νεολαία δεν έχετε.

Σωθήκαμε αδέλφια (09/09/2017 13:16)

Ευτυχώς που το σωτήριο 1987 έπεσε το τείχος στο Βερολίνο και μαζί του κι ο κακός ο αιμοσταγής ο σταλινικός ο κομμουνισμός και σταμάτησαν οι πόλεμοι κι η φτώχεια και από τότε τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια.
Τι ; Δεν σταμάτησαν ; Δεν τρώμε με χρυσά κουτάλια ;

Ανωνυμος (09/09/2017 17:31)

@23.12
Με την πρωτη σου προταση που καταφερες να συνταξεις επιβεβαιωνεις ολα οσα εγραψα!
@23.57 ( ο ιδιος με δευτερο σχολιο)
Αυτο λεω! Παλι με επιβεβαιωνεις!
Ουδεμια επιμορφωση στα στελεχη απο τις παραταξεις του αστικου τοξου!
Θελουν τα στελεχη να μην σκεφτονται γιατι τοτε θα παψουν να ειναι στελεχη του αστικου τοξου και θα πανε απεναντι! Τους θελουν αντικομμουνιστες χωρις να ξερουν γιατι!
@13.16
Γιατι ρε φιλε! Δεν σταματησε ο "ψυχρος πολεμος";
Τι ηθελες δηλαδη ....να σταματησουν οι βομβαρδισμοι που αφορουν τους "θερμους πολεμους";
Αυτο δεν ειναι στην συμφωνια!

@Σωθήκαμε αδέλφια (09/09/2017 23:52)

Γιατί δεν ρωτάς ανεγκέφαλε τους ανατολικογερμανούς αν σώθηκαν ή όχι; Απο κει και πέρα εννοείται ότι δεν λύθηκε το πρόβλημα της εξαθλίωσης όλου του κόσμου επειδή έπεσε το τείχος. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ακόμα κομμουνιστικά όπως και ισλαμικά εκτρώματα που εξοντώνουν λαούς(Β. Κορέα, Μέση Ανατολή και αλλού).

Για γέλια (10/09/2017 16:39)

Καλά προσπαθείτε να συνενοηθείτε με κομμουνιστές περί της έννοιας της δημοκρατίας; Οι άνθρωποι είναι απο άλλο πλανήτη. Μόνο τρολλάρισμα τους αξίζει για να πέφτει λίγο γέλιο.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Γονέας
Ωραίο το άρθρο σας...μέχρι τη στιγμή που αποφασίσατε να το καταστρέψετε μόνος σας...και να εκθέσετε και την παράταξη που εκπροσωπείτε..." αφ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©