Νέα απάντηση Ζορμπά σε Κωνσταντινίδη

Δημοσιεύτηκε στις 08/05/2017 στην κατηγορία Γνώμες  |  1 σχόλιο

του Αλέξανδρου Ζορμπά

Η ανταλλαγή απόψεων είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας. Είναι κομβικό στην εξαγωγή συμπερασμάτων αρκεί να γίνεται με όρους επιχειρηματολογίας και όχι προσωποποίησης των όποιων διαφορών είτε ιδεολογικών είτε πολιτικών.

 

Κάποια κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν διαβάζοντας το άρθρο – επιστολή του αγαπητού κ. Κωνσταντινίδη είναι τα εξής:

Άραγε για να σταθείς αλληλέγγυος στους βασανιζόμενους απόρους του δήμου μας, πρέπει πρώτα να προβείς σε πλήρη και λεπτομερή ανάλυση των αιτιών της κρίσης που περιέβαλλε την κοινωνία μας ή απλά να αναλογιστείς το ατομικό σου καθήκον, πράττοντας ότι μπορείς για να ανακουφίσεις όσο μπορείς αυτούς τους ανθρώπους?.

Θεωρείται δεδομένο ότι εξαντλείται εκεί η δράση σου, ή παράλληλα μπορείς συμμετέχεις σε αγώνες για την εξάλειψη της φτώχειας? Είναι προτιμότερο να περιμένεις την κοινωνία που εσύ ευαγγελίζεσαι, ώστε πλέον να μην χρειάζεται η δική σου συνδρομή, ή να προσπαθείς καθημερινά με μικρούς αγώνες να βοηθήσεις μέχρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα?

 

Στα 2 χρόνια (από την Τετάρτη 3/5/2017 το απόγευμα μπήκαμε ήδη στον τρίτο χρόνο) δεν βρέθηκα ποτέ στην θέση να αρνηθώ να κάνω δήλωση σε κάποιον λόγω εισοδηματικών κριτηρίων. Πρωτίστως γιατί τα δελτία τύπου που είχε εκδώσει ο Δήμος το 2015 και το 2016 όριζαν καθαρά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις αλλά και δευτερευόντως διότι κανείς πολίτης, που έχει την οικονομική ευχέρεια, δεν προσήλθε στον χώρο προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί αυτήν την πρωτοβουλία και να καρπωθεί την δράση του Δήμου χωρίς να το δικαιούται.

Οφείλω όμως να γράψω ότι δεν αρνήθηκα να συμπληρώσω και να υποβάλλω φορολογική δήλωση σε έναν μόνο πολίτη όμορου δήμου που ήρθε με τα δικαιολογητικά απορίας του.

Για τα προηγούμενα δελτία τύπου παραθέτω και το λινκ.

2015

2016

Στα εν λόγω δελτία τύπου θα δείτε ότι περιγράφονται τα εισοδηματικά κριτήρια όπως επίσης, λύνεται και η απορία σας αν ενημερώθηκε κάποιος άλλος λογιστής αν θέλει να συνδράμει. Άλλωστε μέσω αυτής της ανακοίνωσης (του 2015) ανταποκρίθηκα.

Επίσης ακριβώς διότι εκδόθηκαν τα συγκεκριμένα δελτία τύπου  γνωρίζω ότι δεν ανταποκρίθηκε κανείς συνάδελφος μου που να είχε και άδεια άσκησης του εν λόγω επαγγέλματος. Ευελπιστώ όμως ότι έστω και τώρα, θα υπάρξει ανταπόκριση.

 

Στην πολύ εύστοχη ερώτηση σας σχετικά με τον επιστημονικό μου σύλλογο με λύπη σας απαντώ ότι δεν έχει αναλάβει καμία τέτοια πρωτοβουλία.  Αντιστοίχως ούτε εγώ ενημέρωσα τον σύλλογο, απλά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του τέως Αντιδημάρχου κ. Κουμαριανού. Άλλωστε δεν νομίζω ότι χρειάζομαι την άδεια κανενός συλλόγου ή φορέα για να πράξω αυτό που μου προστάζει το ατομικό μου καθήκον.

 

Είμαι σίγουρος πάντως ότι υπάρχουν συνάδελφοι μου (άλλωστε γνωρίζω αρκετούς) που υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις δωρεάν. Άλλωστε αυτό έπραττα και πράττω ακόμα και τώρα όλα αυτά τα χρόνια που επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στα λογιστικά-φοροτεχνικά. Με το κάλεσμα της Δημοτικής αρχής όμως δόθηκε η ευκαιρία να γίνει συντεταγμένα αυτή η δράση, χωρίς ο συνδημότης μου να χάνει την αξιοπρέπεια του ρωτώντας, ζητώντας ή και παρακαλώντας να του συντάξουν την φορολογική του δήλωση.

 

Φοβούμενος ότι βλέποντας το δέντρο κινδυνεύουμε να χάσουμε το δάσος, οφείλω και πάλι να τονίζω τι αποκρουστικές εικόνες είδα την πρώτη χρονιά.

 

Είναι τρομερά δυσάρεστο για να συμπληρώσεις την δήλωση ενός συνανθρώπου να ρωτάς που κατοικεί (για να συμπληρώσεις σωστά τα πεδία της φορολογικής δήλωσης) και να απαντούν στον δρόμο, κάτω από την τάδε γέφυρα. Τέτοιους ανθρώπους βοηθώ. Ανθρώπους που μένουν στον δρόμο, ανθρώπους που έχασαν ή χάνουν το σπίτι τους. Ανθρώπους που φεύγοντας από τον Δήμο, θα κατευθυνθούν στο συσσίτιο ή στην καλύτερη περίπτωση στο κοινωνικό παντοπωλείο ή φαρμακείο για να πάρουν κάποιες ελάχιστες προμήθειες ή φάρμακα.

 

Νομίζω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε, έστω και ελάχιστα με τα κοινά, γνωρίζουμε τον οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων (πως θα μπορούσαν άλλωστε να αποτελούν την εξαίρεση όταν όλη η κοινωνία εξασθενεί) και τους  περιορισμούς σε προσωπικό που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές υποχρεώσεις.

Τρίτος χρόνος κ. Κωνσταντινίδη πλέον και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το όνομα του εθελοντή λογιστή  δεν το γνωρίζατε. Πιστέψτε με ότι μου είναι εντελώς αδιάφορο αν θα προβληθώ ή όχι. Σκοπός μου δεν είναι να αποκτήσω αναγνωρισιμότητα μέσα από την δράση μου αυτή, αλλά να βοηθήσω συνανθρώπους μου.

 

Με θυματοποιείτε ως άμισθο και ανασφάλιστο εργαζόμενο.  Νομίζω ότι δεν μου αξίζει καμία θυματοποίηση.

Άλλωστε το ίδιο ισχύει σε όλους τους χώρους που άνθρωποι είτε μέσα από φορείς και συλλογικότητες είτε ατομικά, ενστερνιζόμενοι τις ανάγκες του σήμερα πραγματοποιούν δράσεις αλληλεγγύης. Άνθρωποι που μαζεύουν και μοιράζουν τρόφιμα, πολίτες που εισβάλουν στα ειρηνοδικεία και εμποδίζουν και διακόπτουν ΑΜΜΙΣΘΙ πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε ανθρώπους και οικογένειες με 4 και 5 παιδιά, που τα παιδιά που θα βρεθούν στον δρόμο είχαν την ατυχία να είναι γονείς τους άνθρωποι  του μεροκάματου που απολύθηκαν από την δουλειά τους ή το εργοστάσιο που δούλευαν έκλεισε χωρίς να αποζημιώσει καν τους εργαζόμενους του.

 

Προφανώς δεν μπορείτε να γνωρίζετε τις δράσεις μου ατομικά αλλά φυσικά ούτε και συλλογικά. Θα σας παρακαλούσα μην το επικαλείστε και μην προσωποποιείτε την όποια διάσταση απόψεων έχουμε.

 

Στην προηγούμενη επιστολή μου έγραφα για τις ιδεολογικές ταμπέλες και τους ιδεολογικούς φραγμούς. Νομίζω ότι σε τέτοιες και αντίστοιχες δράσεις μπορούν και συναντιόνται άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και  πολιτικές κατευθύνσεις.

 

Θεωρώντας ότι η άποψη μου και τα επιχειρήματα μου είναι ορατά,  θεωρώντας ότι διευκρίνισα πλήρως τις προθέσεις μου και την οπτική μου σε όμοια ζητήματα και δράσεις, δεν θα μπω στον πειρασμό να τοποθετηθώ εκ νέου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Γιατί η τακτική Βασιλόπουλου για το γήπεδο, βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της πόλης

 

Η δημοτική Αρχή αποκαλύπτει μόνη της τη διχαστική της αντίληψη

 

Τα άκρα παίρνουν το πάνω χέρι στην πόλη, με τη διχαστική πολιτική Βασιλόπουλου

 

Οι συνέπειες μιας άφρονος πολιτικής

 

Τα δυο πρόσωπα του Άρη Βασιλόπουλου

 

Οι Σεφερλήδες της Φιλαδέλφειας

 

Ληγμένο κοτόπουλο από το κοινωνικό παντοπωλείο- εμμονή ο πόλεμος σε ΑΕΚ και... καπιταλισμό

 

Μια ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών, που προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών

 

Στην πραγματικότητα δεν θέλουν την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πλήρης επιβεβαίωση της "Αλήθειας"

 

Ω! Απόλλωνα!

 

"Θανάση, θα έλθω να έλθω να μου δώσεις να ξεγεννήσω μια γυναίκα"

 

Μια συνέντευξη αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις Βασιλόπουλου

 

Μπερδεύουν ακόμα την ΑΕΚ με την Πέρα Κλουμπ

 

Ο πρώτος που παρανομεί

 

Μη διχάζετε άλλο την πόλη κύριε δήμαρχε. Πάρτε ενωτικές πρωτοβουλίες, τώρα!

 

Μια ανακοίνωση του δήμου, που θα μείνει στην ιστορία     

Γράψτε την άποψή σας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (08/05/2017 10:36)

Καμία απολύτως "προσωποποίηση" δεν επιχείρησα κ. Ζορμπά στο σχόλιό μου. Αντιθέτως προσπάθησα να γενικεύσω, αποδεικνύοντας με την παράθεση πολλών εθελοντικών δράσεων που προωθεί ο Δήμος μας, ότι δεν είστε εσείς η μόνη περίπτωση άσκησης "κοινωνικής πολιτικής" μέσω του εθελοντισμού στο Δήμο μας. Εσείς εμμένετε να μην αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεταξύ της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς ενός ατόμου ή μιας ομάδας και της άσκησης κοινωνικής πολιτικής με εθελοντές. Τέλος, προσπαθήσατε να απαντήσετε σε αρκετούς προβληματισμούς μου με όσα αναφέρετε παραπάνω. Στη βασική ερώτηση, όμως, εάν πρέπει να ασκείται κοινωνική πολιτική σε ένα Δήμο με εθελοντές που δεν αμείβονται ή με νόμιμα αμειβόμενους και ασφαλισμένους εργαζόμενους, δεν έλαβα απάντηση....

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!

Δύναμη Πολιτών: Χαστούκι για τον σκανδαλώδη διαγωνισμό

Ηχηρό «χαστούκι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βούρο- Στα σκουπίδια ο διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό

Όχι άλλα «ραντεβού στα τυφλά» με τους δημοτικούς μας άρχοντες

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη

Κώστας Παντελόγλου

Γούλας- Παπαλουκά ρωτούν τη διοίκηση για το Άλσος...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου

Δύναμη Πολιτών: Τα ΕΠΑΛ καταρρέουν και ο Βούρος τα… μοιράζει για γήπεδα

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (09/09/2022 20:33) Αλλ’ ω’ γαθέ, οι επικαλούμενοι ''ανηθικότητες και παρατυπίες», οι διατυπώνοντες διαφωνίες τέλος πάντων, εκλ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αφού κόψατε το χέρι σας που ψήφιζε τόσα χρόνια Παντελή, μετά το κόψατε που ψήφισε Νίκο. Κατόπιν κόψατε κι αυτό που ψήφισε Σταύρο (χρόνια του...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Giannisnf
Οντως συμπαθείς αλλά τι έκανε ο οποιοσδήποτε συμπαθής για την πόλη μας αυτά τα χρόνια. Κατόπιν εορτής χρειαζότανε; Επίσης αυτό που ο Γαβ Γα...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: @Ανωνυμος
Στεφος, ο μπαρμπαΧρηστος του 2023....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Θέλμα (χωρίς Λουΐζ)
Παραιτήσεις της τελευταίας χρονιάς δεν έχουν ιδιαίτερη αξία ούτε πείθουν, χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητείται το ήθος του συγκεκριμένου δημο...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Νηφαλιοτητα
Καλο ειναι παντως καποιοι τοπικοι παραγοντες οταν γραφουν στατους στα σοσιαλ να ειναι σε πληρη νηφαλιοτητα κυριολεκτικη και μεταφορικη....γι...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@Γονιος Όλοι οι πρόεδροι και όχι μόνο, των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας πασχίζουν για την άθληση όλων των παιδιών , αγοριών και κορι...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: @Αλλά... αυτοί είστε... (09/09/2022 15:42)
Σωστο. Αφελης τελικα ο συμπαθης Αποστολος, χωρις καν να εχει γνωστοποιησει στους υποψηφιους του την "γραμμη του" στα πιο καυτα θεματα, προσθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ανώνυμος
Οι παραιτήσεις έχουν αξία στο σωστό χρόνο. Τώρα είναι κλάϊν μάϊν που λένε....

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανώνυμος
@Μ. Τ. (09/09/2022 16:53) Δεν χρειάζεται βιογραφικό ο Τζέλης. Φωτογραφήθηκε μία φορά με τις παλιοσειρές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό αρκεί. ht...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανώνυμος
Ο Γατσούλης την είχε την ευκαιρία του όταν εκλέχτηκε με τον Αδαμόπουλο και φαινόταν ότι θα είναι ο Νο2 και μελλοντικά Νο1 της κεντροδεξιάς π...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ι.Μ.Π.
Απολύτως αναμενόμενα όλα αυτά τα φαινόμενα διάλυσης. Μια "παράταξη" που στήθηκε τσαπατσούλικα, χωρίς αρχές, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, μια ν...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΚΑΠΠΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΈΔΕΙΞΕ Ο ΒΟΥΡΟΣ....ΚΑΙ Η ΠΑΡΆΤΑΞΉ ΤΟΥ...🍷στην υγεία σας ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Πολύ αργά για δάκρυα
Πολύ αργά για επίκληση της ηθικής και των αρχών. Η κακή μέρα είχε φανεί από το δεύτερο μόλις χρόνο. Αλλά ήταν ωραίες τότε οι αντιδημαρχίες ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Αλλά... αυτοί είστε...
@ 18:29 Δεν σε αδικώ που βλέπεις παντού τον Τομπούλογλου. Αυτόν φοβάστε ότι θα σας ρίξει. Να είσαι βέβαιος ότι οι φόβοι σου θα γίνουν τελι...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©