Σάββατο 02.12.2023,  

Νέα απάντηση Ζορμπά σε Κωνσταντινίδη

Δημοσιεύτηκε στις 08/05/2017 στην κατηγορία Γνώμες  |  1 σχόλιο

του Αλέξανδρου Ζορμπά

Η ανταλλαγή απόψεων είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας. Είναι κομβικό στην εξαγωγή συμπερασμάτων αρκεί να γίνεται με όρους επιχειρηματολογίας και όχι προσωποποίησης των όποιων διαφορών είτε ιδεολογικών είτε πολιτικών.

 

Κάποια κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν διαβάζοντας το άρθρο – επιστολή του αγαπητού κ. Κωνσταντινίδη είναι τα εξής:

Άραγε για να σταθείς αλληλέγγυος στους βασανιζόμενους απόρους του δήμου μας, πρέπει πρώτα να προβείς σε πλήρη και λεπτομερή ανάλυση των αιτιών της κρίσης που περιέβαλλε την κοινωνία μας ή απλά να αναλογιστείς το ατομικό σου καθήκον, πράττοντας ότι μπορείς για να ανακουφίσεις όσο μπορείς αυτούς τους ανθρώπους?.

Θεωρείται δεδομένο ότι εξαντλείται εκεί η δράση σου, ή παράλληλα μπορείς συμμετέχεις σε αγώνες για την εξάλειψη της φτώχειας? Είναι προτιμότερο να περιμένεις την κοινωνία που εσύ ευαγγελίζεσαι, ώστε πλέον να μην χρειάζεται η δική σου συνδρομή, ή να προσπαθείς καθημερινά με μικρούς αγώνες να βοηθήσεις μέχρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα?

 

Στα 2 χρόνια (από την Τετάρτη 3/5/2017 το απόγευμα μπήκαμε ήδη στον τρίτο χρόνο) δεν βρέθηκα ποτέ στην θέση να αρνηθώ να κάνω δήλωση σε κάποιον λόγω εισοδηματικών κριτηρίων. Πρωτίστως γιατί τα δελτία τύπου που είχε εκδώσει ο Δήμος το 2015 και το 2016 όριζαν καθαρά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις αλλά και δευτερευόντως διότι κανείς πολίτης, που έχει την οικονομική ευχέρεια, δεν προσήλθε στον χώρο προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί αυτήν την πρωτοβουλία και να καρπωθεί την δράση του Δήμου χωρίς να το δικαιούται.

Οφείλω όμως να γράψω ότι δεν αρνήθηκα να συμπληρώσω και να υποβάλλω φορολογική δήλωση σε έναν μόνο πολίτη όμορου δήμου που ήρθε με τα δικαιολογητικά απορίας του.

Για τα προηγούμενα δελτία τύπου παραθέτω και το λινκ.

2015

2016

Στα εν λόγω δελτία τύπου θα δείτε ότι περιγράφονται τα εισοδηματικά κριτήρια όπως επίσης, λύνεται και η απορία σας αν ενημερώθηκε κάποιος άλλος λογιστής αν θέλει να συνδράμει. Άλλωστε μέσω αυτής της ανακοίνωσης (του 2015) ανταποκρίθηκα.

Επίσης ακριβώς διότι εκδόθηκαν τα συγκεκριμένα δελτία τύπου  γνωρίζω ότι δεν ανταποκρίθηκε κανείς συνάδελφος μου που να είχε και άδεια άσκησης του εν λόγω επαγγέλματος. Ευελπιστώ όμως ότι έστω και τώρα, θα υπάρξει ανταπόκριση.

 

Στην πολύ εύστοχη ερώτηση σας σχετικά με τον επιστημονικό μου σύλλογο με λύπη σας απαντώ ότι δεν έχει αναλάβει καμία τέτοια πρωτοβουλία.  Αντιστοίχως ούτε εγώ ενημέρωσα τον σύλλογο, απλά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του τέως Αντιδημάρχου κ. Κουμαριανού. Άλλωστε δεν νομίζω ότι χρειάζομαι την άδεια κανενός συλλόγου ή φορέα για να πράξω αυτό που μου προστάζει το ατομικό μου καθήκον.

 

Είμαι σίγουρος πάντως ότι υπάρχουν συνάδελφοι μου (άλλωστε γνωρίζω αρκετούς) που υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις δωρεάν. Άλλωστε αυτό έπραττα και πράττω ακόμα και τώρα όλα αυτά τα χρόνια που επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στα λογιστικά-φοροτεχνικά. Με το κάλεσμα της Δημοτικής αρχής όμως δόθηκε η ευκαιρία να γίνει συντεταγμένα αυτή η δράση, χωρίς ο συνδημότης μου να χάνει την αξιοπρέπεια του ρωτώντας, ζητώντας ή και παρακαλώντας να του συντάξουν την φορολογική του δήλωση.

 

Φοβούμενος ότι βλέποντας το δέντρο κινδυνεύουμε να χάσουμε το δάσος, οφείλω και πάλι να τονίζω τι αποκρουστικές εικόνες είδα την πρώτη χρονιά.

 

Είναι τρομερά δυσάρεστο για να συμπληρώσεις την δήλωση ενός συνανθρώπου να ρωτάς που κατοικεί (για να συμπληρώσεις σωστά τα πεδία της φορολογικής δήλωσης) και να απαντούν στον δρόμο, κάτω από την τάδε γέφυρα. Τέτοιους ανθρώπους βοηθώ. Ανθρώπους που μένουν στον δρόμο, ανθρώπους που έχασαν ή χάνουν το σπίτι τους. Ανθρώπους που φεύγοντας από τον Δήμο, θα κατευθυνθούν στο συσσίτιο ή στην καλύτερη περίπτωση στο κοινωνικό παντοπωλείο ή φαρμακείο για να πάρουν κάποιες ελάχιστες προμήθειες ή φάρμακα.

 

Νομίζω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε, έστω και ελάχιστα με τα κοινά, γνωρίζουμε τον οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων (πως θα μπορούσαν άλλωστε να αποτελούν την εξαίρεση όταν όλη η κοινωνία εξασθενεί) και τους  περιορισμούς σε προσωπικό που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές υποχρεώσεις.

Τρίτος χρόνος κ. Κωνσταντινίδη πλέον και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το όνομα του εθελοντή λογιστή  δεν το γνωρίζατε. Πιστέψτε με ότι μου είναι εντελώς αδιάφορο αν θα προβληθώ ή όχι. Σκοπός μου δεν είναι να αποκτήσω αναγνωρισιμότητα μέσα από την δράση μου αυτή, αλλά να βοηθήσω συνανθρώπους μου.

 

Με θυματοποιείτε ως άμισθο και ανασφάλιστο εργαζόμενο.  Νομίζω ότι δεν μου αξίζει καμία θυματοποίηση.

Άλλωστε το ίδιο ισχύει σε όλους τους χώρους που άνθρωποι είτε μέσα από φορείς και συλλογικότητες είτε ατομικά, ενστερνιζόμενοι τις ανάγκες του σήμερα πραγματοποιούν δράσεις αλληλεγγύης. Άνθρωποι που μαζεύουν και μοιράζουν τρόφιμα, πολίτες που εισβάλουν στα ειρηνοδικεία και εμποδίζουν και διακόπτουν ΑΜΜΙΣΘΙ πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε ανθρώπους και οικογένειες με 4 και 5 παιδιά, που τα παιδιά που θα βρεθούν στον δρόμο είχαν την ατυχία να είναι γονείς τους άνθρωποι  του μεροκάματου που απολύθηκαν από την δουλειά τους ή το εργοστάσιο που δούλευαν έκλεισε χωρίς να αποζημιώσει καν τους εργαζόμενους του.

 

Προφανώς δεν μπορείτε να γνωρίζετε τις δράσεις μου ατομικά αλλά φυσικά ούτε και συλλογικά. Θα σας παρακαλούσα μην το επικαλείστε και μην προσωποποιείτε την όποια διάσταση απόψεων έχουμε.

 

Στην προηγούμενη επιστολή μου έγραφα για τις ιδεολογικές ταμπέλες και τους ιδεολογικούς φραγμούς. Νομίζω ότι σε τέτοιες και αντίστοιχες δράσεις μπορούν και συναντιόνται άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και  πολιτικές κατευθύνσεις.

 

Θεωρώντας ότι η άποψη μου και τα επιχειρήματα μου είναι ορατά,  θεωρώντας ότι διευκρίνισα πλήρως τις προθέσεις μου και την οπτική μου σε όμοια ζητήματα και δράσεις, δεν θα μπω στον πειρασμό να τοποθετηθώ εκ νέου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Γιατί η τακτική Βασιλόπουλου για το γήπεδο, βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της πόλης

 

Η δημοτική Αρχή αποκαλύπτει μόνη της τη διχαστική της αντίληψη

 

Τα άκρα παίρνουν το πάνω χέρι στην πόλη, με τη διχαστική πολιτική Βασιλόπουλου

 

Οι συνέπειες μιας άφρονος πολιτικής

 

Τα δυο πρόσωπα του Άρη Βασιλόπουλου

 

Οι Σεφερλήδες της Φιλαδέλφειας

 

Ληγμένο κοτόπουλο από το κοινωνικό παντοπωλείο- εμμονή ο πόλεμος σε ΑΕΚ και... καπιταλισμό

 

Μια ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών, που προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών

 

Στην πραγματικότητα δεν θέλουν την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Πλήρης επιβεβαίωση της "Αλήθειας"

 

Ω! Απόλλωνα!

 

"Θανάση, θα έλθω να έλθω να μου δώσεις να ξεγεννήσω μια γυναίκα"

 

Μια συνέντευξη αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις Βασιλόπουλου

 

Μπερδεύουν ακόμα την ΑΕΚ με την Πέρα Κλουμπ

 

Ο πρώτος που παρανομεί

 

Μη διχάζετε άλλο την πόλη κύριε δήμαρχε. Πάρτε ενωτικές πρωτοβουλίες, τώρα!

 

Μια ανακοίνωση του δήμου, που θα μείνει στην ιστορία     

Γράψτε την άποψή σας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (08/05/2017 10:36)

Καμία απολύτως "προσωποποίηση" δεν επιχείρησα κ. Ζορμπά στο σχόλιό μου. Αντιθέτως προσπάθησα να γενικεύσω, αποδεικνύοντας με την παράθεση πολλών εθελοντικών δράσεων που προωθεί ο Δήμος μας, ότι δεν είστε εσείς η μόνη περίπτωση άσκησης "κοινωνικής πολιτικής" μέσω του εθελοντισμού στο Δήμο μας. Εσείς εμμένετε να μην αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεταξύ της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς ενός ατόμου ή μιας ομάδας και της άσκησης κοινωνικής πολιτικής με εθελοντές. Τέλος, προσπαθήσατε να απαντήσετε σε αρκετούς προβληματισμούς μου με όσα αναφέρετε παραπάνω. Στη βασική ερώτηση, όμως, εάν πρέπει να ασκείται κοινωνική πολιτική σε ένα Δήμο με εθελοντές που δεν αμείβονται ή με νόμιμα αμειβόμενους και ασφαλισμένους εργαζόμενους, δεν έλαβα απάντηση....

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: Με το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που μας στήριξε, θα αλλάξουμε την πόλη

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Βόμβες! Τομπούλογλου: Ζητώ ενημέρωση και αρνούνται- Γεωργαμλής: Συγγνώμη που έκανα δήμαρχο το Βούρο

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Τρικυμία εν κρανίω...

Ο Μεσιέ Σουσός

«Πού είσαι βρε τουρίστα, κρυμμένος στη σπηλιά; Έλα στο συμβούλιο» - «Φοβάμαι τον τσολιά»

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...

Οι πολιτικοί νάνοι δεν ξέρουν να χάνουν- Επανακαταμέτρηση και Διαχειριστικός έλεγχος

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Μόνος σου είσαι κακομοίρη και γράφεις συνέχεια τα ίδια με διαφορετικά ονόματα. Και αφου το κάνεις ονειρεύεσαι ότι και οι επικριτές σου κάνου...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Μουσείο
Θα βάλουν και τους 131 από την εποχή Αδαμοπουλου; Αυτούς που κατεβασαν τα απορριματοφόρα; Αυτούς που στεκοντουσαν εμπόδιο στα συνοδα εργα το...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Κακομοίρη το μουσείο της ΑΕΚ είναι πολύ πιο μπροστά από οποιοδήποτε άλλο. Αλλά εσύ δεν πρόκειται να το δεις ποτέ οπότε πρόσφυγα μαϊμού μην β...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
δε θα κάτσω να απαντάω ξεχωριστα σε κάθε καημενο που γράφει με 5 διαφορετικά ονόματα μπας και γίνουν πολλοί. πάντως ο προβοκάτορας ένας είνα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @Ιθαγενης (29/11/2023 20:17)
Έτσι μπράβο να μας βρίζεις για να πέφτουν οι μάσκες. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην δημοτική αρχή του Βασιλόπουλου και δεν θα ξεχάσουμε ΠΟ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Στρατευμενος τακτικισμος τυπου Gebels
Ατυχες αρθρο..που παει να "παρασχει προστασια" αποτα εξαριστερων χτυπηματα στον ΝΕΟ εκλεγεντα.....(φυσικα ξεχαστηκε ο "τουριστας κλαρινογσμ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@22.20 ΚώσταςGeorge κλπ Οι επώνυμοι αιρετοί παράγοντες της πόλης προσπάθησαν όπως είχαν εντολή από τους κατοίκους να προστατέψουν με ΝΟΜΙΜΟΤ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: tasos reloaded
Μην τρομάζεις προβοκάτορα δεν είμαι ο Τάσος που έχει να γράψει καμιά τετραετία και τον βλέπεις στον ύπνο σου μαζί με τους υπόλοιπους. Λοιπόν...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @George (28/11/2023 22:28)
Ναι πράγματι όλα στο φως και προτείνω να υπάρχει ενημέρωση και για το πώς ανταμείφθηκε ο Βασιλόπουλος για τις υπηρεσίες του με μόνιμο διορισ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Χαχαχαχα
Προβοκάτορα ή πολίτη ή όπως αλλιώς θέλεις να λέγεσαι για να μας παραμυθιαζεις ότι εκφράζεις τον κόσμο της πόλης σε συμβουλεύω να στείλεις δι...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (28/11/2023 22:55)
Τι έγινε προβοκάτορα; Πονάει η αλήθεια; Συνέχισε την κλαψα μας διασκεδάζεις ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: τζιν λαο
ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ....

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού
Xρήστης: marcus
Μα, πραγματικά, ούτε να φύγουν αξιοπρεπώς δε μπορούν πια;;;; Άντε να ανασάνει η πόλη επιτέλους! Υ.Γ.: Το να μείνει, από το νέο έτος, ο Βού...

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@22.57 Ειδικά εσύ, πρέπει να διαβάζεις και κάτω από τις γραμμές......

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...
Xρήστης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣ
ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΑΠΟ απορριμματοφόρο ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΤΑΓΜΑ ΚΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©