του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Πίνω κι εγώ αμέριμνος τον καφέ μου και συζητάω με το φίλο μου τον Θανάση περί της πόλης, περί της χώρας, περί ανέμων και υδάτων, όταν μας "παίρνονυ τα αυτιά" οι σειρήνες των περιπολικών. Περνάει μια μηχανή, δεύτερη, μετά ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας, μετά μια κλούβα γεμάτη (!) μετά άλλο αυτοκίνητο, άλλη μηχανή, και μια τελευταία μηχανή -αν τα μέτρησα σωστά, μου φάνηκαν καμιά δεκαριά, αλλά ίσως και να κάνω λάθος.
Και πριν τελειώσω την κουβέντα με το φίλο μου το Θανάση, βαράει και ξαναβαράει το κινητό -έρχονται νέα, αυτά:
*****
«Καρτέρι» είχαν στήσει αστυνομικοί σε μέλη του Ρουβίκωνα σε αλυσίδα καταστημάτων καφέ στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 28 προσαγωγές.
Η «ενέδρα» στήθηκε μετά από πληροφορίες που υπήρχαν στην διάθεση της αστυνομίας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Newsbeast.gr τα μέλη του Ρουβίκωνα προσπάθησαν να μοιράσουν φέιγ βολάν σε ένδειξη συμπαράστασης σε εργαζόμενο διανομής της αλυσίδας που είχε τραυματιστεί κατά την διάρκεια της εργασίας του.
newsbeast
*****
Και "καπάκι" έρχεται αυτό, αλλά και πολλά υπόλοιπα, που γράφουν περίπου τα ίδια, με άλλη διατύπωση:
*****
Σε είκοσι οκτώ προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα και συλλογικοτήτων προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν σε καφετέρια και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα.
Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε μετά από πληροφόρηση που είχε ότι μέλη του Ρουβίκωνα και αντιεξουσιαστές θα εισέβαλαν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ.
Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι η κίνηση έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 22χρονου διανομέα προϊόντων εστίασης.
enikos
*****
Μάλιστα. Ώστε έτσι εξηγείται η "παρέλαση" των αστυνομικών οχημάτων μπροστά από την καφετέρια που έπινα τον καφέ μου και συζητούσα με το Θανάση. Αλλά... για σταθείτε... Ξαναδιαβάζω τις ειδήσεις και.. δεν πιστεύω στα μάτια μου.
Έτσι έγιναν τα πράγματα; Την είχε "στημένη" η αστυνομία και προσήγαγε τους "επαναστάτες"; Και για νάχουμε καλό ρώτημα πού την ήξερε η αστυνομία την επιδρομή στο "Μικέλ" της Δεκελείας;
Δεύτερη φορά, λοιπόν, μέσα σε λίγες μέρες, ο Ρουβίκωνας και οι αναρχικοί της Φιλαδέλφειας κάνουν μαζί "επαναστατικές κινήσεις". Για να μη μου λένε κάποιοι εδώ μέσα ότι "δεν επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας στο μαγαζί του Ανεμογιάννη και στο Δημαρχείο". Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. Τέλος πάντων.
Αλλά δε μου λέτε ρε συντρόφια, ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ήξερε η αστυνομία ότι θα "την πέσετε" στο Μικέλ; Έχει προσλάβει τη... Βιργινία Λεούση και ρίχνει για λογαριασμό των "μπάτσων, γουρουνιών, δολοφόνων" τα χαρτιά και τα ταρό; Υπάρχει στην αστυνομία κανέις με "κληρονομικό χάρισμα" που μαντεύει τις κινήσεις των.. μεγάλων επαναστατών και τις λέει στην ηγεσία; Ή μήπως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" και... "βαθιά λαρύγγια";
Δύσκολο, πολύ δύσκολο να βρει κανείς τις άκρες του παρακράτους. Ποιοι το παίζουν επαναστάτες, ποιοι είναι εκεί μέσα για να "καρφώνουν" στους μπάτσους- γουρούνια- δολοφόνους τις κινήσεις των Ρουβικώνων, άντε τώρα εσύ να βρεις ποιος είναι ο επαναστάτης και ποιος ο καταδότης.
Γίνατε μαλλιά κουβάρια, πάλι, παιδιά, και ακόμα δεν την αρχίσατε τη ρημάδα την επανάσταση. Βρείτε τώρα ποιοι "κελαηδάνε" ανάμεσά σας και... τα ξαναλέμε...
Ρε γέλια, με τους "επαναστάτες" που θέλουν να... μας σώσουν... Ρε γέλια...-
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μια συνέντευξη αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις Βασιλόπουλου
Μπερδεύουν ακόμα την ΑΕΚ με την Πέρα Κλουμπ
Εδώ έχουμε δήμο "δημοκράτη", στο Καματερό είναι οι... φασίστες
Ο πρώτος που παρανομεί
Μεγάλη η ευθύνη των οπαδών της ΑΕΚ
Μη διχάζετε άλλο την πόλη κύριε δήμαρχε. Πάρτε ενωτικές πρωτοβουλίες, τώρα!
Μια ανακοίνωση του δήμου, που θα μείνει στην ιστορία
Μην το περιμένετε το γήπεδο...
Εσείς, ποια παρανομία υποστηρίζετε;