Από το δήμο λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:
*****
Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το Έτος 2017 (δειγματοληψίες προνυμφών, προνυμφοκτονίες κ.λ.π. στα όρια του Δήμου μας, ξεκίνησε. Η πρώτη εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 29/3/2017. Το πρόγραμμα θα επαναλαμβάνεται ανά 15ήμερο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μηνός Νοεμβρίου.
*****
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας – Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος σας ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα της ΕΙΕΑΔ έχει αναρτηθεί από 14/3/2017 ανακοίνωση που αναφέρει ότι κατόπιν κοινοτικής οδηγίας, υπάρχει ανοιχτή διαβούλευση που αφορά στην ενδιάμεση αξιολόγηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΤΕΒΑ/FEAD. Η διαβούλευση απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς που ασχολούνται με το ΤΕΒΑ/FEAD καθώς και στο ευρύ κοινό –δικαιούχοι ή εταίροι έργου ,άτομα που λαμβάνουν υποστήριξη από ΤΕΒΑ.
Περίοδος διαβούλευσης από 3/3/2017 μέχρι 5/5/2017.
Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την υποστήριξη του εγγράφου εργασίας των υπηρεσιών της Επιτροπής που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης αξιολόγησης. Η δημόσια διαβούλευση θα χρησιμεύσει για να συμβάλει στο να διευκρινιστεί εάν χρειάζονται μέτρα για την τροποποίηση των κανόνων εφαρμογής και των πρακτικών κατά την τρέχουσα και την επόμενη περίοδο προγραμματισμού.
Το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το συμπληρώσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/FEADmid-term?surveylanguage=EL
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) http://www.eiead.gr
*****
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιδοτούμενης Κατάρτισης και Πρακτικής Άσκησης για Ανέργους Νέους, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) ως συνδικαιούχος υλοποιεί την Πράξη «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ 18-24 ΕΤΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφιο προς ένταξη στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Σκοπός πράξης είναι η συμβουλευτική καθοδήγηση , κατάρτιση και αξιοποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων 3.000 Ανέργων Νέων 18-24 ετών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας , σε ειδικότητες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και ψηφιακές δεξιότητες, ώστε να ενταχθούν στην ελληνική αγορά εργασίας.
Η διάρκεια του Προγράμματος της κατάρτισης είναι 380 ώρες , περιλαμβάνει γνώσεις σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Η συνολική αξία του εκπαιδευτικού επιδόματος είναι 1.471,60 ευρώ μικτά (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων).
Οι ενδιαφερόμενοι Άνεργοι έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατυφόρμας edu.sepe.gr και προθεσμία υποβολής της αίτησης μέχρι της 07/04/2017.
*****
Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση του προγράμματος επιδότησης των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, που αφορά τα παιδιά των χαμηλόμισθων εργαζομένων και των ανέργων.ΚΥΑ 6199/267/13.3.2017 (ΦΕΚ Β΄1030/27.03.2017)
Σκοπός του προγράμματος είναι η ψυχαγώγηση των παιδιών και θα υλοποιηθεί για το έτος 2017 από την 15η Ιουνίου έως: α) την 3η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) την 10η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.
Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης).
Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ: www.oaed.gr
*****
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στον πεζόδρομο του Άλσους από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η 18η δράση της δομής «Χωρίς Μεσάζοντες».
Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν διάφορα παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά καθώς και άλλα προϊόντα για το Πασχαλινό τους τραπέζι.
Όπως κάθε φορά θα συγκεντρώσουμε διάφορα προϊόντα από τους παραγωγούς και τους πολίτες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για το Κοινωνικό Φαρμακείο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τους οικονομικά αδύναμους του Δήμου μας.-
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μια συνέντευξη αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις Βασιλόπουλου
Μπερδεύουν ακόμα την ΑΕΚ με την Πέρα Κλουμπ
Εδώ έχουμε δήμο "δημοκράτη", στο Καματερό είναι οι... φασίστες
Ο πρώτος που παρανομεί
Μεγάλη η ευθύνη των οπαδών της ΑΕΚ
Μη διχάζετε άλλο την πόλη κύριε δήμαρχε. Πάρτε ενωτικές πρωτοβουλίες, τώρα!
Μια ανακοίνωση του δήμου, που θα μείνει στην ιστορία
Μην το περιμένετε το γήπεδο...
Εσείς, ποια παρανομία υποστηρίζετε;