Τρίτη 16.07.2024,  

Κανείς, ούτε ένας!

Δημοσιεύτηκε στις 07/02/2017 στην κατηγορία Η πόλη  |  14 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Η πολιτική αφασία που επικρατεί στην πόλη μας, εκδηλώθηκε για άλλη μια φορά με αφορμή τον εμπρησμό των γραφείων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξαρτήτως του «αιτήματος», το ότι αντικοινωνικά στοιχεία έκαψαν τα γραφεία ενός ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ πολιτικού κόμματος, έπρεπε να έχει κινητοποιήσει και να έχει συσπειρώσει γύρω από τις βασικές δημοκρατικές αξίες τους τοπικούς εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων, τουλάχιστον των δημοκρατικών.

 

Κι όμως: Εκτός του δήμου, ΚΑΝΕΝΑΣ –μάλιστα! ΚΑΝΕΝΑΣ- άλλος φορέας, συλλογικότητα, τοπική οργάνωση κόμματος, δεν έβγαλε έστω μια ανακοίνωση συμπαράστασης. Άφησαν, έτσι, τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ έναντι της επίθεσης αντικοινωνικών και μηδενιστικών στοιχείων, των αποκαλούμενων από εμάς «τιποτοφρόνων».

 

Ανακοίνωση δεν εξέδωσε η τοπική Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι η ίδια έχει υποστεί πολλές φορές παρόμοιες επιθέσεις. Να θυμίσω τη φασιστική επίθεση του Ρουβίκωνα στο Πνευματικό Κέντρο την ημέρα της ψηφοφορίας; Τις κόκκινες μπογιές στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης; Άλλους εμπρησμούς στο παρελθόν; Θυμάμαι ότι το 1982 ή 1983 είχαν κάψει κάποιοι άλλοι τιποτόφρονες τα γραφεία της τοπικής ΟΝΝΕΔ στο υπόγειο της Πανόρμου. Και τόσα άλλα περιστατικά. Μια δήλωση συμπαράστασης στον εμπρησμό των γραφείων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ούτε πολιτική συμπόρευση, ούτε άμβλυνση του αντιπολιτευτικού λόγου. Σημαίνει πίστη του εκδότη της ανακοίνωσης, στις βασικές Αρχές και Αξίες της Δημοκρατίας. Αυτής, που θεμελίωσε στη χώρα μας, θυμίζω στους τοπικούς ΝεοΔημοκράτες, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 

Ανακοίνωση δεν εξέδωσε ούτε το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Κι αυτοί έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις, και τοπικά και κεντρικά, στη Χαριλάου Τρικούπη, Αλλά, δεν είναι απαραίτητο να έχει υπάρξει κάποιος θύμα παρόμοιας φασιστικής κι αντικοινωνικής συμπεριφοράς, για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε ένα αντίπαλο πολιτικό κόμμα. Πολιτικοί αντίπαλοι είστε, όχι εχθροί. Κι υποτίθεται ότι όλοι, παρά τις μεταξύ σας διαφορές, πιστεύετε στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, την οποία υπηρετείτε. Αυτή η απάθεια, η απουσία όταν ο πολιτικός αντίαπλος πλήττεται κατ’ αυτό τον αντιδημοκρατικό τρόπο, είναι άλλη μια απόδειξη του γιατί ο κόσμος γυρίζει ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ την πλάτη.

 

Ανακοίνωση δεν εξέδωσε ούτε η Λαϊκή Ενότητα. Ο κ. Βασίλης Παπακώστας και οι σύντροφοί του, που σε αγαστή σύμπνοια με τον κ. Γιώργο Ανεμογιάννη απολαμβάνουν την τοπική εξουσία μέσα από την πλειοψηφία του δήμου, δεν βρήκε το χρόνο ή δεν θεώρησε πρωτεύον να στηρίξει με μια ανακοίνωση της ΛΑΕ τον σύντροφο και συναγωνιστή του στην δημοτική μας πλειοψηφία. Να στηρίξει δηλαδή μια οργάνωση, της οποίας ο ίδιος ηγείτο μέχρι πριν μια διετία. Οι πολιτικές διαφωνίες, μπαίνουν υπεράνω της προστασίας της δημοκρατικής ζωής από τους τιποτόφρονες.

 

Η «Αλήθεια» επίτηδες περίμενε δυο μέρες, πριν αναφερθεί στο θέμα. Περίμενε να δει τις αντιδράσεις των τοπικών οργανώσεων των άλλων πολιτικών κομμάτων. Είχαμε μέσα μας την ελπίδα ότι οι πολιτικές διαφορές δεν μπορούν να είναι πάνω από την από κοινού υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας της σκέψης και του λόγου. Κάναμε λάθος. Επί δυο ολόκληρες μέρες, κανένα πολιτικό κόμμα δεν βρήκε δυο λέξεις στήριξης να βάλει μέσα σε μια ανακοίνωση...

 

Αυτοί είναι οι τοπικοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, αγαπητοί συμπολίτες. Θαυμάστε τους!-

*****

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: 

Η επιχειρούμενη τρομοκράτηση, μέσω της επίθεσης που δέχτηκαν τα γραφεία μας, δεν θα περάσει. Οι βανδαλισμοί γραφείων της αριστεράς που θυμίζουν άλλες εποχές, από τις πιο σκοτεινές που γνώρισε ο τόπος και ο λαός μας, δεν μπορούν και δεν θα  γίνουν δεκτές από τον δημοκρατικό λαό της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

 

Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ,  θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην λιτότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, αναδεικνύοντας τα κορυφαία προβλήματα της πόλης μας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη ενάντια στους καναλάρχες, την διαπλοκή, και τα συμφέροντα που λυμαίνονταν αυτόν τον τόπο για σαράντα χρόνια.

 

Οι ενέργειες αυτές κάθε άλλο παρά μας τρομοκρατούν. Να γνωρίζουν καλά όσοι προβαίνουν σε ενέργειες τέτοιου είδους, πως η Αριστερά δεν τρομοκρατήθηκε σε πολύ πιο δύσκολες εποχές. Δεν θα τρομοκρατηθεί τώρα!

 

Η μάχη για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια θα κερδηθεί.

 

Καλούμε τα κόμματα, το δήμο, τους φορείς και το δημοκρατικό λαό του δήμου μας να καταδικάσουν παρόμοιες ενέργειες.

*****

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: 

Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Χαλκηδόνα τα ξημερώματα του Σαββάτου, που είχε ως συνέπεια την πρόκληση υλικών ζημιών στο χώρο. Τέτοιες επιθέσεις, ανεξαρτήτως του επικαλούμενου κάθε φορά στόχου, αντικειμενικά λειτουργούν εις βάρος της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης και ως εκ τούτου βρίσκουν απέναντι όλο το δημοκρατικό κόσμο της πόλης μας.-

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βγάζει το Φιλοζωικό Σύλλογο από το άλσος ο δήμος- αναζητεί να νοικιάσει νέο χώρο

Διαχείριση απορριμμάτων: Με την τοπική αυτοδιοίκηση, ή με τη Δούρου είναι ο δήμος;

Η ΑΕΚ απαντά στο δήμο

Ζούμε μοναδικές στιγμές...

Οι πιέσεις, ίσως πιάνουν τόπο!

Γράψτε την άποψή σας

Κάλχας. (07/02/2017 13:42)

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α, Κύριε Σεϊτανίδη.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/02/2017 15:49)

Ευχαριστώ, κι ελπίζω ότι θα ισχύουν και μετά από αυτό εδώ το σχόλιό μου, που είναι πρόσθετο στο κείμενό μου: Ούτε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση του Ρουβίκωνα στην τοπική ΝΔ κατά την ημέρα εκλογής του νέου προέδρου της. Η ΑΛΗΘΕΙΑ επιβάλλει να πούμε ότι ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση, η Κουμουνδούρου δηλαδή. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υποστηρίξει ότι καλύπτεται από την ανακοίνωση των κεντρικών του γραφείων. Ωστόσο, επειδή στην ίδια πόλη ζούμε, εγώ θα περίμενα και μια ανακοίνωση των τοπικών ΣΥΡΙΖΑίων. Για να είμαστε εξηγημένοι, δηλαδή...

Σπύρος Καβακόπουλος (07/02/2017 17:41)

Διαφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολύ περισσότερο διαφωνώ και καταδικάζω τον εμπρησμό των γραφείων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω στην ελεύθερη έκφραση και την υπερμάχομαι ακόμη κι όταν διαφωνώ με κάποιον που έχει απόψεις τελείως διαφορετικές από τις δικές μου.

Ανώνυμος (07/02/2017 18:21)

Δεν βρίσκω το λόγο που τα υπόλοιπα κόμματα θα έπρεπε να εκδώσουν ανακοίνωση και να ανακατωθούν στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Εσωτερική τους υπόθεση είναι.

Πρώην σύντροφοί τους ή έστω προστατευόμενοί τους ήταν οι εμπρηστές.

Ας τα βρουν μεταξύ τους.

Ας διορίσει τέλος πάντων ο ΣΥΡΙΖΑ με ΦΕΚ ορισμένους.

@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (07/02/2017 18:30)

Για να εκδόσουν ανακοίνωση οι τοπικοί συριζαίοι θα πρέπει και να μπορούν να το κάνουν. Από τους λιγοστούς εναπομείναντες συριζαίους που έμειναν στο μόρφωμα επειδή προσδοκούν σε ένα ΦΕΚ διορισμού, δεν βλέπω κάποιον που θα μπορούσε να συντάξει δυο αράδες χωρίς λάθη. Την τελευταία φορά που εξέδωσαν ανακοίνωση είχαν γελάσει όλα τα βιβλία γραμματικής και συντακτικού της πόλης.

Ένσταση (07/02/2017 19:20)

3 με 4 φορές είχαν υποστεί βανδαλισμούς τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας μεταξύ 2014 και 2016 με μπογιές και πέτρες, κανένας πολιτικός φορέας της πόλης δεν ενδιαφέρθηκε να καταδικάσει τις απρόκλητες αυτές επιθέσεις. Ούτε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο κεντρικός, ούτε ο Δήμος, ούτε καμία δημοτική παράταξη, ούτε κανείς.

Εννοείται πως τέτοιες πρακτικές πρέπει να καταδικάζονται προς όποιον και αν απευθύνονται.

Δικαστής Ντεγιάννης (07/02/2017 20:22)

"...Κι υποτίθεται ότι όλοι, παρά τις μεταξύ σας διαφορές, πιστεύετε στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, την οποία υπηρετείτε. ..."

Αυτό είναι το πρόβλημα.
Δεν υποτίθεται, είναι βέβαιο ότι ο Σύριζα δεν πιστεύει στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Θυμηθείτε ότι οι Συριζαίοι κάθε τρεις και λίγο, όσο ήταν στην Κυβέρνηση οι "Γερμανοτσολιάδες" έκαιγαν την Αθήνα και το ζαβό χαιρόταν.
Δέστε και τώρα, που όλοι οι ζαβοί, τους έκαναν Κυβέρνηση. Είδατε κάποιο άλλο κόμμα να παρακινεί τους ψηφοφόρους του να κατέβουν να κάψουν και να σπάσουν?
Ποιό είναι λοιπόν το Δημοκρατικό κόμμα?

Και να σκεφτείτε ότι τα παιδιά αυτά που τώρα έκαψαν τον Σύριζα, είναι τα ίδια παιδιά που τον βοήθησαν να ανέβει στην εξουσία.
Τον καίνε οι ίδιοι οι δικοί του ψηφοφόροι.

Και θέλετε τώρα τα άλλα κόμματα να καταδικάσουν ποιούς?
Αυτούς που τώρα καίνε τους Συριζαίους αλλά πριν από 3 χρόνια έκαιγαν τους αντίπαλους?

Γι' αυτό το παρεάκι δεν αξίζει να ασχολείται κανείς. Απλά δεν αξίζουν ούτε το φτύσιμο.

Κακός (07/02/2017 21:05)

@Διαμαντής Σεϊτανίδης.[18.30] Εχουμε ακόμα θέσεις για να διορίσουμε μερικούς σαν του λόγου σου.
Ειδικά εσένα που δείχνεις γραμματιζούμενος.

Κακός (07/02/2017 21:09)

Ανώνυμος.[18.21]
Φασίζουσες οι απόψεις σου. Σχολή Μουρούτη,και σ' ανώτερα.

Γραμματιζούμενος (07/02/2017 23:34)

@ Κακός (07/02/2017 21:05)
Δεν έχει ανάγκη το μόρφωμα του ερντογανίσκου τσέπης από γραμματιζούμενους σαν εμένα.
Έχει Καρανίκες και Πολιτίδηδες. Τι να με κάνει εμένα;
Εσύ πάντως είσαι ό,τι πρέπει για την Διαστημική Υπηρεσία του Παππά.

Κάλχας. (08/02/2017 08:37)

@Δικαστής Ντεγιάννησ - Γραμματιζούμενος- @Διαμαντής Σεϊτανίδης κ.λ.ποί.
Πως αλλιώς το λένε το στερητικό σύνδρομο της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ????????? της καρέκλας ντέ ??
Oποιος το βρεί κερδίζει two hundret dollars.
Two hundret dollars.

Δικαστής Ντεγιάννης (08/02/2017 17:49)

@ Κάλχας. (08/02/2017 08:37)
Μωρέ Καλχάκο μου, τι τα θες τα Αγγλικά, αφού σε χαλάνε?
Άστα να πένε στο διάολο.

Πώς το λέτε τώρα το "πρόγραμμα Θεσ/νίκης"?
To "Go Back Merkel", ισχύει ή καταργήθηκε?

Και μια και βάζεις quiz...
Εκείνο που κάποιος υπογράφει ακόμα και τα εξώφυλλα τωνμνημονίων, αρκεί να συνεχίσει να παίρνει από το Δημόσιο Ταμείο 10-15 χιλιάδες τον μήνα, το λέτε ακόμα αντίσταση?

@ Κάλχας. (08/02/2017 20:57)

Της σχολής Καρανίκα, ε? Φαίνεται!

Κάλχας. (09/02/2017 08:01)

@Δικαστής Ντεγιάννης
@Καλχας.
Πάω πάσο, με ΄΄ρουμπόσατε.΄΄
Ξεχάσα ότι πάω να τα ΄΄βάλω΄΄ με τ' ΄΄αφεντικά΄΄ της Νέας Φιλ/φειας.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
@Ανωνυμος* Ταξικός αντίπαλος είναι και ο υπηρέτης της Ελιτ. Ταξικός αντίπαλος είναι και ο οπουρτυνιστης.... αλλά για να προχωρήσει η βάρκα π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ο Στέφανος.....ποιος Στέφανος ομως;
Το τραγικό δεν είναι ότι βγήκαν τελευταίοι ενώ είχαν την στήριξη του 2ου κόμματος της Βουλης. Το τραγικό ειναι ότι τους πέρασε η παράταξη το...

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Μιλάμε, φοβερή ενημέρωση. Ο Σεϊτανίδης είναι στο γραφείο τύπου του Δημάρχου... Μιλάμε για αποκλειστικότητα... Δεν λες, που κρατάει την Αλήθε...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ο Τζέλης, μέχρι να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, όχι στην αριστερά δεν ήταν, δεν ήταν πουθενά. Βρείτε μου ένα άρθρο του, μια υπογραφή του...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
@00.20 Κάπου διάβασες για την πάλη των τάξεων αλλά δεν το διάβασες όλο! Ταξικός εχθρός των αριστερών και των κομμουνιστών δεν είναι οι δημοσ...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Πολίτης
Κανένα air condiciom θα φροντίσει η Δημοτική αρχή να τοποθετηθεί στα σχολεία ???...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Πολίτης
Έλα τώρα μην βρείτε ευκαιρία μερικοί πούροι αριστεροί απ' τα γεννοφασκια σας, να βγάλατε ολη την "αριστεροσυνη" σας και μάλιστα περνοντας π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Ανωνυμος*
Τι σου φταίει η αριστερά και της φορτώνεις τον κάθε είδους πολιτικαντη ! Για να μιλάς για ιδεολογική ασυνέπεια θα πρέπει πρώτα να μας πεις π...

Πιο κάτω δεν έχει...
Xρήστης: Γ.Β
Ψυχραιμία κε. Σεϊτανίδη....... έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας !!!!...

Αυτοψία Χαρδαλιά στο αντιπλημμυρικό έργο της βόρειας Φιλαδέλφειας- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
2. Κάποτε οι δεξιοί ψήφιζαν Σταματιάδη, επειδή τους έφτιαξε αποχετευτικό σύστημα, και, ναι, κατόρθωσε, να μην το πληρώσει από την τσέπη του ...

Αυτοψία Χαρδαλιά στο αντιπλημμυρικό έργο της βόρειας Φιλαδέλφειας- Τι είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
1. Όταν τελειώσει με το καλό το έργο, ποιος θα μπορεί να αρνηθεί ότι πιστώνεται στον Τομπούλογλου; Πέντε χρόνια ο Βούρος δεν έκανε τίποτα, κ...

Στη Σταμάτα ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου με συνεργείο του δήμου μετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Ανωνυμος (05/07/2024 17:45) Ούτε ελέγχω, ούτε καν ερωτήματα θέτω. Θεωρώ δεδομένο, ότι ο Δήμος, νυν ή προηγούμενη δημοτική αρχή, έχει εξασφ...

Στη Σταμάτα ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου με συνεργείο του δήμου μετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς
Xρήστης: Ανωνυμος
@15.54 Ως τι, ελέγχεις την δημοτική αρχή; Αν θέλεις να μάθεις πήγαινε μέχρι το δάσος να δεις! Αυτό που γίνεται από ελεγκτές και υβριστές κρυ...

Στη Σταμάτα ο δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου με συνεργείο του δήμου μετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Το σύστημα δασοπυρόσβεσης στο Άλσος ελπίζω να δουλεύει....

Ο Δήμος ξεκινά τα θαλάσσια μπάνια των ΚΑΠΗ στο Αυλάκι
Xρήστης: "Με αγγιξατε;"
@16.17 Όταν έχεις αφήσει την ενημέρωση σου για τα δημοτικά στο λούμπεν φασισταριό τότε μπορούμε να πούμε απο τωρα ότι η παράταξη του νυν Δημ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©