Τρίτη 26.09.2023,  

Μια φωνή από το παρελθόν...

Δημοσιεύτηκε στις 27/11/2016 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  13 σχόλια

Λάβαμε από τον δήμο την παρακάτω ανακοίνωση. Ακολουθεί η θέση μας:

*****

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Με αφορμή τον προς ψήφιση κρατικό προϋπολογισμό του 2017, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας διαμαρτύρεται έντονα για τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούνται στους Δήμους.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται στις μέρες μας να αναλάβει ολοένα αυξανόμενες και σημαντικές αρμοδιότητες τη στιγμή που οι πόροι που της αναλογούν έχουν μειωθεί δραματικά στα πλαίσια της μνημονιακής λιτότητας. 

 

Στο σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπονται για άλλη μία φορά μειώσεις της κρατικής επιχορήγησης των Δήμων σε 2.437 εκατ. Ευρώ για το 2017 από 2.567 εκατ. Ευρώ το 2016. Με μειώσεις που από το 2010 φτάνουν το 60% των κρατικών επιχορηγήσεων, με συνεχείς αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας -ιδίως ΦΠΑ και φόρος καυσίμων- και με την επιβολή φορολογίας εισοδήματος από το 2015, οι Δήμοι καλούνται να γίνουν «όχημα» λιτότητας και αδυνατούν να παρέχουν τις αξιοπρεπείς υποδομές και παροχές που δικαιούνται οι δημότες.

 

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας με γνώμονα το συμφέρον της πόλης αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ήδη εξαντλούνται τα περιθώρια διασφάλισης ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και ότι θα βρίσκεται πάντα αντίθετη σε πολιτικές που απαξιώνουν το ρόλο του.

*****

 

Μια φωνή από το παρελθόν, είναι αυτή η ανακοίνωση του δήμου. Μια φωνή, που δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει πάρει μυρουδιά τις τεράστιες αλλαγές που επέφερε η κρίση στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες πολίτες. Απόδειξη, η σύγκριση με τις επιχορηγήσεις του 2010.

 

Η παρούσα δημοτική Αρχή των ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ, χωρίς να μπει στον κόπο να μας παρουσιάσει ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης που θα ήταν εκείνη διατεθειμένη να υποδείξει και να υπηρετήσει, ένα μοντέλο με δικαιώματα και υποχρεώσεις των δήμων, μια άλλη αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης, απλώς φωνάζει για το ότι δεν της δίνει χρήματα το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος. Ενώ δηλαδή ΟΛΟΙ οι Έλληνες υφίστανται μειώσεις και περικοπές, η δημοτική Αρχή ζητεί με αυτή την ανακοίνωση, η αυτοδιοίκηση να αποτελέσει... εξαίρεση. Εσείς, πολίτες, έχετε μειώσεις, τι να κάνουμε βρε παιδιά, υπομονή. Αλλά εμείς, η αυτοδιοίκηση, να έχουμε μειώσεις; Ξεσηκωμός!

 

Υποκριτικά μιλά η ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου για "μνημονιακή λιτότητα". Υποκριτικά, γιατί την ανακοίνωση συνέταξε η δημοτική Αρχή που έχει δεσμεύσει 800.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου και τα έχει στη διάθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κυβέρνηση ασφαλώς κι εξόφθαλμα εξυπηρετεί την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Κι όλα αυτά με τη... σιωπηρή ανοχή των δημοτικών συμβούλων που -κατά τα άλλα- ανήκουν στη ΛΑΕ...

 

Το μοντέλο που αναδύεται από αυτή την ανακοίνωση του δήμου, είναι μια αυτοδιοίκηση- υπηρέτρια της κεντρικής εξουσίας, που ζει κι αναπνέει από την κρατική επιχορήγηση, χωρίς αντίστοιχες υποχρεώσεις, χωρίς δηλαδή η Αυτοδιοίκηση να διεκδικεί το δικό της ρόλο όχι στο να απομυζά τα άδεια κρατικά ταμεία, αλλά αντίθετα, να λειτουργήσει κι η αυτοδιοίκηση ως μοχλός επιστροφής της Ελλάδας στην αναπτυξιακή πορεία προς όφελος των πολιτών της.-

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ανακοίνωση- γκάφα του δήμου για το Πολυτεχνείο

Ανεξάρτητος ο Ορέστης Δούλος- οριακή πλειοψηφία η Δύναμη Πολιτών (αν υπήρχε αντιπολίτευση)

Με ποια αριστερά είναι η Δύναμη Πολιτών; Του Τσίπρα ή του Λαφαζάνη;

Παραίτηση Καλαμπόκη- ο Θοδωρής Μανωλεδάκης νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Μαθήματα για χορωδία με πληρωμή όσων συμμετέχουν, οργανώνει ο δήμος

Γράψτε την άποψή σας

Ανώνυμος (28/11/2016 00:23)

Μια χαρά τα λέει η ανακοίνωση του δήμου και δεν είναι καθόλου βγαλμένη από το παρελθόν.
Στο παρελθόν ανήκουν όλοι εκείνοι που ντρόπιασαν τη πόλη μας και όλοι όσοι τους στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα.

JOUSTA (28/11/2016 01:23)

Πολυ καλο κυριε Διαμαντη,φοβερη γραφη,αλλα μη ξεχνας πως τους βοηθησες και μας τους `φορεσες` στην πολη μας!!

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/11/2016 11:37)

@00.23
Στη λογική του μαντριού δεν απαντώ. Δεν ασχολούμαι καν. Όταν στα πρόβατα που είναι στα διάφορα μαντριά, αρέσουν αυτά που γράφω, όλο γλύκες και χαρές είναι. Όταν δεν τους αρέσουν, βουτάνε μια χούφτα από το αγαπημένο τους υλικό, τη λάσπη, και την πετάνε.

Σας αφήνω να βοσκάτε...

@01.23
Ο κόσμος τους έβγαλε, όχι εγώ. Εγώ ούτε να βγάλω μπορώ, ούτε να μην βγάλω. Λέω τη γνώμη μου, και τελικά ο πολίτης παίρνει αποφάσεις. Αυτή είναι η Δημοκρατία.

Ανώνυμος (28/11/2016 17:14)

@11:27
Μα γιατί απαντάς λες και σε αφορά ό,τι έγραψα?
Ξέρεις τι παθαίνει όποιος έχει τη μύγα.

επι του καναπε-ος (28/11/2016 17:56)

Σε αλλον πλανητη ζουν αυτοι. Δεν εχουμε να φαμε,και αυτοι τωρα το πηραν χαμπαρι!Ημαρτον χριστε μου.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/11/2016 18:31)

@17.14
Ο Λάλος τις λέει αυτές τις π@π@ριές στο φέισμπουκ. Εσύ είσαι ρε Μιχάλη κι εδώ ή κανένας σαν κι εσένα;

Όποιος κι αν είσαι, λοιπόν: Αικιού κουνουπιού νομίζεις ότι έχουμε, όπως εσύ; Διάλογος ουσίας, τι να σου πω. Λες και δεν την βλέπω τη λάσπη που πετάτε, γνωστοί μια ζωή, τα ίδια εκαναν οι δικοί σου στον Ζαχαριάδη, στο Βελουχιώτη, στον ίδιο το Σάββα εδώ στην πόλη. Εγώ θα γλυτώσω; Η λάσπη είναι η ζωή σας εάν κάτι δεν σας πάει. Μας στενοχωρεί ο Σεϊτανίδης, ας τον συνδέσουμε με τους κατάδικους, αφού δεν μπορούμε να του απαντήσουμε. Πέτα λάσπη, κάτι θα μείνει πάνω του, να μάθει να μη μας στενοχωρεί. Θρασίμια...

Ξέρεις πώς τα λένε τα ζωντανά που ζουν μέσα στη λάσπη; Κοίτα στον καθρέφτη κι απάντησε...

h ataka ths hmeras (28/11/2016 23:16)

"Μας στενοχωρεί ο Σεϊτανίδης, ας τον συνδέσουμε με τους κατάδικους, αφού δεν μπορούμε να του απαντήσουμε. Πέτα λάσπη, κάτι θα μείνει πάνω του, να μάθει να μη μας στενοχωρεί. Θρασίμια..."

Aκριβώς αυτό Διαμαντή η σύνδεση με τους κατάδικους πλέον αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της πρωτοδεύτερης φοράς αριστερά. Μόνο αυτό τους σώζει πλέον τους Δυναμοπολίτες. Θα το καταλάβουν επιτέλους οι κατάδικοι να μας αδειάσουν τη γωνιά και να αναπνεύσει η κεντροδεξιά της πόλης μας;

Ανωνυμος* (28/11/2016 23:32)

Ασε " κυριε"που σε επιασε ο πονος για τον Ζαχαριαδη τον Αρη και τον Σαββα!
Αυτοι οταν το κομμα τους τους κατηγορησε για αντικομματικη συμπεριφορα υπακουσαν και προσπαθησαν να αποδειξουν το αντιθετο!
Εσενα οταν σου εριξε "πορτα" ο αρχηγος σου απαντησες με ενα λιβελογραφημα! Αυτη ειναι η διαφορα επιπεδου ανθρωπων και κομματων!

Μη μαλώνετε! (29/11/2016 01:08)

Όταν ο μέσος όρος του εκάστοτε προμνημονιακού βλαχοδήμαρχου ήταν φρου φρου κι αρώματα, φουσκωμένα εργάκια κλπ κάποια στιγμή θα ερχόταν και η στιγμή της αλήθειας. Θες πλατείες με 500000, θες σχολείο με 4300000 και να το φτιάξει ο δήμος, θες να νοικιάσεις τη μισή Φιλαδέλφεια αντί να εκμεταλλευτείς τα ακίνητά σου; Φάε μείωση προϋπολογισμού στο μισό και πιο λίγο.
Παρόλα αυτά, με το 2ο μνημόνιο εξοφλήθησαν όλοι οι προμηθευτές χωρίς δάνειο και έγινε και ρύθμιση των δανείων του δήμου (που διπλασιάστηκαν την 4ετία 2006-2010).
Όμως κύριοι της Δύναμης Πολιτών δεν ψηφίσατε κανένα προϋπολογισμό από το 2011 μέχρι και το 2014 ή κάνω λάθος; Και τότε την ίδια ρητορική είχατε με την παρούσα ανακοίνωση αλλά μόνο που τώρα είστε εξουσία και πού να τολμήσετε να κατεβάσετε στη Δύρου προϋπολογισμό με ποσά του 2010. Μη μιλάτε λοιπόν, καθίστε στην καρέκλα σας και κόψτε το κεφάλι σας να βρείτε πόρους μόνοι σας. Αλλιώς, αν έχετε τα κότσια κατεβάστε 40000000€ προϋπολογισμό στην περιφέρεια να δούμε τι θα γίνει

Κάλχας. (29/11/2016 08:13)

Ο Λάλος, έγινε αριστερός και ο Λάλος. Σιγά μη το ξυπνάτε το παιδί όνειρο βλέπει.

Διαμαντής (29/11/2016 13:15)

@23.32
Κανείς τους (μας) δεν υπάκουσε, ούτε προσπάθησε να αποδείξει το αντίθετο. Εκτός από κολλημένος, είσαι και ανιστόρητος, γενικά και τοπικά.

Προς κεντροδεξιούς, δεξιούς και λοιπούς νεοδημοκράτες (29/11/2016 14:49)

Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να καταλάβετε ότι με την γνωστή τοπική "παράγκα" (που πρώτα απ´ όλα ταλαιπωρεί εσάς ως ρετσινιά εδώ και τριάντα χρόνια) δεν έχετε καμία ελπίδα να διεκδικήσετε το δήμο?

Πόσες ήττες πρέπει να βιώσετε και πόσες εκλογικές σφαλιάρες πρέπει να φάτε μπας και ξυπνήσετε από το λήθαργο και καταλάβετε ότι πρέπει να καθαρίσετε το χώρο σας αν θέλετε να διοικήσετε το δήμο?

Καταλάβετε επιτέλους ότι ο δημοκρατικός κόσμος της πόλης (συμπεριλαμβανομένων πάρα πολλών μη ακραίων και σοβαρών δεξιών) δεν θα παραδώσει ποτέ τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα στη βαθιά κρατικοδίαιτη "παράγκα" των εκβιαστών και των παράσιτων. Ούτε στην ίδια ούτε σε κάποιον δούρειο ίππο της, όπως προσπάθησε (αποτυχημένα πάντα) να γίνει στο παρελθόν με συγγενή πρώην δημάρχου.

@Προς κεντροδεξιούς κλπ (29/11/2016 17:18)

Μιλησε τωρα ο χαμαιλεοντας "εκπροσωπος του αστικου κοσμου" που ζητησε χρισμα ΣΥΡΙΖΑ και δεν το πηρε. Που προσπαθησε να μπει στην δεξια και απετυχε και που θαυμαζει ΠΑΣΟΚ Ποταμια και ρυακια. Δε κανει το παιδι ειναι αχρωμο, αοσμο αγευστο και απλα "παρον"...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Και ξαφνικά τα οπαδικά μέσα της ΑΕΚ παίζουν... Γεωργαμλή!

Γιατί ο Βούρος δεν αξίζει να είναι δήμαρχος- 1. Πολιτική ανεπάρκεια

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συμπαράταξης

Έμαθε κατά πού πέφτει κι η πλατεία Χρυσαλλίδος ο τουρίστας δήμαρχος

Ο μεγαλύτερος εχθρός της διοίκησης Βούρου είναι ο ίδιος της ο εαυτός και όχι οι υπάλληλοι

Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου η Συμπαράταξη

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!

Γι' αυτό τι λέτε, κύριε Λέκκα;

Γέμισε ο πεζόδρομος της Μυριοφύτου στα εγκαίνια του Γατσούλη

Τετάρτη τα εγκαίνια του Γεωργαμλή, Πέμπτη του Τζέλη

Αυτό είναι το πρόγραμμα επισκέψεων του Γιάννη Τομπούλογλου

Οι δουλευταράδες νέοι του Γιάννη Βούρου

Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της Συμπαράταξης

Το αντιπλημμυρικό - φάντασμα της οδού Σκρα, στην τηλεόραση του OPEN

Η Νέα Χαλκηδόνα βουλιάζει στην παρακμή

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: προβοκάτορας
@Ανωνυμος (25/09/2023 19:31) δίκασες! η ασχετοσύνη τους είναι απόδειξη ότι δε μένουν καν εδώ. δηλαδή ξέρουν αυτοί καλύτερα αυτό που ζούμε ε...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Ανωνυμος
@Ντινοςκωσταςgeorgetassos Γράφω τα ίδια διότι σε παρακολουθώ...η κλινική σου κατάσταση όμως δεν παραμένει ίδια και αυτό είναι ευχάριστο! Πισ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: προβοκάτορας
@Ανωνυμος 24/09/2023 17:44 τον ξετρυπώσες τον εξυπνακια, μολις το παραδέχτηκε ότι γράφεις τα ίδια εδώ και χρόνια χαχαχαχαχα εν τω μεταξύ α...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @προβοκάτορας (24/09/2023 16:42)
Πω πω τι λες ρε παιδί μου συγκινηθήκαμε. Θα παρακαλέσω τον νέο δήμαρχο να μεταφέρει τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων απέναντι από το σπί...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @προβοκάτορας (24/09/2023 16:42)
Χαχαχα βρε κακομοίρηδες όταν ήρθατε στην πόλη μας δεν γνωρίζατε τίποτα για το γήπεδο ε; Νομίζατε ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μουσικής; Αλλά ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @Ανωνυμος (24/09/2023 17:44)
Την ίδια βλακεία γράφεις εδώ και χρόνια. Από τότε που το γήπεδο δεν είχε ξεκινήσει να χτίζεται. Έτσι είναι. Ο καθένας γράφει ανάλογα με αυτό...

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Πρός ANΩΝΥΜΟ : Φίλε μου χαίρομαι που πήρες θέση .Κάποιος άλλος παιδιά θα μας πεί ? Μήπως είναι ακαταλαβίστικο το ερώτημα ?Εάν ναι να μου το ...

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συμπαράταξης
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα .175 δράσεις σε 5 χρόνια σημαίνει 35 τον χρόνο . Ομολογουμένως πολύ θαρραλέο και αισιόδοξο . Ίσως το περισσότερο ε...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Ανωνυμος
@8.57 & 10.01 Κωσταςtassosgeorge! Έχεις κάνει πρόοδο! Θέλεις μόνο μία ώρα ξεκούραση μετά το πρώτο σχόλιο για γράψεις και δεύτερο! Κάποτε ήθε...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: προβοκάτορας
αχ μωρε τα αουγκανάκια πονάνε. ήρθαν οι χθεσινοι να μας πουν για την πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εμεις, οι γονείς μας και οι παππούδ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Ντίνος
Προβοκάτορα πόσο, μα πόσο κομπλεξικός είσαι;; Προχθές με την Brighton δε θα κοιμήθηκες από τον καημό σου σκουπίδι… περαστικά και θυμήσου η ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @ (21/09/2023 20:29)
Το ξέρουμε ότι πονάει πολύ κάποιους που η ΑΕΚ και το γήπεδο της άλλαξαν την ιστορία της Ν.Φ. και έφεραν απρόσμενη ανάπτυξη ιδιαίτερα σήμερα ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @προβοκάτορας
Μην ανησυχείς γαυροτρολ και γνωρίζει πολύ καλά ο κόσμος της Φιλαδέλφειας τι εικόνα είχε η περιοχή όταν κατασκευάστηκε το γήπεδο της ΑΕΚ πριν...

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!
Xρήστης: Ανώνυμος
Δεν υπάρχει υποψήφιος δήμαρχος παλαίμαχος. Ο παππούλης με το ροζ είναι ο επικεφαλής....

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
Χρωστάει ο Βούρος γενικώς... Τώρα χρωστάει και στους εργαζόμενους... Αφού του το επιτρέπει ο νόμος, χρωστάει σε όσους φοράνε παπούτσια....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©