Τρίτη 26.09.2023,  

Κοροϊδεύοντας τους ευκολόπιστους...

Δημοσιεύτηκε στις 18/11/2016 στην κατηγορία Γνώμες  |  9 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Πραγματικά είναι κουραστικό να προσπαθείς να εξηγήσεις τα αυτονόητα. Κι είναι πολύ άχαρο, κάποιοι να πιστεύουν ότι είμαστε κουτορνίθια, κι αυτοί μπορούν να μας μανιπουλάρουν όσο και όπως θέλουν.

 

Αναφέρομαι στη δημοτική Αρχή της πόλης μας, που αντί να διοικεί το δήμο περνάει τη μέρα της με χαριτωμενιές στο φέισμπουκ. Πρώτα ένας αντιδήμαρχος απεφάνθη ότι έχω εκχωρήσει την αρθρογραφία της Αλήθειας σε άλλους –τέτοια μικροπρέπεια- και όταν του επεσήμανα ότι οφείλει ή να το αποδείξει ή να ανακαλέσει, έκανε τον κινέζο. Και δεν ντράπηκε...

 

Ακολούθησε, πάλι στο φέισμπουκ, ο κ. δήμαρχος, που επιχείρησε πρώτα από όλα να μου κολλήσει την ταμπέλα του νεοφιλελεύθερου (πράγμα που ευκόλως αποδεικνύεται ότι είναι ψεύδος, άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ούτε τι είναι ο νεοφιλελευθερισμός ούτε τις δικές μου απόψεις. Απλώς χρησιμοποιεί απολίτικα τον όρο, όπως παλιότερα άλλοι χρησιμοποιούσαν όρους του τύπου μιάσματα, λεπροί κλπ. Λασπίτσα, κι ό,τι κολλήσει).

 

Εκεί ο κ. Βασιλόπουλος εξιστορεί τα «ψεύδη» που έγραψα στην ανάρτησή μου: Δεν είναι αποθεματικά, είναι ταμειακά διαθέσιμα. Φοβερό ψεύδος! Εγώ μίλησα για αποθεματικά, ενώ ο σωστός όρος είναι ταμειακά διαθέσιμα. Κι ο δήμος δεν έχει εκχωρήσει αποθεματικά στην κεντρική εξουσία, αλλά «ταμειακά διαθέσιμα». Φοβερό λάθος! Ασυγχώρητο...

 

Ταμειακά διαθέσιμα, λοιπόν. Όχι αποθεματικά. Ωραία, αυτό το λύσαμε. Και πώς εξηγεί ο πρώτος πολίτης του δήμου, ότι οι ΛΑΕτζήδες της Δύναμης Πολιτών ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ύψους 800.000 ευρώ (κι όχι 8 εκατ. που γράφει ο κ. Βασιλόπουλος εκ λάθους) στη διάθεση της μνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα; επειδή, λέει, τα έβαλαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, του κράτους, και τα διατηρούν εκεί επειδή τώρα, ξαφνικά, έχει... μεγαλύτερο επιτόκιο από τις ιδιωτικές τράπεζες.

 

Λοιπόν, μας θεωρούν κουτορνίθια. Κι αυτό είναι το πλέον προσβλητικό. Δεν είναι ότι κάνουν ένα λάθος, ή ότι κάποια πρόβλεψή τους αστόχησε (άλλωστε όλοι κάνουμε λάθη, εννοείται). Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ΟΤΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ.

 

Δηλαδή το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), που ανήκει εξ ολοκλήρου στο χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος, το κράτος που δεν έχει να αγοράσει ούτε γάζες για τα νοσοκομεία, το κράτος που κόβει συντάξεις, το κράτος που περικόπτει δικαιώματα και κατακτήσεις των πολιτών, το κράτος της χρεοκοπίας, τέλος πάντων, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Τ.Π.Δ. ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

 

Και τι τη νοιάζει, λοιπόν, τη Δύναμη Πολιτών, που το κράτος είναι χρεοκοπημένο; Αρκεί που «δίνει υψηλότερα επιτόκια» και, κυρίως, δίνει ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΥΣ. Δηλαδή το ύψος των επιτοκίων είναι αυτό που προσδιορίζει τις αποφάσεις σας; Μόνο το ύψος των επιτοκίων; Αυτό δεν είναι νεοφιλελεύθερο;

 

Κι αναρωτιέμαι, αν το ΤΠΔ σας δίνει 2,5% επιτόκιο, κι ένας νέος Αλ Καπόνε σας δώσει 3%, θα παραδώσετε τα χρήματα του δήμου στον Αλ Καπόνε, με το νεοφιλελεύθερο επιχείρημα "μας δίνει μεγαλύτερο επιτόκιο", χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας πού θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα του δημότη ο Αλ Καπόνε;

 

Γιατί, ένας στοιχειωδώς υποψιασμένος πολίτης, ευλόγως θα αναρωτιόταν: Πού θα τα βρει το κράτος τα «υψηλότερα επιτόκια» για να επιστρέψει τα χρήματα στο δήμο; Αφού κι οι πέτρες ξέρουν ότι τα κρατικά ταμεία είναι άδεια. Πώς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπόσχεται υψηλότερα επιτόκια, την ώρα που έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στην είσπραξη των δόσεων των στεγαστικών δανείων που έχει χορηγήσει, και προχωρεί μαζικά σε ρυθμίσεις, διευκολύνσεις και κουρέματα; Μόλις πριν από 20 μέρες η ΑΔΕΔΥ ζήτησε με δημόσια τοποθέτησή της από την κυβέρνηση «να σταματήσει την πορεία διάλυσης του Τ.Π.Δ.». Πώς ο δήμος, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πιστεύουν ότι ένα χρεοκοπημένο κράτος, με άδεια ταμεία, κι ένα Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων «σε πορεία διάλυσης» όπως λέει η ΑΔΕΔΥ, θα δώσει υψηλότερα επιτόκια;

 

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ο δήμος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ τα ταμειακά διαθέσιμα που έχει εκχωρήσει στην κεντρική εξουσία για να εφαρμόσει τις μνημονιακές πολιτικές της. Ας βρεθεί ένας σύμβουλος της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης για να θέσει στο δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα της ψηφοφορίας για να ληφθούν πίσω τα χρήματα. Η πρόβλεψή μας είναι ότι δεν θα περάσει από το σώμα, αλλά αν περάσει, τα χρήματα ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

 

Πού ποντάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και η πιστή θεραπαινίδα της, δημοτική Αρχή της πόλης μας; Στο ότι η χώρα θα μπει στην ποσοτική χαλάρωση κάπου προς την άνοιξη του 2017 και στο πλαίσιο αυτό ΙΣΩΣ επιστραφούν τα χρήματα.

 

Το καθαρά πολιτικό ζήτημα, όμως είναι ότι ως τότε τα χρήματα του δήμου θα χρησιμοποιούνται για εφαρμογή των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών. Το «τυράκι» των δήθεν υψηλότερων επιτοκίων που δίνει το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος –υπό την προϋπόθεση ότι τα κεφάλαια δεν θα ζητηθούν- είναι μια «ντρίπλα» για να ξεγελάσουν τους πολίτες και να δώσουν μια δικαιολογία στη δημοτική Αρχή να συνεχίσει να έχει αυτά τα ταμειακά διαθέσιμα στη διάθεση της κυβέρνησης για την πιστότερη δυνατή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

 

Έτσι, βολεύονται, κρυμμένοι καλά πίσω από το δάκτυλό τους οι ΛΑΕτζήδες δημοτικοί σύμβουλοι, που συνεχίζουν να απολαμβάνουν την τοπική εξουσία, πατώντας μια στη βάρκα του Τσίπρα και της κυβερνητικής πολιτικής υπέρ του μνημονίου και μια στη βάρκα του Λαφαζάνη και των αντιμνημονιακών του κραυγών.

 

Αυτή είναι η αλήθεια.-

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ανακοίνωση- γκάφα του δήμου για το Πολυτεχνείο

Ανεξάρτητος ο Ορέστης Δούλος- οριακή πλειοψηφία η Δύναμη Πολιτών (αν υπήρχε αντιπολίτευση)

Με ποια αριστερά είναι η Δύναμη Πολιτών; Του Τσίπρα ή του Λαφαζάνη;

Παραίτηση Καλαμπόκη- ο Θοδωρής Μανωλεδάκης νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Μαθήματα για χορωδία με πληρωμή όσων συμμετέχουν, οργανώνει ο δήμος

Γράψτε την άποψή σας

Λάλος - Αναγνώστου Μιχαήλ (18/11/2016 23:09)

Για να είμαστε ακριβείς όντως δεχτήκαμε την καλύτερη πρόταση από το Παρακαταθηκών και ανοίξαμε εκεί λογαριασμό αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εντολή καταβολής των κρατικών επιχορηγήσεων σε εκείνο το λογαριασμό και τα διαθέσιμα μας που είναι άνω των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ φυλασσονται κατά 4,5 εκ. στην Πειραιώς και κατά 800 χιλ. στην Τράπεζα της Ελλάδος όπως σωστά γράφεται.
Διορθώστε το άρθρο.

παντελης (18/11/2016 23:26)

βραδυ θα φυγουν. οι εξυπνοι που ξερουν τι γινεται,μολις εφυγαν. αυτοι που δεν ξερουν παραμενουν ακομα στις θεσεις τους. καλο ειναι να πηδηξουν απο την βαρκα,γιατι θα πνιγουν. ηδη ακουγεται οτι δυο μετα τις γιορτες θα πουνε το αντιο. και επειδη το μελλον ειναι αγνωστο,ας τρωνε παρα να μιλανε.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (18/11/2016 23:38)

@23.09
Διαβάζω στην ανάρτηση του Άρη Βασιλόπουλου στο φέισμπουκ: "...Υστερα από κάποιους μήνες το ΤπΔ ανέβασε το επιτόκιο κατάθεσης με συνέπεια να καθιστά ελκυστική την κατάθεση των χρημάτων αυτών εκεί, πράγμα και το οποίο κάναμε..."

Συνεννοηθείτε πρώτα μεταξύ σας, και μετά κάντε υποδείξεις. Κι εσείς προσωπικά, πάρτε πίσω την απρέπεια που γράψατε, ότι δήθεν άλλος γράφει τα κείμενά μου στην Αλήθεια, και μετά κάντε υποδείξεις.

οτι να'ναι! (18/11/2016 23:42)

ΑΣΕ ΜΙΧΑΛΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=gngzPolW4sQ

μαρθα. (18/11/2016 23:51)

ε! εσείς του δήμου,πότε θα αφήσετε το ίντερνετ και θα πιάσετε να καθαρiσετε την πολη; είστε απίστευτοι!

βρε... (19/11/2016 00:00)

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ.

αντιο! (19/11/2016 00:17)

https://www.youtube.com/watch?v=WBJXCfUbZ9c
Αφιερωμενο στα βουτυροπαιδα της περιοχης μας. συριζο...κατι.

Ανώνυμος (19/11/2016 02:14)

Τα δώσατε ρε παιδιά τα ταμειακά διαθέσιμα τελικά ναι ή όχι;

https://www.youtube.com/watch?v=X__TOSMck3Q

https://www.youtube.com/watch?v=1Sh5raTENik

Γελάει ο κόσμος

Anonymous (19/11/2016 02:18)

Ταμειακά διαθέσιμα ή αποθεματικά μαμά;

"Ο Αντιδήμαρχος Οικ. Υπηρεσιών κ. Μ.Λάλος-Αναγνώστου, εισηγούμενος το θέμα, πρότεινε να προστεθεί στην απόφαση η φράση «Το Δ.Σ. εξουσιοδοτεί τη Διοίκηση, εφόσον αυτή το κρίνει απαραίτητο, να μεταφέρει και άλλο ποσόν διαθεσίμων από τα αποθεματικά του Δήμου στην Τ.τ.Ε. με ταυτόχρονη άμεση
ενημέρωση του Σώματος"

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9D7%CE%9A%CE%A9%CE%97%CE%93-%CE%A84%CE%91?inline=true

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Και ξαφνικά τα οπαδικά μέσα της ΑΕΚ παίζουν... Γεωργαμλή!

Γιατί ο Βούρος δεν αξίζει να είναι δήμαρχος- 1. Πολιτική ανεπάρκεια

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συμπαράταξης

Έμαθε κατά πού πέφτει κι η πλατεία Χρυσαλλίδος ο τουρίστας δήμαρχος

Ο μεγαλύτερος εχθρός της διοίκησης Βούρου είναι ο ίδιος της ο εαυτός και όχι οι υπάλληλοι

Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου η Συμπαράταξη

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!

Γι' αυτό τι λέτε, κύριε Λέκκα;

Γέμισε ο πεζόδρομος της Μυριοφύτου στα εγκαίνια του Γατσούλη

Τετάρτη τα εγκαίνια του Γεωργαμλή, Πέμπτη του Τζέλη

Αυτό είναι το πρόγραμμα επισκέψεων του Γιάννη Τομπούλογλου

Οι δουλευταράδες νέοι του Γιάννη Βούρου

Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της Συμπαράταξης

Το αντιπλημμυρικό - φάντασμα της οδού Σκρα, στην τηλεόραση του OPEN

Η Νέα Χαλκηδόνα βουλιάζει στην παρακμή

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: προβοκάτορας
@Ανωνυμος (25/09/2023 19:31) δίκασες! η ασχετοσύνη τους είναι απόδειξη ότι δε μένουν καν εδώ. δηλαδή ξέρουν αυτοί καλύτερα αυτό που ζούμε ε...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Ανωνυμος
@Ντινοςκωσταςgeorgetassos Γράφω τα ίδια διότι σε παρακολουθώ...η κλινική σου κατάσταση όμως δεν παραμένει ίδια και αυτό είναι ευχάριστο! Πισ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: προβοκάτορας
@Ανωνυμος 24/09/2023 17:44 τον ξετρυπώσες τον εξυπνακια, μολις το παραδέχτηκε ότι γράφεις τα ίδια εδώ και χρόνια χαχαχαχαχα εν τω μεταξύ α...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @προβοκάτορας (24/09/2023 16:42)
Πω πω τι λες ρε παιδί μου συγκινηθήκαμε. Θα παρακαλέσω τον νέο δήμαρχο να μεταφέρει τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων απέναντι από το σπί...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @προβοκάτορας (24/09/2023 16:42)
Χαχαχα βρε κακομοίρηδες όταν ήρθατε στην πόλη μας δεν γνωρίζατε τίποτα για το γήπεδο ε; Νομίζατε ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μουσικής; Αλλά ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @Ανωνυμος (24/09/2023 17:44)
Την ίδια βλακεία γράφεις εδώ και χρόνια. Από τότε που το γήπεδο δεν είχε ξεκινήσει να χτίζεται. Έτσι είναι. Ο καθένας γράφει ανάλογα με αυτό...

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Πρός ANΩΝΥΜΟ : Φίλε μου χαίρομαι που πήρες θέση .Κάποιος άλλος παιδιά θα μας πεί ? Μήπως είναι ακαταλαβίστικο το ερώτημα ?Εάν ναι να μου το ...

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συμπαράταξης
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα .175 δράσεις σε 5 χρόνια σημαίνει 35 τον χρόνο . Ομολογουμένως πολύ θαρραλέο και αισιόδοξο . Ίσως το περισσότερο ε...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Ανωνυμος
@8.57 & 10.01 Κωσταςtassosgeorge! Έχεις κάνει πρόοδο! Θέλεις μόνο μία ώρα ξεκούραση μετά το πρώτο σχόλιο για γράψεις και δεύτερο! Κάποτε ήθε...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: προβοκάτορας
αχ μωρε τα αουγκανάκια πονάνε. ήρθαν οι χθεσινοι να μας πουν για την πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εμεις, οι γονείς μας και οι παππούδ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Ντίνος
Προβοκάτορα πόσο, μα πόσο κομπλεξικός είσαι;; Προχθές με την Brighton δε θα κοιμήθηκες από τον καημό σου σκουπίδι… περαστικά και θυμήσου η ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @ (21/09/2023 20:29)
Το ξέρουμε ότι πονάει πολύ κάποιους που η ΑΕΚ και το γήπεδο της άλλαξαν την ιστορία της Ν.Φ. και έφεραν απρόσμενη ανάπτυξη ιδιαίτερα σήμερα ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @προβοκάτορας
Μην ανησυχείς γαυροτρολ και γνωρίζει πολύ καλά ο κόσμος της Φιλαδέλφειας τι εικόνα είχε η περιοχή όταν κατασκευάστηκε το γήπεδο της ΑΕΚ πριν...

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!
Xρήστης: Ανώνυμος
Δεν υπάρχει υποψήφιος δήμαρχος παλαίμαχος. Ο παππούλης με το ροζ είναι ο επικεφαλής....

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
Χρωστάει ο Βούρος γενικώς... Τώρα χρωστάει και στους εργαζόμενους... Αφού του το επιτρέπει ο νόμος, χρωστάει σε όσους φοράνε παπούτσια....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©