Η πόλη τίμησε την Παναγιά Βουρλιώτισσα, παρουσία του αρχιεπισκόπου

Δημοσιεύτηκε στις 03/10/2016 στην κατηγορία Η πόλη  |  δεν υπάρχουν σχόλια

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, και με αισθήματα κατανύξεως και αγαλλιάσεως, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Μικρασιατικών Σωματείων καθώς και πλήθους ευσεβών προσκυνητών από κάθε σημείο του λεκανοπεδίου, η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε πανηγυρικά την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βουρλιωτίσσης, Προστάτιδος και Εφόρου της Ν. Φιλαδέλφειας. 

 

 

Την Ιερά Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουρλιωτίσσης μετέφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από τα Βουρλά της Μ. Ασίας  και φυλάσσεται, ως πολύτιμο θησαύρισμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

 

 

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.Επιφανίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και πολλών κληρικών της Ιερας Μητροπόλεως. 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, αφού αρχικά αναφέρθηκε με συγκίνηση στην εορτή της Συνάξεως της Παναγίας Βουρλιωτίσσης, την Μητέρα όλων των προσφύγων, αλλά και προστάτιδα ολόκληρου του Έθνους μας, στη συνέχεια καλωσόρισε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνιο για την αποδοχή της προσκλήσεως να προσέλθει στην προσφυγική Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας και να συνεορτάσει την Σύναξη της Μητέρας του Θεού, ενώ στη συνέχεια εξήρε το θεάρεστο και πολυσχιδές πνευματικό και ποιμαντικό έργο του στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων, τόσο ως Επισκόπου, όσο και ως πάλαι ποτέ Ηγουμένου της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, την οποία και αναστήλωσε εκ βάθρων.

 

 

Στην Αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος κ. Επιφάνιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Γαβριήλ για την τιμητική πρόσκληση και στη συνέχεια αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τη Μάνα της χαράς και του πόνου, η οποία για την αγάπη της για τον κόσμο  δεν παύει να μεσιτεύει, να παρηγορεί, να δυναμώνει και να ενισχύει τους χριστιανούς, δίνοντας την απόκρυφη ελπίδα της μενούσης χαράς.

 

 

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε λαμπρό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ Επιφανίου και Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ Γαβριήλ.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Γαβριήλ υποδέχθηκε με βαθιά αισθήματα σεβασμού κ υιικής αγάπης τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο και καλωσόρισε θερμά στην Ιερά Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Ο κ Γαβριήλ αναφέρθηκε στα 90 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ν. Φιλαδελφείας, ενώ, θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπό του, προσέφερε ως δώρο στον Μακαριώτατο μία Εικόνα, πιστό αντίγραφο της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βουρλιωτίσσης με την ευχή να τον φυλάσσει και να τον προστατεύει στον δύσκολο ποιμαντικό του αγώνα. 

 

 

Στο Θείο λόγο του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Συνάξεως  της Παναγίας Βουρλιωτίσσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι : «μέσα από την Εικόνα της Παναγίας και συνάμα και της Μητέρας Πατρίδος ανατέλλει φως δημιουργικής και αείζωης ελπίδος που βεβαιώνει ότι όπως τότε έτσι και τώρα και πάντοτε «Η Ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει!», ενώ συνέχισε με λόγο ενθαρρυντικό προς τον περιούσιο λαό του Θεού, αναφέροντας: « Οι σύγχρονες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Ελληνισμού τελούν υπό την άμεση εποπτεία και γνώση Της και Εκείνη ελέγχει την αίσια έκβαση αυτών. Γι’ αυτό δεν δικαιολογείται άγχος κι αγωνία, αλλά με αισιοδοξία ατενίζουμε το αύριο που η αγάπη Της με τρόπους ανερμήνευτους οικοδομεί. Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη χρειάζεται για να βιώνουμε τις οδούς της Πρόνοιάς Της και ν’ αναγνωρίζουμε ανάμεσά μας και μέσα μας τα σημεία της Παρουσίας Της».

 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τα θυρανοίξια του ιερού ναϊδρίου, αφιερωμένο στην Παναγία Βουρλιώτισσα, που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Καθεδρικού Ναού και στο οποίο θα φυλάσσεται στο εξής η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας. Με συγκίνηση ο Μακαριώτατος άναψε και πάλι την ιστορική κανδήλα της Παναγίας, προερχομένης από την Μ. Ασία, ύστερα από 94 χρόνια. 

 

 

Στη συνέχεια τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο  υπέρ αναπαύσεως πάντων των Βουρλιωτών αναιρεθέντων πατέρων και αδελφών ημών.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο Δημαρχείο της Ν. Φιλαδέλφειας, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου κ. Άρη Βασιλόπουλου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.  

 

 

 

Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη Συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βουρλιωτίσσης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Φιλαδέλφεια.
 

Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής το απόγευμα τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
 

Μετά το πέρας του Εσπερινού  πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Ν . Φιλαδέλφειας με τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως,  αγήματος του πολεμικού ναυτικού, τοπικών αρχόντων και πλήθους λαού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου. 
 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, εμφανώς συγκινημένος τόσο από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, όσο  και από τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπο της Κυρίας των Αγγέλων, προέτρεψε τον πιστό λαό του Θεού να μην χάνει την ελπίδα του, αλλά να καταφεύγει πάντοτε δια της προσευχής στην αγκαλιά της Παναγίας, όπου η ίδια για 90 χρόνια στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το Έθνος μας και αποτελεί τον ασφαλή λιμένα της σωτηρίας μας! 

Ακολούθησε Ιερά Παράκλησις στην Παναγια Βουρλιωτισσα.
 

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη Μ. Ασία με τίτλο : "Ὧ γῆ τῆς Ἰωνίας σένα ἀγαπούν ἀκόμα" από το εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού υπό τη διεύθυνση του κ. Χρ. Θεολόγου στο κλειστό γήπεδο Ιωνικού Ν. Φιλαδελφείας πλησίον του Ιερού Ναού.-

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε μπροστά στη Μνήμη της Μικρασίας δεν μπορούν να ενωθούν!

Σε Ιωνία και Φιλαδέλφεια η Μητρόπολη τίμησε τα θύματα της Μικρασίας

Έγινε ο αγιασμός στη ΦΕΑ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Ευφημίας

Μνήμη Μικρασίας από τους παλαιούς Προσκόπους

Γράψτε την άποψή σας

δεν βρέθηκαν σχόλια επισκεπτών...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!

Δύναμη Πολιτών: Χαστούκι για τον σκανδαλώδη διαγωνισμό

Ηχηρό «χαστούκι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Βούρο- Στα σκουπίδια ο διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό

Όχι άλλα «ραντεβού στα τυφλά» με τους δημοτικούς μας άρχοντες

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη

Κώστας Παντελόγλου

Γούλας- Παπαλουκά ρωτούν τη διοίκηση για το Άλσος...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου

Δύναμη Πολιτών: Τα ΕΠΑΛ καταρρέουν και ο Βούρος τα… μοιράζει για γήπεδα

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
@ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (09/09/2022 20:33) Αλλ’ ω’ γαθέ, οι επικαλούμενοι ''ανηθικότητες και παρατυπίες», οι διατυπώνοντες διαφωνίες τέλος πάντων, εκλ...

Ένας δήμαρχος και τυπικά, πλέον, απών!
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Αφού κόψατε το χέρι σας που ψήφιζε τόσα χρόνια Παντελή, μετά το κόψατε που ψήφισε Νίκο. Κατόπιν κόψατε κι αυτό που ψήφισε Σταύρο (χρόνια του...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Giannisnf
Οντως συμπαθείς αλλά τι έκανε ο οποιοσδήποτε συμπαθής για την πόλη μας αυτά τα χρόνια. Κατόπιν εορτής χρειαζότανε; Επίσης αυτό που ο Γαβ Γα...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: @Ανωνυμος
Στεφος, ο μπαρμπαΧρηστος του 2023....

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Θέλμα (χωρίς Λουΐζ)
Παραιτήσεις της τελευταίας χρονιάς δεν έχουν ιδιαίτερη αξία ούτε πείθουν, χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητείται το ήθος του συγκεκριμένου δημο...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Νηφαλιοτητα
Καλο ειναι παντως καποιοι τοπικοι παραγοντες οταν γραφουν στατους στα σοσιαλ να ειναι σε πληρη νηφαλιοτητα κυριολεκτικη και μεταφορικη....γι...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανωνυμος
@Γονιος Όλοι οι πρόεδροι και όχι μόνο, των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας πασχίζουν για την άθληση όλων των παιδιών , αγοριών και κορι...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: @Αλλά... αυτοί είστε... (09/09/2022 15:42)
Σωστο. Αφελης τελικα ο συμπαθης Αποστολος, χωρις καν να εχει γνωστοποιησει στους υποψηφιους του την "γραμμη του" στα πιο καυτα θεματα, προσθ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ανώνυμος
Οι παραιτήσεις έχουν αξία στο σωστό χρόνο. Τώρα είναι κλάϊν μάϊν που λένε....

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανώνυμος
@Μ. Τ. (09/09/2022 16:53) Δεν χρειάζεται βιογραφικό ο Τζέλης. Φωτογραφήθηκε μία φορά με τις παλιοσειρές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό αρκεί. ht...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Ανώνυμος
Ο Γατσούλης την είχε την ευκαιρία του όταν εκλέχτηκε με τον Αδαμόπουλο και φαινόταν ότι θα είναι ο Νο2 και μελλοντικά Νο1 της κεντροδεξιάς π...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Ι.Μ.Π.
Απολύτως αναμενόμενα όλα αυτά τα φαινόμενα διάλυσης. Μια "παράταξη" που στήθηκε τσαπατσούλικα, χωρίς αρχές, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, μια ν...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: ΚΑΠΠΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΈΔΕΙΞΕ Ο ΒΟΥΡΟΣ....ΚΑΙ Η ΠΑΡΆΤΑΞΉ ΤΟΥ...🍷στην υγεία σας ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Πολύ αργά για δάκρυα
Πολύ αργά για επίκληση της ηθικής και των αρχών. Η κακή μέρα είχε φανεί από το δεύτερο μόλις χρόνο. Αλλά ήταν ωραίες τότε οι αντιδημαρχίες ...

Επίσημη η διάλυση της παράταξης Βούρου- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος- Ακολουθούν κι άλλοι
Xρήστης: Αλλά... αυτοί είστε...
@ 18:29 Δεν σε αδικώ που βλέπεις παντού τον Τομπούλογλου. Αυτόν φοβάστε ότι θα σας ρίξει. Να είσαι βέβαιος ότι οι φόβοι σου θα γίνουν τελι...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©