Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης 24, 25, 26 Σεπτεμβρίου 2016 « ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ , 94 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» στον προαύλιο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας.
Στο χαιρετιστήριο μήνυμα του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συνδέσμου Χρήστος Τριανταφύλλου παρουσίασε τους συνεργάτες του, Χαρά Καμπέρη, Χρήστο Κοπελούσο, Βασίλη Γεωργιάδη, Γιάννη Τομπούλογλου, Σοφία Αλεφραγκή, Σοφία Γαλάνη, Στελλίνα Αντουλινάκη, Νούλη Βαλάκου, Μίνα Μαριολή, Δημήτρη Ιωακειμίδη.
Τιμούμε και φέτος, 94 χρόνια μετά, τους προγόνους μας που μαρτύρησαν και πέθαναν, ή έγιναν πρόσφυγες.
Τα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής, την οποία η διεθνής πολιτική, που ποτέ δεν είχε ως επίκεντρό της τον άνθρωπο, αλλά και τα λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων, προκάλεσαν.
«Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού» έχει πει η μεγάλη φίλη του Συνδέσμου Μικρασιατών, μικρασιάτισσα και η ίδια, Ελένη Αρβελέρ, εκτιμώντας πως η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα μετά το 1453, ήταν το 1922».
Οι πληγές της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας δεν έκλεισαν. Αιμορραγούν. Και πρέπει να αιμορραγούν, γιατί οι μνήμες δεν σβήνουν. Και δεν πρέπει να σβήνουν, όχι για λόγους μνησικακίας, αλλά για λόγους διατήρησης της Εθνικής Συνείδησης, που σήμερα είναι αναγκαία περισσότερο παρά ποτέ.
Γιατί επιχειρείται η λήθη, όπως επίσης και η υποβάθμιση της τραγικότητας της Μικρασιατικής Καταστροφής. Μιλάμε για αριθμούς σφαγιασθέντων πατέρων μας, και όχι για αριθμούς ψηφοφόρων μας. "Άλλο να ξέρεις Ιστορία, άλλο να κάνεις ιδεολογία" απάντησε η Αρβελέρ στη Ρεπούση.
Η σφαγή της Σμύρνης συγκλόνισε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, ακριβώς επειδή υπήρξε τεράστιο πλήγμα, όχι μόνο του Ελληνισμού, αλλά ολόκληρου του Δυτικού Πολιτισμού. Οι απόγονοι των κατοίκων της γης της Ιωνίας, που έφερε τον πολιτισμό στο Δυτικό κόσμο, αφανίστηκαν και σφαγιάστηκαν από εκείνους που ευεργέτησαν, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τους Τούρκους ως τους πρόθυμους εκτελεστές τους.
Σαν να μην έφταναν αυτά, υπό την πίεση των Μεγάλων Δυνάμεων, το 1930, η ελληνική κυβέρνηση σχεδόν χάρισε στο τουρκικό δημόσιο τις περιουσίες τουλάχιστον ενάμιση εκατομμυρίου Μικρασιατών Ελλήνων. Μια απροκάλυπτη ληστεία, με τη συγκατάθεση της Κοινωνίας των Εθνών.
Η Μικρασιατική Καταστροφή έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι απλώς μια προσφυγιά, που μπορεί να γίνει αντικείμενο προσομοίωσης με την κάθε άλλη περίπτωση προσφυγιάς στην ιστορία.
Χωρίς την Μικρασιατική Καταστροφή δεν θα ήταν στα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα ρυθμιστές της περιοχής οι μωαμεθανοί Τούρκοι, αλλά οι χριστιανοί Έλληνες και θα εξακολουθούσε η περιοχή να γεννά πολιτισμό, όπως τόσους αιώνες πριν.
Και το γεγονός ότι σφαγιάστηκαν και εκδιώχθηκαν χριστιανοί έχει τεράστια σημασία, ίσως τη μεγαλύτερη από όλα τα άλλα.
Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι μια ηρωική ιερή σελίδα, βαθύτατα πολιτική μεν, αλλά όχι κομματική. Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να διαφυλαχθεί η επαφή της με τον μικροκομματισμό και την πολιτικάντικη εκμετάλλευση.
Πρέπει να διαφυλαχθεί ως η πιο μαύρη σελίδα του αρχαίου ελληνισμού, του βυζαντίου και της σύγχρονης ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Ως μια υπόθεση του χριστιανισμού και του ανθρωπισμού.
Οι Τούρκοι αρνούνται σήμερα τη σφαγή του 1922. Τη σφαγή Ελλήνων και Αρμενίων. Και στα ντοκουμέντα απαντούν με αόριστες αναφορές στις αναπόφευκτες στιγμές του πολέμου. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Η συμφορά της Μικράς Ασίας ήταν μοναδικό και συγκλονιστικά ιστορικό αποτρόπαιο γεγονός. Ένα έγκλημα.
Και το περιεχόμενό της αυτό, πρέπει να διαφυλάξουμε αναλλοίωτο. Πρέπει να φροντίζουμε εκείνοι που το προκάλεσαν να ντρέπονται για αυτό όσο υπάρχει Ιστορία. Μόνο έτσι θα τιμήσουμε εκείνους τους νεκρούς μας, μόνο έτσι θα αποτρέψουμε νέες προσφυγιές και σε εμάς και σε άλλους λαούς.
Και ας θυμόμαστε τα λόγια με τα ο οποία ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος χαιρέτισε τον πρώτο μετά τον Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομο Σμύρνης τον νέο Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο κατά την πρόσφατη χειροτονία του:
είπε ο Πατριάρχης του γένους μας προς τον νέο Μητροπολίτη της Σμύρνης:
«Καθώς θα περπατάς στην Πόυντα, στην ξακουστή παραλία της Σμύρνης στο ΚΑΙ, με τις τραγικές αναμνήσεις των αιματοβαμμένων νερών της προκυμαίας, της παραλίας της σφαγής και του πόνου και όχι ασφαλώς του συνωστισμού
– άπαγε της βλασφημίας –
και θα ακούς τους θρήνους της απελπισίας και την απόγνωση εκείνων των πατέρων και αδελφών μας με τον μπόγο στο χέρι, μεταξύ ζωής και θανάτου, οι οποίοι τώρα, περιβεβλημένοι με λευκές στολές, βρίσκονται όλοι στο Παράδεισο – από τον επίγειο παράδεισο της Σμύρνης στον επουράνιο.
θα θυμάσαι και θα αναπολείς το παρελθόν, αλλά θα κοιτάζεις μπροστά τώρα τα αναμμένα κεριά κατά τον Αλεξανδρινό Κωνσταντίνο Καβάφη.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, η φετινή επέτειος 94 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή και την σφαγή της Σμύρνης, είναι ένα νέο ξεκίνημα, γιατί η Σμύρνη μας, η πατρίδα της καρδιάς μας απέκτησε και πάλι τον θρησκευτικό της ηγέτη.
94 χρόνια μετά, η Σμύρνη ξανά έχει Έλληνα χριστιανό ορθόδοξο Δεσπότη
Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσιάσαμε το βιβλίο της Ευφροσύνης Κακογιαννάκη - Λιβανίου "ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ", την παρουσίαση έκανε η εκπαιδευτικός Κωνσταντίνα Σόγια.
Η Ευφρόσυνη Κακογιαννάκη σε αυτό το βιβλίο μοιράστηκε μαζί μας, την ιστορία της οικογενείας της. Την οδύσσεια μιας οικογένειας μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας από τα ευτυχισμένα χρόνια της γιαγιάς Φιλιώς στην αλησμόνητη, αγαπημένη πατρίδα τους, τη Σμύρνη και φτάνοντας μέχρι το τέλος της ζωής της.
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση - πρώτη προβολή - της ταινίας μικρού μήκους " Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" της Κωνσταντίνας Σόγια και του Βαγγέλη Παπαευαγγελίου. Η συγκεκριμένη ταινία, είναι μια αποκλειστική παραγωγή του Συνδέσμου. Θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε σήμερα σε πρώτη προβολή και θα ακολουθήσει η διάθεσή της σε ιδρύματα, συλλόγους και μουσεία.
Από το Σύνδεσμο, λένε: Είχαμε την χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε για την υλοποίηση αυτής της παραγωγής, με ένα εκλεκτό μέλος του Συνδέσμου μας την εκπαιδευτικό Κωνσταντίνα Σόγια και τον αξιόλογο φίλο του Συνδέσμου μας Βαγγέλη Παπαευαγγελίου.
Η εκδηλώσεις της πρώτης μέρας έκλεισαν με την ομιλία - παρουσίαση "ΜΝΗΜΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ" με αναφορά - ομιλία του συμπολίτη μας Δημοσιογράφου Ηλία Καβαλλίερου. Ο διακεκριμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος Κυριάκος Διακογιάννης, ο οποίος όπως διαπιστώνεται στο σχετικό φωτογραφικό μας υλικό, αν και προσήλθε με σκοπό να μιλήσει για τον φίλο και κουμπάρο του Στέλιο Καζαντζίδη, δυστυχώς λόγω αιφνίδιας αδιαθεσίας του αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
Έγινε η προβολή ειδικού αφιερώματος- ντοκιμαντέρ στον Στέλιο Καζαντζίδη με αποσπάσματα από την ζωή του και τα τραγούδια του.
Ο Σύνδεσμος απένειμε τιμητικές διακρίσεις στην μικρασιάτισσα κα μέλος του Συνδέσμου μας Ευφροσύνη Κακογιαννάκη για την συμβολή της στη προβολή και προώθηση της Μικρασιατικής Παράδοσης και στον πρόσφυγα τραγουδιστή Στέλιο Καζαντζίδη για την σημαντική του συμβολή στον Πολιτισμό.
Την δεύτερη ημέρα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, ο Σύνδεσμος τίμησε τους ανθρώπους αυτούς που ξαναέφεραν την ελπίδα και έχτισαν τη νέα μας πατρίδα μέσα από τα συντρίμμια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Φέτος το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύνδεσμου Μικρασιατών απένειμε τιμητική διάκριση στον "Νονό" της πόλης μας Πάνο Διαμαντόπουλο.
Η ηθοποιός Εύη Καμπίτση που έκανε και την παρουσίαση των εκδηλώσεων της συγκεκριμένης ημέρας, είπε εκ μέρους του Συνδέσμου Μικρασιατών για τον Πάνο Διαμαντόπουλο.
Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνος "Οι αλησμόνητες Πατρίδες" με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να τιμήσει τον άνθρωπο που έδωσε το όνομα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία δημοτική αρχή αλλά ούτε και οποιοσδήποτε φορέας της πόλης μας δεν σκέφτηκε να τιμήσει τον "νονό" της Νέας Φιλαδέλφειας, που κατοίκησε εδώ για πολλά χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και εδώ άφησε την τελευταία του πνοή...
Η περιοχή που βρίσκεται σήμερα η Νέα Φιλαδέλφεια πριν το 1924 ονομαζόταν Ποδονίφτης. Στον «Ποδονίφτη» πριν την έλευση των προσφύγων (μετά το 1927) στην περιοχή, ζούσαν περίπου 19 κάτοικοι το 1897 (αγροτικές οικογένειες) και 110 το 1920. Ολόκληρη η περιοχή ήταν ένας αγρότοπος, μια ήσυχη καταπράσινη περιοχή με πολλά δέντρα και ρέματα.
Για την ονομασία της Νέας Φιλαδέλφειας και τον χρόνο που αυτή δόθηκε στον «Ποδονίφτη» δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία. Εικάζεται ότι ήταν το 1924. Το μόνο βέβαιο είναι ότι νονός της ήταν ο Πάνος Γ. Διαμαντόπουλος, διακεκριμένος νομικός και βουλευτής. Εξελέγη για πρώτη φορά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1924 και κατάφερε να επιβάλλει το «Νέα Φιλαδέλφεια» και αργότερα να γίνει και η επίσημη ονομασία της πόλης μας.
Ποιός ήταν όμως ο Πάνος Διαμαντόπουλος, αυτός ο εξέχων Μικρασιάτης Πρόσφυγας;
Γεννήθηκε το 1892 στη Φιλαδέλφεια της Μικράς Ασίας ( Alasehir στα τούρκικα). Ο πατέρας του ήταν ο Τζώρτζης (Γιώργος) Διαμαντόπουλος και η μητέρα του η Μελισσινή (Μέλη) το γένος Σαραντίδη. Είχε τρία αδέλφια μικρότερά του, τον Σαράντη, τον Τάσο και τον Γιώργο.
Ο Πάνος Διαμαντόπουλος, μετά το διωγμό (το 1922), εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ανέπτυξε μεγάλη δράση, ως δικηγόρος, για τα δικαιώματα των προσφύγων . Τον Ιούλιο του 1923, η Ιερά Μητρόπολη Φιλαδελφείας εξέλεξε τον εξέχοντα αυτόν πρόσφυγα αντιπροσωπευτικό μέλος της «Επαρχίας παρά την Κεντρική Μικρασιατική Επιτροπή». Η ανακοίνωση της εκλογής του αυτής έφερε την εξής υπογραφή: «Όλως πρόθυμος εν Κυρίω ευχέτης ο Φιλαδελφείας Ευγένιος» (υπέρτιμος και έξαρχος).
Έζησε με την οικογένειά του, την Αθηναία γυναίκα του Ευγενία (Κική) Κρανιώτη και την κόρη του Θεοδώρα (Πούπε), στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η κόρη του παντρεύτηκε τον αξιωματικό του στρατού Γιώργο Βασιλειάδη και απέκτησε τρία εγγόνια. Την Ελλάδα (Νινέλα), τον Παναγιώτη (Πάνο) και τον Κωνσταντίνο (Κωστή).
Αυτόν το άνθρωπο τιμούμε σήμερα, εμείς οι απόγονοι των Μικρασιατών Προσφύργων, που κατοικούμε στη Νέας Φιλαδέλφεια. Τιμούμε τις ρίζες μας, τιμούμε τον άνθρωπο που μαζί με τις αναμνήσεις του "ζωντάνεψε" σ αυτήν την γωνιά της Αττικής γης, την πατρίδα του, την Φιλαδέλφεια της Μικράς Ασίας και έδωσε στην πόλη μας την ονομασία Νέα Φιλαδέλφεια. Ευχαριστούμε την οικογένειά του που εξακολουθεί ένα μεγάλο τμήμα της να ζει στην πόλη μας και που δέχθηκε με συγκίνηση να διοργανώσουμε αυτήν την τιμητική εκδήλωση για τον Πάνο Πάνο Διαμαντόπουλο, την Νινέλα Βασιλειάδη, την λογοτέχνη-συγγραφέα Μελίατα Διαμαντοπούλου Αδάμ που μας έδωσε στοιχεία για τον Μεγάλο τιμώμενο πρόσφυγα Πάνο Διαμαντόπουλο και την παριστάμενη κ. Αναστασία Διαμαντοπούλου.
Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο ανιψιός του Αναστάσιος Διαμαντόπουλος. Την απονομή έκαναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστος Τριανταφύλλου και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστος Κοπελούσος.
Συνεχίζοντας την παράδοση απονομής του Αριστείου – Βραβείου «ΦΙΛΙΩ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΥ», δόθηκαν την ίδια μέρα από το Σύνδεσμο τα βραβεία στους αριστούχους μαθητές των Λυκείων της πόλης μας Τις απονομές στους αριστούχους απόφοιτους των λυκείων της πόλης μας έκαναν: ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Πατέρας Παντελεήμονας, η υπ. Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου μας Σοφία Αλεφραγκή, η Πρόεδρος της Εξελεγκτικής επιτροπής του Συνδέσμου μας Νούλη Βαλάκου, ο ταμίας του Συνδέσμου μας Βασίλης Γεωργιάδης, ο υπ. Πολιτιστικών εκδηλώσεων Γιάννης Τομπούλογλου, η υπ. Διαβούλευσης του Συνδέσμου μας Σοφία Γαλάνη, το μέλος του Συνδέσμου μας Μίνα Μαριολή.
Στη συνέχεια οι παρευρεθέντες απόλαυσαν ένα μουσικό ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ από την 33μελή χορωδία του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας "ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ".
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, είπε για την χορωδία:
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρουσιάζουμε σήμερα για πρώτη φορά την χορωδία του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας "ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ", η οποία αποτελείτε από 33 μέλη.
Θέλω να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της με ένα θερμό χειροκρότημα και να έρθουν κοντά μας.
Η χορωδία μας τελεί υπό την αιγίδα του Γιάννη Καλογήρου (μαέστρος και διεύθυνση χορωδίας), Γεώργιο Κουμπανάκη και Λευτέρη Μαυρομάτη.
Η προγραμματισμένη Θεατρική παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Ιωνίας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της παρέλευσης του χρόνου και του προχωρημένου της ώρας. Δόθηκαν εξηγήσεις τόσο από τον Πατέρα Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη, όσο και από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Χρήστο Τριανταφύλλου, ο οποίος ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά και από τους γονείς τους για το θέμα που δημιουργήθηκε, με την υπόσχεση ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για να παρουσιαστεί η αξιόλογη δουλειά των παιδιών του Θεατρικού Εργαστηρίου και του υπεύθυνου - συντονιστή τους Πατέρα Δανιήλ Γκαμουλάκου.
Την τρίτη ημέρα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσιάστηκε, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παναγιάς Βουρλιώτισσας, Πολιούχου και Προστάτιδος Ν. Φιλαδέλφειας, συναυλία "ΧΙΛΙΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ" που την αποτελούσαν δύο ενότητες, η πρώτη ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα στην προσφυγοπούλα Σμυρνιά "ΤΖΕΝΗ ΒΑΝΟΥ και η δεύτερη ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία.
Τραγούδησε η κόρη της μεγάλης τραγουδίστριας Τζένης Βάνου, Αθηνά Ρηγοπούλου με την ορχήστρα της, τον Κων/νο Εμμανουήλ στη κιθάρα, τον Γιώργο Αλμύρα στο μπουζούκι, τον Ιωσήφ Χυδήρογλου στα πλήκτρα και τον Κων/νο Φρατζόλα στον ήχο.
Ο Σύνδεσμος απένειμε τιμητική διάκριση στην μικρασιάτισσα τραγουδίστρια Τζένη Βάνου για την σημαντική της συμβολή στον Πολιτισμό.
Την τιμητική διάκριση παρέλαβε η κόρη της Αθηνά Ρηγοπούλου μαζί με την Γιάννα Βραχνού, αδελφή της Τζένης Βάνου. Την απονομή έκαναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστος Τριανταφύλλου και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστος Κοπελούσος και η υπ. Δημοσίων Σχέσεων Σοφία Αλεφραγκή.
Επίσης ο Πατέρας Παντελεήμων Παπασυνεφάκης δώρισε στην Αθηνά Ρηγοπούλου αντίγραφο της εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια στον Πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μικρασιατών για την πολύπλευρη δραστηριότητα τους.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων κυκλοφόρησε επίσης το 10ο τεύχος του περιοδικού του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας « ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ», σε πολυσέλιδη προσεγμένη έκδοση 40 σελίδων, που διανέμεται ως γνωστόν δωρεάν.
Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών ευχαριστεί θερμά όσους προσέφεραν και συνέβαλαν στην επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων, ιδιαίτερα δε, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη, τους συνηφημερίους του, το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, την νεωκόρο κ. Κατερίνα που μαζί με τους εθελοντές και τις εθελόντριες βοήθησαν. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον συμπολίτη μας - μικρασιάτη, επαγγελματία φωτογράφο, Χρήστο Αμπατζόγλου για το φωτογραφικό υλικό.
Τις τριήμερες εκδηλώσεις του Συνδέσμου παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολιτών μας, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Μεταξύ των παρισταμένων ξεχωρίσαμε τους: Ιερείς των Ναών της πόλης μας τον Πατέρα Πρόδρομο της Αγίας Ευφημίας, τους Πατέρες Νεκτάριο και Μάριο της Κοιμήσεως Θεοτόκου, τον Πατέρα Εμμανουήλ του Αγίου Ιωάννη, τον πρ. Αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Δημόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας Φώτη Τσομπάνογλου, την Αντιδήμαρχο Ψυχικού Ντέζη Κονστάν, τον πρ. Πρόεδρο του 6ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, Κώστα Πλατόπουλο, την Μάρθα Σαμαρά εκπρόσωπο του Γιώργου Κουμουτσάκου, το στέλεχος της ΝΔ Μιχάλη Κουλιζάκο, την Δημοτική Σύμβουλο Αντωνία Αναγνώστου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Αντιοχειτών Κατερίνα Γιαζιτζή. Επίσης παρέστησαν η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Κασσιανή Ελευθεριάδη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ντίνος Κυριαζής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και ατόμων με ειδικές ανάγκες Ρούλα Πατίλη, ο εκπρόσωπος των παλαιών Προσκόπων Κώστα Ιντζεγιάν, ο πρ. Υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Ηλίας Ασημακόπουλος, ο πρ. Υποψήφιος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Χάρης Τομπούλογλου, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντονής, η δημοσιογράφος Δήμητρα Μπαλαρή κ.α














ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: