Η πουριτανική αριστερά, θάβει το κεφάλι της στην άμμο

Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2016 στην κατηγορία Η πόλη  |  31 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Ένα σοβαρό ζήτημα, που νομίζαμε ότι έχει ήδη επιλυθεί για την πόλη, επανήλθε στην τοπική επικαιρότητα με μια ακατανόητη απόφαση της διοίκησης του δήμου. Πρόκειται για τις προδιαγραφές σχετικά με τη λειτουργία οίκων ανοχής στην πόλη. Θυμίζω ότι το θέμα είχε έλθει για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο προ ετών με πρωτοβουλία του τότε προέδρου του σώματος Παντελή Γρετζελιά, ο οποίος υπήρξε και σφοδρός πολέμιος της λειτουργίας τέτοιων οίκων. Η προσπάθεια αυτή είχε αποτύχει τότε, και ένας οίκος ανοχής, που πληρούσε όλα τα νόμιμα προβλεπόμενα, λειτουργούσε κανονικά.

 

Παρακάμπτω, προς το παρόν, τα νομικά ζητήματα της υπόθεσης, όπως το ότι η αίτηση για νέα άδεια στο ίδιο σημείο υπεβλήθη εν όσω διαρκούσαν οι προϋποθέσεις που νομίμως την εδικαιούτο, ή ότι υπέρ της λειτουργίας του απεφάνθη ομοφώνως η σχετική επιτροπή, στην οποία μετείχε και μέλος της δημοτικής πλειοψηφίας. Τα νομικά ζητήματα που εγείρονται θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε εν καιρώ τω δέοντι. Τώρα, πάμε στην ουσία:

 

Η εύκολη απάντηση στο ερώτημα «γιατί δεν θέλετε να λειτουργεί οίκος ανοχής στην πόλη, νόμιμος, ελεγμένος, πληρών όλους τους όρους υγιεινής και ασφάλειας;» είναι η ηθικολογική απάντηση. Μακριά από μας να είναι, κι ό,τι θέλει ας είναι. Ο λαός μας αυτό το λέει με μια λέξη: «στρουθοκαμηλισμός», δηλαδή  βάζουμε το κεφάλι στην άμμο για να μη βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, και πείθουμε τον εαυτό μας ότι αφού εμείς δεν το βλέπουμε, άρα αυτό, δεν υπάρχει. Πόσο περισσότερο να υποτιμήσει κανείς τη νοημοσύνη του πολίτη;

 

Είναι ανάγκη, λοιπόν, να θυμίσω στους κυρίους και τις κυρίες της διοίκησης του δήμου, αλλά και σε όποιον ασπάζεται αυτή την αναχρονιστική και άκρως επικίνδυνη άποψη (θα εξηγήσω γιατί είναι άκρως επικίνδυνη) ότι ζούμε στην Ελλάδα του 2016. Δηλαδή σε μια ανοικτή κοινωνία, που επιτρέπει το μέγιστο βαθμό ελευθερίας στους πολίτες της, υπό την προϋπόθεση της ελευθερίας του διπλανού τους, εννοείται.

 

Μια ανοικτή κοινωνία του 21ου αιώνα, δεν μπορεί να αδιαφορεί –και μάλιστα δια της αυτοδιοίκησης- στην ανάγκη νέων ανθρώπων που δεν έχουν συναισθηματική σχέση, να ικανοποιούν τη γενετήσια ορμή τους. Η επιστήμη δεν την ονομάζει τυχαία «ορμή». Περί ορμής, πρόκειται. Συνεπώς εάν μιλάμε για αληθινά προοδευτικές (κι όχι κατ ‘όνομα ή κατ’ ευφημισμό) πολιτικές, η αναγνώριση αυτής της ανάγκης είναι εκ των ων ουκ άνευ. Άλλωστε αν υπήρχε το οιοδήποτε πρόβλημα, η σχετική δραστηριότητα θα ήταν εκτός νόμου. Δεν είναι, όμως.

 

Δεν είναι, αλλά κινδυνεύει να γίνει εάν επικρατήσει η άποψη της διοίκησης του δήμου, δηλαδή γίνει εκ των πραγμάτων αδύνατη η λειτουργία ενός νομίμου, υπό έλεγχο και πληρούντος όλες τις προϋποθέσεις ατομικής υγιεινής και ασφάλειας οίκου ανοχής. Διότι, ερωτώ απλά: Εάν ένας συμπολίτης μας θέλει να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του, αλλά δεν βρίσκει τρόπο μέσα από όλες τι νόμιμες προδιαγραφές, ερωτώ: θα καταφύγει στην παρανομία; Ή έστω: κινδυνεύει να καταφύγει στην παρανομία; Γιατί λοιπόν η διοίκηση του δήμου, που αποφάσισε ρύθμιση η οποία απαγορεύει τη λειτουργία έστω κι ενός νομίμου οίκου ανοχής, γιατί λέω αυτή η διοίκηση δεν έχει κατορθώσει ως τα σήμερα να κλείσει τους παράνομους, χωρίς ελέγχους υγιεινής και νομιμότητας, άλλους οίκους ανοχής που εδρεύουν στην πόλη μας; Η απάντηση «κάνει προσπάθειες» δεν καλύπτει κανέναν και δεν ενδιαφέρει κανέναν. Το αποτέλεσμα μετράει στην πολιτική, όχι οι προσπάθειες και οι προθέσεις.

 

Και το αποτέλεσμα σήμερα είναι ότι ενώ η διοίκηση δεν έχει καταφέρει να κλείσει τους παράνομους, χωρίς συνθήκες υγιεινής κι έλεγχο από την Πολιτεία οίκους ανοχής της πόλης, εν τούτοις απαγορεύει με δόλο (θα το εξηγήσω) τη λειτουργία του μοναδικού νομίμου οίκου ανοχής που λειτουργεί επί χρόνια στην πόλη μας. Σε τι συμπεράσματα οδηγείται ο αναγνώστης;

 

Περαιτέρω: Πώς μπορεί να αντιδράσει η διοίκηση του δήμου εάν δίπλα (όταν λέμε «δίπλα» εννοούμε ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ) σε ένα σχολείο ή σε μια εκκλησία, λειτουργεί ένας οίκος ανοχής παρανόμως, με κλείσιμο ραντεβού μέσω διαδικτύου, έλεγχο των στοιχείων του πελάτη και «φιλοξενία» του σε διπλανά δωμάτια; Απάντηση: Δεν μπορεί να αντιδράσει με κανένα τρόπο, πρώτον διότι δεν θα το μάθει. Δεύτερον, διότι και να το μάθει, δεν έχει δικαιοδοσία να ασκήσει έλεγχο υγιεινής κλπ. Και τρίτον, διότι ειδικά σε αυτό το πεδίο δράσης, οι παράνομοι διαθέτουν περισσότερους πόρους για τις επιδιώξεις τους. Άρα, ποιο πραγματικό σκοπό υποκρύπτει η δόλια μεθόδευση για παύση της λειτουργίας ενός νομίμου οίκου ανοχής; Ιδού η απορία.

 

Πάμε πιο κάτω: Το κλείσιμο ενός νομίμου (επιμένω στο νομίμου διότι τα θέματα υγιεινής είναι κατά τη γνώμη μου κεφαλαιώδη σε αυτή την περίπτωση) οίκου ανοχής στην πόλη, πρέπει –ξέρω πολύ καλά τι γράφω- να ανησυχήσει πολύ τουλάχιστον τους γονείς κοριτσιών που ζουν και κινούνται στους δρόμους και στα στενά της πόλης μας. Όταν σε κάποιον αρνείσαι την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής, δεν έχει πολλούς δρόμους: ή υποκριτικά θα διεκδικήσει μια συναισθηματική σχέση, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, ή θα αναζητήσει αυτή την ικανοποίηση με πιο... επιθετικό τρόπο. Κανείς από όλους εμάς που έχουμε μικρά κορίτσια στις οικογένειες μας δεν ανέχεται ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο. Εκτός εάν η διοίκηση του δήμου είναι εναντίον και του προγαμιαίου έρωτος. Να μας το πεί, για να τραγουδάμε μαζί της "να το πάρεις το κορίτσι"...

 

Να συνεχίσω; Κανείς από τη διοίκηση του δήμου δεν κινείται μετά τις 7-8 το βράδυ επί της Πατησίων; Εκεί από όπου περνούν τουλάχιστον οι μισοί συμπολίτες μας από και προς τη δουλειά τους ή την κοινωνική τους ζωή; Δεν έχει δει τις παράνομες έγχρωμες νεαρές, καταμεσίς του δρόμου, έτοιμες να ικανοποιήσουν κάθε ενδιαφερόμενο; Χωρίς ελέγχους, χωρίς κανόνες υγιεινής, χωρίς πιστοποιητικά. Όλη η πόλη τα βλέπει. Η διοίκηση του δήμου ακόμα το κεφάλι στην άμμο έχει θαμμένο; Θέλει να επεκταθούν ως την πόλη μας; Τότε θα... ανησυχήσει; Μα, τότε θα είναι αργά, κύριοι και κυρίες...

 

Και τέλος: Αυτή η πουριτανική αριστερά, τι σχέση έχει, αλήθεια, με την αριστερά της ανοχής, των ατομικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειοψηφιών;

 

Προς το παρόν, θα σταματήσω εδώ. Αλλά θα επανέλθω, σίγουρα...

Γράψτε την άποψή σας

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ... (28/07/2016 10:39)

ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ....ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ.

ΔΙ ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ. (28/07/2016 10:41)

οταν μιλάς την καλιαρντή γλώσσα τι να τους κάνεις τους οίκους ανοχής;

Διαμαντής (28/07/2016 10:51)

@10.39
Μαύρες Βουλγάρες; Όπως λέμε ξανθοί από το Σουδάν; Ώπα !

Νικόλας (28/07/2016 10:59)

Νέοι ανθρωποι με μυαλά γερασμένα. ότι και να πούμε,είναι λίγο. καλή λευτεριά στα παλικάρια! διάβασα βέβαια οτι η ευτυχία δεν θέλει γκέι μπάρ. ας της πεί κάποιος ότι δεν έχουμε στην πόλη.

Κάλχας. (28/07/2016 11:11)

Κάτι πας να πείς βρέ Διαμαντή μου,αλλά μπερδεύεις το κίτρινο με το μαύρο,τη λογική με το φόβο και το αποτέλεσμα ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ. Πάρτο πάλι απο την αρχή.

Διαμαντής (28/07/2016 11:40)

@11.11
Δεν θα σου συνιστούσα να κάνεις το ίδιο. Όσες φορές κι αν το πάρεις από την αρχή, τα ίδια θα καταλάβεις. Οπότε, άστο...

ανώνυμος (28/07/2016 12:33)

Κύριε Διαμαντή οι ηθικολόγοι της πόλης μας δεν έχουν δει ότι στη πλατεία εδώ και καιρό έχει αρχίσει ο αγοραίος έρωτας???????? που ζουν?? ο νόμμιμος τους ενοχλεί??????????? στην οδό Σκρά ο παράνομος δεν τους ενοχλεί??????????

pouritanos (28/07/2016 12:38)

Εντάξει η αριστερά είναι πουριτανική και ψήφισε ό,τι ψήφισε. Η δεξιά είναι υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και υπερασπίστηκε με τέτοιο σθένος το "δικαίωμα" της κυρίας που διατηρεί τον "νόμιμο" οίκο, ή απλά τα παίρνει, όπως περίπου καταγγέλθηκε από σύμβουλο της αντιπολίτευσης; Καλή η θεωρητική συζήτηση, αλλά στο συμβούλιο ακούστηκαν πράγματα και θαύματα. Αυτά δεν σας τα μετέφερε κανείς κ. Σεϊτανίδη;

aristeros (28/07/2016 12:50)

Ας πούμε ότι κάποιοι αριστεροι είναι πουριτανοί και γι αυτό δεν θέλουν στην πόλη τους να υπάρχουν μπ... νόμιμα ή παράνομα. Οι δεξιοί είναι τόσο... απελευθερωμένοι που ανέχονται τους καταδικασμένους για βαριά αδικήματα να εμφανίζονται τιμητές των πάντων, να εκδίδουν εφημερίδες, να παρεμβαίνουν στη ζωή της πόλης;
Η αλήθεια είναι σε ένα λαϊκό τραγούδι: "για τα λεφτά τα κάνεις όλα". Η ηθική είναι το κερασάκι που ο καθένας το βάζει όπου νομίζει. Άλλος ενοχλείται από την "πουριτανική αριστερά" κι άλλος από την εκμετάλλευση των ατομικών δικαιωμάτων των εκδιδόμενων προσώπων, που πολλάκις τυγχάνει να είναι θύματα τράφικινγκ και δούλοι κυκλωμάτων.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/07/2016 12:55)

@12.38
Εάν υπάρχουν στοιχεία, ή υποψία στοιχείων, πρώτοι εμείς θα τα φέρουμε στο φως και στη δημοσιότητα. Μπορεί να μας τα στείλει ο οιοσδήποτε. Από κει και πέρα, ο καθένας σε ένα συμβούλιο μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ξέρετε τι αερολογία έχει ακουστεί σε αυτό το συμβούλιο; (αλλά και σε προηγούμενα;)

Επί των συγκεκριμένων που τίθενται στο παραπάνω άρθρο, υπάρχει απάντηση; Πέραν αυτού, αναμένουμε στοιχεία για τις καταγγελίες, αλλιώς είναι άλλη μια προσπάθεια στρεψοδικίας από την επικίνδυνη και άκρως αντιδραστική απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία -δηλαδή η διοίκηση του δήμου.

Αυτά.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/07/2016 13:11)

@12.50
Πρώτη διόρθωση: όχι νόμιμα ΚΑΙ παράνομα. ΔΕΝ θέλουν νόμιμα και ΔΕΝ κλείνουν παράνομα. Έχει διαφορά.

Δεύτερη διόρθωση: Κανείς δεν ανέχεται τίποτα. Όποιος στερείται δικαιωμάτων από τη Δικαιοσύνη, δεν δικαιούται βάσει νόμου να ασκεί αυτά τα δικαιώματα. Μια απλή μήνυση, αρκεί. Από την άλλη, όποιος δικαιούται να ασκεί δικαιώματα, δεν νοείται να τον εμποδίζει ουδείς με αστυονιμκά μέτρα. Η κοινωνική απαξία, η οποία άλλωστε ευρέως επιχειρείται, είναι άλλο πράγμα. Αλλά για να ασκήσεις δικαίωμα, πρέπει να μην εμποδίζεσαι από το νόμο. Σαφές;

Ωραία. Και τώρα, επί των θεμάτων που θέτει το άρθρο θα μας πείτε κάτι; Ή όχι;

Νίκος (28/07/2016 13:43)

Δεν είναι πουριτανοί κε Διαμαντή και κυριως δεν είναι αριστεροί.

Υποκριτές μικροαστοί είναι που εχουν ονοματισει τους ευατούς τους ''αριστερούς επαναστάτες'' ενω στην πραγματικοτητα είναι μικραστοί μπαχαλακηδες.

Ποιοι αριστεροί? Καραακροδεξιοί της κακιάς ώρας (28/07/2016 15:21)

Για ποιους αριστερούς μιλάμε?

Γι' αυτούς που στα λόγια και για το θεαθήναι υπερασπίζονται ομάδες όπως οι ομοφυλόφιλοι και στηρίζουν τα gay parades για να καρπωθούν δήθεν ανθρωπιστική υπεραξία ενώ την ίδια ώρα τρολάρουν με καλιαρντά και χλευάζουν την LGBT κοινότητα στο facebook?

Γι' αυτούς τους... «αριστερούς» μιλάμε?

#sas_pirame_xampari

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/07/2016 15:44)

@15.21
Α ώστε έτσι; ότι δεν μας αρέσει το βαπτίζουμε δεξιό, ακροδεξιό, ημιδεξιό και δεξιοδεξιό, κι ό,τι είναι ωραίο, ουμανιστικό, προοδευτικό και ευπρεπέ το βαπτίζουμε αριστερό; Έτσι τόχουμε;

Εμένα να με συγχωρήσετε, αλλά πιστεύω τους διοικούντες το δήμο. ΑΥΤΟΙ είναι οι αριστεροί. Κι ΑΥΤΑ είναι τα έργα τους.

Galazios (28/07/2016 16:32)

Η δεξιά υποεκπροσωπείται στο δημοτικό μας συμβούλιο δύο άντε τρεις (σε σύνολο 33) να έχουν το θάρρος εκεί μέσα να δηλώσουν δεξιοί, κεντροδεξιοί ή φιλελεύθεροι. Και για αυτό φταίμε φυσικά και όλοι εμείς οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι της πόλης.

pouritanos (28/07/2016 16:53)

Τα συγκεκριμένα που γράφετε στο άρθρο σας νομίζω ότι απαντήθηκαν στη συνεδρίαση από αρκετούς σύμβουλους και το δήμαρχο. Προφανώς διαφωνείτε. Εσείς χαρακτηρίζετε πουριτανούς τους διοικούντες που αρνούνται να υποκύψουν στην τρέχουσα λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων (και των ανθρώπων). Οι οίκοι ανοχής δεν είναι λύση για κανενός είδους πρόβλημα, αντίθετα είναι η γενεσιουργός αιτία για πολλά προβλήματα, όπως η εκμετάλλευση γυναικών κ.λπ. Το επιχείρημα της νομιμοποίησης απαντήθηκε στο συμβούλιο: η νομιμοποίηση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ δεν έλυσε το θέμα της παράνομης οπλοφορίας, αντίθετα έκανε τη χώρα ένα απέραντο οπλοστάσιο.
Αυτά για να μη λέτε ότι στρεψοδικώ. Αλλά όχι και αερολογίες όσα ακούστηκαν στη συζήτηση του ΔΣ: παράνομη απόφαση, νόμιμο "σπίτι" με ιδιοκτήτη που έχει σχέσεις με δημόσιους παράγοντες κ.λπ. Κάντε ρεπορτάζ, θα βγουν λαυράκια.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/07/2016 17:03)

@16.53
Τότε γιατί δεν λενε στους συντρόφους τους του ΣΥΡΙΖΑ να απαγορεύσουν δια νόμου τους οίκους ανοχής; Τέτοια μυωπία, πια; Δεν βλέπετε ότι η κατάργηση νομίμων οπίκων ανοχής πολλαπλασιάζει τους παράνομους; Στην πόλη μας δεν ζείτε; Πήγατε στη Σκρα να δείτε; Στην εθνική οδό, πήγατε; Για ποια κατάργηση της εμπορευματοποίησης μιλάτε; πού ζείτε; Στην Πατησίων κινείστε απόγευμα- βράδυ; ή όχι;

Ασφαλώς στρεψοδικείτε. Ζητήστε από τη δημοτική Αρχή να απαιτήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τους οίκους ανοχής. Αλλιώς μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ υποκρισία, που δεν ξέρω τι κρύβει από πίσω...

asafes (28/07/2016 17:08)

@13.11
Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Ποια δικαιώματα, ποια εμπόδια; Για το Χάρη μιλάτε; Έχει στερηθεί κανένα δικαίωμα ο κατάδικος; Δεν είναι κατάδικος; Θα μας τρελάνετε. Εσείς οι δεξιοί έχετε ένα πρόβλημα να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο κ. είναι ήδη καταδικασμένος σε β΄ βαθμό και επιχειρεί αναίρεση της καταδίκης του. Στο μεσοδιάστημα προσπαθεί να αποκτήσει πολιτικά ερείσματα. Και όσοι κάνουν ότι δεν βλέπουν την κατάστασή του και το τεράστιο ηθικό (ανήθικο) βάρος της πράξης για την οποία καταδικάστηκε του προσφέρουν κάλυψη. Σε αυτόν και τον συν-κατάδικο που εσχάτως έγινε εκδότης και σκορπά αισχρές συκοφαντίες.

Α (28/07/2016 17:18)

Θέλουν να κλείσουν τον οίκο ανοχής οι πουριτανοί αριστεροί γιατί βλάπτει την αισθητική τους και εμένα βλάπτει την αισθητική μου η στρούγκα ,εκεί τι θα κάνουν οι προύχοντες της πόλης μας?ο μεν οίκος ανοχής είναι νόμιμος και πληρώνει τα πάντα και τον οίκο των αναρχοάπλυτων τον πληρώνουμε όλοι εμείς .Ας μου απαντήσουν ποιος πληρώνει το ρεύμα και το νερό στη στρούγκα και στο διπλανό μαγαζάκι??????????????ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ .

Παλαιοπασοκ και αριστερα (28/07/2016 17:34)

Για ποια αριστερα μιλαμε; Οι μισοι στην διοικηση παλαιοπασοκοι ειναι σαν την αντιπροεδρο με το περιφημο λογυδριο που εβγαλε χτες. Οι αλλοι μισοι οντως ειναι αριστεροι..αλλα σαματις και τι ειναι η αριστερα; Μια συντηρηση πιο μεγαλη και απο την φορμολη. Οποτε καμια εκπληξη.

Ποιοι αριστεροί? Καραακροδεξιοί της κακιάς ώρας (28/07/2016 17:38)

Ε ναι κύριε διαχειριστά της "αλήθειας".
Που είναι το περίεργο?
Γιατί εξανίστασθαι?
Μορφωμένος άνθρωπος είστε κι αυτά θα έπρεπε να τα ξέρετε.
Ο ένας χώρος, αυτός της αριστεράς, είναι με τον άνθρωπο.
Ο άλλος, της δεξιάς, είναι με τις αγορές και το χρήμα.
Αυτά τα γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά.
Πάντως, αν οι ενστάσεις της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία των οίκων ανοχής είναι στη βάση ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να είναι προϊόν εμπορευματοποίησης, μαζί τους κι εγώ.

pouritanos (28/07/2016 17:57)

Επειδή το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του, ή η αστυνομία, ή δεν ξέρω ποιος άλλος, ε, ας δώσει ο δήμος άδειες σε νόμιμους οίκους ανοχής. Σπουδαία λογική. Εγώ θα έλεγα ότι με την ίδια λογική θα πρέπει να νομιμοποιήσουμε και τους παράνομους για να τους ελέγχουμε.
Μην ψάχνετε τί κρύβεται πίσω από την δήθεν υποκρισία της δημοτικής αρχής, αλλά πίσω από την ένθερμη υποστήριξη στους οίκους ανοχής. Μήπως είναι πολλά τα λεφτά; Μήπως κάποιοι βγάζαν το... μισθό τους εκδίδοντας άδειες οίκων ανοχής και με παράνομες αποφάσεις, ή αφήνοντας την "επιχειρηματικότητα" της πόλης να παρανομεί, ή να αυθαιρετεί; Λέω μήπως;
Για όσους είμασταν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι πολύ καθαρό τι συμφέροντα φανερά και κρυφά παίζονται στην πόλη. Ας αποφασίσει και ο τοπικός τύπος να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις για να αλιεύει ειδήσεις και να μην αρκείται στα σχόλια που μεταφέρουν προφανώς κάποιοι.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. (28/07/2016 18:45)

ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ,ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???????????

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/07/2016 19:13)

@17.38
Προχώρα όπως είσαι. Ρούπι μην αλλάξεις. Ντουγρού.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (28/07/2016 19:16)

Είπα να το σταματήσω εδώ, αλλά τη θέλετε την αναρτησούλα σας κύριοι της διοίκησης. Γιατί, προφανέστατα εσείς επιχειρηματολογείτε εδώ μέσα. Υπάρχει κανένας πολίτης στα συμβούλια; Κανείς! Άρα; Θα απαντήσω "κορπορατίστικα" για να μιλήσω τη γλώσσα σας.

@17:38 (28/07/2016 19:26)

Μπα σε καλο σου,μας εκανες και γελασαμε απογευματιατικα..Η αριστερα , λεει, με τον...ανθρωπο..

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

pouritanos (28/07/2016 19:54)

Τη "γλώσσα μας" δεν ξέρω αν την μάθεις, αλλά για να μην ψάχνεις, χθες υπήρχαν πολίτες σαν και μένα στο συμβούλιο. Δεν τους είδαν αυτοί που σου μετέφεραν την είδηση; Όσο και να μην σου αρέσει, υπάρχουν κάποιοι που παρακολουθούν τα συμβούλια και ακόμα περισσότεροι που συμφωνούν με όσα προτείνει η διοίκηση.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί έχεις τόσο μένος στις απόψεις που εκφράζεις; Δημόσια τοποθετείσαι, δέχεσαι και κριτική. Πού είναι το κακό; Χαλάρωσε λίγο και προσπάθησε να συνηθίσεις ότι στη διοίκηση του δήμου εκπροσωπούνται απόψεις που είναι αντίθετες με αυτά που πιστεύεις εσύ. Εκτός κι αν δεν είναι ιδεολογικό το θέμα, αλλά κάτι άλλο.
Α και για να μην ξεχάσω. Επικίνδυνη και άκρως αντιδραστική η απόφαση του Δήμου; Νόμιμη είναι; Για ρώτα τον κύριο της αντιπολίτευσης που φώναζε χθες λες και του έκλειναν το... σπίτι

Συνονόματος (28/07/2016 21:56)

Μπράβο Διαμαντή, συνυπογράφω!
Μήπως κάνουν κόλπα - ναζάκια για να ανεβάσουν το "κασέρι";

Διαμαντής (28/07/2016 22:55)

@19.54
Κανένα μένος. Λέω τη γνώμη μου και την τεκμηριώνω με επιχειρήματα. Κι όσο δεν παίρνω απαντήσεις, επιμένω.

Τώρα, για τα συμβούλια, ποιον νομίζεις ότι κοροϊδεύεις; Μέχρι πριν 2 συνεδριάσεις εκεί ήμασταν. Ή δημοτικός σύμβουλος είσαι ή στο στενό- στενότατο περιβάλλον της διοίκησης. Μην με περνάς για χαζό, είναι κρίμα.

Λοιπόν; Θα θέσετε στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΛΑΕ τη θέση σας για πλήρη εξάλειψη των οίκων ανοχής; Αφού η θέση είναι τόσο... προοδευτική, θα την υιοθετήσουν σίγουρα. Λοιπόν;

@pouritanos (29/07/2016 01:47)

Δεν παίζει να μην είσαι δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα της διοίκησης! Εκτίθεστε!!!

Ανώνυμος (29/07/2016 07:28)

Βλέπω τον πρόεδρο του σωματείου να ανεβάζει πανώ στο δημαρχείο με σύνθημα:
"Τα μπουρδέλα κρατικά να πηδά η εργατιά"

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Δεν ξέρετε ή κάνετε πως δεν ξέρετε κύριοι του Αττάλου;

Εκεί, στον «Άτταλο», έχετε ακούσει τίποτα για τον covid-19;

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μας διορθώνει- Κι εμείς του απαντούμε

Τιμή μας, να μάς υβρίζουν οι γυρολόγοι της πολιτικής

Δύναμη Πολιτών: Παρωδία Δημοκρατίας οι δημαιρεσίες

Αδιαφορία του δήμου για self test στα σχολεία - Οργή γονέων

Ο δήμαρχος που γράφει τους νόμους στα παλιά του τα παπούτσια (και το δείχνει)

Υβριστικά συνθήματα εναντίον του Μητσοτάκη παρουσία Βούρου- Καμία αντίδραση του τουρίστα δημάρχου

Τεράστια γκάφα Σερετάκη- Έγινε «ουρά» του Βούρου κι αυτός τον απέκλεισε από τις επιτροπές

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων

Γούλας- Παπαλουκά δεν συμμετέχουν στις δημαιρεσίες μετά το δημοσίευμα της Αλήθειας- Ζητούν αναβολή

H διοίκηση που πηγαίνει με τον «αραμπά»…

Υπόγειες διεργασίες...

Ενώνεται η αντιπολίτευση και «καθίζει στο σκαμνί» τον Βούρο για τη σύμβαση- σκάνδαλο του οδοφωτισμού

Αλλάζουν (σχεδόν) όλα στα δημοτικά μας πράγματα…

Δημοφιλέστερα άρθρα

Υπόγειες διεργασίες...

Ο δήμαρχος που γράφει τους νόμους στα παλιά του τα παπούτσια (και το δείχνει)

Υβριστικά συνθήματα εναντίον του Μητσοτάκη παρουσία Βούρου- Καμία αντίδραση του τουρίστα δημάρχου

Τιμή μας, να μάς υβρίζουν οι γυρολόγοι της πολιτικής

Εκεί, στον «Άτταλο», έχετε ακούσει τίποτα για τον covid-19;

Γούλας- Παπαλουκά δεν συμμετέχουν στις δημαιρεσίες μετά το δημοσίευμα της Αλήθειας- Ζητούν αναβολή

Δεν ξέρετε ή κάνετε πως δεν ξέρετε κύριοι του Αττάλου;

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μας διορθώνει- Κι εμείς του απαντούμε

Τεράστια γκάφα Σερετάκη- Έγινε «ουρά» του Βούρου κι αυτός τον απέκλεισε από τις επιτροπές

Δύναμη Πολιτών: Παρωδία Δημοκρατίας οι δημαιρεσίες

H διοίκηση που πηγαίνει με τον «αραμπά»…

Αδιαφορία του δήμου για self test στα σχολεία - Οργή γονέων

Γούλας- Παπαλουκά ζητούν ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Εκεί, στον «Άτταλο», έχετε ακούσει τίποτα για τον covid-19;
Xρήστης: @Περ
Ασε τα σποτακια ενος σταθμου φιλα προσκειμενου στον ΣΥΡΙΖΑ και πες μας. Ο επισημος ΣΥΡΙΖΑ εχει κανει σποτ περι εμβολιασμου; Τον υφερποντα α...

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μας διορθώνει- Κι εμείς του απαντούμε
Xρήστης: @Μαδουρος
Σιγα ρε μεγαλε, που οποιος δεν ειναι μαζι σας ειναι εναντιον σας. Ελα, σας ξεπερασε η ιδια πραγματικοτητα λεμε, δε ζουμε πια στο 2014....

Εκεί, στον «Άτταλο», έχετε ακούσει τίποτα για τον covid-19;
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Περ. (16/01/2022 13:15) Σε ποιον τα λες αυτά; Παίζετε και εξακολουθείτε να παίζετε βρώμικο πολιτικό παιχνίδι με τους ανεμβολίαστους και το...

Δεν ξέρετε ή κάνετε πως δεν ξέρετε κύριοι του Αττάλου;
Xρήστης: H alitheia
Δεν ξέρετε ή κανετε πως δεν ξέρετε για την καταδίκη σε δεύτερο βαθμό γνωστού τοπικού στελέχους; 2 μέρες καμία δημοσίευση;...

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μας διορθώνει- Κι εμείς του απαντούμε
Xρήστης: ανώνυμος
Να μας πείτε και ποιος τον έφερε καπέλο τον Κωσταντινίδη στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πριν από τον Ευαγγελινο και τη Μαργαριτοπούλου ο Ανεμογιάννης ήτα...

Εκεί, στον «Άτταλο», έχετε ακούσει τίποτα για τον covid-19;
Xρήστης: ανώνυμος
Δεν χρειαζόμαστε άλλους Κωνσταντινίδηδες σ' αυτή τη πόλη. Ένας αρκεί....

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μας διορθώνει- Κι εμείς του απαντούμε
Xρήστης: Κάθε άλλο! "♫Τώρα είν' αργά αγάπη μου γλυκειά♫"
@Κάλλιο αργά, παρά ποτέ ! (13/01/2022 22:03) Σε εντελώς λάθος χρονική στιγμή η ενοχική αυτή ανακοίνωση. Προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευ...

Εκεί, στον «Άτταλο», έχετε ακούσει τίποτα για τον covid-19;
Xρήστης: Περ.
@"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (13/01/2022 21:37 @"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (14/01/2022 10:02) Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ακριβώς προσπαθείς να πεις συνδέοντας το ΣΥΡΙΖΑ-Π...

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μας διορθώνει- Κι εμείς του απαντούμε
Xρήστης: Μαδούρος
@ 00:54 Τίποτα απολύτως δεν αναδεικνύεις. Απλά είσαι αντισύριζα (και δικαίωμά σου) και θα ήταν πιο έντιμο να το πεις απ' την αρχή....

Εκεί, στον «Άτταλο», έχετε ακούσει τίποτα για τον covid-19;
Xρήστης: @συντονίστρια σύριζα
Αναμένεται να είναι βαρύγδουπη και βαρυσήμαντος!...

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μας διορθώνει- Κι εμείς του απαντούμε
Xρήστης: @23:43,12/1
Δεν με ενοχλεί τίποτα. Αναδεικνυω τη γελοιότητα βαρυγδουπων δηλώσεων και υποδείξεων σε τοπικά ΜΜΕ μιας κύριας που δηλώνει συντονίστρια του Σ...

Εκεί, στον «Άτταλο», έχετε ακούσει τίποτα για τον covid-19;
Xρήστης: Συντονίστρια συριζα
Περιμένουμε όλοι τη δήλωση της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος! ...

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μας διορθώνει- Κι εμείς του απαντούμε
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@Μαδούρος (14/01/2022 14:38) Τουλάχιστον έχουν ταξική συνείδηση. Σε διαβεβαιώνω γι'αυτό. Και είναι και σοβαροί. Και γι'αυτό το και τους ψηφί...

Εκεί, στον «Άτταλο», έχετε ακούσει τίποτα για τον covid-19;
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Να πώς συμπεριφερόμαστε στην εστίαση κ. Δήμαρχε... (14/01/2022 15:58) Α, λαγό που έβγαλε το βίντεο. Προαλείφεται για υποψήφιος ο κύριος Τζ...

Εκεί, στον «Άτταλο», έχετε ακούσει τίποτα για τον covid-19;
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@Να πώς συμπεριφερόμαστε στην εστίαση κ. Δήμαρχε... (14/01/2022 12:53) Τα υγειονομικά μέτρα προβλέπουν και αραίωση των τραπεζιών. Αυτό το μα...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©