Δευτέρα 04.12.2023,  

Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε στις 15/07/2016 στην κατηγορία Σχόλια  |  8 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας είναι με απόλυτη ευθύνη του προέδρου του, ένα πλήρως απαξιωμένο σώμα, στο οποίο η πόλη έχει στρέψει τα νώτα της από καιρό. Ο πρόεδρος του σώματος δεν σέβεται το σώμα. Δείτε ένα απτό παράδειγμα: για να διατηρεί καλές "κοινωνικές σχέσεις" με μέλη του σώματος, δεν εφαρμόζει (όπως και οι προκάτοχοί του, για να είμαστε ειλικρινείς) τον κανονισμό που αναφέρει πότε ένα μέλος του σώματος χάνει την ιδιότητά του. Αποτέλεσμα: Όποιος θέλει πάει, όποιος θέλει δεν πατάει το πόδι του στις συνεδριάσεις. Και δε τρέχει κάστανο. Τη δουλειά μας να κάνουμε, λέει ο πρόεδρος, να περνάμε τα θέματά μας, και να ασκούμε τη διοίκηση που γουστάρουμε, και ποιος τους απαυτώνει τους θεσμούς. Αυτά τα έλεγε και τα ζητούσε η αριστερά όταν ήταν "στην απέξω". Τώρα που είναι στα πράγματα, κάνει κι αυτή, ό,τι ακριβώς και οι άλλοι. Τάλε κουάλε.

 

Καμία αντίδραση από τον πρόεδρο του σώματος για το απογοητευτικό γεγονός ότι στις συνεδριάσεις δεν παρίσταται ΚΑΝΕΝΑΣ δημότης ή κάτοικος, εκτός αν έχει ΜΟΝΟ για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, ειδικό ενδιαφέρον. Έρημες οι θέσεις των δημοτών σε καθε συνεδρίαση του σώματος. Η κοινωνία απέχει από το δημοτικό συμβούλιο και ΚΑΝΕΙΣ δεν φαίνεται να ενοχλείται από αυτό. Πόρκα μιζέρια...

 

Ο τύπος της πόλης έκανε, από την αρχή της νέας διοίκησης του δήμου, προσπάθειες να αναζωογονήσει το ολοένα και μικρότερο ενδιαφέρον της πόλης για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Εμείς προσπαθήσαμε να μεταδίδουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία των συνεδριάσεων, με δυο κάμερες, με όσο το δυνατόν καλύτερο φωτισμό και με προσπάθειες βελτίωσης του ηχητικού και οπτικού αποτελέσματος. Άλλοι μετέδιδαν όλες τις συνεδριάσεις, από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα και ζωντανά. Κοντολογίς, κάναμε οι περισσότεροι του Τύπου της πόλης, μια προσπάθεια να κρατήσουμε ένα ελάχιστο, έστω, ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο. Και ποιο ήταν το "ευχαριστώ" του προέδρου; Ύβρεις, προσβολές, αυταρχισμός. Δηλαδή, Γιώργος Πάνος. Περίπου μας κάνει χάρη που μας "επιτρέπει" να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του σώματος. Πρέπει να τον "ευγνωμονούμε" εάν ευαρεστείται να μας δώσει το λόγο (μια φορά έχω μιλήσει εγώ και μάλιστα ως "κατηγορούμενος" από τον κ. Πάνο για "συκοφαντία", τόσα ελληνικά ξέρει, τέτοια γράφει στην Ημερήσια Διάταξη).

 

Ο Τύπος της περιοχής, έχει ζητήσει επανειλημμένως να μας αποστέλλονται πέραν της Ημερήσιας Διάταξης, δηλαδή μιας φράσης που απλώς περιγράφει στοιχειωδώς ένα θέμα, και όλα τα συνοδευτικά κείμενα του θέματος, ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε την επιβαλλόμενη κριτική ή να πούμε το επιβαλλόμενο μπράβο στη διοίκηση του δήμου και τις άλλες δημοτικές δυνάμεις της πόλης. Να "το ψάχνουμε" το πράγμα. Τίποτα. Καμία αντίδραση από την "ευαίσθητη" σε ζητήματα διαφάνειας κι ενημέρωσης του πολίτη αριστεράς. Ας μην ενημερωθούν σε βάθος οι πολίτες, αφού μπορεί να "δημιουργήσουμε πρόβλημα" στη διοίκηση. Προέχει "να κάνουμε τη δουλειά". Όχι να ενημερωθεί ο κόσμος. Ο κόσμος ενημερώνεται με τις φωτογραφίες, με τις φιοριτούρες, με τον εντυπωσιασμό. Τα άλλα, τα κρατάμε κρυφά. Αυτή είναι η αντίληψη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

 

Δείτε, για παράδειγμα, το 5ο θέμα της συνεδρίασης της επόμενης Τετάρτης. Λέει: "Έγκριση απολογισμού εσόδων-εξόδων του Π.Π.Ι.Ε.Δ. οικ. έτους 2015, βάσει της αριθ. 48/2016 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου". Εσείς, τι καταλαβαίνετε; Πού είναι ο απολογισμός; Ποια έσοδα και ποια έξοδα έκανε το ΠΠΙΕΔ την περασμένη χρονιά; Πρέπει ναι ή όχι να γνωρίζει αυτή την πληροφορία ο δημότης; Πρέπει να του την πει ο Τύπος, ναι ή όχι; Ένα παράδειγμα αναφέρω, δεν υπονοώ κάτι για τα έσοδα και τα έξοδα του ΠΠΙΕΔ. Λέω απλώς ότι με μόνη αυτή τη φράση, ο Τύπος της περιοχής μας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Κι αυτό το καταλαβαίνει αμέσως, όποιος έχει ελάχιστη, έστω, νοημοσύνη.

 

Φυσικά, το μόνο εύκολο που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς του Τύπου, είναι να διαπλακούμε με κάποιον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, κι όπως τα παίρνει τα θέματα αναλυτικά, να μας κάνει με το μέιλ του μια "προώθηση" και να τα μαθαίνουμε όλα. Σιγά το δύσκολο. Αλλά αυτό είναι το θέμα; Να μαθαίνουμε σαν τους ντετέκτιβς, κάτι που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πεισματικά αρνείται να μας ενημερώσει; Δεν υπάρχει κανένας λόγος, πιστέψτε με.

 

Γι αυτό και μεις, στην "Αλήθεια" σταματάμε πια να ασχολούμαστε με τις συνεδριάσεις ΑΥΤΟΥ του δημοτικού συμβουλίου. Δεν ασχολούμαστε με ένα σώμα που ο πρόεδρος του ο ίδιος δεν το σέβεται και που δεν βλέπουμε καμία αντίδραση ούτε από πλευράς διοίκησης, ούτε από πλευράς αντιπολίτευσης. Και ειλικρινά το λέω, δεν βλέπω γιατί πρέπει "Η Αλήθεια" να προσπαθεί να κάνει γνωστές τις όποιες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όταν το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο δια του προέδρου του όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να μας διευκολύνει, όπως θα όφειλε εάν σεβόταν τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, αλλά αντίθετα κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει τα πράγματα.

 

Εντάξει, λοιπόν, κύριοι. Μείνετε μόνοι σας, χωρίς την πόλη, αφού τόσο πολύ το θέλετε. Το "φάλτσο" μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το μάθουμε και θα το αναδείξουμε. Κατά τα λοιπά, μείνετε ένα σώμα αυτιστικό, μακριά από την πόλη που αδιαφορεί πλήρως για το τι λέτε και το τι κάνετε εκεί μέσα. Και με το δίκιο της!

 

Πρώτη φορά αριστερά, σου λέει ο άλλος. Τα ίδια όπως κι οι άλλοι. Απαράλλαχτοι, όλοι τους.-

Γράψτε την άποψή σας

συνώνυμος (16/07/2016 01:37)

"...από τον κ. Πάνο για "συκοφαντία", τόσα ελληνικά ξέρει, τέτοια γράφει στην Ημερήσια Διάταξη..."

Το χτυπάς το αγόρι στο ευαίσθητο σημείο, άκαρδε.

Και επί Κόντου και επί Γαϊτανά το ακροατήριο ήταν γεμάτο για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση.

Τώρα η αριστερή έρημος.
Καλ΄, δεν αισθάνονται μοναξιές?

Άγνωστος (16/07/2016 14:40)

Αγαπητέ

Καταλαβαίνω την δίκαιη δυσφορία σου για όσα συμβαίνουν.
Όμως για να εισαι απόλυτα δίκαιος πρέπει να μην ταυτίζεις όλους τους προηγούμενους προέδρους με τον σημερινό. Για κάποιους, δεν θα ονομάσω εγω, είναι άδικο.
Εάν το ψάξεις καλημερα θα δεις ότι δεν ήταν όλοι το ίδιο.
Όλοι κακοί, κανένας κακός!!!!
Ευχαριστώ.

ΜΠΟΧΑ ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ. (16/07/2016 15:08)

Γιατί να δώσουν λογαριασμό για τα έσοδα και έξοδα του ΠΠΙΕΔ???????τόσες φιέστες έκανε η μπουμπουλίνα θα πρέπει να μάθουν οι δημότες.Αλήθεια οι πολιτικοί γάμοι που γίνονται στο ΠΠΙΕΔ πόσο πληρώνουν τα ζευγάρια και ποιος εισπράτει τα χρήματα??????????θέλουμε να ξέρουμε.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (16/07/2016 17:08)

@14.40

Κι εγώ καταλαβαίνω τι λες και καθόλου δεν ταυτίζω γενικά τους προηγούμενους προέδρους με τον σημερινό απαράδεκτο. Αλλά ΕΙΔΙΚΑ στο θέμα που αναφέρω (την απώλεια της ιδιότητας ενός μέλους του δημοτικού υμβουλίου λόγω απουσιών), νομίζω ότι κανείς δεν βρήκε το θάρρος να εφαρμόσει τα νόμιμα. Εάν κάνω λάθος, σε παρακαλώ να μου το επισημάνεις κι εγώ θα το διορθώσω αμέσως.
Ευχαριστώ κι εγώ

Αν πάψει (16/07/2016 22:52)

να ασχολείται και ο ΤΥΠΟΣ, τότε θα έχουν πετύχει ακόμα περισσότερο το στόχο τους

Διαμαντής Σεϊτανίδης (17/07/2016 18:55)

@22.52
Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ μαζί σου. Γι αυτό υπογράμμισα στο κείμενό μου, παραπάνω: "...Το "φάλτσο" μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το μάθουμε και θα το αναδείξουμε...".

Κι εσύ, αγαπητέ, να μην έχεις καμία αμφιβολία.

Κακός (19/07/2016 20:19)

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Δημοτική πλειοψηφία. Είναι το επίπεδο ολόκληρου του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

@Kακός (19/07/2016 22:50)

Το να τσουβαλιάζεις τους πάντες ουσιαστικά είναι σαν να βγάζεις λάδι αυτούς που είναι πραγματικά χαμηλού επιπέδου, δηλαδή τους 18 της δημοτικής αρχής.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: Με το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που μας στήριξε, θα αλλάξουμε την πόλη

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Βόμβες! Τομπούλογλου: Ζητώ ενημέρωση και αρνούνται- Γεωργαμλής: Συγγνώμη που έκανα δήμαρχο το Βούρο

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Τρικυμία εν κρανίω...

Ο Μεσιέ Σουσός

«Πού είσαι βρε τουρίστα, κρυμμένος στη σπηλιά; Έλα στο συμβούλιο» - «Φοβάμαι τον τσολιά»

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (04/12/2023 00:46)
Έπεσαν οι μάσκες σίχαμα με όσα εμετικά γράφεις για το μουσείο.Είχες και το θράσος απόβλητο να προσποιείται τον πρόσφυγα. Αλλά δεν άντεξες κα...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: προβοκάτορας
κλεινουν τους δρόμους στη νέα Ιωνία και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο κοσμος. η κινησάρα φτανει το Μενίδι, τα λεωφορεία δεν περνάνε. τα περισ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
σε "μουσεία της πλάκας, της αντιγραφής, της κλεψιάς και της κοροϊδίας δεν παμε εμείς οι πολιτισμένοι, αουγκανε, και ας τα πληρωσαμε και αυτ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @Ιθαγενης (03/12/2023 04:05
Ασχολησου με το βοθρολιμανο γαυρε γιατί λες τη μια βλακεία μετά την άλλη. Τώρα σε ενοχλούν και οι χώροι πάρκινγκ; Ο καθένας από κει και πέρα...

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.15 Θα πήγε να ψωνίσει βρουβοβλάσταρα...

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου
Xρήστης: Αντικειμενικός
Για να λέμε την αλήθεια και ο Βούρος έχει πάει στη λαϊκή. Προσωπικά τον έχω δει. Το θέμα είναι αν προβλήθηκε - το πρόβαλες. ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: ΑΕΚΑΡΑ
Το θετικό με τα παράσιτα τύπου προβοκάτορα που τολμάνε να συγκρίνουν μεταξύ τους μουσεία του μικρασιατικού ελληνισμού για να σχολιάσουν αρνη...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: Godfather
Σε λίγο δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα! Ότι πει ο Σουλτάνος θα γίνεται. Αλήθεια με τις ανταποδοτικές δεντροφυτεύσεις τι έγινε ; Στ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
Τα συνοδά εργα πληρώθηκαν από την περιφέρεια (40 εκατομμύρια περίπου) για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ! Έτσι δικαιολογήθηκε η περιφέρεια! Τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: George
@σίχαμα Τι σχέση έχουν αυτά που έγιναν πριν 20 χρόνια ρε ανεγκεφαλε με άλλους πρωταγωνιστές και δημοτική αρχή που δεν είχε καμία σχέση με τα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
το μουσείο των αλησμόνητων παρτίδων "Φιλιώ Χαϊδεμένου" δε θα το πιάνετε στο στόμα σας αμόρφωτοι, ή αμόρφωτε, γιατί ενας είσαι λογικα, ούτε τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@ αποβρασμα Αν ζούσες εδώ θα ήξερες ότι τα απορριματοφορα προσπάθησαν να εμποδίσουν το γκρέμισμα του γηπέδου από την στιγμη που δεν είχε εκδ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Γήπεδο για τον λαό δεν θέλατε?...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Μόνος σου είσαι κακομοίρη και γράφεις συνέχεια τα ίδια με διαφορετικά ονόματα. Και αφου το κάνεις ονειρεύεσαι ότι και οι επικριτές σου κάνου...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Μουσείο
Θα βάλουν και τους 131 από την εποχή Αδαμοπουλου; Αυτούς που κατεβασαν τα απορριματοφόρα; Αυτούς που στεκοντουσαν εμπόδιο στα συνοδα εργα το...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©