Τρίτη 18.06.2024,  

Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε στις 15/07/2016 στην κατηγορία Σχόλια  |  8 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας είναι με απόλυτη ευθύνη του προέδρου του, ένα πλήρως απαξιωμένο σώμα, στο οποίο η πόλη έχει στρέψει τα νώτα της από καιρό. Ο πρόεδρος του σώματος δεν σέβεται το σώμα. Δείτε ένα απτό παράδειγμα: για να διατηρεί καλές "κοινωνικές σχέσεις" με μέλη του σώματος, δεν εφαρμόζει (όπως και οι προκάτοχοί του, για να είμαστε ειλικρινείς) τον κανονισμό που αναφέρει πότε ένα μέλος του σώματος χάνει την ιδιότητά του. Αποτέλεσμα: Όποιος θέλει πάει, όποιος θέλει δεν πατάει το πόδι του στις συνεδριάσεις. Και δε τρέχει κάστανο. Τη δουλειά μας να κάνουμε, λέει ο πρόεδρος, να περνάμε τα θέματά μας, και να ασκούμε τη διοίκηση που γουστάρουμε, και ποιος τους απαυτώνει τους θεσμούς. Αυτά τα έλεγε και τα ζητούσε η αριστερά όταν ήταν "στην απέξω". Τώρα που είναι στα πράγματα, κάνει κι αυτή, ό,τι ακριβώς και οι άλλοι. Τάλε κουάλε.

 

Καμία αντίδραση από τον πρόεδρο του σώματος για το απογοητευτικό γεγονός ότι στις συνεδριάσεις δεν παρίσταται ΚΑΝΕΝΑΣ δημότης ή κάτοικος, εκτός αν έχει ΜΟΝΟ για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, ειδικό ενδιαφέρον. Έρημες οι θέσεις των δημοτών σε καθε συνεδρίαση του σώματος. Η κοινωνία απέχει από το δημοτικό συμβούλιο και ΚΑΝΕΙΣ δεν φαίνεται να ενοχλείται από αυτό. Πόρκα μιζέρια...

 

Ο τύπος της πόλης έκανε, από την αρχή της νέας διοίκησης του δήμου, προσπάθειες να αναζωογονήσει το ολοένα και μικρότερο ενδιαφέρον της πόλης για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Εμείς προσπαθήσαμε να μεταδίδουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία των συνεδριάσεων, με δυο κάμερες, με όσο το δυνατόν καλύτερο φωτισμό και με προσπάθειες βελτίωσης του ηχητικού και οπτικού αποτελέσματος. Άλλοι μετέδιδαν όλες τις συνεδριάσεις, από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα και ζωντανά. Κοντολογίς, κάναμε οι περισσότεροι του Τύπου της πόλης, μια προσπάθεια να κρατήσουμε ένα ελάχιστο, έστω, ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο. Και ποιο ήταν το "ευχαριστώ" του προέδρου; Ύβρεις, προσβολές, αυταρχισμός. Δηλαδή, Γιώργος Πάνος. Περίπου μας κάνει χάρη που μας "επιτρέπει" να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του σώματος. Πρέπει να τον "ευγνωμονούμε" εάν ευαρεστείται να μας δώσει το λόγο (μια φορά έχω μιλήσει εγώ και μάλιστα ως "κατηγορούμενος" από τον κ. Πάνο για "συκοφαντία", τόσα ελληνικά ξέρει, τέτοια γράφει στην Ημερήσια Διάταξη).

 

Ο Τύπος της περιοχής, έχει ζητήσει επανειλημμένως να μας αποστέλλονται πέραν της Ημερήσιας Διάταξης, δηλαδή μιας φράσης που απλώς περιγράφει στοιχειωδώς ένα θέμα, και όλα τα συνοδευτικά κείμενα του θέματος, ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε την επιβαλλόμενη κριτική ή να πούμε το επιβαλλόμενο μπράβο στη διοίκηση του δήμου και τις άλλες δημοτικές δυνάμεις της πόλης. Να "το ψάχνουμε" το πράγμα. Τίποτα. Καμία αντίδραση από την "ευαίσθητη" σε ζητήματα διαφάνειας κι ενημέρωσης του πολίτη αριστεράς. Ας μην ενημερωθούν σε βάθος οι πολίτες, αφού μπορεί να "δημιουργήσουμε πρόβλημα" στη διοίκηση. Προέχει "να κάνουμε τη δουλειά". Όχι να ενημερωθεί ο κόσμος. Ο κόσμος ενημερώνεται με τις φωτογραφίες, με τις φιοριτούρες, με τον εντυπωσιασμό. Τα άλλα, τα κρατάμε κρυφά. Αυτή είναι η αντίληψη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

 

Δείτε, για παράδειγμα, το 5ο θέμα της συνεδρίασης της επόμενης Τετάρτης. Λέει: "Έγκριση απολογισμού εσόδων-εξόδων του Π.Π.Ι.Ε.Δ. οικ. έτους 2015, βάσει της αριθ. 48/2016 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου". Εσείς, τι καταλαβαίνετε; Πού είναι ο απολογισμός; Ποια έσοδα και ποια έξοδα έκανε το ΠΠΙΕΔ την περασμένη χρονιά; Πρέπει ναι ή όχι να γνωρίζει αυτή την πληροφορία ο δημότης; Πρέπει να του την πει ο Τύπος, ναι ή όχι; Ένα παράδειγμα αναφέρω, δεν υπονοώ κάτι για τα έσοδα και τα έξοδα του ΠΠΙΕΔ. Λέω απλώς ότι με μόνη αυτή τη φράση, ο Τύπος της περιοχής μας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Κι αυτό το καταλαβαίνει αμέσως, όποιος έχει ελάχιστη, έστω, νοημοσύνη.

 

Φυσικά, το μόνο εύκολο που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς του Τύπου, είναι να διαπλακούμε με κάποιον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, κι όπως τα παίρνει τα θέματα αναλυτικά, να μας κάνει με το μέιλ του μια "προώθηση" και να τα μαθαίνουμε όλα. Σιγά το δύσκολο. Αλλά αυτό είναι το θέμα; Να μαθαίνουμε σαν τους ντετέκτιβς, κάτι που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πεισματικά αρνείται να μας ενημερώσει; Δεν υπάρχει κανένας λόγος, πιστέψτε με.

 

Γι αυτό και μεις, στην "Αλήθεια" σταματάμε πια να ασχολούμαστε με τις συνεδριάσεις ΑΥΤΟΥ του δημοτικού συμβουλίου. Δεν ασχολούμαστε με ένα σώμα που ο πρόεδρος του ο ίδιος δεν το σέβεται και που δεν βλέπουμε καμία αντίδραση ούτε από πλευράς διοίκησης, ούτε από πλευράς αντιπολίτευσης. Και ειλικρινά το λέω, δεν βλέπω γιατί πρέπει "Η Αλήθεια" να προσπαθεί να κάνει γνωστές τις όποιες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όταν το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο δια του προέδρου του όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να μας διευκολύνει, όπως θα όφειλε εάν σεβόταν τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, αλλά αντίθετα κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει τα πράγματα.

 

Εντάξει, λοιπόν, κύριοι. Μείνετε μόνοι σας, χωρίς την πόλη, αφού τόσο πολύ το θέλετε. Το "φάλτσο" μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το μάθουμε και θα το αναδείξουμε. Κατά τα λοιπά, μείνετε ένα σώμα αυτιστικό, μακριά από την πόλη που αδιαφορεί πλήρως για το τι λέτε και το τι κάνετε εκεί μέσα. Και με το δίκιο της!

 

Πρώτη φορά αριστερά, σου λέει ο άλλος. Τα ίδια όπως κι οι άλλοι. Απαράλλαχτοι, όλοι τους.-

Γράψτε την άποψή σας

συνώνυμος (16/07/2016 01:37)

"...από τον κ. Πάνο για "συκοφαντία", τόσα ελληνικά ξέρει, τέτοια γράφει στην Ημερήσια Διάταξη..."

Το χτυπάς το αγόρι στο ευαίσθητο σημείο, άκαρδε.

Και επί Κόντου και επί Γαϊτανά το ακροατήριο ήταν γεμάτο για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση.

Τώρα η αριστερή έρημος.
Καλ΄, δεν αισθάνονται μοναξιές?

Άγνωστος (16/07/2016 14:40)

Αγαπητέ

Καταλαβαίνω την δίκαιη δυσφορία σου για όσα συμβαίνουν.
Όμως για να εισαι απόλυτα δίκαιος πρέπει να μην ταυτίζεις όλους τους προηγούμενους προέδρους με τον σημερινό. Για κάποιους, δεν θα ονομάσω εγω, είναι άδικο.
Εάν το ψάξεις καλημερα θα δεις ότι δεν ήταν όλοι το ίδιο.
Όλοι κακοί, κανένας κακός!!!!
Ευχαριστώ.

ΜΠΟΧΑ ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ. (16/07/2016 15:08)

Γιατί να δώσουν λογαριασμό για τα έσοδα και έξοδα του ΠΠΙΕΔ???????τόσες φιέστες έκανε η μπουμπουλίνα θα πρέπει να μάθουν οι δημότες.Αλήθεια οι πολιτικοί γάμοι που γίνονται στο ΠΠΙΕΔ πόσο πληρώνουν τα ζευγάρια και ποιος εισπράτει τα χρήματα??????????θέλουμε να ξέρουμε.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (16/07/2016 17:08)

@14.40

Κι εγώ καταλαβαίνω τι λες και καθόλου δεν ταυτίζω γενικά τους προηγούμενους προέδρους με τον σημερινό απαράδεκτο. Αλλά ΕΙΔΙΚΑ στο θέμα που αναφέρω (την απώλεια της ιδιότητας ενός μέλους του δημοτικού υμβουλίου λόγω απουσιών), νομίζω ότι κανείς δεν βρήκε το θάρρος να εφαρμόσει τα νόμιμα. Εάν κάνω λάθος, σε παρακαλώ να μου το επισημάνεις κι εγώ θα το διορθώσω αμέσως.
Ευχαριστώ κι εγώ

Αν πάψει (16/07/2016 22:52)

να ασχολείται και ο ΤΥΠΟΣ, τότε θα έχουν πετύχει ακόμα περισσότερο το στόχο τους

Διαμαντής Σεϊτανίδης (17/07/2016 18:55)

@22.52
Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ μαζί σου. Γι αυτό υπογράμμισα στο κείμενό μου, παραπάνω: "...Το "φάλτσο" μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το μάθουμε και θα το αναδείξουμε...".

Κι εσύ, αγαπητέ, να μην έχεις καμία αμφιβολία.

Κακός (19/07/2016 20:19)

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Δημοτική πλειοψηφία. Είναι το επίπεδο ολόκληρου του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

@Kακός (19/07/2016 22:50)

Το να τσουβαλιάζεις τους πάντες ουσιαστικά είναι σαν να βγάζεις λάδι αυτούς που είναι πραγματικά χαμηλού επιπέδου, δηλαδή τους 18 της δημοτικής αρχής.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: Ανωνυμος
@20.16 Η δική σου ερμηνεία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα! Σαφέστατα η ερμηνεία του πρωθυπουργού είναι εντελώς αντίθετη και γι'...

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.12 Και οι κρίνοντες, κρίνονται αγαπητέ......

Μονά ζυγά, δικά τους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κριτική να κάνουμε; Μας θέτε ή δεν μας θέτε; Δυστυχώς η κριτική δεν καλουπώνεται. Υπάρχει η καλόπιστη, η κακόπιστη. Η προκατειλημμένη, η όψι...

Ευρωεκλογές χωρίς κανένα νικητή και με όλους να μετρούν απώλειες
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να μου επιτρέψετε να κάνω μία δική μου ερμηνεία σχετικά με τα αποτελέσματα .Νικητής θεωρείται αυτός που βγαίνει πρώτος . Άρα νικητής βγήκε η...

Κλαίει όλη η Ευρώπη – Για λίγο δεν εξελέγη ο Γιάννης Βούρος στην Ευρωβουλή
Xρήστης: αλλο παλαιμαχος αλλο πρωην κλωτσοποιος.
η αληθεια ειναι οτι εκλεγονται μονο οσοι βγαινουν οσο πιο συχνα στο γυαλι. Αυτη ειναι η νοοτροπια του ψηφοφορου. ...

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Καμία σχέση......

Το εκλογικό αποτέλεσμα παράγει εξελίξεις σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Όμως παρηγε εξελίξεις και στα διοικητικά ΠΑΕ. Να τα λέμε κι αυτά. ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Fermander (10/06/2024 08:29) Αργείς, αλλά μαθαίνεις. Εσύ θα πας μπροστά. Σαχλαμάρες λες. Θα έρχονται όλοι με το τρένο και με το τρόλλεϋ......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Fermander
Μ ενόχλησε η χρήση των σχολείων ως χώρους στάθμευσης και δε θα το κρύψω. Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για κάτι τέτοιο. Βέβ...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Και κάπου εδώ τελειώνει η "αντιπαράθεση" για το γήπεδο, άλλωστε είναι άσχετο θέμα με εκείνο της ανάρτησης- πάψτε να κάνετε τους μαϊντανούς.....

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: @(05/06/2024 12:58)
Ναι ακριβώς αυτό έγινε. Οι οπαδοί του χοντρού προσπαθουσαν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου εκεί που βρισκόταν πάντα. Με πρώτο τον Βα...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (05/06/2024 15:40) @ @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος Κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν μπορώ να σας πω ποιο...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@20.00 Δεν εκπροσωπώ κανέναν, γράφω ό,τι πιστεύω. @12.58 Ο Νίκος είναι φίλος και συνάδελφος @13.06 Άμποτε......

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: NF
Άντε ελπίζω να ξεβρωμισουν σιγά σιγά και τα Πανεπιστήμια από τους δήθεν ευαίσθητους για την παιδεία αριστερόφασίστες που τα έχουν μετατρέψει...

Η σοβαρή και η ασόβαρη πλευρά
Xρήστης: ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ
Το Κόμμα, βέβαια, έχει το θράσος να κατεβάζει τον -ολέ στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον γνωστό δημοσιογράφο Αγγελίδη που για μέρες το κρίσιμο 2014 αν...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©