Δευτέρα 04.12.2023,  

Το χρονικό ενός προμελετημένου (εκπαιδευτικού και κοινωνικού) εγκλήματος

Δημοσιεύτηκε στις 08/06/2016 στην κατηγορία Γνώμες  |  17 σχόλια

του Αλέκου Γούλα

Εδώ και μερικές ημέρες μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας, με προεξάρχουσα την αξιωματική αντιπολίτευση, και τμήμα των ΜΜΕ «θυμήθηκαν» ξαφνικά το ζήτημα των παράνομων και παράτυπων τίτλων σπουδών από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης (το ποιος εξέδωσε τους τίτλους βεβαίως «ξεχνούν» έντεχνα να το αναφέρουν, για ευνόητους λόγους).

 

Είναι γνωστό ότι τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας (και των ΜΜΕ) δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του. Είναι εξοργιστικό, όμως, να βλέπει κανείς την ωμή και κυνική απόπειρα διαστρέβλωσης των γεγονότων και παραπλάνησης της κοινής γνώμης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Τα κόμματα εξουσίας από το 2005 έως και τα τέλη του 2014 ‒με τη φωτεινή εξαίρεση της Μαριέττας Γιαννάκου, που ως Υπουργός Παιδείας ψήφισε νόμο* για το ζήτημα, ο οποίος εσκεμμένα ποτέ δεν εφαρμόστηκε‒ όχι μόνο δεν κατέβαλαν καμία προσπάθεια για την επίλυσή του, αλλά έδωσαν μάχη για να κουκουλωθεί το θέμα. Και τούτο, διότι στελέχη των κομμάτων αυτών που προσποιούνται σήμερα τους αρχάγγελους της κάθαρσης ήταν αναμεμειγμένα στο σκάνδαλο της έκδοσης των παράνομων αυτών τίτλων!

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

 

 Το ζήτημα της έκδοσης παράνομων και παράτυπων τίτλων σπουδών (απολυτηρίων) από ιδιωτικά ΤΕΕ (κάτι αντίστοιχο των σημερινών ΕΠΑΛ) σε διάφορες περιοχές της χώρας το ανέδειξε  η Ομοσπονδία  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών το 2005. Κατέθεσε τότε μάλιστα μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, όταν ουδείς τολμούσε να ασχοληθεί με την υπόθεση.

 

Κάτοχοι αυτών των απολυτηρίων ήταν άνθρωποι που ουσιαστικά φοιτούσαν εικονικά. Άλλοι από αυτούς φοιτούσαν ταυτόχρονα (!) σε δημόσιο και σε ιδιωτικό ΤΕΕ και, ενώ απορρίπτονταν από το δημόσιο σχολείο, έπαιρναν εικοσάρι στο ιδιωτικό. Άλλοι από αυτούς είχαν πάρει απολυτήριο δημόσιου λυκείου με 13, 14 ή 15 και ξαφνικά 2-3 χρόνια μετά εμφανίζονται ως απόφοιτοι ιδιωτικού ΤΕΕ, φυσικά με βαθμό 20! Μάλιστα, το κύκλωμα των εκδοτών των παράνομων τίτλων φέρεται να έπαιρνε από 5.000-15.000 ευρώ το κεφάλι.

 

Στη συνέχεια οι κάτοχοι κατέθεταν τον παράνομο τίτλο στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, έχοντας ως βασικό προσόν αυτόν τον απολυτήριο τίτλο Λυκείου! Πολλοί από αυτούς ‒υπολογίζονται γύρω στους 1.000‒ στην πορεία του χρόνου διορίστηκαν στο δημόσιο.  Ακόμη όμως και στον φετινό ΑΣΕΠ ‒και πάλι μετά από έρευνα που διεξήγαγε η Ομοσπονδία  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών‒ διαπιστώθηκε ότι 20 από τους επιτυχόντες ήταν κάτοχοι των παράνομων-παράτυπων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ, άνθρωποι δηλαδή που απέκτησαν απολυτήριο με άριστα 20 μέσω έκνομων μεθόδων, προκειμένου να λάβουν τα «πολυπόθητα» 1.000 μόρια και να αποκτήσουν αυτόματα τεράστιο πλεονέκτημα για διορισμό.

 

Πέρα όμως από το ζήτημα του διορισμού ανθρώπων με παράνομους τίτλους και της αδικίας για εκατοντάδες παιδιά από δημόσια σχολεία (ή ιδιωτικά που λειτουργούν νόμιμα), υπάρχει ένα ακόμη, ίσως το σημαντικότερο  ζήτημα. Το ζήτημα του εκμαυλισμού μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων που έμαθε πως στη ζωή τα αγαθά αποκτώνται όχι με το μόχθο και την αξία του καθενός, αλλά μέσα από τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και το ρουσφέτι. Το φαινόμενο των παράνομων τίτλων** και των διορισμών των κατόχων τους στο δημόσιο είναι ένα μόνο σύμπτωμα του συνολικού παρασιτισμού που εδώ και δεκαετίες ταλανίζει το δημόσιο βίο της χώρας.

 

Πράγματι μέσω της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας για άμεση εφαρμογή του Νόμου Γιαννάκου και του πορίσματος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης φαίνεται για πρώτη φορά, 11 χρόνια μετά από την εκκίνηση του σκανδάλου, ότι η πολιτεία δείχνει βούληση για την καταπολέμηση του φαινομένου. Πώς όμως θα προλάβουμε την επανάληψη τέτοιων παθογενειών;

 

Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα λάβει τα πολιτικά εύσημα. Απαιτεί όμως να πέσει επιτέλους στην υπόθεση αυτή άπλετο φως και να καταβληθεί θεσμικά κάθε προσπάθεια, ώστε να σταματήσει η διαφθορά στο χώρο παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης, να υπάρχει σοβαρός έλεγχος της νομιμότητας της έκδοσης των τίτλων σπουδών και να διασφαλίζονται συνθήκες διαφάνειας και αξιοκρατίας για όλους τους νέους, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικής προέλευσης, ανεξαρτήτως του σχολείου στο οποίο φοιτούν.

 

Η λύση υπάρχει! Φτάνει η παρούσα κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο...

 

*Σύμφωνα με το νόμο Γιαννάκου οι τίτλοι αυτοί (των οποίων οι κάτοχοι είτε υπηρετούν σήμερα στο δημόσιο, είτε διεκδικούν διορισμό) είναι άκυροι και όσοι τους κατέχουν πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις για να πιστοποιηθούν οι γνώσεις τους και να νομιμοποιηθεί ο τίτλος σπουδών τους. (Ποιος αλήθεια από αυτούς είναι σε θέση να δώσει εξετάσεις σε 15 μαθήματα και να πάρει σε όλα 20;)

 

**Το άλλο φαινόμενο των κατόχων πλαστών τίτλων ή δικαιολογητικών λύθηκε σχετικά εύκολα, καθώς  περίπου 500 κάτοχοί τους απολύθηκαν τα τελευταία χρόνια  έπειτα από ελέγχους από την υπηρεσία τους.-

Γράψτε την άποψή σας

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/06/2016 13:22)

Αγαπητέ κ. Γούλα, αν και στα περισσότερα σημεία του άρθρου σας με βρίσκετε σύμφωνο, ωστόσο έχω μια σημαντική διαφωνία σε ένα σημείο, η οποία με οδηγεί να υιοθετήσω όχι τη δική σας αλλά την αντίθετη άποψη.

Ποια είναι η διαφορά; Είναι ότι οι διορισθέντες με παράνομους τίτλους, ΜΕΤΕΙΧΑΝ στο δόλο. Δηλαδή, γιατί λέτε ότι πήγαν στις ιδιωτικές σχολές της πλάκας, ενώ ήδη είχαν χαμηλούς βαθμούς στα δημόσια ΤΕΕ; Δεν ήξεραν ότι εκεί θα "αγόραζαν" το "άριστα" για να το χρησιμοποιήσουν μετά στο ΑΣΕΠ; Ασφαλώς το γνώριζαν, γι αυτό άλλωστε το έκαναν.
(συνεχίζεται)

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/06/2016 13:25)

(συνέχεια)
Η άποψή σας παραβλέπει αυτή την εξόφθαλμη συμμετοχή του διορισθέντος στη δόλια πράξη, και ζητεί να "περάσουν εξετάσεις" δηλαδή επικεντρώνει στις γνώσεις κι όχι στη συμμετοχή στο δόλο.

Αντίθετα εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βαρύνει καθοριστικά η συμμετοχή του διορισθέντος στην επιχείρηση "πλαστά πτυχία" (γιατί πλαστό δεν είναι μόνο το πλαστογραφημένο, αλλά και το αποκτηθέν μέσω δωροδοκίας σε μια δήθεν "σχολή") και να μην επιχειρηθεί η μέτρηση των γνώσεων του.

Θεωρώ ότι είναι θέμα Αρχής. Μετείχε στη δολιότητα, αντιμετωπίζεται ως συμμέτοχος σε αυτή και χάνει τη θέση του στο δημόσιο. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Α. ΓΟΥΛΑΣ (08/06/2016 14:14)

Κύριε Σεϊτανίδη,απολύτως λογική η άποψή σας. Εάν απλά όμως τους απέλυαν ,αυτοί θα έκαναν προσφυγή στη δικαιοσύνη για παράνομη απόλυση αφού ο τίτλος τους ήταν έγκυρος. Και άντε να αποδείξεις για όλους ότι είναι συμμέτοχοι στη δολιότητα. Ας θυμηθούμε την περίφημη ατάκα του Βουλγαράκη. «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Και σίγουρα κατα την άποψή μου αλλά και τη δική σας δεν είναι...

Αναξιοκρατία (08/06/2016 14:26)

Κύριε Σειτανίδη ,κύριε Γούλα,
διάβασα τα άρθρα σας επι του θέματος ,τα οποια έχουν ενδιαφέρον και είναι διαφωτιστικά αν και κινούνται σε κάποια σημεία σε διαφορετική κατευθυνση.Είναι λυπηρό που για άλλη μια φορά επικρατεί η αναξιοκρατία.Τι άλλο θα δούμε;

Υπάρχει λύση; (08/06/2016 14:40)

Και ποιά είναι η λύση Κύριε Γούλα ;Τι εννοείται με το αυτονόητο ;

συνώνυμος (08/06/2016 15:25)

Μα όλοι αυτοί που κατέθεσαν πτυχία από αυτές τις Σχολές-μαϊμού, πλήρωσαν υπέρογκα ποσά που ήξεραν ότι δεν αντιπροσώπευαν το κόστος φοίτησης, αλλά το κόστος εξαγοράς του πτυχίου.

Και είναι σίγουρο ότι δεν πάτησαν για φοίτηση ούτε μια μέρα σε τάξη.
Είναι σαφές ότι εξαγόρασαν "Πτυχίο", μετείχαν στην αγοραπωλησία, δεν είναι αποπλανηθέντες, απατεώνες είναι, ή στην Νομική γλώσσα ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ.

Και οι πλαστογράφοι όταν πιάνονται με την γίδα στην πλάτη, δεν εξετάζονται εκ των υστέρων για να διαπιστώσουμε αν ξέρουν πού πάνε τα στραβά τους, αλλά εξασφαλίζουν ένα καλό κελί στο Ξενοδοχείο του Κορυδαλλού.
Αλλά επειδή είναι πολλοί και δεν χωράνε, θα μας έφτανε ένα καλό πρόστιμο, μια απόλυση και απαίτηση εκ μέρους του Δημοσίου επιστροφής όλων των αποδοχών που εισέπραξαν με δόλιο τρόπο.
Απλά πράγματα.

George (08/06/2016 20:03)

Διαμαντή έχεις απόλυτο δίκιο. Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα ήταν αδιανόητη και η συγκάλυψη της απάτης αλλά και η προσπάθεια που γίνεται απο μερικούς να βρουν παραθυράκια για νομιμοποίηση.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/06/2016 20:19)

Αγαπητέ κ. Γούλα, έχει μια βάση η άποψή σας. Ωστόσο, επιμένω: Η Πολιτεία πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι δεν ανέχεται καμία παράβαση του νόμου, έστω και "νομιμοφανή". Απολύονται άμεσα και προφανώς, όπως λέτε, προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Σε "τρία τέρμινα" θα τελεσιδικήσει η υπόθεση, κι ως τότε θα είναι εκτός Δημοσίου. Μετά, αν όντως η εξέλιξη είναι αυτή που προβλέπετε, αν δηλαδή η Δικαιοσύνη δεν αντιληφθεί το αυτονόητο (και το Δημόσιο εξαντλήσει τα ένδικα μέσα με προσφυγές σε εφεταί και Άρειο Πάγο) τότε περνάμε στο μέτρο που προτείνετε. Ελάτε παιδιά να αποδείξετε ότι ο νόμιμος κατά τη Δικαιοσύνη τίτλος σας, ανταποκρίνεται στις γνώσεις σας.

Έτσι επιτυγχάνουμε τα εξής: Πρώτον, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, αναπόφευκτα οι συμμέτοχοι στο δόλο θα αναζητήσουν εργασία εκτός δημοσίου. Δεύτερον είναι πολύ πιθανό η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί τη συμμετοχή στο δόλο. Και τρίτον με τις μετέπειτα εξετάσεις επιτυγχάνεται "δια της πλαγίας" η εφαρμογή της αξιοκρατίας.

Α.ΓΟΥΛΑΣ (08/06/2016 22:00)

Είναι αναγκαία η παρέμβαση των εποπτικών αρχών της πολιτείας για την αντιμετώπιση των προκλητικών περιπτώσεων των κατόχων των παράνομων τίτλων σπουδών. Αυτό είναι το αυτονόητο.
Σύμφωνα με το Σύνταγμά μας Άρθρο 16 παράγραφος 8 :<< Νόμος ορίζει τις προϋποθέσεις και τους όρους χορήγησης άδειας για την ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτηρίων που δεν ανήκουν στο Κράτος, τα σχετικά με την εποπτεία που ασκείται πάνω σ' αυτά, καθώς και την υπηρεσιακή κατάσταση του διδακτικού προσωπικού τους>>

Α.ΓΟΥΛΑΣ (08/06/2016 22:00)

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Άρα θα πρέπει να ψηφιστεί άμεσα ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση που θα επαναφέρει την εποπτεία της πολιτείας σε αυτή. Και την ευθύνη της νομοθέτησης ,ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, φέρει αποκλειστικά και μόνο η παρούσα κυβέρνηση.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (09/06/2016 15:22)

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο (και η ανταλλαγή απόψεων) και ενδεικτικό της ασυδοσίας που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση (όχι σε όλα τα ιδρύματα φυσικά), γιατί ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εξέδωσαν αυτούς τους τίτλους. Ας μη το ξεχνούμε! Μια παρατήρηση μόνο προς τον κ. Σεϊτανίδη και "συνώνυμος (08/06/2016)". Αν και επί της ουσίας συμφωνώ για την αυστηρή αντιμετώπιση των αναφερομένων "πτυχιούχων", πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί νόμος που να απολύει όλους αδιακρίτως τους κατόχους τέτοιων νομότυπων τίτλων, γιατί αυτός θα κατέπιπτε εύκολα στα Δικαστήρια ως ευθέως αντισυνταγματικός (πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιος ή κάποιοι κάτοχοι να άξιζαν τους βαθμούς). Οπότε, αντί για εκκαθάριση της υπόθεσης, θα είχαμε πάλι καθυστέρηση, επαναπροσλήψεις, αγωγές αποζημιώσεων κ.λπ. Συνεπώς μάλλον προτιμητέα είναι η επαλήθευση της βαθμολογίας των κατόχων που οδηγεί εμμέσως στο ίδιο αποτέλεσμα...

Διαμαντής Σεϊτανίδης (09/06/2016 21:00)

@ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Πρώτον, δεν επικρατεί ασυδοσία στην ιδιωτική εκπαίδευση- αυτά τα "αμαρτωλά" ΤΕΕ ήταν μια μικρή μειοψηφία (κάπου στην Άρτα αν δεν απατώμαι) κι έκλεισαν αμέσως. Αυτή δε η ασυδοσία έχει να κάνει με την πλημμελή (για να μην πω ανύπαρκτη) εποπτεία του κράτους. Κι εγώ κι εσείς (που λέει ο λόγος) εάν δεν εποπτεύομαι από κανέναν, εάν δεν έχω το φόβο της κύρωσης, δεν πρόκειται να είμαι νομότυπος από το πρωί έως το βράδυ σε όλες ανεξαιρέτως τις πράξεις που κάνω. Αυτή άλλωστε, όπως καλύτερα πό μένα ξέρετε, είναι και η έννοια της υποχρεωτικότητας του νόμου.

(συνεχίζεται)

Διαμαντής Σεϊτανίδης (09/06/2016 21:00)

(συνέχεια)
Αποδέχομαι ως ισχυρό ενδεχόμενο (κι όχι ως βεβαιότητα) η δίκη να εξελιχθεί όπως λέτε. Και να καταπέσει. Στις μέρες που ζούμε, αγαπητέ κ. Κωνσταντινίδη, θεωρώ (υποκειμενικά μιλώ) σημαντικότερο το μήνυμα που θα δώσει η Πολιτεία κι όχι την (έτσι κι αλλιώς αβέβαιη) έκβαση μιας δίκης. Άλλωστε εάν χάσει, πάντα υπάρχει ο τρόπος της επιβεβαίωσης μέσω εξετάσεων. αλλά για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία να δώσει το μήνυμα ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥΣ, απολύει τους εμπλεχθέντες σε έκδοση παρατύπων τίτλων κι αν η υπόθεση καταπέσει, κατέπεσε. Πάμε στις εξετάσεις. Το χρωστά η Πολιτεία στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη, στον άνεργο. Είναι θέμα Αρχής για μένα.

Α.ΓΟΥΛΑΣ (09/06/2016 22:13)

Ο κ. Σεϊτανίδης είπε με λίγα λόγια όλη την ουσία της υπόθεσης<< η ασυδοσία έχει να κάνει με την πλημμελή (για να μην πω ανύπαρκτη) εποπτεία του κράτους>>. Πράγματι η Ιδιωτική εκπαίδευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να στραγγαλιστεί. Πρέπει όμως να ελέγχεται και να υπάρχουν κανόνες.

Α.ΓΟΥΛΑΣ (09/06/2016 22:15)

Συνέχεια

Χαίρομαι που ο κ. Κωνσταντινίδης ως νομικός επιβεβαιώνει επί της ουσίας, ότι οι λίγες νομικές μου γνώσεις κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. Θυμίζω πως, όπως και η γνώση δεν είναι οποιοδήποτε προϊόν για να υπάγεται σε ΦΠΑ, έτσι και το εκπαιδευτήριο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση.

Νικος Μπαρμπας (29/06/2016 21:38)

Να αναλαβει μια κυβερνηση επιτελους καποιες ευθυνες τοσων χρονων και να ξεχωρισουν τα παραποιημενα απο τα πλαστα και αυτοι των ΤΕΕ να ξαναδωσουν εξετασεις και οσοι εχουν το τυπικο προσων να παραμεινουν. Ειναι κ απανθρωπο να απολυεις μετα απο 10-15-20 χρονια καποιον με οικογενεια,παιδια και δανεια για ενα πλημελλημα που εχει παραγραφει.Η τιμωρια της απολυσης ειναι το εσχατο μετρο και δυσαναλογη της πραξης που εχει παραγραφει.

συνώνυμος (30/06/2016 00:13)

@ Νικος Μπαρμπας (29/06/2016 21:38)
"...Ειναι κ απανθρωπο να απολυεις μετα απο 10-15-20 χρονια καποιον με οικογενεια,παιδια και δανεια..."

κ΄. Μπάρμπα, κάποιος που επίσης έχει οικογένεια, παιδιά και δάνεια, βολοδέρνει για 10-15-20 χρόνια και αγκομαχά να τα φέρει βόλτα , διότι έμεινε έξω από τον διαγωνισμό, γιατί κάποιος άλλος του έκλεψε με δόλο την θέση στον διαγωνισμό.

Πλήρωσε να αγοράσει πτυχίο και πρέπει να πληρώσει, και μάλιστα πολύ σκληρά.
Μόνο έτσι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: Με το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που μας στήριξε, θα αλλάξουμε την πόλη

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Βόμβες! Τομπούλογλου: Ζητώ ενημέρωση και αρνούνται- Γεωργαμλής: Συγγνώμη που έκανα δήμαρχο το Βούρο

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Τρικυμία εν κρανίω...

Ο Μεσιέ Σουσός

«Πού είσαι βρε τουρίστα, κρυμμένος στη σπηλιά; Έλα στο συμβούλιο» - «Φοβάμαι τον τσολιά»

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (04/12/2023 00:46)
Έπεσαν οι μάσκες σίχαμα με όσα εμετικά γράφεις για το μουσείο.Είχες και το θράσος απόβλητο να προσποιείται τον πρόσφυγα. Αλλά δεν άντεξες κα...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: προβοκάτορας
κλεινουν τους δρόμους στη νέα Ιωνία και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο κοσμος. η κινησάρα φτανει το Μενίδι, τα λεωφορεία δεν περνάνε. τα περισ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
σε "μουσεία της πλάκας, της αντιγραφής, της κλεψιάς και της κοροϊδίας δεν παμε εμείς οι πολιτισμένοι, αουγκανε, και ας τα πληρωσαμε και αυτ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @Ιθαγενης (03/12/2023 04:05
Ασχολησου με το βοθρολιμανο γαυρε γιατί λες τη μια βλακεία μετά την άλλη. Τώρα σε ενοχλούν και οι χώροι πάρκινγκ; Ο καθένας από κει και πέρα...

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.15 Θα πήγε να ψωνίσει βρουβοβλάσταρα...

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου
Xρήστης: Αντικειμενικός
Για να λέμε την αλήθεια και ο Βούρος έχει πάει στη λαϊκή. Προσωπικά τον έχω δει. Το θέμα είναι αν προβλήθηκε - το πρόβαλες. ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: ΑΕΚΑΡΑ
Το θετικό με τα παράσιτα τύπου προβοκάτορα που τολμάνε να συγκρίνουν μεταξύ τους μουσεία του μικρασιατικού ελληνισμού για να σχολιάσουν αρνη...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: Godfather
Σε λίγο δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα! Ότι πει ο Σουλτάνος θα γίνεται. Αλήθεια με τις ανταποδοτικές δεντροφυτεύσεις τι έγινε ; Στ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
Τα συνοδά εργα πληρώθηκαν από την περιφέρεια (40 εκατομμύρια περίπου) για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ! Έτσι δικαιολογήθηκε η περιφέρεια! Τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: George
@σίχαμα Τι σχέση έχουν αυτά που έγιναν πριν 20 χρόνια ρε ανεγκεφαλε με άλλους πρωταγωνιστές και δημοτική αρχή που δεν είχε καμία σχέση με τα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
το μουσείο των αλησμόνητων παρτίδων "Φιλιώ Χαϊδεμένου" δε θα το πιάνετε στο στόμα σας αμόρφωτοι, ή αμόρφωτε, γιατί ενας είσαι λογικα, ούτε τ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@ αποβρασμα Αν ζούσες εδώ θα ήξερες ότι τα απορριματοφορα προσπάθησαν να εμποδίσουν το γκρέμισμα του γηπέδου από την στιγμη που δεν είχε εκδ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Γήπεδο για τον λαό δεν θέλατε?...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Μόνος σου είσαι κακομοίρη και γράφεις συνέχεια τα ίδια με διαφορετικά ονόματα. Και αφου το κάνεις ονειρεύεσαι ότι και οι επικριτές σου κάνου...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Μουσείο
Θα βάλουν και τους 131 από την εποχή Αδαμοπουλου; Αυτούς που κατεβασαν τα απορριματοφόρα; Αυτούς που στεκοντουσαν εμπόδιο στα συνοδα εργα το...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©