Σε 8 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση και αφαίρεση των πολιτικών του δικαιωμάτων καταδικάστηκε ο Χάρης Τομπούλογλου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Κατηγορούνταν για τα 25.000 ευρώ που ζήτησε και πήρε τον Δεκέμβριο του 2013 από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρίας η οποία είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», στο οποίο ήταν πρόεδρος, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική πυσαρκία.
Ο Χάρης Τομπούλογλου, που είχε διαγραφεί αυτομάτως, μετά τη σύλληψή του, από τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, είχε ζητήσει και λάβει 25 χιλιάδες ευρώ από εταιρεία, ενώ η πράξη του είχε βιντεοσκοπηθεί από κρυφή κάμερα που είχαν τοποθετήσει άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου εμφανίζεται να παίρνει τα χρήματα σε φάκελο από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο ήταν διοικητής.
Η Καθημερινή
Ο Χάρης Τομπούλογλου καταδικάστηκε με αναστολή, αφού η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Οι δικαστές καταδίκασαν σε 5 έτη κάθειρξης και 7 μήνες με αναστολή στην έφεση τον συγκατηγορούμενο και στενό συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου Χρήστο Τριανταφύλλου ενώ έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό Στέφανο Μιχαλάκο.
«Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου», δήλωσε προς την έδρα ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την έκδοση της απόφασης.
Real News