Με πολύ σημαντική νίκη «απέδρασε» η ΑΕ Πεντέλης από τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου επικράτησε με σκορ 84-70 επί της ΦΕΑ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Νότου.
Οι «κυανόλευκοι» του Κώστα Χαρτοματσίδη έφτασαν με το δίποντο, δεύτερο συνεχόμενο, στους 24 βαθμούς και παρέμειναν στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας από την άλλη πλευρά έφτασε τους 19 βαθμούς, δύο θέσεις πάνω από τους τελευταίους Οίακα Ναυπλίου, Σπαρτιατικό και αρχίζει να νιώθει βαθμολογικό ζόρισμα.
Σε ένα κατάμεστο γήπεδο και υπό την σκιά του θανάτου του πρώην προέδρου της γυναικείας ομάδας της ΦΕΑ, του Γιώργου Λιόση, για τον οποίο κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πριν την έναρξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι χάρη στην ευστοχία τους από την περιφέρεια και από την γραμμή των ελευθέρων βολών ευτύχησαν να έχουν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.
Για την ομάδα του Κυριάκου Κοσμίδη, ο οποίος για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν είχε πλην του τραυματία Γιάννη Κρητικού όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, κορυφαίος ήταν ο Ιωσήφ Μπούσι. Ο 23χρονος γκαρντ πέτυχε 20 πόντους με τέσσερα τρίποντα κι ένα κόψιμο.
Αντίθετα, …αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι Χάρης Μυστιλόγλου και Κώστας Ρωμοσιός. Οι δύο παίκτες της ΦΕΑ 8:20 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρώτο διαιτητή Καλογερόπουλο για φάουλ του πρώτου στον Αποστολόπουλο της Πεντέλης, ο οποίος τους χρέωσε με τρεις τεχνικές ποινές, (δύο στον πρώτο και μία στον δεύτερο), αποβολές εκατέρωθεν και πήρε το δελτίο του Ρωμοσιού.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με την Πεντέλη να ξεφεύγει για πρώτη φορά στους 6 πόντους (6-12). Η είσοδος του Γιώργου Σταμάτη στο παρκέ έφερε την ΦΕΑ σε απόσταση αναπνοής (12-13), αλλά ένα τρίποντο του Σπύρου Καρτσωνάκη έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (12-18).
Κι ενώ η ΦΕΑ μείωσε στους 4 (14-18) έγινε η φάση που προαναφέραμε. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αξιοποίησε στο έπακρο τις επτά ελεύθερες βολές που σούταρε. Το 14-18 έγινε 14-25, η Πεντέλη εκμεταλλεύτηκε την ψυχολογία της και προηγήθηκε με 36-19 με κάρφωμα του Διονύση Μουστόπουλου. Οι παίκτες του Κυριάκου Κοσμίδη αντέδρασαν. Πείσμωσαν. Το 19-36 έγινε 27-36 για να λήξει το ημίχρονο με σκορ 33-41.
Σε διαγωνισμό τριών πόντων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τρίτο δεκάλεπτο. Τρίποντο εσείς; Τρίποντο κι εμείς. Σημειώθηκαν 8 τρίποντα. Ο Μπούσι από πλευράς ΦΕΑ και οι Λίτσο, Καρτσωνάκης από Πεντέλη άνοιξαν το σκορ, αλλά και τη διαφορά. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 52-65.
Διαδικαστικού χαρακτήρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τελευταίο δεκάλεπτο. Η ΦΕΑ προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά, ο προπονητής της Πεντέλης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και το τελικό 70-84 έμελε να γραφτεί στο ταμπλό του κλειστού της Νέας Φιλαδέλφειας.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλογερόπουλος, Σιδέρης.
ΦΕΑ (Κοσμίδης): Τσίτος, Ρωμοσιός 3, Στεφανής 6, Βλασσόπουλος 6, Γόντικας 7 (1), Νίκολλι 3 (1), Μπούσι 20 (4), Μπασέας 4, Διαμαντόπουλος 9, Σταμάτης 5, Μυστιλόγλου 2, Νιφόρας 5.
ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (Χαρτοματσίδης): Σταθάκης 4(1), Μάντζιος 7, Λίτσο 18 (4), Αποστολόπουλος 1, Γιωτάκης 1, Κωνσταντάκος 1, Γάσπαρης, Καλογερόπουλος 14 (12/12 ελ.βολές), Μπίγκος 9, Ράμπας, Μουστόπουλος 15, Καρτσωνάκης 14 (4).
Ευχαρίστησε τον κόσμο ο Κοσμίδης
Το κάλεσμα των ανθρώπων της ΦΕΑ στον κόσμο της ομάδας για το δύσκολο εντός έδρας ματς κόντρα στην ΑΕ Πεντέλης απέδωσε καρπούς. Οι παίκτες του Κυριάκου Κοσμίδη, ωστόσο, δεν τους χαροποίησαν παίρνοντας τη νίκη που θα τους ανέβαζε ψυχολογικά και βαθμολογικά.
Τόσο όμως ο νεαρός προπονητής, όσο και οι παίκτες του πήγαν στην εξέδρα μετά το τέλος του αγώνα και τους ευχαρίστησαν. «Σας ευχαριστούμε πολύ. Βοηθήστε μας με την παρουσία σας», του είπε ο Κοσμίδης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.
Πλέον στην ΦΕΑ κοιτάζουν τον αγώνα της 16ης αγωνιστικής κόντρα στον ουραγό Σπαρτιατικό στην Σπάρτη. Ένας αγώνας ζωής, ή θανάτου. Ένας αγώνας όλα τα λεφτά εάν θέλει να διατηρήσει η αθηναϊκή ομάδα ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει για παραμονή στην κατηγορία.
ΜΠΟΥΣΙ: ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
«Μετά τις αποβολές των συμπαικτών μας πεισμώσαμε», δήλωσε αρχικά ο πρώτος σκόρερ της ΦΕΑ Ιωσήφ Μπούσι και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε μέχρι το τέλος. Πλέον κοιτάμε τη συνέχεια, η οποία είναι πραγματικά πολύ δύσκολη».-







δεν βρέθηκαν σχόλια επισκεπτών...