Σάββατο 09.12.2023,  

Η κυβέρνηση προχωρεί το γήπεδο, η Αυγή το υπονομεύει

Δημοσιεύτηκε στις 03/01/2016 στην κατηγορία Η πόλη  |  10 σχόλια

Την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει αποφασισένη να προχωρήσει τις σχετικές διδικασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην ιστορική έδρα της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα Αυγή, με δημοσίευμά της δείχνει να μην το θέλει. Το όλο σκηνικό θυμίζει τις κυβερνητικές υπογραφές σε μέτρα που ξεσηκώνουν απεργίες, στις οποίες καλεί τα μέλη του ο... ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δείτε το σχετικό δημοσίυμα της Αυγής:

*****

 

Της Λούλης Σταυρογιάννη

 

Τα "δεινά" που θα επιφέρει στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας το γήπεδο της ΑΕΚ, έτσι όπως είναι σχεδιασμένο, ξεπροβάλλουν μέσα από τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ με τον βαρύγδουπο τίτλο " Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού".

 

Μια αξιολόγηση των επιπτώσεων, η οποία είναι εξ αρχής "υπονομευμένη", αφού, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας διαδικασίας με διατάξεις του Νόμου 4247/2014, χωροθετήθηκε το γήπεδο σε 29 στρέμματα του Άλσους: ροκανίστηκαν τρία αναδασωτέα στρέμματα για να περιληφθούν σε αυτό και να αλλάξουν χρήση, τροποποιήθηκε προς τούτο το ρυμοτομικό σχέδιο, ενώ, παρά τον νόμο, προβλέφθηκαν μόνο 180 θέσεις στάθμευσης για αυτοκίνητα. Η διαδικασία αξιολόγησης για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων κατασκευής και λειτουργίας από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη είναι σε εξέλιξη, με την περίοδο διαβούλευσης να έχει εκπνεύσει από τον περασμένο μήνα. Η λειτουργία του νέου γηπέδου (κτήριο ύψους 27 μέτρων, στέγαστρο ύψους 30 μέτρων, πυλώνες 40 μέτρων, απόληξη κλιμακοστασίων 2,70 μ. πάνω από το κτήριο, χωρητικότητας 32.000 θεατών) προϋποθέτει περιμετρικά του γηπέδου πεζοδρομήσεις, βυθίσεις τριών δρόμων και πλήθος παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμη κι αν γνωμοδοτούν θετικά, θέτουν σειρά πρόσθετων όρων και προϋποθέσεων. Ενδεικτικά, και όχι εξαντλητικά, παραθέτουμε κάποιες από αυτές.

 

Μικρότερο γήπεδο

 

Μικρότερη εκμετάλλευση του χώρου, με γήπεδο μικρότερης χωρητικότητας θέτει ευθέως η Διεύθυνση Σχεδιασμού Μητροπολιτικών Αστικών και Περιαστικών Περιοχών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω των ιδιαίτερων οικιστικών και πολεοδομικών χαρακτηριστικών της περιοχής (πυκνή οικιστική δομή, παραδοσιακός οικισμός, στενό και ανεπαρκές οδικό δίκτυο, όχι άμεση εξυπηρέτηση από μέσα σταθερής τροχιάς). Μάλιστα, στη γνωμοδότησή της (27/10) επισημαίνει ότι στην καταγραφή των εναλλακτικών λύσεων (Κεφάλαιο 7 της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) δεν έχει αξιολογηθεί η προφανής εναλλακτική ενός γηπέδου μικρότερης χωρητικότητας, δεδομένης της στενότητας του χώρου και της εγγύτητας με τον παραδοσιακό οικισμό και το Άλσος, ενώ αντιθέτως έχει εξεταστεί η εναλλακτική λύση της μέγιστης εκμετάλλευσης ως προς την εντατικοποίηση των επιπρόσθετων χρήσεων.

 

Προειδοποιεί ότι οι θέσεις στάθμευσης, τόσο αυτές που προβλέπονται από τον Ν. 4227/2014, μόνο 180, στα υπόγεια του νέου γηπέδου, όσο και οι εναλλακτικές προτεινόμενες από τη μελέτη, είναι ανεπαρκείς σε σχέση με τη χωρητικότητα του γηπέδου και, εφόσον δεν εξευρεθεί βιωσιμότερη λύση, το σημείο αυτό θα αποτελέσει την αιτία πρόκλησης σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, όχι μόνο στην άμεση περιοχή του γηπέδου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου. Εντοπίζει δε ακόμη ένα κενό:

 

"Στην κυκλοφοριακή μελέτη που συνοδεύει την τεχνική έκθεση της ΜΠΕ του έργου αναφέρεται ότι δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη από τον φορέα ανάπτυξης τα ιδιόκτητα ακίνητα που θα εξυπηρετήσουν τις πρόσθετες 200 θέσεις που απαιτούνται εντός της απόστασης των χιλίων μέτρων από τις εγκαταστάσεις και επομένως δεν αποτιμώνται, όπως προβλέπεται, οι επιπτώσεις από τη λειτουργία αυτών των χώρων στάθμευσης στη λειτουργία του οδικού δικτύου".

 

Κρίνει ελλιπώς τεκμηριωμένα τα συμπεράσματα για τη διαθεσιμότητα ελεύθερων χώρων στάθμευσης, μεταξύ των οποίων ο ελεύθερος χώρος στάθμευσης του γηπέδου του Απόλλωνα Αθηνών, ο χώρος δημοτικών εγκαταστάσεων και οι γραμμικές σταθμεύσεις επί των παραρεμάτιων διαδρομών του Ποδονίφτη, επί του Κηφισού κ.ά. Κι αυτό γιατί υπολογίζεται η χωρητικότητα σε θέσεις στάθμευσης των χώρων αυτών, όταν για ορισμένους εξ αυτών δεν είναι γνωστή η διαθεσιμότητα και άλλοι βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το γήπεδο και άρα κρίνονται ακατάλληλοι. Παρατηρεί ότι καμιά αναφορά ή πρόβλεψη δεν έχει η ΜΠΕ για τις προδιαγραφές ασφαλείας για τη συγκεκριμένη κατηγορία γηπέδων, ενώ προτείνει, λόγω του υψηλού κόστους των έργων, ότι "θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα ένα ποσοστό εξ αυτών να καλυφθεί από τον φορέα υλοποίησης του έργου".

 

Όχι σε νέα οδικά έργα

 

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις - ρυθμίσεις χωρίς τις προβλεπόμενες βυθίσεις των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου - Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης αντιπροτείνει η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεδομένου ότι η κατασκευή του γηπέδου συνδέεται άμεσα με την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή. Εντοπίζει σειρά εξόφθαλμων ελλείψεων και... παράδοξων, τόσο στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου όσο και στην αντίστοιχη ΜΠΕ της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου από την οδό Λεύκης έως περίπου την εκκλησία της Αγίας Τριάδος, σε μήκος 275 μέτρων περίπου.

 

Στη γνωμοδότησή της (4/11) σημειώνει ότι το συγκεκριμένο έργο, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Οδικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, δεν έχει αδειοδοτηθεί και δεν διαθέτει εγκεκριμένο και οριστικοποιημένο σχεδιασμό. Ο πεζόδρομος της Καππαδοκίας, απ' όπου θα γίνεται η αποχώρηση των πεζών φιλάθλων... καταλήγει στο τοιχίο εξόδου του υπογείου τμήματος της Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Η προβλεπόμενη πρόσβαση των οχημάτων από τα δυτικά του γηπέδου (Λ. Δεκελείας - Φωκών) γίνεται μέσω της οδού Αγίας Τριάδος, γύρω από την πλατεία, και διοχετεύεται στο υπογειοποιημένο κομμάτι της Χρ. Σμύρνης (-9.50). Σχεδιασμός που έρχεται σε αντίθεση με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας (2010), αφού η οδός Αγίας Τριάδας είναι πεζόδρομος, με διέλευση μόνον της γραμμής 3 του τρόλεϊ. Θεωρεί υποτιμημένες τις εκτιμήσεις για αριθμό μόνο 1.500 οχημάτων κατά την προσέλευση - αποχώρηση των φιλάθλων σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο. Λεπτομερή καταγραφή κάνει η υπηρεσία και στην απουσία αναφοράς από το σύνολο των μελετών για τη διαχείριση των απορροών ομβρίων υδάτων στα υπογειοποιημένα κομμάτια του οδικού δικτύου.

 

Αλλαγές στο μικροκλίμα του Άλσους

 

Μείωση του ύψους του κτηριακού όγκου και των πυλώνων φωτισμού "με τις κατάλληλες τεχνικές προσαρμογές" προκειμένου να θεραπευθούν "οι μόνιμες αρνητικές επιπτώσεις που πιθανόν θα υπάρξουν στο όμορο δασικό οικοσύστημα" προτείνει η Διεύθυνση Δασών Αθηνών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (11.9.2015). Παράλληλα, εστιάζει στην αλλαγή του μικροκλίματος από την υλοποίηση της ογκώδους και μεγάλου ύψους κατασκευής, εξηγώντας ότι "θα επιδράσει συνολικά στο μικροκλίμα του όμορου Άλσους, αφού θα επηρεάσει τη φωτοσύνθεση, την εξάτμιση - διαπνοή και τον σκιασμό, θα τροποποιήσει την προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία με συνέπεια την αλλαγή της θερμοκρασίας του αέρα και της υγρασίας της ατμόσφαιρας, της ταχύτητας και της κατεύθυνσης του ανέμου και των αέριων ρευμάτων". Σημειώνει ακόμη ότι τομικροκλίμα των αστικών υπαίθριων χώρων επηρεάζεται από τα υλικά δόμησης των κτηριακώνόγκων που τους περιβάλλουν ή γειτνιάζουν με αυτούς, καθώς και από τα υλικά των επιστρώσεων.

 

Η Διεύθυνση Δασών θεωρεί επιβεβλημένη την εκπόνηση μελέτης η οποία θα διερευνήσει τις αλλαγές και πώς αυτές θα επηρεάσουν μόνιμα τη χλωρίδα και την πανίδα, τη μικροπανίδα (κοινότητα μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και των βακτηρίων, των μυκήτων και των αλγών) και τη μεσοπανίδα (μακροσκοπικά ασπόνδυλα του εδάφους, π.χ. αρθρόποδα, γαιοσκώληκες και νηματώδη) που ζουν στον συγκεκριμένο βιότοπο. Η ίδια μελέτη, προσθέτει, πρέπει να εξετάσει κατά πόσο επηρεάζονται ποσοτικά και ποιοτικά οι τοπικές μετεωρολογικές συνθήκες και έχουν άμεση συνέπεια στην πανίδα και τη χλωρίδα του όμορου δασικού οικοσυστήματος του Άλσους.

 

Καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω μελέτη θα λειτουργήσει ως οδηγός στην επιλογή των φυτικών ειδών για την εγκατάσταση των φυτοφρακτών από δασικά είδη, τα οποία θα είναι συμβατά με τις νέες συνθήκες του μικροκλίματος στην περιοχή, καθώς και την αντικατάσταση των φυτικών ειδών που θα επηρεαστούν από την αλλαγή αυτή.

 

ΥΓ.: Μπαγιάτικα στοιχεία για την εκτίμηση της κατάστασης της ατμόσφαιρας χρησιμοποιεί η ΜΠΕ, η οποία φέρει ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Μάρτιο. Άλλη μια μικρή λεπτομέρεια που πιστοποιεί την... αξιοπιστία της. Χρησιμοποιεί τις μετρήσεις του σταθμού Γαλατσίου, ο οποίος καταργήθηκε... μόλις το 2006.

Γράψτε την άποψή σας

Αυγουλάκης (04/01/2016 00:11)

Απο που προκύπτει ότι η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει?

aekara (04/01/2016 04:27)

stasou re file, giati grafoun tote oti epsitrepsane ti meleti ap toypourgio? ego to ida sto onsports

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/514645-SOK-To-ypoyrgeio-epistrefei-stin-AEK-tin-Perivallontiki-Meleti-gia-to-neo-gipedo

@Αυγουλάκης (04/01/2016 13:37)

Ξεστραβωθείτε και δείτε την αλήθεια. Νομικά το σχέδιο του γηπέδου είναι πανίσχυρο. Σε λίγο θα παρακαλάνε τον Μελ να προχωρήσει αφού από επενδύσεις είμαστε κοντά στο μηδέν. Κοντά στο μηδέν βρίσκονται και τα έσοδα του κράτους και χωρίς επενδύσεις και ανάπτυξη σύντομα πάμε για πραγματική χρεωκοπία. Και σταματείστε επιτέλους να ενημερώνεστε από τον Τζανετάκο ο οποίος ξέρει την αλήθεια και απλά κάνει την πλάκα του.

τελείωσε το γηπεδο (05/01/2016 01:44)

Μάζεψε κάτι 500ρικα ένας χαζός τσονταρε και ο άλλος και πέσαν τα μπετά.
Τώρα μένει να διαλέξουν πλακάκι για το υπόγειο και τελειώσανε.

ΡΕ ΣΥ (06/01/2016 11:58)

ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΜΠΟΥΡΟΤΣΕΡΠΑΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Διαμαντής (06/01/2016 12:21)

11.58
Μπορείς να μην μου ανεβάζεις τα "γράδα", μέρα που είναι; Ο καθένας εδώ γράφει ότι θέλει, στο πλαίσιο της ευπρέπειας και του νόμου, εννοείται. Αν οι άλλοι δεν θέλουν να σχολιάζουν, θα σχολιάζουν αυτοί που θέλουν. Και το σάτι ΔΕΝ κατάντησε, όπως ανακριβώς λες. Το σάιτ αντανακλά τις απόψεις όσων θέλουν να παρεμβαίνουν. Και σε όποιον αρέσουμε. Καλή χρονιά με λιγότερη υστερία, λέω εγώ...

@ΡΕ ΣΥ (07/01/2016 20:48)

Κανεις λαθος κατα του γηπεδου γραφει μονο ενας γραφικος γαυρος και οσοι του απανταμε δεν ειμαστε ολοι στην οριτζιναλ αλλα απλοι ενωσιτες.

@@ΡΕ ΣΥ (10/01/2016 00:43)

όχι γραφικοί. τη Σαντορίνη την ξεπέρασες.

@(10/01/2016 00:43) (10/01/2016 14:37)

Τζανετάκο φασίστα εκδρομές στη Σαντορίνη πας με τα λεφτά του κόμματος;

@μπενιτο (10/01/2016 21:39)

χαλάρωσε ναζακο μου.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ρημαδιό αφήνει την πόλη ο Βούρος- Θα κάνουμε γιορτές με σκουπίδια;-Τι λένε οι εργαζόμενοι του Δήμου

Ο Γιάννης Τομπούλογλου βάζει στη θέση του το Βούρο: «Θέλει να κάνει σίριαλ τις εκλογές»

Γιάννης Τομπούλογλου: Ο Βούρος ζητά από το Δικαστήριο αυτό που του στέρησε ο λαός με την ψήφο του

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιατί πήγε στη λαϊκή της Χαλκηδόνας ο Γιάννης Τομπούλογλου

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Γιάννης Τομπούλογλου: Ο Βούρος ζητά από το Δικαστήριο αυτό που του στέρησε ο λαός με την ψήφο του

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Ο Γιάννης Τομπούλογλου βάζει στη θέση του το Βούρο: «Θέλει να κάνει σίριαλ τις εκλογές»

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ο Γιάννης Τομπούλογλου βάζει στη θέση του το Βούρο: «Θέλει να κάνει σίριαλ τις εκλογές»
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@18.37 Νομίζετε ότι θα μένουν αναπάντητες αυτές οι αθλιότητες; Ποιος είναι «ο άλλος» που έχει σκάνδαλα; Άμεμπτος είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος...

Γιάννης Τομπούλογλου: Ο Βούρος ζητά από το Δικαστήριο αυτό που του στέρησε ο λαός με την ψήφο του
Xρήστης: Ανωνυμος
@17.20 Είθισται για τους αιρετούς "άρχοντες" να αποφασίζει ο λαός με τις εκλογές και όχι η δικαιοσύνη! Η απόκρυψη των στοιχείων της ένστασης...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (07/12/2023 00:06)
Θαυμάστε το πιο σιχαμερό είδος ανθρώπου που αντιπροσωπεύει ο προβοκάτορας. Αυτός ξεκίνησε την αντιπαράθεση με εμετικά σχόλια για το μουσείο ...

Ο Γιάννης Τομπούλογλου βάζει στη θέση του το Βούρο: «Θέλει να κάνει σίριαλ τις εκλογές»
Xρήστης: Πολίτης ΝΦ
Το να ασκείται πολιτική πανω στο επάγγελμα του αντιπάλου, που παρεμπιπτόντως είναι αξιοπρεπέστατο επάγγελμα, δείχνει το επίπεδο του κ. Τομπο...

Γιάννης Τομπούλογλου: Ο Βούρος ζητά από το Δικαστήριο αυτό που του στέρησε ο λαός με την ψήφο του
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Να σας πω.Θεωρώ ότι όταν προκύπτουν τέτοια θέματα καλό θα είναι να επιδειχθεί ψυχραιμία και σύνεση και ίσως τοποθετήσεις από κάθε πλευρά είν...

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ
Xρήστης: @Γλυκια Συμμορια
Είσαι και σινεφίλ...μάλλον θα βλέπεις κι εσύ πολλές ταινίες από 1 Γενάρη ...

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ
Xρήστης: Εργαζομενος
Τα λεφτά που δικαιούνται οι εργαζόμενη και τα έχεις υποσχεθει2 φορές μετά απο συνφονια να μην πάμε δικαστικός σουξαναμε και την χάρη να δεχτ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
ρε κακομοίρη που απαντάς με 5 διαφορετικα ονόματα, δεν έχεις με τίποτα άλλο να ασχοληθείς? τι μανια με τους γαυρους ειναι αυτη, μόνο γαυροι ...

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης
Xρήστης: ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ
Να βοηθήσω λίγο; Τα ελληνόπουλα κατέλαβαν την 44η θέση στα κατανόηση κειμένου, στα μαθηματικά και στις φυσικές επιστήμες στο πρόσφατο Pisa. ...

Τη φαρσοκωμωδία «θέλω να μείνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου» ανεβάζει το μπουλούκι της συντρίμ τιμ
Xρήστης: Γλυκιά συμμορία;
Άλλοι έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα! Ποιοι μιλάνε για συμμορίες!...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: N.F.
Όλα τα ονόματα που γίνονται γνωστά στη φόρα από δω και πέρα με κάθε τρόπο. Και αυτών που απειλούν διαιτητές όταν δεν κερδίζει το λιμανισιο σ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Γαυροπαράγκας αδικημένος
Όπως είχαμε προειδοποιήσει τους Βασιλογαυρους εδώ και χρόνια ο μεγάλος πόνος θα είναι τώρα. Απλά τους βγήκε χειρότερο από ότι το περίμεναν. ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: ΑΕΚΑΡΑ
Ιθαγενείς και λοιπά αποβρασματα αυτός που καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το λιμανισιο αφεντικό σας που όταν δεν ευνοείται απειλεί ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: George
Όσο για αυτά περί στρατών ισχύουν για σιχαματα σαν τον χοντρό του λιμανιού και όχι για τον Μελισσανίδη. Αν υπήρχε τέτοιος στρατός οι αντιγηπ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: George
Ρίχνουμε απίστευτο γέλιο όταν απαντάς στον εαυτό σου ιθαγενή προβοκάτορα. Από κει και πέρα συνέχισε όσο θέλεις την παπαρολογία και την κλαψα...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©