Η κυβέρνηση προχωρεί το γήπεδο, η Αυγή το υπονομεύει

Δημοσιεύτηκε στις 03/01/2016 στην κατηγορία Η πόλη  |  10 σχόλια

Την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει αποφασισένη να προχωρήσει τις σχετικές διδικασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην ιστορική έδρα της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα Αυγή, με δημοσίευμά της δείχνει να μην το θέλει. Το όλο σκηνικό θυμίζει τις κυβερνητικές υπογραφές σε μέτρα που ξεσηκώνουν απεργίες, στις οποίες καλεί τα μέλη του ο... ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δείτε το σχετικό δημοσίυμα της Αυγής:

*****

 

Της Λούλης Σταυρογιάννη

 

Τα "δεινά" που θα επιφέρει στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας το γήπεδο της ΑΕΚ, έτσι όπως είναι σχεδιασμένο, ξεπροβάλλουν μέσα από τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ με τον βαρύγδουπο τίτλο " Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού".

 

Μια αξιολόγηση των επιπτώσεων, η οποία είναι εξ αρχής "υπονομευμένη", αφού, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας διαδικασίας με διατάξεις του Νόμου 4247/2014, χωροθετήθηκε το γήπεδο σε 29 στρέμματα του Άλσους: ροκανίστηκαν τρία αναδασωτέα στρέμματα για να περιληφθούν σε αυτό και να αλλάξουν χρήση, τροποποιήθηκε προς τούτο το ρυμοτομικό σχέδιο, ενώ, παρά τον νόμο, προβλέφθηκαν μόνο 180 θέσεις στάθμευσης για αυτοκίνητα. Η διαδικασία αξιολόγησης για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων κατασκευής και λειτουργίας από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη είναι σε εξέλιξη, με την περίοδο διαβούλευσης να έχει εκπνεύσει από τον περασμένο μήνα. Η λειτουργία του νέου γηπέδου (κτήριο ύψους 27 μέτρων, στέγαστρο ύψους 30 μέτρων, πυλώνες 40 μέτρων, απόληξη κλιμακοστασίων 2,70 μ. πάνω από το κτήριο, χωρητικότητας 32.000 θεατών) προϋποθέτει περιμετρικά του γηπέδου πεζοδρομήσεις, βυθίσεις τριών δρόμων και πλήθος παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμη κι αν γνωμοδοτούν θετικά, θέτουν σειρά πρόσθετων όρων και προϋποθέσεων. Ενδεικτικά, και όχι εξαντλητικά, παραθέτουμε κάποιες από αυτές.

 

Μικρότερο γήπεδο

 

Μικρότερη εκμετάλλευση του χώρου, με γήπεδο μικρότερης χωρητικότητας θέτει ευθέως η Διεύθυνση Σχεδιασμού Μητροπολιτικών Αστικών και Περιαστικών Περιοχών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω των ιδιαίτερων οικιστικών και πολεοδομικών χαρακτηριστικών της περιοχής (πυκνή οικιστική δομή, παραδοσιακός οικισμός, στενό και ανεπαρκές οδικό δίκτυο, όχι άμεση εξυπηρέτηση από μέσα σταθερής τροχιάς). Μάλιστα, στη γνωμοδότησή της (27/10) επισημαίνει ότι στην καταγραφή των εναλλακτικών λύσεων (Κεφάλαιο 7 της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) δεν έχει αξιολογηθεί η προφανής εναλλακτική ενός γηπέδου μικρότερης χωρητικότητας, δεδομένης της στενότητας του χώρου και της εγγύτητας με τον παραδοσιακό οικισμό και το Άλσος, ενώ αντιθέτως έχει εξεταστεί η εναλλακτική λύση της μέγιστης εκμετάλλευσης ως προς την εντατικοποίηση των επιπρόσθετων χρήσεων.

 

Προειδοποιεί ότι οι θέσεις στάθμευσης, τόσο αυτές που προβλέπονται από τον Ν. 4227/2014, μόνο 180, στα υπόγεια του νέου γηπέδου, όσο και οι εναλλακτικές προτεινόμενες από τη μελέτη, είναι ανεπαρκείς σε σχέση με τη χωρητικότητα του γηπέδου και, εφόσον δεν εξευρεθεί βιωσιμότερη λύση, το σημείο αυτό θα αποτελέσει την αιτία πρόκλησης σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, όχι μόνο στην άμεση περιοχή του γηπέδου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου. Εντοπίζει δε ακόμη ένα κενό:

 

"Στην κυκλοφοριακή μελέτη που συνοδεύει την τεχνική έκθεση της ΜΠΕ του έργου αναφέρεται ότι δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη από τον φορέα ανάπτυξης τα ιδιόκτητα ακίνητα που θα εξυπηρετήσουν τις πρόσθετες 200 θέσεις που απαιτούνται εντός της απόστασης των χιλίων μέτρων από τις εγκαταστάσεις και επομένως δεν αποτιμώνται, όπως προβλέπεται, οι επιπτώσεις από τη λειτουργία αυτών των χώρων στάθμευσης στη λειτουργία του οδικού δικτύου".

 

Κρίνει ελλιπώς τεκμηριωμένα τα συμπεράσματα για τη διαθεσιμότητα ελεύθερων χώρων στάθμευσης, μεταξύ των οποίων ο ελεύθερος χώρος στάθμευσης του γηπέδου του Απόλλωνα Αθηνών, ο χώρος δημοτικών εγκαταστάσεων και οι γραμμικές σταθμεύσεις επί των παραρεμάτιων διαδρομών του Ποδονίφτη, επί του Κηφισού κ.ά. Κι αυτό γιατί υπολογίζεται η χωρητικότητα σε θέσεις στάθμευσης των χώρων αυτών, όταν για ορισμένους εξ αυτών δεν είναι γνωστή η διαθεσιμότητα και άλλοι βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το γήπεδο και άρα κρίνονται ακατάλληλοι. Παρατηρεί ότι καμιά αναφορά ή πρόβλεψη δεν έχει η ΜΠΕ για τις προδιαγραφές ασφαλείας για τη συγκεκριμένη κατηγορία γηπέδων, ενώ προτείνει, λόγω του υψηλού κόστους των έργων, ότι "θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα ένα ποσοστό εξ αυτών να καλυφθεί από τον φορέα υλοποίησης του έργου".

 

Όχι σε νέα οδικά έργα

 

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις - ρυθμίσεις χωρίς τις προβλεπόμενες βυθίσεις των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου - Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης αντιπροτείνει η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεδομένου ότι η κατασκευή του γηπέδου συνδέεται άμεσα με την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή. Εντοπίζει σειρά εξόφθαλμων ελλείψεων και... παράδοξων, τόσο στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου όσο και στην αντίστοιχη ΜΠΕ της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου από την οδό Λεύκης έως περίπου την εκκλησία της Αγίας Τριάδος, σε μήκος 275 μέτρων περίπου.

 

Στη γνωμοδότησή της (4/11) σημειώνει ότι το συγκεκριμένο έργο, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Οδικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, δεν έχει αδειοδοτηθεί και δεν διαθέτει εγκεκριμένο και οριστικοποιημένο σχεδιασμό. Ο πεζόδρομος της Καππαδοκίας, απ' όπου θα γίνεται η αποχώρηση των πεζών φιλάθλων... καταλήγει στο τοιχίο εξόδου του υπογείου τμήματος της Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Η προβλεπόμενη πρόσβαση των οχημάτων από τα δυτικά του γηπέδου (Λ. Δεκελείας - Φωκών) γίνεται μέσω της οδού Αγίας Τριάδος, γύρω από την πλατεία, και διοχετεύεται στο υπογειοποιημένο κομμάτι της Χρ. Σμύρνης (-9.50). Σχεδιασμός που έρχεται σε αντίθεση με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας (2010), αφού η οδός Αγίας Τριάδας είναι πεζόδρομος, με διέλευση μόνον της γραμμής 3 του τρόλεϊ. Θεωρεί υποτιμημένες τις εκτιμήσεις για αριθμό μόνο 1.500 οχημάτων κατά την προσέλευση - αποχώρηση των φιλάθλων σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο. Λεπτομερή καταγραφή κάνει η υπηρεσία και στην απουσία αναφοράς από το σύνολο των μελετών για τη διαχείριση των απορροών ομβρίων υδάτων στα υπογειοποιημένα κομμάτια του οδικού δικτύου.

 

Αλλαγές στο μικροκλίμα του Άλσους

 

Μείωση του ύψους του κτηριακού όγκου και των πυλώνων φωτισμού "με τις κατάλληλες τεχνικές προσαρμογές" προκειμένου να θεραπευθούν "οι μόνιμες αρνητικές επιπτώσεις που πιθανόν θα υπάρξουν στο όμορο δασικό οικοσύστημα" προτείνει η Διεύθυνση Δασών Αθηνών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (11.9.2015). Παράλληλα, εστιάζει στην αλλαγή του μικροκλίματος από την υλοποίηση της ογκώδους και μεγάλου ύψους κατασκευής, εξηγώντας ότι "θα επιδράσει συνολικά στο μικροκλίμα του όμορου Άλσους, αφού θα επηρεάσει τη φωτοσύνθεση, την εξάτμιση - διαπνοή και τον σκιασμό, θα τροποποιήσει την προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία με συνέπεια την αλλαγή της θερμοκρασίας του αέρα και της υγρασίας της ατμόσφαιρας, της ταχύτητας και της κατεύθυνσης του ανέμου και των αέριων ρευμάτων". Σημειώνει ακόμη ότι τομικροκλίμα των αστικών υπαίθριων χώρων επηρεάζεται από τα υλικά δόμησης των κτηριακώνόγκων που τους περιβάλλουν ή γειτνιάζουν με αυτούς, καθώς και από τα υλικά των επιστρώσεων.

 

Η Διεύθυνση Δασών θεωρεί επιβεβλημένη την εκπόνηση μελέτης η οποία θα διερευνήσει τις αλλαγές και πώς αυτές θα επηρεάσουν μόνιμα τη χλωρίδα και την πανίδα, τη μικροπανίδα (κοινότητα μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και των βακτηρίων, των μυκήτων και των αλγών) και τη μεσοπανίδα (μακροσκοπικά ασπόνδυλα του εδάφους, π.χ. αρθρόποδα, γαιοσκώληκες και νηματώδη) που ζουν στον συγκεκριμένο βιότοπο. Η ίδια μελέτη, προσθέτει, πρέπει να εξετάσει κατά πόσο επηρεάζονται ποσοτικά και ποιοτικά οι τοπικές μετεωρολογικές συνθήκες και έχουν άμεση συνέπεια στην πανίδα και τη χλωρίδα του όμορου δασικού οικοσυστήματος του Άλσους.

 

Καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω μελέτη θα λειτουργήσει ως οδηγός στην επιλογή των φυτικών ειδών για την εγκατάσταση των φυτοφρακτών από δασικά είδη, τα οποία θα είναι συμβατά με τις νέες συνθήκες του μικροκλίματος στην περιοχή, καθώς και την αντικατάσταση των φυτικών ειδών που θα επηρεαστούν από την αλλαγή αυτή.

 

ΥΓ.: Μπαγιάτικα στοιχεία για την εκτίμηση της κατάστασης της ατμόσφαιρας χρησιμοποιεί η ΜΠΕ, η οποία φέρει ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Μάρτιο. Άλλη μια μικρή λεπτομέρεια που πιστοποιεί την... αξιοπιστία της. Χρησιμοποιεί τις μετρήσεις του σταθμού Γαλατσίου, ο οποίος καταργήθηκε... μόλις το 2006.

Γράψτε την άποψή σας

Αυγουλάκης (04/01/2016 00:11)

Απο που προκύπτει ότι η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει?

aekara (04/01/2016 04:27)

stasou re file, giati grafoun tote oti epsitrepsane ti meleti ap toypourgio? ego to ida sto onsports

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/514645-SOK-To-ypoyrgeio-epistrefei-stin-AEK-tin-Perivallontiki-Meleti-gia-to-neo-gipedo

@Αυγουλάκης (04/01/2016 13:37)

Ξεστραβωθείτε και δείτε την αλήθεια. Νομικά το σχέδιο του γηπέδου είναι πανίσχυρο. Σε λίγο θα παρακαλάνε τον Μελ να προχωρήσει αφού από επενδύσεις είμαστε κοντά στο μηδέν. Κοντά στο μηδέν βρίσκονται και τα έσοδα του κράτους και χωρίς επενδύσεις και ανάπτυξη σύντομα πάμε για πραγματική χρεωκοπία. Και σταματείστε επιτέλους να ενημερώνεστε από τον Τζανετάκο ο οποίος ξέρει την αλήθεια και απλά κάνει την πλάκα του.

τελείωσε το γηπεδο (05/01/2016 01:44)

Μάζεψε κάτι 500ρικα ένας χαζός τσονταρε και ο άλλος και πέσαν τα μπετά.
Τώρα μένει να διαλέξουν πλακάκι για το υπόγειο και τελειώσανε.

ΡΕ ΣΥ (06/01/2016 11:58)

ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΜΠΟΥΡΟΤΣΕΡΠΑΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Διαμαντής (06/01/2016 12:21)

11.58
Μπορείς να μην μου ανεβάζεις τα "γράδα", μέρα που είναι; Ο καθένας εδώ γράφει ότι θέλει, στο πλαίσιο της ευπρέπειας και του νόμου, εννοείται. Αν οι άλλοι δεν θέλουν να σχολιάζουν, θα σχολιάζουν αυτοί που θέλουν. Και το σάτι ΔΕΝ κατάντησε, όπως ανακριβώς λες. Το σάιτ αντανακλά τις απόψεις όσων θέλουν να παρεμβαίνουν. Και σε όποιον αρέσουμε. Καλή χρονιά με λιγότερη υστερία, λέω εγώ...

@ΡΕ ΣΥ (07/01/2016 20:48)

Κανεις λαθος κατα του γηπεδου γραφει μονο ενας γραφικος γαυρος και οσοι του απανταμε δεν ειμαστε ολοι στην οριτζιναλ αλλα απλοι ενωσιτες.

@@ΡΕ ΣΥ (10/01/2016 00:43)

όχι γραφικοί. τη Σαντορίνη την ξεπέρασες.

@(10/01/2016 00:43) (10/01/2016 14:37)

Τζανετάκο φασίστα εκδρομές στη Σαντορίνη πας με τα λεφτά του κόμματος;

@μπενιτο (10/01/2016 21:39)

χαλάρωσε ναζακο μου.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη

Κώστας Παντελόγλου

Γούλας- Παπαλουκά ρωτούν τη διοίκηση για το Άλσος...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου

Δύναμη Πολιτών: Τα ΕΠΑΛ καταρρέουν και ο Βούρος τα… μοιράζει για γήπεδα

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η πόλη χρειάζεται συνεννόηση, όχι φτηνιάρικο οπαδηλίκι

Να πάμε...

Στις 20 Ιουνίου η κρίσιμη Ολομέλεια της Δύναμης Πολιτών

Όταν δεν ξέρεις την πόλη σου και δεν έχεις τίποτα να πεις γι αυτήν, τότε θυμάσαι τα παλιά...

Απίστευτες ύβρεις Βούρου στους εργαζομένους- Αυτή είναι η γλώσσα των... ανθρώπων του πολιτισμού;

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη
Xρήστης: ανώνυμος
Υποτίθεται ότι στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ η ΔΠ αλλά το δσ της τοπική οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να πολυσυμμετέχει. Άμα έκοβε καμιά πίτα ο ...

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη
Xρήστης: Ντίνος
@ An On ym OS (22/07/2022 13:22) Είναι αρκετά περίεργο (έως λογικό) μετά από μια παύση κάποιων ετών η ΔΠ να επανέρχεται με καινούριο επικεφα...

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη
Xρήστης: An On ym OS
@Ντίνος (20/07/2022 21:23) από τη μία καταδικάζεις (και σωστά) σε άλλες αναρτήσεις, το διχασμό και τη δημιουργία τοξικού κλίματος, που επιχε...

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη
Xρήστης: @Φιλαδελφειώτης (21/07/2022 18:55)
Χαχαχαχα γελάει το σύμπαν. Έχετε το θράσος να μιλάτε μετά την πιο αποτυχημένη θητεία του αιώνα. Τρέμουμε την επιστροφή των αχρήστων. Χαχαχαχ...

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.02 Ό,τι είχα να πω επί του θέματος, το είπα. Έτερον, ουδέν...

Γιουσουφάκια και ευνούχοι...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Το ΄΄ΣΙΩΠΗ΄' κύριε σημαίνει > και για τα οποία κάποιοι αναγνώστες σας θα αντιδράσουν .Άρα το πρόβλημα σας το προκαλέσατε εσείς ο ίδιος .Και...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@Αδημοσίευτον Πες μου τώρα εσύ αν υπάρχει μισός λόγος να ανεβάσω ένα σχόλιο που γράφει το όνομα ενός συμπολίτη μας, ο οποίος ασχολείται με ...

Δύναμη Πολιτών: Στον αέρα το αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια- Ευθύνες σε Βούρο-Πατούλη
Xρήστης: Φιλαδελφειώτης
Τρολάκια στεναχωριέστε που δεν ξεμπερδεψατε με τη Δύναμη πολιτών. Δεν πειράζει, ξυδάκι ...

Κώστας Παντελόγλου
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Σε σειρά: 1. Μικρασιάτης, Ίωνας με ό,τι κουβαλάει η λέξη, πολυμαθής, αγωνιστής, εγωιστής, περήφανος για την καταγωγή του, προοδευτικός. 2. Δ...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Μπεν
@ ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (20/07/2022 19:52) Μάλλον δεν έχει ούτε 1 ένσημο το παλικάρι σαν τον Άρη Άρα δεν υπάρχει λόγος εμφάνισης «λευκού» βιογραφικού...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής
Xρήστης: Τριτος δρομος
Ολόκληρη αίθουσα για να "συνεδριάσουν" 5 άτομα; Ας το κανανε σε κάποιο καφε όπως στη φωτο...άλλωστε τόσοι μείνανε!...

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου
Xρήστης: Ντίνος
@ Μπεν (21/07/2022 13:23) Έχεις μπερδέψει τη βούρτσα με το πληκτρολόγιο, μην πω τπτ άλλο κ κοπεί από το διαχειριστή! Υπάρχει μαγαζί στη Νέα...

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική του ΠΑΣΟΚ- Ποιος ανέλαβε συντονιστής
Xρήστης: ΠΑΣΟΚ ή ΤΕΦΡΑ
https://www.youtube.com/watch?v=3YK4biAUUFA...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Χρ. Ψωμ.
@ ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ (20/07/2022 19:52) Πέστα ντε! Τα ίδια ρωτάω κι εγώ εδώ.............. http://e-alitheia.gr/pub/36715/dynamh-politwn-epal-ghp...

Πόλη της Καρδιάς μας: Πανικός και ανεπάρκεια Βούρου
Xρήστης: Μπεν
@Ντίνος (19/07/2022 22:00) Γιατί όχι; Γνωρίζεστε καλά οι επαγγελματίες ολελέδες όλων των ομάδων μεταξύ σας. Για την ακρίβεια είστε κατά κά...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©