Δευτέρα 27.05.2024,  

Κυλικείο νεκροταφείου και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Δημοσιεύτηκε στις 01/11/2015 στην κατηγορία Γνώμες  |  22 σχόλια

Του Μιχάλη Παπάζογλου

 

Εάν χρειάζεται κάποια εξήγηση για την απουσία μου από τον σχολιασμό και την κριτική των δημοτικών πραγμάτων τότε αυτή είναι μόνο ο φόρτος εργασίας και ο αγώνας για την καθημερινότητα. Επ’ ουδενί (για να μη χαίρονται κάποιοι) και μαρτυρία τρίτων δεν με πτόησε η απόρριψη της προσφυγής. Άλλωστε κατά καιρούς έχω μιλήσει για 1-10-100 προσφυγές. Περαιτέρω η απόρριψη της προσφυγής των «17» ήταν μέσα στα ενδεχόμενα που από την σύνταξη του δικογράφου αντιμετωπίζαμε. Ο Δήμος είχε παραλάβει εκείνες τις διοικητικές πράξεις για να προσβάλει εμπροθέσμως και καταλλήλως εκείνη την διοικητική πράξη που θα οδηγούσε στο δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Και διάλεξε την χειρότερη περίπτωση διοικητικής πράξης. Όχι τυχαία. Τέλος, όπως έχω ξαναγράψει, στα πλαίσια χειρισμού μιας υπόθεσης η προσφυγή μπορεί να δράσει καταλυτικά και ανασχετικά για τον «επιτιθέμενο» και να δώσει χρόνο στην προετοιμασία μιας καλύτερης άμυνας. Δυστυχώς και ατυχώς ούτε ο νόμος αποσύρθηκε και η δημοτική αρχή εξακολουθεί να δρα παραπλανητικά για τα συμφέροντα των δημοτών.

            Ας πάω όμως σε αυτό που προκαλεί την δημόσια τοποθέτησή μου, την προηγούμενη πρόσθετη παρέμβαση μου στην  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του μισθωτή του κυλικείου του νεκροταφείου κατά του Δήμου για μείωση του μισθώματος.

            Η υπόθεση νεκροταφείου με είχε απασχολήσει και με την προκλητικά καθυστερηθείσα αποβολή του προηγούμενη μισθωτή. Άσκησα κριτική για τον τρόπο αποβολής του μισθωτή. Για το άρθρο μου, με μεσολάβηση ατόμων της Δύναμης Πολιτών, κατατέθηκε έγγραφη αναφορά εναντίον μου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Φυσικά κατατέθηκε αντίθετη αναφορά δική μου και η υπόθεση έκλεισε με αμοιβαία παραίτηση πριν φτάσει σε Συμβούλιο. Αυτά για αυτούς στη Δύναμη Πολιτών που νόμιζαν ότι θα με φίμωναν με αυτόν τον τρόπο.

Θέλω να γνωρίζουν οι Φιλαδελφειώτες, φίλοι και εχθροί, ότι η πειθαρχία και δη η αυτοπειθαρχία είναι αρετή που τη διδάχθηκα και την διδάσκομαι από τα γεννοφάσκια μου. Όντας εγγονός αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, (μα-) θητεύοντας σε αυστηρά σχολεία, με τη σειρά στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, στην Γερμανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen), στη Νομική Σχολή Αθηνών και τέλος σε Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών, και από εκεί και πέρα συνεργάτης σε δικηγορικά γραφεία και με εντολείς σοβαρούς ανθρώπους, νομίζω ότι το τελευταίο που μπορεί να με κατηγορήσει κανείς, είναι για έλλειψη πειθαρχίας, παραβίαση του Κώδικα Δικηγόρων και να με εγκαλέσει για πειθαρχικό παράπτωμα. Δυστυχώς η δημοτική αρχή είναι θρασυτάτη και έφτασε μέχρι αυτό το σημείο, να νομίζει ότι θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον μου. [Ανανιάδη, να ξέρεις ο Θεός συγχωρεί. Ο Παπάζογλου όχι. Είναι αλήθεια ότι ψήφισες υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εντός της Δύναμης Πολιτών; Τόσο Πασόκος πια;]

 

Προχωρώ: Την προηγούμενη Κυριακή διαβάζοντας τα τοπικά sites ενημερώθηκα ότι εκκρεμούσε την Δευτέρα δικαστήριο εναντίον του Δήμου για μείωση του μισθώματος. [Αναρωτιέμαι ποιο είναι το «βαθύ λαρύγγι» μέσα στον Δήμο που γνωρίζει και τις δικασίμους του Δήμου;]. Είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε δικηγόρο να αναζητήσει τα εκθέματα των ασφαλιστικών μέτρων και να βρει το αντικείμενο της δίκης και τους διαδίκους. Όπερ και εγένετο. Νομίζω ότι έχω δικαίωμα, παρούσης της οικογένειάς μου από την θεμελίωση του προσφυγικού συνοικισμού, έχοντας  η ίδια οικογενειακό τάφο από το 1963, εισπράττοντας ο ίδιος διαρκώς παράπονα για την κακοδιαχείριση και την διαρκή επιβολή χαρατσιών εις βάρος των δημοτών, εκμεταλλευόμενη η εκάστοτε δημοτική αρχή τον πόνο των ανθρώπων, να δείξω ενδιαφέρον και να παραστώ τουλάχιστον ως ακροατής κατά τη συζήτηση της αίτησης. Έτσι κι αλλιώς θα ήμουν στην Ευελπίδων για δουλειά, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κλειστές οι γραμματείες από 9-11, υπήρχε χρόνος για παρακολούθηση μιας δίκης. Άμα τη εμφανίσει μου στο δικαστήριο δήλωσα στους δικηγόρους του Δήμου, ότι είχα πρόθεση να ασκήσω πρόσθετη παρέμβαση προφορικά. Δεν είχα καν το κείμενο της αίτησης το οποίο ανέγνωσα λίγα λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας.

Αφενός η στάση των δικηγόρων του Δήμου, αφετέρου η επιλογή μου να σιωπήσω τον τελευταίο καιρό και να αποσιωπηθώ (έτσι κι αλλιώς η άποψή μου δεν εισακούεται -και δεν βλέπω τον λόγο να εκτίθεμαι- δέχομαι και αρνητική κριτική για να μην ασχολούμαι καθόλου από οικείους ανθρώπους), με είχαν κατευνάσει. Κάθισα ως απλός ακροατής χωρίς πρόθεση να κάνω εν τέλει πρόσθετη παρέμβαση, μέχρι την στιγμή που ενημερώθηκα ότι ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, η Πρόεδρος Πρωτοδικών που συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή (17-9-2015) έχει σημειώσει ότι ο Δήμος παρέστη ΜΕΤΑ (στην αίτηση αναγράφεται Π.Μ και ολογράφως) ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος (παρών) διόρισε τους πληρεξούσιους δικηγόρους του Δήμου, χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή αναστολής είσπραξης του συμφωνηθέντος μισθώματος των 13000 ευρώ και είσπραξης αντί αυτού μισθώματος 5000 € (!!!!!!!!!!!!!!) και απαγόρευσης καταγγελίας της μίσθωσης από πλευράς του εκμισθωτή Δήμου (!!!!!!!!!!!!!!!!!).

Εξηγώ την έκπληξή και την αγανάκτησή μου:

1) Δικονομικά: Στα πλαίσια προσωρινής διαταγής δεν μπορεί να διαταχθεί ασφαλιστικό μέτρο που κατατείνει σε πλήρη ικανοποίηση δικαιώματος. Ο αιτών-μισθωτής ζητά την μείωση του μισθώματος από 13000 σε 5000 ευρώ και απαγόρευση καταγγελίας της μίσθωσης. Δεν το επιτρέπει ο νόμος.

2) Ουσιαστικά δεν υπάρχει μίσθωση που να έχει μειωθεί στα πλαίσια δικαστικής απόφασης και δη με προσωρινή διαταγή από 13000 € σε 5000 €. Η μείωση αγγίζει το 62%. Έλεος!!!! Περαιτέρω η μίσθωση άρχισε τον Ιούλιο και από τον πρώτο μήνα έχουν συνταχθεί βεβαιωτικοί κατάλογοι, οι οποίοι αναφέρονται στο δικόγραφο της αίτησης. Δηλαδή ο μισθωτής δεν μπορούσε να καταβάλει και δεν κατέβαλε ολόκληρο το συμφωνηθέν μίσθωμα από την έναρξη της μίσθωσης. Και ο Δήμος τι έκανε πάλι; Ο μισθωτής ισχυριζόταν ότι δεν χρωστούσε την ημέρα του δικαστηρίου. Δυστυχώς δεν είχα εικόνα του ταμείου του Δήμου.

3) Πολιτικά: Ο Δήμαρχος παρέστη στο έλασσον δικαστήριο της προσωρινής διαταγής, κατά το οποίο χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή αναστολής καταβολής από 13000 ευρώ σε 5000 ευρώ και απαγόρευση καταγγελίας της μίσθωσης αλλά δεν παρέστη στο ΜΕΙΖΟΝ της συζήτησης της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

Πιθανόν η παρουσία μου στο χώρο να αποθάρρυνε τον Δήμαρχο να παρευρεθεί και να εκτεθεί περισσότερο. Αλήθεια ο Δήμαρχος είχε ενημερώσει κανέναν από την αντιπολίτευση για την κακή εξέλιξη της μίσθωσης στο κυλικείο του νεκροταφείου, την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής καταβολής;

Και αναρωτιέμαι ποιος Έλληνας δικαστής χορηγεί προσωρινή διαταγή αναστολής καταβολής από 13000 ευρώ σε 5000 ευρώ και μάλιστα για δημοτικό μίσθιο χωρίς την ρητή συναίνεση ή την σιωπή του εκμισθωτή;

Ζήτησα από την Πρόεδρο Πρωτοδικών να άρει την προσωρινή διαταγή και να διατάξει εγγυοδοσία για την διαφορά του μη καταβαλλόμενου μισθώματος. Οι δικηγόροι του Δήμου συνηγόρησαν. Το αίτημα απορρίφθηκε αλλά τουλάχιστον με την πίεση η Πρόεδρος ήρε την προσωρινή διαταγή απαγόρευσης καταγγελίας της μίσθωσης που θεώρησε και παράνομο ως προσωρινή διαταγή. Ο Δήμος θα μπορούσε να είχε καταγγείλει τη μίσθωση για τη μη καταβολή του πρώτου μισθώματος, σε κάθε περίπτωση πριν την 17-9-2015, και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον (και με την πρόσθετη παρέμβασή μου) μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση.

Επειδή ξέρω ότι οι κοντόχοντρες Κατίνες της Δύναμης Πολιτών (ναι αυτές που νομίζουν ότι αναφέρομαι σε αυτές, αυτές είναι) θα στέρξουν να διαδώσουν ότι παίζω το παιχνίδι του προηγούμενου μισθωτή, απαντώ εκ των προτέρων τα ακόλουθα:

1. Ήμουν υπέρ της αποβολής του προηγούμενου μισθωτή από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα ότι δεν κατέβαλε ευρώ για μίσθωμα. Η κριτική που άσκησα πέραν όλων των άλλων αφορούσε στον περιπετειώδη τρόπο αποβολής του, την εμπλοκή τριών αντιδημάρχων, την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα κοκ.

2. Μια ριζοσπαστική λύση προς το συμφέρον των δημοτών, του λαού της Φιλαδέλφειας είναι η εξής (και απορώ που ο Δήμαρχος που σε παλιότερες διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ εκόπτετο προκειμένου να απαλειφθεί ο όρος «υγιής επιχειρηματικότητα» από κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ- τόσο αστοιχείωτος και ανιστόρητος είναι ο Δήμαρχος που δεν γνωρίζει ότι τα χρόνια μετά τον Εμφύλιο ένα κομμάτι του εμπορικού κόσμου ειδικά της Αθήνας ήταν άνθρωποι που μην έχοντας πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων αναγκαστικά ασχολούνταν με το εμπόριο (κάποιοι μάλιστα από αυτούς μεγαλούργησαν):

Να εκμισθώνεται το κυλικείο με την ώρα απευθείας στους οικείους του θανόντος. Οι οικείοι να προσέρχονται με καφέδες κλπ. και να κάνουν χρήση του κυλικείου επί 3ώρου ή 4ώρου, να χρησιμοποιούν την κουζίνα και ο Δήμος να πληρώνεται με τιμολόγιο για την χρήση εν είδει αποζημίωσης χρήσης ή μίσθωσης. Οι ενδιαφερόμενοι αναλόγως με την οικονομική δυνατότητά τους θα έχουν το δικαίωμα να προσλαμβάνουν και δικούς τους σερβιτόρους ή να σερβίρουν μόνοι τους καφέδες- άλλωστε αυτό είναι ένα έθιμο που οι οικείοι του θανόντος συνεισφέρουν πάντοτε και σε όλες ανεξαρτήτως τις κηδείες ή μνημόσυνα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσει το κόστος της κηδείας για τους δημότες, οι ανταγωνιστές θα εξαφανιστούν οικονομικά, ο δημότης θα γλιτώσει έξοδα και ο Δήμος θα εκμηδενίσει την πιθανότητα μη καταβολής μισθώματος. Περαιτέρω είμαι σίγουρος ότι οι Φιλαδελφειώτες που έχουν υψηλό το αίσθημα της αλληλεγγύης θα συνεισφέρουν σε υλικά τοσώστε και ο τελευταίος φτωχός της Φιλαδέλφειας να μπορεί να κάνει μια αξιοπρεπή κηδεία του οικείου του. Ασφαλώς ο Δήμος θα διατηρεί το δικαίωμα να παραχωρεί δωρεάν με κοινωνικά κριτήρια το κυλικείο όχι όμως σε βάρος του ταμείου του Δήμου (όποιος δεν έχει τόσα χρήματα, να προσφέρει τον καφέ σπίτι του), γιατί έχουμε γεμίσει από τεμπέληδες, τσαμπατζήδες και μέλη του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» (@ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Όποιος δεν έχει να πληρώσει διόδια, να πάει με το ΚΤΕΛ). Είμαι σίγουρος ότι έτσι ο Δήμος θα βγάλει περισσότερα από τα 5000 ευρώ που εισπράττει τώρα και θα μπορέσει να κάνει και κοινωνική πολιτική δια του χαμηλού τιμολογίου χρήσης ή ωρομίσθωσης, να εξαφανίσει εντέλει τον όποιο ανταγωνιστή. Γιατί η δημοτική αρχή δημιουργεί σε πολλές περιπτώσεις εχθρούς για να έχει λόγο ύπαρξης.

 

Εκ των παραλειπομένων της δίκης:

α) Ο παπάς που προσήλθε ως μάρτυρας του αιτούντος- μισθωτή, ο οποίος παραπονιόταν ότι δεν έχει κίνηση το νεκροταφείο (δηλαδή του λέω να στενοχωρηθούμε που δεν πεθαίνουν πολλοί;) Εντελώς μπουνιουελικό το σκηνικό. Ο κυλικειάρχης- επιχειρηματίας με τον παπά που λειτουργεί… Μόλις βρω χρόνο, έγγραφη αναφορά στον Μητροπολίτη Γαβριήλ για να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

β) Ο μάρτυρας του Δήμου, ο οποίος αντί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου, μιλούσε για υπερβολικό μίσθωμα. Αναρωτιέμαι γιατί δεν πήγε μάρτυρας του αιτούντος-μισθωτή…

γ) Ο μισθωτής ο οποίος με κοίταζε έντονα κατά την διάρκεια της δίκης (ψάρωσα κι εγώ…), στον οποίο εξήγησα ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό εναντίον του, αλλά αγανακτώ με την υπόθεση εν γένει του νεκροταφείου-κυλικείου και ο οποίος επιχειρηματίας ρωτώμενος από εμένα μετά το πέρας της δίκης γιατί ασχολήθηκε αφού όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε είναι επιχειρηματίας που ασχολείται με μοτοσυκλέτες, μου απάντησε αφήνοντάς με εμβρόντητο: «Και να το αφήσω να το πάρουν Αλβανοί;». Αυτά σε σχέση με την αναφορά του Δημάρχου για την πολιτική δραστηριότητα του προηγούμενου μισθωτή. «Άλλαξε ο Μανωλιός…».

 

Τελειώνω με την θέση μου για το αυριανό δημοτικό συμβούλιο στο οποίο λόγω χρόνου το πιθανότερο είναι να μην παρευρεθώ. Άλλωστε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με χαρακτήρισε «παράνομο» την τελευταία φορά που παρευρέθην και δε μου έδωσε το λόγο. Βέβαια δεν είδα να κάνει το ίδιο σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου οπαδός της ομάδας διέκοπτε συνεχώς και αδιαλείπτως και του έδωσε κανονικά τον λόγο.

 

Ο νόμος ζητά την αιτιολογημένη απόρριψη του Δήμου. Δύο λέξεις: Απόρριψη, δηλαδή ο Δήμος να απορρίψει ρητά και κατηγορηματικά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η απόρριψη να είναι ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ. Είναι τόσο απλό. Ο Δήμος έχει στα χέρια του δύο βασικά κείμενα το κείμενο του Επιμελητηρίου [Αν είπε ο Ανδριόπουλος ότι το κείμενο είναι κουρελόχαρτο, αυτός ως τι το είπε- αναζήτω στο διαδίκτυο το βιογραφικό του, αδυνατώ να βρω τι σπουδές έχει κάνει] και το κείμενο του Πολυτεχνείου. Ούτε όρους, ούτε ναι επί της αρχής  αλλά. Ούτε τίποτα άλλο. Εκτός αν η δημοτική αρχή εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι του επιχειρηματία. (Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γίνει δημοσίευση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που επικαλέστηκε ο Στράτος και επιπλέον να μας πουν τα παρευρισκόμενα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τι είπαν Βασιλόπουλος-Κουμαριανός κατά την σύναξη στην βουλή πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ν. 4277/2014).

Επαναλαμβάνω και επισημαίνω για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη «μάχη» μας: ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ. Τίποτα άλλο. Και όποιοι συνηγορούν  μέσα στην Δύναμη Πολιτών υπέρ της Μελέτης υπάρχει και το πολιτικό «ΓΟΥΔΙ», έτσι για να μην ξεχνάμε τη μικρασιάτική φλέβα, αυτούς δηλαδή που θεμελίωσαν τον Δήμο.

*****

 

Υ.Γ. Επειδή πολύς λόγος γίνεται: Δύο φορές έχω πάει σε γήπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αυτές στο ΑΕΚ-ΑΓΙΑΞ στην σκεπαστή και στο ΑΕΚ- ΜΙΛΑΝ το 1995 στην 21. Έγινε δε και διακοπή- ερώτηση από δημοτικό σύμβουλο αρβανίτικης καταγωγής για το τι ομάδα είμαι, όταν πήρα τον λόγο σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο… Τι άλλο θα υποστώ… Ούτε οπαδός ούτε φίλος της ομάδας δηλώνω. Διαπιστευτήρια δεν δίνω σε κανέναν. Ούτε πρέπει ούτε μπορεί να γίνει γήπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Φιλαδέλφεια. Από την ημέρα δε που αφιονισμένοι κυνήγησαν και χτύπησαν ενώπιόν μου Φιλαδελφειώτες και αλληλέγγυους, από την ημέρα που ο επιχειρηματίας απείλησε ότι θα φέρει Σύριους και τσιγγάνους στο οικόπεδο της ΑΕΚ (ο ίδιος θα φτιάξει Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, αναρωτιέμαι- ας του πει κάποιος ότι πολλοί Μικρασιάτες κατέφυγαν στη Συρία το ’22- τρίζουν τα κόκκαλα των Μικρασιατών στον Κόκκινο Μύλο με αυτόν τον τύπο- ο δε θεμελιωτής της ποδοσφαιρικής αυτοκρατορίας του Ολυμπιακού (Μπάγεβιτς) να εγκαλεί τον Δήμαρχο μέσα στο ΥΠΑΠΕΝ; Τι άλλο;) δηλώνω φίλος οποιασδήποτε αντίπαλης ομάδας παίζει εναντίον της ΑΕΚ. Αν δε είναι τούρκικη, μικρασιατικής ή κωνσταντινοπολίτικης έδρας, δύο φορές υπέρ των Μικρασιατών ή Κωνσταντοπουλιτών Τούρκων που αντιπολιτεύονται και τον Ερντογάν…- 

Γράψτε την άποψή σας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (01/11/2015 13:40)

Στο υστερόγραφο στην 6η σειρά μετά το αφιονισμένοι μου έφυγε κάτι. Να συμπληρωθεί ως εξής: "αφιονισμένοι ωσάν Τσέτες...".

Κριμα (01/11/2015 16:04)

Μιχαλη κριμα. Βγαζουν εμπαθεια και κακια προς ασχετα ατομα καποιες ενεργειες σου. Ξερεις εσυ. Γιατι ξεφευγεις τοσο ωστε να χανεις τη λογικη σου; Συγκεντρωσου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (01/11/2015 20:02)

@16:04 1/11/2015
Καλά, τραγούδα...

Anonymos (01/11/2015 23:12)

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Οσον αφορά το κο Βασιλοπουλο δεν μας λέτε κάτι καινούργιο. Είναι πολυ ´´καλός´´ στη πολιτική και ανεπαρκής οσον αφορά τις διοικητικές ικανότητες.
Εκείνο που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι η πληροφορία σχετικά με τον κο Ανανιαδη.
Αν οντως ψηφισε υπερ τοτε πραγματικά μπραβο του διοτι κατάλαβε μετα την αποφαση του ΣΤΕ οτι σαν παραταξη πρεπει να ευθυγραμμιστουν με το νόμο, το δίκιο και το κοινό αίσθημα που θελει το γήπεδο στην ιστορική του τοποθεσία.

Κριμα (02/11/2015 01:06)

Ακόμα και αυτές οι δυο λέξεις σου, επιβεβαιώνουν την άποψή μου. Γιατί ξεφεύγεις τόσο πολύ; Συγκεντρώσου.

κε Παπάζογλου 2 (02/11/2015 09:00)

Αν το δικαστήριο λάβει υπόψιν ότι ο νέος δήμαρχος δεν έχει πρόβλημα με 5000€ ; Δε γίνεται πια, αλλά κάνουμε μια υπόθεση, θα δικαίωνε ή όχι τον κ. Κουρή; Η κ. Γαϊτανά ακόμα κι αν ήταν πιο “επιμελής” στη διεκδίκηση των μισθωμάτων, υπήρχε περίπτωση να τα εισπράξει; ΟΧΙ. Υπήρχε περίπτωση να κάνη χρήση της εγγυητικής; Αφού δεν είχε ανανεωθεί χωρίς δική της ευθύνη, ΟΧΙ. Είναι ποινικά κολάσιμο που δεν έβγαλε έξω με τη θεατρικότητα του κ. Βασιλόπουλου έξω τον κ. Κουρή; Όχι. Μόνο για πολιτική ολιγωρία θα μπορούσε ενδεχομένως να κατηγορηθεί, αλλά νομικά δεν νομίζω να μπορεί κανείς να καταλογίσει κάτι. Για την “ολιγωρία” της κρίθηκε. Βλέπουμε και τη μπετοναρισμένη Δύναμη Πολιτών που δεν ολιγωρεί τι αποφάσεις παίρνει. Και πάλι συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Έχει κι άλλα ράμματα η γούνα του κ. Βασιλόπουλου… εν καιρώ.

Ανώνυμος (02/11/2015 10:12)

@Κριμα Μπορείς να εικάσεις πολλά για το τι υποκρύπτει η τοποθέτηση του κ. Παπάζογλου. Μπορείς να του προσάψεις πολλά για την άγαρμπη συμπεριφορά του ή ακόμα και για την εμπάθεια που βγάζει απέναντι σε κάποιους. Όμως εδώ δεν κάνουμε ψυχαναλύσεις και κριτική χαρακτήρων. Εγώ τουλάχιστον δεν δηλώνω ούτε ψυχολόγος-ψυχίατρος ούτε δικαστής. Από την τοποθετησή του προκύπτουν πολλά ερωτηματικά και πολλά πολιτικά ζητήματα στα οποία κανένας μέχρι τώρα δεν βγήκε να απαντήσει. Γαργάρα κοινώς.

κε Παπάζογλου 1 (02/11/2015 15:11)

Επειδή μπήκε μόνο το 2 αρχικά, ξαναστέλνω το 1

Συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Αν και ιδεολογικά είμαστε απέναντι είναι πολύ καλό που έχετε ειλικρινείς και σταθερές απόψεις και που παλεύετε για αυτό που πιστεύετε.

Κάποιες παρατηρήσεις για Γαϊτανά και Κουρή. Έχει καμία ευθύνη ο επιχειρηματίας που στις αρχές του 2010 (που ΔΕΝ διοικούσε η Γαϊτανά) είδε απελευθερωμένα 200.000€ από την εγγυητική επιστολή που κάποιος “ξέχασε” να ζητήσει την ανανέωσή της; Όχι.

Επιπλέον ο κ. Κουρής περιμένει να εκδικαστεί η υπόθεση για τη μείωση μισθώματος που ζήτησε αφού παραχώρησε στο δήμο (επί Κόντου) μέρος του κυλικείου. Μετά από την απόφαση θα φανεί πόσα χρωστάει.

Φυλακας (02/11/2015 17:57)

Κ.Παπαζογλου πρέπει να γνωρίζεται ότι ακόμα και σήμερα το Κυλικείο λειτουργεί χωρίς ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Αυτός είναι ο Βασιλοπουλος. Κυνηγάει όλα τα μαγαζιά και το δικό του λειτουργεί παράνομα.

Ψεύτες και συκοφαντες (02/11/2015 18:23)

Το κυλικείο λειτουργεί απολύτως νόμιμα και έχει άδεια για πρώτη φορά. Για τα υπόλοιπα που λέει ο Παπάζογλου να χαίρεται που είναι τόσο γραφικός και έχει γλυτώσει την αφαίρεση της δικηγορικής του άδειας και τις μηνύσεις με όσες αθλιότητες έχει γράψει εναντίον του παλιού του φίλου Βασιλόπουλου

Ανώνυμος (02/11/2015 18:58)

@Ψεύτες και συκοφαντες (02/11/2015 18:23)
Για να έχει αξία η καταγγελία "ψεύτες και συκοφάντες" που απευθύνεις σε κάποιον γι' αυτό που έγραψε, πρέπει να συνοδεύεται από προσφυγή στις αρμόδιες αρχές με αίτηση για άρση απορρήτου της ip του χρήστη και ταυτοποίηση του ψεύτη και συκοφάντη. Ανωνυμία στο ιντερνετ δεν υπάρχει. Αντί λοιπόν να πετάς κι εσύ χαρακτηρισμούς, κάνε μια στοιχειοθετημένη μήνυση και άσε τις αρμόδιες αρχές να ξεσκεπάσουν τον ψεύτη και συκοφάντη να γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη και να πληρώσει γι' αυτά που ισχυρίζεται ψευδώς και συκοφαντικά, όπως λες.

Φυλακας (02/11/2015 19:23)

Τσιράκι του Βασιλοπουλου το Κυλικείο δεν έχει ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Δεν υπάρχει Φάκελος ούτε στο υγειονομικό ούτε στην Πυροσβεστική. Τι σχέση έχει ο Βασιλοπουλος με ΝΕΟ ενοικιαστή; Πολλά ακούγονται στο Νεκροταφείο...

Φυλακας (02/11/2015 19:30)

Παπάζογλου πήγαινε αύριο στο ΔΗΜΟ και ζητά την ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Θα γελάσεις... δεν υπάρχει τιποτα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (02/11/2015 20:16)

@Ψεύτες και συκοφάντες 2/11/2015 118:23
Όσον αφαίρεση της δικηγορικής μου άδειας επιβεβαιώνεις τα λεγόμενά μου, ότι δηλαδή το περιβάλλον Βασιλόπουλου μεσολάβησε. Όσον αφορά σε μηνύσεις, έπαιξα άμυνα και έμεινα στη σιωπή τόσον καιρό, ίσως ήρθε η ώρα να βγω στην αντεπίθεση...
Κατά τα άλλα σήμερα το μεσημέρι έφαγα γίγαντες και περίσσεψε μια μερίδα...
Να σου την ζεστάνω να την φάς, να μου κλάψεις τα φρύδια....

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (02/11/2015 21:22)

@Φυλακας
Στα φρύδια μου κι εσύ κι ο Κουρής σου. Τις εντολές στον δικηγόρο σου... Αν ήμουν εγώ στον Δήμο, θα τον είχα ξεσκίσει τον Κουρή...

ΝΦ-NX (02/11/2015 22:30)

Απο το νεκροταφείο και το κυλικειο ξεκίνησε στην ΑΕΚ κατέλειξε.
Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες αγαπητέ Μιχάλη ´η αλλά λόγια να αγαπιομαστε ´η όπως αλλιώς θέλεις πέστο.

Ανώνυμος (02/11/2015 23:03)

Ο ημίθεος του αστικού-ποινικού κλπ κώδικα επέστρεψε!Αυτό και αν είναι είδηση. Ο λόγος είναι η πολλή δουλειά που τον περίμενε μετά τον θρίαμβο του στο ΣτΕ!Ουρές έξω απο το γραφείο μέχρι τα Προπύλαια. Γκρέμισαν τα τείχη για να υποδεχθούν τον ήρωα και περίμεναν στωικά να του σφίξουν το χέρι αφού πρώτα είχαν κόψει χαρτάκι αναμονής ανάλογο με αυτό των τραπεζών. Μέσος όρος αναμονής οι 10 ώρες αλλά κανείς δεν το έβαλε κάτω, δεν έχεις πάντα την ευκαιρία να καλωσορίσεις έναν μύθο της δικηγορίας. Αφού η ουρά αραίωνε ο συμπαθής ήρωας μας θυμήθηκε να ασχοληθεί και με τους νεκρούς. Δεν του είπε όμως κανένας οτι δεν μπόρεσε ούτε τους ζωντανούς να σώσει και οι νεκροί δεν σώζονται στα σίγουρα. Μάλλον θα προσφέρθηκε απο αλληλεγγύη στους συγγενείς των εκλιπόντων αφού γεύτηκε και το παξιμαδάκι και τον πικρό Ελληνικό, σε τέτοιο βαθμό που στούμπωσε. Απο την ώρα εκείνη έχει βάλει σκοπό να σταματήσει τη λειτουργία του κυλικείου γιατί οι κηδείες του θυμίζουν πρόσφατες προσωπικές του δικαστικές στιγμές

Φυλακας (03/11/2015 20:50)

Κάθε χωριό έχει έναν τρελό. Στο δικό μας χωριό όλοι ξέρουμε ποιος είναι...

Ανώνυμος (04/11/2015 00:54)

Μιχάλη αν ήθελα να σε πάρω δικηγόρο θα το σκεφτόμουν. Ξεκίνησες για το νεκροταφείο και κατέληξες στην ΑΕΚ. Στο σχολείο η ετυμηγορία του καθηγητή στο μάθημα της Έκθεσης θα ήταν ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

tasos (04/11/2015 11:13)

Χαίρομαι ιδιαίτερα που άτομα σαν εσένα Παπάζογλου μάχονται με λύσσα το γήπεδο. Γιατί φέρνεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις. Και επειδή λοιπόν το παίζεις σοβαρός και αξιόπιστος δικηγόρος θα ενημερώσω για τα αστεία γεμάτα εμπάθεια επιχειρήματα σου απέναντι σε απόλυτα νόμιμες και σωστές κινήσεις όσο περισσότερο κόσμο μπορώ ώστε να μην πέσει στην παγίδα κανένας ανθρωπάκος και σε χρησιμοποιήσει για την υπεράσπισή του. Και ευτυχώς γνωρίζω πάρα πολύ κόσμο στην γειτονιά μας.

@Φυλακας (03/11/2015 20:50) (04/11/2015 16:00)

Ναι αλλά όπως λέει κι η σοφή λαϊκή παροιμία: «Από μικρό κι από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (07/11/2015 11:48)

@tasos (4/11/2015)
Βρε Άρη, συγγνώμη tasos, πρέπει να είσαι ο μόνος Αεκολές που υπερασπίζεται τη νομιμότητα και ορθότητα (γράφεις: "απόλυτα νόμιμες και σωστές") των κινήσεων του Δημάρχου. Βρε Άρη, βρε Άρη...
(Και ελπίζω ο κος Σεϊτανίδης να έχει τη στοιχειώδη ουδετερότητα να ανεβάσει και να αφήσει το σχόλιο επάνω επάνω στα σχόλια για να το δει όλη η Φιλαδέλφεια). Βρε Άρη, βρε Άρη...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Άγαμοι Θύται
Xρήστης: "Με αγγιξατε;"
Οι Άγαμοι Θύται είναι το συγκροτημα που έχει δημιουργήσει στερητικά σύνδρομα σε πολλούς και πολλές! Θεωρητικά βέβαια είναι το αγαπημένο συγκ...

Οι δυο εναλλακτικές
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Δυστυχώς η κακή διαχείρηση αφορά:Υπέρογκες σπατάλες,κακοδιοίκηση και κακοδιαχείρηση .μη εφαρμογή των νόμων ,μη αξιολόγηση των δομών και των ...

Οι δυο εναλλακτικές
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@17.08 Τι σχέση έχει το γήπεδο με την ανάρτηση;...

Οι δυο εναλλακτικές
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (22/05/2024 17:08) Ελπίζω να μου επιτρέπετε τουλάχιστον τον αυτοσαρκασμό, αν όχι την σκωπτική διάθεση. Ελπίζω....

Οι δυο εναλλακτικές
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@16.44 Τα έχεις παίξει τελείως......

Οι δυο εναλλακτικές
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Δεν είναι το γήπεδο για το λαό;...

Οι δυο εναλλακτικές
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@08.43 Κακοδιαχείριση δεν σημαίνει απαραίτητα ποινικά κολάσιμες πράξεις. Αυτό θα το βρει ο διαχειριστικός έλεγχος που έχει εξαγγείλει η δημο...

Κοιλιακά...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Σας έκοψα όλους ,το καταλάβατε; Μην ξαναστείλετε τίποτα εδώ, να λέτε τα ίδια και τα ίδια- τέλος με το ΑΕΚ- αντιΑΕΚ. Δεν ανεβαίνει τίποτα τέτ...

Οι δυο εναλλακτικές
Xρήστης: Μάλιστα
Εγώ θέλω να σας δω μετά από 3 χρόνια, ποιος θα μιλάει με ποιόν και τι θα γράφεις τότε. Πολύ το περιμένω να ξέρεις. ...

Οι δυο εναλλακτικές
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Καλημέρα .Από το κείμενο που διάβασα απομόνωνω την φράση "" ΄Μετά τον σίφουνα Βούρου που τίναξε στον αέρα Ταμεία του Δήμου "" .Αυτή η τοποθέ...

Κοιλιακά...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Μην μου ξαναρχίσετε τα ίδια, σας κόβω επιτόπου!...

Κοιλιακά...
Xρήστης: Ανωνυμος
@GeorgeΚωσταςTassosflouflis Ρε φιλαράκι έχεις κουράσει με τις ίδιες παπάρες τόσον καιρό! Κάπου είχαμε ησυχάσει κάμποσους μήνες! Τι σου ήρθε ...

Κοιλιακά...
Xρήστης: Κώστας
@ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (19/05/2024 09:09) Το γήπεδο είναι εκεί 75 χρόνια (1930-2003 & 2022-2024)… Εσύ ποιος είσαι ακριβώς; Αν δε σου αρέσει φύγε και β...

Κοιλιακά...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.09 Αυτά που γράφεις είναι απόψεις, όχι ειδήσεις. Εκτός από ακομβίωτος πιάνεσαι κι αδιάβαστος. Μάθε μπαλίτσα που λέγε κι ο Κυρ Νίκος ο σχ...

Κοιλιακά...
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Κοιλιακα είναι ίσως και τα οσα εχουμε ακούσει για τα πολλά πλεονεκτήματα του γηπέδου για τους περιοικους. Αλλά για αυτά κουβέντα. ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©