Τρίτη 26.09.2023,  

Ο Χάρης Τομπούλογλου μιλά για «ανομίες» της περιόδου Γαϊτανά

Δημοσιεύτηκε στις 21/09/2015 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  11 σχόλια

Αντιγράφω από τον προσωπικό λογαριασμό του Χάρη Τομπούλογλου στο facebook την παρακάτω αναλυτική κριτική που ασκεί -ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης- στη διοίκηση Γαϊτανά:

*****

 

Με το θάρρος της γνώμης μου και με την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνος την περίοδο 2011-2014 παραθέτω τις απόψεις μου επι του διαχειριστικού ελέγχου των ορκωτών λογιστών των ετών 2011 και 2013, που ήλθε με καθυστέρηση ετών στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας και αφορά την περίοδο διοίκησης Γαϊτανά και των συνεργατών της.

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΑΪΤΑΝΑ  στο ΔΗΜΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΤΑ ΕΤΗ 2011 ΚΑΙ 2013.

Η δημοτική παράταξη «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» ως μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος τα έτη 2011-2014 είχε πολλές φορές επισημάνει, όσο και εγώ προσωπικά ως τότε επικεφαλής της αλλά και ως τακτικό μέλος για 2 έτη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, τα τραγικά έως και εγκληματικά λάθη της διοίκησης Γαϊτανά, ειδικά ως προς την οικονομική διαχείριση που ασκούσε. 

 

Κατηγορηθήκαμε τότε και πολεμηθήκαμε με σφοδρότητα τόσο από μέλη της διοίκησης όσο και από μερίδα του τοπικού τύπου γιατί είχαμε το θάρρος να φέρνουμε στην επιφάνεια τεκμηριωμένα και με στοιχεία συγκεκριμένα περιστατικά της έκνομης διαχείρισης που ασκείτο. Και βέβαια η τέως Δήμαρχος και η παρέα της: Αντιδήμαρχοι, ειδικοί συνεργάτες-σύμβουλοι, μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, μιντιάρχες της περιοχής μας αλλά και μικρή μερίδα συγκεκριμένων υπαλλήλων κυρίως της Οικονομικής Υπηρεσίας προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από τον πρώην Δήμο Ν. Χαλκηδόνας δρούσαν τόσο προκλητικά αδιαφανώς και ανενόχλητοι, έχοντας στήσει με μαεστρία ένα ιστό αράχνης που εξαπλωνόταν σε όλες τις βασικές λειτουργίες του Δήμου μας και που όλοι όσοι γνωρίζαμε, αναρωτιόμασταν πού θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος που ζημίωσε τόσο τον Δήμο και τον γύρισε χρόνια πίσω και οικονομικά και διοικητικά αλλά και ως νοοτροπία. 

 

Ώσπου ήρθε την εβδομάδα που μας πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων των χρήσεων 2011, 2012 και 2013 με τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών, εκθέσεις όπου ειδικά για τα έτη 2011 και 2013 η έμπειρη ορκωτή λογίστρια της εταιρείας Grant Thornton ανέδειξε με θάρρος, ύστερα από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, όλο το μέγεθος των οικονομικών σκανδάλων που διέπραξε η διοίκηση Γαϊτανά. Ας σημειωθεί εδώ ότι ενώ οι ισολογισμοί αυτών των ετών έπρεπε -βάσει του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου- να έχουν έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση από την ίδια την πρώην Δήμαρχο και όχι τώρα εκπρόθεσμα μετά από πολλά χρόνια, εκείνη αρνείτο πεισματικά να το κάνει αφού είχε διαπιστώσει, ειδικά για τη χρήση του 2011, ότι το πόρισμα της Ορκωτής την «έκαιγε» κυριολεκτικά βγάζοντας στη φόρα σωρεία σκανδάλων που διαπράχθηκαν, με σημαντικότερο εκείνο της εμποροπανήγυρης της Πρωτομαγιάς. Και βέβαια προξενεί κατάπληξη και θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι η ορκωτή της εταιρείας HLB Hellas που ήλεγξε την ενδιάμεση χρήση του 2012 στην πολύ συνοπτική έκθεσή της, ελάχιστα μεμπτά σημεία εντόπισε στη διαχείριση σε σχέση με τα πολλά και σοβαρά ευρήματα των ετών 2011 και 2013, λές και ο Δήμος λειτούργησε άριστα το 2012 και με πολλές αδυναμίες το 2011 και 2013…..

 

Δυστυχώς αισθανόμαστε δικαιωμένοι από όσα αναγράφουν οι εκθέσεις ελέγχου των ετών 2011 και 2013. 

 

Και αναφέρω ενδεικτικά τα πιο κραυγαλέα συμπεράσματα, χωρίς να εισέρθω σε εξειδικευμένες λογιστικές λεπτομέρειες που κουράζουν: 

 

- Διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια εσόδων της τάξεως των Ευρώ 188.560,00.- από τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς το 2011. Είναι η 1η φορά που επισήμως και με επιστημονικό τρόπο υπολογίζεται το ποσό που ζημιώθηκε ο Δήμος μας από το «πανηγύρι» που είχαν στήσει τότε ανενόχλητοι ορισμένοι υπάλληλοι και αιρετοί της διοίκησης με μικροπωλητές. Είμαστε οι πρώτοι που είχαμε αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα και σήμερα δικαιωνόμαστε. Αν και υπήρξε αθωωτική δικαστική απόφαση για τους υπαλλήλους που φέρεται ότι είχαν εμπλακεί αναφορικά με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης (για το πειθαρχικό σκέλος θυμίζω ότι είχε προκλητικά κουκουλωθεί με αίολες δικαιολογίες από τη διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου προκαλώντας την παραίτηση 2 εν ενεργεία Αντιδημάρχων, των κ.κ. Κανταρέλη και Νικολόπουλου), πληροφορούμεθα ότι το θέμα έχει επανέρθει στην επιφάνεια αφού το Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας ενεργώντας στα πλαίσια νέας κατεπείγουσας εισαγγελικής παραγγελίας, απέστειλε στον Δήμο στο τέλος Φεβρουαρίου 2015 έγγραφο ζητώντας εκ νέου στοιχεία για την αμαρτωλή Πρωτομαγιά του 2011. Τώρα λοιπόν και με βάση το πόρισμα-φωτιά των Ορκωτών είναι η ενδεδειγμένη στιγμή να ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας διαφθοράς, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης που ελέγχει πειθαρχικά τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο που ασκεί τον δημοσιονομικό έλεγχο και μπορεί να καταλογίσει στους υπαίτιους τα ποσά που ζημίωσαν τον Δήμο με τις πράξεις τους.

 

- Το 2011 προέκυψε ανείσπρακτο ποσό ύψους Ευρώ 81.207,97.- που αφορά κυρίως ανείσπρακτα μισθώματα από το ανθοπωλείο του Δημοτικού Νεκροταφείου.

 

- Διαπιστώθηκε σημαντική καθυστέρηση στη βεβαίωση και έκδοση χρηματικών καταλόγων για τα έσοδα του 2011. Συγκεκριμένα δεν βεβαιώθηκαν έσοδα ύψους Ευρώ 273.313,60.- (αφορούσαν κυρίως πρόστιμα αυθαιρέτων, δημοτικό φόρο επί των ακαθαρίστων εσόδων επιτηδευματιών, πρόστιμα από παραβάσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κ.α.)

 

- Ο Δήμος χρωστούσε στο τέλος του 2011 το υπέρογκο ποσό των Ευρώ 4.291.778,08.- σε προμηθευτές-πιστωτές του. Την ίδια στιγμή που αδιαφορούσε προκλητικά να βεβαιώσει και εισπράξει τα θεσμοθετημένα έσοδα και τέλη του για λόγους καθαρά μικροπολιτικούς και πελατειακούς, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον του και την οικονομική του βιωσιμότητα. Το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας υπολειτουργούσε με απόλυτη ευθύνη και εντολή της διοίκησης και υπό την ανοχή του Δ/ντή Οικονομικών Υπηρεσιών, παραβιάζοντας εντελώς σε πολλές περιπτώσεις τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Οι δαπάνες όμως διογκώνονταν ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης οικονομικής διαχείρισης, της υπερτιμολόγησης προμηθειών, υπηρεσιών και έργων, αλλά και της περιέργως απαθούς στάσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που όφειλε να ασκεί σε πρώτο στάδιο αυστηρό έλεγχο επί των πράξεων των οργάνων της δημοτικής αρχής. Η κα Δήμαρχος περιχαρής διατυμπάνιζε ότι κατάφερε να εξυγιάνει τον Δήμο και να τον λειτουργήσει μέσα στις δύσκολες συνθήκες των μνημονίων, ξεχνώντας όμως επιμελώς να πεί ότι είχε λάβει και μια γενναιόδωρη επιχορήγηση από το ΥΠΕΣ και το ΓΛΚ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα. Όπως επίσης ξεχνούσε να πεί ότι είχε υπογράψει Σύμβαση Αποδοχής όρων για την εν λόγω επιχορήγηση, μεταξύ των οποίων αποδεχόταν ότι δεν θα ξαναδημιουργήσει ο Δήμος νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν τηρήθηκε. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα της θητείας της και αφού είχε χάσει τις εκλογές, το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να πληρωθούν κατά προτεραιότητα, χωρίς τήρηση χρονικής σειράς όπως ο νόμος προβλέπει, συγκεκριμένοι προμηθευτές-υποστηρικτές της, πιέζοντας αφόρητα υπαλλήλους να παρανομήσουν. Άλλωστε για την ίδια και τους συνεργάτες της δεν υπήρχαν νόμοι, θεσμοί, έλεγχοι. Δρούσαν ανενόχλητοι και κανείς δεν τους εμπόδιζε. Και όποιος τολμούσε να τους φέρει αντιρρήσεις και να εφαρμόσει τη νομιμότητα, τον εκδικούνταν με σφοδρότητα.

 

- Το 2011 σχηματίστηκαν υψηλές λογιστικές προβλέψεις για την πιθανή απώλεια από τυχόν μη είσπραξη καθυστερημένων απαιτήσεων ποσού Ευρώ 497.935,00.- που αφορούσαν «αμαρτίες» του πρώην Δήμου Ν. Χαλκηδόνας λόγω μη είσπραξης ποσών από πρόστιμα αυθαιρέτων και Κ.Ο.Κ.

 

- Δεν εφαρμόζεται η αναλυτική λογιστική κοστολόγησης παρότι προβλέπεται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο από το 1999.

 

- Το 2012 υπήρξε έλλειμμα ύψους 7.000 Ευρώ από κλοπή στο ταμείο του Νεκροταφείου. Έγινε κάποια Ε.Δ.Ε. αλλά δεν ξέρουμε την τύχη της.

 

- Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις-οφειλές του Δήμου προς τρίτους το 2012 ήταν πολύ μεγαλύτερες (κατά Ευρώ 2.736 χιλ.) από τα έσοδά του με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς στις υποχρεώσεις του. Αλλά πώς να ανταποκριθεί όταν η αδιαφάνεια και η διαφθορά οργίαζαν ? 

 

- Το 2013 εμφανίζονται υπέρογκες ανείσπρακτες απαιτήσεις από μισθώματα των δημοτικών ακινήτων συνολικού ύψους Ευρώ 966.843,00.- εκ των οποίων ποσό Ευρώ 862.313,00.- προέρχεται από οφειλόμενα μισθώματα από τον ίδιο μισθωτή του κυλικείου και του ανθοπωλείου του Νεκροταφείου, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν οι κατάλληλες εγγυητικές προς κάλυψη όπως προβλεπόταν στους όρους της δημοπρασίας τους. Φαίνεται ότι κάποιο μαγικό χέρι τις είχε εξαφανίσει. Επίσης κάποιος αόρατος προστάτης του οφειλέτη δεν επέτρεψε στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου να λάβουν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα είσπραξης και άφησε το θέμα σκοπίμως να σέρνεται χρονικά επ΄ωφελεία του μισθωτή και εις βάρος του Δήμου. Το θέμα αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά και τρανταχτά σκάνδαλα της διοίκησης Γαϊτανά που πρέπει να διαλευκανθεί δικαστικά και να πληρώσουν οι υπαίτιοι, αιρετοί και υπάλληλοι. Τα χρήματα αυτά, όπως υποστηρίζει και η ορκωτή, πρέπει να θεωρούνται πλέον χαμένα για τον Δήμο. Επίσης εγκληματική αδράνεια σημειώθηκε και ως προς την είσπραξη των μισθωμάτων των ακινήτων του Κενταύρου, του Τσιπουράδικου, του Ο.Ε.Κ. 

 

- Άλλο ένα μελανό σημείο της διοίκησης Γαϊτανά για το 2013 ήταν η απώλεια εσόδων από ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας που εισπράττονταν μέσω της ΔΕΗ λόγω της μη εφαρμογής των εγκεκριμένων συντελεστών από το Δημοτικό Συμβούλιο, ειδικά για την αγαπημένη περιοχή της κας Δημάρχου και της παρέας της, την Ν. Χαλκηδόνα. Συγκεκριμένα, ο Δήμος, παρανομώντας, χρέωνε λιγότερα ανταποδοτικά τέλη στους κατοίκους της Ν. Χαλκηδόνας σε σχέση με εκείνους της Ν. Φιλαδέλφειας παρότι το Δ.Σ. είχε αποφασίσει από το 2012 εξομοίωση των σχετικών συντελεστών και στις 2 δημοτικές ενότητες. Η απώλεια εσόδων που υπολόγισε η ορκωτή ανέρχεται στο ποσό των Ευρώ 98.000.- μόνον για το 2013. Για το 2012 η έτερη ορκωτή που διενήργησε τον έλεγχο της χρήσης, περιέργως δεν φαίνεται να αναφέρει κάτι. Ο νέος Δήμαρχος πληροφορηθήκαμε ότι έχει διατάξει Ε.Δ.Ε. για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ελπίζουμε να μην κουκουλωθεί το θέμα. Θα είναι άδικο για τους δημότες μας.

 

- Ίσως είμαστε ο μοναδικός Δήμος πανελλαδικά όπου για το 2013 δεν βεβαιώθηκαν καθόλου έσοδα και δεν εκδόθηκαν χρηματικοί κατάλογοι, οι δε εισπράξεις εσόδων από χρηματικούς καταλόγους προηγουμένων χρήσεων κυμάνθηκαν στο πολύ χαμηλό ποσοστό του 3,84% επί του συνόλου (δηλ. μόλις Ευρώ 14.007.-). 

 

- Διαπιστώθηκαν σημαντικές αδυναμίες στη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων από τέλη-φόρους-δικαιώματα γιατί κανείς δεν επιθυμούσε να εισπράττει για να μην κακοκαρδίσουν τους υποψήφιους εκλογικούς πελάτες τους. Την ίδια στιγμή που η κα Δήμαρχος κυριολεκτικά επαιτούσε το Υπουργείο Εσωτερικών να της εγκρίνει την προείσπραξη ποσού Ευρώ 330.000,00.- έναντι της τακτικής κατανομής του επόμενου έτους, προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς του προσωπικού στο τέλος του έτους. Τόσο καλή διαχείριση ασκούσε….

 

- Στο Νεκροταφείο διαπιστώθηκε ότι η διαχείριση των εσόδων που εισπράττονται εκεί δεν έχει συνδεθεί ηλεκτρονικά (on-line) με το κεντρικό ταμείο του Δήμου με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται σε καθημερινή βάση η βεβαίωση και είσπραξη αυτών. Επίσης τα βεβαιωτικά σημειώματα των εσόδων που εκδίδουν οι υπάλληλοι, περιέχουν σοβαρές ελλείψεις πληροφοριακών στοιχείων καθώς επίσης δεν εφαρμόζονται πλήρως τα τέλη νεκροταφείου όπως τα έχει καθορίσει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο. Όλη αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη διαχείριση του Νεκροταφείου, κάνει ακόμα και αυτή την ορκωτή λογίστρια να μην είναι σε θέση να υπολογίσει το ακριβές ύψος της απώλειας των εσόδων από τις παραπάνω αιτίες!!

 

- Και πάλι σχετικά με το «αμαρτωλό Νεκροταφείο», διαπιστώθηκε από τις ορκωτές και για το 2012 και για το 2013 ότι ο Δήμος διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα ένα «περίεργο» ειδικό λογαριασμό δεσμευμένων καταθέσεων όπου οι δημότες καταθέτουν συγκεκριμένο ποσό ως «εγγύηση ταφής», το οποίο τους επιστρέφεται μετά το καλό τέλος της διαδικασίας ενταφιασμού. Όμως ο εν λόγω λογαριασμός δεν είχε περιληφθεί στα βιβλία του Δήμου !! Ποιος τον κινεί αυτόν τον λογαριασμό? Με ποια νομιμοποιητικά έγγραφα ανοίχθηκε ? Ήρθε επιτέλους η ώρα να μπεί τάξη στο Νεκροταφείο και να σπάσει το απόστημα που έχει δημιουργηθεί για χρόνια εκεί…. 

 

- Σχετικά με τα τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης, ο αριθμός των οποίων είναι πολύ μεγάλος στον Δήμο μας, διαπιστώθηκε ότι αυτά εισπράττονται κυρίως με τη διαδικασία «οίκοθεν», δηλ. εάν ο καταστηματάρχης είναι συνεπής, προσέρχεται ο ίδιος οικιοθελώς στο ταμείο του Δήμου και πληρώνει. Ο Δήμος, αντιθέτως, δεν συντάσσει σε ετήσια βάση βεβαιωτικούς καταλόγους για το σύνολο των υπόχρεων καταστηματαρχών, ούτε προβαίνει σε διασταύρωση των φορολογικών τους στοιχείων με αποτέλεσμα να διατρέχει σημαντικό κίνδυνο απώλειας εσόδων.

 

- Ομοίως τα τέλη κοινοχρήστων χώρων εισπράχθηκαν στο σύνολό τους και πάλι με τη διαδικασία «οίκοθεν» και ανήλθαν για το 2013 μόλις στο ποσό των Ευρώ 30.240,00.-, χωρίς την έκδοση αδειών χρήσης κοινοχρήστων χώρων όπως απαιτεί η νομοθεσία. Και εδώ πάλι παρατηρείται σημαντική διαφυγή εσόδων. 

 

Τα προαναφερθέντα αποτελούν μέρος μόνον των παρατηρήσεων των ορκωτών ελεγκτών, κυρίως εκείνης από την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton, η οποία μάλιστα προβαίνει και σε πολύ χρήσιμες υποδείξεις για την ομαλή και εύρυθμη οικονομική λειτουργία του Δήμου, ιδίως στον πολύπαθο τομέα των εσόδων . 

 

Τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή της δημοτικής παράταξης της κας Γαϊτανά στη διοίκηση του Δήμου μας ήρθε πλέον η ώρα της δικαίωσης μας, μέσω των αδιαμφισβήτητων εκθέσεων ελέγχου των ορκωτών λογιστών όπου καταδεικνύουν σε όλο τους το εύρος τις ημέρες και τα έργα της -χειρότερης ίσως- δημοτικής αρχής που πέρασε από την περιοχή μας.

 

Aρκετά από τα θέματα που εντόπισε στον έλεγχό της η ορκωτή λογίστρια της Grant Thornton αποτελούν σκάνδαλα πρώτου μεγέθους και πρέπει να αποσταλούν από τη νέα διοίκηση Βασιλόπουλου στον Εισαγγελέα και σε όλες τις εμπλεκόμενες εποπτεύουσες του Δήμου υπερκείμενες ελεγκτικές αρχές (Ελεγκτικό Συνέδριο, Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Εισαγγελέα Διαφθοράς, Γενική Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπ. Οικονομικών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κ.α.).

 

Σε μια περίοδο που οι συμπολίτες μας πλήττονται σφοδρά από την οικονομική και κοινωνική κρίση, η διαφάνεια και η ορθή χρήση του δημοσίου χρήματος είναι καθήκον της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

 

Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αποσιώπησης και συγκάλυψης των ευθυνών, αιρετών και υπαλλήλων.- 

Γράψτε την άποψή σας

BRAVO (21/09/2015 12:32)

ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ.

χαχαχα (21/09/2015 12:56)

Χαμος θα γινει απο τους ανωνυμους! Περιμενω πως και πως καπου εδω.σωτηρογιωργακηδες ειστε σε λαπτοπ?

Ιατρος (21/09/2015 13:12)

Αντιγράφω λέξεις του κειμένου: ΕΚΝΟΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ... ΔΡΟΥΣΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΑΝΩΣ... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ... βαριέμαι παρακάτω...
Εντάξει Χαρούλη... νομίζεις ότι έχουμε μνήμη αχιβάδας...??? Τρελό αγόρι βιάσου οι γιαγιούλες που τους φιλάς το χέρι στις εκκλησιές μέχρι να πάρεις το χρίσμα μπορεί και να συχωρεθούν... και τότε που θα βρεις ψηφοφόρους????

Ωιμέ! (21/09/2015 14:34)

Εγώ λέω στις επόμενες δημοτικές εκλογές να κάνει ένα σποτάκι ο Χάρης στο youtube όπως του Καμένου. Με τον μικρό Αριστείδη στη θέση του μικρού Αλέξη που έσπασε το αριστερό του χέρι.

Γιώργος (21/09/2015 16:20)

Μια ερώτηση.η δικη του κυριου Τομπουλογλου και του συνεργού του έχει γίνει;

ΕΛΕΟΣ (21/09/2015 16:30)

Έλεος! Αυτή είναι η πόλη μας κύριοι... μέχρι και ο Χάρης μιλάει για οικονομικές αδιαφάνειες και σκάνδαλα. Αναρωτιέμαι πόσο θράσος μπορεί να έχει κανείς; Πόσο αμετανόητος μπορεί να είναι κανείς... Κρίμα,

Ποιος μιλάει; Ποιος μιλάει; (21/09/2015 17:06)

Βλέπουν καλά τα ματάκια μου;

Τι τα θέλει τα βαρύγδουπα; πχ. («αμαρτωλό Νεκροταφείο»)

Το βίντεο με το φακελάκι, του λέει κάτι;
Το ότι είναι υπόδικος και οσονούπω θα δικαστεί,του λέει κάτι;
κ.α........

Είναι κάργα προκλητικός ο Χάρης και θα του βγει ξινό!

ΓΑΙΤΑΝΟ-ΦΙΛΟΣ (21/09/2015 17:42)

Αυτά που λέει ο Τομπούλογλου είναι δικά του συμπεράσματα η των ορκωτών λογιστών πού ήλεγξαν τη περίοδο Γαιτανά;Εσείς που κατηγορείτε εδώ ανώνυμα τον Τόμπι τελικά είστε φαίνετε απ αυτούς που "έφαγαν" επι Γαιτανά,αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω το ότι για τη...ταμπακιέρα δε λέτε λέξη...

"Ο ανθοπώλης-φίλος του νεκρού" (21/09/2015 17:50)

ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΙΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΤΗΣ!
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ,
ΤΟΝ "ΕΚΔΟΤΗ" ΤΗΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ!!!

σιγα... (21/09/2015 18:01)

Σιγα μην ασχοληθει με εσας ο χαρης αγιες παρθενες. Ανθρωπακια του κοσμου ετουτου. Ξερει να σας παιζει,γιατι ξερει το επιπεδο σας. Προβατακια και κρι κριδια. Χαχαχα

Έλεος (21/09/2015 20:06)

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί όσο δίκιο και αν έχει σε αυτά που λέει

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Και ξαφνικά τα οπαδικά μέσα της ΑΕΚ παίζουν... Γεωργαμλή!

Γιατί ο Βούρος δεν αξίζει να είναι δήμαρχος- 1. Πολιτική ανεπάρκεια

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συμπαράταξης

Έμαθε κατά πού πέφτει κι η πλατεία Χρυσαλλίδος ο τουρίστας δήμαρχος

Ο μεγαλύτερος εχθρός της διοίκησης Βούρου είναι ο ίδιος της ο εαυτός και όχι οι υπάλληλοι

Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου η Συμπαράταξη

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!

Γι' αυτό τι λέτε, κύριε Λέκκα;

Γέμισε ο πεζόδρομος της Μυριοφύτου στα εγκαίνια του Γατσούλη

Τετάρτη τα εγκαίνια του Γεωργαμλή, Πέμπτη του Τζέλη

Αυτό είναι το πρόγραμμα επισκέψεων του Γιάννη Τομπούλογλου

Οι δουλευταράδες νέοι του Γιάννη Βούρου

Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της Συμπαράταξης

Το αντιπλημμυρικό - φάντασμα της οδού Σκρα, στην τηλεόραση του OPEN

Η Νέα Χαλκηδόνα βουλιάζει στην παρακμή

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: προβοκάτορας
@Ανωνυμος (25/09/2023 19:31) δίκασες! η ασχετοσύνη τους είναι απόδειξη ότι δε μένουν καν εδώ. δηλαδή ξέρουν αυτοί καλύτερα αυτό που ζούμε ε...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Ανωνυμος
@Ντινοςκωσταςgeorgetassos Γράφω τα ίδια διότι σε παρακολουθώ...η κλινική σου κατάσταση όμως δεν παραμένει ίδια και αυτό είναι ευχάριστο! Πισ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: προβοκάτορας
@Ανωνυμος 24/09/2023 17:44 τον ξετρυπώσες τον εξυπνακια, μολις το παραδέχτηκε ότι γράφεις τα ίδια εδώ και χρόνια χαχαχαχαχα εν τω μεταξύ α...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @προβοκάτορας (24/09/2023 16:42)
Πω πω τι λες ρε παιδί μου συγκινηθήκαμε. Θα παρακαλέσω τον νέο δήμαρχο να μεταφέρει τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων απέναντι από το σπί...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @προβοκάτορας (24/09/2023 16:42)
Χαχαχα βρε κακομοίρηδες όταν ήρθατε στην πόλη μας δεν γνωρίζατε τίποτα για το γήπεδο ε; Νομίζατε ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μουσικής; Αλλά ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @Ανωνυμος (24/09/2023 17:44)
Την ίδια βλακεία γράφεις εδώ και χρόνια. Από τότε που το γήπεδο δεν είχε ξεκινήσει να χτίζεται. Έτσι είναι. Ο καθένας γράφει ανάλογα με αυτό...

Πώς ο Γκόρτσος της τοπικής πολιτικής συσπειρώνει τους πάντες απέναντί του
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Πρός ANΩΝΥΜΟ : Φίλε μου χαίρομαι που πήρες θέση .Κάποιος άλλος παιδιά θα μας πεί ? Μήπως είναι ακαταλαβίστικο το ερώτημα ?Εάν ναι να μου το ...

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συμπαράταξης
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα .175 δράσεις σε 5 χρόνια σημαίνει 35 τον χρόνο . Ομολογουμένως πολύ θαρραλέο και αισιόδοξο . Ίσως το περισσότερο ε...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Ανωνυμος
@8.57 & 10.01 Κωσταςtassosgeorge! Έχεις κάνει πρόοδο! Θέλεις μόνο μία ώρα ξεκούραση μετά το πρώτο σχόλιο για γράψεις και δεύτερο! Κάποτε ήθε...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: προβοκάτορας
αχ μωρε τα αουγκανάκια πονάνε. ήρθαν οι χθεσινοι να μας πουν για την πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εμεις, οι γονείς μας και οι παππούδ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: Ντίνος
Προβοκάτορα πόσο, μα πόσο κομπλεξικός είσαι;; Προχθές με την Brighton δε θα κοιμήθηκες από τον καημό σου σκουπίδι… περαστικά και θυμήσου η ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @ (21/09/2023 20:29)
Το ξέρουμε ότι πονάει πολύ κάποιους που η ΑΕΚ και το γήπεδο της άλλαξαν την ιστορία της Ν.Φ. και έφεραν απρόσμενη ανάπτυξη ιδιαίτερα σήμερα ...

Οι χαμένες ευκαιρίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας
Xρήστης: @προβοκάτορας
Μην ανησυχείς γαυροτρολ και γνωρίζει πολύ καλά ο κόσμος της Φιλαδέλφειας τι εικόνα είχε η περιοχή όταν κατασκευάστηκε το γήπεδο της ΑΕΚ πριν...

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!
Xρήστης: Ανώνυμος
Δεν υπάρχει υποψήφιος δήμαρχος παλαίμαχος. Ο παππούλης με το ροζ είναι ο επικεφαλής....

Red Alert στον Δήμο επί Βούρου: Χρωστάει 300.000 ευρώ στους εργαζομένους!
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
Χρωστάει ο Βούρος γενικώς... Τώρα χρωστάει και στους εργαζόμενους... Αφού του το επιτρέπει ο νόμος, χρωστάει σε όσους φοράνε παπούτσια....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©