Σάββατο 02.12.2023,  

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες...

Δημοσιεύτηκε στις 31/08/2015 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  12 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Είναι απολύτως ενδεικτική για την πόλη μας η περίοδος που διανύουμε. Οι εξελίξεις σε γενικό πολιτικό και τοπικό δημοτικό επίπεδο, οδηγούν καθέναν που θέλει να ασχοληθεί με το θέμα, σε προφανή συμπεράσματα. Ας δούμε τα γεγονότα:

 

Η Δύναμη Πολιτών στηρίχτηκε προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και η μεγάλη πλειοψηφία των εκλεγμένων του δημοτικών συμβούλων ανήκαν σε αυτό το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνμέχεια διασπάστηκε λόγω μιας πολύ σοβαρής πολιτικής διαφωνίας που εκδηλώθηκε στο εσωτερικό του. Τα περισσότερα από τα τοπικά στελέχη του κόμματος αυτού αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με δημόσιες δηλώσεις τους, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες αποχωρήσεις. Με δυο λόγια, δηλαδή, στο εσωτερικό της Δύναμης Πολιτών υπάρχει -σε πολιτικό, όχι σε δημοτικό επίπεδο- μια σοβαρή πολιτική διαφωνία.Κι όμως, ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ως επικεφαλής του συγκεκριμένου συνδυασμού, με τους χειρισμούς που έχει κάνει, έχει διασφαλίσει (ως τώρα, τουλάχιστον) την ενότητα της Δύναμης Πολιτών. Απέφυγε να πάρει δημόσια θέση, καθώς προκρίνει τον ενωτικό ρόλο του επικεφαλής της όλης προσπάθειας που οδήγησε τη Δύναμη Πολιτών στη διοίκηση του δήμου. Κινήθηκε και κινείται παρασκηνιακά ώστε να επιτύχει την απαραίτητη δημοτική ενότητα ανάμεσα σε έντονα πολιτικοποιημένα άτομα, τα οποία όχι μόνο διαφωνούν, πλέον, με τρόπο σφοδρό και απροκάλυπτο, αλλά το δείχνουν κιόλας δημόσια.

 

Η Ένωση Δημοτών, από την άλλη μεριά, δεν αντιμετωπίζει κανένα εξωγενές πρόβλημα, όπως η Δύναμη Πολιτών. Καμία γενικότερη πολιτική διαφωνία δεν μαζεύει σύννεφα ανάμεσα στα (τρία, όλα κι όλα!) εκλεγμένα στελέχη του συνδυασμού στο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε φάνηκε ότι υπάρχει σοβαρή διαφωνία σε κάποιο κορυφαίο τοπικό ζήτημα. Δεν είδα διαφωνίες για το αν καλώς ή κακώς γκρεμίστηκε ο Κένταυρος, αν καλώς ή κακώς προχωρεί το γήπεδο της ΑΕΚ, αν καλώς ή κακώς πρέπει να βελτιωθεί η καθαριότητα κλπ. Κι όμως, ήταν αρκετή η πρωτοβουλία του Λύσσανδρου Γεωργαμλή, που ηγήθηκε του συνδυασμού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, να δημοσιοποιήσει τη "νέα οργανωτική δομή" του συνδυασμού (προφανώς μη γνωρίζοντας ότι δημοτικοί συνδυασμοί ΔΕΝ υφίστανται ανάμεσα σε δυο δημοτικές αναμετρήσεις, σύμφωνα με το νόμο), αποκλείοντας τους άλλους δυο εκλεγμένους συμβούλους, Γιάννη Τομπούλογλου και Χρήστο Κοπελούσο (τους οποίους κατά καιρούς θέλησε να... διαγράψει), για να εμφανιστούν ισχυρότατοι κλονισμοί, σαφής προοπτική διασπάσεως και γενικότερη απαξίωση της προσπάθειας που έκανε η όλη ένωση Δημοτών στις περυσινές εκλογές. 

 

Δείτε, λοιπόν, τη διαφορά των χειρισμών και βγάλτε συμπέρασμα: Ο ένας διαχειρίζεται ως τώρα με επιτυχία μια μείζονα, σοβαρή πολιτική διαφωνία που διχάζει το κόμμα που κυρίως στήριξε τον συνδυασμό (στο οποίο κόμμα κι ο ίδιος ο Βασιλόπουλος ανήκει) πανελλαδικά, και με τους χειρισμούς του διασφαλίζει την ενότητα του συνδυασμού του. Ο άλλος, παρέμεινε απολύτως σιωπηλός επί περίπου ένα χρόνο, και στην πρώτη φορά που αποφάσισε να πάρει μια πρωτοβουλία, προκάλεσε χάος, προοπτική διάσπασης, φυγόκεντρες τάσεις, αποσυσπείρωση και γενικότερη απαξίωση.

 

Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Γράψτε την άποψή σας

Ανώνυμος (31/08/2015 11:04)

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Ο ένας είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό.
Ο άλλος πέρναγε με το στανιό τις τάξεις στο σχολείο.
Ο ένας ανεβάζει κλασσική μουσική στο fb και ανέβασε τον πήχυ του πολιτισμού ψηλά στις εκδηλώσεις που γίνονται στο ππιεδ.
O άλλος έφερε τον Σεφερλή και κάτι παλαίμαχους μπαλαδόρους.

@ 11.04 (31/08/2015 12:43)

Όταν απουσιάζουν τα πολιτικά επιχειρήματα ξεκινάνε οι προσωπικές επιθέσεις. Κι εγώ λοιπόν στο ίδιο βιολάκι με το δικό σου σου ανταπαντώ ότι ο ένας δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο κι ο άλλος έχει δυο επιτυχημένες επιχειρήσεις.

@11:04 (31/08/2015 12:51)

Μιλάμε τη σύγκριση που έκανες θα την ζήλευε και το HR της μεγαλύτερης πολυεθνικής.
Ενώ ο Δήμαρχος με το φοβερικό βιογραφικό στα τραπεζάκια των πανεπιστημίων, στις πορείες και σε κομματικές και κρατικοδίαιτες θέσεις είναι τόοοσο καλύτερος πια;
Επιτέλους είναι τόσο δύσκολο να θέλουμε για Δήμαρχο της πόλης μας κάποιον "καλύτερο" από τους εαυτούς μας με σοβαρά πτυχία και ΕΝΣΗΜΑ;

Ξεχνιόμαστε νομίζω.... (31/08/2015 13:34)

Ξεχνάς Διαμαντή ότι η Ένωση Δημοτών είχε εσωτερικά προβλήματα από ιδρύσεως της (ελέω Χαρούλη) οπότε άθλος ήταν η δεύτερη θέση με ουσιαστικά 2 παρατάξεις σε 1 εκλογικό συνδιασμό. Τώρα που ο Χαρούλης νομίζει οτί μπορεί να γίνει πάλι δήμαρχος (γελάνε και τα πλακάκια της Δεκελείας αλλά τέλος πάντων...) προσπαθεί να καταστρέψει την παράταξη που ο ίδιος έδωσε (στην αρχή ανιδιοτελώς και μετά ζητώντας ανταλλάγματα και συμφωνίες τύπου Γρετζελιά - Γαϊτανά) στον Λύσσανδρο.
Αυτά τα ολίγα έτσι... για να μην ξεχνιόμαστε μερικοί μερικοί.....

Σουβλατζίδικο και πεζοδρόμιο (31/08/2015 13:48)

Έχετε δίκιο κύριε αρθρογράφε που γράφατε σε προηγούμενη ανάρτηση σας ότι ο Γεωργαμλής είναι ο καλύτερος συμπαραστάτης του Βασιλόπουλου. Το έχω ακούσει με τα αυτιά μου. Τις λίγες φορές που είναι στο συμβούλιο και τις ακόμα πιο λίγες που παίρνει το λόγο, τα μόνα που έχω ακούσει να λέει είναι ´Με κάλυψε ο κυριος Δήμαρχος, Συμφωνώ με τον κύριο αντιδήμαρχο, Δεν έχω να πω τίποτα´ και άλλες τέτοιες κενολογίες.
Το κάνει από άγνοια, ίσως από μειωμένες ικανότητες πολιτικού λόγου και πολιτικής αντίληψης; Ή για ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ; Νομίζω ότι είναι και τοπικός επιχειρηματίας; Είναι;
Με σουβλατζίδικο; Με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο; Από το οποίο χωράει να περάσει καροτσάκι; Ένα - δυο μέτρα ακάλυπτο φάρδος δεν λέει ο νόμος; Τηρούνται αυτά; Και κολλητά με περίπτερα και παρτέρια; Ενημερώστε μας πιο συγκεκριμένα, κύριε διαχειριστά του πλέον έγκυρου sites της πόλης μας.

Διαμαντής (31/08/2015 14:09)

@13.34
Δεν πήγα εγώ, αγαπητέ, στο συνδυασμό του Χάρη. Ο Γεωργαμλής πήγε. Δεν υπέγραψα εγώ στις 26/12/13 το κείμενο- υμνολογία στον Χάρη. Ο Γεωργαμλής το υπέγραψε. Δεν έμεινα εγώ 4 μήνες υπό τον Χάρη μετά τις 24/12/13. Ο Γεωργαμλής έμεινε. Δεν δέχθηκα εγώ να γίνω διάδοχος του Χάρη. Ο Γεωργαμλής έγινε ο διάδοχος του Τομπούλογλου. Για να μην ξεχνιόμαστε, όπως σωστά λες...

Δημοτης (31/08/2015 14:13)

Ένταξη τις γνωρίζουμε τις θέσεις είναι ξεκάθαρες, τα πτυχία όμως δεν φέρνουν και την ικανότητα. .. όπως και οι κομματικές παρωπίδες! !!

Ο ΓΟΥΝΑΡΑΣ (31/08/2015 15:18)

ΕΛΑ ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η Ε.Δ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΠΥ ΝΑ ΑΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΙ ΩΣ...ΜΑΓΙΑ ΓΙΑ...ΝΕΑ ΑΡΧΗ.ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠ ΤΗ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΚΟΥ -ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...

ΘΗΡΑΜΕΝΗΣ (01/09/2015 22:45)

Κάποια ανάρτηση έπρεπε να βρώ κι εγώ για να σου στείλω τις ευχές μου.
Και μη μου πείς ότι τις κόβεις γιατί είναι άσχετες με το θέμα. . .
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
Από καρδιάς.

Διαμαντής (02/09/2015 12:35)

Θηράμενες, δεν έχω λόγια. Ευχαριστώ πολύ και συ να είσαι πάντα καλά με όλους όσους αγαπάς (που εύχομαι να είναι πολλοί) και όλους όσοι σε αγαπούν (που μακάρι να είναι ακόμα περισσότεροι).

Πώς είπατε; Συγκρίσεις; (03/09/2015 13:08)

Ο ένας είναι επικεφαλής μιας παράταξης, που στηρίχτηκε επισήμως πολιτικά από τον παραπαίοντα σήμερα ΣΥΡΙΖΑ αλλά κρατάει μπετόν-αρμέ τη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ χωρίς να επηρεάζεται από τις κεντρικές εξελίξεις, με πολλά στελέχη να τονίζουν ότι η αποχώρησή τους από το ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει τίποτα μέσα στη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Ο άλλος, επικεφαλής σε ένα νεοδημοκρατικό κατά βάση συνδυασμό, με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να παίρνει κεφάλι προς τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, που παρουσιάζει φαινόμενα παρακμής και διάλυσης, τη στιγμή που η κεντροδεξιά επαναποκτά συσπειρωτικές τάσεις.

Αυτά τα ολίγα.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (04/09/2015 11:41)

@Πώς είπατε; Συγκρίσεις;
Αν εννοείς ότι η Ν.Δ. επανασυσπειρώνεται με τα τσιράκια του Χάρη ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Βασίλης Βασιλικός

Ανακοίνωση- έκπληξη Μητσοτάκη- Έρχεται η επιστολική ψήφος- Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση ρωτά για τη διέλευση κατοίκων τις ώρες των αγώνων

Ένα σπουδαίο γεύμα αγάπης την Κυριακή στη «Γοργόνα»

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Γλυπτά που λείπουν από τον Παρθενώνα

Βρετανία: Κοινοβουλευτισμός ή Δημοκρατία; Πώς έγινε πρωθυπουργός ο Σούνακ

Γιατί «Πλατεία Πατριάρχου»;

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: Με το ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που μας στήριξε, θα αλλάξουμε την πόλη

Στις 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται Δήμαρχος ο Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Δημοφιλέστερα άρθρα

Επανακαταμέτρηση: Ετελείωσε, παιδιά... Ετελείωσε!

Βόμβες! Τομπούλογλου: Ζητώ ενημέρωση και αρνούνται- Γεωργαμλής: Συγγνώμη που έκανα δήμαρχο το Βούρο

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού

Γιάννης Τομπούλογλου: «Τραγική η κατάσταση στο Δήμο- Εξαφανισμένος ο Βούρος- Δεν υπάρχει συνεννόηση»

Ανήμερα του Πολυτεχνείου η επανακαταμέτρηση

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ: Με επιστολή-κόλαφο στο Βούρο το Σωματείο Εργαζομένων αποκαλύπτει τα χάλια του οδοφωτισμο

Τρικυμία εν κρανίω...

Ο Μεσιέ Σουσός

«Πού είσαι βρε τουρίστα, κρυμμένος στη σπηλιά; Έλα στο συμβούλιο» - «Φοβάμαι τον τσολιά»

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...

Οι πολιτικοί νάνοι δεν ξέρουν να χάνουν- Επανακαταμέτρηση και Διαχειριστικός έλεγχος

Έφυγε κι ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Δείτε την επιστολή αποχώρησης

«Τα λεφτά μου πίσω!»

Ο Χαλκηδονικός μας προσκαλεί...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Μόνος σου είσαι κακομοίρη και γράφεις συνέχεια τα ίδια με διαφορετικά ονόματα. Και αφου το κάνεις ονειρεύεσαι ότι και οι επικριτές σου κάνου...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Μουσείο
Θα βάλουν και τους 131 από την εποχή Αδαμοπουλου; Αυτούς που κατεβασαν τα απορριματοφόρα; Αυτούς που στεκοντουσαν εμπόδιο στα συνοδα εργα το...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (30/11/2023 17:48)
Κακομοίρη το μουσείο της ΑΕΚ είναι πολύ πιο μπροστά από οποιοδήποτε άλλο. Αλλά εσύ δεν πρόκειται να το δεις ποτέ οπότε πρόσφυγα μαϊμού μην β...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: προβοκάτορας
δε θα κάτσω να απαντάω ξεχωριστα σε κάθε καημενο που γράφει με 5 διαφορετικά ονόματα μπας και γίνουν πολλοί. πάντως ο προβοκάτορας ένας είνα...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @Ιθαγενης (29/11/2023 20:17)
Έτσι μπράβο να μας βρίζεις για να πέφτουν οι μάσκες. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην δημοτική αρχή του Βασιλόπουλου και δεν θα ξεχάσουμε ΠΟ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Στρατευμενος τακτικισμος τυπου Gebels
Ατυχες αρθρο..που παει να "παρασχει προστασια" αποτα εξαριστερων χτυπηματα στον ΝΕΟ εκλεγεντα.....(φυσικα ξεχαστηκε ο "τουριστας κλαρινογσμ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Ιθαγενης
@22.20 ΚώσταςGeorge κλπ Οι επώνυμοι αιρετοί παράγοντες της πόλης προσπάθησαν όπως είχαν εντολή από τους κατοίκους να προστατέψουν με ΝΟΜΙΜΟΤ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: tasos reloaded
Μην τρομάζεις προβοκάτορα δεν είμαι ο Τάσος που έχει να γράψει καμιά τετραετία και τον βλέπεις στον ύπνο σου μαζί με τους υπόλοιπους. Λοιπόν...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @George (28/11/2023 22:28)
Ναι πράγματι όλα στο φως και προτείνω να υπάρχει ενημέρωση και για το πώς ανταμείφθηκε ο Βασιλόπουλος για τις υπηρεσίες του με μόνιμο διορισ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: Χαχαχαχα
Προβοκάτορα ή πολίτη ή όπως αλλιώς θέλεις να λέγεσαι για να μας παραμυθιαζεις ότι εκφράζεις τον κόσμο της πόλης σε συμβουλεύω να στείλεις δι...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: @προβοκάτορας (28/11/2023 22:55)
Τι έγινε προβοκάτορα; Πονάει η αλήθεια; Συνέχισε την κλαψα μας διασκεδάζεις ...

Τα Μουσεία των προσφύγων και της ΑΕΚ πρέπει μόνο να ενώνουν
Xρήστης: τζιν λαο
ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ....

Νέες αλυσιδωτές αθλιότητες της «συντρίμ τιμ» Βούρου στα εγκαίνια του γηπέδου του Χαλκηδονικού
Xρήστης: marcus
Μα, πραγματικά, ούτε να φύγουν αξιοπρεπώς δε μπορούν πια;;;; Άντε να ανασάνει η πόλη επιτέλους! Υ.Γ.: Το να μείνει, από το νέο έτος, ο Βού...

Χαλκηδονικός εναντίον Βούρου: Το Γεώργιος Παυλάκης είναι το σπίτι μας!
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@22.57 Ειδικά εσύ, πρέπει να διαβάζεις και κάτω από τις γραμμές......

Μια πόλη, παρατημένη στη μοίρα της...
Xρήστης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣ
ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΑΠΟ απορριμματοφόρο ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΤΑΓΜΑ ΚΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©