Τι θα έπρεπε να κάνει η δημοτική Αρχή (ΑΝ ήταν σοβαρή) για τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε στις 22/03/2020 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  3 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Το ότι η διοίκηση Βούρου έχει κάνει τα ελάχιστα δυνατά για την αντιμετώπιση των συνεπειών στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, είναι πασιφανές. Το ότι κοκορεύεται κιόλας για αυτά τα ελάχιστα, είναι ενδεικτικό του ποιού της. 

 

Αναφέρω πρόχειρα ποια μέτρα θα έπρεπε ήδη να έχει λάβει, ώστε να πούμε ότι -αν μη τι άλλο- προσπαθεί να βοηθήσει. Πιθανό να υπάρχουν κι άλλα, εμείς εδώ είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και σκέψεις. 

 

Δείτε, λοιπόν, πώς μπορεί να κινητοποιήσει μια σοβαρή δημοτική Αρχή την τοπική κοινωνία, στην κατεύθυνση της αλληλοβοήθειας αλλά και της ατομικη΄ς ευθύνης:

 

Πού είναι η συνεργασία του δήμου με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας; Ο πιο δυναμικός σύλλογος της πόλης μας, έπρεπε να έχει "κινητοποιηθεί" από τον δήμο και να βοηθά σύμφωνα με τις προτεραιότητες που ο δήμος θα είχε καταγράψει και, φυσικά, με τις κατευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

 

Ο δήμος έπρεπε ΗΔΗ να έχει συγκαλέσει αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις με τα στελέχη των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και με τη συμμετοχή των επιχειρηματιών που έχουν ακόμα ανοικτά μαγαζιά στην πόλη (κυρίως super markets και φαρμακεία) με σκοπό την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων της Πολιτείας και στην πόλη μας. 

 

Ο δήμος έπρεπε ΗΔΗ να έχει παράσχει ηλεκτρονικά τη δυνατότητα οι διαδικασίες των delivery- takeaway να γίνονται και με ηλεκτρονικές παραγγελίες, όχι απλώς με ένα τηλεφώνημα αυτού που χρειάζεται κάτι, το οποίο μάλιστα, όπως λέει η ανακοίνωση του δήμου "θα αξιολογείται", δηλαδή αν κάποιος γραφειοκράτης δεν το βρει δικαιολογημένο, θα το στέλνει στα αζήτητα. Και βέβαια το σύστημα θα έπρεπε να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, όχι όπως τώρα "Δευτέρα με Παρασκευή 8-20" κι άμα σας αρέσει... Τα super markets είναι ανοικτά, πλέον, όχι μόνο τα Σάββατα, αλλά και τις Κυριακές για τις επόμενες εβδομάδες. Η "υπηρεσία" του δήμου για τη διευκόλυνση, τελειώνει τις Παρασκευές. Λες και είμαστε στο 1990...

 

Ολόκληρη αυτή η διαδικασία (κι όχι απλώς το "Βοήθεια στο σπίτι", που είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ και προϋπήρχε της κρίσιμης αυτής περιόδου) έπρεπε ΗΔΗ να έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και τον ηλεκτρονικό Τύπο της πόλης, αρχής γενομένης από τη διανομή με κάθε πρόσφορο (ηλεκτρονικό) μέσο της λίστας με ΟΛΑ τα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των επιχειρήσεων που θα συμμετείχαν στο πρόγραμμα και που παραμένουν ακόμα ανοικτές

 

Για όλα αυτά (που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχουν γίνει, αλλά ΔΕΝ έχουν γίνει) ο δήμος, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του, θα όφειλε να ενημερώσει ΟΛΟΥΣ τους δημότες για το πλάνο αυτό και τις πραγματικές δυνατότητες που τους δίνει να παραμείνουν σπίτι.

 

Σε αυτό, βεβαια, εκτός της τωρινής, μεγάλη ευθύνη έχει και η προηγούμενη δημοτική Αρχή που δεν προχώρησε αποφασιστικά τις διαδικασίες συμμετοχής του δήμου μας στο πρόγραμμα "Έξυπνη πόλη" (τα γράφαμε από τότε, αλλά στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα), το οποίο παρέχει εφαρμογές που θα έκαναν πολύ πιο έυκολη τη ζωή των Φιλαδελφειωτών και των Χαλκηδονιωτών.

 

Είπαμε, όμως, ότι η κακοδαιμονία αυτής της πόλης δεν άρχισε με τον Γιάννη Βούρο.

 

Απλώς συνεχίζεται κι επιτείνεται με αυτόν.

 

Προϋπήρχε, πολλά χρόνια πριν...

 

Πέραν των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν στην πόλη πολλοί σύλλογοι που θα μπορούσαν να συνδράμουν εθελοντικά αυτό το κίνημα - πρόγραμμα του δήμου (ΑΝ υπήρχε, βέβαια).

 

Ηλεκτρονικές καμπάνιες για το καθημερινό ωράριο των ανοικτών καταστημάτων, για τους τρόπους επικοινωνίας με καθένα από αυτά, αλλά και γενικότερες πληροφορίες για τους τρόπους υγιεινής, τα νέα δεδομένα που έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και που πρέπει να μάθουν οι πολίτες και -φυσικά- ενίσχυση καθημερινή και συνεχής της έντασης του μηνύματος ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και τι αυτό σημαίνει για την υγεία κυρίως των ευπαθών ομάδων, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που ο δήμος θα μπορούσε να κάνει σε συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης μας.

 

Θα ήταν, άλλωστε, κι ένα κριτήριο αξιολόγησης εκ μέρους του δήμου για το πόσο ενεργός είναι κάθε σύλλογος και πόσο ο δήμος μπορεί να επενδύσει πάνω στη δραστηριότητά του σε μελλοντικές καμπάνιες.

 

Αλλά αυτά, είναι "ψιλά" γράμματα για τη δημοτική Αρχή Βούρου...

 

Μια τοπική πανστρατιά, κυρίως κι από τους υπολογιστές μας, είναι αυτό που θα έκανε τη διαφορά από άλλες πόλεις, οι οποίες απλώς κάνουν τα ελάχιστα.

 

Αλλά δυστυχώς, αυτή η δημοτική Αρχή, μόνο τα ελάχιστα μπορεί να κάνει, κι η πανδημία του κορονοϊού το επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά. 

 

Κρίμα...

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τι θα κάνετε με τις οφειλές σας στο δημόσιο κύριε Βούρο;

 

Θλιβερές κουτοπονηριές μέσα στην κρίση...

 

Μπόχα, βγαλμένη από το Βούρκο

 

Νόμος: Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλονται μαφιόζικα, λειτουργούν και μαφιόζικα

 

Αυτό που ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να κάνει ο Βούρος για τον κορονοϊό

 

Νέα αθλιότητα Βούρου - Κατηγορεί άλλους για προβληματική πρόσληψη που έγινε επί των ημερών του !

 

Ξηλώνεται το πουλόβερ - Παραιτήθηκε ο Λέκκας από τη διοίκηση του δήμου

 

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

 

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη διοίκηση Βούρου- Μέσα ο Γρετζελιάς, έξω η Παπακώστα

 

Δέκα ψέματα Βούρου, μέσα σε μια μόνο ανακοίνωση

 

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

 

Καρακαλτάκες...

 

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

 

Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ- Βατερλό Βούρου - Στα εξ ων συνετέθη η συμμαχία της διοίκησης

 

Άβε, Καίσαρ! Ιδού ο στρατός σου! 

 

Θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε κάδο στη Δεκελείας. Ο δήμαρχος... Ποιος δήμαρχος;

 

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

Ας του πει κάποιος...

 

Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ενώνει- για πρώτη φορά- όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Βούρου

 

Ομόφωνη ντροπή...

 

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και οι χειρισμοί που εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμούς

 

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

«Ζούμε Πολιτισμό» για γέλια και για κλάματα...

 

Συμβάλλοντας στη συζήτηση γύρω από ένα ενδιαφέρον κείμενο

 

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

 

Πώς προέκυψε η νέα δημοτική Αρχή της πόλης...

 

Ο κ. Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

 

Ανακοινώσεις της πλάκας

 

Κωνσταντινίδης: «Γιατί έγινα αντιδήμαρχος του Βούρου»

 

Τι είπε (μάλλον...) ο Γιάννης Βούρος στους εργαζόμενους

 

Κανονίζει συναντήσεις χωρίς φανερή ατζέντα ο Βούρος

 

«Καφενές» στο Δημαρχείο με τον Κουτσάκη αναπληρωτή δημάρχου...

 

Τίποτα

 

Γράψτε την άποψή σας

Δικαστής Ντεγιάννης (22/03/2020 10:47)

Όλα αυτά Διαμαντή, θα γίνονταν αν στον Δήμο υπήρχε σχέδιο έκτακτης ανάγκης καταρτισμένο από καιρό και με την ανυποχώρητη απόφαση του εκάστοτε Δήμαρχου να το βελτιώνει συνεχώς.
Για παράδειγμα:
Να έχει σε λίστα ο Δήμος τους ανθρώπους (γέρους, ανάπηρους, ορφανά παιδιά, ανύπαντρες μητέρες κλπ), ώστε σε κάθε δύσκολη περίπτωση να ξέρει σε ποιά διεύθυνση να τρέξει να βοηθήσει είτε με συμβουλές είτε με πράξεις.

Να έχει κάνει ετήσιες ασκήσεις, ώστε να καθοριστούν ποιοί άνθρωποι θα κάνουν ποιά εργασία, όταν αυτό χρειαστεί. Χωρίς να περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι κάποια εντολή από οπουδήποτε. Η κινητοποίηση να είναι αυτόματη.

Αυτά όμως χρειάζονται κάποιον "διαχειριστή κρίσεων". Είδατε να προσλαμβάνεται σύμβουλος τέτοιος; Γιατί εγώ βλέπω να προσλαμβάνονται σαν σύμβουλοι κάποιοι κολλητοί, για να πάρουν κάποιον μισθό. Η διαχείριση κρίσεων είναι ειδικότητα που σπουδάζεται.

ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (22/03/2020 11:07)

ΝΑΙ ΒΡΕ ΣΑΪΝΙ ΓΙΑΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΥΜΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΤΑ ΞΗΜΕΡΏΜΑΤΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΑΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΔΟΥΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ; ΠΟΣΕΣ Μ..... ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Διαμαντής Σεϊτανίδης (22/03/2020 13:22)

@11.07

Το "πόσες" εξαρτάται από τον αριθμό των σχολίων που θα γράψεις. Δεν λέει κανείς να είναι ένας υπάλληλος 24 ώρες το 24ωρο βρε πανέξυπνε τεμπελχανά, αλλά να υπάρχει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (ξέρεις τι σημαίνει η λέξη;) η δυνατότητα σε άτομο ευπαθών ομάδων να βρει ΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ειναι ανοικτό στην πόλη.

Υπάρχει χειρότερο της ασχετοσύνης σου; Βεβαίως! Ο ξερολισμός σου

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Ελένη Κόντου

Αναδιάταξη αντιδημάρχων - New entry στη διοίκηση Βούρου ο Θάνος Λέκκας

Νέα σχολική χρονιά: Είναι ασφαλή τα παιδιά της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας στα σχολεία;

Θρήνησε όλη η πόλη στην κηδεία του Κώστα Μελιγκώνη

Κοινή επιστολή Γούλα- Ουσταμπασίδη στη διοίκηση- Υφίσταται ως συνδυασμός η Πόλης Ενότητα;

Τι με «χάλασε» στους νέους αντιδημάρχους

Δημοτικό Συμβούλιο: Άλλη μια συνεδρίαση χωρίς νόημα και ειρμό...

Σοβαρότης, μηδέν...

Δημοτική κόντρα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Η Πόλης Ενότητα αλληλογραφεί μεταξύ της ως... δήμος και Ένωση Γονέων

Μια νέα αντιπολίτευση δημιουργείται στον δήμο

Αγράμματοι κομματάνθρωποι πίσω από τις καταλήψεις σχολείων

Θα το τολμήσετε, κύριοι της διοίκησης;

Η «Δύναμη Πολιτών» εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον Κώστα Μελιγκώνη

Διαγωνισμό για το λογότυπο του δήμου ζητεί η Παπαλουκά

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Αγράμματοι κομματάνθρωποι πίσω από τις καταλήψεις σχολείων
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@10.05 Το πρόβλημά σου το έχουν πολλοί, δεν είσαι μόνη σου: Καταπίνεις αμάσητη την όποια κομματική προπαγάνδα, και δεν μπαίνεις στον κόπο (...

Αγράμματοι κομματάνθρωποι πίσω από τις καταλήψεις σχολείων
Xρήστης: Γερακίνα
Διαμαντή φαίνεται ότι βαδίζεις ολοταχώς για την ένταξη σου , στη δεύτερη λίστα Πέτσα.Οποιος δεν δέχεται την εικονική πραγματικότητα , χαρακτ...

Διαγωνισμό για το λογότυπο του δήμου ζητεί η Παπαλουκά
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Ερώτηση : Γιατί πρέπει ο Δήμος να αποκτήσει λογότυπο ? Το επιβάλλει κάποιος η είναι τοπική απόφαση ,για κάποιους λόγους ? Ας μας ενημερώσει ...

Αγράμματοι κομματάνθρωποι πίσω από τις καταλήψεις σχολείων
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
.. συνέχεια.. Αυτός ο τύπος αύξησε το ποσοστό των 15χρονων που πηγαίνουν σχολείο απ το 36% του 2003 σε 73% το 2018. Τα στοιχεία είναι ελεύθε...

Αγράμματοι κομματάνθρωποι πίσω από τις καταλήψεις σχολείων
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
. . . .the original. Λοιπόν ψευτοδημοκράτες της συμφοράς, διαφημιστές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εδώ δεν αγνοούνται απλά τα δικαιώματα της μ...

Διαγωνισμό για το λογότυπο του δήμου ζητεί η Παπαλουκά
Xρήστης: Ανωνυμος
@21.11 Κανένα μένος για οποιονδήποτε! Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από πασοκο/α ! Στον βωμό της επιβιωσης δεν θα έλεγε όχι να κατέβει και μ...

Διαγωνισμό για το λογότυπο του δήμου ζητεί η Παπαλουκά
Xρήστης: Uriel
@ Ανώνυμος (24/09/2020 18:47) Οι "και σία" είναι δεδομένο ότι δεν ειναι και τόσο ευφυείς. Απλά είναι κομματοσκυλα γκρουεζες. Αλλά μήπως είνα...

Διαγωνισμό για το λογότυπο του δήμου ζητεί η Παπαλουκά
Xρήστης: Ανώνυμος
@ Ανώνυμος 18:24.Συγγνωμη για την παρέμβαση σε διάλογο με άλλο σχολιαστή αλλά γιατί τόσο μένος με την Ευτυχία ειδικά και όχι με όλη τη ΔουΠο...

Δημοτικό Συμβούλιο: Άλλη μια συνεδρίαση χωρίς νόημα και ειρμό...
Xρήστης: Ανωνυμος
@ 322. Έξυπνος είναι. Αλλά είναι και δέσμιος των συνεργατων που του επέβαλαν. Αυτοι βαράνε το ντεφι. Αν δεν ήταν τοπικοί παράγοντες της ΝΔ δ...

Διαγωνισμό για το λογότυπο του δήμου ζητεί η Παπαλουκά
Xρήστης: Πρόταση
Μην το παιδεύετε το σήμα με δικέφαλους και κιονοκρανα. Βάλτε τη φωτογραφία του Κουροπαλατη με τη μπέρτα και το κερι να τελειωνουμε. Αυτό είν...

Δημοτικό Συμβούλιο: Άλλη μια συνεδρίαση χωρίς νόημα και ειρμό...
Xρήστης: Ανώνυμος
Αξίζει τον κόπο να δει κανείς το χθεσινό δσ. Είναι αναρτημένο σε άλλο τοπικό σαιτ. Θα καταλάβει πολλά για το χαρακτήρα του πρώτου πολίτη της...

Δημοτικό Συμβούλιο: Άλλη μια συνεδρίαση χωρίς νόημα και ειρμό...
Xρήστης: 322
Η αλήθεια είναι ότι τον είχα για εξυπνότερο τον Βούρο. Θα έπρεπε να αδειάσει τον Γκριτζάλη και να το πάρει πάνω του, προχωρώντας σε ανοιχτό ...

Διαγωνισμό για το λογότυπο του δήμου ζητεί η Παπαλουκά
Xρήστης: Ανώνυμος
Αν έχουν Βούρος και σία τη στοιχειώδη εξυπνάδα δεν θα συνεχίσουν να ξεφτιλίζονται μ'αυτό το θέμα. Θα πουν υιοθετούμε την πρόταση της Παπαλου...

Διαγωνισμό για το λογότυπο του δήμου ζητεί η Παπαλουκά
Xρήστης: Ανωνυμος
@11.20 Κάπου τα έχεις μπερδέψει! Μιλάμε για πρόταση για διενέργεια διαγωνισμού που μπορεί να υποβάλλει ο οποιοσδήποτε ανεξάρτητα από το επίπ...

Δημοτικό Συμβούλιο: Άλλη μια συνεδρίαση χωρίς νόημα και ειρμό...
Xρήστης: Ιδέες για Πολιτιστικό Σεπτέμβρη χωρίς έξοδα
Αυτό το θεατρικό μεταξύ Κωνσταντινίδη και Γούλα κάποτε στο μέλλον, όταν περάσει η φάση με τον ιό, μπορεί να παίζεται και στον Πολιτιστικό Σε...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©