Τα νέα των συνδυασμών (7 Μαρτίου)

Δημοσιεύτηκε στις 07/03/2019 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  2 σχόλια

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

 

Στις ελλείψεις σε ό,τι αφορά τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που κατατέθηκαν υπό τη μορφή έγκρισης σκοπιμότητας ένταξης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» από την Περιφέρεια στάθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα, επισημάνθηκε και ο τρόπος που έφτασε στο Συμβούλιο, δηλαδή της ενιαίας κατάθεσης τεσσάρων έργων για τα οποία η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχει ίδια συνολική άποψη.

 

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή της εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η περιφερειακή σύμβουλος Χριστίνα Αγγελονίδη τόνισε πως στο πρώτο θέμα, με τίτλο την «αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, έργα ενίσχυσης υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7», σημείωσε ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός, καθώς δεν αφορά σε τεχνικές παρεμβάσεις ενίσχυσης του συλλεκτήρα Σ7, αλλά την κατασκευή νέου αγωγού συλλογής ομβρίων και τόνισε ότι δεν συνοδεύεται από σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

 

 Υπενθύμισε ότι από τις 28/2/2016 η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε αναγνωρίσει τη χρησιμότητα του έργου, ωστόσο είχε από τότε προβάλλει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την επάρκεια του ενδιάμεσου αποδέκτη του Κηφισού να παροχετεύει με ασφάλεια τις επιπλέον πλημμυρικές παροχές που θα του διοχετεύει ο επιπλέον αγωγός. Μάλιστα, τόνισε ότι ακόμα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση σε αυτές τις τεκμηριωμένες επιφυλάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

 

Σε ό,τι αφορά τη «διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη» η «Λαϊκή Συσπείρωση» τάχθηκε κατά, δήλωσε πως "δεν  συζητά κάν το θέμα".

 

Μπορείτε να δείτε την σχετική παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο παρακάτω βίντεο

 

https://youtu.be/SMzT1EnHlig 

 

*****

 

Από την «Πόλη της καρδιάς μας» λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

 

Διαβάσαμε στο τοπικό site kosmosnf.gr ένα άρθρο που τιτλοφορείται: «Η Δούρου εκβιάζει για τα αντιπλημμυρικά της Σκρα κι ο Βασιλόπουλος σιωπά», στο οποίο και μας παρουσιάζονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5/3/2019.

Συγκεκριμένα στο πέμπτο θέμα βλέπουμε ότι εντάσσονται τα αντιπλημμυρικά της οδού Σκρα στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Φιλόδημος» μαζί με τα αντιπλημμυρικά έργα του Ποδονίφτη.

Εύλογα αναρωτιέται ο αρθρογράφος και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, τι θα γίνει αν κάποιος αποφασίσει για τον x,ψ λόγο να στραφεί νομικά εναντίον του έργου αυτού; Θα σταματήσουν και τα έργα στην οδό Σκρα, που όπως ξέρουμε όλοι πνίγεται με την παραμικρή βροχή;

Ένα ερώτημα ακόμη που τίθεται, είναι γιατί η κ. Ρένα Δούρου ουσιαστικά εκβιάζει με αυτόν τον τρόπο; Πού αποσκοπεί;

Τέλος, μιας και μάλλον κανείς από τη Δημοτική αρχή δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτό το φλέγον ζήτημα για τους κατοίκους παρά μόνο μείναμε στα προεκλογικά πανηγύρια για την έναρξη των έργων και για τις «λύσεις που δίνει η Διοίκηση», κάνουμε εμείς την ερώτηση στον κ. Βασιλόπουλο και τον καλούμε να πει στους πολίτες γιατί δεν μιλάει για τον εκβιασμό της κ. Ρένας Δούρου; Τι θα γίνει με τη Σκρα; Μήπως η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του επιτάσσει τη σιωπή και το σκύψιμο του κεφαλιού;


*****

 

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» λάβαμε το παρακάτω κείμενο:

 

Ο γνωστός και μη εξαίρετεος νεοδημοκράτης υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Τομπούλογλου, έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα το βίντεο της ομιλίας του

Στην έκθεση ιδεών που παρουσίασε οι κοινότυπες κενολογίες δεν μπόρεσαν να καλύψουν την βαθιά ταξική και αντιλαϊκή πολιτική που πρεσβεύει.

- Eδωσε όρκους πίστεων στην επιχειρηματικότητα και υποσχέθηκε Δημοτική Αρχή στο πλευρό των επιχειρηματιών - όχι των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων

- Υποσχέθηκε επέκταση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ με εθελοντισμό. Θέση βαθιά αντιδραστική που χτυπά και τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και τις ίδιες τις κοινωνικές δομές.

- Πρότεινε την παράδοσή του Πάρκου Μικρασιατών στην Αττικό Μετρό ΑΕ, δηλαδή αποχαρακτηρισμό του από χώρο πρασίνου.

- Εξήγγειλε την υπονόμευση του παραδοσιακού οικισμού, ακριβώς όπως εδώ και καιρό πιέζουν διάφορα συμφέροντα που εποφθαλμιούν χώρους πέριξ του γηπέδου και όχι μόνο.

- Ομολόγησε ότι δεν είναι προτεραιότητα του η υπεράσπιση του -ήδη υπονομευμένου- δασικού χαρακτήρα του Άλσους αλλά το...ξαναχτίσιμο του Κένταυρου- το οποίο φυσικά θα εκχωρηθεί σε ιδιώτη.  

- Πλειοδότησε σε λαϊκισμό υποσχόμενος ότι θα...εξαλείψει την ανεργία, που είναι φαινόμενο σύμφυτο του καπιταλισμού, στο Δήμο (!)

- Υποσχέθηκε “ελάχιστο δίκτυ κοινωνικής προστασίας” - δηλαδή τη διαχείριση της φτώχειας. Τίποτα διαφορετικό δηλαδή από αυτό που κάνει η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

- Πρότεινε περίπολα από ιδιωτική ασφάλεια στην πόλη. Θέση επικίνδυνη που μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε διάφορα κυκλώματα.

 

- Ελεεινολόγησε τους “ανθρώπους που υποφέρουν” κάνοντας πως δεν ξέρει για τα μνημόνια και τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε με χέρια και με πόδια η ΝΔ και στηρίζουν ευρωβουλευτές και πολιτευτές που παρέλασαν από την εκδήλωση

 

- Βρήκε, μετά τον Βούρο του ΚΙΝΑΛ, και αυτός “πρότυπο”: τη δημοτική αρχή Παχατουρίδη στο Περιστέρι. Η οποία εκτός από πρωταθλήτρια της αντιλαϊκής πολιτικής, έχει διαπρέψει και στο ξέπλυμα της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής την οποία προσκαλεί συστηματικά στις εκδηλώσεις του Δήμου.

 

Φυσικά όπως όλοι οι υποψήφιοι που συνδέοονται με  κόμματα της πλουτοκρατίας  δεν είπε τίποτα για την ανταποδικότητα και την τοπική φορολογία, τη χρηματοδότηση, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, τις εργασιακές σχέσεις, την υπερεκμετάλλευση και τα εργατικά ατυχήματα, την αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, την παράδοση της διαχείρισης απορριμάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους και άλλα.

 

Τέλος, προχώρησε σε διαστρέβλωση της θέσης του ΚΚΕ για το γήπεδο, η οποία είναι γνωστή και καταγεγραμμένη, αποδείχνοντας και αυτός ότι οι λαθροχειρίες και ο ανοικτός ή συγκαλλημένος αντικομμουνισμός είναι το φυσικό συμπλήρωμα κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων του συστήματος.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας.

 

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

*****

 

Από τον συνδυασμό «Ξανά Μαζί» λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

 

Αντιπροσωπεία της παράταξης με επικεφαλής τον υπ. Δήμαρχο Παντελή Γρετζελιά και αποτελούμενη από τους κ. Βήλο Δημήτριο, κ. Λέκκα Αθανάσιο, κ. Σεβαστό Γεώργιο, κα. Σπανού – Κανάκη Πέγκυ και κα. Χουντάλα Βασιλική είχε σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αρη Βασιλόπουλο και τους αντιδημάρχους κ. Ανεμογιάννη Γεώργιο και κ. Καλαμπόκη Ιωάννη.

 

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση μας για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου, τα τεχνικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα προγράμματα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ και λοιπά τρέχοντα θέματα του Δήμου.

 

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα για τον Δήμο και τους δημότες, βασιζόμενοι σε ρεαλιστικές προτάσεις που θα βρείτε και στο δημοτικό μας πρόγραμμα το οποίο το συντομότερο θα σας το γνωστοποιήσουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε...

 

Ούτε τους χομπίστες, ούτε τους τουρίστες

 

«Τη μια τη λέγαν Αφροδίτη, και την άλλη Αφροδίτη επίσης»

 

Τυφλοί τα τ' ωτ' τον τε νουν τα τ' όμματα...

 

Μόνη χαμένη, η πόλη...

 

ΑΕΚ - Άρης...

Γράψτε την άποψή σας

To σωστο να λεγεται! (07/03/2019 17:01)

Δυσκολα θα μπορουσα να συμφωνησω σε κατι με τον εκδοτη της fx Β. Βεττο, αλλα σημερα ανεβασε στο σαϊτ του το πιο επιτυχημενο hashtag : Ας ψαχτούν στο εσωτερικό τους κάποιοι συνδυασμοί… Διότι, κάποιος/οι τους έχουν «φυτέψει» έντεχνα… «Δούρειους ίππους»… Οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν αιφνιδιαστικά την κατάλληλη στιγμή… Πριν ή μετά τις εκλογές… Όποτε βολεύει τους εντολείς τους…

Ανωνυμος (07/03/2019 17:05)

Δεν ξέρω αν διαφεύγει κάτι από την Λ.Σ. αλλά ο συνδιασμός του Τομπουλογλου δεν είναι μαρξιστικός λενινιστικος ώστε να έχουν κοινές απόψεις! Σίγουρα υπάρχουν τεράστιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ τους και ακομα πιο σίγουρο ότι η δεξαμενή που μπορεί να αντλήσει ψηφους η ΛΣ δεν είναι ο χώρος του Τομπουλογλου!
Απορώ λοιπόν πως ξεκινάς σαν τοπικό ΚΚΕ την κριτική δε έναν χώρο που βρίσκεται απέναντι και όχι στους πασοκοσυριζαιους!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Ο Παντελής Γρετζελιάς σε ρόλο «Ελ Σιντ» ποντάρει στο συναίσθημα, όχι στη λογική

Άσπρα κοράκια, κόκκινα κοράκια, κοκορίκο!

«Βουνό» τα εμπόδια στο δρόμο του Χάρη Τομπούλογλου προς τη δημαρχία

Τροχαίο στο κέντρο της πόλης - Σοβαρός τραυματισμός του δημοτικού συμβούλου Νίκου Παπανικολάου

Υποχρέωση κάθε δημοκράτη η ήττα του Άρη Βασιλόπουλου

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της «Πόλης Ενότητα»

Αυτοκτόνησε εν ενεργεία αστυνομικός στη Νέα Φιλαδέλφεια

Βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών στη βόρεια Φιλαδέλφεια - Δώδεκα προσαγωγές

Μπράβο! Διεθνές βραβείο στους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Γιατί κατεβαίνω με τη Ρένα Δούρου

Για άλλη μια φορά τα φασισταριά της πόλης επιτέθηκαν εναντίον της τοπικής Νέας Δημοκρατίας

Μυστηριώδης εξαφάνιση 36χρονου από τη Νέα Φιλαδέλφεια: Απαγωγή ή δολοφονία;

Αν δε μας πουν τίποτα, θα υποθέσουμε τα πάντα...

Βασίλης Αποστολίδης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: @Τι δεν καταλαβαίνεις ; (24/05/2019 13:43)
Κι εγώ σε καταλαβαίνω. Όταν δεν μπορείς πλέον να αμφισβητήσεις τα οφέλη για την πόλη και τους πολίτες και όχι για την ΑΕΚ απο τα περιφερειακ...

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: Κλείνει ο ΟΑΕΔ της περιοχής. Άχρηστος θα ειναι πια.
Μιλάμε για χιλιααααααδες θέσεις εργασίας. Δεν θα μείνει κανείς χωρίς δουλειά. Θα διοριστούν όχι μόνο όλοι οι Φιλαδελφειώτες αλλά και όλη η Ν...

Μαίνεται ο εμφύλιος μεταξύ των συνυπεύθυνων- Κολλητοί Βασιλόπουλου, εναντίον Βασιλόπουλου!
Xρήστης: Σας πηραμε ολους χαμπαρι τι ρολο βαρατε
@ 24/05/2019 12:09 Ετσι ακριβως! Γι αυτο και το ποσοστο που θα παρει θα ειναι υπερανω των προσδοκιων και του πιο φανατικου του υποστηρικτη. ...

Αν δε μας πουν τίποτα, θα υποθέσουμε τα πάντα...
Xρήστης: Ανωνυμος
@13:29 Aυτο με τις... "θεσεις εργασιας" ειναι οντως παραμυθι. Ποτε δημιουργηθηκαν "θεσεις εργασιας" οταν υπηρχε το γηπεδο για να δημιουργηθο...

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: @(24/05/2019 13:02)
Δεν σε έχει ανάγκη για να εκλεγεί ο Βούρος πελάτη γαυροπαράγκα. Και μη μιλάς και πολύ ιδιαίτερα για το κύπελλο. Μόνο μια φορά κατάφερες να ...

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: Τι δεν καταλαβαίνεις ;
@ 09:24 Αν εισαι ένας από αυτούς που τους έχουν τάξει θέση στο project θα το σεβαστώ. Έχω περάσει στην ζωή μου κάποιο χρονικό διάστημα ανεργ...

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: @Ανωνυμος (24/05/2019 12:29)
Εμείς γαυράκο καρπαζοεισπράκτορα που απαντάς στον εαυτό σου θα σε αντιμετωπίσουμε όπως εδώ και 4 χρόνια. Συνέχισε την κλάψα. Δεν σου έφτανε ...

Αν δε μας πουν τίποτα, θα υποθέσουμε τα πάντα...
Xρήστης: @Ανωνυμος (24/05/2019 12:40)
Η περιοχή θα γνωρίσει πρωτόγνωρη ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας. Αυτός που θα καταστραφεί και δεν σώζεται με τίποτα είσαι εσύ και οι όμοιο...

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: Οι πολλοί ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ της πόλης στηρίζουμε...
ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟ. Την ημέρα που μίλησε για πρώτη φορά στη ζωή του σε τοπικό κοινό, όταν έκανε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Πανόρμο...

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: @Έκαστος εφ’ ω ετάχθη
Η είσαι απλά αντιαεκτζής αντιγηπεδικός ή τελείως άσχετος. Ζήτησε ποτέ κάποιος Αεκτζής πλατεία δίπλα στο γήπεδο; Όταν δεν έχει αγώνα ποιοι θα...

Αν δε μας πουν τίποτα, θα υποθέσουμε τα πάντα...
Xρήστης: Ανωνυμος
Ο λαός της Φιλαδέλφειας μέχρι τώρα δεν πιάστηκε κορόιδο για να ψηφίσει συνδυασμούς που έβγαιναν με σημαία το γήπεδο! Δεν το θέλει το γήπεδ...

Αν δε μας πουν τίποτα, θα υποθέσουμε τα πάντα...
Xρήστης: @Ανώνυμος (24/05/2019 05:13)
Το παραμύθι γελοίε είναι ότι μόνο ο Βούρος στήριξε τα μνημόνια επειδή ψήφισε κάποιο απο αυτά. Και ότι οι υπόλοιποι που τα στηρίζουν μέρα νύχ...

Η υποψηφιότητα Βούρου αποτελεί προσβολή για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: Ανωνυμος
@04.36 Ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι έχεις ανοίξει διάλογο με τον Κώστα Γιώργο Τάσο Νίκο κλπ!!! Αντιμετώπισε τον ανάλογα! Με καλοσύνη!...

Μαίνεται ο εμφύλιος μεταξύ των συνυπεύθυνων- Κολλητοί Βασιλόπουλου, εναντίον Βασιλόπουλου!
Xρήστης: Οι άτυχοι συστρατευόμενοι
Το κακό για την διοίκηση Βασιλόπουλου ήταν ότι ειχε πολλά "βαρίδια". Το καλό είναι οτι απαλλάχτηκε από αυτά, χωρίς μάλιστα να προσπαθήσει κα...

Αν δε μας πουν τίποτα, θα υποθέσουμε τα πάντα...
Xρήστης: Το στοίχημα...
Κατά την ταπεινή μου άποψη κύριε Σεϊτανίδη ,το μεγάλο στοίχημα σε αυτές τις εκλογές είναι η μαζική παρουσία του κόσμου στις κάλπες. Πέρα από...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©