Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία, ανοικτές οι καφετέριες σε Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

Δημοσιεύτηκε στις 07/01/2019 στην κατηγορία Η πόλη  |  12 σχόλια

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη. Και άργησε, θα έλεγα. Αργά λοιπόν το απόγευμα "με απόφαση του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου" όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, "όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας θα παραμείνουν κλειστοί αύριο Τρίτη 8/1/2019, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών".  

 

Εύκολα. Μια απόφαση και τα σχολεία κλείνουν. Πού να τρέχουν τώρα οι μαθητές, βρέφη- πράμα, μέσα στο χιονιά για να μάθουν γράμματα; Καλύτερα κατά τις 10-11 να σκάσουν μύτη στις ουκ ολίγες καφετέρειες της πόλης για "να χαλαρώσουν". 

 

Για μαθήματα είμαστε τώρα; Πήραν τώρα άλλη μια μέρα, κατά Φλεβάρη μεριά μπορεί -πού ξέρεις;- να ρίξουν και καμία κατάληψη -ά, ρε, αξέχαστα χρόνια...- νάτο το Πάσχα.

 

"Κοροϊδεύεις" θα πει ίσως κάποιος, "αλλά ποιος θα παρει το ρίσκο αν αύριο το πρωί υπάρχει παγετός να σπάσει κανένα παιδί το χέρι ή το πόδι του;"

 

Απαντώ: Μια σοβαρή δημοτική Αρχή -καμία σχέση με τη σημερινή- που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να χαϊδεύει τα παιδιά κι έχει συναίσθηση -είπαμε: καμία σχέση- ότι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ η νέα γενιά αυτού του τόπου ΚΑΤΙ μαθαίνει στο σχολείο, μια τέτοια δημοτική Αρχή, λέω, θα έλεγε ότι οι 2 πρώτες ώρες δεν θα γίνουν, και αύριο το πρωί θα εκτιμούσε την κατάσταση. Αν πράγματι υπάρχει παγετός, τότε δικαίως θα έκλεινε για όλη τη μέρα τα σχολεία. Αν όμως ΔΕΝ υπάρχει, τότε στις 10 το πρωί τα παιδιά θα πήγαιναν σχολείο να κάνουν μάθημα μετά από διακοπές 15 ημερών. 

 

Γιατί, ας μην ξεχνάμε: Αύριο ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι θα μεταβούμε κανονικά στη δουλειά μας, πολλοί από τα άγρια χαράματα, για τον επιούσιο. Για εμάς όλους, ΔΕΝ υπάρχει κίνδυνος παγετού;

 

Αλλά είπαμε: Αύριο, για μια ακόμα μέρα, η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα θα ζήσουν στο ρυθμό των αποφάσεων του Άρη Βασιλόπουλου: Κλειστά τα σχολεία, ανοικτές οι καφετέριες. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Μαίνεται ο εμφύλιος μεταξύ των συνυπεύθυνων - Κολλητοί Βασιλόπουλου, εναντίον Βασιλόπουλου!

 

Ακόμα σιωπούν για τις καταγγελίες εναντίον τους Βασιλόπουλος, Παπαλουκά- Ερωτήματα για τους τέσσερις

 

Ανεξέλεγκτος ο εμφύλιος στη Δύναμη (πρώην) Κολλητών

 

Όταν ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, διαψεύδει τον... εαυτό του!

 

Τα κακομαθημένα!

 

Το ποντίκι που βρυχάται «με ξένα κόλυβα»

 

Τα ψέματα Βασιλόπουλου για το κτήριο της Στρούγκας

 

Πάρτι απευθείας αναθέσεων «εις υγείαν των προσφύγων»- Απευθείας ανάθεση ΚΑΙ στη σύζυγο του δημάρχου!

 

Στο υβρεολόγιο του δημάρχου εναντίον μου, απαντώ με ψυχραιμία και χαμόγελο

 

Πώς κάνει κοινωνική πολιτική η Λάρισα και πώς η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

 

Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;

 

Ο Ποδονίφτης στη Φιλοθέη κι ο Ποδονίφτης στη Φιλαδέλφεια

 

Να μη γίνουμε Μάνδρα. Η Σκρά είναι βόμβα. Πότε πίεσε ο δήμος την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά;

 

Τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ο δήμος τα ξεπετά με μια ανακοινωσούλα

 

Καμια συνέπεια. Καμία ιδεολογία. Μόνο χωρίς αρχές απόλαυση της εξουσίας

 

Υπογειοποίηση: Η πόλη σε σύγχιση με ευθύνη του δημάρχου

 

 

Γράψτε την άποψή σας

Γονιός παιδιού 2ου Δημοτικού Νέας Χαλκηδόνας (07/01/2019 23:58)

Επιτρέψτε μου κ. Σεϊτανίδη να σας επισημάνω ότι η προσέγγισή σας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από επιφανειακή έως επιπόλαια.

Μετά από 15 μέρες κλειστά τα σχολικά κτίρια, λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων, και με αυτές τις θερμοκρασίες, τις όχι και τόσο συνηθισμένες, θα είναι σαν ψυγεία.

Εκτός αυτού, τα προαύλια των σχολείων, με τις υπάρχουσες θερμοκρασίες, θα είναι σαν παγοδρόμια. Αν χτυπήσει κάποιο παιδί θα είναι καλύτερα;

Τέλος, μόνο ψηφοθηρική δεν είναι η κίνηση αυτή από πλευράς διοίκησης. Να εξυπηρετηθούν ποιοι δηλαδή; Mερικές δεκάδες εκπαιδευτικοί που δεν είναι και όλοι Φιλαδελφειώτες και που δεν ψηφίζουν καν εδώ;

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/01/2019 08:29)

@23.58
Σέβομαι την άποψή σας, αν και δεν συμφωνώ, όπως αντιλαμβάνεστε. Δηλαδή όποτε θεωρούμε ότι οι αίθουσες είναι κρύες, να τα κλείνουμε τα σχολεία; κι όποτε είναι πολύ ζεστές, μην έχουμε καμία θερμοπληξία; κι επίσης, αν το προαύλιο είναι παγοδρόμιο, μάθημα χωρίς προαύλιο δεν γίνεται; γιατί, αν είναι έτσι, ούτε στις βροχές πρέπει βα λειτουργούν τα σχολειά, μην βγουν τα παιδιά στη μπόρα κι αρπάξουν καμία πνευμονία... Μ αυτά και μ εκείνα, για σας φαίνεται ανεκτό να κάνουν μιά- δυο εβδομάδες μάθημα το χρόνο. Οκ, τόπιασα...

αντι-βασιλόπουλος (08/01/2019 11:41)

Με το συμπάθιο αλλά θα έπρεπε να καταλάβετε από την άνοδο του Τσίπρα, ότι το να κατηγορείτε τον βασιλόπουλο για το κάθε τι μόνο καλό του κάνει.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/01/2019 11:50)

@11.41
Με την άδειά σας, αυτό δεν είναι επιχείρημα. Πείτε μας πού διαφωνείτε με το περιεχόμενο της ανάρτησης. Η αντίληψη "στα 10 δημοσιεύματα, πρέπει τα 5-6 να είναι θετικά για να το παίζεις αντικειμενικός" δεν αντέχει σε κανένα επίπεδο διαλόγου. Η δημοσιογραφία είναι απέναντι από την εξουσία και γι αυτό χρησιμοποιεί επιχειρήματα. Αντεπιχείρημα έχετε; Το περιμένω με ανυπομονησία. Αν όχι, αφήστε τα υπόλοιπα.

αντι-βασιλόπουλος (08/01/2019 12:14)

Να μην γράφατε τίποτα επί του θέματος, δεν λέω ότι πρέπει να βρείτε κάτι θετικό να πείτε.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/01/2019 12:25)

@12.14
Ο δημοσιογράφος γράφει, τι να κάνουμε; Να φιμωθεί, δεν γίνεται.

Γονιός παιδιού 2ου Δημοτικού Νέας Χαλκηδόνας (08/01/2019 12:53)

Σεβαστή κι από εμένα η άποψή σας, αν και απολύτως μειοψηφική στην τοπική κοινωνία (μίλησα τουλάχιστον με δέκα γονείς σήμερα και ακόμη και φανατικοί πολέμιοι της δημοτικής αρχής δεν διαμαρτυρήθηκαν αλλά αντιθέτως επικρότησαν την απόφαση) αλλά και σε σχέση με τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ που απλώς ανακοινώνουν την απόφαση χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες και τα οποία (με εξαίρεση φυσικά το παραταξιακό όργανο "Πολίτη") μόνο φιλικά δεν είναι απέναντι στη δημοτική αρχή.

Θα συμφωνήσω βεβαίως με τον/την 11:41. Μόνο καλό του κάνετε βάλοντας εμμονικά και προσωπικά εναντίον του. Αρχίζω μάλιστα να πιστεύω ότι προσπαθείτε να τον καταστήσετε συμπαθή -με τον τρόπο σας- στα μάτια του εκλογικού σώματος.

Όσον αφορά το τι "πιάσατε" από τον διάλογο, είναι δικό σας πρόβλημα.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/01/2019 13:12)

Η ώρα είναι περίπου 1 το μεσημέρι. Έξω έχουν λιώσει ΟΛΑ τα χιόνια, κι έχει -κρύο, μεν, αλλά- μια μεγάλη λιακάδα. Πρέπει να είναι με 40 πυρετό κάποιο παιδί, που το αίμα του βράζει, για να μένει μέσα στο σπίτι του με αυτό τον καιρό.

Στο σχολείο, όμως, δεν μπορεί να πάει. Πού θα πάνε, λέτε, τα παιδιά όπως το δικό σας και τα δικά μου; Στο φροντιστήριο; Στο σφαιριστήριο; στην καφετέρια;

Και, καθόλου τυχαία, ένας γονιός, αυτό το επικροτεί. Οκ, καταλάβαμε...

Τα άλλα, περί του πώς κάνω αντιπολίτευση, δεν σας αφορούν και λόγος δεν σας πέφτει. Αποκαλύπτω ένα σάπιο καθεστώς κι εσείς διαμαρτύρεστε κι ενοχλείστε. Πολλοί, υποψιάζονται το λόγο...

Γονιός παιδιού 2ου Δημοτικού Νέας Χαλκηδόνας (08/01/2019 13:38)

Το "άσπρο-μαύρο" (σ' εμένα τουλάχιστον) δεν θα μπορέσετε ΠΟΤΕ να το κάνετε κ. Σεϊτανίδη, όσο κι αν νομίζετε ή σας έχουν πει ότι είστε καλός στον γραπτό λόγο.
Γιατί το λέω αυτό; Γιατί σας είπα ότι μίλησα με τουλάχιστον δέκα γονείς (ξαναλέω όχι όλους φιλικά προσκείμενους στη δημοτική αρχή) και ΟΛΟΙ (μα όλοι) επικρότησαν την απόφαση.
Εσείς λοιπόν, προσπαθείτε να πείτε ότι είμαι... ένας ("κολλητός του Βασιλόπουλου" στο μυαλό σας) και ειρωνεύεστε· ως συνήθως.
Βεβαίως, δεν σας παρεξηγώ. Τα δικά σας παιδιά προφανώς δεν πηγαίνουν σε δημόσιο σχολείο και είναι λογικό να μην έχετε επαφή με την σχολική κοινότητα της πόλης.

ΥΓ: Την λέξη... "σφαιριστήρια" είχα να την διαβάσω χρόνια και ειλικρινά με κάνατε να γελάσω. Βγαλμένη απ' την εποχή του νόμου 4000 περί τεντυμποϊσμού, έδωσε ένα vintage τόνο στον διάλογο.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/01/2019 13:46)

Εγώ, πάλι, εξ επαγγέλματος, μίλησα με περισσότερους. Και δεν τους βρήκα ΟΛΟΥΣ (πόσο σας αρέσει αυτή η λέξη) της ίδιας άποψης. Πολλοί συμφώνησαν με τη δική μου, άλλοι όχι.

Στο επιχείρημά μου ότι η εξέλιξη του καιρού σήμερα ΔΕΝ δικαιολογεί κλείσιμο σχολείων, δεν βρήκατε κάτι να απαντήστε. Πολλοί, υποψιάζονται το λόγο...

Μην ξεχάσω να ευχηθώ για την ονομαστική σας εορτή έστω και με μικρή καθυστέρηση...

Γονιός παιδιού 2ου Δημοτικού Νέας Χαλκηδόνας (08/01/2019 15:55)

@13:46

Μπερδευτήκατε; Bλέπετε φαντάσματα; Προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις;

Ό,τι και να σας συμβαίνει, σας ενημερώνω ότι δεν έχω ονομαστική εορτή, καθώς το όνομά μου δεν αντιστοιχεί σε κάποιον άγιο οιασδήποτε θρησκείας. Αυτή ήταν άλλωστε και η αιτία που ο πατέρας του... Μάκαρου δεν δεχόταν να με βαφτίσει στον Αη Γιάννη (εν έτει 1969 μεσούσης της... «εθνοσωτηρίου») διότι το όνομα του παππού μου δεν ήταν...χριστιανικό. Την λύση έδωσε ο παιδικός φίλος του πατέρα μου, ο Γιώργος-Γερμανός Δημάκος, ο γνωστός Πατέρας Ανυπόμονος (ο ιερέας που πολέμησε μέσα από τις τάξεις του ΕΛΑΣ μαζί με τον Άρη Βελουχιώτη) και με βάφτισαν σε ναό εκτός Φιλαδέλφειας. Με υπερηφάνεια θα λέω πάντα... "τρελός παπάς με βάφτισε". Σας ευχαριστώ βεβαίως για τις ευχές.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (08/01/2019 15:57)

@15.55

Ωραία. Και μετά τις επί του θέματος της ανάρτησης παρατηρήσεις σας, νομίζω ότι ο σχετικός διάλογος εξαντλήθηκε. Σήμερα μετά τις 10 τα παιδιά της πόλης μας ΑΝΕΤΑ μπορούσαν να κάνουν μάθημα- όποιος πέρασε έξω από τα σχολεία της πόλης ή απλώς κυκλοφόρησε σε αυτήν, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Υποψήφια με τη Ρένα Δούρου η Μαίρη Μαργαριτοπούλου
Xρήστης: Ανωνυμος
Πριν αποχωρήσει από τα τοπικά δρώμενα θα γράψει κάποιο άρθρο για τον Άρη Βασιλόπουλο που τους φύτεψαν τα κεντρικά οπως της έγραφα τον περασ...

Ο Στράτος Διονυσίου, παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@14.26 Ακαταλαβίστικα, ο΄ντως......

Ο Στράτος Διονυσίου, παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
Xρήστης: Α
Ακαταλαβιστικα.,αυτά που διαβάζω κάποιοι ήθελαν να ναι υποψηφιοι? ιδού η Ρόδος......

Υποψήφια με τη Ρένα Δούρου η Μαίρη Μαργαριτοπούλου
Xρήστης: Θα της πηγαινει
Τσιγάρα στη φυλακή ...

«Η Ελλάδα θέλει ράφτη», αφιέρωμα στην Παγκόσμια ημέρα Ποίησης
Xρήστης: @Ανώνυμος (22/03/2019 07:57)
Μάλλον αυτός που γράφει τόσο νωρίς σαν εσένα βλέπει εφιάλτες το προηγούμενο βράδυ....

Υποψήφια με τη Ρένα Δούρου η Μαίρη Μαργαριτοπούλου
Xρήστης: Γ. Β
Στο ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου κατεβαίνουν 2 αξιόλογα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το Δήμο μας. Μαίρη Μαργαριτοπουλου.(Ν.Φιλ/φεια.) Δημήτρης Μπα...

Ούτε τους χομπίστες, ούτε τους τουρίστες
Xρήστης: @Ανώνυμος (22/03/2019 08:10)
Σε ένα κανονικό κράτος και με μια σοβαρή δημοτική αρχή καμιά ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν άτομα σαν εσέν...

Ούτε τους χομπίστες, ούτε τους τουρίστες
Xρήστης: Δημοτης 2
Ο σταθμος μεταμορφωσης ενοχλουσε ολους εμας που παρακολουθουσαμε τα εργα ,τους εργατες που δουλευαν κι ολους αγαπαμε το αλσος και περπαταμε ...

Ούτε τους χομπίστες, ούτε τους τουρίστες
Xρήστης: Δημοτης
Μαλλον τα εχεις μπερδεψει.Δεν φιλοξενειται η ΑΕΚ στη πολη ειναι εδω ο πιο παλιος κατοικος της απο το 1926 και η αιτια που εχει γινει γνωστη ...

Υποψήφια με τη Ρένα Δούρου η Μαίρη Μαργαριτοπούλου
Xρήστης: Μ.Β.Κ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....

Ο Στράτος Διονυσίου, παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@11.32 Σωστά, πολύ σωστά. Έτσι να δεχτείς κι εσύ τη δικαιολογία "τέλειωσε το παραδάκι" όταν θα είσαι μπροστά μπροστά στην ουρά, έτοιμος (χα...

Ο Στράτος Διονυσίου, παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
Xρήστης: "Καζαντζίδης"
Διαμαντή μου, θαυμάζω το χιούμορ σου και την πολυπραγμωσυνη σου, ο πόνος σου όμως δεν κρύβεται !!!!! Πρέπει κάποια πράγματα να τα δεχόμαστε,...

Ο Στράτος Διονυσίου, παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@10.54 Κι εδώ "υποτιθέμενο"; Προδίδεσαι, δεν το καταλαβαίνεις; Ούτε αυτό δεν το καταλαβαίνεις; Κι εσύ "υποτιθέμενος" είσαι, ούτε αυτό τ...

Ο Στράτος Διονυσίου, παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
Xρήστης: "Καζαντζίδης"
Διαμαντή μου τον "πόνο" του καθένας τον εκφράζει με διαφορετικό τρόπο, εσύ διάλεξες ένα "χαρούμενο" τραγούδι ή υποτιθέμενο σατυρικό, εξαρτάτ...

Ο Στράτος Διονυσίου, παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Για τα δυο πρώτα σχόλια, αναρωτιέμαι (και ρωτώ και τους αναγνώστες μου) ποιοι είναι αυτοί που βλέπουν τον εαυτό τους και τον συνδυασμό τους ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©