Προβλήματα «ηθικής τάξης» στη Δύναμη Πολιτών καταγγέλλει ο παραιτηθείς Μ. Λάλος

Δημοσιεύτηκε στις 11/09/2018 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  13 σχόλια

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Το βαρύ πέπλο της συσκότισης γύρω από τα όσα γίνονται στο εσωτερικό της παράταξης που διοικεί το δήμο, της Δύναμης Πολιτών, άρχισε πλέον να σηκώνεται, και σιγά- σιγά να αχνοφαίνονται τα έργα και οι ημέρες του Άρη Βασιλόπουλου και των επιτελών του. Την αρχή, αυτό πια κανείς δεν το αμφισβητεί, την κάναμε εδώ, από την "Αλήθεια" που αποκαλύψαμε ένα μικρό μόνο μέρος από το χορό των απευθείας αναθέσεων, ακόμα και στην εταιρεία της συζύγου του δημάρχου.

 

Το επόμενο επεισόδιο είναι η ηχηρή παραίτηση τεσσάρων πολύ στενών συνεργατών του Άρη Βασιλόπουλου, των Γιώργου Πάνου, Μιχάλη Λάλου, Βαγγέλη Κουμαριανού και Αρσένη Πρελορέντζου. Οι δυο τελευταίοι άφησαν να διαρρεύσουν δυο επιστολές- περιβόλια, που δεν λένε τίποτα, απλώς προσβάλλουν για μια ακόμα φορά το δημοκρατικό αίσθημα και τη νοημοσύνη των Φιλαδελφειωτών και των Χαλκηδονιωτών. Ανεπιβεβαίωτες πληροροφίες αναφέρουν ότι ο πρώτος εκ των τεσσάρων έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την πρώτη φράση της επιστολής του και μετά από εύλογη ξεκούραση, ξεκινά την επόμενη. Αναμένουμε...

 

Πριν λίγο διέρρευσε και η επιστολή του Μιχάλη Λάλου. Πριν από οποιοδήποτε δικό μας σχόλιο, την αναδημοσιεύουμε αυτούσια.

 

Η επιστολή παραίτησης Λάλου

 

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι από την Παρασκευή 7/9/2018 έπαψα να ασκώ τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Οικονομικών που μου είχαν ανατεθεί παραιτούμενος από το αξίωμα. Επίσης παραιτήθηκα  και από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου στην οποία με είχατε αναδείξει με την ψήφο σας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με εμπιστευτείτε,δίνοντας μου την ευκαιρία για 4 χρόνια να αγωνιστώ, από θέση ευθύνης και πάντα στο πλευρό σας, για το καλό της πόλης και των κατοίκων της, όπως εσείς το εκφράσατε εγκρίνοντας το πρόγραμμα και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης στην οποία συμμετείχα μέχρι σήμερα.

 

Στην πορεία αυτών των 4 ετών έγιναν λάθη και παραλείψεις για τις οποίες οφείλω να ζητήσω συγνώμη αλλά ταυτόχρονα έγινε και ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά κυρίως την αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου και την αποκατάσταση της οικονομικής λειτουργίας ενός Δήμου που είχε κυριολεκτικά φτάσει στα όρια της κατάρρευσης με άμεσο τον κίνδυνο της εισόδου του σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης. Για να γίνουν πιο κατανοητά τα αποτελέσματα του έργου αυτού με το οποίο ασχολήθηκα επισταμένα, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας τον Σεπτέμβριο του 2014 τα ταμειακά αποθέματα του Δήμου ανέρχονταν σε 2.627.766,54€ εκ των οποίωντο  1.896.161,94€ αφορούσε ποσά ειδικευμένα σκοπού για την αποπληρωμή χρηματοδοτημένων έργων, ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων κλπ. και μόνο το ποσό των 731.604,60€ μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του Δήμου (πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσία κλπ.). Σύμφωνα με την κατάσταση του ταμείου την 31/7/2018 το σύνολο του ταμειακού υπολοίπου του Δήμου ανέρχεται σε 7.388.495,21€ εκ των οποίων ειδικευμένου σκοπού είναι μόνο το 1.450.903,80€ και τα υπόλοιπα 5.937.591,57€ αφορούν ένα μαξιλάρι ρευστότητας με το οποίο ο Δήμος δύναται να αποπληρώνει της καθημερινές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές, τις μισθοδοσίες, τους τυχόν έκτακτους κινδύνους καθώς και να σχεδιάζει και να υλοποιεί πλέον σημαντικά έργα, στηριζόμενος σε δικούς του πόρους, για την πόλη και τους κατοίκους της. Ταυτόχρονα καταφέραμε να αυξήσουμε σε σημαντικό βαθμό τον ρυθμό αποπληρωμής των υποχρεώσεων του Δήμου προς τους προμηθευτές του, αποκαθιστώντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτούς και την αξιοπιστία του οργανισμού σε σχέση με τη θέση του στην αγορά , πετυχαίνοντας έτσι καλύτερα αποτελέσματα στις διαδικασίες των διαγωνισμών προμηθειών του Δήμου.

 

Αναφορικά με τους λόγους της παραίτησης μου από τη θέση του Αντιδημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου,αυτή οφείλεται αφενός στο γενικότερο πλαίσιο απαξίωσης του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει αποφασίσει να επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με εφαρμοστικό εργαλείο τον «Κλεισθένη» και άλλες νομικές διατάξεις, και στόχο τον περιορισμό των δήμων σε ένα ρόλο εισπρακτικού μηχανισμού, με όλες τις κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας αδιαφορώντας για τη φωνή και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Αποτρέποντας τους δήμους από την υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων και μεθοδεύοντας με διάφορα νομικά τερτίπια, τη συσσώρευση των χρηματικών τους αποθεμάτων στα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΠΔ, τα οποία μετέπειτα χρησιμοποιούνται προκειμένου ο Πρωθυπουργός της χώρας να ανακοινώνει την ύπαρξη «μαξιλαριών» ρευστότητας πολλών δις, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων των διεθνών τοκογλύφων και την ενεχυρίαση τους ως εγγυήσεις για την έκδοση κρατικών ομολόγων και λοιπών δανειακών τίτλων. Κορυφαίο παράδειγμα υλοποίησης της παραπάνω πολιτικής και της πλήρους παράδοσης της κεντρικής εξουσίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα υπήρξε η επαίσχυντη πράξη του ανεκδιήγητου εκείνου Υπουργού Εσωτερικών ονόματι Π. Σκουρλέτη, της βίαιης κατεδάφισης των επί 35 έτη υφισταμένων Δημόσιων εγκαταστάσεων της υπηρεσίας καθαριότητας της πόλης μας.

 

Αφετέρου ο ειδικός εκείνος λόγος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της πρόωρης αποχώρησης μου από τη διοίκηση του Δήμου και τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών», υπήρξε η αντισυναδελφική έως και προσβλητική συμπεριφορά, συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου (πρώην πλέον αντιδημάρχου) απέναντι στο πρόσωπο μου αλλά και σε λοιπά μέλη της Δημοτικής ομάδας και της παράταξης μας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.Η συγκεκριμένη σύμβουλος χρησιμοποιώντας πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις αρχές, τα ήθη και το αξιακό σύστημα της αριστεράς όπως αυτά τηρούνταν μέσα σε κάθε συλλογική διαδικασία  μέχρι πρότινος, δημιούργησε μείζονα προβλήματα ηθικής και πολιτικής τάξης. Η αδυναμία αντιμετώπισης των ζητημάτων που προέκυψαν από την ηγεσία της παράταξης, με οδήγησε στην αναπόφευκτη απόφαση της αποχώρησης μου από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος και τιμήθηκα επί 4 έτη με το αξίωμα του Αντιδημάρχου Οικονομικών. Η έδρα μου, όπως ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας της αριστεράς την οποία υπηρετώ, επιστρέφει στην παράταξη με την οποία την κέρδισα. Ποτέ άλλωστε δεν επεδίωξα μέσα από τη ενασχόληση μου με τα κοινά την προσωπική μου προβολή μέσω της ανάδειξης μου σε αξιώματα, όπως άλλωστε πιστεύω ότι έχω αποδείξει με τη σεμνή στάση και τον δύσκολο αλλά έντιμο βίο τον οποίο διάγω. Επαγγελματίας της πολιτικής δεν υπήρξα και ούτε θα γίνω ποτέ. Μετά την αποχώρηση μου επιστρέφω στον εργασιακό στίβο απ’ όπου άλλωστε προέρχομαι, παραμένοντας πάντα ένας ενεργός δημότης αυτής της πόλης που δεν θα διστάζει να θίγει τα κακώς κείμενα απέναντι σε κάθε διοίκηση και να μάχεται για τα δημοκρατικά δικαιώματα των κατοίκων της.

 

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη της παράταξης μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου όλο αυτό το διάστημα. Η παρακαταθήκη του έργου που επιτελέσαμε μαζί σε αυτά τα έτη της συνεργασίας μας νομίζω ότι είναι σημαντική για την τωρινή αλλά και τις μελλοντικές διοικήσεις του Δήμου και ελπίζω τους καρπούς των προσπαθειών μας αυτών να τους γευτούν σύντομα οι πολίτες μέσω της βελτίωσης της καθημερινότητας τους και της εν συνόλω εικόνας της πόλης.

*****

 

Η πρώτη μου παρατήρηση είναι ότι τουλάχιστον η επιστολή Λάλου λέει πέντε πράγματα. Επιχειρεί να εξηγήσει κάποιους από τους λόγους της παραίτησης. Δεν είναι η ξεφτίλα των δήθεν "επιστολών" Κουμαριανού και Πρελορέντζου, οι οποίοι δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να εξηγήσουν τίποτα στους δημότες αυτής εδώ της πόλης για τους λόγους που τους οδήγησαν σε παραίτηση. Δεν είναι το μόνο για το οποίο πρέπει να ντρέπονται οι Κουμαριανός- Πρελορέντζος, αλλά είναι κι αυτό, δηλαδή η περιφρόνησή τους προς τους Φιλαδελφειώτες και τους Χαλκηδονιώτες, που οι πολίτες θεωρούν απαράδεκτο.

 

Αντίθετα, ο Λάλος λέει κάποια πράγματα. Πάμε να τα δούμε!

 

Αφήνω κατά μέρος, προς το παρόν, την πρώτη παράγραφο της επιστολής Λάλου. Η ιστορία της δήθεν "οικονομικής ευρωστίας" του δήμου επί Βασιλόπουλου είναι επιεικώς ένα παραμύθι. Θα επανέλθω σύντομα και θα ξετινάξω το σύνολο των ψευδολογιών επί των οποίων επιχειρείται να στηθεί αυτό το παραμύθι. Προς το παρόν, το παρακάμπτω.

 

Η δεύτερη παράγραφος εκθέτει (κι άλλο...) στα μάτια της κοινής γνώμης τον Μιχάλη Λάλο. Τώρα ανακάλυψε τον «γενικότερο πλαίσιο απαξίωσης του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει αποφασίσει να επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»; Σε ποιον τα λέει αυτά; Ποιοι νομίζει ότι είμαστε οι Φιλαδελφειώτες κι οι Χαλκηδονιώτες, τίποτα αφελείς να τα τρώμε αυτά; Φαρδιά- πλατιά την έβαλε την υπογραφούλα του ο κ. Λάλος στην νταβατζηλίδικη αξίωση του ΣΥΡΙΖΑ για να διαθέσει ο δήμος τα ταμειακά διαθέσιμα στην κεντρική εξουσία! Κι αυτό πριν από 3 ολόκληρα χρόνια. Αλλά και σε άλλα, έβαλε πέντε μέτρα πλάτη στις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ. Κι έρχεται τώρα, στην τούρλα του Σαββάτου να μας μιλήσει για "πλαίσιο απαξίωσης"; Λίγη ντροπή δεν βλάπτει...

 

Η επόμενη, όμως, παράγραφος της παραίτησης Λάλου γεννά πλήθος ερωτημάτων, στα οποία ΟΦΕΙΛΕΙ να απαντήσει τόσο ο ίδιος ο παραιτηθείς, όσο και ο προϊστάμενός του, δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος. Ας δούμε τα επίμαχα σημεία που γεννούν ερωτήματα και ανάγκη απαντήσεων.

 

Ο κ. Λάλος αναφέρει την «αντισυναδελφική έως και προσβλητική συμπεριφορά, συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου (πρώην πλέον αντιδημάρχου) απέναντι στο πρόσωπο μου αλλά και σε λοιπά μέλη της Δημοτικής ομάδας και της παράταξης μας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.Η συγκεκριμένη σύμβουλος χρησιμοποιώντας πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις αρχές, τα ήθη και το αξιακό σύστημα της αριστεράς, όπως αυτά τηρούνταν μέσα σε κάθε συλλογική διαδικασία μέχρι πρότινος, δημιούργησε μείζονα προβλήματα ηθικής και πολιτικής τάξης...».

 

Τι εννοεί ο... ποιητής; Ως προς τι τον προσέβαλε η κα Παπαλουκά; Ποιες συμπεριφορές της θεωρήθηκαν "αντισυναδελφικές" από τον κ. Λάλο, που δεν συνάδουν με τις αρχές της αριστεράς; Ποια είναι τα ζητήματα πολιτικής, κυρίως όμως ηθικής τάξης, στα οποία αναφέρεται ο Μιχάλης Λάλος;

 

Γιατί ο ίδιος δεν τα προσδιορίζει;

 

Ποιος και τι φοβάται;

 

Μετά από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις της "Αλήθειας" εξ αιτίας των οποίων ο φασιστικών αντιλήψεων δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος μας σέρνει στα δικαστήρια, νομίζοντας -ο αφελής...- ότι θα κάμψει τη δημοσιογραφική μας πένα, έρχεται ο πλέον στενός του συνεργάτης, ο από την αρχή της θητείας Βασιλόπουλου αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Λάλος, να μιλήσει για ζητήματα ηθικής τάξης, τα οποία μάλιστα είναι τόσο σημαντικά, που τον αναγκάζουν σε παραίτηση και αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο!

 

Οι πολίτες αυτής εδώ της πόλης απαιτούν εξηγήσεις τόσο από τον Μιχάλη Λάλο, όσο και από τον Άρη Βασιλόπουλο:

 

Ποια είναι τα ζητήματα "ηθικής τάξης" που συνδέονται με την κα Παπαλουκά (την οποία φωτογράφισε ο Μιχάλης Λάλος στην επιστολή παραίτησής του); Σε αυτά ήθελαν να αναφερθούν και οι επίσης παραιτηθέντες Κουμαριανός και Πρελορέντζος; (θυμίζω ότι παραιτήθηκαν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ  με τον Λάλο). Κι ακόμα: Τι είναι αυτό που συνδέει Άρη Βασιλόπουλο κι Ευτυχία Παπαλουκά, ώστε να δέχεται ο δήμαρχος τη θυσία τεσσάρων στενών συνεργατών του, όχι όμως και της ως πρότινος αντιδημάρχου;

 

Τα ερωτήματα είναι καταιγιστικά και οι πολίτες ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Τις περιμένουμε και θα τις ζητούμε συνεχώς, μέχρι να δοθούν και να είναι πειστικές και ικανοποιητικές για τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Όρθια "Η Αλήθεια", μέχρι τη νίκη της Δημοκρατίας

 

Όταν ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, διαψεύδει τον... εαυτό του!

 

Τα κακομαθημένα!

 

Το ποντίκι που βρυχάται «με ξένα κόλυβα»

 

Τα ψέματα Βασιλόπουλου για το κτήριο της Στρούγκας

 

Ομολογία Βασιλόπουλου: Δεν μπορεί να διώξει τα σκουπίδια από το Άλσος

 

Πάρτι απευθείας αναθέσεων «εις υγείαν των προσφύγων»- Απευθείας ανάθεση ΚΑΙ στη σύζυγο του δημάρχου!

 

Στο υβρεολόγιο του δημάρχου εναντίον μου, απαντώ με ψυχραιμία και χαμόγελο

 

Πώς κάνει κοινωνική πολιτική η Λάρισα και πώς η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

 

Βασιλόπουλος σε Παπακώστα: Φέρε πίσω την έδρα

 

Τι έχουν τα Τρίκαλα που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;

 

Ο Ποδονίφτης στη Φιλοθέη κι ο Ποδονίφτης στη Φιλαδέλφεια

 

Ο δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα για τον Ποδονίφτη, διοργανώνει εκδηλωσούλες με μπλα μπλα

 

Να μη γίνουμε Μάνδρα. Η Σκρά είναι βόμβα. Πότε πίεσε ο δήμος την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά;

 

Τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ο δήμος τα ξεπετά με μια ανακοινωσούλα

 

Εμφανίστηκε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία και ζητεί καλύτερες συνεδριάσεις στα δημοτικά συμβούλια

 

Καμια συνέπεια. Καμία ιδεολογία. Μόνο χωρίς αρχές απόλαυση της εξουσίας

 

Υπογειοποίηση: Η πόλη σε σύγχιση με ευθύνη του δημάρχου

 

Γράψτε την άποψή σας

τα παραλέτε (11/09/2018 15:48)

Τώρα μας μιλάει για Κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ?
Εδώ και 4 χρόνια, αυτά τα αριστεροδεξιά ανθρωπάκια δεν ήταν στην Κυβέρνηση που τόσο πολύ υπηρέτησαν όλοι οι συριζαίοι?

Τώρα θυμήθηκε τον επαίσχυντο Σκουρλέτη?
Τόσα χρόνια δεν τον φώναζε σύντροφο?

Για ποιές "αρχές, ήθη και αξιακό σύστημα της αριστεράς" μιλάει?
Αυτό που κάνουν κολεγιές με ακροδεξιούς στην Κυβέρνησή του?

Από πότε η αντιδήμαρχος αυτή έγινε αριστερή και δεν το καταλάβαμε?

"Νυν υπέρ καρέκλας ο αγών"
Καλά Χριστούγεννα κ. Λάλο

Η ιστορία επαναλαμβάνεται (11/09/2018 15:55)

Άτσα η Παπαλουκά!
Άργησε αλλά έβγαλε το πραγματικό της πρόσωπο!
Άλλωστε τα ίδια έκανε και επί Γαιτανά που ήταν προσκολλημένη στον Γρετζελιά!
Αυτή θα δώσει καμιά εξήγηση;

tasos (11/09/2018 16:46)

Το ξεκατίνιασμα του αιώνα.
Αυτοί είναι οι συνεργάτες του γαυροδήμαρχου.
Όταν απέτυχαν στον μοναδικό στόχο που είχαν σαν δημοτική αρχή και ήταν βέβαια το να εμποδίσουν το νέο γήπεδο, βγήκε στο φως η πραγματική ανυπαρξία και ανικανότητά τους.
Υπομονή και ο χρόνος τους τελειώνει.

John Doe (11/09/2018 19:22)

Για τα εξοφλημένα χρέη που παρέλαβε η τωρινή διοίκηση από την προηγούμενη, για το απόθεμα στο δήμο και για το πλεόνασμα θα έρθει η ώρα. Για τη λύσσα και τη δικομανία εναντίον της προηγούμενης διοίκησης που έπεσε παταγωδώς στο κενό τι να πούμε; Να πούμε πόσο χρεώθηκε ο δήμος για τις δίκες; Να πούμε ότι ο κ. Λάλος ήταν σε απόλυτη σύμπλευση με αυτήν που κατηγορεί, με τις ευλογίες και την παρότρυνση του μπαρμπα Στρούμφ (γνωστές άλλωστε οι μακρόχρονες οικογενειακές σας σχέσεις); Αφήστε κ. Λάλο, πολύ αργά για δάκρυα

Ανώνυμος (12/09/2018 00:37)

@τα παραλέτε 15:48

Ρωτάς: "Από πότε η αντιδήμαρχος αυτή έγινε αριστερή και δεν το καταλάβαμε?"

Aπαντώ: Από τότε που πόνταρε πάνω της η γνωστή λουλουδού (λόγω του ότι είναι περσόνα των social media) και την πήρε απ' το χεράκι και την έκανε παρέλαση στη Δεκελείας. Από τότε ξεκίνησε να βγάζει σέλφιζ σε συγκεντρώσεις και να το πουλάει ως αγωνιστιλίκι και αριστεριλίκι. Βρήκε κοινό βέβαια που έχει 100% την ευθύνη των επιλογών του. Τον "σοφό λαό" που είναι έτοιμος να καταπιεί αμάσητη την κάθε παπάτζα που θα του πουλήσει ο κάθε τυχάρπαστος.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. (12/09/2018 02:36)

@John Doe (11/09/2018 19:22).

ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ!
Επειδή αυτή η διοίκηση φυλλορροεί, δεν σημαίνει ότι θα "ξεπλύνουμε" την ανεκδιήγητη διοίκηση της Γαϊτανά.
Όσο για το "απόθεμα" και το "πλεόνασμα" που αναφέρεις, "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί".
1 εκ. + άφησε ο σοβαρότερος μακράν δήμαρχος της περιοχής. Ο Νίκος Παπαμικρούλης.

John Doe (12/09/2018 08:51)

Κανείς δεν ξεπλένει κανένα, κοιτάξτε τα οικονομικά στοιχεία και θα καταλάβετε. Και ο Βασιλόπουλος βρήκε πάνω από 1 εκ. απόθεμα από ΣΑΤΑ γιατί μια ανεκδιήγητη διοίκηση εξοφλούσε για 3,5 χρόνια τα δάνεια των προηγούμενων. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι για να μείνει κάποιος τόσα χρόνια δήμαρχος στο μικρό χωριό της Χαλκηδόνας την εποχή που το χρήμα έρεε άφθονο και ο έλεγχος ήταν ελάχιστος, κάτι καλό θα έκανε, αλλά δεν είχε στο ΔΣ ούτε εκβιαστές κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, ούτε καιροσκόπους που θα πουλούσαν την αντιδημαρχία τους για μια θέση σε ιδιωτική εταιρεία ούτε δύο πρώην δημάρχους ο ένας μάλιστα της συμπολίτευσης να καταστρέφουν την πόλη με την άρνηση ψήφου τους ακόμα και στα αυτονόητα

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. (12/09/2018 12:04)

@John Doe (12/09/2018 08:51).
Η απάντησή σου ενισχύει την άποψή μου για τον ΚΥΡΙΟ (με κεφαλαία) Νίκο Παπαμικρούλη.
Το "μικρό χωριό", η Νέα Χαλκηδόνα, δεν είχε ούτε νεκροταφείο (που ούτε λίγο ούτε πολύ σημαίνει μονέδα για ένα δήμο) ούτε Κένταυρο (επίσης μονέδα).
Στο "μεγάλο χωριό" που τα είχε όλα αυτά, "κατάφεραν" οι κατά καιρούς διοικήσεις (με μόνη εξαίρεση τον τεράστιο Σάββα Σταματιάδη) να δημιουργήσουν τεράστιες μαύρες τρύπες που ακόμα τις πληρώνουμε όλοι και που για να είμαστε δίκαιοι βρήκε μπροστά της και η σημερινή (αποτυχημένη κατά τα λοιπά) διοίκηση.
Ο Παπαμικρούλης πήρε ένα δήμο με 0 υποδομές και παρέδωσε Δήμο με κινητή και ακίνητη περιουσία αφήνοντας και πλεόνασμα στον επόμενο, που για να το παίζει καλός διέλυσε τη διοίκηση μοιράζοντας αφειδώς ανύπαρκτες υπερωρίες. Όσο για το τι είχε να αντιμετωπίσει άστο καλύτερα. Όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ των βουλευτάδων και των παραγοντίσκων της συμφοράς.

@ Λίγη σοβαρότητα (12/09/2018 12:09)

αφού είστε αρχαιολάγνος να δούμε και το απόθεμα του αείμνηστου Σάββα Σταματιάδη

aaa (12/09/2018 16:26)

Το "μαγείρεμα" των αριθμών είναι τέχνη... Και όταν έχεις τον ίδιο μέντορα με την "Παραιτηθείσα", τότε κάνεις την τέχνη επιστήμη....

aaa (12/09/2018 16:56)

@Λίγη σοβαρότητα
Στις τελευταίες εκλογές ο κ. Παπαμικρούλης πια παράταξη στήριξε; Και επειδή ποτέ δεν είναι αργά, το "μικρό χωριό" ένα βήμα απέχει από το "μεγάλο"... Άλλωστε η "ρετρό" πολιτική είναι στα φόρτε της στη Φιλαδέλφεια...

John Doe (12/09/2018 19:01)

Η μαύρη τρύπα που παρέλαβε η Γαϊτανά ήταν όση η τρύπα του όζοντος, το έλλειμμα που παρέδωσε ήταν πολύ μικρό. Διακρίνω μία εμπάθεια για τη διοίκηση Αποστολάκη, αλλά ξέρετε κάτι ο λαός το 2010 έκρινε αλλιώς την πορεία του στη Ν. Χαλκηδόνα

Ανώνυμος (12/09/2018 19:31)

@aaa (12/09/2018 16:56) ΝΑΙ! Τον Βασιλόπουλο στήριξε. Υπήρχε άλλη αξιόλογη επιλογή για τα δεδομένα της εποχής εκείνης; Ποιον δηλαδή να στήριζε; Τη χήρα του ανθρώπου που τον έριξε ή το σουβλατζή; Μήπως το αγόρι με τα μπότοξ ή μήπως τη Βασοάρα; Έπρεπε να διοικηθεί επιτέλους ο δήμος και στήριξε την καλύτερη δυνατή περίπτωση για τότε. Αποστασιοποιήθηκε φυσικά πάρα πολύ νωρίς αφού κατάλαβε με τι είχε να κάνει.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Στις 16 Δεκεμβρίου ο χορός του Αττάλου στον «Χαϊτίδη»

Ακόμα σιωπούν για τις καταγγελίες εναντίον τους, Βασιλόπουλος- Παπαλουκά. Ερωτήματα και για τους «4»

Ο Μίκης Θεοδωράκης, επίτιμος πρόεδρος στο Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Αήττητος συνεχίζει ο Ιωνικός

Νέα νίκη για το αντρικό τμήμα της ΦΕΑ

Κίνημα ανακύκλωσης χρειάζεται η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα

«Τσιμουδιά» από Βασιλόπουλο- Παπαλουκά στις απίστευτες καταγγελίες των «τεσσάρων»»

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε ηλεκτρονικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Κρινόμαστε όλοι από την καθαριότητα στην πόλη

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία - Ανθή Δερμανούτσου

Εκδήλωση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας

Αδιάβαστοι κι απροετοίμαστοι…

Μαίνεται ο εμφύλιος μεταξύ των συνυπεύθυνων- Κολλητοί Βασιλόπουλου, εναντίον Βασιλόπουλου!

Με το Αίγιο παίζει την Κυριακή ο Ιωνικός

Εκτός έδρας νίκη της ΦΕΑ στην Κηφισιά

Δημοφιλέστερα άρθρα

Δημοτικό Στέκι Νεολαίας ζητεί η «Επαναστατική Κίνηση»

Είκοσι χιλιάδες ευρώ για εκτυπώσεις; Δώστε ΟΛΑ τα τιμολόγια στη δημοσιότητα ΤΩΡΑ!

«Τσιμουδιά» από Βασιλόπουλο- Παπαλουκά στις απίστευτες καταγγελίες των «τεσσάρων»»

Ο δήμαρχος που τσακώθηκε με τους πάντες, θέλει να φτιάξει... ευρύτερο μέτωπο!

Εκδήλωση- ομιλία του Χρήστου Κοπελούσου

Μαίνεται ο εμφύλιος μεταξύ των συνυπεύθυνων- Κολλητοί Βασιλόπουλου, εναντίον Βασιλόπουλου!

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης, οφείλουν...

Επίθεση αγνώστων σε σούπερ μάρκετ- τρομοκρατούν τους πολίτες

Αδιάβαστοι κι απροετοίμαστοι…

Στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, απαντούν με λάσπη

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του και ο Τάσος Κωνσταντινίδης

Όταν λέμε απλή αναλογική στους δήμους...

Με ασφαλτοστρώσεις άρχισε τον προεκλογικό αγώνα ο Βασιλόπουλος

Ο δήμος κλείνει πέντε παιδικές χαρές και μας το λέει «στο παρά ένα»

Έρμαιο παρανόμων και χρηστών το πρώτο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας!

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ο Μίκης Θεοδωράκης, επίτιμος πρόεδρος στο Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ
Xρήστης: Γελάνε και τα τσιμέντα
@ Κωστάκη Αν ποτέ τελειώσει, μην ξεχάσετε στο πλαίσιο του... "πολιτισμού" να βάλετε και το κομμάτι εκείνο του τοίχου της Στρούγκας που γράφε...

Ακόμα σιωπούν για τις καταγγελίες εναντίον τους, Βασιλόπουλος- Παπαλουκά. Ερωτήματα και για τους «4»
Xρήστης: Η τακουνου.
Εδώ η κοπελιά έκανε την αίθουσα του ππιεδ σάλα δεξιώσεων για το γάμο της λες και ήταν τσιφλίκι της όταν νέα παιδιά τα ακουμπάνε χοντρά σε κτ...

Ο Μίκης Θεοδωράκης, επίτιμος πρόεδρος στο Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ
Xρήστης: Κώστας
@13:33 - 13:39 Πονεμένοι στις τρύπες σας... Από φάπα σε φάπα, ακόμα μιλάτε; ...

Ο Μίκης Θεοδωράκης, επίτιμος πρόεδρος στο Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ
Xρήστης: Ανώνυμος
Ο οποίος Μίκης Θεοδωράκης είναι φανατικός Ολυμπιακός. http://www.gazzetta.gr/stili/to-mauro-kouti/article/312655/o-podosfairikos-mikis-theo...

Ο Μίκης Θεοδωράκης, επίτιμος πρόεδρος στο Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ
Xρήστης: Αντιεκτρωματικός
Μπορεί και να προσελκύει . Αν και όταν τελειώσει....

Ο Μίκης Θεοδωράκης, επίτιμος πρόεδρος στο Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ
Xρήστης: Κώστας
Το στολίδι της περιοχής μας η Αγιά Σοφιά θα προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη γη. Μια ιστορία από την Πόλη... ΑΕΚΑΡΑ μο...

Δημοτικό Στέκι Νεολαίας ζητεί η «Επαναστατική Κίνηση»
Xρήστης: Λ.Ψ.
Από την άλλη όμως καλέ παιδιά μου αρέσει πολύ μόλις με γλεντάει ο Τίγρης και οι οπαδοί της ΑΕΚ. Τότε βρίσκω τον πραγματικό μου εαυτό. Στο κρ...

Δημοτικό Στέκι Νεολαίας ζητεί η «Επαναστατική Κίνηση»
Xρήστης: Δημοτης
Τωρα αλλαξες ονομα και μπαίνεις σαν Λ.Ψ?Την πολη μας την λεμε πολλες φορες στα Φιλαδέλφεια για να πηγαίνει ασορτι με το πιο ομορφο συνθημα τ...

«Τσιμουδιά» από Βασιλόπουλο- Παπαλουκά στις απίστευτες καταγγελίες των «τεσσάρων»»
Xρήστης: tasos
Εχουν αηδιάσει με τον Βασιλόπουλο και τους αυλικούς του και αυτοί που δεν τον ψήφισαν και αυτοί που τον ψήφισαν. Οι δεύτεροι ακόμα περισσότε...

Κίνημα ανακύκλωσης χρειάζεται η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: Μια φίλη της επανεκκίνησης.
Σωστό Μανώλη για την ανακύκλωση αλλά χρειάζεται να κάνουμε κάτι και για το κομποστ....

«Τσιμουδιά» από Βασιλόπουλο- Παπαλουκά στις απίστευτες καταγγελίες των «τεσσάρων»»
Xρήστης: Ατιμη ρατσα οι νεοπλουτοι
Ποσο καβαλημενο καλαμι παιζει να ειναι καποιος που θεωρει τον εαυτο του ευεργετη;...

«Τσιμουδιά» από Βασιλόπουλο- Παπαλουκά στις απίστευτες καταγγελίες των «τεσσάρων»»
Xρήστης: τα παραλέτε
Όλοι μαζί, και ο ρούλης και οι τέσσερις, στον ίδιο βούρκο κυλιστήκατε επί τόσα χρόνια. Τώρα καταλάβατε ότι βρωμάτε;...

Δημοτικό Στέκι Νεολαίας ζητεί η «Επαναστατική Κίνηση»
Xρήστης: AEK ANTIFA
Ουτε στη Φιλαδελφεια ουτε πουθενα τσακιστε τους ψευτοεπαναστατες σε καθε γειτονια. ...

Κίνημα ανακύκλωσης χρειάζεται η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα
Xρήστης: Διαγουμας Μανωλης
Νομιζω οτι αναφερθηκα σε αυτο που λετε για μη ασκοπη χρηση υλικων , γραφω να ενθαρρυνουμε την ασκοπη χρηση πλαστικων και τη σταδιακη τους α...

«Τσιμουδιά» από Βασιλόπουλο- Παπαλουκά στις απίστευτες καταγγελίες των «τεσσάρων»»
Xρήστης: Κώστας
Οι 4 που αποχώρησαν πρόσφατα τι ακριβώς προσπαθούν να δηλώσουν και να υποστηρίξουν; Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και αφού κατάλαβαν τον μελ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©