Πλαστά πτυχία: Ο Βασιλόπουλος (μόνο!) σώζει την τιμή της αριστεράς

Δημοσιεύτηκε στις 25/05/2016 στην κατηγορία Γνώμες  |  14 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Μερικές φορές μου φαίνεται ότι αυτή η χώρα μοιάζει σα να μην θέλει να σωθεί. Χρόνια ολόκληρα, δεκαετίες, βλέπουμε άλλες χώρες να μπαίνουν πολύ μετά από εμάς στην Ενωμένη Ευρώπη, να ορθοποδούν, να αναπτύσσονται, να μας ξεπερνούν. Κι εμείς, από το 1981 εκεί: στη γωνιά με το χέρι προτεταμένο και την παλάμη ανοικτή, να επαιτούμε, μια τα ΜΟΠ, μετά τα πακέτα Ντελόρ, μετά τα ΕΣΠΑ και τα πακέτα Γιουνκέρ, και εδώ και μια εξαετία, τη δόση μας...

 

Στραβά πήγαινε το καράβι, δεν υπάρχει αμφιβολία. ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και Νέα Δημοκρατία (από κοντά) δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους και να εντάξουν την Ελλάδα πραγματικά στην Ευρώπη.

 

Πάνω σε αυτή την αδυναμία έκτιζε κι έκτιζε η αριστερά, που από τη μια μεριά καλώς καυτηρίαζε όλες τις αδυναμίες της Μεταπολίτευσης κι από την άλλη ποτέ δεν βρήκε το ανάστημα να πει δημόσια «όχι» σε οποιοδήποτε αίτημα, όσο λαϊκίστικο κι υπερβολικό κι αν ήταν αυτό.

 

Κι ήρθε η ώρα να ανέλθει στην εξουσία κι η αριστερά. Και για να μην μιλάμε επί παντός του (πολιτικού) επιστητού, τι βλέπουμε στις μέρες μας; Τον υπουργό Παιδείας, παιδί του κομματικού σωλήνα, να δίνει συγχωροχάρτι στους πλαστογράφους των «πτυχίων» χάρη στα οποία ΕΚΛΕΨΑΝ μια θέση στο δημόσιο από κάποιον άλλο που ο πισινός του έβγαλε σπυριά και η υπομονή του ρίζες, που επέμεινε, διάβασε, μόχθησε, προσπάθησε και πήρε με το σπαθί του και με την αξία του το πτυχίο ή τα πτυχία του.

 

Κι έρχεται σήμερα ο κύριος Φίλης, μηδέποτε εργασθείς στην πραγματική δημοσιογραφία, πάντοτε «παρκαρισμένος» στο κομματικό έντυπο του ΚΚΕ εσωτερικού παλαιότερα, του Συνασπισμού μετά, του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρόσφατα, και αποφασίζει οι πλαστογράφοι, οι εξαπατήσαντες, οι παρανόμως εργαζόμενοι στο ελληνικό Δημόσιο, να «τακτοποιηθούν» δίνοντας... εξετάσεις. Σαν τα αυθαίρετα, που «τακτοποιούνταν» έναντι συμβολικής αμοιβής, όλα  αυτά τα χρόνια, έτσι θα «τακτοποιηθούν» και τα αυθαίρετα πτυχία. Τα πλαστά!

 

Μπράβο, κύριοι! Αυτό είναι το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» της ελληνικής αριστεράς; Έτσι τιμά η «πρώτη φορά αριστερά» τους κόπους και τις προσπάθειες των νέων παιδιών; Επιβραβεύοντας τους πλαστογράφους, ακόμα και μετά την αποκάλυψή τους; Μωρέ μπράβο, ηθικό πλεονέκτημα να σου πετύχει...

 

Στην πόλη μας, δεν μπορώ παρά να επισημάνω, να τονίσω και να υπογραμμίσω τη θαρραλέα στάση εξαρχής του δημάρχου μας, Άρη Βασιλόπουλου. Ένας δήμαρχος πατεντάτος αριστερός, που θα μπορούσε κάλλιστα στο πλαίσιο της «συντροφικής αλληλεγγύης» (τι κοροϊδία, Θεέ μου, με αυτά τα στερεότυπα...) να κάνει τα «ντιλ» του με τους πλαστογράφους του δήμου, να το «πουλήσει» και στο σωματείο εργαζομένων του δήμου και... όλα καλά. Μήπως θα ήταν ο πρώτος;

 

Αντίθετα ο Βασιλόπουλος, σε πείσμα όλων αυτών των «δικαιολογημένων» για έναν αριστερό κινήσεων, ξεκίνησε εκστρατεία εναντίον των πλαστογράφων, προκαλώντας την οργή πολλών ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ συντρόφων του, έστειλε τις υποθέσεις στον εισαγγελέα και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Αποτέλεσμα: Ως τώρα, δυο από τους πλαστογράφους ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ.

 

Ο Βασιλόπουλος αρνήθηκε να κάνει τα «ντιλ» του. Έσωσε, έτσι, ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ, την τιμή της αριστεράς, αλλά και της πολιτικής, τις οποίες (τιμή, πολιτική και αριστερά) εξευτελίζει ο απίθανος τύπος που παριστάνει τον υπουργό Παιδείας.

 

Το δυστύχημα για τους αριστερούς αυτής της πόλης, αυτής της χώρας, είναι ότι η στάση του Βασιλόπουλου αποτελεί εξαίρεση στις μέρες μας. Εξαίρεση και μέσα στην αριστερά. Αλλά αυτό είναι κάτι που κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως ιδεολογικής κατεύθυνσης ή πολιτικής τοποθέτησης, οφείλει (λέω ΟΦΕΙΛΕΙ) να αξιολογήσει. Και να αποδώσει τα εύσημα σε όσους αρνούνται τα «ντιλ» και κάνουν τη δουλειά για την οποία εξελέγησαν...

 

...γιατί σοβαροί άνθρωποι, έντιμοι, με συναίσθηση καθήκοντος, υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Και τα φληναφήματα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» κάποιων πολιτικών χώρων σε αντιδιαστολή με κάποιους άλλους πολιτικούς χώρους, είναι λαϊκισμοί αισχίστου είδους.

 

Άλλωστε, ο λαός μας το λέει (κι αυτό) σοφά: Δεν λέει «ο τάδε πολιτικός χώρος είναι σπαθί». Λέει «το πρόσωπο είναι σπαθί».

 

Γράψτε την άποψή σας

Κακός (25/05/2016 21:15)

Αυτό καταλάβατε κε. Σεϊτανίδη,απο την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, για το θέματων πλαστών πτυχίων ?????
Καλό είναι να το ΞΑΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/05/2016 22:15)

Πείτε μας εσείς, αγαπητέ φίλε, τι καταλάβατε.... Διαφωτίστε μας...

Κάτοικος Ν.Φ.-Ν.Χ. (25/05/2016 23:38)

Σωστά τα γράφεις Διαμαντή.
Ευχάριστη έκπληξη ο ΑΒ.

συνώνυμος (26/05/2016 00:02)

Κάποια αριστερά κόκαλα που θάφτηκαν πάνω σε βουνά, σε στρατόπεδα και σε ξερονήσια, τρίζουν πολύ και κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο.

Αν ήξεραν για ποια αριστερά σκοτώθηκαν, θα άλλαζαν στρατόπεδο.

RedGreen (26/05/2016 10:17)

Διαμαντή ο Βασιλόπουλος εφάρμοσε το νόμο. Ούτε κάτι λιγότερο, ούτε κάτι περισσότερο. Βέβαια σε αυτή τη χώρα τα αυτονόητα δεν είναι ποτέ αυτονόητα γιατί όλοι έμαθαν να κάνουν πολιτική με ρουσφέτια στις πλάτες μας και έτσι φτάσαμε σε αυτά τα χάλια

Άσχετος (26/05/2016 12:50)

Και δεν κατάλαβα. Γιατί να διωχθούν οι υπάλληλοι και όχι αυτοί που τότε τους διόρισαν; Πάντα οι υπάλληλοι θα την πληρώνουν;

ΑΓ (26/05/2016 17:52)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (26/05/2016 22:09)

Εσείς πού το ξέρετε ότι δεν υπάρχουν πλαστά πτυχία; Ξέρετε γιατί έκλεισαν οι εν λόγω σχολές; για πλαστογράφηση πτυχίων. Πώς το λέτε ελαφρά τη καρδία ότι δεν υπάρχουν πλαστά πτυχία;

Νίκος (26/05/2016 22:15)

Ο Φίλης τους νομιμοποιει και ξεφτιλίζετε για τους ψήφους. (καμια δεκαρια χιλιαδες αν υπολογισουμε και τις οικογενειες)

Ο Βασιλοπουλος τους διωχνει για να μην χασει ψηφους αφου οι δημότες που θα γινονταν εξαλλοι αν τους κρατουσε ειναι πολυ περισσοτεροι απο τους 2 που εδιωξε.
Πρωτα απο ολα μετραει το πολιτικο του κεφαλαιο και ετσι βαδιζει!

Πατεντάτος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!

Πατέντα Ρόσα (28/05/2016 15:18)

"Πατεντάτος αριστερός" ο Βασιλόπουλος;;;;;;;
Οχοχοχοχοχο.
Άλλο και τούτο πάλι !!!!!!!!!
Όσο πατεντάτη αριστερή κι η Δούρου, τσιράκι της οποίας είναι ο δήμαρχος της καρδιάς σου.

@Άσχετος (29/05/2016 01:32)

Οι έλεγχοι έχουν εκσυγχρονισθεί και όλα τα πτυχία / πιστοποιητικά έχουν πλέον ηλεκτρονικά μοναδικά πρωτόκολλα. Γι' αυτό τους βρίσκουν. Και για τα παλιότερα, αυτοί που τους διόρισαν φταίνε ή κανένα φιλαράκι στην υπηρεσία που πήρε το χαρτζηλίκι του και έριξε μια ματιά αντί να το ψάξει;

Διαμαντής (29/05/2016 16:23)

@15.18
Καλά, μια ζωή δεν έχετε βαρεθεί εσείς οι αριστεροί να είστε δέκα άνθρωποι- πενήντα γκρουπούσκουλα; Βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας (ΑΝ ποτέ τα καταφέρετε) για το ποιο από όλα τα γκρουπούσκουλα κρατά το Άγιο Δισκοπότηρο της Αριστεροσύνης, και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα...

Πατέντα Ρόσα (29/05/2016 19:06)

@16:23
Γκρουπούσκουλα;;;;;
Ουάου!!!!!
Να και λενινιστικοί όροι!!!!!!!
Ακου λοιπόν για να μαθαίνεις και να μην εκτίθεσαι: γκρουπούσκουλα καλούνται ολιγομελείς μικροοργανώσεις τύπου "Κόκκινο", απ´ την οποία ξεκίνησε και την επαγγελματική του καρριέρα ο δήμαρχος της καρδιάς σου.
Δεν γράφεις καλύτερα κάνα άρθρο-μνημόσυνο για τον Τσώρτσιλ, τη Θάτσερ ή τον Αβέρωφ που το κατέχεις, αντί να απονέμεις πατέντες αριστεροσύνης?
Το ότι είσαι για δικούς σου λόγους φίλος του Αριστείδη και δημοσιογράφος (όπως δηλώνεις) δεν σε κάνει και γνώστη ενός πολιτικού χώρου που ούτε τον γνωρίζεις ούτε και θα τον καταλάβεις ποτέ.

Διαμαντής (30/05/2016 16:51)

@Παντιέρα Ρόσα 19.06
Λόγια. Πολλά λόγια κι από απαντήσεις, τζίφος. Λοιπόν, είσαστε 10 άτομα, 100 γκρουπούσκουλα, ναι ή όχι; απάντησε σε αυτό κι άσε τις αμπελοφιλοσοφίες. Μια ζωή τρώτε τις σάρκες σας, σπιλώσατε, συκοφαντήσατε, αποδομήσατε ανήθικα και απάνθρωπα το Ζαχαριάδη, το Βελουχιώτη, τους δικούς σας, (μη με κάνεις να θυμηθώ τι λέγατε ΕΔΩ, στη Φιλαδέλφεια, ΕΣΕΙΣ, ίσως κι ΕΣΥ για τον Σάββα και για το Βύρωνα Βερνέζη στα τελευταία τους) γιατί όπως όλες οι θρησκευτικές σέχτες, έτσι κι ο κομμουνισμός βλέπει παντού αιρετικούς. Ακόμα και στον καθρέφτη. Και στο δικό σας θρησκευτικό-ιδεολογικό κώδικα, ο αιρετικός πρέπει να παταχθεί από τον "φορέα της απόλυτης αλήθειας" μέχρι κι αυτός κάποια ωραία πρωία να γίνει αιρετικός. Απόδειξη: Η πατερναλιστική σου αντίληψη ότι "ποτέ δεν θα καταλάβω τον πολιτικό σου χώρο".

Εσύ -όπως πάντα- ξέρεις καλύτερα (έκτυπο του) Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ο Βούρος παίζει «κατενάτσιο» και περιμένει τον Θεοδωρικάκο

Γκρίνιες, παράπονα και τριβές στην «Πολιτών Πολιτεία» για την κατανομή των αρμοδιοτήτων

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί και δεσμεύεται

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα

Σαββατοκύριακο στο ΠΠΙΕΔ με «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Καταστροφή του περιπτέρου της στην πλατεία Πατριάρχου καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την Πέμπτη η εκδήλωση του ΚΚΕ στο Α' ΚΑΠΗ

Εάν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, σταυρώνεις και τη Φιλαδελφειώτισσα Ειρήνη Γκαμάτση

Ο Γιάννης Χλωρός αναλαμβάνει τον Άτταλο

Βούρος: «Ματαιοπονεί και αποδεικνύεται ολίγιστη» η ομάδα Βασιλόπουλου

Οι γονείς έχουν κρίση

Χατζηδάκης, Κεραμέως και Κωστόπουλος τη Δευτέρα στο Πνευματικό της Φιλαδέλφειας

Την Παρασκευή το νέο rapid του ΣΟΝΦ

Την Τρίτη η ΚωμΟδύσσεια

Οι «Ονειρωδοί» μας παρουσιάζουν την «Αυλή των Θαυμάτων» στο ΠΠΙΕΔ

Δημοφιλέστερα άρθρα

Γκρίνιες, παράπονα και τριβές στην «Πολιτών Πολιτεία» για την κατανομή των αρμοδιοτήτων

Χαμός στο «Ξανά Μαζί» - Γενικεύεται η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Γρετζελιά

Ο Μπάμπης Καραηλίδης, υποψήφιος με τον Π. Γρετζελιά, παίρνει θέση...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα

Ο Τσακαλώτος στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας

Βούρος: «Ματαιοπονεί και αποδεικνύεται ολίγιστη» η ομάδα Βασιλόπουλου

Πρώτη συνάντηση Βασιλόπουλου- Βούρου για ενημέρωση

Εάν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, σταυρώνεις και τη Φιλαδελφειώτισσα Ειρήνη Γκαμάτση

Ο Βούρος παίζει «κατενάτσιο» και περιμένει τον Θεοδωρικάκο

Επίσκεψη του υπουργού Ανδρέα Μαυρογιαλλούρου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Χατζηδάκης, Κεραμέως και Κωστόπουλος τη Δευτέρα στο Πνευματικό της Φιλαδέλφειας

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί και δεσμεύεται

Οι γονείς έχουν κρίση

Οι «Ονειρωδοί» μας παρουσιάζουν την «Αυλή των Θαυμάτων» στο ΠΠΙΕΔ

Καταστροφή του περιπτέρου της στην πλατεία Πατριάρχου καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: Αka #kentro
@ΑκραιοΚεντρώος. Παρόλο που ειναι γαλουχημενος με την προτεσταντικη ηθικη του Κολλεγιου, ο ιδιος ο Μητσοτακης δεν ειναι ακραιος. Ποτε οι Μη...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: @Νεος χαλκηδονιος (17/07/2019 13:25)
Ενημερώσου τι ισχύει για τις συντάξεις ψευταρά λαϊκιστή. https://youtu.be/J_Ex5R6AHAI ...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: @ (18/07/2019 11:24)
Θα σου πω εγώ με τι μούτρα θα βγούνε στους δρόμους. Με τα ίδια μούτρα που έκαναν το Οχι Ναι. Χωρίς καμιά ντροπή και δικαιώθηκαν. Γιατί στη σ...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: @Νεος χαλκηδονιος (17/07/2019 13:25)
Γίναμε κανονική χώρα με κόστος δανεισμού 1,9%. Κι εσύ μας απειλείς ότι οι αλήτες θα βγούνε στους δρόμους γιατί έχασαν την καρέκλα; Συνεχίστε...

Ο Βούρος παίζει «κατενάτσιο» και περιμένει τον Θεοδωρικάκο
Xρήστης: Ανωνυμος
@18/07/2019 11:19. Θιγεις τεραστιο θεμα. Καντο οπως ο Κυριακος θα του ελεγα. Παρε και ενσωματωσε ακομα και καποιους χθεσινους αντιπαλους με ...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: @(17/07/2019 13:25)
Με το μούτρα θα βγείτε στους δρόμους ρε ξεφτίλες; Κάποιοι αγωνίζονται από την πρώτη μέρα που ξεβρώμισε ο τόπος από τους άχρηστους ψευταράδες...

Ο Βούρος παίζει «κατενάτσιο» και περιμένει τον Θεοδωρικάκο
Xρήστης: Ανώνυμος
Απορώ πώς δεν είναι ήδη εγκατεστημένος στη Μελβούρνη. Πρέπει να έχει ατσάλινα "καρύδια" αφού δεν του τα `χουν σπάσει ακόμα αυτοί που έχει κα...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: ΑκραιοΚεντρώος
@ νεοδημοκράτες Μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη που έβαλε στα κυβερνητικά γρανάζια τον Μαυρωτά, ως Γ.Γ. Αθλητισμού, τον φανατικότερο υπέρμαχο ...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: Νεος χαλκηδονιος
Για τις συνταξεις ακουσες ανόητε? Αυτος ο χειμωνας θα ειναι τελικα πολυ καυτος για εσας .Ραντεβου στους δρομους....

Ο Βούρος παίζει «κατενάτσιο» και περιμένει τον Θεοδωρικάκο
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@22.34 Το ίδιο νόμιζαν κι οι προηγούμενοι... Οι καημένοι......

Ο Βούρος παίζει «κατενάτσιο» και περιμένει τον Θεοδωρικάκο
Xρήστης: ε ,και;
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ! ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ....Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ,ΘΑ ΞΕΠΕΖΕΨΟΥΝ ΣΕ 4ΧΡΟΝΙΑ...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: @Νεος χαλκηδονιος (15/07/2019 13:24)
Μια χαρά τόσες δεκαετίες επί δεξιάς κάθε χρόνο οι μισθοί ανέβαιναν και ιδιαίτερα στο δημόσιο έγιναν όλοι μεσαία τάξη χωρίς να δουλεύουν κιόλ...

Ο Βούρος παίζει «κατενάτσιο» και περιμένει τον Θεοδωρικάκο
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανιδης
@16.22 Πρώτον, το λάθος διορθώθηκε. Δεύτερον, εσύ που όπου δεν υπάρχει λιβανωτός και προσκύνημα βλέπεις "λάσπη", προφανώς δεν πετάς λάσπη,...

Ο Βούρος παίζει «κατενάτσιο» και περιμένει τον Θεοδωρικάκο
Xρήστης: Αρκούδι
Νηστικό αρκούδι δε χορεύει, μόνο πετάει λάσπη. Αλλά παρακαλούμε το αρκούδι να αλλάξει στο άρθρο του το Δύναμη Πολιτών σε Πολιτών Πολιτεία...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: Νεος χαλκηδονιος
Τα πολλα λογια ειναι φτωχια.Το ποια ειναι η δεξια που αδειασε τα ταμεια ηπιε το αιμα του κοσμακη εδω και δεκαετιες τα ξερουμε ολοι.Ηδη 8 μερ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©