Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ: Ναι στο γήπεδο, υπό προϋποθέσεις

Δημοσιεύτηκε στις 12/05/2016 στην κατηγορία Η πόλη  |  24 σχόλια

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:
*****

Με την έγκριση της ΜΠΕ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ από το ΥΠΕΝ, κλείνει μία περίοδος διαβουλεύσεων, συζητήσεων και προβληματισμών που διεξήγαγε, εκτός των άλλων, η τοπική Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με συλλογικότητες και πολίτες του Δήμου μας. Μία περίοδος που χαρακτηρίστηκε  τόσο από την εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στον Δήμο το 2014 όσο και από την  προσπάθειά τους να επιβάλουν  με κάθε μέσο, θεμιτό ή  αθέμιτο, την άποψή τους. Τα όσα επίσης διαδραματίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα των δημοτικών εκλογών και το καλοκαίρι του 2014 αφήνουν μια πικρή γεύση στο στόμα των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να δώσουν μάχες σώμα με σώμα με τους δήθεν φιλάθλους, οι οποίοι προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν συγκεντρώσεις πολιτών και Δημοτικά Συμβούλια.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ  Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας σήμερα, με βάση τα νέα δεδομένα, την απόφαση του ΣτΕ και την έγκριση της ΜΠΕ δίχως τις παρατηρήσεις του Δήμου και της Περιφέρειας που υποβλήθηκαν στη διαβούλευση, ξεπερνώντας λάθη, παραλείψεις και τετελεσμένα γεγονότα και σεβόμενη το δικαίωμα των φιλάθλων της ΑΕΚ να κατασκευαστεί το γήπεδό της στον χώρο της σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, λέει ΝΑΙ στο γήπεδο, αρκεί να γίνουν σεβαστοί από τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. οι περιβαλλοντικοί και οικοδομικοί όροι που επιβάλλει η γειτνίασή του με το Άλσος και τον οικιστικό ιστό, και διεκδικεί την αρμονική συνύπαρξή του με το περιβάλλον και την αδιατάρακτη ισορροπία της πόλης.


προτείνουμε και διεκδικούμε

    Να  μείνει κενό το ύψος του γηπέδου μεταξύ 22-27 μ., δηλαδή από την κύρια κατασκευή  έως  το στέγαστρο. Το παρόν αιτείται προκειμένου να μην επιβαρύνεται περαιτέρω το μικροκλίμα της περιοχής και να μην έχει τέτοιο όγκο η κατασκευή σε σχέση με τον προσφυγικό οικισμό.

    Να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση εισόδου των Ι.Χ. των επισκεπτών για 4 ή 5 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, δεδομένου ότι η πόλη στερείται εντελώς ειδικών θέσεων στάθμευσης. Να θεσπιστεί  κάρτα ελεύθερης διέλευσης και στάθμευσης του δημότη, του επαγγελματία, του εργαζόμενου και του κατοίκου κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης.

    Να δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ στη Νέα Χαλκηδόνα, στο πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο. Επιφανειακά, όπως ήδη προβλέπεται, να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου.

     Να ενσωματωθεί στο εισιτήριο του γηπέδου και το εισιτήριο για τα ΜΜΜ ή αντίστοιχα για τον χώρο στάθμευσης.

    Να γίνει διαπλάτυνση ή επιμήκυνση των σταθμών ΗΣΑΠ, Περισσός- Πευκάκια, να δημιουργηθούν ανισόπεδες διαβάσεις από τους δύο σταθμούς και πεζοδρομήσεις για την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση των φιλάθλων.

    Να επεκταθεί η γραμμή 4 του μετρό ως τον Περισσό.

    Να επικαιροποιηθεί η κυκλοφοριακή μελέτη σε σχέση με την υπογειοποίηση.


Παράλληλα- Ανταποδοτικά


    Κατάργηση του άρθρου 43 ή εξαίρεση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας από το 5%.

    Κατάργηση των διατάξεων του Ρυθμιστικού που μετατρέπουν το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό πάρκο και προβλέπουν τη μεταφορά της διαχείρισής του από τον Δήμο σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

    Κάλυψη από κρατικό φορέα (Υπουργείο, Περιφέρεια) του κόστους μετεγκατάστασης της  υπηρεσίας πρασίνου-καθαριότητας  σε κατάλληλο χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος.


Η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. να αναλάβει τις παρακάτω δεσμεύσεις προς υλοποίηση


    Πάγια χρηματοδότηση πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του Άλσους – επί του παρόντος δεσμεύεται μόνο για τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου.

    Πάγια καταβολή ενός ποσοστού των διαφημιστικών εσόδων στον Δήμο για την κάλυψη των πρόσθετων εξόδων καθαριότητας και συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων που θα δημιουργηθούν και θα περιβάλλουν το γήπεδο.

    Δέσμευση του φορέα για την πρόσληψη και  απασχόληση δημοτών-κατοίκων σε αρκούντως ικανοποιητικό ποσοστό για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του γηπέδου.

    Εξεύρεση λύσεων για τη στέγαση και χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών τμημάτων της ΑΕΚ.


Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας έχει αναλάβει ήδη σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.-

Γράψτε την άποψή σας

Ο Υπουργός σας (12/05/2016 11:06)

Ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε άνευ όρων...... θα έπρεπε να έχετε χωθεί σε καμία τρύπα που μου θέλετε και "διεκδικήσεις "

ΑΕΚάρας (12/05/2016 12:32)

Αντε πάλι απ την αρχή.

Κακός (12/05/2016 13:32)

Επιτέλους μια υπεύθυνη θέση, μακρία από αριστερίστκες-κρατικίστικες αντιλήψεις.

Ανώνυμος (12/05/2016 13:40)

Οι προτάσεις έχουν κάποια προβληματάκια αλλά επιτέλους κινούνται στο σωστό πλαίσιο διαλόγου για πρώτη φορά. Επρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να καταλάβουμε οτι ο Δήμος μπορούσε να διαπραγματευτεί απο την αρχή και να λάβει τα μέγιστα ανταποδοτικά οφέλη. Μερικά προβληματάκια είναι τα εξής. Το γήπεδο δεν μπορεί να μείνει κενό απο τα 22-27μ. γιατί εκείνο το ύψος είναι προσπελάσιμο απο θεατές (τα 22μ.). Οποιος το προσεγγίζει θα είναι εκτεθειμένος στο κενό. Ισως μια άλλη λύση θα ήταν πιο δόκιμη. Π.χ. μια μεταλλική κατασκευή κλπ. Επίσης την απαγόρευση εισόδου των ΙΧ στην πόλη είναι κάτι που σαφώς δεν μπορεί να το κάνει η ΑΕΚ παρά ο Δήμος συν οτι είναι μέτρο αντισυνταγματικό καθώς αντίκειται στην ελεύθερη διέλευση των πολιτών. Και τι θα γίνει αν κάποιος δεν θέλει να πάει στο γήπεδο αλλά στο σπίτι του; Ολα τα υπόλοιπα απαιτούν συνεργασία Δήμου - Κυβέρνησης - ΑΕΚ αλλά εγώ προσωπικά το βλέπω θετικά.

Πιτσιρίκος (12/05/2016 19:12)

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.

George (12/05/2016 21:45)

Ψηφίστε εσείς τα μνημόνιά σας ψευτοεπαναστάτες και ψάξτε αλλού για κορόιδα να χρηματοδοτήσουν τις πάγιες υποχρεώσεις του Δήμου. Ούτε ευρώ δεν θα πάρετε από την ΑΕΚ μετά τη λυσσασμένη μάχη που δώσατε κατά του γηπέδου. Επειδή η ηγεσία του κόμματός σας αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το δίκιο της ΑΕΚ αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τι είσαστε και πως αντιμετωπίσατε την ΑΕΚ. Αφήστε λοιπόν τις γελοιότητες ιδιαίτερα αυτές περί στεγάστρου να τις αναπαράγει ο πρώην δικός σας γαυροβασιλόπουλος αφού προκαλούν μόνο γέλιο. Και δεν ντρέπεστε σε περίοδο κρίσης να ζητάτε να απαγορευτεί η πρόσβαση των επισκεπτών 4-5 ώρες πριν τον αγώνα. Δηλαδή σας πειράζει που θα δουλέψει κανένα μαγαζί με το απειροελάχιστο κόσμο που μπορεί να βρίσκεται τόσο νωρίτερα πριν τον αγώνα στην πόλη μας. Απλά για λύπηση είστε.

Anonymous (13/05/2016 00:22)

Πόσο άσχετοι.Το 5% έχει καταργηθεί

tasos (13/05/2016 08:16)

Δεν θα χάσω τον χρόνο μου να απαντήσω στις γελοιότητες που διαβάζω. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι πλέον δεν είναι σε θέση να ζητάνε οτιδήποτε.

Anonymos (13/05/2016 13:55)

Καλώς τα παιδιά! Που ήσασταν εσεις τοσο καιρό;

Απο οτι φαίνεται αποφασισαν να διαπραγμευτουν μετα απο ολα οσα εγιναν.
Καλλιο αργα παρα ποτε θα ελεγα αρκεί οι προθεσεις να είναι ειλικρινεις, αλλα πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευθει στην θέση το Δημου;

Η Δήμος προσφατα εβγαλε εμπρηστική ανακοινωση οπως αλλωστε επραξε αμεσως μετα τις δημοτικες εκλογες κρατώντας αδιαλλακτη σταση (πριν τις εκλογες ολοι ΝΑΙ ελεγαν).

Ετσι πιστευουν ακομα οι δημοτικοι μας αρχοντες οτι θα επιτυχουν τα μεγιστα για τον Δήμο; Ακολουθώντας την τακτική Λαφαζάνη;

Αμαν "tasos" (13/05/2016 14:00)

Εσύ george να βρείς χρόνο να τρέξεις την "άδεια". Πότε είχαμε πεί;

Anonymous (13/05/2016 14:02)

Και κλάμα οι Τζανετάκοι!

μια (13/05/2016 15:11)

χαρα τα λέει. μπραβο Δήμαρχε.

@(13:40) (13/05/2016 16:26)

Ο διάλογος έχει τελειώσει οριστικά εδώ και μήνες. Και βέβαια η επιλογή ήταν κανένας ουσιαστικός διάλογος αλλά ξεκαθάρισμα μέσω δικαστηρίων. Έφαγαν τα μούτρα τους με τις αποφάσεις, η κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο και βρισκόμαστε πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Μερικοί όπως βέβαια και ο τοπικός Σύριζα βρισκόσαστε εκτός τόπου και χρόνου. Ενημερωθείτε και μετά γράψτε.

Nick (13/05/2016 20:05)

Καλά ρε παιδιά εκεί στο Σύριζα ΝΦ-ΝΧ ναρκωτικά παίρνετε; Άκου εκεί χωρίς στέγαστρο και απαγόρευση πρόσβασης 5 ώρες πριν στους επισκέπτες. Καλά τα υπόλοιπα περί χρηματοδότησης απο την ΑΕΚ για υποχρεώσεις του δήμου ούτε στη ζώνη του λυκόφωτος. Τελικά μάλλον πετάνε την μπάλα στην εξέδρα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια στους άσχετους και να δικαιολογήσουν την αναγκαστική κωλοτούμπα του επίσημου Σύριζα.

nf (13/05/2016 20:34)

Επειδή ο Βασιλόπουλος δεν ανήκει πια στον Σύριζα γίνεται προσπάθεια να συγκρατήσουν στο κόμμα τους ψηφοφόρους που είναι κατά του γηπέδου. Με γελοίες και ανεφάρμοστες προτάσεις βέβαια αλλά δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο. Άλλωστε με ψέματα και ανεφάρμοστες προτάσεις πήραν την εξουσία και ο Σύριζα και ο Βασιλόπουλος.

Κακός (14/05/2016 12:52)

Πρός ΑΠΑΝΤΕΣ τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ, λίγο προσοχή σ' αυτά που γράφετε.
Δείχνει πόσο γνωρίζετε το θέμα.

@(15:11) (14/05/2016 17:28)

Ο Βασιλόπουλος δεν ανήκει πια στον Σύριζα αλλά απο κει και πέρα ανάλογες προτάσεις θα είχαν νόημα πριν τις προσφυγές στο ΣτΕ.

@(14:00) (14/05/2016 18:14)

Τέλη Μαίου το νωρίτερο είχαμε πει πανέξυπνε γαύρε. Γιατί δεν ρωτάς τον τοπικό Σύριζα που το έχει πάρει απόφαση ότι θα βγει; Μήπως ξέρει κάτι παραπάνω απο έναν γλύφτη του χοντρού;

Αμαν "tasos" (14/05/2016 18:28)

Ρε george δεν βαρέθηκες να αλλάζεις ονόματα και να μας ζαλίζεις με το γήπεδο. Ακόμα να καταλάβεις ότι γήπεδο δε βλέπεις επειδή δε το θέλει το αφεντικό σου.

Ελεος........ (14/05/2016 18:56)

Σύμφωνα με την τοπική οργάνωση του κόμματος της απόλυτης αξιοπιστίας θα γίνουν όλα όσα προτείνει για το γήπεδο μαζί με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την παροχή της 13ης σύνταξης, την αύξηση του βασικού μισθού στα 751, την απαγόρευση ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και το σκίσιμο των μνημονίων.

Ξεφτιλοσυριζαίοι (15/05/2016 08:35)

Αν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις της ηγεσίας σας να μετακομίσετε στη ΛΑΕ.

@Αμαν "tasos" (14/05/2016 18:28) (16/05/2016 12:26)

Δηλαδή ρε πανέξυπνε τόσο απίθανο σου φαίνεται να ασχολούνται αρκετοί Αεκτζήδες με το γήπεδο; Πρέπει να είναι ένας επειδή εσύ είσαι ένας; Το ξέρουμε ότι είναι πολλοί κατά του γηπέδου αλλά έχουν αποδεχτεί την ήττα τους και δεν ασχολούνται ούτε γράφουν. Εμείς που δικαιωθήκαμε απαντάμε όταν διαβάζουμε γελοιότητες και ασυναρτησίες. Και το ότι συμπίπτουν οι περισσότερες απόψεις των Αεκτζήδων είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα. Ο George είμαι και δεν θα έχανα με τίποτα το χρόνο μου να ασχολούμαι συνέχεια μαζί σου και να σου απαντώ με διάφορα ονόματα. Έλεος δηλαδή ποιος νομίζεις ότι είσαι;

υδροκυάνιο (16/05/2016 15:20)

είναι απλά άμπαλοι εκεί στον τοπικό Σύριζα! άκου 5 μέτρα κενό! μια αηδία θα είναι...
έχουν πάει ποτέ γήπεδο? σε ποιο γήπεδο στον κόσμο η σκεπή έχει 5 μέτρα κενό...???

συνολικά το κείμενό τους είναι απλά για πέταμα...πάει να ρίξει γέφυρες με τους ΑΕΚτζήδες και να μπορούν οι Συριζαίοι να κυκλοφορούν στην πόλη...

αλλά στην Ιστορία, θα γραφτεί ποιοι πραγματικά ΔΕΝ έκαναν κωλοτούμπες μέχρι το τέλος...
και ποιοι ήταν οι Εφιάλτες...
Ανώνυμος (16/05/2016 20:05)

Μιλάμε πάντως για τεράστιο άδειασμα στον Βασιλόπουλο. Μεγάλη η ξεφτίλα του.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»

Στις 28 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου

Έτσι θα διοικούνται οι δήμοι από τον Σεπτέμβριο

Οι τελικές αποφάσεις τη κυβέρνησης προσδιορίζουν το εύρος της συνεργασίας Βούρου- Γρετζελιά

Ο Βούρος παίζει «κατενάτσιο» και περιμένει τον Θεοδωρικάκο

Γκρίνιες, παράπονα και τριβές στην «Πολιτών Πολιτεία» για την κατανομή των αρμοδιοτήτων

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί και δεσμεύεται

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα

Σαββατοκύριακο στο ΠΠΙΕΔ με «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Καταστροφή του περιπτέρου της στην πλατεία Πατριάρχου καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την Πέμπτη η εκδήλωση του ΚΚΕ στο Α' ΚΑΠΗ

Εάν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, σταυρώνεις και τη Φιλαδελφειώτισσα Ειρήνη Γκαμάτση

Ο Γιάννης Χλωρός αναλαμβάνει τον Άτταλο

Βούρος: «Ματαιοπονεί και αποδεικνύεται ολίγιστη» η ομάδα Βασιλόπουλου

Οι γονείς έχουν κρίση

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Διαμαντής
@18.17 Και μόνο η σύνδεση της ψήφου με τη νοημοσύνη, δείχνει τη φασιστική σου ταυτότητα. Όποιος ψηφίζει διαφορετικά από σένα, έχει νοημοσύνη...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: @Διαμαντής
Νοημοσύνη αμοιβάδας έχει αυτός που πάει και ψηφίζει αυτόν που πολέμησε και αποκαθήλωσε. Η ρετσινιά δεν φεύγει όσο κι αν βρίζεις και χτυπιέσα...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Διαμαντής
@09.14 Έχω την απαραίτητη υπομονή να γράφω τα ίδια και τα ίδια όσο πιο απλά, μονοεπίπεδα, ασπρόμαυρα γίνεται για να τα καταλάβουν και άτομα ...

Χαμός στο «Ξανά Μαζί» - Γενικεύεται η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Γρετζελιά
Xρήστης: PAROIKOS
KATANTIA ! Ο Γρετζελιάς, που είναι Γρετζελιάς να είναι μέσα στα πράγματα........

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: @Διαμαντής (19/08/2019 09:14)
Συγνώμη Διαμαντή που δεν είμαστε εισαγγελείς για να διερευνήσουμε όσα αποκάλυψες. Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση απλά δεν ήθελαν να δώσουν τ...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Διαμαντής
@12.06 Ήμουν ο μόνος που τον πολέμησα και ο κύριος λόγος της πτώσης του, όταν εσύ κι οι όμοιοί σου λουφάζατε έντρομοι στα σπίτια σας ή κάνατ...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: @ρο (11/08/2019 22:58)
Ούτε ο Μελισσανίδης το φτιάχνει για να παίζει ο ίδιος μέσα ούτε σας δέρνει και σας απειλεί κανείς. Απο κει και πέρα φτιάχνουμε το γήπεδο μας...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Ουγκανος
Πάρτε το 166. Ανακοινώθηκαν οι αντιδήμαρχοι. .....

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Γ.Π.
Εσύ Διαμαντή μην ξεχάσεις να ξαναψηφίσεις Αρούλη στις επόμενες εκλογές....

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: @ρο (11/08/2019 22:58)
Το γήπεδο ανήκει στην ΑΕΚ. Και όσοι αγαπάμε την ΑΕΚ έχουμε σαν όνειρο να ξαναπαίξουμε στο δικό μας γήπεδο. Ασε το παραμύθι ότι θα κερδίζει ...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: αεκτζης κατοικος
100.000 οπαδοι;Μαλλον ξεχασες να βαλεις ενα μηδενικο ακομα θελω να πιστευω κατα λαθος.Ο ποδοσφαιρικος ναος και το μνημειο μικρασιατικου ελλη...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Τρέμει
ο Δρακουμέλ, έρχεται ο μπαρμπα Στρουμφ....

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: Ανώνυμος
Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Ο Γιάννης ο Βούρος δήμαρχος. Σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τέσσερα χρόνια και τέσσερεις μήνες θα το υποστο...

Πώς ψήφισε χθες η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα
Xρήστης: Ροντρίγκεζ
@11:55 Επαναλαμβάνω: Στάθηκε τυχερός που είχε απέναντί του έναν Βασιλόπουλο ο οποίος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο στην προεκλογική περίο...

«Εμείς κάνουμε κουμάντο»
Xρήστης: Διαμαντής
Αν δεν καταλαβαίνεις, τότε δεν ζεις σε αυτή την πόλη. Αν καταλαβαίνεις πολύ καλά κι ενοχλείσαι, μάλλον είσαι ο ... Γ.Π....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©