Νέα επίθεση της Δύναμης Πολιτών στη διαδικασία ανέγερσης γηπέδου της ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε στις 20/04/2016 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  17 σχόλια

Από τη Δύναμη Πολιτών, το δημοτικό συνδυασμό που ασκεί τη διοίκηση στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

*****

 

Η περιβαλλοντική αδειοδότηση της Δικέφαλος Α.Ε πλήττει το δημόσιο συμφέρον

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης ενέκρινε πριν λίγες μέρες την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Δικέφαλος Α.Ε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ χωρίς καμία ουσιαστική τροποποίηση του προτεινόμενου σχεδίου. Από αυτή την απόφαση προκύπτουν εύλογα ερωτήματα όχι μόνο για το θεσμικό ρόλο της διαβούλευσης, ο οποίος ακυρώθηκε παντελώς, αλλά και για το ίδιο το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του νέου γηπέδου. Ο σχεδιασμός του νέου γηπέδου, όπως έγκαιρα έχουμε εντοπίσει και έχουμε κάνει γνωστό στον κόσμο της πόλης μας, δημιουργεί μία σειρά επιπτώσεων στην πόλη, ακριβώς επειδή το γήπεδο σχεδιάζεται με γνώμονα το επιχειρηματικό συμφέρον εις βάρος των αναγκών μαζικής άθλησης και της αρμονικής συνύπαρξης με την τοπική κοινωνία. Ως Δύναμη πολιτών, παρά τις διαρκείς συκοφαντίες για τη θέση μας για το γήπεδο, επιμένουμε να λέμε ναι στο γήπεδο με σεβασμό στην πόλη, στο περιβάλλον και τους κατοίκους της. Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης, κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης εκφράσαμε την αντίθεσή μας με τη συγκεκριμένη ΜΠΕ και προτείναμε:

·         Την τροποποίηση του ύψους του γηπέδου, το οποίο είναι διπλάσιο από το προηγούμενο, ώστε να εξασφαλίζεται η αρμονική γειτνίαση με τον προσφυγικό συνοικισμό.

·         Μέτρα πυροπροστασίας και ηχοπροστασίας του οικισμού και του Άλσους, μέτρα για την προστασία του Άλσους από τυχόν βανδαλισμούς ή από ακούσιες καταστροφές, κ.α.

·         Μέτρα, έργα και παρεμβάσεις που θα εκτονώνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ήδη επιβαρυμένο οδικό δίκτυο της πόλης. Επίσπευση της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό και της επέκτασής της ως τον Περισσό.

·         Εξασφάλιση και χωροθέτηση επαρκούς αριθμού θέσεων στάθμευσης για τη μείωση της άναρχης και παράνομης στάθμευσης στην πόλη.

·         Δημιουργία εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση και άλλων τμημάτων  της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τα οποία υπήρχαν στο κατεδαφισμένο στάδιο.

·         Συμπλήρωση όλων σοβαρών τυπικών και ουσιαστικών ελλείψεων που εμφανίζονται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπως αναλυτικά επισημαίνονται στην παρούσα γνωμοδότηση και στα παραρτήματά της.

Επιπλέον, κατά τις δύο συναντήσεις του Δήμου με το ΥΠΕΝ, τέθηκε συνολικά το ζήτημα της κατάργησης των σκανδαλωδών διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που μετατρέπουν το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό πάρκο και προβλέπουν τη μεταφορά της διαχείρισής του από το Δήμο σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Επί όλων αυτών των ζητημάτων προστασίας της πόλης και των συμφερόντων του Δήμου, δεν ελήφθη μέχρι τώρα καμία απολύτως πρόνοια από το ΥΠΕΝ. Γι’ αυτό και ως Δύναμη πολιτών δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαζί με το λαό της πόλης μας τα δίκαια αιτήματά μας, τα οποία καλούμε το ΥΠΕΝ, έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει δεκτά.

 

Δύναμη πολιτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

20/04/2016

Γράψτε την άποψή σας

George (20/04/2016 23:30)

Ελάτε γαυροκοτούλες να διεκδικήσετε και να αγωνιστείτε για τα χρηματοδοτούμενα αιτήματά σας. Σας περιμένουμε με χαρά.

Alex (20/04/2016 23:36)

Κούρασες!!!!!!!!!!
Αυτά τα ίδια επιχειρήματα είχες και στο ΣΤΕ και έχασες, τώρα τι άλλο ?????
Το νόμιμο δεν μπορείς επειδή είσαι εμμονικός να το βάζεις παράνομο, κοίτα να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορείς για τον δήμο με την δημιουργία του γηπέδου και άσε τις ψευτοεπαναστάσεις με άσφαιρα για επικοινωνιακούς λόγους

Δήμαρχε της συμφοράς (20/04/2016 23:49)

Χάθηκε η ψυχραιμία βλέπω και άρχισε το παραλήρημα. Με τέτοιες ανακοινώσεις έτοιμο να βάλεις τα κλάματα σε κόβω. Περαστικά σου κι ας πρόσεχες τι υπόσχεσαι και σε ποιους. Ήρθε η ώρα να πληρώσεις το λογαριασμό της ανικανότητάς σου.

Γ.Π. (21/04/2016 00:08)

Αν είχε έρθει σε συμφωνία ο Δήμος με την ΑΕΚ σε κάποια ζητήματα θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Η πλήρης αντιπαράθεση δεν μας βγήκε σε καλό και το γήπεδο θα γίνει όπως ακριβώς σχεδιάστηκε αρχικά χωρίς καμία παραχώρηση. Με πύρινες ανακοινώσεις κάθε τρεις και λίγο δεν αλλάζουν οι δικαστικές αποφάσεις και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις. Αντίθετα η πλευρά της ΑΕΚ κρατώντας χαμηλούς τόνους κατάφερε να προσεγγίσει τον Συριζα και με τα όπλα που της πρόσφερε ο Δήμος (στείρα αντιπαράθεση και συντριβή στο ΣτΕ) τον πήρε με το μέρος της. Το να ζητούν κατόπιν εορτής μέχρι και αλλαγή του ρυθμιστικού καταντάει αστείο για να μην πω ύποπτο. Δεν γνωρίζουν ότι με τα τωρινά δεδομένα το να ζητάνε ανατροπή 100% δεν μπορεί να το πάρει σοβαρά κανένας;

ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ (21/04/2016 08:38)

Έβγαλε δηλαδή ανακοίνωση κατά του Σκουρλέτη η Δύναμη Πολιτών που εκπροσωπεί το 18% των πολιτών και η Λαϊκή Ενώτητα που εκπροσωπεί το 3% των πολιτών. Ωραία, ισχυρή πλειοψηφία. Ο μόνος λόγος που γίνεται αυτή η προσωπική επίθεση στον Σκουρλέτη είναι για να το σκεφτούν καλύτερα όσοι θα υπογράψουν στη συνέχεια, μέχρι να εκδοθεί η άδεια. Τι να σκεφτούν άραγε; την συντρηπτική μειοψηφία;

Anonymous (21/04/2016 09:24)

Το οτι το ύψος του νέου γηπέδου θα είναι διπλάσιο απο το προηγούμενο είναι το μεγαλύτερο ψέμα το οποίο έχει ειπωθεί ποτέ.

Anonymos (21/04/2016 12:02)

Προς φίλο σε αλλο post που έγραψε το επικό σχόλιο για ''αριστεροπαπαριές''.
Για διάβασε τν ανακοινωση και πες μου σε παρακαλω αν αυτη η διοικηση εκτος απο το ψεμματα οπως για το υψος του γηπεδου εχει σκοπό να σταματήσει τις ''αριστεροπαπαριές''.

@Anonymous (21/04/2016 09:24) (21/04/2016 12:48)

Πράγματι παραμυθιάζουν τον κόσμο με απίστευτα ψέματα και τρέμουν τη στιγμή που η πραγματικότητα θα τους ξεγυμνώσει. Ψέματα που αγγίζουν τα όρια της αλητείας. Φαντάζομαι τι παραμύθι θα πουλάνε και για άλλα θέματα του Δήμου.

tasos (21/04/2016 12:53)

Έχω πεθάνει από τα γέλια. Μετά από συνεχόμενες σφαλιάρες και οριστικές αποφάσεις ζητάνε ότι ακριβώς ζητούσαν 2 χρόνια πριν. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη γελοιότητα.

Ευτυχώς (21/04/2016 13:17)

Που η παράταξη της διοίκησης στέκεται στο ύψος της, είμαστε πολύ τυχεροί όσοι μένουμε, πηγαίνουν τα παιδιά μας σχολείο, έχουμε όλη την ζωή μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν θα περνάμε μια στο τόσο να δούμε ματς να καψουμε κάδους και να κατουρησουμε καμία αυλή

Ανώνυμος (21/04/2016 14:03)

"Με Άρη δήμαρχο και Ρένα περιφερειάρχη η ΑΕΚ θα έχει γήπεδο".
-Ρένα Δούρου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΔΠ - 2014-

Αντιδράσατε τότε; OXI.

Πουλήστε σανό αλλού.

Δεν πείθετε ό,τι κι αν κάνετε κι ό,τι κι αν πείτε.

Δ.Κ. (21/04/2016 14:14)

Ο πρώην υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ που φωτογραφιζόταν τέλη Γενάρη στη πιτα του κόμματος μαζί με μνημονιακή βουλευτίνα τώρα το παίζει αντιπολίτευση στο Σκουρλέτη??????

#siga_ta_kalson

@Ευτυχώς (21/04/2016 13:17) (21/04/2016 16:46)

Στέκεται στο ύψος της λέει... Έχει αποτύχει 100% στο θέμα του γηπέδου και στέκεται στο ύψος της. Αν συνεχίσει με ανάλογη επιτυχία στο μέλλον και χειροκροτητές σαν εσένα όχι γήπεδο αλλά βιομηχανία χημικών θα δούμε στην πόλη μας.

@Ευτυχώς (21/04/2016 13:17) (21/04/2016 19:58)

Μην ανησυχείς. Δεν θα δεις να καίνε κάδους οι Αεκτζήδες στην πόλη μας. Και αντίπαλοι οπαδοί δεν πηγαίνουν εδώ και χρόνια εκτός έδρας οπότε δεν θα έρχονται στη Φιλαδέλφεια. Πολύ περισσότερο κινδυνεύει κάποιος από φωτιές και βία σε μια πανεπιστημιακή σχολή για παράδειγμα παρά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Anonymos (21/04/2016 22:37)


Για να μας πει ο κος Βασιλοπουλος αν το νέο σχολειο σπαθάρη ειναι συμφωνο με το προεδρικό διαταγμα η ζήτησαν εξαιρεση και τελικα δεν θα εχει τα μορφολογικά χαρακτηρηστικά που αναφερονται στο πρεοδρικό διάταγμα.
Εκτός απο ψεύτες σε αυτη την διοικηση εινσι και τρομεροι παπατζήδες που κρατουν τις σκουπιδιαρες μέσα στο Αλσος και καταπατουν το προεδρικο διαταγμα επειδη ετσι αυτοι θέλουν.

Αποδεικνυεται για αλλη μια φορα οτι οι περισσοτερες αυθαιρεσίες σε αυτην την πολη γινονται απο τον Δημο.Αμαν "tasos" (21/04/2016 23:53)

Καλα ρε Alex δεν σου άρεσε το George? Εφτασε το Πάσχα και το αφεντικό σου δεν έκανε καινούργια ανακοίνωση. Α κατάλαβα θα έχουμε πυροτεχνήματα.

George (22/04/2016 09:33)

Αποφάσισε επιτέλους. Ποιος είμαι τελικά; Ο Alex ή ο tasos;

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Δυο ανακοινώσεις του δήμου επιβεβαιώνουν: Ο Βούρος περιφρονεί τους Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες

Πολιτικά παράλυτη και άβουλη η διοίκηση Βούρου και στη νέα διαπαραταξιακή για το άλσος

Διαχειριστική για το Άλσος: Τα 3 ολέθρια λάθη του Γιάννη Βούρου

Ούτε ο Γρετζελιάς συμμετέχει στη διαπαραταξιακή

Σύμβουλοι: Πρέπει να ενημερωθούν φορείς & πολίτες- Βούρος: Τι «διαβουλεύσεις» μου λέτε τώρα...

Βαριά μομφή Σερετάκη στη διοίκηση Βούρου για το Άλσος: «Μας φέρατε έργο κατά παραγγελία»

Βασιλόπουλος για διαχειριστική: Απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών

Βούρος και δημοτικό κατεστημένο κρατούν στο σκοτάδι τους πολίτες για τη διαχειριστική του Άλσους

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Αν είσαι δήμαρχος στο «Ζεφύρι», γράφεις τους νόμους εκεί που ξέρεις...

Δύναμη Πολιτών: Ντροπή! Ο Βούρος δίνει συνέντευξη στον υπάλληλό του...

Αυτή είναι η άποψη του Γιάννη Βούρου για την «ενημέρωση» των πολιτών

«Αχτύπητο δίδυμο» Μαναράκη- Τριανταφυλλόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων

Η οικογένεια Παπαδουκάκη ευχαριστεί...

Κορονοϊός και στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

Δημοφιλέστερα άρθρα

«Πρωταθλήτρια» στον κορονοϊό η πόλη μας- Ο δήμος «τον ύπνο του δικαίου...»

«Αχτύπητο δίδυμο» Μαναράκη- Τριανταφυλλόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας

Αν είσαι δήμαρχος στο «Ζεφύρι», γράφεις τους νόμους εκεί που ξέρεις...

Κορονοϊός και στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

Αυτή είναι η άποψη του Γιάννη Βούρου για την «ενημέρωση» των πολιτών

Θετικό δείγμα κορονοϊού και στο 3ο δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας

Νεκρός άνδρας βρέθηκε έξω από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου

Σφοδρή επίθεση Τομπούλογλου στη διοίκηση για τη θλιβερή πρωτιά σε κρούσματα covid19

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Βούρος και δημοτικό κατεστημένο κρατούν στο σκοτάδι τους πολίτες για τη διαχειριστική του Άλσους

Δύναμη Πολιτών: Ντροπή! Ο Βούρος δίνει συνέντευξη στον υπάλληλό του...

Η πόλη απαιτεί απαντήσεις κύριε Βούρο...

Δυο ανακοινώσεις του δήμου επιβεβαιώνουν: Ο Βούρος περιφρονεί τους Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες

Κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό του 8ου δημοτικού- Ποιο τμήμα κλείνει

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Δυο ανακοινώσεις του δήμου επιβεβαιώνουν: Ο Βούρος περιφρονεί τους Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες
Xρήστης: Μystery train
Η σημερινή διοίκηση, με τους φανερούς και «κρυφούς» συμπαίκτες της, έφτασε στα όριά της. Οι ασχολούμενοι χρόνια με την τοπική πολιτική σκηνή...

Πολιτικά παράλυτη και άβουλη η διοίκηση Βούρου και στη νέα διαπαραταξιακή για το άλσος
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Λοιπόν αγαπητά μου φιλαράκια ,έχετε διαβάσει τα > του Νίκου Τσιφόρου .Το συνιστώ το βιβλίο ανεπιφύλακτα . Θα κάνετε καινούργιο συκώτι απο τ...

Βασιλόπουλος για διαχειριστική: Απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών
Xρήστης: NIKOS C.
Ρουλη κακως το παλευεις. Ολοι μπορουν να γινουν και να ξαναγινουν δημαρχοι. Εσυ εχεις τελειωσει. Πρωτα απο το κομμα σου και μετα απο τη πολη...

Σύμβουλοι: Πρέπει να ενημερωθούν φορείς & πολίτες- Βούρος: Τι «διαβουλεύσεις» μου λέτε τώρα...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Άντε λοιπόν κάντε την ενημέρωση ,αφού όλοι ''κόπτεστε'' για εμάς .Όσον αφορά τον ''αντιρρησία της ενημέρωσης ''να τον καλέσετε και αυτόν να ...

Βασιλόπουλος για διαχειριστική: Απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Ωραία ! Άντε λοιπόν μαζέψτε τον κόσμο .Τί κάθεστε και μονολογείτε ! Μήπως πάλι μιλάμε για φρού φρού και αρώματα ? Ωραία η ατάκα σας .Περιμέν...

Διαχειριστική για το Άλσος: Τα 3 ολέθρια λάθη του Γιάννη Βούρου
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Μήπως πρέπει κάποιος να μαζέψει τον κόσμο κάπου ,πχ Πνευματικό Κέντρο ΄'και να μας τα πείτε όλα αυτά με το Νι και με το Σίγμα ? Έτσι για να ...

Βούρος και δημοτικό κατεστημένο κρατούν στο σκοτάδι τους πολίτες για τη διαχειριστική του Άλσους
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Όχι κύριοι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα .Για τους εν ενεργεία δημοτικούς άρχοντες κανένα σχόλιο .Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗς ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ?...

Ούτε ο Γρετζελιάς συμμετέχει στη διαπαραταξιακή
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Αφού δεν είναι ΝΟΜΙΜΗ όπως γράφτηκε και δηλώθηκε ,γιατί οι υπόλοιποι συμμετέχουν? Δηλαδή ο Νόμος (ποιός είναι ?) είναι μέν "παράνομος"' αλλά...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Ανώνυμος
@ 19/02/2021 14:39 Πράγματι! Της συμφοράς! Όπως και τα αφηγήματα του Γεωργαλά που μηρυκάζεις....

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Πρώτον ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση του διαλόγου- εγώ ευθύνομαι που άργησα να ανεβάσω σχόλια, αλλά αυτόν τον καιρό... τέλος πάντων αφήστ...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Καλά σου γράφει ο Ανώνυμος (17/02/2021 23:18) κυρ-Διαμαντή. Υπερασπίζεσαι όσους είναι εναντίον της ΕΣΣΔ παραβλέποντας ότι ολόκληροι λαοί τη...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Διαβάζοντας γενικότερα την επικαιρότητα, λέτε αυτοί που έκαναν ό,τι έκαναν, να έριξαν τις μολότωφ για το θέμα που έχει προκύψει με τον Λιγνά...

Όλα καλά κι όλα ωραία...
Xρήστης: Στο σύμπαν του καρακαηδόνα όλα ονειρεμένα σαν παραμύθι
Πήρε κάπου το μάτι μου, σε ένα ημιθανές τοπικό σάϊτ, από αυτά που τους ρίχνεις κάνα κλικ από λύπηση μπας και δουν κάναν αναγνώστη, τον τίτλο...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Εκτός Γραμμής
(συνέχεια) Η διαφορά είναι και αντιληπτή και τεράστια. Αρκεί να μεταφέρει την φράση στις συνθήκες του εμφυλίου και να επιχειρήσει να δει τι ...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Εκτός Γραμμής
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (17/02/2021 20:58) Διαφωνούμε αγαπητέ και μάλιστα αρκετά (αν και προτιμώ το έχουμε διαφορετικές απόψεις και οπτική)....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©