Κλείνει το Mega;

Δημοσιεύτηκε στις 15/03/2016 στην κατηγορία Κοινωνία  |  25 σχόλια

Αντιμέτωπο με το φάσμα του ξαφνικού θανάτου βρίσκεται, πλέον, το  MEGA Channel και ως μόνο σωσίβιο σωτηρίας από το οποίο μπορεί να κρατηθεί για να διατηρηθεί στη ζωή και να μην πνιγεί υπό το βάρος των χρεών του είναι να παρέμβουν οι πιστώτριες τράπεζες για να αποτρέψουν την άμεση κατάρρευσή του που θα πλήξει και τις ίδιες.

Η επιβεβαίωση της αδυναμίας -ή, κατ’ άλλους, της απροθυμίας- των βασικών μετόχων της εταιρείας Τηλέτυπος να καλύψουν τη συνεισφορά τους στην απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το Μεγάλο Κανάλι, το οποίο από την περασμένη Πέμπτη μπήκε σε νέες μεγαλύτερες περιπέτειες καθώς είναι και διοικητικά ακέφαλο μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του Νίκου Πεφάνη.

Μετά το ναυάγιο μιας ακόμη προσπάθειας που έγινε προκειμένου να συμφωνήσουν οι μέτοχοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης, η μετοχή της οποίας έχει τεθεί εδώ και μερικές ημέρες σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Πεφάνης παραιτήθηκε εντείνοντας την ήδη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι, με απρόβλεπτες συνέπειες για την καθημερινή λειτουργία του, καθώς δεν διαθέτει πλέον δικαίωμα υπογραφής κανένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα στελέχη της επιχείρησης.

Πλέον το κρίσιμο ραντεβού είναι για την έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων που ανακοίνωσε η «Τηλέτυπος ΑΕ» για τις 7 Απριλίου. Στην ατζέντα της θα βρεθούν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και η  τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας.

 

Η βεντέτα και οι προεκτάσεις  

Με δεδομένο και τον εκατέρωθεν απηνή πόλεμο που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, προσλαμβάνοντας χαρακτηριστικά οξείας προσωπικής βεντέτας ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, οι εξελίξεις γύρω από το μέλλον του άλλοτε Μεγάλου Καναλιού αποκτούν εκ των πραγμάτων πολιτικές προεκτάσεις. Προεκτάσεις που σχετίζονται άμεσα και με την επιθυμία της κυβέρνησης να ελέγξει το παιχνίδι με τις τηλεοπτικές άδειες μέσω του περιορισμού στον αριθμό των καναλιών που προβλέπεται ότι θα επιτραπεί να εκπέμπουν.

Η αίσθηση, άλλωστε, της πολιτικής διάστασης που εκ των πραγμάτων έχουν οι αποφάσεις για το αν και πόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί το MEGA ήταν διάχυτη στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος, στο οποίο παρέστησαν τόσο ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ κ. Ψυχάρης όσο και οι εκπρόσωποι των δύο άλλων επιχειρηματικών ομίλων που είναι μέτοχοι του καναλιού: ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο κ. Φώτης Μπόμπολας. Κατά πληροφορίες, ο πρώτος δήλωσε εξαρχής ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη «υπό τις παρούσες συνθήκες» δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου του MEGA.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της στάσης αυτής της οικογένειάς του, ο κ. Βαρδινογιάννης επικαλέστηκε αφενός τη μεγάλη εκκρεμότητα με τις άδειες, αλλά, κυρίως, την έλλειψη ενός επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) από τους έχοντες τον έλεγχο του καναλιού. «Εμείς ως τώρα βάζουμε χρήματα χωρίς να μετέχουμε και να έχουμε λόγο στη διοίκηση του καναλιού», φέρεται να είπε ο κ. Βαρδινογιάννης. Είχε προηγηθεί ο κ. Μπόμπολας, ο οποίος εισηγήθηκε ο Πήγασος, που εκπροσωπεί ο ίδιος, αλλά και ο όμιλος Βαρδινογιάννη «να βάλουμε από πέντε εκατομμύρια ευρώ». Οπως υποστήριξε, «θα είναι μεγάλο λάθος να μην υπερασπιστούμε την επένδυση που έχουμε κάνει στο κανάλι και να το αφήσουμε να καταρρεύσει».

Δήλωσε ακόμη διατεθειμένος να αναλάβει ο ίδιος το management και να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών (από προμήθειες, μισθούς κ.λπ.) που θα μπορούσαν να φτάσουν ως και 10 εκατ. ευρώ ετησίως. Ενώ επισήμανε και τον κίνδυνο για νομικές περιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν για τις υπόλοιπες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες -και ίσως όχι μόνον στον χώρο των media- σε περίπτωση που οι τράπεζες κινηθούν για να μη χάσουν τα χρήματα που έχουν δανείσει στο MEGA.

 

Η εξαίρεση και οι καχυποψίες  

Οι προτάσεις του κ. Μπόμπολα, ωστόσο, δεν έγιναν αποδεκτές από τους υπολοίπους και κυρίως από τον κ. Βαρδινογιάννη, με τον οποίο, όπως λένε πηγές που έχουν γνώση των όσων διημείφθησαν στη συνεδρίαση, δήλωσε σύμφωνος και ο κ. Ψυχάρης, ο οποίος ως τότε παρέμενε σιωπηλός και δεν έπαιρνε θέση. «Συμφωνώ, δεν είναι ώρα για κάτι τέτοιο», φέρεται να είπε ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, τον οποίο ο κ. Μπόμπολας είχε νωρίτερα «εξαιρέσει» από την αύξηση του κεφαλαίου, δείχνοντας έτσι ότι επιθυμεί να υποβαθμιστεί ο κεντρικός ρόλος που έχει το τελευταίο διάστημα στο κανάλι ο εκδότης των «Νέων» και του «Βήματος».

Ενας πρόσθετος λόγος για τον οποίο, κατά πληροφορίες, οι κύριοι Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης απέρριψαν τις εισηγήσεις της πλευράς Μπόμπολα είναι επειδή υπάρχει καχυποψία για το πού θα διοχετευθούν τα μετρητά που θα μπουν στο ταμείο της επιχείρησης εφόσον προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Κι αυτό διότι από τα περίπου 30 εκατ. ευρώ που φέρεται να χρωστάει το κανάλι σε προμηθευτές, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξης των 12 εκατ. ευρώ είναι υποχρεώσεις προς την εταιρεία παραγωγής Ανωση, η οποία ανήκει στην οικογένεια Μπόμπολα. Και έτσι, όπως λέγεται, «στην πραγματικότητα τα χρήματα που θα βάλει ο Μπόμπολας στο κανάλι θα πάνε από τη μια τσέπη στην άλλη».

Μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο κ. Βαρδινογιάννης έθεσε ερωτήματα τόσο για το πού θα πάνε τα χρήματα της αύξησης, όσο και γιατί εδώ και χρόνια δεν έγιναν οι περικοπές που τώρα δίνονται υποσχέσεις ότι θα προχωρήσουν. Γνώστες του παρασκηνίου των περίπλοκων σχέσεων που διαμορφώνονται γύρω από τη συνέχιση της λειτουργίας του MEGA υποστηρίζουν ότι οι συνέταιροι του κ. Μπομπόλα αμφισβητούν το ύψος των ανοιγμάτων προς την Ανωση, αναφέροντας ότι η τελευταία, «ως αδελφή επιχείρηση χρέωνε ό,τι ήθελε».  

Στο ίδιο πλαίσιο, επιχειρηματικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, τόνιζαν ότι από την ιστορία του MEGA ο μεγάλος κερδισμένος όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε η πλευρά Μπόμπολα. «Αυτοί έγιναν πάμπλουτοι και έπαιρναν όλα τα έργα χρησιμοποιώντας μια ζωή τα media και ειδικά το πανίσχυρο κανάλι», υποστήριξαν. Αντιθέτως, η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν μετείχε στις πολιτικές ισορροπίες του καναλιού, υπογράμμισαν και τόνισαν εμφατικά: «Οι Βαρδινογιάννηδες στο MEGA προέβαλλαν μόνο αγαθοεργίες, ενώ άλλοι έπαιρναν εργολαβίες».

Υπό αυτές τις συνθήκες, το άδοξο τέλος μιας ακόμη προσπάθειας να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο ενώπιον του οποίου βρίσκεται το πάλαι ποτέ θεωρούμενο ως «κανάλι της διαπλοκής» ήταν αναπόφευκτο. Οπως αναπόφευκτη ήταν και η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Πεφάνη, ο οποίος, μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ., φέρεται να είπε: «Δεν θα πάω εγώ φυλακή». Καθώς, όμως, επρόκειτο για το μοναδικό εκτελεστικό μέλος της διοίκησης, η κίνηση αυτή του προερχόμενου από τον ΔΟΛ στελέχους, που ήταν και οικονομικός διευθυντής του καναλιού, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στη λειτουργία της επιχείρησης, στην οποία δεν υπάρχει κανείς πλέον με δικαίωμα υπογραφής ακόμη και για τρέχοντα ζητήματα.

 

Τα χρέη και οι τράπεζες

Ετσι, είναι σχεδόν δεδομένο ότι η τυπική απόφαση για σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης των μετόχων σε 25 ημέρες, με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, αφού συγκλίνουσες πληροφορίες επιμένουν ότι «οι εξελίξεις θα τρέξουν πολύ πιο γρήγορα», τουλάχιστον από την πλευρά των τραπεζών οι οποίες θα κινηθούν για να απαιτήσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στο MEGA και υπολογίζεται ότι φτάνουν στο ποσό των 120 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών του καναλιού, που αφορά κυρίως ομολογιακό δάνειο ύψους 95 εκατ. ευρώ, είναι προς τις τράπεζες Alpha και Πειραιώς, ενώ μικρότερη είναι η «έκθεση» που έχουν οι δύο άλλες συστημικές τράπεζες: η Eurobank και η Εθνική. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων βρίσκονταν εδώ και καιρό σε εγρήγορση, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις.

Από την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο, η εγρήγορση μετατράπηκε σε κατάσταση συναγερμού, καθώς κοινή είναι, πλέον, η πεποίθηση ότι με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τη νέα παράταση της εκκρεμότητας, που έπρεπε να είχε διευθετηθεί από τον περασμένο Μάιο όταν προέκυψε η ανάγκη για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο κίνδυνος για κατάρρευση μεγιστοποιείται.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, την ώρα που διαβάζονται τούτες οι γραμμές, οι πιστώτριες τράπεζες να έχουν ήδη κινηθεί με βάση το σχέδιο άμεσης επέμβασης που από καιρό έχουν εκπονήσει, κηρύσσοντας, σε πρώτη φάση, απαιτητό το σύνολο των οφειλών που έχει προς εκείνες η Τηλέτυπος. Η αμέσως επόμενη κίνηση από την πλευρά των τραπεζών θα είναι η ανάδειξη νέας διοίκησης, αλλά και η λήψη όλων των νομικών μέτρων που θα αποτρέψουν την πτώχευση του καναλιού.

Ανώτατοι τραπεζικοί κύκλοι δεν έκρυβαν πάντως τις τελευταίες ημέρες και μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο MEGA τον προβληματισμό αλλά και την ενόχλησή τους για τη στάση ορισμένων εκ των μετόχων τού άλλοτε κραταιού καναλιού. «Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι και ανεπηρέαστοι στη συμπεριφορά μας και ως δανειστές άλλων επιχειρήσεων που σχετίζονται με τους μετόχους», τονίζουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες εκδοτικές εταιρείες των μετόχων του MEGA έχουν δώσει ως ενέχυρα τις ίδιες τις μετοχές του καναλιού. Αυτές οι μετοχές τώρα θα πρέπει να αντικατασταθούν με άλλα «τραπεζικά καλύμματα». Το ζήτημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ΔΟΛ και ο Πήγασος έχουν ενοποιημένους ισολογισμούς με το MEGA. 

Στις άμεσες επιδιώξεις που λέγεται ότι έχουν οι ιθύνοντες των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αναζητηθεί αγοραστής, ο οποίος θα είναι διατεθειμένος να επενδύσει χρήματα για να αποκτήσει το brand name του MEGA που παραμένει ισχυρό. Και εν συνεχεία να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις άδειες για πανελλαδική συχνότητα ειδησεογραφικού σταθμού που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι θα προκηρυχθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που κατηγορηματικά αποκλείεται είναι να βάλουν οι τράπεζες χρήματα στο υπερχρεωμένο κανάλι για να το διατηρήσουν στη ζωή. Αντιθέτως, εφόσον δεν εμφανιστούν νέοι μέτοχοι κατά τις επόμενες 30 με 40 ημέρες που θεωρείται ως το επαρκές διάστημα για να ολοκληρωθεί η περίοδος καταγγελίας των δανείων, τότε θα προχωρήσουν σε εκκαθάριση της επιχείρησης.


 

Η διαμάχη και το σκήπτρο

Πολλά, πάντως, θα εξαρτηθούν από τη συνέχεια που θα έχει ο ανοιχτός πόλεμος ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ΔΟΛ, όπως και από την, προς το παρόν, υπόγεια διαμάχη στο εσωτερικό του MEGA ανάμεσα στους κυρίους Ψυχάρη και Μπόμπολα. Ο δεύτερος χρεώνει στον πρώτο και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί κόκκινων δανείων της Πήγασος. Διαμάχη η οποία πυροδοτείται και από το ότι, ενώ ο πρώτος συγκρούεται με την κυβέρνηση, ο δεύτερος τα έχει βρει μαζί της, εξασφαλίζοντας καθεστώς προνομιακών σχέσεων που αποτυπώνεται, από τη μια στα επαινετικά για την κυβέρνηση πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Πήγασου και από την άλλη στο επιχειρηματικό απυρόβλητο που φαίνεται να έχει εξασφαλίσει ο πάλαι ποτέ «εθνικός εργολάβος».

Παράγοντες από το χώρο των media αλλά και ευρύτερα, που διάκεινται φιλικά προς την κυβέρνηση, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τις αρνητικές εξελίξεις στο «κανάλι της διαπλοκής», το κλείσιμο του οποίου λέγεται ότι επιθυμούν πρόσωπα με ισχύ που βρίσκονται δίπλα στον κ. Τσίπρα, αλλά και ο ίδιος προσωπικά. Είναι γνωστό, εξάλλου, στους παροικούντες τη μιντιακή Ιερουσαλήμ ότι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το MEGA αποτελεί το «ιερό δισκοπότηρο» στη μάχη κατά της «διαπλοκής» που διακηρύσσει ότι δίνει. Και στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου εκείνο που διακαώς θα ήθελαν είναι το «λουκέτο», ή έστω η αλλαγή του επιχειρηματικού σχήματος που το ελέγχει να αποτελέσει το πολυπόθητο σκήπτρο της νίκης που ευελπιστούν ότι θα κατακτήσουν.


Στα 116 εκατ. ο δανεισμός
- 5 ομολογιακά συν 2 δάνεια σε Αlpha και Πειραιώς

Συνολικά, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός του MEGA στο 9μηνο του 2015 ανερχόταν στα 116 εκατ. ευρώ, έναντι 56 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2014, ενώ οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις είχαν μηδενιστεί.

Από τα 116 εκατ. ευρώ, στην τελευταία λογιστική κατάσταση του 9μηνου 2015, το MEGA σε βραχυπρόθεσμα δάνεια (αλληλόχρεοι λογαριασμοί) είχε λάβει συνολικά 27,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 13,7 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και 13,4 από την Αlpha Bank (χρηματοδότηση factoring με αναγωγή: δηλαδή, η εταιρεία εκχώρησε τις απαιτήσεις της για να χρηματοδοτηθεί).

Επιπλέον, ο υπόλοιπος βραχυπρόθεσμος δανεισμός ύψους 89,1 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει 5 κοινά ομολογιακά δάνεια :

5,8 εκατ. ευρώ (λήξη 28/12/2015) - 5,8 εκατ. ευρώ (λήξη 28/12/2015), 8,8 εκατ. ευρώ (λήξη 28/12/2015), 8,8 εκατ. ευρώ (λήξη 28/6/2016) και 59,7 εκατ. ευρώ (λήξη 28/12/2016 )
Οι ζημιές περιόδου του ΜEGA ανήλθαν στα 31 εκατ. ευρώ από 11 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών της περιόδου ήταν 41 εκατ. ευρώ. Οι απαιτήσεις από πελάτες της εταιρείας ανέρχονταν στα 46 εκατ. ευρώ και στο ταμείο υπήρχαν 3,4 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια ήταν αρνητικά και ανέρχονται στα 36 εκατ. ευρώ.-

protothema

Γράψτε την άποψή σας

dim (15/03/2016 12:47)

Στο καλο και να μην μας γραφει , ηδη το γραψαμε εμεις.

εφη (15/03/2016 15:56)

#dim
Μπορείς να σκεφτείς λίγο παραπάνω πριν σχολιάσεις! !!!
Θα χάσει τη δουλειά του πολύς κόσμος. ...

mprousko (15/03/2016 18:44)

Αν κλεισει το mega τα πραγματα θα ειναι πολυ δυσκολα για τους ανθρωπους που δουλευουν.Ειναι ενα μεγαλο καναλι που εχει κανει πολλες επιτυχιες και κατα την ταπεινη μου αποψη δεν πρεπει να κλεισει θα ειναι μεγαλη ατυχια .Λυπαμε παντος παρα πολυ ειναι κρυμα.

Παναγιώτης (15/03/2016 22:13)

#εφη
Και μείς τη δουλειά μας χάσαμε με την βοήθεια του Mega. Απο την στιγμή που δημιουργήθηκε αβανταδόρος των απολύσεων είναι.

εφη (16/03/2016 08:13)

#παναγιωτη
δικαίως τότε για σένα να κλείσει και να μείνουν στο δρόμο όλοι. ..
Θεωρίες συνωμοσίας! !!!

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (16/03/2016 13:05)

Έφη μην ανησυχείς, δεν είναι δυνατό η τρόικα της ιδιοκτησίας να αφήσει αυτούς τους αστέρες της αμερόληπτης και πολυεπίπεδης ενημέρωσης (μετά σχολίων, βεβαίως βεβαίως) στην τύχη τους. Αν το ένα απ τα μέλη της τρόικας δεν μπορέσει να πάρει ένα απ τα 4 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για τα οποία ενδιαφέρονται και κάποιοι Τούρκοι και Καταριανοί το πολύ πολύ να τους προσλάβουν στην ΕΤ. Άλλη αμερόληπτη και πολυεπίπεδη ενημέρωση (μετά σχολίων, βεβαίως βεβαίως) κι εκεί. Και δεν άκουσα κανέναν απ αυτούς να διαμαρτυρηθεί όταν έχασε τη δουλειά του λ.χ. ο Παναγιώτης. Εξ άλλου αυτοί την καβάτζα τους την έχουν κάνει, οι Παναγιώτηδες (λ.χ. λέμε. . . ) αμφιβάλω.

Παναγιώτης (16/03/2016 18:37)

#εφη
Μη φοβάσαι. Το σύστημα θα τους βρεί δουλεία. Το "Θεωρίες συνωμοσίας! !!!" που κολλάει;

George (17/03/2016 00:09)

Ένα πουλημένο κανάλι ήταν σε συγκεκριμένα συμφέροντα με κύριο αντικείμενο μέχρι πριν λίγα χρόνια να βγάζει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο. Για τους απλούς εργαζομένους λυπάμαι. Για τους μεγαλοδημοσιογράφους που χόρτασαν βρώμικο χρήμα εύχομαι ότι χειρότερο.

Εφη (17/03/2016 13:06)

Στο ότι φταίει το μέγα που απολύθηκαν κάποιοι...

Παναγιώτης (17/03/2016 15:00)

#εφη
Ξέρεις προφανώς την σημασία της λέξης "αβανταδόρος". 26 χρόνια τώρα το MEGA, και όχι μόνο, διαμορφώνει συνειδήσεις ώστε να αποδεχθούν τις επιλογές των αφεντικών του. "Θεωρίες συνωμοσίας! !!!" ε. Μάλλον ανήκεις στους διαμορφωμένους του Πρετεντέρη.

εφη (18/03/2016 07:54)

#παναγιωτη
Ο.Κ. Θεωρίες γενικά. ... αλλά λέει η πεθερά μου αλλά ακούν τα αυτιά μου****

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (18/03/2016 12:28)

Τα δικά μου αυτιά ακούνε ότι ο εφοπλιστής κ. Ε. Μαρινάκης ενδιαφέρετε να «ρίξει» χρήμα στο MEGA (μέχρι 50 δις). Επειδή δεν μου φαίνεται για κορόιδο, συμπεραίνω ότι η 1 απ τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας έχει ήδη δοθεί στην τρόικα Μπόμπολας – Μαρινάκης – Βαρδινογιάννης. Η εταιρεία θα «αναμορφωθεί» (μετακόμιση, προσωπικό, προμηθευτές κλπ) ώστε να μπορεί να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της, διαφορετικά ξέρεις ποιος θα τις πληρώσει Έφη;
Αυτός που πληρώνει και των άλλων: ΕΓΩ, Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ.
Παρεμπιπτόντως ο Ελληνόκτητος στόλος είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως και οι Έλληνες εφοπλιστές είναι Νο 4, 11, 15, 16, 21 (Π. Λιβανός), 25, 48, 50 (Κ. Κωνσταντακόπουλος) 54, 67 (Ε. Μαρινάκης), 81, 83, 86 και 97 (Δ. Μελισσανίδης) στο παγκόσμιο top100 (ονομαστικά αναφέρω γνωστά στο μέσο Έλληνα πολίτη πρόσωπα).
Το 71,56% των πλοίων έχει ξένη σημαία, απόδειξη της ηλιθιότητας του πολιτικού μας προσωπικού που στρέφει τους «φτωχούς» εναντίων των «πλουσίων» για να παραμένει στην εξουσία.

Διαμαντής (18/03/2016 13:36)

@12.28

Ξέρεις πολλά. Να προσέχεις στο δρόμο. Το ανέκδοτο με τον Ρίνγκο το ξέρεις;

εφη (18/03/2016 23:04)

Αχταρμάς έγινε το θέμα. ...

Παναγιώτης (18/03/2016 23:36)

#εφη
Αγαπητή Έφη μας διαβάζουν και τρίτοι.

Παναγιώτης (20/03/2016 11:07)

#εφη
Ειναι MEGA ΘΕΜΑ , γιαυτό.

Εφη (20/03/2016 13:58)

Ε;;;;;;;;;; Ο ποιητής έδωσε τα ρέστα του....

μάγκας (20/03/2016 20:21)

Το κανάλι της διαπλοκής κλείνει να μας γράφει

Παναγιώτης (21/03/2016 00:11)

#εφη
Αγαπητή Έφη η υπερβολική και επαναλαμβανόμενη χρηση σημείων στίξης, δείχνει...

εφη (21/03/2016 14:00)

Αδυνατώ να σε παρακολουθησω !!!!!!!!!!!!!!
Αντιος. .............. μουτσατσος. ..........

Παναγιώτης (21/03/2016 16:43)

#εφη
Εγώ όμως αγαπητή μου μπορώ και σας παρακολουθώ, μετρώντας τα σημεία στίξης.

Σταύρος (11/05/2016 14:09)

Στο καλό και να μας γραφουνε το μεγα ειναι ελεεινο κανάλι που εχει καταστρέψει πολύ κόσμο και την Ελλάδα μαζι. Το μονο που εύχομαι ειναι κάποιος να μπει φυλακή

Η Μπαμπεσα (12/05/2016 06:18)

Ειστε ολοι ανιδεοι!!! Αν ξερατε να ψηφιζετε δεν θα βγαζατε τον Τσιπρα. Οταν εκλεισε η ΕΡΤ και μετα την ξανα ανοιξαν δεν σας πειραξε; το μεγα σας πειραξε; η δημοσια τηλεοραση σας κοστιζει πιο πολλα απο οτι το μεγα. Παψτε να ασχολειστε με τους αλλους και πηγαινετε να δουλεψετε λιγακι γιατι πινετε πολυ καφε και σας βλαπτει στην υγεια σας.

Κακός (12/05/2016 13:29)

Τί αμπελοφιλοσοφίες είναι αυτές.
Δηλαδή πιστεύετε οτι το MEGA ΚΛΙΝΕΙ λόγω βεντέτας με την Κυβέρνηση?? Τα συμφέροντα τους δεν συμπίπτουν πλέον μεταξύ των μετόχων ΄΄λαμόγιων΄΄ και πάπαλα το κανάλι. ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ.

ηρωας (11/08/2016 20:56)

τελικα γυριζει η ζωη και ερχονται τα πανω κατω και ολοι τιμωρούμαστε σιγουρα σε αυτή τη ζωη

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Γεωργαμλής: Ελεύθερη η πρόσβαση δημοσιογράφων και καμερών στη λογοδοσία

Θέλετε να μας τρελάνετε κύριε δήμαρχε;

Το πραγματικό πρόβλημα με τον 3ο βρεφονηπιακό σταθμό

Θερινό camp και 3ος βρεφονηπιακός οξύνουν τις κόντρες στους κόλπους του δημοτικού κατεστημένου

Δήμος Πεντέλης: Καθημερινή ενημέρωση για κινδύνους πυρκαγιάς! Εδώ, χαλαράααα...

Νέο «φρούτο»: Δημοτικό Συμβούλιο «κεκλεισμένων των θυρών»

Σήμερα Δευτέρα το νέο διαδικτυακό τουρνουά του ΣΟΝΦ

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο

Δράσεις των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Μπορεί να συμβιβαστεί η Τουρκία με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο;

Αναρωτιέμαι...

Πόσα παίρνουν αυτοί που λιβανίζουν τη διοίκηση Βούρου (Μάιος 2020)

Αυτός σκότωσε τον Ούλοφ Πάλμε - Έγινε η αποκάλυψη

Χαϊδάρι εκεί; Εδώ Ζεφύρι...

Ως πότε θα γυρνάμε τη ρουλέτα;

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Γεωργαμλής: Ελεύθερη η πρόσβαση δημοσιογράφων και καμερών στη λογοδοσία
Xρήστης: "KOYMMOYNI"
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (02/07/2020 23:20) Τ'ακούς; Όχι να ψάχνεις να σου βγάζει ο Δήμος το φίδι από την τρύπα για να κάνεις τον κάμποσο; Έχο...

Γεωργαμλής: Ελεύθερη η πρόσβαση δημοσιογράφων και καμερών στη λογοδοσία
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@23.13 Πολύ θα ήθελα να μου περιγράψεις τι πίνεις......

Γεωργαμλής: Ελεύθερη η πρόσβαση δημοσιογράφων και καμερών στη λογοδοσία
Xρήστης: Τέλλος Άγρας
Να πας μόνος σου άμα θες, όχι να ψάχνεις να σου βγάζει ο Δήμος το φίδι απ την τρύπα για να κάνεις τον κάμποσο! ...

Γεωργαμλής: Ελεύθερη η πρόσβαση δημοσιογράφων και καμερών στη λογοδοσία
Xρήστης: Ntatsis Konstantinos
Και οι δημότες θα σχολιάσουν η θα ρωτήσουν του χρόνου; Μερικοί μήνες καθυστέρησης στον απολογισμό περιμένοντας καλύτερες μέρες θα λάβωναν τη...

Το πραγματικό πρόβλημα με τον 3ο βρεφονηπιακό σταθμό
Xρήστης: "κολλημένο κουμμούνι"
Όποιος είναι τόσο γενναιόδωρος, βρίσκει το χωράφι του, βάζει τα λεφτάκια του, και φτιάχνει τον βρεφονηπιακό σταθμό του και διδάσκει το Κοράν...

Δήμος Πεντέλης: Καθημερινή ενημέρωση για κινδύνους πυρκαγιάς! Εδώ, χαλαράααα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ @"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (24/06/2020 15:37) (25/06/2020 09:14) Απ' ό,τι ξέρω, δεν έχουν ανοιχτά τα σχόλια, ή τουλάχιστον τόσο εύχρηστα. Η αλήθεια είνα...

Δήμος Πεντέλης: Καθημερινή ενημέρωση για κινδύνους πυρκαγιάς! Εδώ, χαλαράααα...
Xρήστης: @"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (24/06/2020 15:37)
Γιατί δεν απευθύνεσαι και στον Κόσμο (τους); Έχουν πρόβλημα ύλης και ρεπορτάζ. Τελειώνει όπου να 'ναι κι η σειρά «Ποιους δεν ανέφερε ο κύριο...

Δήμος Πεντέλης: Καθημερινή ενημέρωση για κινδύνους πυρκαγιάς! Εδώ, χαλαράααα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Κε Σεϊτανίδη, με σεβασμό στην ιστοσελίδα και στην εργασία σας, θερμή παράκληση να αναπαράγαγετε (αν θέλετε και με προηγούμενη συνεννόηση με ...

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο
Xρήστης: Ανώνυμος
Τελικα τι εγινε στο ΠΠΙΕΔ την περασμενη Παρασκευη στην ολομελεια της ΠοΠο; Μπαινω στο σαϊτ τους http://politonpoliteia.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%...

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο
Xρήστης: Δάκρυσε το πορτραίτο του Πινοσέτ
Μια ζωή δημοτικοδίαιτα κάποια γαλάζια παιδάκια !!! Τι κι αν δηλώνουν φιλελεύθεροι !!! Είναι γλυκό το κρατικό χρήμα όταν πρόκειται για τις δι...

Νέο «φρούτο»: Δημοτικό Συμβούλιο «κεκλεισμένων των θυρών»
Xρήστης: Διοίκηση Γ.Τ.Π.
Σε μια πόλη που παραδοσιακά ακόμα κι η δεξιά τοπικά δεν ήταν ποτέ ακραία, είναι πραγματικά κατόρθωμα(!) να υπάρχει διοίκηση της χειρότερης μ...

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο
Xρήστης: Ανώνυμος
Διαχρονικά κρατικοδίαιτοι και δημοτικοδίαιτοι κάποιοι τοπικοί γκρούεζες που κατά τ' άλλα βγάζουν πύρινους λόγους για την ελεύθερη αγορά και ...

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο
Xρήστης: @Πατατηρητή
Όλη η ουσία βρίσκεται στην τελευταία γραμμή: Οσοι έβγαλαν χρήματα επί Γαϊτανά, βγάζουν και επί Βούρου. Η αντίδραση των κατοίκων απέναντι στη...

Νέο «φρούτο»: Δημοτικό Συμβούλιο «κεκλεισμένων των θυρών»
Xρήστης: Μόνο ντροπή γι αυτή τη κατάντια!!!!!!
Όταν λέμε ότι είναι φασισταριά της κακιάς ώρας παρεξηγούνται! Σε τι εμποδίζει το "κεκλεισμένων" από το να μεταδοθεί με livestream το δημοτικ...

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο
Xρήστης: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Για να υπάρχει διάδοχη κατάσταση, πρέπει να υπάρχει κύρια με τάση εγκαθίδρυσης. Εδώ δεν βγάζουν έτος οι γραμματείς, θα υπάρχει και διάδοχη; ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©