Απίστευτη απρέπεια, χωρίς προηγούμενο

Δημοσιεύτηκε στις 25/02/2016 στην κατηγορία Γνώμες  |  23 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

 

Μια απίστευτη, αχαρακτήριστη, πρωτοφανής απρέπεια συντελέστηκε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. Μια απρέπεια που αν δεν ανακληθεί δημοσίως με ρητό και κατηγορηματικό "συγνώμη" του προέδρου του σώματος Γιώργου Πάνου, θα παραμείνει μόνιμο στίγμα όχι μόνο για τον συγκεκριμένο δημοτικό παράγοντα, αλλά για ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο.

 

Ας γράψω πρώτα τι συνέβη, καθώς και στη χθεσινή συνεδρίαση, δεν παρέστησαν περισσότεροι από ΤΡΕΙΣ (3) πολίτες της πόλης, δηλαδή οι συνεδριάσεις του είναι ΠΛΗΡΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ για το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας. Τι συνέβη, λοιπόν: Στην αρχή της συνεδρίασης, μετά τις ανακοινώσεις του κ. δημάρχου -στις οποίες θα επανέλθω με άλλη ανάρτηση- ζήτησε και πήρε το λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λύσσανδρος Γεωργαμλής ο οποίος πρότεινε να τηρήσει το δημοτικό συμβούλιο ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Λιόση, που απεβίωσε πριν από περίπου ένα μήνα. Ακολούθως, o Απόστολος Κόντος πρότεινε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών παληκαριών που χάθηκαν στο Αιγαίο και μετά, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ανανιάδης πρότεινε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των προσφύγων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

 

Και πώς απάντησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου; Στον μεν κ. Ανανιάδη είπε «μιαν άλλη φορά θα τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή για τους πρόσφυγες» (δηλαδή ποιος ασχολείται με αυτούς...), επέλεξε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους τρεις που έχασαν τη ζωή τους στο ελικόπτερο στην Κίναρο, και ΑΡΝΗΘΗΚΕ να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Λιόση. Μάλιστα, εξέφρασε και την άποψή του για το Λιόση (λες και τον ρώτησε κανείς) λέγοντας ότι ο εκλιπών «ήταν ένας σημαντικός συμπολίτης μας όπως και εκατοντάδες άλλοι». Και δεν είχε καν την ελάχιστη πολιτική οξύνοια, να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για όλες μαζί τις προτάσεις, και να τελειώνουμε.

 

Πρόκειται για πρωτοφανή, εξευτελιστική, αδιάντροπη απρέπεια στη μνήμη ενός ανθρώπου που, θέλουμε δεν θέλουμε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πόλη μας τα τελευταία πολλά χρόνια, εκ μέρους του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, μόνο και μόνο επειδή ο Γιώργος Λιόσης δεν ΕΓΛΕΙΦΕ την παράταξη στην οποία είναι ενταγμένος ο Γιώργος Πάνος!

 

Πόση μικροπρέπεια, πόσοι τόνοι προσωπικού κόμπλεξ, πόση απανθρωπιά και έλλειψη σεβασμού όχι σε ένα πρόσωπο, αλλά σε έναν νεκρό μπορεί να κρύβεται μέσα σε κάποιον, ώστε αυτός να αρνηθεί ενός λεπτού σιγή, εξήντα δευτερόλεπτα; Πόσο χαμηλά ένστικτα μπορεί να έχει κανείς ώστε να βάλει τις τοπικές μικροδιαφορές μας πάνω από τη μνήμη ενός πεθαμένου ανθρώπου; Τι ντροπή για αυτή την πόλη των προσφύγων, για αυτή την πόλη του ανθρωπισμού και του σεβασμού στον αγώνα του διπλανού, τι ντροπή, τι ευτελισμός, τι κατάντια να έχει πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον Γιώργο Πάνο, ο οποίος πήρε αυτή την κατάπτυστη απόφαση.

 

Ελπίζω κι εύχομαι ειλικρινά, όταν το βλέπετε στο δρόμο να τον δείχνετε με το δάκτυλό σας και να λέτε «Να, αυτός είναι που αρνήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός πεθαμένου, μόνον και μόνο γιατί δεν συμφωνούσε με αυτά που άλλος έγραφε όσο ζούσε».

 

Βαθιά ανάσα.

 

Πάμε πιο κάτω.

 

Στο ίδιο θέμα.

 

Δεν μάσησα ποτέ τα λόγια μου, δεν θα τα μασήσω και τώρα. Κανένα, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι ανεύθυνο ενώπιον αυτής της σοκαριστικής απόφασης του προέδρου. Από έναν ευφυή, πολιτικό, ευαίσθητο άνθρωπο όπως ο Άρης Βασιλόπουλος περίμενα να παρέμβει ΑΜΕΣΩΣ και να επιβάλει την de facto ακύρωση της επαίσχυντης απόφασης Πάνου. Από τον επίσης ευαίσθητο αντιπρόεδρο του σώματος Χρήστο Κοπελούσο, περίμενα να ξεσηκωθεί, να φωνάξει, να αντιδράσει, να δείξει ότι ο ανθρωπισμός κι η μνήμη ενός νεκρού είναι πάνω από τις απόψεις και τις αποφάσεις οιουδήποτε. Από όλα τα μέλη της Δύναμης Πολιτών, ανέμενα μια αντίδραση ανθρωπιάς και σεβασμού σε έναν νεκρό. Δεν είδα τίποτα. Τί-πο-τα.

 

Αλλά τίποτα δεν είδα κι από την αντιπολίτευση. Ο Γεωργαμλής που έκανε τη –σωστή- πρόταση, δεν είπε ΟΥΤΕ μια λέξη για την πρωτοφανή απόρριψη. Όλη η υπόλοιπη αντιπολίτευση που –στη μεγάλη πλειοψηφία της εκκλησιάζεται, συνωστίζεται στο σολέα, χειροφιλεί σε κάθε ευκαιρία τους ιερωμένους και σταυροκοπιέται πολλάκις ενώπιον του εκκλησιάσματος-, δεν κατάλαβε, άραγε, την προσβολή στη μνήμη ενός νεκρού, όταν κάποιος αρνείται να τηρήσει ενός λεπτού σιγή, όπως προτάθηκε; Κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί; Ούτε ένας;

 

Σε μια πόλη με την ιστορία της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας, που ευτύχησε να έχει προέδρους υψηλών ηθικών στάνταρντς και πολιτικής ευπρέπειας όπως (για να θυμηθώ την τελευταία δεκαετία) το Μάνο Βατίδη και το Γιώργο Παπακώστα, σε μια τέτοια πόλη όπως η δική μας, η στάση του Γιώργου Πάνου ενώπιον της πρότασης για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Λιόση, καταγράφεται ως η μελανότερη στις συνεδριάσεις ΟΛΩΝ των δημοτικών συμβουλίων και μια από τις μελανότερες στην ιστορία της πόλης. Γιατί το αυτονόητο είναι ότι σε αυτή την τήρηση ενός λεπτού σιγή, δεν δείχνει κανείς την ορθότητα των κινήσεων και των επιλογών του πεθαμένου, αλλά τη δική του, την προσωπική του ανθρωπιά και σεβασμό σε έναν νεκρό.

 

Περιμένω να δω εάν στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, βρεθεί ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ μέλος του να ΞΑΝΑΘΕΣΕΙ την πρόταση για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Λιόση. Και να δω την αντίδραση του δημάρχου, του προέδρου, κι όλων των μελών του σώματος. Περιμένω να δω αν θα βρεθεί ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ που θα προσπαθήσει να ξεπλύνει, όσο ξεπλένεται, αυτός ο συλλογικός λεκές πάνω στο σώμα και τα μέλη του. Για να μη μείνει ανεξίτηλος...

 

Για να δω...

**********

ΥΓ. Το έγραψα στα σχόλια, το ξαναγράφω κι εδώ: Επειδή σε αυτό το θέμα η παράλειψη είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, να προσθέσω στο κείμενό μου ότι απόντες από τη συνεδρίαση (άρα τα όσα αναφέρονται περί έλλειψης αντίδρασης δεν τους αφορούν) ήταν οι: Λευτέρης Αντωνόπουλος, Γιώργος Καλύβης, Γιώργος Αράπογλου, Δημήτρης Κανταρέλης, Λευτέρης Πλάτανος, Νίκος Παπανικολάου (προσήλθε αργότερα), Κώστας Ντάτσης (προσήλθε αργότερα), Έφη Γαϊτανά (προσήλθε αργότερα), Βάσω Αγαγιώτου και Αντωνία Αναγνώστου (προσήλθε αργότερα). Εάν μου διαφεύγει κανείς, θα τον προσθέσω αργότερα.

Γράψτε την άποψή σας

Ανώνυμος εκ πεποιθήσεως. (25/02/2016 13:02)

Δεν τον είχα για τόσο κρετίνο τον Πάνου. Κρίμα.
Όσο για εσένα Διαμαντή μπράβο σου για την -ακόμα μια φορά- γενναιότητά σου.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (25/02/2016 13:44)

Επειδή σε αυτό το θέμα η παράλειψη είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, να προσθέσω στο κείμενό μου ότι απόντες από τη συνεδρίαση (άρα τα όσα αναφέρονται περί έλλειψης αντίδρασης δεν τους αφορούν) ήταν οι: Λευτέρης Αντωνόπουλος, Γιώργος Καλύβης, Γιώργος Αράπογλου, Δημήτρης Κανταρέλης, Λευτέρης Πλάτανος, Νίκος Παπανικολάου (προσήλθε αργότερα), Κώστας Ντάτσης (προσήλθε αργότερα), Έφη Γαϊτανά (προσήλθε αργότερα), Βάσω Αγαγιώτου και Αντωνία Αναγνώστου (προσήλθε αργότερα). Εάν μου διαφεύγει κανείς, θα τον προσθέσω αργότερα.

gema (25/02/2016 13:45)

Πιό πολύ με ανησυχεί η έλλειψη πολιτικής-έστω-οξύνειας, όπως πολύ σωστά παρατήρησες.
Η τήρηση ενός λεπτού σιγής για όλα θα κάλυπτε όλους και θα αποστόμωνε όσους αντιπαθούσαν τον Λιόση.
Εμπάθεια ειναι η μονη λέξη που ταιριάζει εδώ.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ (25/02/2016 14:39)

6 ΑΠΟΥΣΙΆΖΑΝΕ 4 ΗΡΘΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ . ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ;

δ.ν. (25/02/2016 14:41)

Παρόλο που αρχικά εξοργίστηκα,,τελικά νομίζω ότι ο Λιόσης θα χαιρόταν περισσότερο με αυτή την έκβαση...Άλλωστε προτιμούσε το θόρυβο από τη σιωπή...Ας αναπαύεται εν ειρήνη!

@αδιαφορία (25/02/2016 18:30)

μ αυτά που κάνει ο Πάνος καλα κάνουν και απουσιάζουν. τέτοια υποβάθμιση το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε υποστεί ποτέ πριν.

δημοτης (25/02/2016 21:31)

Εχουν πεθανει πολυ σημαντικοτεροι συμπολιτες μας...Ανθρωποι που πολεμησαν για την πατριδα, που εχουν προσφερει στο κοινο συνολο κι εχουν αφιερωσει τη ζωη τους στην προσφορα, πολλους μπορω να σκεφτω ακομα και οικεια μου προσωπα. Ο συγκεκριμενος δεν ξερω να εχει προσφερει και τι. Δεν ξερω καν ποιος ηταν περα του οτι διαβαζω απο εσας καποιος εκδοτης της περιοχης. ας μην ειμαστε λοιπον υπερβολικοι να τηρειται για πλακα ενος λεπτου σιγη. Απαξιωνεται και ως τιμητικη πραξη...

Αν έχεις τσίπα, παραιτήσου ΤΩΡΑ! (25/02/2016 21:33)

Τι ντροπή είναι αυτή;
Πόσο κατάπτυστος είναι αυτός ο "άνθρωπος";
Ο κατιμάς της Αριστεράς!
Αισθάνομαι αηδία και θέλω να κάνω εμετό!

Υ.Γ. Μπράβο Διαμαντή, για άλλη μια φορά σου βγάζω το καπέλο!

Ετεροδημότης μήπως; (25/02/2016 21:51)

Δεν μας έπεισες "κε" εγκάθετε @δημοτης (25/02/2016 21:31)

Αν δεν ξέρεις, όπως μας λες,τότε γιατί σχολιάζεις; Τον Πάνο τον ξέρεις όμως!

@δημότης (25/02/2016 21:57)

Αγαπητέ συνδημότη αφού δεν ξέρεται καν όπως λέτε ποίος ήταν τότε πως έχεται άποψη για το αν θα έπρεπε να τηρηθεί ενός λεπτου σιγή η όχι.
Λύπουμαι που το λέω αλλα η παρεμβαση σας μοιαζει με άγαρμπη και ατεκμηρίωτη προσπάθεια υπεράσπισης της αποφασης της δημοτικής αρχής.

@ δημότης (25/02/2016 22:39)

Θα μπορούσε να τηρηθεί 1 λεπτού σιγή για όλους μαζί και να συμπεριληφθεί και ο Γιώργος Λιόσης. Έδειξε μεγάλο κόμπλεξ όχι μόνο ο πρόεδρος, αλλά και όλη η παράταξη της συμπολίτευσης.

Ξέρετε όμως κάτι; Πολλές φορές είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που μας παραμυθιάζει, αρκεί να έχουμε παραμυθιαστεί, Τότε όλα καλά τα βλέπουμε.

Μάλλον είστε "ερωτευμένη" με το δήμαρχο...

ΜΕΝΙΟΣ (26/02/2016 00:46)

ΑΧΟΥΤΟ ΜΩΡΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥ !ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΣΙΓΗΣ .

Θεός σχωρέστον (26/02/2016 00:59)

Αλλά όλοι γνωρίζουμε. Ο συγχωρεμένος είχε καλές και κακές πλευρές. Φίλους και εχθρούς. Τις τακτικές του στη "δουλειά", επίσης τις γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Δεξιοί και μη. Ας μην λέμε πολλά. Θεός σχωρέστον, επαναλαμβάνω. Αλλά όχι και τιμή στο ΔΣ. Ακούγεται ειρωνικό.

Ανδρέου Χριστίνα (26/02/2016 03:42)

"Εκδήλωση επίσημου πένθους μικρής διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε συναθροίσεις και συγκεντρώσεις." Επειδή Πένθος είναι το συναίσθημα λύπης και θλίψης που νοιώθει κάποιος όταν του συμβεί κάποια μεγάλη συμφορά, και επειδή τέτοιο συναίσθημα είναι πασιφανές πως δεν προκλήθηκε με το θάνατο του εκλιπόντος στο λαό της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και επειδή το Δ.Σ πρέπει να εκφράζει το δημόσιο αίσθημα και όχι τα προσωπικά συναισθήματα του καθενός, δικαίως και πολύ ορθά έπραξε το Δ.Σ. κατά τη γνώμη μου. Τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικές αναγνώσεις και ερμηνείες, που ενδεχομένως να υποκρύπτουν όλα όσα αποδίδονται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους Δ.Συμβούλους. Το αντίθετο θα ήταν μεγάλη απρέπεια και υποτίμηση του πένθους που προκλήθηκε από το χαμό των τριών παληκαριών στο Αιγαίο.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (26/02/2016 17:12)

Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα, κυρία Ανδρέου. Η μικροψυχία του κυρίου Πάνου έχει ήδη γίνει γνωστή σε όλη την πόλη. Εμένα, αυτή είναι η υποχρέωσή μου. Να γνωστοποιώ και τα καλά και τα άσχημα. Τώρα, αν εσείς θέλετε να χωρίζετε τους θανάτους σε καλούς και κακούς, κάντε το. Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο.

@Ανδρέου Χριστίνα (26/02/2016 19:25)

Αγαπητή κα Ανδρέου διαβάζοντας την τοποθέτηση σας αναρωτήθηκα αν η οίηση σας προήλθε μετα την εκλογή σας η προυπήρχε.
Λίγη ταπεινότητα η και σεβασμός δεν βλάπτει.
Η καρέκλα δεν είναι μόνιμη και η προσγείωση ανώμαλη.

Χαλια (26/02/2016 19:34)

Έκανε δημοσκόπηση η κ. Ανδρέου με ερώτημα ... Πόσο λυπηθήκατε με τον θάνατο του Γιώργου Λιόση; Πόση αμετροέπειά πια Σ αυτή τη διοίκηση; Ξερόλες με τα όλα τους. Φωτεινοί παντογνώστες. Και δεν υπάρχει ούτε ένας να περιμαζέψει την κατάσταση. Κρίμα.

Ανώνυμος (26/02/2016 22:17)

@ Ανδρέου Χριστίνα
Υπάρχετε; Είχα αρχίσει να πιστεύω οτι μετακομίσατε σε άλλη πόλη.

α ρε Γιωργο ... (27/02/2016 11:42)

αυτα που εγραψε ο Χαρουλης στο φατσοβιβλιο ξεπερνουν το δημοτικο συμβουλιο και μετα έστειλε στεφανι !!! για να ξελασπωσει.

Έχουν γνώση οι φύλακες (27/02/2016 16:41)

@α ρε Γιωργο ... (27/02/2016 11:42)
Τα έσβησε. Αλλά έχουν κρατηθεί ΟΛΑ τα printscreen και έχουν κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες inbox.

@ (05/03/2016 10:07)

σιγα ρε τοση φασαρια για εναν δημοσιογραφο...

Ντοπιος (05/03/2016 14:25)

@@
Μικρή συμπλήρωση, "δημοσιογράφο".

@ "@" και "@@" (06/03/2016 16:59)

Δεν πας από Μαξίμου να πιεις κανένα φραπεδάκι με τα φιλαράκια σου βλέποντας Μενεγάκη; Ουπς, συγνώμη, η Ηρώδου Αττικού είναι κλειστή...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: Προς το παπαγαλιδιο της συμφορας (16:28)
Αντι να (νομιζεις οτι) τρολαρεις και να ασχολεισαι με τους αλλους κοιτα τα χαλια σας. Γελανε και τα τσιμεντα της Αγια Σοφιας με τον καλαμοκα...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
@ ΟΥΓΚΑΝΟΣ (24/04/2019 14:39) Κάνεις δίκη προθέσεων , ενώ στο δήμο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τέρατα. Απ' όσο ξέρω κανένας από το τημ ...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: ΟΥΓΚΑΝΟΣ
@ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ (24/04/2019 14:15) Προφανώς έχεις μνήμη χρυσόψαρου. Ξέχασες ποιος έκοβε βασιλόπιτες το 2013-2014 στο κόμμα του μπαρμπα-Φώτη...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
@ ΟΥΓΚΑΝΟΣ (24/04/2019 12:10) Αν εγώ έχω πρόβλημα κατανόησης κειμένων, εσύ έχεις πρόβλημα κατανόησης της πραγματικότητας. Ζεις σε παράλληλο...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: ΟΥΓΚΑΝΟΣ
@ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ (24/04/2019 11:17) Προσπαθείς να με κατατάξεις στους υποστηρικτές του Βασιλόπουλου. Έχεις πρόβλημα κατανόησης κειμένων. Νο...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
@ΟΥΓΚΑΝΕ (23/04 15:17) κοίτα μόνος σου τι γράφεις στην πρώτη φράση σου και στην τελευταία... Βάζεις στην ίδια ζυγαριά παρουσιάσεις βιβλίων κ...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: Nick
Καλά τα βιβλία αλλά να βλέπουμε και κάποιες τοποθετήσεις και προτάσεις για πιο σοβαρά ζητήματα. Το γράφω για όλους τους υποψηφίους. Και αυτό...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: Εντροπία
@13:39 Ο Βούρος ως Βούρος μπορεί να είναι θαυμάσιος, αν και δεν κατάφερε να διασκεδάσει την τριαντάχρονη απουσία του από την τοπική πραγματ...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: Γιατί τέτοιο ζόρι;
Άλλος φωτογραφίζεται με τους χορηγούς, άλλος ταξιδεύει στο εξωτερικό και το διαφημίζει, άλλος κερνάει τους περαστικούς, άλλος κάνει εκδηλώσε...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: Χαχαχα
Τα είχαμε όλα, ο Άδωνις της Φιλαδέλφειας μας έλειπε....

Εκλογές με ομάδες!
Xρήστης: @(23/04/2019 13:57)
Κλάψε κι άλλο γιατί δεύτερο γύρο δεν βλέπεις ούτε στον ύπνο σου όσο γλύψιμο κι αν ρίχνεις. ...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: @ (23/04/2019 14:06)
Περίμενε εσύ τους αποτυχημένους και διεφθαρμένους κολλητούς σου να περάσουν στον δεύτερο γύρο. Κοίτα τα χάλια σου σε όποιον απο τους δύο κι ...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: ΟΥΓΚΑΝΟΣ
@ Αδελφός Καραμαζόφ (23/04/2019 15:17) Ο "Ηλίθιος" του Ντοστογιέφσκι δεν χρειάζεται παρουσίαση. Μόνο εσύ αγοράζεις βιβλία από παρουσιάσεις, ...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: Είμαστε υπεύθυνοι για την τύχη μας...
Ότι θα έφταναν κάποιοι να κατηγορούν ένα συνδυασμό γιατί οργάνωσε μια εκδήλωση παρουσίασης βιβλίων πραγματικά με ξεπερνάει. Για άλλη μια φορ...

Η «Πόλης Ενότητα» μας συστήνει βιβλία!
Xρήστης: Χαχαχα
@Ανωνυμος (23/04/2019 12:58) Χαχαχα την αφίσα τη μελέτησες καλά. Εύχομαι να μελετήσεις και κάποιο από τα τρια βιβλία. Όχι αναγκαστικά βέβ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©