Καταψήφισε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου η Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοσιεύτηκε στις 02/02/2016 στην κατηγορία Ο Δήμος  |  16 σχόλια

Λάβαμε από τη Λαϊκή Συσπείρωση την παρακάτω ενημέρωση:

*****

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), την Πέμπτη 28 Γενάρη και κατήγγειλαν τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής γιατί, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της, προωθεί τη χρηματοδότηση της κατασκευής, όχι ενός σταδίου της ΑΕΚ σαν σωματείο, έστω και με τα χαρακτηριστικά που έχει αποκτήσει ως ΠΑΕ, που θα εξυπηρετεί ένα σύνολο αθλημάτων στην υπηρεσία του λαού και της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας, αλλά ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου της «Δικέφαλος ΑΕ». Μιας ξεχωριστής δηλαδή από την ΠΑΕ ΑΕΚ εταιρείας, που θα εκμεταλλεύεται το γήπεδο για 50 χρόνια.

 

Η πλειοψηφία της διοίκησης Δούρου, με την συμπαράσταση των παρατάξεων Σγουρού (ΠΑΣΟΚ), Κουμουτσάκου (ΝΔ), Χαϊκάλη (ΑΝΕΛ) και της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που ταυτίστηκαν με τα συμφέροντα των επενδυτών, αδιαφόρησαν για τα αιτήματα των κατοίκων αλλά και των φίλων του ιστορικού συλλόγου της ΑΕΚ, υπερψήφισε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το γήπεδο της «Δικέφαλος Α.Ε.» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Την συγκεκριμένη ΜΠΕ καταψήφισαν συνολικά 20 Σύμβουλοι.

 

Η τοποθέτηση του Γιάννη Μανουσογιαννάκη επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ είναι η εξής:

 

«Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε τοποθετηθεί ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Καταρχήν θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν είμαστε αντίθετοι η ΑΕΚ, που είναι ένας ιστορικός σύλλογος που συνδέεται με τους πρόσφυγες, να ξαναποκτήσει το στάδιο της.

 

Στην πραγματικότητα όμως η κατασκευή του γηπέδου εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο επενδυτικό σχεδιασμό που προωθεί σημαντικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή προς όφελος του κεφαλαίου.

 

Με επίκεντρο το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια επιδιώκεται και προωθείται η κατασκευή ενός συμπλέγματος εμπορικών κέντρων και παρεμφερών χρήσεων στην περιοχή που αλλάζουν τις χρήσεις γης προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών - επενδυτικών ομίλων, μετατρέποντας τη Ν. Φιλαδέλφεια σε κόμβο εμπορίου και υπηρεσιών για την ευρύτερη περιοχή, που εντάσσεται στο Νέο Ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική. Τον αντιλαϊκό δηλαδή νόμο που προσαρμόζει το χωροταξικό σχεδιασμό της Αττικής στην κερδοφορία του κεφαλαίου, παραδίδοντας τους τελευταίους, ελάχιστους πλέον ελεύθερους χώρους, τα δάση, τα βουνά, τις παραλίες, για να εξασφαλίσουν κέρδος και αντιστρατεύονται τις λαϊκές ανάγκες.

 

Η ΜΠΕ, την οποία εξετάζουμε, όλα αυτά τα αποσιωπά και εξετάζει το έργο του γηπέδου απομονωμένα.

 

Με αυτά τα δεδομένα είμαστε υποχρεωμένοι, αισθανόμαστε ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους που κατοικούν στην περιοχή αλλά και τους φίλους του ιστορικού συλλόγου της ΑΕΚ, να τοποθετηθούμε.

 

Πρώτον: Για την ίδια την ΜΠΕ.

 

Δεν συμφωνούμε, αλλά αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια των μελετητών της εταιρείας να προσαρμόσουν τα δεδομένα, να κάνουν αυθαίρετες παραδοχές, να αποσιωπούν ζητήματα για να εμφανίσουν ότι η μελέτη Π.Ε. ανταποκρίνεται και καλύπτει τις απαιτήσεις για την ομαλή λειτουργία του γηπέδου και των χιλιάδων θεατών που θα το επισκέπτονται και ταυτόχρονα θα εντάσσεται ομαλά και αρμονικά στο χώρο, χωρίς σημαντική επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής, για το Άλσος κλπ.

 

Δεν μπορούμε όμως να αντιληφθούμε και να ανεχθούμε η Διοίκηση της Περιφέρειας, αλλά και οι υπάλληλοι - επιστήμονες μελετητές της αρμόδιας διεύθυνσης να υιοθετούν και να προσυπογράφουν αυτή τη ΜΠΕ, που σε πάρα πολλά κρίσιμα σημεία τα συμπεράσματα που καταλήγουν είναι εντελώς αυθαίρετα, και καλούν εμάς να την εγκρίνουμε.

 

Συγκεκριμένα:

 

1. Η ΜΠΕ εξετάζει το έργο απομονωμένα, σαν να γίνεται σε μια έρημη περιοχή και όχι κατοικημένη, που δεν υπάρχουν επιδράσεις από τις αλλαγές που θα προκαλέσει το εν λόγω έργο στη λειτουργία της πόλης και στους κατοίκους της περιοχής.

 

2. Για τη χωροθέτηση του γηπέδου όπου εμφανίζονται οι εναλλακτικές λύσεις:

α) Δεν εξετάστηκε η χωροθέτηση σε άλλο σημείο της πόλης.

β) Ο ισχυρισμός ότι, σε περίπτωση μη κατασκευής του γηπέδου, ο χώρος «θα είναι εστία ρύπανσης….» είναι απαράδεκτη αφού συμπεραίνεται ότι ο χώρος θα παραμείνει ως έχει, πάγια βέβαια τακτική όταν θέλουν να εμφανίσουν ότι είναι η «μοναδική λύση».

 

3. Αυθαίρετες είναι οι παραδοχές που η ΜΠΕ κάνει για τον βαθμό επιβάρυνσης της κυκλοφορίας στην περιοχή. Στο φάκελο που μας δόθηκε υπάρχουν αρκετές σοβαρότατες παρατηρήσεις ειδικά της «ομάδας ειδικών επιστημόνων» που ανατρέπουν τις παραδοχές της ΜΠΕ.

 

Η ίδια η εμπειρία μας συνηγορεί στο ίδιο συμπέρασμα, ότι η ευρύτερη περιοχή κατά τη διάρκεια των αγώνων, και πολύ περισσότερο με το σύνολο των θεατών, θα γίνεται πολύ δύσκολα προσπελάσιμη, αν όχι ακατόρθωτη.

 

Όλοι έχουμε υπόψη τι συμβαίνει σε γήπεδα αντίστοιχης χωρητικότητας και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους απ’ ότι το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια π.χ. το "Γ. Καραϊσκάκης" που δεν είναι τόσο κοντινή η κατοικημένη περιοχή όπως στη Ν. Φιλαδέλφεια, που είναι δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ και του ΤΡΑΜ, που έχει μεγάλους χώρους στάθμευσης σε κόμβο ταχείας κυκλοφορίας κ.λπ.. Παρ’ όλα αυτά, τις μέρες των αγώνων η κατάσταση στην κυκλοφορία γύρω από το γήπεδο επιδεινώνεται πάρα πολύ και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν όλους τους ελεύθερους και μη χώρους στην ευρύτερη περιοχή.

 

Στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας, που είναι αντίστοιχης χωρητικότητας θεατών, που βρίσκεται μέσα σε πυκνοδομημένη περιοχή, που δεν είναι κοντά σε μεγάλους οδικούς άξονες, που ο πιο κοντινός σταθμός του ΗΣΑΠ (Περισσός) σε ευθεία γραμμή είναι περίπου 800 μέτρα και ο δεύτερος (Πευκάκια) περίπου 1.200 μέτρα, οι θέσεις στάθμευσης που προβλέπονται είναι μόλις 180 και τέσσερις για λεωφορεία.

 

Βέβαια δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερες γιατί δεν υπάρχει χώρος να φτιαχτούν, εκτός και αν έπαιρναν και άλλο χώρο από το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, πράγμα βέβαια που ούτε οι ίδιοι τολμούν να ξεστομίσουν.

 

4. Στη ΜΠΕ δεν υπάρχει αναλυτικό σχέδιο για την πυροπροστασία, για αντιπλημμυρικά έργα, για έργα αντισεισμικής θωράκισης (ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας που έχει θρηνήσει νεκρούς και καταστροφές στο σεισμό της Πάρνηθας και που ολόκληρες γειτονιές της μετατρέπονται σε λίμνες βλέποντας και τις πρόσφατες νεροποντές 22/10), συνολικά έργα για την κάλυψη λαϊκών αναγκών. Υπάρχουν ζητήματα της προστασίας του άλσους ιδιαίτερα ως προς την πυροπροστασία και τη διασφάλιση του δασικού χαρακτήρα του.

 

Δεύτερον: Ο χώρος που βρισκόταν το στάδιο της ΑΕΚ πριν την κατεδάφισή του, το 1934 είχε παραχωρηθεί στο σύλλογο για την κατασκευή σταδίου που θα εξυπηρετούσε όλα τα αθλήματα (ποδόσφαιρο, αγωνίσματα στίβου, μπάσκετ, βόλεϋ, πυγμαχία κλπ) και σημειώνουμε ότι τότε είχαμε ένα ερασιτεχνικό σύλλογο.

 

Σήμερα, η πρόταση που εξετάζουμε προβλέπει αποκλειστικά γήπεδο ποδοσφαίρου και μάλιστα συγκεκριμένου επιπέδου διοργανώσεων. Δηλαδή τα άλλα αθλήματα θα παραμείνουν «άστεγα» και θα αναζητούν άλλους χώρους για να αναπτύσσουν τις όποιες δραστηριότητές τους που μοιραία θα υποβαθμιστούν. Είναι λοιπόν μακριά από τις ανάγκες του λαού, ειδικά της νεολαίας της περιοχής, για αθλητισμό και ταυτόχρονα θα δεσμεύει τους ελάχιστους χώρους άθλησης της περιοχής για να ικανοποιούν, όπως- όπως, οι δράσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν από τα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ.

 

Σήμερα η ΑΕΚ, όπως βέβαια και οι άλλοι σύλλογοι αντίστοιχου επιπέδου, δεν είναι ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά έχουν διαχωριστεί τα τμήματά τους και το τμήμα του ποδοσφαίρου στην προκειμένη περίπτωση είναι ΠΑΕ με τζίρο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και μετόχους. Κατά συνέπεια η παραχώρηση της χρήσης του χώρου σήμερα αφορά μια ΑΕ.

 

Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ότι το γήπεδο που προτείνετε να κατασκευαστεί δεν είναι το γήπεδο της ΑΕΚ έστω και με τα χαρακτηριστικά που έχει αποκτήσει ως ΠΑΕ, αλλά της "Δικέφαλος ΑΕ", μιας ξεχωριστής από την ΠΑΕ ΑΕΚ Ανώνυμης Εταιρείας, με τους δικούς της μετόχους, ΔΣ κλπ. και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι και στο μέλλον η ΠΑΕ ΑΕΚ θα έχει τη "στέγη" που επιδιώκει.

 

Το παράδειγμα του "Γ. Καραϊσκάκης" είναι χαρακτηριστικό γι’ αυτό.

 

Με την προτεινόμενη ΜΠΕ εγκρίνετε την κατασκευή ενός γηπέδου, μιας ΑΕ και όχι το γήπεδο της ΑΕΚ.

 

Μ’ αυτά τα δεδομένα είναι απαράδεκτη η απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και για τη χρηματοδότηση με 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή, όπως και τα 7 εκατ. ευρώ για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός κλπ., όταν την ίδια στιγμή η νεολαία της Αττικής, και ειδικά στις πιο φτωχές περιοχές, στερείται χώρων για να αθληθεί, ή οι χώροι που υπάρχουν να είναι σε άθλια κατάσταση και με πληρωμή.

 

Να σημειώσουμε δε ότι σ’ αυτά τα 20 εκατομμύρια πρέπει να προστεθεί και το κόστος, άγνωστο για την ώρα πόσο, υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου που, αν δεν κατασκευαστεί το γήπεδο, δεν συντρέχει κανένας λόγος να γίνει.

 

Το γεγονός ότι παρόμοια απαράδεκτη διαδικασία και χρηματοδότηση έγινε στο παρελθόν για το "Γ. Καραϊσκάκης" της "Θρύλος Α.Ε." δεν μπορεί να είναι άλλοθι.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε την ΜΠΕ και καλούμε το Π.Σ. να κάνει το ίδιο.

 

Παράλληλα, καλούμε τη διοίκηση της Περιφέρειας να επαναφέρει το ζήτημα της επιχορήγησης των 20 εκατ. και να αποφασίσει να μην δοθούν αυτά τα χρήματα στους μετόχους της "Δικέφαλος ΑΕ" και να διατεθούν για αντίστοιχες ανάγκες της νεολαίας της περιοχής αλλά και συνολικότερα της Αττικής».-

 

Γράψτε την άποψή σας

George (02/02/2016 17:23)

Τη λαϊκή συσπείρωση και τις κομουνιστικές απόψεις της περί του τι είναι καλό για την κοινωνία και για την ΑΕΚ τις έχουμε γραμμένες ξέρετε που. Και είπαμε όποιος άλλαξε γνώμη που επέλεξε να ζήσει δίπλα σε γήπεδο ας μετακομίσει. Το γήπεδο ήταν εκεί 80 χρόνια πριν από τις κατοικίες και σε αυτό το δεδομένο στηρίζεται και η ΜΠΕ και διαπιστώνει τεράστιες βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν. Δεν θα γίνει σε κανένα προστατευμένο υγροβιότοπο. Αντε να βρει δουλειά και κανένας άνθρωπος από την πόλη μας. Τα παραμύθια σας μπορούν άνετα να βρουν εφαρμογή σε παραδείσους όπως η Β. Κορέα. Περαστικά σας....

Ανωνυμος (02/02/2016 17:52)

Στα ανω λιοσια να γινει να αναβαθμιστει και η περιοχη! Ουτε εκει ειναι υΓροβιοτοπος!

Ανώνυμος (02/02/2016 18:46)

@George Τις έχετε γραμμένες ; Ποιοί ; Ενας είσαι. Αν μιλάς και για λογαριασμό άλλων πες μας τουλάχιστον ποιούς εκπροσωπείς (αν και κάνει μπαμ απο χιλιόμετρα ποιούς εκπροσωπείς).
Όσο για την παραμύθα των παραχωρητηρίων, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες που τους παραχωρήθηκαν οι εκτάσεις για να κάνουν τα σπίτια τους, τα πλήρωσαν αδρά κι από τη τσέπη τους. Η ΑΕΚ (που ως εταιρεία χρωστάει σε όσους φοράνε κάλτσες και επωμίζεται τα χρέη της -όπως και άλλων ΠΑΕ- ο ελληνικός λαός) όχι. Κι εκεί που μας χρωστάγαν μας φάγαν και το βόδι. Θέλει μια ανώνυμη εταιρεία, που δεν είναι καν η ΠΑΕ, να της χρηματοδοτήσει η περιφέρεια (με λεφτά δηλαδή του ελληνικού λαού) ένα αμιγώς εμπορικό-ποδοσφαιρικό γήπεδο που δεν θα μπορεί να αθλείται κανένας Φιλαδελφειώτης. Και νομίζεις ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να το δεχτούμε; Κούνια που σε κούναγε.

αλλος φιλαδελφιωτης (02/02/2016 22:16)

Και εγω εχω γραμμενες τις αποψεις σας και μην ψαχνεις φαντασματα δεν ειμαι ουτε με εσας τους φασιστες ουτε με τους αλλους φασιστες της αλλης πλευρας γιατι απλα δεν ειμαι προβατο σε κομματικη στανη αλλα ΜΟΝΟ ΑΕΚ.Η περιφερεια αποφασισε με δημοκρατικη διαδικασια υπερ του γηπεδου για αυτο βγαλτε τον σκασμο και σεβαστητε για μια φορα την δημοκρατια.Δες ποσα χρωσταει πρωτα η περισσος αε στο κρατος και στους απολυμενους πρωην εργαζομενους της κι ασε την ΑΕΚΑΡΑ .

Ανώνυμος (03/02/2016 01:36)

@(02/02/2016 18:46)
Την παραμύθα δεν ξέρω ποιός την λέει φιλαράκο για τα παραχωρητήρια. Ελάχιστοι πλήρωσαν και με τι να πληρώσουν άλλωστε?Παράγκες χτίσαν οι παππούδες μας. Αφήστε στην άκρη λοιπόν την κουβέντα αυτή με το δήθεν πρόβλημα του παραχωρητηρίου της ομάδας και κοιτάξτε να καλύψετε τις ντροπές σας. Ξέρετε ποιές. Τα μαγαζιά μέσα στον προσφυγικό οικισμό. Για πες μας επιτρέπονται οι χρήσεις αυτές απο τα παραχωρητήρια? Πολυκατοικίες άραγε? Και όσο για τις απειλές σου εδώ είμαστε να τα πούμε στα δικαστήρια πλέον. Ως απλοί πολίτες έχουμε και εμείς το δικαίωμα και προσφυγές να κάνουμε και καταγγελίες παντού. Σε ΣτΕ, πολεοδομίες, ΣΔΟΕ και πάει λέγοντας. Εμείς λοιπόν στις κούνιες και εσείς στις τραμπάλες.

Τι θράσος!!! (03/02/2016 07:46)

Μα είναι δυνατόν η απούσα από κάθε αγώνα ενάντια στο Ρυθμιστικό και τις διατάξεις του λαική συσπείρωση να βγάζει τέτοιους λόγους; Για ποιο πράγμα καμαρώνει; Γιατί πουθενά δεν τολμά να αναφερθεί στο όνομα του Μελισσανίδη, παρά μόνο στο ριζοσπαστη στην μνήμη αγωνιστών που έπαιζαν λίρα στην φρειδερίκη; γιατί φρόντισε στο δημοτικό συμβούλιο να διαχωρίσει την θέση της από όσους είναι κατά του σχεδίου; γιατί στη βουλή είπε ναι στο γήπεδο αλλά να είναι κρατικό; καλύτερα να το βούλωναν αφού πουθενά στην τοποθέτηση τους δεν αναφέρθηκαν στους αγώνες των κατοίκων, και να κάνουν και την αυτοκριτική τους που έλαμψαν δια της απουσίας τους. Αν δεν υπήρχαν αγωνιζόμενοι κάτοικοι και η πλειοψηφία του δήμου που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ , δεν θα υπήρχε κανένα θέμα για συζήτηση. ούτε καν σε δικαστικούς αγώνες δεν δέχτηκαν να συμμετέχουν!

@(18:46) (03/02/2016 09:44)

Δεν είμαι ένας. Είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες και μιλάμε με επιχειρήματα. Εσείς εραστές της Β. Κορέας πόσοι είστε;

tasos (03/02/2016 10:13)

Πάλι η ΑΕΚ σας πείραξε. Μια ζωή επαναστάτες του γλυκού νερού. Γι αυτό θα μείνετε στο 6% άλλα 50 χρόνια.

@(07:46) (03/02/2016 10:18)

Εσύ πάλι υποτακτικέ του χοντρού για πες μας για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και άσε τον Μελισσανίδη.

Ανωνυμος (03/02/2016 11:38)

Φασιστες και δηθεν αριστεροι ενωμενοι εναντια στο ΚΚΕ. Ιδια "επιχειρηματολογια".

@ (11:38) (03/02/2016 16:51)

Ενώ μπροστά στο ΚΚΕ υποκλίνεται η δημοκρατία. Κοιτάξτε τα χάλια σας που έχετε γίνει περίγελος. 100 χρόνια οι ίδιες ασυναρτησίες και όποιος λαός στραβωθεί και ακολουθήσει την ιδεολογία σας βουλιάζει στην πείνα και τη δυστυχία. Μόνο στην Ελλάδα τολμάτε και μιλάτε με καμάρι. Στον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο ντρέπονται να πουν ότι είναι κομουνιστές οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει.

@tasos (03/02/2016 10:13) (03/02/2016 17:49)

Για δές Tasouli μου και οι παλιοκομμουνιστές στο Βελγιο ακύρωσαν την ΜΠΕ για το Eurostadium.
http://www.grimbergen.be/parking-c-project-mer-voor-het-eurostadium-brussels.html

Ανώνυμος (03/02/2016 19:39)

Το φαραωνικό γήπεδο της ΑΕΚ το πείραξε το ΚΚΕ. Το φαραωνικό κτίριο του Περισσού στέκει ακόμα αγέρωχο. Είναι επειδή έχει φτιαχτεί με τον τίμιο ιδρώτα των αγωνιστών.

@(17:49) (03/02/2016 20:07)

Μιλάμε για φοβερή λογική. Οπότε μπορώ να σου απαντήσω κι εγώ ότι για το χ στάδιο στην ψ χώρα πέρασε η ΜΠΕ οπότε όλα καλά. Εννοείται βέβαια ότι δεν υπάρχει γήπεδο στην Ελλάδα με τόσο τεκμηριωμένη ΜΠΕ. Κι αυτό όχι γιατι είναι οι Αεκτζήδες και ο Μελ περισσότερο οικολόγοι και νομοταγείς από τους άλλους αλλά γιατί ξέραμε από την αρχή ότι ενώ άλλοι θα περνούσαν 5-10 παρατυπίες εμείς θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε χρηματοδοτούμενους γαύρους, επιχειρηματικούς αντιπάλους του Μελ και διάφορους άλλους γραφικούς που τους γνωρίζαμε από το παρελθόν. Γι αυτό δημιουργήθηκε ένα σχέδιο υπόδειγμα νομιμότητας. Εσείς συνεχίστε να λέτε τα ίδια και τα ίδια. Γραφικοί γίνεστε.

Ανώνυμος (04/02/2016 11:36)

100 χρόνια, όσα κι η ιστορία του, κρατάει η κολώνια και είναι λογικό γιατί είναι ένα εκνευριστικό κόμμα αφού επιβεβαιώνεται απο τις εξελίξεις. Πως να αντιμετωπίσει ο "πεφτοσυννεφάκης" στο "και 5'", όταν ανακαλύπτει αυτά που το ΚΚΕ επισήμαινε στο "παρά 5'" ? Δύο δρόμοι του μένουν: ή πατάει εγωισμό του και ιδεοληψίες και λέει γενναία "ρε είχε δίκιο το ΚΚΕ" (όχι φυσικά γιατί είναι... μέντιουμ) και κατανοεί το μεγαλείο του κομμουνισμού όπου μέχρι πριν λίγα μόλις χρόνια, παρά την προπαγάνδα, παρά τους αντεπαναστάτες, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις ΟΛΟΙ είχαν πρόσβαση στην υγεία, στην εργασία, στο φαγητό, στη στέγη, στην παιδεία, στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό ή φέρεται κομπλεξικά και πολεμάει απο δεξιά και "αριστερά" εκείνο που κατά βάθος ξέρει ότι αγωνίζεται (παρά τα λάθη που ποιός δεν κάνει) συντεταγμένα για τα αυτονόητα που πρέπει να έχει κάθε "ανθρώπινο πλάσμα που η ανάγκη του πρώτη το ψωμί".

Ανώνυμος (05/02/2016 13:25)

@tasos Τώρα μάλιστα! Μου έριξες το ηθικό λέμε μ´ αυτό το 6% που δεν ανεβαίνει.
Τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό και την ποσοστολαγνεία να την αναζητήσεις στα κόμματα που ψηφίζεις και που... τόσο επιτυχημένα μας έχουν κάνει όλους ευτυχισμένους ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Διαχειριστική για το Άλσος: Τα 3 ολέθρια λάθη του Γιάννη Βούρου

Ούτε ο Γρετζελιάς συμμετέχει στη διαπαραταξιακή

Σύμβουλοι: Πρέπει να ενημερωθούν φορείς & πολίτες- Βούρος: Τι «διαβουλεύσεις» μου λέτε τώρα...

Βαριά μομφή Σερετάκη στη διοίκηση Βούρου για το Άλσος: «Μας φέρατε έργο κατά παραγγελία»

Βασιλόπουλος για διαχειριστική: Απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών

Βούρος και δημοτικό κατεστημένο κρατούν στο σκοτάδι τους πολίτες για τη διαχειριστική του Άλσους

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Αν είσαι δήμαρχος στο «Ζεφύρι», γράφεις τους νόμους εκεί που ξέρεις...

Δύναμη Πολιτών: Ντροπή! Ο Βούρος δίνει συνέντευξη στον υπάλληλό του...

Αυτή είναι η άποψη του Γιάννη Βούρου για την «ενημέρωση» των πολιτών

«Αχτύπητο δίδυμο» Μαναράκη- Τριανταφυλλόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων

Η οικογένεια Παπαδουκάκη ευχαριστεί...

Κορονοϊός και στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

Θετικό δείγμα κορονοϊού και στο 3ο δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας

Σφοδρή επίθεση Τομπούλογλου στη διοίκηση για τη θλιβερή πρωτιά σε κρούσματα covid19

Δημοφιλέστερα άρθρα

«Πρωταθλήτρια» στον κορονοϊό η πόλη μας- Ο δήμος «τον ύπνο του δικαίου...»

«Αχτύπητο δίδυμο» Μαναράκη- Τριανταφυλλόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας

Αν είσαι δήμαρχος στο «Ζεφύρι», γράφεις τους νόμους εκεί που ξέρεις...

Κορονοϊός και στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

Αυτή είναι η άποψη του Γιάννη Βούρου για την «ενημέρωση» των πολιτών

Θετικό δείγμα κορονοϊού και στο 3ο δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας

Νεκρός άνδρας βρέθηκε έξω από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου

Σφοδρή επίθεση Τομπούλογλου στη διοίκηση για τη θλιβερή πρωτιά σε κρούσματα covid19

Όλα καλά κι όλα ωραία...

Δύναμη Πολιτών: Ντροπή! Ο Βούρος δίνει συνέντευξη στον υπάλληλό του...

Η πόλη απαιτεί απαντήσεις κύριε Βούρο...

Βούρος και δημοτικό κατεστημένο κρατούν στο σκοτάδι τους πολίτες για τη διαχειριστική του Άλσους

Κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό του 8ου δημοτικού- Ποιο τμήμα κλείνει

Σύμβουλοι: Πρέπει να ενημερωθούν φορείς & πολίτες- Βούρος: Τι «διαβουλεύσεις» μου λέτε τώρα...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Σύμβουλοι: Πρέπει να ενημερωθούν φορείς & πολίτες- Βούρος: Τι «διαβουλεύσεις» μου λέτε τώρα...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Άντε λοιπόν κάντε την ενημέρωση ,αφού όλοι ''κόπτεστε'' για εμάς .Όσον αφορά τον ''αντιρρησία της ενημέρωσης ''να τον καλέσετε και αυτόν να ...

Βασιλόπουλος για διαχειριστική: Απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Ωραία ! Άντε λοιπόν μαζέψτε τον κόσμο .Τί κάθεστε και μονολογείτε ! Μήπως πάλι μιλάμε για φρού φρού και αρώματα ? Ωραία η ατάκα σας .Περιμέν...

Διαχειριστική για το Άλσος: Τα 3 ολέθρια λάθη του Γιάννη Βούρου
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Μήπως πρέπει κάποιος να μαζέψει τον κόσμο κάπου ,πχ Πνευματικό Κέντρο ΄'και να μας τα πείτε όλα αυτά με το Νι και με το Σίγμα ? Έτσι για να ...

Βούρος και δημοτικό κατεστημένο κρατούν στο σκοτάδι τους πολίτες για τη διαχειριστική του Άλσους
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Όχι κύριοι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα .Για τους εν ενεργεία δημοτικούς άρχοντες κανένα σχόλιο .Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗς ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ?...

Ούτε ο Γρετζελιάς συμμετέχει στη διαπαραταξιακή
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Αφού δεν είναι ΝΟΜΙΜΗ όπως γράφτηκε και δηλώθηκε ,γιατί οι υπόλοιποι συμμετέχουν? Δηλαδή ο Νόμος (ποιός είναι ?) είναι μέν "παράνομος"' αλλά...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Ανώνυμος
@ 19/02/2021 14:39 Πράγματι! Της συμφοράς! Όπως και τα αφηγήματα του Γεωργαλά που μηρυκάζεις....

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
Πρώτον ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση του διαλόγου- εγώ ευθύνομαι που άργησα να ανεβάσω σχόλια, αλλά αυτόν τον καιρό... τέλος πάντων αφήστ...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Καλά σου γράφει ο Ανώνυμος (17/02/2021 23:18) κυρ-Διαμαντή. Υπερασπίζεσαι όσους είναι εναντίον της ΕΣΣΔ παραβλέποντας ότι ολόκληροι λαοί τη...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Διαβάζοντας γενικότερα την επικαιρότητα, λέτε αυτοί που έκαναν ό,τι έκαναν, να έριξαν τις μολότωφ για το θέμα που έχει προκύψει με τον Λιγνά...

Όλα καλά κι όλα ωραία...
Xρήστης: Στο σύμπαν του καρακαηδόνα όλα ονειρεμένα σαν παραμύθι
Πήρε κάπου το μάτι μου, σε ένα ημιθανές τοπικό σάϊτ, από αυτά που τους ρίχνεις κάνα κλικ από λύπηση μπας και δουν κάναν αναγνώστη, τον τίτλο...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Εκτός Γραμμής
(συνέχεια) Η διαφορά είναι και αντιληπτή και τεράστια. Αρκεί να μεταφέρει την φράση στις συνθήκες του εμφυλίου και να επιχειρήσει να δει τι ...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Εκτός Γραμμής
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (17/02/2021 20:58) Διαφωνούμε αγαπητέ και μάλιστα αρκετά (αν και προτιμώ το έχουμε διαφορετικές απόψεις και οπτική)....

Όλα καλά κι όλα ωραία...
Xρήστης: Τελετάρχης
Ο Κουτσάκης, ο Βούρος και οι έμμισθοι αυλοκόλακες μπορεί να λένε και να γράφουν ό, τι τους έρθει στο μυαλό για να καλύψουν την ανεπάρκεια κα...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Ανωνυμος
Και τι είναι τα συστήματα κυρ Διαμαντή μου για να βρεθεί καινούριο το οποίο θα σταματήσει να εκμεταλλεύονται οι λίγοι τους πολλούς; Στην ερώ...

Οι φασίστες ξαναχτύπησαν τα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@23.18 Καλωσορίζω τον επόμενο. Αγαπητέ μου κάτι έχει μπερδέψει. Το ότι γνωρίζω την εξόντωση του Τρότσκι, δεν με κάνει τροτσκιστή, χαλάρωσε....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©